Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
Hát akkor azt úgy nehezen hiszem el
Nekem egy 3.7-en lévő i5 2400 bennehagyott 30%-ot egy húzott 7850-ben a multiban. Egy 4.5-ön lévő 3570K nem hajtott ki teljesen benne egy 1200-on lévő 7950-et teljesen max grafikán. Kockaharcos kollégának egy 7870CF-et nem hajtott ki benne egy 4.8-on lévő 2600K. -
Winne
nagyúr
Akkor elmondom még egyszer. Volt a gépben egy 7850 adott beállításon. Beletettem még egy 7850-et ugyanazon a beállításon és 10 fps pluszt kaptam kb, mert a proci nem bírta kihajtani őket. Ahogy emeltem a részletességet, annál jobban dolgozott a vga, a proci nem tudott már kisajtolni magából semmit.
-
Winne
nagyúr
Én anno azért vettem a második kártyát, hogy multiban fps-t szerezzek és kisebb részletességen nem plusz fps-t kaptam, hanem procilimitet. Ott már ha húztam feljebb a részletességet, akkor csak a vga-k ereje dobott a minőségen, a proci már nem tudott többet tekerni. Ha most monitorozod a játékaidat - én a BF3-at - akkor látod, hogy már így is 90% körül pörögnek a magok kihasználtságban.

-
Rypejakten
addikt
-
JanR
addikt
Lehet elmegyek én is 1.245V-ig mit művel azzal a proci, esetleg 4.7, talán 4.8 meglesz vele. A hosszú szünet ideális lesz ehhez

Az a 25%-s LLC, az egy asus deszkán pl egy medium llc-nek számít? Na meg kérdés, hogy itt melyik a jobb? Minél kisebb az LLC, vagy minél nagyobb? Mert ugye én kikapcsolni ne tudom (Auto - low - medium - hisz és így tovább; jelenleg high-on van).
-
ffodi
veterán
Köszönöm a kiegészítést, én is így tapasztaltam.

"Minél több a fesz, minél nagyobb terhelésen, annál gyorsabban és annál nagyobb mértékben fog degradálódni."
Igen, illetve minél tartósabb terhelés annál jobban ......
Vagyis ha valaki agyon LinX-szeli akkor hamarabb előjöhet. Persze a hűtés is lényeges szempont, hiszen az elégtelen hűtés is elősegíti a folyamatot.Szerk.: Most vettem észre egy apróbb hibát az egyik előző hsz-ben:
"Lehetnek akár néhány század V-os tüskék is, melyek megjelenése nagyban függ....."
...akár néhány tized is lehet....

-
krx21
nagyúr
Én a fix feszültségnél még jobbat nem találtam...
Miért jó például:
"BIOS 1.32V kap nalam ha jol emlekszem. Terhelesen ez 1.27-1.30V kozott van."Pont terhelve van nagyobb feszültségre szüksége a procinak... Ha meg elmegy 1.27 körül akkor üresben minek az 1.32V??? Fixen ráadásul ezek a felesleges ingadozások és tüskék is eltűnnek...
Többször próbáltam már az offset-et, de végül mindig maradtam a fixnél... -
Winne
nagyúr
Túl nagy tüskét nem kaphatott, mmint voltilag, mert 1.240 felett még sosem volt, bár ki tudja. Ami érdekesség, hogy játéknál az utolsó patch óta fagy, először arra gondoltam, hogy mégsem volt teljesen stabil akkor, de linx alatt is hibázott. Lehet nyomok egy uefi defaultot, ha hazaérek és beállítgatom újra, pár hónap alatt extrém tuning nélkül nem hinném, hogy degradálódna..
-
krx21
nagyúr
Itt a futási időtartam illetve az elvégzett műveletek száma a mérvadó... Nem az hogy hány kör...
10kör 4Gb = 5kör 8Gb és így tovább...
A Super vagy a Hyper PI-nél sem az a lényeg hányszor futtatod le hanem hogy mennyi ideig fut...
32M-on jóval hosszabb terhelés van mint 1M-án...
A full-os linx sem olyan jó a memória tesztre mint a Blend... Tapasztalat...
Nemsokára küldök egy csak 3 körös tesztet, mégis jelentős tesztértéke van...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Elroy1980: Tipp: Szerkesztésnél a kijelölt néven a link gombbal tudsz linket készíteni...
Régen a lábakat rotring ceruzával egyengették, ide lehet kevés a technológia, de ki tudja... -
krx21
nagyúr
Azért azt nézted. hogy azok a körök 8096MB-osak? Egyébként azt a hőfokok végett néztem...
Mint fentebb írtam nálam a CINEBENC a szűk keresztmetszet... Ha az lefut vagy 100-200X és nincs hiba akkor ok... A CPU-t már kikísérleteztem 4.5 és 4.6Ghz-re is és mindig a CINE volt (lehet, hogy csak nálam...)
a befutó!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De az biztos, hogy a 100%-os teszt az kb 2-3 nap!
Memóriánál pedig a PRIME95 Blend tesztet ajánlom! 5-6 óra...
-
Gtaati
őstag
Igen Raggie cpu-ja 4.3ghz sem rossz általános felhasználást illetően sok mindenre bőven elegendő, de gondolom nem azért vette meg mások is a K-s cput h normális fesz és hőmérsékletek mellett ennyit hozzon ki belő csak ugye sajnos lutri
pl nekem sima 3570 húzva 1,125v-n tudja a 4200-at és h amár többet kiadunk egy K-ra akkor szerintem mindenki elvárja a 4.5ghz-t kezelhető hőfokok és fesz mellet, csak sojnos ott vannak az antituningos darabok
-
Speed®
titán
Érdemes megtalálni azt a pontot, ahol kezd elqrvulni ilyen téren

Egyébként az, hogy LinX alatt stabil és játékban nem, lehet az utóbbinál a VGAk áramfelvétele miatt esetlegesen jelentkező nagyobb drop feszoldalon is. Javaslom futtass LinX közen valami 3Ds motyót alakban (Heaven4, Valley, akármi), hogy lásd, változik-e az addig elégnek titulált load fesz. Ha ez a gond, kis korrekció felfelé vagy erősebb LLC segít. -
JanR
addikt
Ha a HT be van kapcsolva a cpu több feszt igényel. Próbáld meg lejebb venni az órajelet, a feszt hagyd meg a HT-t is. Szerintem megoldja a gondod.
(#14831) csucsbicep: Az a P8Z77-V lap mennyire bírja a tuningot? Mert a V Pro lap még mindig nem jött meg és gondolkodom rajta, hogy sima V lesz helyette.
-
JanR
addikt
Végül is Én 2600K@4200Mhz-ről váltottam 3770K-ra (vagy is még folyamatban van
), szóval nálam bármi elképzelhető. De úgy is a kész CPU-k fogják megmutatni a tutit. Viszont ha tényleg csak az IGP lesz erősebb akkor semmi értelme nem lesz váltanom, mert úgy is dVGA-t használok, inkább majd abba ölök pénzt 
Amúgy remélem egy jó példányos 3770K-t fogok ki, mint itt egy veszprémi kollega. 4.2Ghz-t ment neki offset 0,060-l

-
JoolsNOS
veterán
Attól függ. Játéknál nincs sok, vagy egyáltalán nincs előnye. Munka, videókódolás, meg ilyeneknél viszont sok.
-
krx21
nagyúr
Mért kéne időnként átpasztázni???
Csak akkor kell, ha esetleg idővel valami miatt csökkenne a hőátadás...
Azt meg remekül lehet tesztelni... Ismerek sok olyan elvetemültet, aki a legkisebb tájékozódás és teszt, ellenőrzés nélkül 6 hó-naponta újrapasztáz mindent! Butaság! Itt a hőátadás a lényeg, nem a paszta "frissessége" ha az megfelelő, addig nem kell a pasztához nyúlni... -
ST05
őstag
nem azért tépik fel a kupakot, hogy aztán vissza ragasszák..

nem gondolod, hogy úgy vajmi kevés értelme volna?a foglalat rá tartja a kupakot nem ragasztják vissza, csak a sumák gecik hogy azután el tudják adni garanciával itt aprón, csak az fél év után ugy kiszárad mint a .....
-
Repsol600
addikt
Ja, ott célszerű megkezdeni. Itt is egy videó: [link]
Én egyet már csináltam (a tulaj nem mert nekiállni
) minden gond nélkül ment. Nem lett semmi baja a procinak. Liquid pro-val érdemes pasztázni én is ezzel csináltam neki és én is ilyennel fogom.
1-2 adag még maradt is ezt el is hoztam magamnak. 
Liquid itt kapható: [link] -
Cole86
senior tag
Be Quiet Dark Rock Pro 2 nem is játszik?
Az 1ik létező legjobb léghűtés és durván dizájnos is...

FragStaR: Nekem 2400on már 28 ezer a memória másolás.. az olvasás 24ezer..

15k-ért ha vetted, kicsit olcsónak tűnik ,de kéz alatt okés, úgy abszolút best buy!

Winne : Hát nem tudom, a hozzáértők azért tudják ,h mi hogy van..
nekem volt brocken, gelid gx-7, valamint nh-D14 is járt erre.. Ez megverte mindet.. H100as csak 2-3fokkal jobb max, ez szerintem válasz minden kérdésre!

-
ImpersonatoR
addikt
Saját tapasztalatom írom le de én nagyon elégedett vagyok a Maximus V Formula val.
Először is szerintem el fog férni a hangkártya + raid vezerlo. Jo persze el kell adnod vagy cserélned PCIX esre a hangkártyát de addig is ott van az alaplapi.
De itt egy kép amin latod hogy el kell férjen.
[elosztas]Persze ezt is lehet variálni hogy mondjuk a két alsó piros full lenghtbe teszed a CF et a másik kettő meg mehet föle.
Aztán nem mellékes, hogy ha olyan tapod van akkor használhatod a 8 + 4 pines mókát. Ami nem tudom hogy érdemileg ad e hozza valamit de ha mar van akkor miért ne használnád ki? (gondolom csak 1.6V fölött extrem tuningnal van jelentősége)
[8+4]Rambol pedig én személy szerint ezt vettem KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2400MHz egész jó áron mozog ha jól emlékeszem én meg 15.000 Ft korul vettem
Úgy használhatod ahogy akarod pl alacsonyabb mhzen de szűkebb időzítéssel
[8-10-10-22@T1]
Vagy 2400 mhz en nyilván attól függően hogy játszol vagy benchmarkolni van kedved. -
JanR
addikt
Addig nem tudod meg amíg ki nem próbálod
Én ezért maradok asus fronton, mindig asus lapom volt, tudom mit kapok a pénzemért cserébe és olyan nagy meglepetés nem érhet.Próbálkoztam régen giga + asrock lapokkal is - de mind a 2-vel szívtam csak. Pedig most is ajánlottak az asrock extreme4 lapot .. de a fránya múlt

-
biacsia
tag
-
LeslieG Jr.
őstag
Hát ezek a ASUS Maximus V Formula és hasonszőrű csúcskategórás lapok mind Gamer lapok. Sajnos ezek a Gamer lapok nem arra vannak kitalálva hogy te betegyél még PCI-os csatis hangkarikat, vagy Raid kártyákat.
Ezeket összerakod és tuning tuning tuning.
És hasít minden 1000-rel. Kompromiszumok nélkül nem fogod tudni belerakni az esetleges PCI csatis kártyáidat. Az ilyen Gamer lapokba egyikbe sem ahogy nézegettem, se Asus, se MSI se Asrock(így hirtelem amiket néztem). Sajnos ezek nem erre vannak kitalálva. 
Ha mindenképpen PCI-os karikat is akarsz belerakni mindenképpen adni kell az igényekből...nem gamer lapokat kell nézni. Mert máshogy nem fogod tudni használni.

-
bandika0626
senior tag
Vegyél asrock Extreme 4 lapot. Azon legalább van PCI csatlakozó és tudod használni a hangkártyádat. Én is azért vettem ezt mert nekem is PCI csatlakozós a tv tunerem. Viszont elég jó a tápellátása 8+4 fázis. Én nagyon meg vagyok ezzel a lappal elégedve. Sőt az alaplapi audio is tök jó mert semmi zúgás vagy sistergés sincs.
-
LeslieG Jr.
őstag
Azt kell mondanom hogy nem. Ha a hangkártyád PCI-os akkor te a PCI-E csatiba te nem fogod beledugni. Ahoz olyan lapot kell választani amin minimum 1 db PCI csatlakozó van az alaplapon, ellenben buktad a PCI-os hangkaridat.

Sajnos ezeket a csúcs szuper lapokon már nincsenek PCI-os sínek. A Maximus Formula 5-ön meg pláne hisz az a csúcsokat képviseli. Hisz az már High-Eng kategória és arra már nem pakolnak elavult technikát.

-
Speed®
titán
Nem, vagyis igen..inkább 3770K és olcsóbb lap, mint brutál lap 3570Kval..többet érsz az előzővel. Egyébként az M5Fen nincs PCI..szóval ha szeretnél PCI motyót is használni, kapásból bukta, még a Sabertooth is..hasonló kategóriában Fatal1ty Pro..
-
Speed®
titán
M5F..nem mondom, hogy nem szép lap, de 75+..?? Extrém pénzkidobás, ahhoz képest, mi extrát nyújt..az mATX kistesó alig 50+ akkor inkább az és abba 3770K..annak se sok értelme, de több +teljesítmény nyerhető vele, mint az agyonmarketingezett M5Fel.. A CF helyét tekintve rosszab ugyan..akkor kiesik, ha más kártyád is lenne a VGAkon kívül..viszont OCra bődület, sok rekord ezzel születik, nem a nagytesóval. Én ezen a részen még agyalnék kicsit ;p Egyrészt nem mész anyagilag tönkre, ha ésszel választasz, másrészt inkáb +tempóért fizess, ha már..szvsz.
A RAMtéma nem bonyolult, sok legyen. Hacsak nem szintetikusokra szeretnél csöpögni..akkor vehetsz 2400+ kittet aranyáron..de pl. a LicskaiJ által linkelt Patriot dizájnos és el is fér a hűtő alatt, emellett elég OCs, hogy ne jelentsen korlátot. Én meg szépen átfújom a Predatort pirosra, ha nem kell
-
Speed®
titán
Gondoltam
Én a HT kétes előnyéért nem adnék ki ennyit, de Te tudod..léggel kupakolás nélkül 3770Knál is kicsi az esély 4.5+GHzre, hiába vadítod meg a D14et 3 ventivel (ami felesleges, mert ritka bordázat, nem olyan, mint a Trued).
Ha most "csak" 3570Kt veszel, spórolsz nem keveset, amit majd a Hasvell ejövetelével még mindig elkölthetsz, ha nem bírsz nyugton maradni ;p
A PC-V2 CFet támogatom, jó áron van és jó tapasztalatok is vannak róluk OCban, gondolom rákerestél a topikan, töben 1200on hajtják 1.2V körül-alatt..az már 7970@1.1GHz+ szint..mondjuk ha ezzel a bővítéssel megleszel, elgondolkodhatsz az Eyefinityn, mert FullHDan procilimited lesz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
*Tata*
senior tag
Szia! Nekem is K2 -es van, ez előtt Noctua D-14 volt. Nálam 3fok-kal hűvösebbek a magok K2-vel.+Merlinnél most "csak" 18900.-. Majd elfelejtettem a k2-őn 4pines csati van a másikon csak 3 pin-es.A méretük szinte azonos, de LP ram ajánlott alájuk.A Noctuára viszont 5 év gari van.
-
ST05
őstag
figyi az az Alpenföhn marha nagy
úgy értem biztos elég lesz egy olyan,
én egy schyte mini ninja- val "hülyéskedek 4,4ghz-1,2V BF3 60 fokban megáll,
úgy hogy a höcsövek végei hidegek maradnak, nem valami jó a hőátadás, ergo majdnem mindegy, mit teszel rá, lényeg hogy nagy dög legyen és hatékony.. azonbelül, majd kér amennyit kér a prockód..
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fájhat Elon feje: mindjárt kész a Starlink-rivális
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Revolut
- Futás, futópályák
- Sweet.tv - internetes TV
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó Redmi A3 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- 100% ÚJ - PÁR DARAB LENOVO LEGION PRO 7 - RTX 5090 - 64GB, 2TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Logitech z5500 5.1
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

pl nekem sima 3570 húzva 1,125v-n tudja a 4200-at és h amár többet kiadunk egy K-ra akkor szerintem mindenki elvárja a 4.5ghz-t kezelhető hőfokok és fesz mellet, csak sojnos ott vannak az antituningos darabok

) minden gond nélkül ment. Nem lett semmi baja a procinak. Liquid pro-val érdemes pasztázni én is ezzel csináltam neki és én is ilyennel fogom.