Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
veterán
válasz
monosz #29623 üzenetére
Á, ott még nem tartok, hogy terheljem. Majd holnap.
Nézegettem a P8Z77-V Deluxe bios-át a tuninglehetőségek szempontjából, a Lynnfield-hez szokott szemem kicsit elveszett a rengeteg beállítás között. Azt hiszem, itt már nem az van, hogy emelünk egy kis feszültséget, meg egy kis BCLK-t, aztán szevasz.
-
Pubszon
veterán
válasz
monosz #29232 üzenetére
Na srácok megvan az "új" ramom, G.SKILL RipjawsX F3-2400C11D-16GXM személyében. 2x8GB, CL11-13-13-31-2N, 2400MHz, 1.65V.
Igaz még németben van a tesómnál, jövő héten tudja hazaküldeni. Már várom, csinálni fogok néhány játéktesztet a mostani 1333, CL9-el szemben. -
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
monosz #27842 üzenetére
Semmi baj nincs ha a 2400-as ramokat 1.65-ön viszi ez természetes, itt már nem kell(lene) vesződnöd fesz emeléssel, ha lapod tudja akkor nincs gond simán viszi. Nekem mostani konfig előtt Asrock Z77 extreme 4 illetve 3770k párosítás volt, ugyancsak ezekkel a ramokkal Kingston hyper-x beast 2400. Semmi gond nincs vele, biosban belövöd az xmp profilt és menni fog...és hosszú távon sincs semmi baja
-
Apollo_21
addikt
válasz
monosz #27831 üzenetére
Helló,
lehet oltári baromság amit írok de vmi oldalon olvastam, pontossan nemtudom hol hogy pl xmp profilhoz 1.65öt nyugodtan lehet használni...namost pl vki ebben is cáfolhatna vagy bólinthatna hogy így van..mert normál sebességen 1866on nemakar menni sima xmp profillal a dominator platinumom..terméeszetes 1.5v-os -
daveoff
veterán
válasz
monosz #25535 üzenetére
Azért a csillagos ég az túlzás, akármilyen jó az alaplap a procinak is megvannak a határai. Nekem H110-em van, az egyik legerősebb kompakt víz, és szépen teszi a dolgát, főleg magas fesz.-en van előnye szerintem a léggel szemben. A kupaktalanítás előnye is a magas fesz.-eken jön meg, tehát így kupaktalanítás után már tök mindegy, hogy 1,25v-ot adok neki, vagy 1.35v-ot szinte észre sem venni a hőfokokban.
Egyébként szépek ezek az eredmények, amiket ide sokan linkelnek, de egyáltalán nem biztos, hogy stabil beállítások. Én próbálok olyan beállításokat kitesztelni, ami tényleg mindenben stabil. Én is le tudnám sokkal alacsonyabb fesz.-en is futtatni a linx-et, de egy RealBench, vagy egy Cinebench, vagy akár egy játék azonnal eldobná magát, vagy teleszemetelné az eseménynaplót WHEA-loggerrel.
-
daveoff
veterán
válasz
monosz #25532 üzenetére
Gari már egyébként sem volt rá, úgyhogy miért ne javítsak rajta, ha megtehetem. A tiéd egy kimagaslóan jó proci, szerintem benne van a 4,9-5Ghz 24/7-re, de 1,3v felett már az is bőven 90°C felett lenne, egyből kupakolnám azt is.
(#25529) hdekakas: Milyen alkalmazásban mérted azt a +18%-ot? A 4790K lényegében egy tuningolt 4770K, és a 4770Kvs3770k között azonos órajelen nincs 5% különbség. Valós alkalmazásokban, játékokban(amire én használom) szinte semmi különbség nincs köztük. Gondolkodtam én is a 4790K-n, de feleslegesnek tartottam, hogy most amiatt új alaplapot vegyek, inkább 5k ráfordítással lett egy tuningosabb procim, amivel talán kicsit tovább kihúzom.
-
laychi
veterán
válasz
monosz #23789 üzenetére
(#23783) *Tata* válasza laychi (#23781) üzenetére
Bizony nem kupaktalanított darab volt
, gyárilag tudta ezt.
Még 4,8-on is hűteni tudtam léggel, de nyáron kánikulában már necces lett volna.Idle nem eszik egy Wattal sem többet,agyonterhelve esetleg,de közepes kihasznáktság mellett is elenyésző.
Nekem 7k körül van így a villanyszámlám,meg inkább alatta,pedig diktálva van. -
Elixión
tag
válasz
monosz #19766 üzenetére
Hali!
amikor az i5 3570k alapórajelen volt a bf 3 futott normálisan.. de most azt vettem észre 4.5Ghz.-én h kilép a játék ."bf3 münködése leállt". vajon hibázhat a cpu?.. prime 95 alatt 2órás teszt volt és 1szersemhibáztak a magok. a cpu hőmérséglete is kiváló 45°c fok?? vagy csak maga a gamma lenne szar?.. reinstall legyen? helpme:d
-
haly
őstag
válasz
monosz #19604 üzenetére
A jót a feszültségre értettem. Természetesen ilyen nincs, fizikailag lehetetlen, hogy melegebb legyen a kupak, mint 3 mag. Mondom forrasztott prociknál is van 5-10 fok difi, nemhogy pasztázotton. Másik alaplapba kerülne, kiderülne a turpisság. Az a lap nem mér jól, ilyen egyszerű. De hát amúgy sem kell vele foglalkozni, mert a maghő számít igazán.
-
haly
őstag
válasz
monosz #19600 üzenetére
De ez nem valós hidd el. Mondom, még forrasztott prociknál is van difi, jóval nagyobb, mint a te esetedben. Ez vicc, ott valami szenzor rossz. Pakold át másik lapba, ott kiderül a turpisság. Volt egy srác itt régebben, MSI lappal, neki se írta ki jól a hőfokokat. Lehet ez ilyen MSI betegség?
Amúgy az utcsó képen mit is kéne nézni? Mert a kupak hője itt nem is látszik, szóval nem tudom itt min kéne ámulni. Esetleg az 1.232V-on? 4.7GHz-en?
-
haly
őstag
válasz
monosz #19589 üzenetére
Küldj egy képet légyszi erről. Szerintem pont a rossz kiírást nézed. Mert van olyan, hogy CPU package, én az elején azzal tévesztettem össze a kupakhőt. A kupak hője a sima CPU, legalábbis AIDA64-en, meg HWinfo64-en.
Biztos, hogy rosszat nézel egyébként, mert még a forrasztott prociknál is van több difi. -
bombibmw
veterán
válasz
monosz #17170 üzenetére
Az a baj,hogy már megrendeltem tegnap,mert a RAM-os totyikban azt mondták,hogy a Viperek 1,5V-on járnak.
Illetve nem akkora baj,maximum lemondom a rendelést,csak kellene egy bombabiztos válasz,hogy jó lesz ez,vagy sem.
A lapom támogatási listájában ez a típuskódú nem szerepel,csak egy nagyon hasonló,de arra is 1,65V-ot ír.
És persze ilyenkor pang a fórum. -
kovsol
titán
válasz
monosz #16983 üzenetére
MOD: jah most látom neked 3770k van
Enyém is kb ennyi feszt kér 4800Mhz -re. [link] Játékok alatt viszont sokkal hűvösebb, mint linx ban. 65 fok körül meg szokott ott állni.
4600Mhz felett nekem eléggé megnő a feszültség szükséglete.4600-t próbálgattam tegnap és 1,16V-al hibázott 8. körben linx alatt 4gb rammal. Picit kellett még rádobni, hogy stabil legyen.
Enyémnek se ártana egy kupaktalanítás, de én nem vagyok ilyen bevállalós mint itt sokan
-
Asbee
veterán
válasz
monosz #16843 üzenetére
Csak hiszed, hogy magasan a legjobb példány... Nézz át külföldi fórumokra, ahol 5Ghz-ben mérik a jó példányt és csodálkozz. Amúgy nézzél már meg egy whea loggert, ahogy a kolléga írta. Oké, nem rossz a procid, de azért ennyire nem kell már túlzásba vinni.
Nem beszélve az ilyen féltesztekről.
-
Hoorus
őstag
válasz
monosz #16766 üzenetére
Engedj már rá egy Cinebenh 11.5-öt is.. Nekem is ment még 4,6-on is 1,15 V-al a Linx, Cinebench alatt meg a 3. másodpercnél elhasalt.. Játék alatt meg pláne..
Csak hogy ne pocsékold feleslegesen az áramot és az időt..
Csak tipp, nem rosszindulatból írom ezt
Upp a jóféle CPU-nak
-
thomasvold
őstag
válasz
monosz #15607 üzenetére
4 kör linx? Legalább 20 kör kell és még akkor sem biztos, hogy jó lesz. Az csak egy támpont. Inkább csak a hőfokok alakulásának megtekintéséhez jó ez a linx. Majd ha használod a géped és nem dobja el a böngészőt, meg a nagyobb játékokat kb. 2 hét után sem,akkor mondhatod, hogy azt hiszed, hogy megtaláltad a megfelelő feszt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Három nap alatt több mint hét millió példányt adtak el belőle
- Asustor NAS
- Milyen videókártyát?
- iPad topik
- EA Sports WRC '23
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Gyúrósok ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Windows 11
- Rövid kedvcsinálón a Directive 8020
- További aktív témák...
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő