Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
cyberkind
üzenetére
Szerintem az nagyobb kárt tett benne amikor 5Ghz -en toltam neki a LinX -t, vagy hónapokig használtam 4800Mhz@1,27V -al.
Őszintén bevallva abszolút nem érdekel. Most akkor 15 év helyett 14,5 -t fog bírni? Addigra már valamelyik doboz mélyén lesz, vagy bezúzták hulladékként. Nem lesz álmatlan éjszakám egy 45e Ft -os proci miatt.
Amúgy meg leszabályoz, leveszi a feszt, végső esetben meg lekapcsol a gép úgyis. -
haly
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Az, hogy nem kap a procid 0-24-be maximális terheléshez is elegendő feszültséget. Pl: netezés közbe kap 1V-ot, játékok alatt 1.2V-ot. Fagyás meg csak azért van, mert nem állítottad be jól. Én is szenvedtem az elején. Fix feszültséggel mindenképp könnyebb a tuning, de szerintem hosszútávon ez sokkal jobban megéri.

-
ST05
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
plusz adj neki egy drivert.. win update is rátalál, vagy akár intel auto update
vagy intel download center
plusz bios-ban érdemes azért minimum 500MB ot adni neki , hogy alapértelmezett talán 256?MB ot ne kevesellje, ha multimédia területen kivül is használnád pl game- -
Macka
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
R9 290X kihajtása lenne a fő cél, ráadásul ma szereztem jóféle ramokat (G.Skill F3-2400C9Q-16GTX), gondolotam rángatok a rendszeren, de megkopott a tudásom. 1 éve belőttem 4.4-re, azóta hozzá sem nyúltam.
haly: arról sajnos vannak sejtéseim, hogy nem egy atomtuning darab. Túl sok jóra nem számítok vele.
-
monosz
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Mondjuk azt nem nagyon értem,hogy miért nem elég egy 4,2Ghz-s sebesség? Ami ráadásul még bőven hűthető is azzal a zhűtővel.
LinX csúcsokat nem kell döntögetni,egyszerűen csak tolni a gamet és kész.
A te procid ennyit tud,gyári kupakkal,és ennyi.Szerintem tökre elég mindenre. -
haly
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Megint... Alapfesz... Emberek, ha auton hagyjátok a feszültséget, az rohadtul nem alapfeszültség lesz, ha állítjátok a szorzót (tehát az órajelet), mivel az alaplap hozzá fog adni még plusz feszültséget, mert AUTON van. Tessék manuálisan beállítani, a legkevesebb feszültséget, amit csak tudtok hozzá. Rengetegszer előjött az utóbbi 1-2 hétben, és sokszor el is lett mondva.

-
F e Z o
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Lehet előbb meg kellne nézned a 4,3-at milyen alulfesszel viszi stabilan. Rengetegen túlfeszelik a procijukat autofesszel itt a fórumon, teljesen feleslegesen.
(#21263) Ijk : A z77ext4-en is megvannak a 775-ös furatok, igaz pár fokkal el vannak forgatva jobbra. Nekem z68-am van, de egy régi 775-ös blokkot használok rajta már másfél éve.
-
haly
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Minél kevesebb annál jobb. Ha hiszed, ha nem ez egyénfüggő. A gyártói maximum 1.5V elvileg. Én 1.3V fölé biztos nem vinném mindennapi használathoz. Az meg a másik, hogy kupakos procival el sem fogsz jutni ilyen feszültségekig, mert már rég főni fog 1.2-1.25V körül.
(attól függ, hogy mennyire tuningos.)
Viszont játékra nem is kell 4.6-7GHz, hidd el. Untig elég 4.5, ha egy jó darabot fogsz ki, ha egy kevésbé jobbat, akkor 4.2-4.3GHz is bőven elég.
Lényeg, hogy én nem vinném el már 1.3V-ig sem, de ez csak egy vélemény a sok közül.
-
haly
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Beállításfüggő én azt mondom. Meg lehet oldani, hogy bőven kihajtsa, de azt is, hogy egyáltalán ne. Mivel a 2 cucc (proci, VGA), saját piacán körülbelül egy kategóriában helyezkedik el (gondolok itt arra, hogy az i5 is közép-felső kat., a 760 is közép-felső kat.), ezért partiban vannak nagyon. Szinte ugyan annyit fog dolgozni mind a kettő, hol az egyiknek lesz vége, hol a másiknak. Ha FullHD-n, élsimítással, meg ha minden csutka maxon van, akkor a VGA 99%-on fog menni végig, akármilyen helyzetben. Ha élsimításból leveszel, akkor már bizonyos helyeken, nem lesz 99%, csa 80-85-90%. Azt hozzáteszem, hogy a játékmenet 3/4-e alatt 99%-on van. Ha már egy-két beállítást is lecsippentesz, és rengeteg fps-t akarsz, akkor meg a játékmenet felénél lesz csak 99%, többin a proci limitál. Ez szinte tökmindegy, hogy 4-4.5-5GHz. Akármilyen órajelen lehet limitálni a procit, de nagyon jól lehet ezekkel a dolgokkal játszani. Én az arany középutat javaslom, hogy néha ez, néha az limitál, mivel a rengeteg fps-hez (120+ pl.) nem elég az i5 (ami azt illeti, az i7 se lenne szerintem. Oda már valami brutál LGA2011-es erőmű kéne), a full max játékhoz meg bizony kevés a felső-közép kategória, oda csúcskártyák kellenek. (7970-7990 pl.). A legtöbb dolog csak pénz kérdése, viszont az i5 meg mondjuk a GTX760 nagyon jó páros.

-
Rypejakten
addikt
-
Thom95
tag
válasz
cyberkind
üzenetére
Abszolút felesleges. Tuningolva még Sli-hez is elég.
Nekem a 800/4000-en járatott GTX480 maximum! 45% körül tekeri meg. (amikor a vga már 99%-nál ki van akadva)i7 már inkább a komolyabb 2-3-4 kártyás rendszerekhez való szerény véleményem szerint. Esetleg ha még olyan komolyabb munkátt végez az ember, ahová az i5 kevés lenne. ( de ez a kisebb rétege a pc-seknek )
-
KAMELOT
titán
válasz
cyberkind
üzenetére
A tuning az alaplaptól is függ. Természetesen lutri az is, de kevés az arány.
Ott van fatality kolléga Igaz RAMPAGE alaplapja van de 5,2GHz-t megy neki a 3820.
(#19550) ST05: Ja csak nézzed meg mit kapsz 50K-ért. Fullos lapot. És a ramokat nem kell egyszerre megvenni. ELég lesz 1x 8GB aztán amint van pénzed fokozatosan veszel ugyan olyat. Természetesen olyan kell ami QUAD-ot támogat.
-
KAMELOT
titán
-
haly
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Az első felével nem értek egyet, mivel egy proci átlagélettartama minimum 10 év. Nem mennek szarrá maguktól. Ezért nem is értem ezt a nagy garancia mizériát. Pont ezért mertem én is kupaktalanítani, mert ez az egyetlen olyan dolog ami nem megy tönkre könnyen. A gépben lévő proci is 7 éves és bizony keményen tuningolva volt szinte egész életében. 1Ghz-et pluszba kapott mindig.
Most 1 hónapja megy csak alap órajelen, mert rákényszerültem ezt használni és a lap nem támogat tuningot. Mondanom sem kell, semmi baja. Szerintem legalább ennyit még menni fog. Ha addig még meglesz, akkor ki fogom próbálni. Itthon van még egy socket 370-es celeron (700Mhz@1.7V). Rá meg sajnos rápakoltak több kiló cumót és a mag megsérült ezért nem működik, de biztos vagyok benne, hogy működne, ha nem érte volna sérülés. Szóval procinál a garancia maximum arra jó, hogy ha már berakod a gépbe és nem működik vissza tudd vinni a boltba, de menet közbe tuti, hogy nem fog egyhamar elromlani magától. -
bombibmw
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Aki innen vesz procit,olyan emberektől,akik hozzászólogatnak a topichoz,az láthatja,hogy milyenképpen volt hajtva az a proci.
A széthajtottak az extrém tuning topicban vannak.
Ám lehet én is lassan apróra fogom tenni a kicsikét,kíváncsi vagyok mennyire kapós,vagy nem,de ez majd az ártól függ nagyban.
-
haly
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Nincs sok értelme. Procik 99%-a a tulaj miatt hal meg, nem pedig magától.
szijartg: Most nézem, hogy neked a kupak 61 fok, a proci 82. Így ne kupaktalanítsd. Eszméletlen jó példányt fogtál ki, mind tuningban, mind melegedésben is. Nálam 40-45 fok difi volt a kupak és mag között. Neked csak 20 van, szóval így nem éri meg. Meg mind fentebb írtam, a kupaktalanított procikat inkább kerülik a vásárlók és ez később szerintem komoly szempont lehet.

-
-
haly
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Hát...
Nézd meg játékok, videotömörítés meg mindennapi használat mellett. Én ott 60, maximum 70 fokot szoktam belőni, de mindenki másra esküszik. Van aki játékok alatt is engedi 80 fokig felmenni. AVX-es LinX-et már ne eressz rá. Necces, hogy ott 100 fok lesz. 
-
haly
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Attól függ, hogy hova akarod. Kupakra akár egy gombóc elég, aztán rá a hűtő, sokat nem számít, bankkártyával esetleg elegyengeted. Ha kupak alá megy, akkor én az ecsetet ajánlom. Nálam az vállt be a legjobban. Ha sok ment rá, akkor fülpucolóval picit átmehetsz rajta és tökéletes lesz.

-
bombibmw
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Ha ilyen magas órajel a cél és meg akarod tartani sokáig a procit,érdemes lenne belevágni a műveletbe.

Nekem is kb. annyit kér,mint Neked 4,5-re és 24 fokkal kevesebb a legmelegebb mag.
De még 4,7-nél is csak 69 fok 1,3V fölött.Valaki tudna nekem mérni egy 4,5-öt 1,24V-al,aki már kupaktalanított?
Tudom,hogy nincs két egyforma darab,csak úgy viszonyításképpen.
Köszi
-
ÁdiBá
veterán
-
JoolsNOS
veterán
-
ThodEE
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Nem akarok csúnyát mondani de a hiba benned van

SOHA ne tuningolj ha valami feszt auton hagysz és sztem ez jótanács

Bocsi ha megbántottalak a véleményemmel

japy :
Olyan max feszre gondoltam amire azt mondanátok hogy annyit ne, tehát nem olyan kell hogy 4.5höz x.xxkell hanem az hogy mondjuk 1.35fölé ne menj tartóssan stb
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen autót vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

2-3 évig simán kihúzza az ember egy ilyen procival. Bár csak vga-val elmondható lenne ez.

De ennek a megfelelő vga fórumban is utána nézhetsz!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)