Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#34923) ricshard444


ricshard444
veterán

Először is köszönöm szépen a sok reakciót, rég volt, hogy egy topikban egyáltalán észrevett valaki vagy ha igen akkor csak a negatív, így eléggé leszoktam az aktív fórumos életről.

A hétvégi munka itt úgy van megoldva, hogy éves munkaidő keret és majd egyszer ki lesz adva a túlóra. Nyilván nem fizetésként.

Ha jól emlékszem volt olyasmi kérdés, hogy mit is hagynék hátra.
Igazából a párom a kirakós másik fele jelenleg, mert ő még kapja az adókedvezményt és otthon nem olyan egyszerű a családi helyzete, hogy csak úgy elszakadjon, de ő bármilyen alja helyen megkeres Fehérváron 350+ -t így.

Tisztában vagyok az albérlet árakkal sajnos, barátom fent lakik Pesten, sajnos jelenleg egyedül és a fizetése több, mint fele arra megy el. Párommal könnyebb lenne, de, mint írtam még nem jött el a kiugrás ideje a helyzetéből. Székesfehérvárat nézegettem fél szemmel, de ott meg annyival nem kevesebb egy átlagos lakás havi bére, mint amennyivel kevesebb az átlagos fizu.

Hogy mihez is értek? Jó kérdés. :DDD

Mióta kikerültem a kötelező kezdő gyári munkás tortúrákból, mint például gépkezelő (talán egy fokkal jobb, mint a sori droid), azóta voltam 2 évet raktáros, de legfőképp értékesítő különböző műszaki cikkekkel foglalkozó áruházakban, de pár év elég volt ahhoz, hogy totálisan kiégjek ebből, így léptem a bolton belül és Webshop rendeléseket + telefonokat kezeltem a papírmunka mellett (bevételezések, számlák etc.) amit simán abszolváltam szerencsére, csak éreztem, hogy ebből nem lesz semmi fizu ügyileg, mert a főnök sír folyamat és a kollégák csúnyán 2 színűek.
Fun fact: ez egy maszek cég volt 2 bolttal, kb 100-120 milliós fix készlettel, évi 800 millás forgalommal, totál 0-ról felújítva az egyik hely, a másik is folyamat fejlesztés alatt, közben becuppant egy új merci is, de mikor bementem és kértem 30 000 Ft emelést, akkor megkaptam, hogy nem lehet, nincs miből. :U És most így rá majdnem 1 évre még mindig senki nem kapott béremelést, a "kötelező" is el volt hagyva.

Jelenleg egy 4* Hotel éttermi / konyhai papírmunkás részét mozgatom számítógépen (és átlagban havi 4-5x gyakorlatban is, mert raktáros is vagyok...)
Bevételezések, rendelések, az árak frissen tartása, a konyhai készlet létszámtól függően megfelelő mennyiséggel rendelkező készlettel bírjon és az új beszerzési helyek vadászata az elsődleges feladatom.

Nyelvtudásom nincs, nem bírja az agyam befogadni valamiért, alap szintű angol van amivel nagyjából értem a lényeget, de beszélni nem tudnék.

Budapest, mint olyan nem elviselhető számomra hosszútávon. Az értékesítői munka eléggé megviselt ember fronton, így már nem érzem magam komfortosan tömegben.

Ausztriában vannak ismerőseim, csak kicsit kétes érzés, mert két fajta embert ismerek:

Kimegy pár szezonra, vesz pár holmit, aztán szidja egész végig Magyarországot, hogy itt nem lehet megélni.
A másik pedig kimegy, hogy csak összeszedi magát, aztán cigányéletként ki-be jár az országba, mert itt már nem fog 1/4 annyi pénzért többet dolgozni és ez már nem ér véget, de megértem mindkettőt.

Alföldön van egy ismerősöm, elment irodára és 190 -t adtak neki nettó 8 órában nyár végén, ami egyedül a lakásra volt elég, a kaja meg majd jön valahonnan.

Passzív jövedelem alatt pedig olyasmit értettem, hogy mellékesben csinálni valamit mondjuk számítógépen, bár az időm elég véges, hétköznap otthon 3 órát vagyok ébren.
Volt kérdés, hogy mennyire van időm tanulni munkában:
Időm lenne a nap végefele, de az én monitorom látja az egész vezetőség ki-be az irodába, így nem venné ki magát jól.

A futárkodást megpróbáltam: május elsejével jelentkeztem Siófokon Foodpanda-ra, de végül engem nem választottak ki, pedig ott számításaim szerint heti 5 nappal még itt is meg lett volna a 300-350.

Vicces amúgy olyan szempontból, hogy egy gyári munkás pár km-rel arrébb vagy egy mekiben sütőgető egyén számottevően többet keres. Más dolog, hogy én már egyiket sem csinálnám.

Lépnem kell én is tudom, de annyira kétséges az egész.
Lakásra való kaució pedig jelen fejjel elérhetetlennek tűnik, hiszen 2 év alatt sem tudok félrerakni annyi pénzt. Egyértelműen ez egy halott ág amit jelenleg csinálok. :(

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.