Hirdetés
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdei88
veterán
Nálam jól teljesített a H100i a 3770K-n. Nekem semmi bajom a kompakt vizekkel, csodát nem kell várni tőle. Nálam a 4600on ketyegő proci, nyáron volt maximum 55 fokos. Linx alatt azért el-el érte a 70et.
Kérdés, hogy kell-e ennél alacsonyabb hőfok dupla vagy tripla áron?
A proci kupaktalanítva volt. -
Lolka Bolka
aktív tag
csatlakozom az előttem szólóhoz (#24087) sephi. Ha már vizezel és ha már egy ilyen gyengécske konfigot....
Szóval akkor építs egyet inkább pl EK-éktól és vizezd a VGA-at is. Ha már csinálod. Én legalább is így tennék, mert ha a zaj miatt teszed, akkor a VGAk úgy is mindent el nyomnának víz nélkül...
Be biztos nem fürdesz vele...csak nem látom az értelmét arra upgradelni... -
-
daveoff
veterán
Ez nikkelezett réz! Liquid csak az alumíniumot korrodálja, ennyi! Már nagyon sokszor le lett írva ide is. A használati utasításban is benne van egyértelműen, nem kell aggódnod.
(#23387) ThodEE: Nyugodtan mehet a GPU-ra is a Liquid, én is azt teszem rá, ha megjön a cuccom. Jóval hatékonyabb, mint a sima paszta.....
-
ThodEE
őstag
Már várom nagyon a blokkot a VGAmra, ha az megjön akkor 0lára szétszedem a gépem , full takarítás, valószínűleg ekkor ejtem meg a kupak leszedést is. Remélem sokáig kibírom ezzel a géppel mert most jó darabig nem lesz pénz komolyabb cuccokra.
Van valami oldal vagy tapasztalat leírás a Liquid Ultra- ról? Azon gondolkodám, hogy a VGA chip és a blokk közé is ezt tenném, meg a CPUra is, úgy hogy kupak nélkül menne rá a blokk.
Réz mind a két blokk
-
ThodEE
őstag
Nem akarok beleszólni nem az én dolgom, csak furcsállom, mert 1-1 teszt erejéig esetleg azt mondod kell még 20-50pont, belevágsz lefut, visszaállítod.
De ha minden napi használatra kell, akkor kár kockáztatni szerintem.Igaz én is épp a kupaktalanításon töröm a fejem, kéne is meg nem is

4.2őn megy most, hőfokok 60fok körül [játék közbe], tesztek kivételével nem érzem szükségességét hogy jobban menjen, de lehet hogy olyan leszek mint te és kockáztatok. Akkor kiderül hogy csak prédikálok, és leszedem a kupakot róla
-
ThodEE
őstag
46-50MHz ért szerinted érdemes?
Neked kell eldöntened hogy érdemes kockáztatni és utána szívni a gariztatással, meg 1-2hónapig nem gépezni vagy belenyugodni abba ami van. Sok ember már egy fele ilyen konfigér a két kezét összetenné, te meg nem vagy megelégedve 4.6GHz el 8szálon
-
bombibmw
veterán
Ez egy átlagos proci.
Nekem is pont így megy a 3570k,vannak ennél rosszabb darabok is.
A "magasabb" fesszel viszont alacsony hőmérséklet párosul.
(#23339) ÁdiBá :
Levihetnéd 4,5-re és akkor 1,3V alatt maradnál.
Az is elég bármilyen single VGA-s rendszerhez.
De az 1,312V-tól sem lesz baja a procinak.(#23336) players111:
Ez már pofátlanság.
-
eldarin
tag
Ez a nagyon magas feszültség kell a 4,6-hoz nálad elég relatív nekem 1,280-al megy 4,3-at a 3570k-m

Mondjuk h100i meg egy air 540 teli ventikkel elég jó hűtést biztosít linx alatt, így is csak 72 fok de a 4,5-höz már 1,330 kell neki amivel 85 a max de nem hiszem hogy megéri az a +200mhz nekem. -
hellboy0415
aktív tag
Hali. Igen nyerhetsz kb 10-15 fokot. Én meg csináltam és borzasztó könnyű. Elsőnek a sarkokat vágd át óvatosan és utána meg az egyenes részt. A mag és a kupak közé pedig EZT tegyed
-
ezen felesleges kattognod, sajnos sosem a valós értéket ovlassa ki.
nézd meg pl a benchmarkokat:
- 3d mark (bármelyik verzió)
- cinebench
Mind mind az eredeti értékét írják a procinak. Sosem a húzottat. Teszteltem anno 2 db 1366-os procival, egy 3770k -val, most egy 4770k -val és semmi változás.
Ettől még úgyis ott jár a procid ahova állítod
-
daveoff
veterán
Win csak annyit fog kiírni akármit állítasz. Ezt az adatot a cpu id-ből, vagy valami ilyesmiből olvassa ki minden program. Én sokat próbálgattam, szerintem felesleges kikapcsolni az energiagazdálkodási szolgáltatásokat, hétköznapi használatban nincs jelentősége tuning esetén sem. Csak hasznodra válik fogyasztás szempontjából.
-
bombibmw
veterán
Ha pl. Linx AVX alatt 90 fok alatt maradsz vele,akkor maradhat is akár.
Amíg le tudod hűteni,addig nincs gond,bár 24/7 nem ajánlják 1,3V fölött járatni,de nem lesz baja.
Ha meg kupaktalanítod,határ a csillagos ég,még léggel is.
Azt írtad,megállás nélkül.
Ez azt jelenti,hogy fix feszen járatod?
Mert akkor jobb lenne offset-tel járatni,hogy ne kapjon állandóan magas feszt. -
ffodi
veterán
Gondolom 2 ágra van bontva ennek a résznek a tápellátása és ezt tudod külön állítani. Hogy konkrétan mit tartalmaz ez a két rész, azt nem tudom, de gondolom a "sima" VCCIO a "lényegesebb", a 2nd pedig a "kevésbé lényeges" részeket táplálja. Extrém tuningnál ennek lehet jelentősége, itt szerintem semmi, úgyhogy legyen a két érték egyenlő.
-
ffodi
veterán
A VCCSA-n felesleges emelni, ha alapértéken is stabil. Ez a RAM vs. VTT fesz (ami itt már nincs kimondottan, és sokan a VCCIO-val azonosítják ebben az esetben, pedig a memóriavezérlő feszültségét a VCCSA-val lehet állítani) mindig sarkalatos pont. Párszor már kifejtettem, még egyszer már nem linkelem be, hogy mi miatt nem feltétlen szükséges erre figyelni.
Ekkora fesz. mellett szerintem érdemes offsetet használni. Igaz lehet nehezebb lesz stabilizáni, de a degradáció is később jelentkezhet. Úgy tudod pontosan beállítani, hogy állítasz egy 40-es szorzót, beállítasz offset +0-t és megnézed az terhelés alatt mennyi. A mostani értékből kivonod ezt, és a különbséget álíltod be offsetnek.
-
SRII
őstag
meg úgy őszintén nagyon sok játék még mindig elfut egy jó húzott celeron procin és egy jobb fajta videó kártyán elég szép beállításokkal, akkor egy i7 ? szerintem aki nem programokat fejleszt, vagy videó szerkesztő, isten tudja mi, akkor még vagy 4 évig biztos nem lesz gond, esetleg egy vagy két videokari csere, de időtálló, és aki nem azért fejlesz mert lépést akar tartani a korral vagy, épp elmondani neki ilyen is van , akkor jó pár évig biztos egy i7 de tán egy i5 is nagyon megállja a helyét.
én csak azért várok mivel sem alaplapom még és sem procim nincs , így talán nem sok lesz árban a különbség.
az Intel Core i5-3570K ből kiindulva 56-59K most az új i5 4670k közel 60-62K környékén várható úgy hogy kivárom.A ddr4 szerintem még várni fog, még a ddr3 nál a 2200-2400 Mhz sincs kihasználva teljesen, sőt egyes alaplapok már a 2800Mhz is tudják és szerintem még van mit kisajtolni a ddr 3 ból.
-
cyberkind
félisten
Igazából akkor lesz itt megint nagy ugrás ha jön a DDR4 meg a 12 és vagy 16 magos cuccok jönnek majd !
Én is tökéletesen megvagyok elégedve a 3770K-val, igaz csak 4,4-en használom mert itt még normális a hőmérséklet de bőven elég, ilyen teljesítmény ilyen fogyasztással verhetetlen !
-
SRII
őstag
úgy ám! majd hamarosan, lehet hogy jól fogok járni, mivel közel 8 éve nem vettem semmit a gépemhez, és nem is újítottam, kivéve alaplap műszájból. Amd-t akartam, a10 es-t, aztán sok sok gondolkodás és olvasgatás után intel lett, azt mikor úgy volt hogy jöhet akkor már jött a hír hogy 4. generációs is várható, így próbálok mimnél frissebb konfigot ésszerű határokon belül összerakni, mivel 5 évig biztos nem költök rá! -
lowzor
veterán
2400-al sokszor leesett 50 alá az FPS 7850-el a procilimit miatt még eléggé lebutított grafikán is, úgy meg élvezhetetlen volt. 7950-el sem tudtam szebb grafikán nyomni, mert azzal is bement 60 alá... Sokszor 45-50%-on hajtotta a GPU-t, mikor kis mapen volt 64 fős összecsapás.
-
Winne
nagyúr
-
krx21
nagyúr
Ilyet még nem akart senki, de be lehet állítani... Szerintem nem sok értelme van...
Nálam az Asus Bios-ban ITT a raito sync controlt kell kikapcsolni és akkor magonként lehet állítani a szorzót... Én ilyet nem csinálnék..."Primében beállítok mondjuk 2szál terhelést (1mag+HT)."
A Primében a szálak számát tudod beállítani csak, azt hogy melyik legyen a HT azt nem... A HT valószínűleg akkor jön, amikor már nincs fizikai szabad mag... -
BeLucZ
addikt
Túl van lihegve ez a dolog de tényleg, aki ennyire félti meg dédelgeti a cuccost az használja alapon gyári beállításokkal, aki meg szénné hajtva az ne sírjon, ha baja lesz
Nem kisbaba ez hogy dédelgetni kelljen, ki kell taposni a lelkét is, ha úgy van
Nyilván nem 2 V-on kell járatni a procit, de akinek van egy jó hűtése és ésszerű keretek közt tuningol, nem kell félnie -
Winne
nagyúr
A jelenség hasonló az enyémnél is, de ennyire nem drasztikusan. Eddig 1.168-ra droppolt terhelés alatt, annyin használtam 4.4 GHz-en. Most már adnom kellett neki kb 25 ezredet, amitől inkább az LLC viselkedése változott meg. Level 5-ön használom, ugye itt van a legnagyobb vdrop, és most a teteje jóval feljebb ment, mint az alja, amit kap, tehát a régi beállításon jobban beesik a fesz és hibázik a gép. Ahogy most feljebb kellett tennem, most az 1.168-ból lett 1.178, amire droppol, de a teteje meg 1.230-nál indult a win indításánál, most már 1.252-t szoktam látni, aztán beáll 1.2V környékére és onnan indul. Lehet, hogy érdemes lenne level 3-ra tennem inkább az auto 5 helyett és megelégedni a magasabb fesszel, nem tudom.
-
LeslieG Jr.
őstag
Nálam is ilyen meleg már 1.400V-1,380V körül.(újrapasztázva) És nekem is +0,110 LLC Level 3-on igaz 4600MHz-en no meg 3570K-s a procim.

Ennél feljebb már ne menj. Én is így löttem be a határt ha Linx AVX alatt már 90C vagy afelett megy picivel akkor ott meg is áltam a tuninggal.
Játékok alatt nem fog 70C fokra sem felmelegedni. 
-
szeva000
addikt
Nah látod,én ezért gyóntam ki ezekből a szemetekből.A gagyibájtomat szét kellett forrasztanom,hogy lap legyen belőle.A nagy dual biosokat újra kellett írni,hogy elinduljon ismét....asus...ááá...az sem piskóta

Most az extreme4-be már írtam 2tartalék flash-t,ha véletlen besz*rik csak dobom bele
-
törölt tag
Letöltesz egy másik biost átnevezed m5f.cap-ra.Rámásolod egy pendrive-ra hátul a megfelelő usb csatira rádugod nyomvatartod pár másodpercig a fölötte lévő gombot és kész. Elkezd a lapon villogni egy piros led ha elalszik kb1perc kész a bios flash és már indul is a géped.
-
Sonja
nagyúr
Elég lenne a CrashFree BIOS-t alkalmaznod, és helyrehozná.
A lényeg csak annyi, hogy a BIOS file-t rámásolod egy PenDrive-ra (amit előtte a "Bios Renamer for USB BIOS Flashback" progival létrehozol), majd a megfelelő USB-be dugod, és a BIOS gombot menyomod 3 másodpercre, és már frissíti is a BIOS-t. Szerintem ezzel helyrejönne. 
-
ST05
őstag
ejj... win alol vagy biosba csináltad? biztos jót kapott? :/
( én asrock lapot flasheltem 3 at is már probléma nélkül win alol is) hát peched van vagy nemtudom mit cseszett el a bios flash
( esetleg ha pendrive-al csináltad elötte formáztad FAT32 be? )
republic of haters
bocs -
ImpersonatoR
addikt
Gondolom neked is [8+4 pines] tápcsatlakozó van az asus extreme -n a cpu felett. Használod mind a kettőt vagy csak a 8 pin est? Egyáltalán lehet valami jelentősége a dolognak vagy csak szárazjeges móka során mondjuk 1.55V felett? Mert nekem a tápomon pl 2 x 8 pines cpu tápcsati van szóval azt rá sem tudnám dugni szerintem ha akarnám sem, vagy létezik hozza átalakító esetleg? Csak feleselgessen nem szenvedek vele ha nincs is értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Docker konténerizálás
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen processzort vegyek?
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Horgász topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4061, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060Ti 16GB GameMax Aero Mini ECO ADATA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 11700 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Szóval akkor építs egyet inkább pl EK-éktól és vizezd a VGA-at is. Ha már csinálod. Én legalább is így tennék, mert ha a zaj miatt teszed, akkor a VGAk úgy is mindent el nyomnának víz nélkül...

masban lehet kihasznalhato.