Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz joshua7 #3260 üzenetére
"Szerintem teljesen fölösleges a fogyasztáson görcsölni..." - eddig minden komolyabb váltásom (pl. x2 550BE@x4 -> i5 760 -ra ) hozott 2D-ben -20 W -t. Mivel a villanyszámla azért kifizetős, és ez az érték folyamatosan terhelődik, naná, hogy érdekel, hogy a fogyasztás hogy néz ki.
Számomra az, hogy 22nm-n sem lett 2D-ben fogyasztásjavulás ( illetve, egyes tesztek szerint, 2D-ben 1-5W össze vissza, hol a Sandy, hol az Ivy javára, terhelve pedig teszttől függően 13-50W az Ivy javára ) azt jelenti, hogy - hacsak nagyon jó ajánlatom nem lesz - nem váltok a 2500K -ról.
A mostani 2500K-t tudom akár 4.8Ghz-en üzemeltetni 1.376V fesszel (talán alatta is, ezzel a fesszel teszteltem LinX-el is, csak az egyik mag picit meleg volt néha (98 C) ) , amire az Ivy-t már nem tudnám rábeszélni..
Épp most, 3.0 Ghz-re csökkentett órajellel és csökkentett fesszel használom a 2500K -t, mert a Diablo III -nak elég az 560Ti mellé ennyi is.Majd a köv. gen. talán jobb lesz fogyasztásban - a teljesítmény nekem bőven jó (előtte 2400-am volt, és igazából az is elég volt, csak érdekelt a 2500K )
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
HSM
félisten
Ja, csak épp ott a bibi, hogy az IB alacsonyabb órajelen és feszültségen működik jól, ott lényegesen nagyobb az eltérés. Az ilyen extrém túlhajtás minden szempontból az SB-nek kedvez. Nem minden szénné húzva használja a rendszerét. Sőt, akinek a fogyasztás igazán számít, szerintem nem is húzza a prociját.
-
félisten
Ezt a "tesztet" linkeltem nem sokkal lejjebb, példa arra, hogy hogy is kell rosszul összehasonlítani. Tessék észrevenni, hogy az Ivy azonos frekin bizony 3-8%-al gyorsabb. (Forrás)
Mondjuk számoljunk 5%-al. Ez annyit tesz, hogy 4900Mhz-en teperő Ivy Bridge sebességét egy 5145Mhz-en futó Sandy Bridge képes elérni. Ilyen frekin tessék szépen összevetni a tuningot és a fogyasztást...
MrCsiT: Ahhoz, hogy az Ivy olyan gyors legyen, mint a te 4800Mhz-en futó Sandy-d, csak 4600Mhz-en kell pörgetni. Arra azért szerintem rá lehet beszélni...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
HSM
félisten
válasz joshua7 #3269 üzenetére
Nem volt 2500K-m, de az SB topikot olvasva ennél lényegesen nagyobb a diffi, inkább 10-15W. Azt is számold bele ezen kívül, hogy alapon a 3570K 100Mhz-el gyorsabb, ezenkívül +100mhz-el többet is húz rajta a gyári alap turbo, tehát 3600 a gyakorlati, 4-magos alap-turbo. Ja, és c-t-c is gyorsabb, szval nem teljesen fair ez így.
A 2600K-3770K viszonylatában pedig mégnagyobb a difi fogyiban, pl. 128W vs 155W x264-ben, second pass: [link].
Ettől függetlenül tény, keveseknek éri meg SB-ről váltani, de aki most vesz valamit újonann, jobban jár egy IB-vel, kevés kivételtől eltekintve.
-
Milka 78
nagyúr
válasz joshua7 #18416 üzenetére
Ez bizony ugyan az sajnos.Annyi a különbség,hogy egyszerűen nem tudom feltenni 4.5 fölé(amikor új volt ment neki,de ott is bitang fesszel).Ha 4.5 fölé rakom restart loop-om van.Kipróbáltam minden okosságot,de tanácstalan vagyok,ráadásul amíg 4555 mhz-n ment a 6870cf-el 1.330v-n az új kártyák bekerülésével "csak" 4500 megy neki ez is 1.360v-vel.toyone kolléga ugyan ilyen lapot nyúzott,de az ő távsegédletével sem sikerült megoldani anno a problémát.Azóta volt egy tápcserém is hátha az volt a frixi,de köze nem volt hozzá.
-
Milka 78
nagyúr
válasz joshua7 #18432 üzenetére
Nem volt azóta semmi csere,csak a táp(pont emiatt) és most a vga.Ennél az eredménynél is voltak gondok,de 2-3 restartból összejött.Most viszont restart loop a végtelenségig(venti felpörög,de a monitor sötét marad),vagy ha beindul az UEFI előtt megáll ha jól emlékszem A2-A3 kóddal a boot közben.Memória tesztelve memteszt ezer évig...Egyszerűen ha 45-ös szorzó fölé viszem a gépet jön a hiba.Ha a lap a hibás akkor meg vér ciki,mert ugye oc-ra nincs gari
-
Zedz
addikt
válasz joshua7 #20198 üzenetére
Az sem lenne rossz, ha a gép alapból közel van pl. egy teraszajtóhoz, és valamilyen úton módon a kinti hideg levegőt a gépházba vezetni úgy, hogy a lakás ebből mit sem érez. Valamilyen csövet tudnék elképzelni, rendesen leszigetelve a két végén, hogy ne szökjön a hideg.
-
pilu85
őstag
válasz joshua7 #22015 üzenetére
akkor felesleges brocken meg noctua hűtő mert a gyári hűtővel se megy el 80 fokig tuningal sem.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
-
Daffchy
őstag
válasz joshua7 #25546 üzenetére
Értem, köszönöm!
Most 1.280V-n 4.4 stabil, aztán próbálok fentebb menni.
Volt-nál vannak lépésszámok, vagy olyanra állítom ami szimpatikus?Abban segítenétek, hogy pontosan mikkel lehet játszani Tuning közben?
Eddig egy gagyi lapom volt egy AMD Phenom II X6-al, ahol szorzót állítottam meg V-t és kész.De az új lapomba (Asus Maximus V Gene) annyi a beállítás, hogy elveszek benne és jórészt nem tudom mire jó...
Nem volt még UEFI-s lapom...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A fából készült műhold a jövő, a SpaceX-nek is ajánlanák
- Robotporszívók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- Linux Mint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Hibátlan - AMD Ryzen 7 2700X 3.7GHz 8 mag 16 szál CPU processzor
- Intel Core i5 10th 10400f
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest