Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
throwaway99
friss újonc
Nem: férfi
Kor: 40
Munkakör: IT vezető, gyakorlatban főleg szervezet- és folyamatfejlesztés, illetve IT stratégia
Végzettség: egyetemi diploma
Nyelvtudás: angol
Bruttó fizetés: kb. 3.5 millió, egyéb juttatások (autó, cafeteria) nincsenek
Hely: Magyarország -
addikt
Szintén no offense, de lehet esetleg a ma már kiemelt kapcsolati tőke hiánya:)
Ez pl rám is full igaz. Az olyan szavak, mint csapatépítés, offsite egyből hidegrázást és savanyodó szájízt produkálnak nálam. Pedig tudom, hogy "kéne" .https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
félisten
Azert te irtal dolgokat itt a forumon, ami reszben magyarazza, hogy miert nem. Peldaul irtad, hogy ha Windows-t kell hasznalni, akkor inkabb nem dolgoznal ott, stb. Ezek aprosagok, de csomoszor ugy lehet jo allasokat megkapni, hogy arra fokuszalsz, hogy mi az impact, illetve az ertek, amit krealhatsz, nem ezek az aprosagok. Tehat ezerrel azon kell gondolkozni, hogy hogy adhatsz a legtobbet a munkaltatonak vagy ugyfelnek, es ez idovel kifizetodik.
while (!sleep) sheep++;
-
selenge
tag
ha nekem szólt...
engem se talált meg, rendesen túrtam a lehetőségeket és vittem a szekeret néha beszarásig.
Jelenlegi munkahelyemen az az interjúsorozat folyamatán én is kértem egy alkalmat, ahol én "interjúztattam" meg a cégetSZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
veterán
válasz GeeForGolf #19844 üzenetére
Egy random senior dev, aki gyakorlatilag 0 perc alatt pótolható versus egy több csapatért, és akár projektért felelő facilitátor. Ezt azért gondold végig újra!
selenge: tisztességes bér, örülök, hogy végre nem baóért adják el magukat emberek. Innen még vezet tovább az út, de ahhoz már contractornak kell lenni.
A kolléga írta, hogy nem alkalmazottként. Ha a hónap végén 3 milla áll a számlán, az 150 ezres napidíj nagy átlagban. Ez nem kiemelkedő agile coachként szerintem.
#19853emvy
Ezzel pedig csak egyetérteni tudok. Minél nagyobb a hozzáadott értéked, annál jobb. Nekem pl. már rég nem elsődleges célom a fizetésem maximalizálása, hanem az, hogy egyre jobb projektekben vegyek részt növekvő felelősségi körrel. Ennek egyébként logikus hozadéka a jövedelem növekedése.[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
válasz GeeForGolf #19846 üzenetére
Kicsit általánosítva a PM-nek az a feladata és felelőssége, hogy A-ból B-be eljusson az - most a példa kedvéért legyen - autó. A PM-nek tudnia kell és át kell látnia, hogy ehhez szükség lesz egy ottó motoros 4 kerekű gépjárműre. Ha halad a korral, akkor már nem csak a szervokormányt fogja ismerni, hanem a sávtartót is, ami nagyobb biztonságot fog biztosítani. Tudja hogy épül fel egy ottó motoros benzin motor, de ha a karburátorban javítani kell valamit, vagy új generátort kell beépíteni, azt ő már nem fogja tudni elvégezni, hanem a megfelelő szakember. Meg kell terveznie az útvonalat és a szükséges üzemanyag mennyiséget, meg kell rendelnie a szükséges alkatrészeket és el kell érnie, hogy a tulajdonos ezt biztosítsa anyagilag. Ha menet közben megállítja a rendőr, akkor ő intézkedik, csak hogy minél hamarabb tovább tudjon haladni az autó - mert remélhetőleg előre gondoskodott, hogy minden papír rendben legyen. Mindeközben figyeli, hogy ne sodródjon le vagy csússzon árokba és ne álljanak meg minden stopposnak az ingyen fuvarért .
Volt korábban egy GIF, amit ehhez asszociáltak. Egy lassan haladó gőzmozdony elején ült egy úriember, aki néha előre szaladt és eltávolította a sínen lévő akadályokat.
Divatos mostanában lenézni és leszólni a PM és társai pozikat, különösen a fejlesztők körében. Egy 4 fős garázscégnek nincs is rá szüksége. Bár az attitűdre annál inkább, ami magában foglalja a precizitást az adminisztrációhoz, szervezőkészséget, people mgmt-et, tárgyalókészséget. Ezek a soft skillek sokszor nincsenek meg a másik oldalt, ellenben a PM-nek lehet - sőt kell is - technikai háttértudása korábbi tapasztalataiból. De a fenti feladatok ellátása miatt érthető, ha ezeket már nem gyakorolja, így nem tud beülni és gyorsan átírni néhány oldalnyi kódot. Ettől függetlenül ha az a kód nincs megírva vagy nem fut le hiba nélkül, akkor az az ő felelőssége lesz, annak minden stresszes vonzatával.
-
selenge
tag
válasz Vision #19855 üzenetére
Igen, alkalmazásban a BR1,5 a plafon, afelett már senki nem fog csak vállalkozóként alkalmazni. Megvan az út továbbra is, de ahhoz még tanulnom kell és fejlődnöm, ami folyamatban van 2-3 év kell még, aztán saját vállalkozás. Addig pedig építem a personal brandem.
4-500eurós napidíj igen, nem kiemelkedő worldwide ebben a szakmában. Itthon azért elég jónak számít.
SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Vision #19855 üzenetére
Egy random senior dev, aki gyakorlatilag 0 perc alatt pótolható
h is mondta a Feri? lóf...t, mama avagy mondhatnám úgy is, minden senior dev az első pár hétben, akár hónapban is kb juniornak számít, ugyanis a senioritás nem pusztán abból áll, h mennyi tapasztalata van úgy összesen, hanem óriási hangsúly van a domain ismereten. amíg az nincs meg, elég lassan lehet haladni a munkával.A kolléga írta, hogy nem alkalmazottként. Ha a hónap végén 3 milla áll a számlán, az 150 ezres napidíj nagy átlagban.
jaja, de még egy senior dev sem nagyon tud br 3 milliót számlázni, legalábbis ahogy én értem az itteni sztorikat, azért ez nagyon nem jellemző. -
GeeForGolf
junior tag
válasz HoTDoG #19856 üzenetére
szépen leírtad, h mit kéne csinálnia a PM-nek, az én általános tapasztalatom ezzel szemben az, h a PM legtöbbször hülyén néz, h miért nincs kész vmi/miért nem lehet megcsinálni 2 nap alatt többheti munkát, tech skill-ek zéró, sokszor a soft skill-ek is. ezzel szemben mondjuk itt vagyok én, akinek van soft skill-es, meg hard skill-es diplomája és tapasztalata is. oké, ez valóban nem egy általános életút.
-
veterán
válasz GeeForGolf #19858 üzenetére
Egy senior dev céges szinten igenis könnyen pótolható, különben olyan risk, amit sürgősen fel kell oldani. Domain tudása rengeteg más embernek is van akár csapaton, akár cégen belül. Egy külsős agile coach teljesen más kávéház.
-
Mercutio_
félisten
válasz GeeForGolf #19859 üzenetére
Ő a hozzáértő, jól fizetett PM-ről beszél, te meg a tucat PM-ekről, akik nem járták végig a szamárlétrát.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Vision #19860 üzenetére
hát nem értünk egyet sztem egy senior dev pótlása nem megy olyan olajozottan, ahogy te látod. már persze, fel lehet venni egyet hétfőn, keddi kezdéssel, csak mire elkezd annyi hasznot hajtani, h valóban senior dev-nek számítson, na, hát az nem szerdán lesz.
[ Szerkesztve ]
-
selenge
tag
válasz GeeForGolf #19863 üzenetére
nos, pont azért ér sokat egy megfelelő tapasztalattal és tudással rendelkező szakember, mert baromira sok kókler van
SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
MODERÁTOR
Nem szívesen dolgoznék máson mint mac != nem vagyok hajlandó máson dolgozni. Amúgy hamar meggyőztetek, főleg Te, szóval ez már nem szempont.
A többit értem, kapcsolati tőkét is értem - elfogadom. Akkor azért jókor is kell jó helyen lennem.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
válasz throwaway99 #19851 üzenetére
Oh. Feladatköröd kicsit részletesebben publikus? Mekkora felelősséggel?
selenge: ezzel a résszel nekem se lenne gond. Hajnali kelések release miatt, elsők között vagyok aki ráugrik egy problémára délutána 6-kor, proaktivitás illetve rizikózok sokszor új technológiák kipróbálását illetve bevezetését. Csak sajnos a vége mindig az, hogy új állás után nézek. Nyilván velem van a gond (és ezt nem vitatom, de csak részben), ami ennek ellenére akkor is fusztrál.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
veterán
válasz GeeForGolf #19862 üzenetére
Nem érted. Nem azt mondtam, hogy azonnal fel lehet venni másikat, hanem hogy pótolható. A többi csapattag át tudja venni a munkáját, lehet helyettesíteni, külső erőforrást bevonni. Ezt egy vezetőnél nem ilyen könnyű megcsinálni, hát még egy coachnál, aki mondjuk egy több hónapos/éves projektet visz!
-
benczeb
aktív tag
válasz throwaway99 #19868 üzenetére
Hány emberért felelsz a szervezetben? És nincs cégautó??
-
MODERÁTOR
válasz Vision #19869 üzenetére
Ez igaz és szerintem részben igaz. Csapaton belül bárki pótolható és a coach is ha már nincsen rá szükség. Vannak olyan érett agilis csapatok akik megvannak nélküle is. Nyilván ettől még kell, csak nem feltétlen olyan fájdalmas a váltás.
-
selenge
tag
Mindenki pótolható, még a CFO. Ginni is az IBM-nél (mondjuk neki már korábban pattannia kellett volna, de ez most más kérdés ).
Itt az alapvető kérdés az, hogy olyan tudással, tapasztalattal rendelkező és szakmailag tényleg jó Coach kevesebb van, aki a szervezetet tudja előre vinni, mint egy fejlesztő. (és ezzel nem minőség vagy értékbeli különbséget akarok tenni)
Volt pár ajánlatom, azóta nem egy helyen visszakeresnek, hogy nem e mennék e mégis oda, mert nagy elvárások voltak hirtelen, meg nagy pofa. Én meg elmondtam a véleményemet, ami nemigazán tetszett nekik, aztán rájöttek, hogy mégiscsak nekem volt igazamSZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
Madwe
nagyúr
Csak míg egy dev pótlás esetében nincs nagy változás, max 1-2 projekt kap egy kis erőforráshiányt ameddig beérik a lz új ember, addig egy vezető, coach esetén már szinte biztos hogy új szemlélet, irány jelentkezik rengeteg projekt esetében is mire felveszi az utód a fonalat, sokkal több mindenre lesz kihatással (ami néha jó, néha rossz, vagy ezeknek egyvelege, de h ugyanolyan nem lesz az szinte biztos)
Sokan alulbecsülik a support roleokat, merth a dev kódol az szállít értéket, de a nagyobb projektkitettség miatt azért egy devops/coach/vezető sokmindenki munkáját érinti s befolyásolja, ezzel értéket teremtve (vagy pusztítva ) -
selenge
tag
igen, pont annyira tud pusztítani, mint amennyire segíteni is, ezzel maximálisan egyetértek. Coachként, hogy egy nagyobb szervezet működését megértsem, nekem legalább 2-3 hónapra volt szükségem, folyamatos megfigyelés és elemzés mellett, hogy egyáltalán bármi érdemlegeset hozzá tudjak szólni. Tipik romboló, aki minden ismeret nélkül beül és tolja, hogy mit és hogyan kell változtatni (többek közt, ahogy az IBM squadosítását is elindították, hatalmas károkat okozva)
-
selenge
tag
Egy coach soha sem egy csapatért felel. Azok a cégek, ahol coach alkalmaznak, ott általában több csapat van, közép és felsővezetői réteggel, és komplex szervezettel. A coach ennek egészéért felel.
-
Thrux
csendes tag
válasz selenge #19876 üzenetére
Pont azt akartam írni, hogy ami az IBM-ben ment agile címszóval, az egy katasztrófa volt, és azóta is csak a szopás van vele. Ennyit érnek ezek az agile kócsok, meg úgy az egész ödzsálj marhaság is. És az a legbosszantóbb, hogy az ilyen emberek sosem lesznek felelősségre vonva, mert mire ezek kiderülnek, ha egyátalán az idióta management valaha is tudomásul veszi, hogy szar az egész, addigra a kócs már sehol nincs. Ez az egyik legnagyobb bullshit pozíció amit láttam életemben, a PM mellett.
-
selenge
tag
Ami az ibm-ben ment, az nem a coach hibaja volt. Az ottani agile lead pont azert mondott fel, mert agyatlan volt az, amit felulrol “parancsoltak”, hogy neg kell valositani, es ehhez senki nem volt hajlando adni a nevet, kockaztatva a szakmai hirnevet. Semmi bullshit nincs ebben, csak normalisan kell csinalni. Nem mindenhova vagy nem minden formaban mukodik. En latok es tapasztalok pozitiv peldat is, nem is egyet
-
bbdzyx
senior tag
Hogy tényleg ne csak az IT-s mintát növeljük, itt egy példa a logisztika / supply chain szektorból.
Nem: Férfi
Kor: 28
Hely, terület: Budapest, gyógyszeripar
Munkakör: Termeléstervező
Végzettség: BSc
Nyelvtudás: magabiztos angol (középfokú nyelvvizsga), alapfokú német
Bruttó alapbér: 600.000 HUF
Egyéb juttatás: br. éves 470.000 HUF cafeteria, céges gym, healthcare
Bónusz: KPI-ok alapján változó, de kb. egy 13. havinak felel meg.[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
H A M M E R
csendes tag
válasz selenge #19885 üzenetére
Írtad hogy valamivel több vagy a scrum masternél, inkább agile coach. MIt csinálsz pontosan? PL milyen javaslatokat teszel? Én egy multinál vagyok, épp agilizálódunk, van agile coach. Én korábban korábbi munkahelyemen voltam már pár napos agilis tréningen. És számomra az agile coach a jelenlegi helyen nem nagyon tudott újat mondani, megmutatja a kanban táblát meg ilyesmi. Tudom, egy kisgyereknek minden vicc új, aki még nem látott ilyet, annak nagy szám, de ezért én nem adnék ekkroa fizut. Persze lehet máshol lényegesen nagyobb a hozzáadott érték, de nálunk úgy látom, hogy az agilis csapat arra jó, hogy fel lehet venni haverokat nagy fizuval...
-
Wohme
tag
Sziasztok!
Én is erősíteném a nem IT-s statisztikát.
Nem: férfi
Kor: 23
Munkakör: fuvarszervező
Végzettség: egyetemi diploma nemzetközi gazdálkodás szakon
Nyelvtudás: angol felsőfok, német középfok
Netto fizetés: 400.000 HUF
Egyéb: céges autó privát felhasználásra is 150 EUR (55.000 HUF) havi üzemanyagkerettel
Hely: egy balkáni székhelyű közepes méretű fuvarozócég magyar leányvállalata Budapesten[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz throwaway99 #19878 üzenetére
Mennyi munkád van ebben a poziban? Gondolom rengeteg. 40 évesen 3.5 misi az nem tűnik kevésnek.
Grat.
-
veterán
válasz VirsLee #19883 üzenetére
Az agilitás lehet kimondott, és ki nem mondott módszertana egy csapatnak. Szerintem rengeteg olyan fejlesztőcsapat van, ami valójában agilisan működik, de ez sohasem volt kimondva. Azt viszont látom, hogy vegytiszta waterfall projekt (amely ténylegesen az is indulástól a zárásig) alig-alig van.
Szerk: az én látókörömben.
[ Szerkesztve ]
-
GeeForGolf
junior tag
-
Drizzt
nagyúr
válasz GeeForGolf #19893 üzenetére
Alapvetoen nincs gyanus magaban a regben, mert nagyon sokan eldobhato reggel irjak be a fizetesuket. Ha van mondjuk munkatarsuk aki szinten forumozik itt, akkor berfeszultseget, munkaszerzodes-szegest, s csomo egyeb problemat okozhat a dolog. En is tuti kamu reggel irnam be a fizetesem, ha beirnam.
I am having fun staying poor.
-
throwaway99
friss újonc
válasz Drizzt #19894 üzenetére
Erről van szó. Természetesen nem kötelező elhinni semmit, de érdemes utánagondolni, hogy ez euróban vagy dollárban kifejezve mennyi (nem jó, nem is tragikus). A kompenzáció jellemzően kötődik a büdzséhez.
Munka: volt néhány év, amikor gyakoribb volt a 70 óra, mint a 40. Mostmár 35-40. Amikor többet dolgoztam, kevesebbet kerestem, mert ide kellett érni, meg egyébként is nem csak akkor dolgozik az ember, amikor az asztalnál ül. Ezenkívül az ilyen pozíciók ritkák, nem lehetne csak úgy keresni egy másikat. Job security közel nulla.
Na ennyit erről, nem tudom, hogy 1.5 milliós coach fizetések mellett miért akkora döbbenet kétszer annyi, sokkal nagyobb felelősség mellett.
Bármikor lecserélném egyébként egy tutibiztos, kicsit kevesebbet fizető fejlesztői munkára, nincs is annál jobb. :)
[ Szerkesztve ]
-
pause12
friss újonc
Szintén nem IT vonal:
Nem: Férfi
Kor: 28
Hely, terület: Budapest, KKV tervezőiroda
Munkakör: Projektvezető tervező
Végzettség: MSc (BME ÉMK) (víz)építőmérnök
Nyelvtudás: magabiztos angol (középfokú nyelvvizsga)
Bruttó alapbér: 470.000 HUF (nettó 312.500 HUF)
Egyéb juttatás: fix 13. havi fizetés,
Bónusz: jellemzően évközben még 1 havi "prémium" -
selenge
tag
válasz H A M M E R #19887 üzenetére
Szervezetfejlesztés, a mindennapi élet körülményeinek meghatározása vezetőséggel és HR-el együtt. HO rendszer kidolgozása. Itt tkp a csapat hangjaként veszünk részt, illetve tudjuk átadni azokat az információkat, tapasztalatokat a vezetőségnek, ami segít minél jobb körülményeket megteremteni. Ez egy kisebb cég, itt gyorsan, gördülékenyen működik minden. Multinál kicsit nehézkesebb, volt ott is saját csapatom, SM-ként, illetve szervezetfejlesztésen dolgoztunk közösen, nem csak magyar, hanem nemzetközi viszonylatban is, külföldi kollegákkal együtt dolgoztuk ki a transzformációs stratégiát. Emellett tréningek, oktatások, ezek szervezeti rendszerének kidolgozása, megtartása volt a feladatom.
Egyénileg kisebb cégeknek segítek a backlog kialakításában, a saját módszertanuk kitalálásában, ami cég/project specifikus. Közösen kialakítani azt a struktúrát, ami hatékonyan használja ki az erőforrásokat, és rendszerezi a belső működést. Dióhéjban ennyi
-
szakika11
csendes újonc
Hmm, vajon kié lesz a szerencsés 20.000. hozzászólás ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest