Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz #05304832 #28511 üzenetére

"Egyik barátom fotós de ő a 27"-os imac-en érzi jól magát. Azért egy fotósnak is van válogatni/szerkeszteni való bőven. Nem is tudom hogy tudod ezt több ablak nélkül végezni profi módon, mikor több száz képpel dolgozol."

Pont le is írtam, hogy erre nekem is az asztali gép van, rendes nagy méretű grafikai (kalibrált) monitorral. De egyébként nem tudom mire kell fotószerkesztés közben több ablak, én ki sem mászom a Lightroomból amíg egy seggel végig nem szerkesztem a kiválogatott adagomat (és a rendszerezés a Lightroom saját katalógusrendszerén belül megy, ezért ideális batch munkára), talán csak a Spotify miatt váltok néha ablakot. Ha át kell dobni PS-be egy fotót az is egy kattintás és átdob oda, majd vissza.

De én gyakran szerkesztek telefonon/tableten is fotót (szintén Lightroom), de azt nem tudnám elképzelni, hogy ez az asztali gépet váltsa ki. De egy laptopot simán és erről volt szó, nem az asztali gép lecseréléséről.

"Példának említetted az építészeket. Na azt azért megnézem melyik komoly építésznek elegendő egy ipad mindenre."

Hát itt van a félreértés, mivel senki (még az Apple sem) állított olyat, hogy egy iPad mindenre jó. Nagyon sok szakmában ez csak a terepmunkát könnyíti meg, illetve van számos kifejezetten építészeknek szánt jegyzetelő, tervrajz vázlatkészítő app, ahol bonyolultabb projektfájlok esetén már kijöhet a Pro teljesítmény fölénye, egy belsőépítész által AR-el felturbózott 3D prezentációján meg főleg.

"Csak kiegészítő eszközként..."

Öhm... éppen erről van szó. Ha valamit hatékonyabban meg tudsz csinálni iPad + Pencil kombóval, mint egy laptoppal a terepmunka során, akkor az egy hasznosabb munkaeszköz, mint a laptop. Egy építész a komolyabban ráfekvős munkáit sem egy laptopon fogja csinálni, hanem desktop gépen.

"Programozók sem hinném hogy boldogulnának egy ipaddel, csak hogy kiemeljek még egy szakmát."

Te most direkt végigmész azokon, akiknek nem jó munkára egy iPad, csak azért, hogy igazold ezt? Eléggé biztos vagyok benne, hogy a sarki pék sem tudja a munkájához használni, ahogy egy virágkötő sem. Ez pont annyira igazol bármit az iPad munkára való alkalmasságából vagy alkalmatlanságából, mintha azt mondanánk, hogy a sarokcsiszoló haszontalan eszköz egy pilótának, de ez nem azt igazolja, hogy a sarokcsiszoló alkalmatlan munkaeszköz azon a területen, ahova való.

---

(#28514) Alex91: Tudok vakon gépelni, a napi munkám része az írás is. :) Volt már, hogy lemértem a napi karakterszámomat és 20-50 ezer között mozog. De nem arra kellene nekem az iPad, hogy ebből jelentős részt kivegyen. A megszokásról meg annyit, hogy képernyőn gépelni sosem lesz olyan, mint fizikai billentyűzeten, meg tudja szokni egy átlagos ember, hogy azon chateljen meg fórumozzon, de akinek egész nap pörögnek a karakterek az ujjai alatt, az nem tud meglenni rendes billentyűzet nélkül.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák