- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Hétvégi horror: Nyíregyháza , Frei Café – most nyílt pár hete mondom egy esélyt megér, mert Török Ádám a T&P-ből átment Frei-hez, Ő az oktató már nálunk.
A hely ízléses, szép – jó helyen van.
Őrlőket megnéztem, majd kértem az „espresso” keverékből egy ristrettot.
Macap-ból őrleményt kipofoz, lazán tamperel és irány fel a nagy „sasos” ELEKTRA-ra a kar.
3 mp és kész a kávé! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ lerakja elém : egészségemre!
Ritkán van, hogy vissza dobok kávét most ez történt: udvariasan jeleztem, hogy ez elfogadhatatlan az espresso-ristretto nem 3mp alatt van kivonatolva, és nem így néz ki. (crema nélküli vizes kóla lötty)
Hölgy csodálkozva néz. Nem érti. Elmondom megint, lassan. Néz. Kérdezem üzletvezető van? Zavarban van néz, majd egy 40-es férfi oda sétál mi a baj. Elmondom, megmutatom neki ez nem kávé, ez egy hibás produktum. Erre a másik barista hölgy is oda jött hallgatja. Kérdezi: rossz akkor az őrlemény? Mondom neki ha a mennyiség rendben akkor bizonyára igen, túl durvára van darálva. Az üzletvezető ezek után lemérte : 7.5 gramm. Ez még elmegy. Mondják , hogy régebben Ádám 12 grammra lőtte be az őrlőt, de az sok volt sokszor a lányok fel sem tudták rakni a kart – túl lett töltve. Mondtam neki a 7.5 gramm már elég lehet, főleg ha az őrlemény megfelelően eszpresszó finomságú.
Na itt kezdődött a munka: elkezdtük nézni a Macap-ot a másik barista hölggyel, aki az italt készítette el is vonult. (nem értette, nem érdekelte a dolog) Sok sok állítás után beállt a rend : szép, vékony lefolyás, szirupos végtermék. Mennyiség is rendben. (kb. 20 perc)
A pultba is be akartak invitálni, de ezt ÁNTSZ okok miatt nem léptem meg, sikerült „kintről” is beállítani az őrlőt.Végeredmény : sokára kaptam kávét, de az már jó lett és segíthettem, melyért nagyon hálásak voltak.
Konklúzió : az oktatás nem sokat ért, alap dolgokkal nem voltak tisztában, kávé kivonatolás, őrlő beállítás szükségessége stb. stb.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Peugeot, Citroën topik
- Interactive Brokers társalgó
- Star Trek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- DJI AVATA Explorer Combo (Fly More combo) drón szett - 4 akku, koffer, szűrők
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- DJI RC2 drón távirányító
- DJI Air 3 Fly More Combo drón szett - 3 akkumulátorral, táskával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Apple iPhone 15 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest