- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodva
aktív tag
válasz
bandika0626 #14295 üzenetére
Ezzel így nem értenék egyet.
A VGA nyákja alapból mindig olyan 35 fok körül mozog. Az már eleve okoz meglepetést a bordának. Minél melegebb levegővel fújod, annál kevésbé hűl. -
bodva
aktív tag
Félreértetted
Azt arra mondtam, hogy miért rossz a vdroop
Ha alacsonyra van állítva a vdroop, akkor nagy ennek az értéke. vCore be van lőva mondjuk 1.3V-ra terhelésnél leesik 1.27-re, majd megszűnik a terhelés és visszaugrik 1.3-ra, amikor már semmi szüksége a procinak a plussz feszre.Erről beszéltem
-
bodva
aktív tag
Akkor te valami k.rvára elnézel
Egyetlen egy esetben ad valamennyivel több feszt, az pedig a legmagasabb (vagy egyes lapokon legalacsonyabb) beállítás.Az összes többinél csak terheli a kondikat és a VRM-et, hogy tartsa a feszt. VeryHigh-on szinte már nem is veszít fesz értéket terhelésnél sem.
-
bodva
aktív tag
A vDroop a lehető legrosszabb dolog ami a procival történhet, merthogy mi történik:
Terheled azt a szerencsétlent, csökken a feszültség neki, majd amikor már nem terheled és végre lenyugodna, akkor kap egy rohadt nagy fesz értéket, amire semmi szüksége.
Kb olyan, mint az emberi szív, ha terheled magad, elég kellemetlen lenne ha kevesebb szívverést produkálná, majd ha utána megállnál, akkor kezdene el izomból kalapálni. Gondolom érted a hasonlatot
-
bodva
aktív tag
Mitől melegedne a lap? Általában 28-31 fok között szokott tengődni. Régebben volt egy időszak, amikr 42-n ment, de szerintem csak valamit elmókoltam akkoriban a tuningnál és valami befűtött neki.
A digitális hőmérő nem téved, de most fényképezzem le ezt is neked?
-----------
AVX-es IBT is megteszi? Mert most az van fent -
bodva
aktív tag
válasz
daveoff #12741 üzenetére
Nem volt
Majd ha lejár a gari róla és esetleg nem kell erősebb proci akkor lekapom róla aztán mehet 5 föléMondjuk 4.8-nál már elkezd izzani azért. Ott tolja a 9x fokot rendesen. Addig van tartása a trutyinak benne úgy néz ki.
Amúgy a szenzor persze tévedhet magasabb hőmérsékleten is, de ott már csak 2-3 fokot. Na meg ez mindenkinél tévedhet, sajnos pontos adatokkal senki sem tud szolgálni
-
bodva
aktív tag
válasz
kockaharcos #11977 üzenetére
Én is így gondolom. 4.5GHz-ért szerintem nem éri meg kupaktalanítani és ugrasztani a garit miatta.
-
-
bodva
aktív tag
válasz
WaterWawe #11495 üzenetére
Attól, hogy egy programban megy, a másikban nem általában az a gond, hogy pont határon vagy a feszültséggel
Viszont nem növelni kell a feszt, hanem lődd be a LoadLineCalibration-t magasabb értékre (vagy alaplaptól függően, High, VeryHigh, egyes Asrock alaplapoknál pedig lefelé kell csökkenteni, hogy erősebb legyen a szabályzás).
-
bodva
aktív tag
válasz
banderasz77 #11326 üzenetére
Jaja
De hát nem hiszem, hogy egy %-osan csökkenBár kitudja
-
bodva
aktív tag
válasz
banderasz77 #11318 üzenetére
Csak ne felejtsd el nézni IBT-ben és Linxben a gflop értékeket.
A nagy alulfeszelésben én 1,5GFlops-ot buktamPedig stabil volt
-
-
bodva
aktív tag
válasz
ZozzHUN #11094 üzenetére
Akkor rosszul tudod
Az LLC pont, hogy a drop mértékét állítja. Minél alacsonyabbra van állítva, annál nagyobb feszingadozás lesz terhelésnél, majd amikor megszűnik a terhelés jön egy peak, amit a proci biztosan nagyon imád.
Cserébe viszont nem melegszik annyira a vrm és a kondik sincsenek nagyon leterhelve. A mai normálisabb alaplapokon viszont akkora hőelvezető felület van, hogy nyugodtan lehet magasra állítani az LLC szintjét, mert a plussz hőt eltudja szállítani a rá rakott borda, na meg így is tervezik őket szerintem
-
bodva
aktív tag
válasz
Solicidium #10931 üzenetére
Ha ennyire alacsony fogyasztás kell, akkor gondolom nem kell ekkora teljesítmény?
Ha meg nem kell teljesítmény, akkor az új Brazos jó választás lehet, jó igp, elegendő cpu erővel. -
-
-
bodva
aktív tag
Örülök ha nektek jól ment
Én egyedül ram cserénél nem rakom újra a rendszert, meg ha új adattárolót rakok a gépbe. -
bodva
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #10780 üzenetére
Azért ezzel nem értek egyet.
VGA cserénél is újra KELL rakni, mert hiába törlöd le a drivert, annyi beállítás épült rá, hogy tuti, hogy valahol előbb-utóbb gondok lesznek. Nálam ez a 3D lejátszásnál keletkezett.
Proci cserénél is újra kell rakni, mert visszafogja a procit valamiért és kevesebb pontot kap és hasonlók.
Én 3570k-ról váltottam 3770k-ra és így mondom -
bodva
aktív tag
válasz
LeslieG Jr. #10763 üzenetére
Azért a mikro repedéseknél kicsit többet is jelent, mert a fém-fém egymásra szorítás nem tökéletes illeszkedést eredményez ezért kell a paszta.
Liqued-ből kevesebb kell szerintem is, mert mint mát említették eléggé folyós, így jól kitölti a réseket.
Más pasztából azért egy kicsivel többet szoktam kenni, de nem vészesen többet -
bodva
aktív tag
válasz
#70339072 #10690 üzenetére
Szerintem a hőmérséklet eltérés abból fakad, hogy míg Fix fesz alatt folyamatosan melegíted a lábast, addig offsetnél csavargatod alatta lángmennyiséget
Amúgy tegnap nem te írtad, hogy neked a fix fesz jött be, mert az Offsetnél valami teljesítmény csökkenésed volt?
-
bodva
aktív tag
válasz
#70339072 #10685 üzenetére
Melyik része okozott problémát a beállítom manuálra, majd megadom értéknek, mondjuk az 1.1V-ot? Ja és persze a szorzót feltolom mondjuk 42-re, a BLCK-t meg manuálisan 100-ra állítom.
Aztán innen megyek lefelé ha simán megy vagy felfelé ha nem indul.Ne adj isten ha erre nem gondolnánk, akkor még a memóriát beállítom, de az auton hagyva nem okoz gondot tuningnál, mert eleve 1333-ra lövi be a lap
És ezek közül egy csomó lépést alapból meg kell csinálni offsetnél is meg bármilyen tuningnál )(eleve hagytam is még ki ezen kívül is lépéseket)
Memóriát sokkal nehezebb tuningolni Intelnél, mint a procit
Főleg nem kellene, hogy problémát okozzon a manuálisról offsetre átállás vagy vissza...
-
-
bodva
aktív tag
válasz
xxSanchez #10658 üzenetére
Előfordulhat, hogy az AI Suite sűrűbben monitorozza a bejövő feszültségeket.
Mint már említettem nálam ment már tönkre táp, mikor ezt csinálta a program.Ha tudtok más megbízható progit, ami valós időben monitorozza a fesz értékeket, akkor érdemes azzal is kezelni, esetleg naplóztatni vele, hogy vissza lehessen nézni.
----------
Fontos egyébként, hogy a saját alaplapodhoz tartozó AI suite-ot szedd le, mert más AI suite-ban lehet, hogy vannak más paraméterek is (nem biztos csak tippelek és segíteni próbálok). -
-
bodva
aktív tag
-
bodva
aktív tag
Egyebkent paran mar irtatok, hogy a Liqued pro folyik, mint allat. Kerdem en, hogy a kupak ala rakjatok, ahol ugye nincs tokeletes illeszkedes. Es teszem azt arrebb pakoljatok a gepet, akkor a paszta nem folyhat meg a nyakra?
Vagy ha megfolyik az okozhat ott problemat szerintetek?
-
bodva
aktív tag
-
bodva
aktív tag
válasz
Pubszon #10539 üzenetére
Akkor valamit nem jól csináltál.
A proci 77Wattos TDP-vel rendelkezik, tegyük fel, hogy csak ennyit fogyaszt.
A 670 175Wattos TDP ha jól emlékszem. Alapon hajtod gondolom, de furmark alatt egy 15-160 wattot ki hoz belőle a cucc, az tuti.Ezen kívül van HDD ami mondjuk 20Watt, pár ventilátor ~10watt.
Elméletben reális lehet a fogyasztásod.
De nekem vízhűtésem vanPumpám is van, és ventiből is több van
Plussz én a VGA-t is megnyúztam
-
bodva
aktív tag
-
-
bodva
aktív tag
Te nagyon pró vagy
Ne akard már kinevettetni magad, de komolyan. Eddig mondtad, hog nem is melegszik, mert így 22nm úgy kisebb gyártástechnológia, most meg hirtelen ez lett a hátránya, hogy kisebb gyártástechnológia?
Nem csoda, hogy az iponon is kifiguráznak ha ilyeneket írogatsz. Rajtad kívül mindenki képes volt felfogni, hogy igen, az Ivy egy rohadt melegedős szutyok ezen a szinten, mert ahelyett, hogy rendes pasztát tettek volna a kupak alá bekenték sárral azt hadd szóljon.
Ez az egyetlen baja a procinak! Az meg, hogy határig húzzuk, ne nevetess már 4.4GHz-n a 3570k olyan meleg volt, hogy csak na a kupak meg közben vigyorgott 45 fok környékén!
-
bodva
aktív tag
Ezek szerint akkor ha jól értem, akkor az AMD még az intelnél is kedvesebb, mert a 8150-et úgy megrántottam 4,6GHz-re annak idején, hogy nyekkenni nem volt ideje. Mégsem volt csak max 56fokos a maghője, pedig azt még léggel hűtöttem
Szegényt pedig én is beakartam melegíteni
2-300MHz-ért senki nem fog többet fizetni! A tuning ezeknél a prociknál 7-800MHz-nél kellene, hogy kezdődjön! -
bodva
aktív tag
Most igazából nem értelek
Itt sírsz, hogy jajj így i3 úgy i3
Aztán meg már az a bajod, hogy az i5-ről meg i7-ről kiszedi le a kupakot. Neked nem tökmindegy? Az i3 úgyis ver mindent nem kell jobb már soha neked
Szóval nem értem a kínodat de tényleg
Amúgy meg igen szar a kupakja.
4.2GHz-n járatom a 3770k-t, 52 fok felé nem megy vízzel. de ezzel a hűtéssel nem 50 fokon kellene mennie, hanem 30-on...
Erről ennyit, de inkább olvass női magazinokat, mert még nem találtad ki, hogy mi is a konkrét problémád.
------------
Az intel volt olyan kedves??Ne röhögtess már, de komolyan. Az i5-2500k és az i7-2600k miért megy közel fele ekkora hőfokon (50-60 fok felé nem megy, mikor az ivy már 96-100°-nál tart)??
Új hozzászólás Aktív témák
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Xbox Series X|S
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Lexus, Toyota topik
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest