Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#19951) djgeg válasza VirsLee (#19943) üzenetére


djgeg
őstag

Te egy céggel példálózól ahol sikeresen átáltak egy agilis módszertanra, de ennek ellenére nem nőtt a bevétel.
Erre írtam, hogy nem az a lényege, csak egy lehetőséget ad rá, attól még ha a piac nem kedvez neked vagy nem jó irányba irányítod a hajót nem lesz minden szép és jó. Az a csoda videó is, pont ezt nem fogja fel ami korábban linkelve lett amiben ki van figurázva az agilitás, ha üres a "kincstár" nem az XY agilis módszertantól/keretrendszertől lesz tele... max segíthet benne, de az üres kasszára nem csoda megoldás.

"Vagy vannak cégek akik átállnak, de semmi értelme nem volt, vagy nem jól használják ami lehet vezetőségi hiba, transzformációs hiba vagy egyszerűen az alkamazottak nem alkalmasak rá"
Ha idézel ne vágd le a mondat elejét. Sehol nem írtam, hogy ez a csodafegyver és "mindenre is jó".
Igen van ahol semmi értelme de átálltak, van ahol van értelme de szarul és van ahol csupán az emberek a szabnak neki gátat (ami részben egyébként a transzformációnak is a hibája mint ahogy írtam tovább).

"Vedd már észre, hogy ez csak 1 azaz EGY módszertan a sok közül. Nem a spanyolviaszt találták. Nem a rák ellenszerét. Valamiért mégis úgy adják el a tanácsadó cégek, hogy mindenre IS jó."
Sehol se írtam és ha ez jön le abból amit írtam akkor a szövegértelmezés se megy.
Nem vagyok se fejlesztő, se SM/PO se Agile coach (nem ebből keresem a kenyerem). BA-PM vonalon mozgok IT rendszergazda/rendszermérnöki kezdettel Pénzügyi terleten ma már.
Mindezek mellet kitartok mellette és ahol van értelme ott nagyon is zavar, ha nem agilis a csapat nem az, hogy nem agilis módszertanok alapján dolgozik, hanem nem agilis még mentalitásban sem... Ezek a begyöpösödött idióták akik megrekedtek az életben, és "jóvanazúgy".
Dolgoztam olyan helyeken ahol nagyon is jól működtek az agilis módszertanok/keretrendszerek és olyanoknál is ahol vagy nem volt értelme, meg olyannál is ahol egyszerűen idióták az emberek.
Tipikus példa amikor az anyacégnél K jól megy de a leánnyal nem... Ugyan azt ugyan úgy próbálták átültetni, stretched teamek voltak... szépen lassan csinálták... az anyánál nagyon jól működött és bárhogy mérték minden mutató (igen a bevétel is) nőtt. Idehaza meg pfff szenved csak.

"Egyezzünk ki abban, hogy az agilisnek is vannak előnyei és hátrányai.
Egyezzünk ki abban, hogy nem mindig az agilis a jó választás.
Egyezzünk ki abban, hogy azért, mert valaki nincs veled egy véleményen még nem biztos, hogy begyöpösödött és fröcsög."
1-2 ponttal kapcs, sehol se írtam mást, csak nem tudod értelmezni.

3. pontal meg nem tudok mit kezdeni amikor ilyeneket írsz:
"Az a piszok nagy különbség, hogy a többi módszertan képviselői nem épitettek köré kultuszt, képzéseket, certificate-eket. "
Six Sigma meg Lean nevekről pl még hírből se hallottál ugye?! Vagy a classik PM certek PMI, meg Prince2, ne is beszéljünk (waterfall).

"A többi módszertan képviselői a helyükön kezelik ezt a dolgot és nem találják ki azt, hogy a pénzügyet vagy az alkalmazás üzemeltetést állitsuk át agilis működésre... Komplett cégeket erre átállitani szintén értelmetlen."
Az utolsó mondattal még egyet is értek, de a többi... A ma már klasszikus módszertanok, hogy jöttek szerinted puff a cégek úgy születtek ?!

"nem találkoztam az elmúlt 15 évben nagyon olyan senior fejlesztőkkel, akik hozzád hasonló lelkesedéssel méltatták volna az agilis módszertant"
Talán pont ezért hat fröcsögésnek, mert erölteted az egy hülye példádat (ING) amikor fel se fogod, hogy az agilitás nem csodafegyver ... csak mert "Voltam néhány agilis tréningen már én is." de értelmét nem látod, mert jöttél egy közegből amiben "15 évben nagyon olyan senior fejlesztőkkel, akik hozzád hasonló lelkesedéssel méltatták volna az agilis módszertant" (Amiből annyi jön le, hogy nem dolgoztál még jólmüködő agilis csapatban)és hát amúgy is ott az ING az se ért vele semmit... mert hát nem nőtt a bevételük :DDD

Erre ennyit tudok mondani (az elmúlt 11 év alatt):
#19942djgeg
"ui.: BTW Nem találkoztam olyan normális/jó fejlesztővel aki ne lett volna agilis, legalább mentalitásban, még ha nem is agilis módszertannal dolgoztak."

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#19952) VirsLee válasza Tapsi (#19949) üzenetére


VirsLee
őstag

Azért, mert oldschool naponta olyan emberekkel státusz meetinget tartani, akik egész nap számítógép előtt ülnek, és egy könyvelési rendszerből vagy feladatkezelő (jira, ca, stb) rendszerből lazán meg tudsz nézni mindent. Az összes ember idejét rabolod vele, és a fix időpont miatt rugalmas munkavégzés lehetőségét is szűkíted. Ettől Te még tarthatod jónak, de ez jellemzően a bizalmatlan, mikromenedzsmentre hajlamos emberek kedvence. Csak akkor látom értelmét, ha viszonylag tapasztalatlan, gyengén kommunikáló, önállóan még nem hatékony, jellemzően pályakezdőkből álló csapatot kell felépíteni.

(#19953) pető bá'


pető bá'
őstag

akkor egy gyors kérdésem lenne a témához:

ezeknek a képzéseknek (+akár cert) lehet valami értelme, mondjuk mérnökinfó, műszaki manager bsc, vagy bölcsész diplomával? (https://scrummastersuli.com csak hogy kereshető is legyen..)

"... and I hope you have a great day!"

(#19954) djgeg válasza VirsLee (#19952) üzenetére


djgeg
őstag

Napi max 10 perces standupról írsz ilyeneket és azt írod nem vagy begyöpösödött, "jóvanazúgy" ember :DDD ?
Vagy, félreértem (mert erről volt szó ahogy láttam) vagy komolyan írd már le milyen szar tapasztalataid vannak az agilitással kapcs, mert szerintem elég idióta helyen lehetsz, ha ilyen benyomásaid vannak.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#19955) djgeg válasza pető bá' (#19953) üzenetére


djgeg
őstag

Szerintem értelme van, ha érdekel az irány, de inkább menj fel a https://www.scrum-institute.org/ és inkább ott nézd meg itt van tananyag és akár 49$-ért certed is lehet a vizsga után persze. Így megnézheted, hogy tetszik e mielőtt drágább képzéseket nézel.
(Amúgy hallottam nem 1 itthoni scrumos képzésről ami a képzés végén az elöbb linkelt vizsgát tettette le a tanulókkal :DDD, szóval csak óvatosan )

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#19956) VirsLee válasza djgeg (#19951) üzenetére


VirsLee
őstag

Leírtam, hogy, nem láttam a jó példát, ezért is kértem azt, hogy mutasson jó példát valaki, vagy legalább magyarázza meg, hogy miért az Ing a "példaértékű". Nem baj az sem, ha neked fogalmad sincs róla miért volt ez jó az ING-nek. De akkor ne azt mond, hogy az én hülye példám. Ezt a példát a tanácsadó cégek terjesztik.

A cégek célja a tulajdonosi érték növelése. Ehhez jó ha nő a részvény árfolyama és/vagy a profit. Ha egy cég éveket és € milliókat költ egy változásra, akkor előnyös, ha ennek van mérhető eredménye. Ezért kérdeztem, hogy mi a cél és azt hogyan mérjük? Hogy döntjük el, hogy most vagyunk jobbak vagy előtte voltunk? Szíved joga kiröhögni a pénzügyi mutatószámokat, csak a vihorászás közben mondj jobbat légyszíves.

(#19957) VirsLee válasza djgeg (#19954) üzenetére


VirsLee
őstag

Mikor tartod a standupot? 8? 9? 10 órakor? Vagy amikor mindenki beért? Ja, hogy vannak kollégák Mumbaiban és New York-ban is. Hogy lesz így rugalmas a munkaidő? Mi értelme van? Meg tudod nézni a feladatkezelőben, hogy ki min dolgozik/dolgozott. Nem érzem a hozzáadott értékét. Az emberek munka közben és ebéd/kávé/cigi (megfelelő aláhúzandó) szünetben is kommunikálnak egymással folyamatosan legtöbbször munkáról. Legtöbb céges piázáson/kajázáson is megy a szakmázás. Te milyen hozzáadott értéket látsz benne hogy naponta 10-15 percet ezzel töltsön x ember? Számomra egy/több dashboard hatékonyabbnak tűnik. Attól persze neked ez még lehet egy hatékony módszer. Érdekes, hogy én azt látom begyöpösödött dolognak, ha emberi erőforrást használunk olyanra, amit egy interaktív dashboard is megmutat bármikor. Te meg azt látod begyöpösödöttnek, ha valaki online, naprakész információkat akar látni, és nem az érdekli, hogy ki mikor dolgozik, elég annyi, hogy végezze el a feladatot. :)

(#19958) djgeg válasza VirsLee (#19956) üzenetére


djgeg
őstag

Ahogy már korábban Tapsi is írta, ez nem ennyire fekete-fehér. #19947Tapsi
Ami példát személy szerint láttam és hallotam évértékelő giga meetingen ott pl bevételi oldalon is 2 számjegyű emelkedés volt, aminek a felét xy szempontok alapján az átállásnak írtak jóvá, mert a cég gyorsabban tudott reagálni piacon az ügyfelek igényeire.
ING vel nem volt személyes kapcsolatom, csak ismerős alsóbb szinten van aki annyit mesélt, hogy a hatékonyság nőtt, de hogy mi alapján mérték azt a franc se tudja, nem fekete fehér.

Pont te írtad, hogy az agilitás nem csodafegyver, amivel egyet is értünk, miért várod el, vagy nem fér a fejedbe, hogy attól, hogy csökkentek az ING bevételei attól még lehetett sikeres az agilis átállás. Lehet, hogy a nélkül sokkal nagyobb bukó lett volna. nem tudom, nem vagyok ott és ezt objektívan csak onnan jövő info alapján lehet eldönteni, ilyen külső szemszögből vitatni azt, hogy jó volt e nekik az agilisra átállás miközben csökkent a bevételük stb hülyeség.

#19957VirsLee
A modern toolokkal teljesen egyetértek veled, én pl nem értem, hogy minek kanban stb postites board (fizikai), amikor ott a JIRA stb tool amit ki tudok vetíteni ha kell egy meetingen, de bárki megnézheti és lehet mutogatni. Ez szokás kérdése, én se értem de van akinek az tetszik. Az, hogy ezeket az eszközöket milyen szinten integrálja a csapat az a csapat dolga, mert önszerveződőnek kellene lenniük. Ezért írtam, hogy ahol a teljes folyamatot és módszertant csak úgy lenyomják az emberek torkán ott szarul van bevezetve, és pont szembe megy egyébként annak amiről szólna az önszerveződés.

Amit viszont érts meg, agilitás (mentalitás/mindset) != XY agilis módszertan és amúgy is a scrum/kanban stb, az egy módszertan sem szentírás. Nem arról szólna, hogy nem lehet rajta kicsit vagy nagyobbat változtatni. Ezt csinálta anno a Spotify is ami korábban linkelve lett. Ezt láttam én is működni jól, de olyat is láttam jól működni ahol szentírásként volt minden betartva és az is jól ment.
A kérdés az Agilitás mint hozzállás, nem a módszertan.
Adott módszertanok ceremóniái pedig a közös platformot próbálják megteremteni, egy daily-t pont személy szerint el tudnék engedni, (a személyeset vagy online call-t).
Például az egyik helyen ahol voltam csak érintőlegesen egy normális AGILIS MENTALITÁSÚ csapat tudod, hogy oldotta meg a X földrészes problémát? Írtak egy Slack botot (pontosabban újrahasznosítottak egy meglévőt), ami mindenkire ráírt, amikor belépett, és feltette a daily kérdéseit. Bepötyögted, majd az egész transparensen ott volt akinek kellet nézte, ha megemlítettél valakit akkor külön ment annak az embernek egy üzenet és könnyítette a melót.
Hozzáadott érték, szerintem az, hogy közös szintre hozza a teamet. Ha külön szakmázgatsz a kollégákkal az ebéd stb folyamán ott van az egész csapa? Tudja milyen feladatok vannak a csőben? Mihez kell segítség stb stb stb. Napi 10 perc röviden nem a világvége. Ha kell akkor lehet délben tartani amikor mindenki beér/ráér. Voltam olyan daily-n ahol pizsamában jelentkezett be az egyik arc otthonról 11 órakkor, mert akkor volt a daily.... no fucked problem, de megvolt a call, senkit se érdekelt laza a volt a csapat, de mindenki tisztál látta az adott napi taskokat és akinek kellet a másik segítsége rögtön jelezte.
Amúgy meg szintén a Daily-nek kb a risk csökkentése a lényege, hogy véletlenül se menjen félre valami, mint ahogy men mindenki nézi meg a JIRA-t teljesen vagy valamit nem vesz észre, vagy lemarad egy pár mondatos infóról az Kávégép mellet....

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#19959) bandus


bandus
veterán

lehetne az agilitasotoknak mas feluletet talalni es visszaterni a topik temajahoz?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#19960) djgeg válasza bandus (#19959) üzenetére


djgeg
őstag

Ahogy látod, megállt a diskurzus, és max most te kezded újra ontopikban... Amúgy sose értettem, hogy miért zavarja az embereket, ha elmegy 5-10 hozzászólás más irányba amikor ezt az adott téma indítja. Inkább álljon a topic és csak szárazon Jövedelem legyen. Szerintem ha csinálnál egy statisztikát a topikról, akkor a 60-70% nem szigorúan jövedelem, hanem amit mellete behoz téma.
Troll on: Szeretnél róla beszélni miért zavar?

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#19961) simauser válasza simauser (#19920) üzenetére


simauser
tag

Esetleg erre becslést valaki?

Are you threatening me, Master Jedi?

(#19962) Kukipapa_rr válasza simauser (#19961) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

(A linked nem működik.)

(#19963) mobal válasza Kukipapa_rr (#19962) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

A válasz hsz.-t nézd: [link]

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#19964) simauser válasza Kukipapa_rr (#19962) üzenetére


simauser
tag

Megszűnt az oldal, bocsánat.

[link]

Google cacheből.

Are you threatening me, Master Jedi?

(#19965) tjovedelem válasza jss (#1) üzenetére


tjovedelem
friss újonc

Nem: Férfi
Kor:
37
Munkakör:
Cloud Solution Architect - Azure, AWS
Végzetség:
Középiskola, jópár releváns gyártói cert
Nyelvtudás:
Angol, sok év külföldi tapasztalattal
Netto fizetés:
440€ + áfa / nap - külfödi cégen keresztül legálisan leadózva havi 20 nappal számolva, néhány költséget levonva ez kb. 2.2-2.3M Ft nettó
Egyéb:
Külföldi multi
Hely:
Magyarország, vidéki megyeszékhely

(#19966) mobal


mobal
MODERÁTOR

Azt írjátok le pls, szerintem érdekes, hogyan alakult idővel a fizu. Mikor sikerült nagyot ugrani.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#19967) Jhonny06 válasza azbest (#19932) üzenetére


Jhonny06
veterán

Meg még mindig ez a "húszezer informatikus hiányzik" című bullshit. Légyszi valaki mutassa már meg azt a 20e álláshirdetést nekem. Vagy akár csak 500 különbözőt, még annyit se fog menni. Fejlesztőként nézelődtem 1-2 hónapja, mindenhol ugyanaz a néhány tíz hirdetés jön szembe. Nem tudom ezt a számot hogyan sikerült megállapítani, de az egyetlen valós módszer az lenne, ha egy központosított rendszeren keresztül minden cég (vagy legalább nagyjából mindegyik) be tudná küldeni, hogy tőlük hány ember hiányzik.

(#19968) szakika11 válasza Jhonny06 (#19967) üzenetére


szakika11
csendes újonc

Osztom a velemenyed, en is az elmult par evben barhanyszor nezelodtem, 80%-ban mindig ugyanazok a cegek jottek szembe, es sztem ugyanazzal a pozival

(#19969) Madwe válasza Jhonny06 (#19967) üzenetére


Madwe
nagyúr

Lehet tényleg hiányzik 20e, mert van 19.500 üres pozíció ahova gombokért várnak seniorokat ;]

(#19970) VirsLee válasza Jhonny06 (#19967) üzenetére


VirsLee
őstag

Ezt a greenfox és társai terjesztik, reklám gyanánt :)

(#19971) lord.lakli válasza VirsLee (#19970) üzenetére


lord.lakli
őstag

Részben tuti igaz, de ha nem lenne hiány, akkor nem is lehetne jobb fizuért ugrálni másik céghez.

(#19972) gygabor88 válasza Jhonny06 (#19967) üzenetére


gygabor88
tag

Amikor ez a téma először berobbant a hírekben, akkor volt egy cikk, ahol levezették, hogyan jött ki a 20k informatikus. Valójában minden SSC, call center és desktop support meló is ide volt számolva és ez kapásból kiadott kb 8k helyet. A végén valami 3-4k szoftverfejlesztői hely maradt a 20k informatikus állásból.
Továbbá potenciális helyekkel számoltak. Tehát, ha volt olyan projekt, ami azért nem jött az országba, mert akkor épp nem tudtak elég embert adni rá, akkor az így elvesztett helyeket is beleszámolták.

Másrészt, ha multihoz tartozik az álláshirdetés, akkor általában nem 1 embert keresnek adott poziba. Nálunk is kiraktak 1 medior, 1 senior és 1 lead dev állást, amikor 100+ embert kerestek, aztán ugyanezek a hirdetések mentek körbe 1 évig.

(#19973) Sztenly válasza lord.lakli (#19971) üzenetére


Sztenly
tag

Abszolút egyetértek. A 20k nyílván jópár nemlétező nyitott pozikat is ide sorol, hogy XY cég biztos igényelne még 100fejlesztőt vagy supportot csak a leányvállalat még nem érkezett meg MO-ra :D

De az elmond vmit az általános szakember hiányról h pandémia közepén is sok infós tud feljebb lépegetni/valamerre elmozdulni.

(#19974) Poultier válasza mobal (#19966) üzenetére


Poultier
tag

Bár nem fejlesztőként, de íme a saját "karrier" utam a telkoban:

2015 év elején, végzősként 350 bruttóval kezdtem -> diploma után + 5% -> fél év múlva szintugrás + 20% -> utána nyáron + 3% (átmentem másik departmentbe) -> visszahívtak az eredeti csapatba + 20% -> utána nyáron 6,5 % emelés -> tavaly nyáron + 5% -> tavaszi covid sz*pi előtt kaptam egy offert, ami után beadtam a felmondópapírt, de a managerem kért 3 napot, és intézett + 20% counter offert, így maradtam

(#19975) Sztenly


Sztenly
tag

Azon kívül h most ~730k bruttód van csak azt nem tudjuk milyen szakmában dolgozol, meg hol..stb.

(#19976) kexksz válasza Sztenly (#19975) üzenetére


kexksz
addikt

Azt irta telco

(#19977) sarkanyolo2 válasza Sztenly (#19975) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Én 628.250-nek számoltam, de lehet én vagyok a béna. :D

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6

(#19978) VágniValó válasza sarkanyolo2 (#19977) üzenetére


VágniValó
addikt

Kapott egy offert házon kívülről és erre kapott egy +20% counter offert, az ismeretlen tényező itt bújt meg.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#19979) SnoopDoggOG válasza sarkanyolo2 (#19977) üzenetére


SnoopDoggOG
csendes újonc

Nekem is 731000 jött ki :D

(#19980) Sztenly válasza kexksz (#19976) üzenetére


Sztenly
tag

Hát ha telco és nem IT akkor máris egyértelmű h melyik department milyen pozija kb. ;]

(#19981) mobal válasza sarkanyolo2 (#19977) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Van az 730 is. Ha telkó két tippem van, mindkettő északi! :D

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#19982) weiss válasza mobal (#19981) üzenetére


weiss
addikt

A visszahívtak az eredeti csapatba + 20% és a szintén 20%-os counter offer miatt a finnt kizárnám :)

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#19983) mobal válasza weiss (#19982) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Én meg a svédet is emiatt.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#19984) Madwe


Madwe
nagyúr

Így írjon be bármit is anonimitásra törekedve az ember ha utána sherlockot játszva kitalálgatjátok :) a topik s egymás érdekeit nézve ezt nem lehetne hanyagolni :)? (Nyilván se topikgazda se mod nem vagyok, csak pl ezt látva én kétszer is megfontolom h leírjak e bármit ezek után :) )

[ Szerkesztve ]

(#19985) GeeForGolf válasza Madwe (#19984) üzenetére


GeeForGolf
junior tag

az a helyzet, h a topikban a témából adódóan elég kevés lehetőség van anonimnek maradni, szóval pont arra van kihegyezve, h ki mennyit, hol, hány évesen, milyen pozícióban keres. nem olyan óriási a magyar piac, főleg egy ilyen közösség itt, szal...

(#19986) Sztenly válasza Madwe (#19984) üzenetére


Sztenly
tag

Egyet értek. A különböző statisztikákat is nézhetnénk Hays meg báriránytűk de az egyéni tapasztalat és életút érdekesebb. Ezek nem feltétlen másolhatók, nincs mitől tartani senkinek h pont azt az élet útat járja meg vki majd versenytársként összegabalyodnátok.

(#19987) azbest válasza Jhonny06 (#19967) üzenetére


azbest
félisten

hehe, ezt már észre sem vettem :)

régebben kíváncsiságból rákerestem céginfón egy-egy önhirdető, magas fizetéseket mondó hr cégre, hogy vajon hány embert közvetíthetnek ki, ha annyi az átlag és mondjuk egy havi bérüket megkapják jutalékként - forgalom / átlagbér. Volt ahol jó, ha évente száz embert. Persze vannak nagyobbak is.

Egyébként előfordulnak leépítések is manapság. Amelyik cégnek szűkebb ügyfélköre van, valamilyen célterületre fejleszt, ott előfordul, hogy a visszafogott kiadások miatt kevesebb rendelés jön, visszavágnak keretekből és persze, hogy rögtön arányosan fel is mondanak annyi embernek. Magyar piac egy nagy nulla amúgy is, néhány spéci terület kivételével. Általában a külföldre dolgozóknál nagyobb a perspektíva, de most kifelé is vannak visszanyesések.

(#19988) Resike válasza Madwe (#19984) üzenetére


Resike
tag

Én nem is követem a topicot túlzottan, de ezt még és is tudom hogy ki is lehetett az. :)

[ Szerkesztve ]

(#19989) Poultier


Poultier
tag

Wow, itt aztán mindenkiben felvillant a nyomozó-én. :C
Forró nyomra jutottatok, 730 bruttó a mostani zsold. Mivel nagy híve vagyok a salary transparencynek, így elmondom, hogy a finn-nél dolgozom, mint tesztelő(mindenes).

(#19990) htomi85 válasza Poultier (#19989) üzenetére


htomi85
tag

A transzparenciának és is nagy híve vagyok, ezért megosztom az alábbi teljesen nyilvános infót a vicces fiúk kedvéért.
A 2020. évi MINIMÁLIS rezsióradíj az építőiparban 4165 forint. Havi 21 munkanappal és napi 8 órával számolva ez 700 ezer forint per fő.
Megérte az a sok év tanulás nemigaz?

[ Szerkesztve ]

(#19991) Jhonny06 válasza htomi85 (#19990) üzenetére


Jhonny06
veterán

Meg bizony. :) Egyrészt ez nagyon sokáig nem volt így, tehát aki nem most kezdte a szakmát, az rengeteg évet lehúzott nagyon átlag pénzért. Amúgy engem speciel nem zavar, hogy ki mennyiért lapátol, mert jó eséllyel nem szereti a munkáját és szarrámegy mindene 40 éves kora előtt.

Amúgy ne hidd azt, hogy egy segédmunkás bármi hasonló összeget lát. Ennyit max a vállalkozónak fizetsz..

"Az államtitkár hozzátette, az építőipari rezsióradíj a vállalkozó kivitelező vagy az alvállalkozó kivitelező szakági építési-szerelési tevékenység elvégzéséhez szükséges, egy aktív munkaórára vetített összes költsége."

[ Szerkesztve ]

(#19992) BigBear válasza htomi85 (#19990) üzenetére


BigBear
senior tag

Te kevered a szezont a fa.... l.
Szerinted az ő 730e bruttó fizetésénél mennyi a rizsióradíj? Illetve az építőipari minimális 4165,- Ft-ra mennyi az, amit az átlag melós fizetésként megkap?
Én építőiparban dolgozom. A rezsióradíjam változó, projekttől függően 10-15000,- Ft.
Szerinted a fizetésem is ennyi? Hja, jó lenne....

[ Szerkesztve ]

(#19993) mobal válasza htomi85 (#19990) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Meg. Mert nem leszel alkoholista, nem megy tönkre a gerinced.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#19994) Drizzt válasza mobal (#19993) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Azert egy ulomunkaval szerintem nem nagy muveszet tonkremennie a gerincnek. [link] Csak az elso talalatok egyikekent, meg siman abbol kiindulva, hogy mit tapasztalok mind magamon, mind a kornyezetemben.

I am having fun staying poor.

(#19995) inferno88 válasza Drizzt (#19994) üzenetére


inferno88
őstag

Ezért kell rendszeresen sportolni. Sokkal jobb kedved szerint biciklizni, súlyzós edzést végezni, stb., mint napi 8-12 órában térdelni, zsákot cipelni, tűző napon aszalódni, stb. Ha egy ülőmunkát végző szarik az egészségére, akkor magára vessen, pont.

[ Szerkesztve ]

Semper fi!

(#19996) mobal válasza Drizzt (#19994) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Inkább ülök és mellete futok illetve kerékpározok + tornázok mint hogy egész nap emelegessek minden félét.

inferno88: +1

[ Szerkesztve ]

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#19997) Madwe válasza htomi85 (#19990) üzenetére


Madwe
nagyúr

Kiváncsi vagyok fizikálisan s mentálisan melyik életpálya vezet boldogabb egészségesebb élethez 20-30 év távlatban legalább. Ahogy arra is h mennyit kerestek 10 éve s mennyit fognak 10 év múlva, mert az egy dolog h most felfűtötték az építőipart s munkás hiány van, de h 10 éve nem ez volt s 10 év múlva nem biztos h ez lesz.
arról nem is beszélve, h az ITban jellemzően olyan emberek dolgoznak, akiknek a munkájuk a hobbijuk is, flowba vannak s szeretik amit csinálnak, bár biztos van olyan is aki szeret naphosszat betont cipelni.
s ok, tegyük fel még meg is kapná ezt a rezsidíjat kézhez bruttóban, s azt is elhiszem h a brutto 1-1.5milliót amit ITban el lehet érni hamar azt is van akiépítőiparban munkásként megkapja katásként valaki, örüljünk neki. Bár akkor lehet nézni a 2-3m elérhető összeget katásként itban is, ha már :)

[ Szerkesztve ]

(#19998) Drizzt válasza inferno88 (#19995) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Bravo, jol megmondtad! Van viszont egy rossz hirem. A mozgas csokkenti az ulomunka kockazatait, de messze nem nullazza le. Figyelhetsz te barmennyire az egeszsegedre, attol meg garancia nincsen ra, hogy az ellensulyozni fogja az ulomunka altal okozott kart. Ez nyilvan nem azt jelenti, hogy nem kellene edzeni, eppen ellenkezoleg. Viszont ha ezzel azt gondolod, hogy biztositottad, hogy ne lehessen semmi bajod, akkor tevedsz.
[link]
"Exercise doesn’t completely eliminate your risk
While regular exercise is always recommended, it doesn’t completely offset all the health risks of sitting too much.

One study measured metabolic markers in 18 people following different exercise protocols. One hour of intense exercise did not make up for the negative effects of inactivity when other hours were spent sitting (11Trusted Source).

Additionally, a review of 47 studies found that prolonged sitting was strongly linked to negative health outcomes, regardless of exercise levels (6).

As expected, the negative effects were even greater for people who rarely exercised."

I am having fun staying poor.

(#19999) inferno88 válasza Drizzt (#19998) üzenetére


inferno88
őstag

Egy szóval nem mondtam, hogy eltűnik minden kockázat, csak azt, hogy az ülőmunka problémái miatt is kell rendszeresen sportolni. De ennyi erővel akkor felvehetjük kockázatnak az építőiparban azt, hogy rád esik egy raklap tégla, levágod az ujjad, agyonvág az áram, elüt a traktor vagy éhenhalsz/utcára kerülsz, mert a fővállalkozó nem fizet ki. :))

Madwe minden szavával egyetértek.

Semper fi!

(#20000) Madwe válasza Drizzt (#19998) üzenetére


Madwe
nagyúr

Az általad linkelt cikk a dia2 s szív érrendszeri gondokat taglalja valamint az alacsonyabb anyagcserét. Egy egészséges diétával s rendszeres testmozgással ez mind elkerülhető, ezt saját tapasztalatból is mondhatom, 40% testzsír%ról 10%ra csökkentettem, sok izomzattal.
ha annyi az érv az ülőmunka ellen (ha már csak ennyit linkeltél) h az ülőmunkát végzők kevesebb kalóriát égetnek s emiatt elhízhatnak, anyagcserezavarjaik s szív érrendszeri problémáik lehetnek, akkor ez könnyen megelőzhető, sőt.
e mellett rendszeres, fél-1 órás 5 perces szünetekkel az egyéb problémák is kömmyen korrigálhatóak.
tartás se probléma ha megfelelően edzett hát vállizomzattal rendelkezik valaki s figyel arra h ne görnyedjen sokat a gép elött.
Szerencsére eddigi munkatársaimnál nagyobb részben találkoztam olyan emberrel aki ezekre mind odafigyel s karban tartja magát mint aki nem.

ellenben valaki aki naphosszat culimunkát végez az tehet bármit, de h a dereka gerince idejekorán tönkremegy az szinte garantált s nem nagyon tud ellene mit tenni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.