Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
Új hozzászólás Aktív témák
-
ST05
őstag
válasz
Erdei88
üzenetére
akkor a 3570k-d volt tul jó példány
nekem elég egyformák voltak ... 
"addig igaz ameddig nincs szükség a HT-ra"
Én úgy értettem, HT-val együtt megfogja már az i5....[link]
bandika0626: nem! a kijelzett 4670k órajele téves, tehát jobb oldalt a cpu-z ahol látható 4,2 ön van, az i7 meg talán 4,3?!

Pontosan értelmezve: haswell i5 4200GHz-en konvertálásba beéri a 4300MHz i7-2600k-t ..már -
ST05
őstag
-
lowzor
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Egyszer volt valaki, aki gyanúsan olcsón hirdetett 1-et (asszem több embernek is eladta) és senkinek nem érkezett meg. Szerencsétlen csávó az életbe nem fog találni ennyiért
Vagy max akkora esélye van, mint nyerni a lottón. Főleg ilyen hirdetéssel, hogy "előreküldés után fizet" 
Meg hogy "minél több gari legyen rá". Persze...60k-ér énekelni is tudjon? -
bombibmw
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Köszi.

A ventik természetesen nálam is cserések lesznek,mert kerregnek,de a pumpa viszont hangtalan,hála...
120p-t teszek holnap rá,mert már most is idegesít Quite-en is,de már nincsen erőm.
De mivel ezek az első házhűtőim,ezért kell majd valami más rá.
De tesztre meghagyom holnapra a gyárit,ha csak Neked nem 120p-k vannak rajta.
Nekem 1,25V-al megy most a 4,5.
Lehet Neked jobb példányod van.
-
Asbee
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Az a LinX bőven jó. Jó példány a proci.
(#17811) Asbee: Senki nem mondott ilyet. Azt se hogy a 4700-et nem lehet elérni. Ez proci függő. i7-el kisebb az esélye mondjuk egy 4,7-nek mint i5-el pont a melegedés miatt. Az a 10 fok+ ban már nagyon nem mindegy 80-90 fok környékén...
-
katt777
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Jó ötlet, úgy általában elég komoly eltéréseket lehet tapasztalni a hozzáállásban magyar és us részről is. Az is mindennapos, hogy az US oldalon fenn lévő hardverekről a magyar site még csak nem is hallott (pont Haswelles AsRock lapokat akartam nézni a minap a magyar oldalon, hiába.
Amúgy nem lehet, hogy a szír háború miatt szar a kupakolás (+Haswell)? Mégiscsak Izraelben tervezik a procikat, és lehet, hogy a jobb anyagok drónokba kerültek.

-
odorgg
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Eladó is trükközhetett, illetve Ipon is összekeverhette a procikat/dobozokat. Winnie-nek is annó bontott procit küldtek mikor megvette a 3570k-t újan. Gyanítom nem csak eggyet szoktak kibontani, esetleg beszerelni valahova tesztre, majd visszacsomagolni. Ugye ha nem figyelnek oda, nem nehéz összekeverni őket, és simán összekeverhetik. Csak az a baj ilyenkor az vevő szívja meg, pláne ha átvétel utánn hónapokkal szúrja ki a dolgot

Mindenesetre ez így szopás az biztos, nem irigyellek. Pláne ha az eladó sem túl készséges, a probléma megoldásában. Simán mondhatja ő is, hogy te cserélted ki, bizonyítani úgysem tudod az ellenekezőjét.
-
-
ffodi
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Itt.(alul) Arra is kitér, hogyha sikerül a gyárihoz hasonló ragasztó/tömítő anyaggal visszaraknod a kupakot, akkor van rá esély. (mondjuk ilyenkor akár sima garit is be lehet játszani)
-
Winne
nagyúr
válasz
Erdei88
üzenetére
Ahogy a grafikon is jelzi mellette, az 1-es engedi a legkisebb kilengést az adott feszültségben, az 5-ös értelemszerűen ennek a fordítottja. Saját tapasztalatból az 5-ös érték mellett lehet a legkisebb feszt állítani, de ez nem biztos, hogy általánosság.
Esetleges hülyeségért elnézést kérek.

-
Winne
nagyúr
válasz
Erdei88
üzenetére
Kb.

@(#6334) Feree13: hát igen, lehet, hogy nem jó a szenzor benne, azért az még hozzá tartozik, hogy a földön van a gép és a parketta alatt csak beton van, nincs szigetelve és onnan is szivatok fel levegőt egy 12-es coolerrel, meg 2 20 cm-essel is befelé, szal még így működés közben is ömlik ki belőle a hideg levegő, persze ettől lehet még hibás a szenzor, de a 2500k is ilyesmi hőmérsékleten járt alapon.

Most már fél órája megy:
-
SimonYana
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Erre gondoltál!?
Meghagyom neked ezt az egy kittet. Nem happolom el előled!
-
jilian
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Megvolt.

Szóval minden def. a bios -ban,
- egyedül a ventiket állítottam level 2-re
- IGP off
- és a CPU szorzóját tettem 40-re
- minden mást hagytam Auto-n.
Eredmény:
- Linx AVX edition:
lement 4 kör hiba nélkül a 13 percben én állítottam le.
- cpu-z legnagyobb fesz amit adott a procinak 1.68V
- a legmelegebb mag 69 fok lett.Tehát akkor a Bios rendben?
Következő lépés?
-
jilian
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Basz@ meg...már 1333 -se jó, a régi beállításokkal.

A Bios lenne a gond?? Az 1.7 -ről nincs egy hete, hogy váltottam 1.9-re....
haddent
memtes86+ lefutott mindegyik modullal külön-külön XMP profiljával, hiba nélkül.
az csak egy dolog, hogy "sok" az 1.25 V ..de az a hőmérsékleten mutatkozna nem?
az elöbb a 8 percnél 74 fok volt az egyik mag....az szerintem tűrhető, szinte álló ventik mellett. -
Szatesz.
aktív tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Ha zt akarták volna nem így oldják meg!
Ennél azért komolyabb cégről van szó!
Ezt hibázták szerintem!haddent: Nem egy béna srácról beszélünk ,csak annyira rosszul volt gyárilag rajta a kupak hogy igy melegedett neki!
Nem fikázom a processzort hisz én is most veszek ilyet!
Csak fura számomra ez az egész! -
Pubszon
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Ezt vettem, érdekes az árgrafikon.

Ja és teszem hozzá, hogy ECC-s, igaz nem tudom kihasználni, de jó ha van.
Most ez van helyette, majdnem kétszer annyiba kerül és nem ECC-s.
Szerintem is nagyon jól kifogtam.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Az biztos, csa 24k egy blokkert eleg sok, annyi most nincs ra... A kis Hf az lt verzio, meg olyan mint halottnak a csok!
Szlobi:
a heten, max jovohet eleje szeretnem osszegorni, egy triplaval, es 6 ventivel bizom benne ezt a kis hokit meghuti, fele annyit eszik mint a sb-e, bar ha szar a kupakragasztas oly mind1... A gart meg akarom hagyni, bar ha nagyon szar szikevel megmetszem, bar ezen meg gondolkozok, rizikos...

A tody blokkot meg huzd meg emberesen, tudom kellene a merevites, naam is ferditi a lapot, ill ferditette, de jobbat nem tudok, ha nincs erintkezes szarul muzsikallt. Am raproballtam szo-szo ramene, de mar megrendeltem a masikat, csak a havi kavicsra varok, ha kell elkukdhetem, nezd meg az en ver 1 es blokkommal hat ha jobb, bar merevites ahhoz sincs! -
7600 GS
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Az a fura helyzet van, hogy az 1600-as ramjaimat a lap 1333-asnak látja.
Megjegyzem, hogy ezeke a ramokat úgy "örököltem" bátyámtól, előtte az ő lapjában (M4N98TD EVO) vigan szaladgált 1600 Mhz-en.Ezek pedig a rambeállitásaim. Látsz ezen valamit, ami szerinted nagyon nem okés? Ja és egyébként a ramom pontos tipusa: Corsair CMX4GX3M2A1600C7
Ha adok neki 1.65-öt, akkor sem indul el a szemét, ennél nagyobb értéknél meg pofázik a lap, hogy károsodhat a CPU.

Ja és CPU stabilitástesztnek mit ajánlotok? AIDA stabilitásteszt megteszi, vagy legyen valami komolyabb?
-
Cybertrone
veterán
-
Cybertrone
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Szerintem is baba... bár nekem az utóbbi pár évben a giga lapjai nem jönnek át, ezen viszont szép a hűtésrendszer... de már letettem a voksom az MSI mellett... Esetleg egy Maximus V formula dobogtatná meg a kicsi szivem, tetszik a beépített vizesblokk... bár az ára lehet könnyeket csalna a szemembe

-
Cybertrone
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Volt x79-es msi lap nálam, megszerettem... ez is alakul, már tanakodom az msi topikban

Jelenleg 1.064v-on 4ghz-n tartok, ez az alapfesz alatt van valamennyivel, valahol 1.08xv az alapfesze
Gyári hűtővel ez marad míg nincs meg a víz
A ramokat feltettem 2ghz-re, eddig szereti 
-
törölt tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Nem akarok K-s procit, mert ~10 ezer a difi árban (47k vs 57k). Meg tudnám venni, de nem szeretnék 80-90 fokokat látni, ahogy azzal tele is van a net (az IBT így is verdesi a 75 fokot egy 17.5k-s hűtővel 100%-os fordulaton, 1.5k-s pasztával; ezt egyébként a hang miatt vettem). A másik indok pedig az, hogy alapon is elég a 3450 (E8400@4GHz-ről váltottam). Amit most csinálok az szimpla játék. Nincs fent semmilyen benchmark program, nem gerjedek rá, jelenleg azt sem tudom mi a különbség a tuningolatlan és tuningolt változat között. Pld. 3DMark is csak VGA kártya stabilitás teszt végett került fel (azt sem tudom hány pont a menő
). Utólagosan pedig van benne kihívás... egy K-s procinál csak felpöckölöm a multiplier-t és már izzanak is wattok. Ezzel még vagizni is lehet, hogy a nem tuningos 3450-el hogy értem közel 12%-os tuningot úgy, hogy szinte nem is melegszik jobban (+0.03V).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

, de most megcsináltam neked a tesztet amit kértél:
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Adj neki egy LinX-et, az valóban meggyúrja a hardvert.