Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dönc
tag
válasz
kovsol
üzenetére
Óhh, helló! Én is pont ez ügyben keresetem fel a topicot...
A ramok azóta is az általad javasolt beállításokkal mennek.
Nem is tudtam, hogy van R20-as Cinebench, ezért futtattam egy tesztet kíváncsiságból. Nekem szerény 4,3 Ghz a max. és így is melegszik ez a borzalom mintha muszáj lenne neki, bár ez lehet a lap miatt is, hogy itt megáll.
Erősen gondolkodom a Ryzenre váltáson, bár szerintem, amíg ez ki nem rohad teljesen, nem fog történni semmi.
-
R3laX
addikt
-
R3laX
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Heló!
Én most váltottam 3570K-ról, 3770K-ra. Az i5 4.7-et ment játékban max 70 fokkal delid nélkül, szóval el tudtam adni 41 mínusz postáért. A 3770K-t meg egy kedves fórumtárs eladta nekem 60 mínusz postáért, pedig csak egyben félkonfigban árulta. Így +19 000 ráfordítással megszereztem, sztem még így is elég szerencsés voltam, a mai 3770K árak mellett
. -
F e Z o
veterán
-
laychi
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Nincs valakinek liquid ultrája itt pesten örökbe?

Csak egy cseppre lenne szükségem
Megoldottam közben a fedél visszaragasztását is oly módon,hogy eltávolítható maradt.
Cimkeragasztóból csináltam 4 kis golyót,amit a fedél 4 sarkára téve kellő nyomást kifejtve ott tartja a fedelet.
Viszont enged annyit,hogy szükség esetén kézzel szétszedhető
Így egyszerűen vissza lehet tenni a socketbe,és csak kicsit kell megtámasztani ujjal a fedelet leszorításkor,hogy ne tudja elnyomni a leszorító. -
dergander
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Én akkor is szavazok az OC RAMokra szépen mutatnak a gépbe,és jól áll egy i5 mellett szerintem,most ez a felesleges,dolgot éppen kilehet vesézni akár 500 oldalon,mindennek megvan szerintem a varázsa...
Nem dögös egy i5 3570K - 2400Mhz DDR3 CL10el?
Na jó pár embert nemlehet ezzel meggyőzni
-
dergander
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Ez most nézőpont kérdése,mondjuk épp rippelésnél is lehet profitálni belőle...arra azért én perpill sokat használom...én ugy fogom fel ha van egy audi a6 arra nem mutat jól egy hagyományos gumi hanem egy dögös 19" alufelnivel.
Mondjuk amiket mondtok persze igaz,mert amúgy értelme semmi,de igy jobban mutat a gép,vagyis számomra. Nemvéletlen gyártanak ilyen ramokat,általában magas áruk miatt nem veszik az emberek. -
KillerKollar
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Hát megpróbálhatom,de ha nem indul akkor pár sikertelen újraindítás után visszadobja alapra vagy maradt a CMOS reset?
(#21813) eldarin
2000 CL9 és 1866 CL9 van és mint a kettő 1.65-ön nem 1.6-on.1.6-hoz 1.1V-os VTT kellene,HA úgy egészséges már a procinak,de elvileg max 1.575-ig szereti maximum(1.5V +- 5%).
Hoppá
Elnézést csak én is hasonló ezen agyalok hogy hogy állítsam be a RAMokat 
-
haly
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Örülünk neki, hogy neked megy az 5GHz is. A mondandóm lényege nem az volt, amin most már ketten lovagoltok. Nekem csak egyszerűen sértené az önérzetem, hogy másnak kéne odaadnom a procit, hogy csinálja meg a ,,piszkos munkát''. A kérdés az volt, hogy ezzel egyedül vagyok-e és úgy látszik igen. Innentől kezdve nem értem mit kell ezt tovább ragozni.

-
GrooveHero
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Épp ezen gondolkodtam én is. 3D tervezőprogit használok (Solidworks) és az inkább GPU igényes, mint CPU. CPU csak akkor kell, ha renderelni szeretnék vmit, de az ritka, viszont oda kell a húzott 3770K.
Egy szó, mint száz, marad a 3570K, sztem bőven elég lesz nekem.
Apropó, jelenleg egy ilyen procihűtőm van.
Azt olvastam vlahol, hogy pölö az Asrock Z77 Extreme 4-es deszkára fel lehet fogatni a 775-ös hűtőt is, mert jó az 1155-höz. Igaz ez? Amúgy mennyire lehet meghúzni a 3570-et? Semmi extrára nem gondolol. Pölö 4ghz körül szép elketyeg? -
válasz
kovsol
üzenetére
szoval meg ninsc kihasznalva
tudom hdd-t irtal en meg hogy van ertelme a sata3 portnak, de vegulis minek akkor fejelszteni ha nincs is ertelme? az usb3 parasztvakitas? 90%-ban de van ertelme annak a maradek 10% nak
a pcie 3.0 nak meg 99,9% marketing ertelme es 0,1% z hid hasznalatanak mellozese? -
-
ST05
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
tévhit, hogy csak akkor lehet proci limit ha 100%-on teker a proci"
ez világos, de akkor mikortól beszélhetünk procilimitről ,
mert ha jól sejtem ,attól hogy fentebb 80fps-nél a vga már " csak" 80% on járnak a shaderek"
az sem feltétlen procilimit, ott meg már szerintem a vga botlik magában limitbe a sok fps-töl
( tehát más a szűk keresztmetszet,
talán a memó sávszél, talán a pixelkitöltés vagy bármi
én csak arra próbálok kilyukadni, kollega azzal szemléltette a proci-limitjét,
hogy nagyobb fps-nél, már csak 80%on teker a 7870-e, holott az sem proci-limit
szerintem
-
kovsol
titán
válasz
kovsol
üzenetére
Amúgy bírom amikor meg akarja valaki magyarázni, hogy valami nem úgy van, mint amit pl én itt látok a monitoron. GPU usage mindig ki van íratva nálam, és látom, hogy nem megy mindig maxon. Erre jön itt a fölösleges vita, amikor meg akarja magyarázni valaki, hogy ez nem így van. Nem is szánok erre több időt inkább.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Gondoltam nem kérek nagyot csak egy átlagos darabot,de még ez sem jött össze
4432mhz@1.272v amit még így tudok hűteni és stabil is(123.277Gflops elég jónak tűnik).Isten igazából nem tudom,hogy hogy viszonyul ez a régi 4.5ghz-s I5-ömhöz képest.Most azon gondolkodom,hogy IHS vagy sem,mert rohadtul fűt és szeretném lehalkítana a gépet kicsit,meg aztán akkor csak bátrabban tudnék feszt adni neki.Egy előnye azért volt a dolognak.Nyoma sincs a restart loop-nak,így az a proci sem volt százas. -
Brekkk
senior tag
válasz
kovsol
üzenetére
Sajnos vannak gondok vele. A VGA-ra rendszeresen dob Video hardvare errort.
A VGA teljesen hibátlan, tesztelve lett. Tehát valami tuti van a lappal v a procival.
Ezért kérdezném, hogy hol az órajelgenerátor, lapon v a procin.
De inkább a lapon van, mert akkor még pár Mhz-et sem lehetne rajta emelni. -
válasz
kovsol
üzenetére
"Látom magam előtt, hogy sok embernek aki határon járatta a procit most a nagy melegben instabillá válik a tuning"
Ebben lehet valami,mert a 3770k procim 4,2ghz-hez korábban amikor 24fok volt csak a szobában,1,12v-ot kért és csak 67fokig melegedett fel 15perc stabil linx után,most meg 32fok van a szobában,1,145v alatt kékhalálozott ugyanúgy 4,2ghz-nél,és 75fokos egy noctua d14 alatt!Így teljesít most nálam:
-
ZozzHUN
addikt
-
Pubszon
veterán
-
Raidon
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Rexcor Ha gep inditasnal belepsz biosba ott sem ad kepet?
Nekem is volt olyan hogy kivettem a VGA-t es azt hittem nem lesz kep de vhogy bejott.
Amugy nekem ilyent nem kellett csinalnom eleg sokat villogott a monitor kereste a forrast...
De kb 1 percen belul eszhesz tert mikor is mar 4-5 szor korbeforgatta az osszes csatlakozot....
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NBA és kosárlabda topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Milyen házat vegyek?
- X140M1F4N károsultjai
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- 16 GB-os Quadro RTX5000 HP
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A ramok azóta is az általad javasolt beállításokkal mennek.
.

Bár én mikor teszteltem nem használtam mást csak futattam a Linx-et. Amúgy ha kevés a fesz akkor is szokot ingázzni ezért mondtam.

Bizony van itt sok jó darab, ettől is jobbak.