Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatallerror
addikt
legolcsóbb h77es lap most kezdőárral 21k és nem ez lesz a legolcsóbb ivy-s lap szóval most is lesz majd 12k-ért lap ha ez a problémája
az új procik ugyanannyiba fognak kerülni mint a sandy bridge és még1x mondom h itt nem választási lehetőség lesz hanem lesz ivy bridge és kész, én legalábbis úgy tudom h az ivy az a sandy utódja lesz és addig veszel sandy-t míg elnem fogy...és azt nem indokolta meg még mindig a fórumtárs h mibaja van az ivyval... ha a sb tetszik neki az ivy-nak is tetszenie kell neki mert ugyanannyiba fog kerülni csak jobb : D
don't tell me what i can't do!
-
N_A_S
veterán
Az árkülönbség nem olyan nagy szerintem a nonK és K között. Szerintem meg pont non-K -t nem olyan jó deal venni abban a szegmensben ahol a K-s procik vannak. Cirka 6-7%-al drágább a K a simához képest, és általában a procit ugye hosszabb időre veszi az ember. Amikor a nemK-s elfogy ebbe még mindig lesz legalább +500MHz
https://tinyurl.com/phnas
-
ST05
őstag
válasz Speed® #11873 üzenetére
az én asrcok h67m-ge lapomon is 2x4 pin csati volt, jól jöhet az a stabil feszültségekhez, akár alulfeszelés vagy bármi ( már ez is baj? ) ( a g1 sniper gigabyte lapon meg csak 4pines van, 40 ezres lapon szerintem ez szánalmas)
A 8 fázis meg megintcsak jól jöhet többfele öszlik az áramellátás ( hüvösebb, jobb hatásfok, hosszabb életttartam) jo kis h67 lap az, nincs vele semmi gond, föleg annyiért megéri
( inkább legyen marketig 8 pin-csatim, mintsem csicsás sniper nevü lap butitva , hát szerintem ez a marketing)[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz Speed® #12026 üzenetére
bár ilyen hiszékeny és naiv lennék én is, sokkal szebb lenne a világ,
és bárcsak ugy lenne a mai világban hogy nem sporolnak akár filléreken
We had also busted open a Thermalright LGA-771 server heatsink, but again it was empty. We hadn't found any liquid or heard any pressure relief from this Thermaltake cooler.aláirom a fizika az fizika, nem lehet átverni,
de az nem azt jelenti hogy NEM IS PRÓBÁLJÁK MEG!!!
( és még azt sem mondhatjuk hogy gagyi hütöket kaptak szét, szín réz márkás hütök vannak/voltak amik semmit de semmit nem tartalmaztak)[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz Speed® #12048 üzenetére
igenigen. arra ki is tér a cikk, hogy egy " megfurt" höcsövel azonnal 76 fokon voltak.
ennél azért precizebbek voltak,mintsemhogy csak szétbarmolásrol volna szó, talán még irják is mennyiségelieg hogy milyen kevéske folyadék elég,
valamint arra is kitérnek, hogy köztes nyomás( vákum) kell
ha tul nagy a vákum hamar felforr, ha kicsi a nyomás, akkor sosem forr fel, szóval valahol a köztes,
de ezt ök pontosan ki tudják számolni ugyebár, ( azon gyártók akiknek kibéleljük a zsebüket) cserébe kapjuk a tuti kis fizikát
( márpedig annak szisszennie minimum illene, én igy gondolom) különben fel nem forr az a szerencsétlen folyadék
én felnézek a fizikára ( talán mondhatom hogy mi felnézünk) de sajna vannak kivételek,
( remélhetőleg igen kevéske terméknél van ez)
azt nem állitottam , ( és ök sem) hogy lezáratlanul ugyanugy teljesit,
csupán azt mondtam nem feltétlen minden höcső , van igy kialakitva normálisan..( ahogy kellene)
talán ha nem a legesleges leg vacakabb hütöt szerzi be az ember, akkor nem érinthet minket ez a probléma.
egyet értünk mi mindenbe, ugy gondolom, csupán kitértem hogy sajna ebböl is van vacak,mint mindenböl : / -
kockaharcos
senior tag
válasz Speed® #12577 üzenetére
Igazából azért is gondolkodtam el rajta, mert ma a GTA IV EFLC gpu kihasználtságát átlag 30%-al növelte az a művelet,hogy kikapcsoltam a feladatkezelőben az 1-3-5-7-es cpu magot, tehát a HT-t, 4,2GHz-en megy most a proci 1.2V körül. itt max 60 fokos Avx LINX alatt, játék alatt 45-50,ami igen szimpatikus.
Igen,pont ezen agyalok,hogy ugye ott a 10% előny az Ivy javára, és ha 4,5-ön letudom hűteni akkor lenne egy kis plusz.
Na mind1, még agyalok rajta egy kicsit.
szerk: igazából a hűtés miatt félek, plusz hogy jól tuningolható lesz-e?!
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Speed® #13460 üzenetére
A mag egy hőálló üveg felület alatt van, tehát semmi köze a fémhez... A kritikus felület az alumínium, ami nem javallott! A krómozott felületek, sem gond (a kupak és sok hűtő ilyen). A réz felület sem gond, legfejtebb elszíneződik, de csak jobb lesz a hőátadása... Legrosszabb esetben egy kis polírpapirral utána megy az ember, de szükségtelen...
-
krx21
nagyúr
válasz Speed® #13463 üzenetére
Én nem használnék mást a Liquid Pro-n kívül... Nekem a MX4 vs PRO: -13C a Pro javára...
Persze kupak alatti cserénél... Borda alatt sokkal kisebb a különbség...(1-4C...)
Vissza meg semmi kép ne ragaszd, mert a leszorító keret tökéletesen a helyén tartja...
Tényleg csak akkor ha gariztatni viszed...
Ha nem ragasztod le, még mindig meg van a lehetősége egy újrapasztázásnak... -
JoolsNOS
veterán
válasz Speed® #13463 üzenetére
Érdemes e rizikózni a liquid proval? A kérdés érdemes e rizikózni a kupakkal. Válasz: csak lp esetén
Egyébként jópár hónapja elkezdték már csinálni lp-vel és még nem jött hír, videó kupak, mag szétmarásáról.I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Tuki89
csendes tag
válasz Speed® #13689 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod. Akkor szerintem a 2600 lesz. Tudnál esetleg a 2600 egy jó lapot ajánlani? Sima vagy 2600k-t lenne érdemes venni? Igazából munka lenne az elsődleges, néha egy kis játék. Ssd-re 120gb-ra gondoltam, 1 Tb vinyóval egyenlőre az kiszolgálna. A videokártyán vacillálok a 660, 660Ti ugye a cuda magok miatt, de pl egy 7850/7870 talán jobb teljesítményt tud kedvezőbb áron, vagy rosszul tudom?
Ja és igen persze memóriából 16gb -ra gondoltam mindenképp!
Bocsi a nem csak ideillő kérdésekért.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Speed® #14391 üzenetére
Pont most akartam írni mire jutottam éjszaka. Pont arra amit írtál. 3570k lesz, és a plusz pénzből Maximus Formula 5 lesz. Maradok ROG vonalon.
Hűtőből Alpenföhn D2, VGA PowerColor 7950 CF...
Már csak a 8GB RAM kérdőjeles. Olyan kellene amivel nem futok tuningnál korlátokba. MX5 proci pasztánál van jobb?Ha a RAM-ot kitaláljuk akkor összeállt a rendszer.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Speed® #14393 üzenetére
Az a 78k nekem 60 lesz... Tudod, nettó.
A RAM-jaid eezért nem jók. Számla...
A másik hogy van egy PCI hangkártyám, és egy PCI-E SATA raid kártyám. Fapados, slot nélküli lap nem jó.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Speed® #14837 üzenetére
Végülis egy kicsit még emelhetek a feszen próbaképpen, de egyre inkább az a meglátásom hogy vissza fogok menni 4,6Ghz-re. Jóval kevesebbet kér.
Ha más használja HT-vel akkor nekem is mennie kell. Azt hittem mindenkinél kaki.[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz Speed® #14889 üzenetére
+1
i5 szorzótábla
igen Ivynál már 2 öt kapcsol 4 magon 3,6
3 magon: 3,7 és 1 illetve 2 magon 3,8vipera: ha holnapig nem boldogulsz irj rám, holnap meglátogatlak ,vagy te engem
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz Speed® #14889 üzenetére
Én nem piszkáltam a biost eddig.Amikor bele raktam ezt a procit a hd 4000-et sem látta.Lehet kellene csinálnom egy proci ki-be és egy bios resetet?
(#14890) ST05 Mielőtt kihull minden hajam jelentkezni fogok.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
bandika0626
senior tag
válasz Speed® #14909 üzenetére
Igen de az én 3570K-m nem egy acélos darab. 4.5-hez már 1.35+ kér az meg meglátszik a fogyasztáson meg a hőtermelésben. Amire meg én használom ott ki tudom aknázni a HT előnyét.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
katt777
félisten
válasz Speed® #15629 üzenetére
Ennyiből Doom 3-mal is próbálhatnám. Aki olyan játékokkal játszik, amelyek nem terhelik a VGA-ját, teljesen fölöslegesen dobta ki a pénzt arra a VGA-ra. Ezt amúgy onnan is tudni, hogy ha az illető kihasználná a VGA-ját, nem mondaná, hogy tuningolni kell alá egy i5-öt. (Leszámítva az olyan strat. játékokat, amelyek körök végén rengeteget számolnak, de annak semmi köze a VGA kihajtásához.)
Esetleg angol kiejtés, mert angol kifejezés, ugyebár...
Nem hiszem, hogy bolondság lenne "erőltetni" a grafikai igényességet, ezért rühellem pl. az AMD ún. "optimalizálásait", amelyek a képminőség rovására mennek (régen meg az nV csinálta).
Amíg látok különbséget két beállítás között, addig a jobb minőséget választom, ennyire egyszerű az egész, mert azért vettem jó VGA-t, hogy kihasználjam, nem azért, hogy dicsekedjek vele, aztán sírjak, mennyire kell tuningolni a procit, hogy kihajtsam egy olyan programban, amelynek egyáltalán nem kell az a VGA. Egy feljavított Oblivion-nal pl. simán megfektettem egy tuningolt 560-at is, pedig kellett a látvány, mert érezhető és élvezhető volt a javítás. Egy 680-nal talán már mindenhol meglenne a min. 25FPS.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Speed® #15631 üzenetére
Kétlem, hogy a tipped pl. Oblivion-topic fanatikusai között bejönne.
Igen, érdemes beáldozni, mert már rövid ideig játszva is bántja a szememet a recés kép.
Csak nem ártana nem a vakvilágba kiáltani, hogy tuningolni kell az amúgy is izmos procikat, miközben az is tudja, aki mondja, hogy valótlanságot állít, mert eleve nem használja ki a VGA-ját. Witcher 2 és a hasonlóan igényes progik egyébként AA nélkül is képesek rendesen leterhelni a VGA-t, ill. állítólag az új TR is.
Amúgy az erős, de kihasználatlan VGA relatíve gyenge proci mellett erősen kontraproduktív, így könnyen előfordulhat, hogy magas AA mellett sem veszít az ember sok FPS-t, miközben a játékélmény érezhetően javul. Ez tényleg egyéni igény kérdése, de lásd fent: nem jelenti azt, hogy tuningolni KELL egy amúgy is erős procit X VGA alá. Helyesebb azt állítani, hogy egy adott játék bizonyos beállításaihoz az adott VGA mellett emelni kell a CPU órajelén, mert ez az igazság, és így nem sejtetnék egyesek azt, hogy gyengék ezek a CPU-k.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Speed® #15633 üzenetére
Én csak annak az állításnak a valótlanságára kívántam felhívni a figyelmet, amely többször és több topicban is elhangzik, sajnos.
Ki kell válogatni, milyen beállítás jó. Én mondjuk mindenre rátoltam a 8XAA-t 24xEdge-Detect beállítással (nV-n is maxra tettem mindent), na azzal nem volt minőségi probléma. AMD-nél MINDIG ki kell lőni az optimalizálásokat (driver hibák máris ugranak), mert azok tolják el a megjelenítést (a sebesség persze nő, és lehet szidni a procit), míg nV-nál az elmúlt években nem láttam ilyet, persze, biztos, ami biztos, ott sem gyakran bíztam a driverre a dolgokat. Ha AAA megy, az sem mindig rossz, de ez végképp játékfüggő.
Nekem a 20"-os monitoron is bántó volt a 4XAA.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Speed® #15633 üzenetére
Valóban, azt nem lehet állítani, hogy gyengék lennének..ahogy azt sem, hogy elég erősek mindenhez..szituációfüggő, és ebből fakadóan parttalan eszmecsere ez..mindig is az igényekről fog szólni - Erről van szó. Mellesleg, aki K-s procit vesz az nagy eséllyel, amúgy is tuningolni fogja, még, ha nem is azért, mert nem elég erős.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest