- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Ez a: -hú én felhúztam xyGHz-re, de fagy. Ha megemelem a feszt akkor meg túl meleg. Most mit tegyek? Vegyem lejjebb a szorzót? De akkor meg lassabb lesz a gépem! Pedig valakinél nem fagy ennyin!
Akkor veszek egy hütöt rá. De milyet vegyek? Meg különben is kell rá ilyen-olyan paszta?
Vagy hagyjam az egészet és vegyek jobb procit? Vagy játék alatt nem fog melegedni??Az agyamra megy, hogy minden topikban ez megy pedig ez nem tipus-specifikus dolog, hanem tuning és kész. Vagy hütés topik is van.
-
laychi
veterán
"Tuning, kezdőknek, szájbarágósan"
Itt haladók vannak,és néhány profibb overclockerSzóval az nem a mi topicunk
SZVSZ: Nem lenne itt 25k hozzászólás,csak 500,ha ebben a topicban nem lenne helye a tuningról való beszélgetéseknek,beállításoknak,tapasztalatok megosztásának.
Már valamelyik illetékes rég törölte volna az offtopic hsz-eketszerk.:Igen valószínűleg arra gondolt
-
laychi
veterán
Én azzal tisztában vagyok.
(#24452) Darkness válasza MrM94 (#24451) üzenetére:
Darkness: Az az igazság,hogy a delid és a liquid ultra ereje akkor jön ki,ha nagyon nagy terhelést kap a proci(pl linx 0.6.5),egyébként max 5,jó esetben 10 fok meg alacsonyabb venti fordulat az eredmény.Max ~80 fokig el lehet menni vele.
-
Darkness
aktív tag
sajnos, itt, ebben a környezetben, ahol használom minden -1°C amit nyer a CPU az maga a megváltás. valóban a stabilitásra és az alacsony hőfokra hajtok. ezért is lettek ezek a komponensek kiválasztva. mint korábban írtam itt 24/7 ben megy a munka 100% ra leterhelve a CPU -t.
Valójában a környezet az ami nagyon befolyásol mindent, mivel 1-1,5 hónap alatt annyi por képződik, hogy lazán +10°C is lehet a különbség.
ezért bátorkodtam a kupaktalanítás felé elmenni, hogy azzal is nyerjek hőfokot és időt. -
Asbee
veterán
Batch szám szinte semmit nem jelent. Volt olyan 3770k-m ami net szerint hiper szuper batch szám, aztán totál átlag volt. Honnan tudod milyen példányt fogott ki? A tény arra utalt, hogy még mindig nem akarod elhinni, hogy léteznek olyan példányok amik bizony 1,3V felett kérnek, ilyen órajelhez. Én feltételezem hogy tesztelte ő a procit, nem hasra ütés szerűen adott neki ennyit.
-
Asbee
veterán
Minek kevés az esélye? Mai napig megy itthon másik konfigban és kb ugyanígy megy. Finomhangolással, nem fogsz tized voltokat nyerni. De használd a keresőt vagy külföldi nagyobb fórumokat. Nem egy példány van/volt itt is ott is ami 1,3V felett kér 4,4-4,5Ghz en. Az is le lett írva többször, hogy nem extrém tuning vagy benchelés szempontjából nem biztos, hogy akár kifejezetten rossznak is mondható. (szivárgás).
(#24345) ricsi8800gt: Igen, olyankor egy pici feszt még adni kell neki és általában megszűnik. De sokszor offset beállítások finomhangolásával is eltűnik. Egyébként ha rendesen hűthető (gyanítom nagyon kis szivárgású és igen) ne foglalkozz vele, hogy ennyi feszt kér, ha nem benchelés komolyabb tuning a cél
-
Asbee
veterán
Egyáltalán nem biztos, hogy user error. Nekem is volt olyan 3570k-m ami 1,35V-ot kért 4,5Ghz-re. Cserébe alacsony szivárgású volt, simán hűthető volt és a fogyasztása is rendben volt még így. Nem tudom miért kell ezt mindig magyarázni...
(#24332) dergander: És ha neked annyival megy az garancia, hogy neki is annyival fog? Ekkora szórás simán van proci és proci között.
-
laychi
veterán
Semmi gond ezzel.Próbálkozni lehet,én is ezt tettem.Aztán a végén mindig kiderül,hogy csak egy járható út van.
És abból a 3000Ft-os kencéből egy csepp megváltoztatja az ember életét.
Ez egy afrodiziákum a procinak.El is élvez tőleBandiT85: 1,33v-on még 4,6 GHz belefér 74-75 fokkal,de feljebb ne menj vele.(na nem a hőfok,hanem a fesz miatt)
-
superecneB
őstag
Na hoppá az IBT very highon csinált egy hibát. Igazad lett.
Lehet még sem stabil ez a 4300mhz alapfeszen... Bár lehet egy játék nem izzasztja meg annyira a procit mint egy ilyen teszt. lehet 4200mhz lesz a vége alapfeszen. Az kb 20-23%-os OC, annyira nem is rossz, bár lehet inkább adok neki egy kis feszt itt lehet nem 50mV-okra van szükség. -
NFree
addikt
Én nem értem mi bajod a prime-al , anno a 775, öket 2-3 órát izzasztottuk , és ha lement akkor kaptál beton stabil gépet. Biztos , hogy a linx vagy az ibt, is megdolgoztatja rendesen, de én azt mondom aki prime-al is kiteszteli az alapos csak large ftt-kell nyomni az a tuti, tudod mennyit küszködtünk anno , hogy eldobálta magát másfél óra után, kegyetlen volt , ne ird le a prime-ot
-
superecneB
őstag
Mi a baj a primemal? (4 perc van hátra az 1 órából hiba nélkül, bár olyan mintha a 3. mag lomhább lenne)
Most hirtelen LinX-em van még itthon, ezzel már ment 1 órát, de valamit elkattintottam rajta, mert hiába állítottam be, hogy 60 perc, 1:10 után sem állt le és nem lett zöld csík a feladatoknál.
bf3-om nincs sajnos, a Maffia 2 a legújabb játék ami nekem megvan. (Meg még CS1.6; CS:S; Portal)Utoljára az E2180-am húztam akkor ezt használtam, meg a notebookomnál is. Mind kettőnél bevált, ha 1 óra primeot kibír, akkor hétköznap nem fog hibázni, és lehet játszani, ha bukik játéknál, +fesz/szorzó -1, és valszeg stabil lesz. Nem vagyok gyakorlott OCer, minden tanács és észrevétel jól jön. Nem 3dmark pontokat vadászok, csak amennyit lehet azt szeretem kihozni a hardverekből. (Laptopnál alulfeszeltem ott a melegedés és az üzemidő volt kritikusabb)
-
hdekakas
senior tag
25ezerért vettem, azért nem mondanám hogy hulladék lap [link], az Extreme 4-M már 30ezer, és azzal is ez a baj ahogy olvastam, hogy a VRM melegedés miatt nem viszi a tuningot.
És már tudom mit veszek, de csak pár hónap múlva, írtam is, MSI Z77 MPOWER-t.Fórumon is van belőle egy, de ki van írva hogy posta off.
Az M alaplapoknak (túlnyomó részt) volt számomra egy olyan előnye, hogy nagy hűtő és nagy bordás ram esetén sem takarja ki az első ram foglalatot.
Csak az imént az hangzott el, hogy " lehet az a baj amit Asbee kolléga mond szimplán egy gyenge példány a CPU-d." Ez az én olvasatomban annyit jelent, hogy vannak i7 3770K-k, amiknél 4,3GHz a vége a tuningnak.De szerintem annál jobban húzható azért mind.
-
hdekakas
senior tag
Feljebb linkeltem, AsRock Z77 pro4-m.
A VRM hőfokot hol tudom megnézni?
Aida is csak annyit ír hogy "Alaplap", meg GPU VRM-ek vannak csak. -
haly
őstag
egyenlore manualba vagyok nem offsetbe,de kiprobalom,bar en meg lefele szeretnek menni 4ghzre minnel kisebb fesszel..szurkal a kivancsisag.
Neked aztán megérte az az alaplap hallod...Egyedüli dolog, amiért esz a sárga irigység, hogy te tudod állítani IDLE, és LOAD feszültségeket külön-külön, és még csak ki sem használod.
-
MiklosSaS
nagyúr
Igen, 4.9 GHz a vege, de erosen nem ajanlom azt az orajelet. Maximum a 4.7 GHz amihez meg "normalis" feszt ker. Visszont az a processzor mi nalad van, a 4.2 - 4.4 Ghz -en erzi jolo magat. Gondolom a 4 GHz menni fog 1.05 - 1.07 V-al is. De akkor minek a Formula meg a K cpu ? Minek a skalpolas ?
Mas szemszogbol meg amire szukseged van a 4 GHz is joval tobb. -
haly
őstag
Magyarul egy instabil rendszert fogsz használni, ami hajszál híján épphogy megy és majd pár alkalommal beadja a kulcsot.
Te döntesz. Én inkább adok neki +5mV-ot, mert a WHEA log nem tűnik el, és soha többé nem kell vakarnom a fejem, hogy most miért állt le .exe hibával a játék.
Persze amit mondasz, az rendben van, csak kicsit paradox, hogy a valós felhasználást emlegeted, de benchekkel tesztelsz stabilitást. De mondom, te döntesz. -
bombibmw
veterán
Az első részre +1: nem hiszem,hogy valaki gyáva,vagy mit tudom én mi lenne,mert nem biztos magában és nem akar tönkretenni egy 50k-s procit.
A második részre -1: a satus módszerrel nagyobb eséllyel teszel kárt a nyákban,mikor befogod a satuba,rosszul ütsz rá,elrepül.
A pengét meg csak felfelé kell és feszíteni és kis mozdulatokat kell tenni úgy,hogy csak a mutató és a hüvelykujjad mozogjon. -
stargazerhu
aktív tag
Vannak ennél durvábbak is, de tény hogy szépen elrepül a szerkezet.
Tök sima ügy a pengés dolog, mondom ezt úgy, hogy én kvázi mindkettővel próbálkoztam....de persze mindenkinek a maga felelőssége és a maga pár 10 ezer forintja...(#21297) haly Szerintem igen, csak neked!
-
Zsohi
őstag
Na csak megjött az esze a procinak, viszont kissé forrófejű.
-4,5Ghz, 1,275V, 86C Prime és LinX AVX alatt.
1,25V-on már jelentkeznek a különféle anomáliák, így jobbnak láttam nem kicentizni a dolgot. PLL overvoltage kikapcsolva és a LLC is csak minimális igazit bele. A végeredménnyel, pedig elégedett vagyok.
-
bombibmw
veterán
Abban a hűtésben max annyi a jobb,hogy rá tudsz dugni egy locsolócsövet.
Figyelj,egy átlag usernek,aki azért nem amatőr,bőven jó a Saber,ami azért egy felső kategóriás lap és ár/értékben sokkal jobban megéri.
Ha mondjuk egy Saberben megy egy 3770k 4,8-at,akkor a Formula-ban fog menni 5,vagy 5,2-t?
Hát kétlem.
A Saber is felső kategóriás lap,csak nincs úgy elrugaszkodva árban,mert nincs rajta ROG felirat.
A plusz szolgáltatások meg nem érnek ennyi plusz pénzt,csak ha extrémben nyomulsz és van hozzá szponzorod is. -
haly
őstag
Haggyuk már. Tényleg mennyivel tud többet? Én egyetlen egy dolgot találtam rajta, ami nincs asrockba, mégpedig az, hogy az offsetnél te tudod állítani az IDLE és LOAD feszültséget, nem pedig egy megadott konstans érték. Pl 1.25V-ról le tudod vinni IDLE-ben 0.8V-ra is. Asrocknál max 1V a difi. (tehát 1.15V-ra viszi le...) Ennél többet nem tud az a lap. Ugyan olyan stabil lesz az ASRockban is a tuning, mint az 50-ezres lapban.
Gazsi: Miért lenne káros az alulfeszelés? -
tikshow
addikt
Szóval azt mondod, hogy vegyek procit 90k+-ért, majd szedjem le a kupakot, amivel igazából elbarmolom a garanciát és lehet magát a procit is csak azért, mert vettem egy ROG lapot. Na neee... Jó ha ki tudnék fingani minden hónapba egy 4770k proci árát a munkámból, akkor azt mondom, hogy oké, biztos jó vicc, de addig inkább ne menjünk el eddig.
Egyébként ugyanaz a Realtek ALC898 hangchip van a te lapodban, mint az enyémben.
Szvsz a Saber mellett szól a plusz garancia, ha hosszú távra tervezz az ember.
-
bombibmw
veterán
Én értem,hogy kiállsz a Formula mellet,mert biztosan qrva jó lap,meg csúcskategória,de azért a Saber-re is láttam már nem egyszerű konfigokat ráépítve.
Én mindent figyelembe véve inkább venném a Saber-t,még ha milliomos is lennék,mivel kielégíti az összes elvárásomat úgy tuning,mint szolgáltatások tekintetében.
De mások vagyunk és Neked biztosan más szolgáltatásokra van szükséged és mások az elvárások. -
haly
őstag
1.25V 4GHz-en kicsit sok lesz. Bőven elég 1.1V és 1.15V körül próbálkozni, aztán egyre lejjebb menni. Gyanítom, hogy 1.1V körül, vagy az alatt fog simán menni a proci. Ha 1.1V felett van egy i7, akkor az brutálisan antituning példány. Egyébként meg, ha csak szorzót állított, akkor biztos, hogy feszültséget a lap emelte azzal együtt. Ki tudja, hogy mekkora feszt kap a proci most.
Én javaslom, hogy picit olvass utána a témának jobban, több dolgot kell azért állítani, mint csak egy nyamvadt szorzót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Delta Force (2024)
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Projektor topic
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amd ryzen 5950x + Msi x570s carbon wifi Team Group 32GB samsung b die . Jegelve MMGpOffical számára.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3500X
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest