Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
válasz ThodEE #15380 üzenetére
Igen biztos bennem van, hogy a szar pasztával megáldott 3770k-s procimat csak auto fesszel tuningolom hogy ne legyen 80+ fokos, mert így még 70 se és 4,4-en egy GTX 580 SLi-t kihajt !
(#15383) thomasvold
4,5-höz 1,26 V kell, 4,6-hoz 1,31 V, ez már sok hőben !
Tehát nem éri meg ![ Szerkesztve ]
-
monosz
őstag
válasz ThodEE #15380 üzenetére
Szia!
Ez valóban igaz,a Giga lapoknál.
Én is használtam ez előtt,(Giga lapot) és bizony ott nem volt szabad AUTO-n hagyni,mert hajlamos volt túlfeszelni a procit.Na az MSI-nél nem ez a jellemző sőt,inkább még túl kevés feszt is ad.
A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
-
rayoliviero
veterán
válasz ThodEE #16313 üzenetére
De akkor az enyémben átveszi, mert minden hőmérséklet 74 fok körül van a tok és a mag is. Akkor miért hideg a cpu hűtőm, ha megfogom, miközben a Linx megy? Akkor valószínűleg mérési hiba lehet és valójában mégsem veszi át, csak a program szerint. Vagy én pasztáztam rosszul, de ezt szinte kizártnak tartom.
[ Szerkesztve ]
-
Elixión
tag
válasz ThodEE #20232 üzenetére
.. van 1 pali. "haverom" és küldött 1 képet. fx8320 a van 680c "pontot" kapott.. bár néztem teszteket youtubon. asszem 4.3 ra van neki tolva. ". de az intel mindig jobb volt a tesztekben.. amm. veri a nyálát a szar 8 magra.ami 4. . én 8320 ról váltottam 3570k ra személy szerint nembátam meg sőőt örülök neki.. sztem gyorsabb... "jah meg h bf4 be nagy előnyt jelet.. egyforma vgank van csak a proci más. erre aztmondja h 90-130 fps ultárn. háhhá.. na minde.. érdekes..
-
őstag
válasz ThodEE #20456 üzenetére
Köszönöm, és mi az általános tapasztalat?
MSI H87M-G43 alaplap -> ezt nézem ki, bele egy 1150es i3 (4130) procival, vagy 1155ös olcsóbb ASUS alaplap benne egy olcsóbb i5 procival (i5-3330).
Most egy négymagos Phonom processzorom van (965) 4GH-zen és nem szeretnék visszalépni.
Esetleg az alaplapoknak kell valami egyedi technológiát tudnia amivel tuningolható lesz a cpu?
-
laychi
veterán
válasz ThodEE #22735 üzenetére
Igen a hőlépcső az ott van,csak én arra gondoltam,hogy ha a kupak és a hűtő közé egy jobb hővezetésű anyag kerülne,akkor lehetne belőle profitálni hőfok szempontjából.
pl szilikon zsír vs mx4 paszta.saját mérés alapján,amit pont a tegnapi nap követtem el 10 fok különbség.Aida 64 stress teszt azonos körülmények között.~15 perc minden mérésnél(MX4-pasztánál elfelejtettem az alaplapi CPU szenzor által kiolvasott hőfokot beírni,de kb azonos lehet a cooler masterrel az eredmények alapján.)
Aztán nem röhögni az eredményeken,mert kipróbáltam háztartási anyagot,egyebetCOOLER MASTER 212 EVO PASZTÁJA
CPU max 66 C
CPU1max 75 C
CPU2max 82 C
CPU3max 78 C
CPU4max 77 CALAPLAPI CPU SZENZOR 42 C
HÁZVENTI ALAPJÁRATON,NEM SEGÍT RÁ
MX4 PASZTA
CPU max 66 C
CPU1max 75 C
CPU2max 81 C
CPU3max 79 C
CPU4max 76 CALAPLAPI CPU SZENZOR C
SZILIKON ZSÍR
CPU max 76 C
CPU1max 84 C
CPU2max 92 C
CPU3max 89 C
CPU4max 86 CALAPLAPI CPU SZENZOR 47 C
HÁZVENTI RÁSEGÍT
NEUTROGENA TESTÁPOLÓ
CPU max 71 C
CPU1max 82 C
CPU2max 87 C
CPU3max 83 C
CPU4max 79 CALAPLAPI CPU SZENZOR 45 C
GILLETTE PRO ANTIPERSPIRANT GÉL
CPU max 70 C
CPU1max 81 C
CPU2max 83 C
CPU3max 85 C
CPU4max 79 CALAPLAPI CPU SZENZOR 45 C
[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
válasz ThodEE #23238 üzenetére
Az első szériás i széria ennyire forrófejű volt? Mondjuk nyilván nem éri meg abba belenyúlni, de engem az érdekel jelenleg, hogy van tényleges előnye a Haswell szériának az Ivy ill. Szendihez képest, az ár függvényében. Mondjuk a hőfok dologra én eléggé allergiás vagyok, a C2D-m húzva (2.66Ghz -- > 3.2Ghz) egy Hyper TX2-es hűtő társaságában (fix 7V-ról hajtva a csöndesség jegyében) 50 fok fölé nem megy játék közben. Ha csak netezek átlag 35 fok. Szóval ez is lényeges szempont, hogy ne legyen forrófejű, a fogyasztást igazából lesz*rom.
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz ThodEE #23238 üzenetére
Igen az tény, hogy sokat eszik mondjuk egy 920as. Nekem gond nélkül megy/ment 4.2-n, de azért tartósan csak 4.0-n használtam.
Viszont pl 3dsMaxban renderelésnél egy 4,6GHz es ivynek nem volt talán még 10% előnye sem, ha jól emlékszem Ne feledjük, hogy a 920asnak triple channeles RAM vezérlése van. De a fogyasztása miatt, én már tuti nem vennék olyat.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz ThodEE #23267 üzenetére
Ha letiltod a turbo-t,akkor hiába állítassz be bármilyen értéket.34x-es szorzóval fog menni,mert az az alap órajele.
Az én alaplapomban van olyan opció,hogy cpu power management,ott is meg lehet adni a kívánt szorzót és ott fixre beállítja minden magra.Esetleg keress ilyet,vagy hasonlót.
Nem tudom ez gyártótól függően mennyire eltérő.ASUSom van -
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz ThodEE #23385 üzenetére
Én se hajtom gyorsabban, mert nem is tudom.
De számomra azt már megnyugtatóbb jóval hogy sokkal kellemes hőfokon üzemel a processzor, megjegyzem még 2 év garancia volt a processzoromra.
Még 1 évet kihúzok vele, max másfelet és váltok az új Intel rendszerre.
Addig meg marad így.ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz ThodEE #23387 üzenetére
Én nem tudom. Új vagyok ilyen területen. Neki álltam kupaktalanítani mert a munkám is hasonló jellegű apró alkatrészek összeszerelése illetve beállítása.
Úgy hogy nem igazán ijedtem meg a feladattól hogy kupaktalanítani kell.
Kipróbáltam és nem csalódtam a dologban.
Régen elértem a 88 fokot is prime95 alatt huzamosabb ideig, most ez 71 maximum foknál megállt.
Számomra megérte a dolog.
Nem tudom hogy ez a Paszta miatt van, vagy attól hogy a ragasztót letisztítottam és jóban ráfekszik a magra a sapka.
Mindenesetre én ezt a pasztát Liquid Ultra a mag és a kupak közé szépen elkentem, majd a Cooler és a Processzor közé is ezt használtam.ÁdiBá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest