Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
Azért billel megoldódik a bill para, de egeret tényleg támogathatna. Én egy VS Code jellegű code editort várok, ha lesz használható formában akkor veszek egy billt.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Safariban be lehet állítani valahol, hogy bizonyos oldalakat ne mobilnézetben, hanem asztaliban nyisson meg? Pl a fórumot, jó lenne ha mindig asztaliban nyitná meg.Renault Megane IV Limited
-
Süvi
őstag
válasz B.Ricsike #22153 üzenetére
A Readdle kitűnő alkalmazásokat gyárt
Documents. kiváló fájlkezelő, felhőkezelő+ PDF olvasó
PDF Expert: nagyon jó PDF jegyzetelő+szerkesztő
Scanner Pro- nagyon jó scanner, munkára is használható.Külső HDD-hez az alábbi terméket használom: Kingston MobileLite Wireless G2 adatosztó
Microsoft Office Appok:
Nagyon jók, de közel sem tudnak annyit, mint az asztali, PC-s, MAC-es verziók.
10"-alatt a szerkesztést ingyen adja a Microsoft, 10" felett a szerkesztéshez 365 előfizetés kell.Ipad pro 2018+billentyűs tok+ pencil min. 420.000 Ft, elég soknak tűnik.
"Nem lehet nagyitani bizonyos területekre?"
A gond inkább az, hogy kicsi az a rész, amit átlátsz, mert sokat elvesz a bill. és az excell ablaka. Inkább kicsinyíteni kellene, mint nagyítani[ Szerkesztve ]
-
B.Ricsike
őstag
Szuper.
Tehát a PDF Expert egy olyan program, amiben meg tudok nyitni egy pdf fájlt, és abban tudok a pencil-el plusz információkat, megjegyzéseket írni, tudok beletenni kis szövegdobozokat elhelyezni, vagy módosítani a szövegeken stb stb, és azt utána elmenteni.
Egy nagyon jó alkalmazás van Windows-ra is, Drawboard PDF néven, de ha jól olvasom, akkor ez is tudja ugyan azt, sőt még talán többet is. (Javítsatok ki ha tévedek!)A Printer Pro is hasznosnak tűnik, tök jó, hogy egyből tudom nyomtatni, amit akarok.
A Scanner Pro is elég jó, ha tényleg tudja azt, amit ígér! (Nem parasztvakítás?)A Dokuments inkább egy fájl kezelő, ha jól látom. Szerkeszteni benne a word és excel-t nem lehet, igaz?
Ebben inkább rendszerezni lehet a fájlokat, és mappákba rendezni? Vagy ez nagyon windows-os gondolkodás?Bár én szeretem, ha külön mappákba tudom rendezni a dokumentumokat és nem össze-vissza vannak.A Notability nekem elég profinak tűnik. Hasznát vehetem, mikor ablakokat mérek fel, lerajzolom az ablakot, és alá és mellé írom a méretét, valamint ha plusz infó van, akkor azt is mellé lehet írni. Lehet plusz elemeket rajzolni, nem korlátoz le ha jól látom a videókból, eléggé szabadon lehet bármit csinálni benne.
Office 365 előfizetésem van amúgy is, az nem akadály. Ha új MAC-es kell, akkor veszek olyat is, ezen ne múljon! Ha jól veszem ki a szavaitokból, az a legnagyobb baj az excel-el és a word-el, hogy a tablet képernyőjéből, a billentyűzet sokat elvesz. De mivel én a fizikai bill-t használnám, így ez megszűnne. Vagy így is nyögve nyelős a használat?
Torrentezni egyébként hogy lehet vele?
Illetve, ahogy néztem, van usb-c átalakító, rendes usb-3-ra, így talán egyszerűbb filmeket vagy fájlokat másolni rá, nem?
Kérlek erősítsetek vagy cáfoljatok meg az eddig leírtakban.
-
-
B.Ricsike
őstag
válasz univerzita #22161 üzenetére
Pont az lenne a lényeg, hogy nem akarok mellette semmit sem használni. Azért írtam az előző hsz-ben lévő appokat, hogy azok, ha jól néztem utána, akkor az én feladataimat mind kiváltják. Csak 1-2 dologra kell megoldás. De ha nincs, akkor el kell gondolkodni hogy kell e ez így?!
[ Szerkesztve ]
-
univerzita
addikt
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
"Sima" iPad 2018-ra érdemes feltenni az iOS 12.1-et? -
Süvi
őstag
válasz B.Ricsike #22163 üzenetére
Documents alkalmazást, több felhővel össze lehet szinkronizálni.
Teljes mappákat, mapparendszereket tud szinkroniázni.
Nekem azon keresztül vannak a Onedrive fiókok, a Google Drive fiókom bizonyos mappái stb.
Pont ugyan úgy látom a mappákat (az összeszinkronizált, mentett mappák esetében), file-okat, mint a PC-n.Scanner Pro Nem tud magyar OCR-t
Eddig is volt USB adapter, de az nem volt alkalmas küldő HDD rákötésére és minden file beolvasására.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz timelord1987 #22166 üzenetére
Teljesen jo vele.
Amugy meg az elejen kell feltenni ujabb verziokat, hogy ha valamiert nem lenne jo meg legyen ido visszaterni a korabbira. -
wm2
őstag
-
freelanced
addikt
Üdv! Szerintetek van esély rá, hogy egy iPad ( akár Pro ) kiváltson egy laptopot? Az a baj főleg az Office programokat kellene használni vagy kiváltani valamivel. De elég sok az esszé, néha prezentációk kellenek, sok jegyzetelés stb.
Mit gondoltok?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Süvi
őstag
válasz freelanced #22172 üzenetére
Épp ez előző 10-20 hozzászólásban beszéltünk erről.
Excel-t nehezebben vált ki, Word--t könnyebben, de véleményem szerint fizikai billentyűzet nélkül nem.
Ppt- is levehet elég jól készíteni, bár az egér itt is hiányzik.Kézi jegyzetelésre tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Na akkor visszaolvasok köszönöm. Igazából leginkább a Word ami fontos, billentyűzetet vennék hozzá csak kicsit tartok a dologtól egér nélkül, ráadásul ölben is bonyolultabb használni főleg gépelésre mint egy laptopot ha nincs íróasztal...
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Süvi
őstag
válasz freelanced #22174 üzenetére
Igen, szerintem is picit nehezebb használni, bár láttam már olyat, ami nem hátulról támasztja, de az szerintem nem magyar volt.
-
Jaded
őstag
Vagy át kell állni az iWork csomagra. Én próbáltam, de nem igazán jött össze.
vadászcsiga
Ez eszembe sem jutott, én csak az asztali nézet kérelmezését használtam, de az ha újranyitottam a mobilnézetet hozta be sima mobilarena.hu-ra is. iOS 10 egy idő után megjegyezte.[ Szerkesztve ]
Renault Megane IV Limited
-
B.Ricsike
őstag
Igazából nem a pénz a lényeg. Ha már kiadók fél milliót egy eszközét, nem a pár ezer Ft-os programok vágnak majd földhöz. Sőt, örülök hogy minőséget kapok a pénzemért. Leginkább az aggaszt és bizonytalanit el most, hogy ennyi pénzért nem tudom úgy használni majd, ahogy szeretném. Hiába az Apple és a minőségi papok, ha nincs garancia arra hogy normálisan lehet minden helyzetben használni. Lehet mégis egy win-es Tab kell, azzal lehet egyszerűbb az élet. A rosszabb minőséget meg majd megszokom.
De talán a legjobb, ha kiprobalom mindkettőt. Van olyan Apple bolt, ahol engedik használni mondjuk 1 órán keresztül a szerkezetet? -
wm2
őstag
válasz freelanced #22174 üzenetére
Ill. menj be a MM-ba és próbáld ki. Nyomkodjad kicsit. Sokat segít a döntésben. Én egy régi Griffin Elevatorra (tartó volt régi Macbookhoz) tettem. Felül az iPad, alul a bill. (amit ha a szélére rax, meg is van egy kicsit döntve, az ágy melletti kis íróasztalom pont olyan magas, hogy ez így kényelmes legyen).
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Süvi
őstag
válasz B.Ricsike #22178 üzenetére
Ha 10" körül gondolkozunk, akkor el kell fogadni, hogy ez túl nagy tartalmogyártásra nem alkalmas, ez nem az Apple hibája.
Ha már 13-as méretben vagyunk, akkor meg jó lenne a tartalomgyártáshoz az egér is.A Thinkpad Yoga 370-et nézted, amit korábban említettem? (Vagy esetleg Surface book 2)
14 napig is ki lehet próbálni
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Ipad 2017 rő, bar gondolom minden ios nél ugyanugy, hogy lehet mindig tv app-ot nem apple tv re tukrozni?
Ott a jel de nem aktiv...[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
lindermen
senior tag
Itt az előzményeken felbuzdulva rájöttem hogy nekem is hasznos lenne egy PDF szerkesztő, és megnéztem a kínálatot a storeban. A PDF element progit használta már valaki? Letöltöttem (ingyenes) és egész jónak tűnik, de kiváncsi lennék hogy egy PDF expert (readdle) vagy notability miben tud többet.
-
törölt tag
Sziasztok,
azt tudom, hogy alapvetően nem lehet ipaddal egeret használni, de a minap belefutottam ebbe a hírbe:
Nekem pont ilyesmi kéne, nem akarom ios-t egérrel használni, csak RDP kliens alatt működjön. Ilyet oldott meg valaki már?
-
B.Ricsike
őstag
válasz #05304832 #22181 üzenetére
Persze, a Notebook-ot megtartanám, csak nem szeretném már használni, maximum ha nagyon muszáj.
Ezek szerint torrentre nincs más "hivatalos" megoldás. (persze várom a megoldásokat ha mégis akad valami a tarsolyban)Próbáltam ma egy iPad-et vagy 4-5 percre, és az excel annyira nem vészes vele, egész használhatónak tűnt. Végül is nekem annyira kell az excel, hogy meglévő költségvetési kiírásokba, átírjam az árakat, vagy saját meglévő sablonomban, 1-2 dolgot átváltoztassak, tehát nem pro szinten akarom én használni, csak alap dolgokra, főleg számolásra.
Word-öt nem próbáltam, azt majd Vasárnap ha megyek MM-ba, de ott is maximum alap dolgok kellenek majd, így szerintem abban sem lesz nagy bukfenc.
A Notability telepítve volt, legalább is a demo, ingyenes verzió, de már azon is jól le lehetett szűrni, hogy frankó kis app.
A Documents-et sajnos nem találtam rajtuk, így az kimaradt.
Mindent összevetve, pozitívak voltak a tapasztalataim, persze, ha van 14 napos kipróbálási lehetőség, és tényleg vissza is veszik, akkor azt ki fogom használni.
Süvi:
A Thinkpad Yoga 370-el az a bajom, hogy nem lehet a Billentyűzetet leválasztani róla. amúgy még nincs elvetve, mert elég jónak tűnik, és valószínűleg majd kipróbálok egyet ebből is, mielőtt döntök. -
wm2
őstag
válasz B.Ricsike #22190 üzenetére
Mondjuk maga a “hivatalos” és a “torrent” szó együtt... érted. Komolyan utána kellene kicsit gugliznod hogy mennek itt a dolgok. Vannak Cloud Torrent kliensek. Ezekkel meglehet oldani, de szvsz az iPad tárhelye nem erre való. Bármilyen pár10ezer forintos office gépet be lehet fogni erre a feladatra. Aztán mehet iTunesal a VLC-be vagy ki lightning pendrivera a film és kész. iXpandtól olcsóbb bővítési megoldást amúgy aligha találsz. A köv. szint a terrás felhő előfizetés meg a NAS. A lightning usb stickeknél arra kell ügyelni, hogy csak a 128-256-512Gb támogatja az exFat fájlrendszert. A kicsik only Fat, ami HD—> filmekhez kevés.
Ozora <3
-
B.Ricsike
őstag
Igen, érzem, hogy ez eléggé ellentmondásos, de másképp nem tudom kifejezni magam .
Ergó, akkor van megoldás? Ez egy igen lenne?De egyébként ezt a filmletöltést ne úgy képzeljétek, hogy több 100GB-nyi filmről beszélünk, én maximum 2-3 filmre gondoltam, ami maximum 15GB, azt meg el kell bírja az iPad is.
Lassan csak eljutunk odáig, hogy minden amit akartam, az valahogy, ha nehezebbe is, de megoldható.
Az új iPad-ről semmi teszt nincs még? Majd csak Nov. 7-e után esnek neki?
-
wm2
őstag
válasz Serpiko #22195 üzenetére
Tegnap másoltam ide. Majden ott van, mint egy 6 magos i7 rMBP. De ezek szintetikus tesztek. A kamerán spóroltak kicsit, mert nincs benne optikai képstabilizálás és 5 tagú objektível rendelkezik (az elődben volt ks és 6 tagú objektív). Az 1TB tárhelyes verzió 6Gb memóriát kap. A többi csak 4Gb.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Serpiko
addikt
Jó kis gép lett az biztos. De megint a kérdés amin őrlődök nem használnám ki mert csak netezés videót nézek csetelek. Fényképezés alkalmanként de azt is inkább telefonnal. Szóval egyszó mint száz engem úgy érzem kiszolgál az iPad 2018. De elviselnék egy ilyen prot az tuti.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
Serpiko
addikt
Nézegettem a 10.5 prot anno de nem akartam első táblagépek mert mi van ha nem jön be vagy nem fogom használni. Na az elméletem megdőlt nagyon bejön az iPad. Majd pár év múlva olyan 2 év használat után lecserèlem a mostanit. Akkor lehet majd egy pró lesz az utód.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest