Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech

addikt

válasz Bóbitatáncol #21585 üzenetére

-Én első megkeresésben egy dolgot szeretnék látni biztosan, hogy melyik cégről van szó. A közvetítő fejvadászok, recruiterek nagy része nem írja le, régebben még elmondtam, hogy akkor tudunk tovább menni, ha tudom egyáltalán, melyik cégről van szó. Erre egy részük elárulta, de nagyobb részük tovább kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak akkor tudja megmondani, ha küldök CV-t meg telefonszámot meg mittudomén. Még 10 percet sem szeretnék elpazarolni egy megkeresésre olyan céggel kapcsolatban, akikhez biztosan nem akarok menni, mert már előtte 10-szer megkerestek vele. És a telefonszámomat sem szeretném odaadni boldog boldogtalannak, hogy aztán mindenféle adatbázisba bekerüljek. Megértem, hogy nem akarják elmondani rögtön a cégnevet, csak nem érdekel. Sosem kerültem meg fejvadászt egyébként.
    1-2 éve már nem reagálok ilyenekre, ill. annyit, hogy köszi a megkeresést, de nem érdekel.

-Második fontos tényező, amiről ha későn derül ki, hogy nem egyezik az elképzelésünk, megintcsak felesleges időpazarlást jelent mindkét vagy mindhárom fél számára: bérsáv / napidíj. Ezért ha ez nem megismerhető a folyamat legelején, akkor én nem fogok beleinvesztálni eggyel több percet sem.

-Nagyobb eséllyel reagálok egy megkeresésre, ha személyre szabott, kiderül belőle, hogy legalább átfutotta a recruiter a profilomat, és nem valami teljesen inadekvát pozíciót próbál eladni. Tapasztalati szint belövésével is vannak bajok, heti szinten kapok megkeresést a jelenleginél kettővel alacsonyabb tapasztalati szintre, amiben 10 évvel ezelőtt dolgoztam.

-Direkt céges vagy ismerős recruiter vagy ismerős korábbi kolléga vagy vezetőim általi megkeresések általában sokkal relevánsabbak és kevesebb felesleges kör van velük, szóval mostanság nagyon ritkán jutunk el akár az első körig közvetítői megkeresésnél, mert egyszerűen többségében semmiféle hozzáadott értéket nem tudnak nyújtani. Alapvető kérdésekre nem tudnak választ adni, mert legtöbb esetben sem a pozíciót sem a céget nem ismerik eléggé.

Új hozzászólás Aktív témák