Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nekem volt teljesen friss gumis x200 ami pont úgy lötyögött, mint ami régi volt. Hacsak nem valami ultra lágy a gumi alapból a T500-on, amire nem emlékszem akkor szimplán az van, hogy ez így sikerült.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ahhoz elég durva hőmennyiségnek kéne lennie, nem beszélve, hogy akkor régen nem lenne derékszög és egyenes a dokkban. Ez ilyen, sokat hagytak rá.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérhetnék, hogy mi törhetett el itt vagy nem annyira súlyos a helyzet? Mielőtt szétszedném beszerezném az alkatrészt már ha lehet. Vagy ha valaki vállalná a javítását az kérem írjon rám egy ár közelítéssel. Még minden "hibátlanul" megy éppen... :-) Ez egy T500-as korosodó állapotban.
Moat a zsanér felső része nem fordul el ezem az oldalon, csak a kijelzőváz. Mintha a kapcsolat megszűnt volna közöttük.
-
-
-
Pubszon
veterán
Nála van egyébként. Hozzám több mint 300Km-re van, valahol a balaton környékén.
Na de nem akarok offolni, csak gondoltam jobb sorsa is lehetne.
-
Pubszon
veterán
Facebookon az egyik adok-veszek csoportba raktak fel egy IBM thinkpadot, hibás kijelzővel, de ad hozzá monitort és kijelzőt is amit bele kell rakni. 5000-ért árulja, mondjuk ha személyesen meg tudnám nézni annyiért megvenném, még dísznek is jó.
Ha valakit érdekel esetleg, itt van. -
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
X230-hoz tervezek dokkolót venni. Van valahol esetleg egy lista arról, hogy melyik dokkolók kompatibilisek a gépemmel? Ami jó lenne, ha volna rajta: USB 3.0, display port és esetleg e-SATA.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
rgeorge
addikt
Tesztelem a Mini Dock Plus Series 3-t W520-al. Kicsit furcsa, mert nem stabilan fekszik a notebook, ha a dokkolón van. Nincs viszonyítási alapom, de kinyitott állapotban gépelés közben is billeg a notebook normál asztalon (bár nem billiárd, de teljesen sík). Nincs másik, a dokkolóval kompatibilis notebookon se másik dokkolóm. Ugye ezt Amazon-ről vettem, eredetinek tűnik. Ez ilyen? Túl nehéz a W520 (kilógó akksi van)? Csak egy Dell E6520-al tudom összevetni ami szintén dokkolón van, az stabil, mint egy tank.
-
Gyb001
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszönöm
Átsiklottam fölötte. Triviálisnak gondoltam hogy már ddr4

-
donjohnson
addikt
válasz
Gyb001
üzenetére
szia,
nem, mert ddr3 ram való bele.the T560 is not equipped with modern DDR4 memory, but common DDR3L-1600.
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Vajon ez a ram kompatibilis T560-al?
Samsung M471A2K43BB1-CPB 16GB DDR4-2133 SO-DIMM Memory -
xors
senior tag
Ejjha a hőcső mitől mehet tönkre? Azért nem egy bonyolult valami, kb egy jól vezető fém..
Nemtudom melyik szerviz, ismerősé a gép, én csak segítek neki
-
-
-
xors
senior tag
Sziasztok!
T410 -en fordult már elő valakivel olyan, hogy a gép túlmelegedés miatt kikapcsolt? A szervíz szerint a ventillátor ha beporosodik és nem tud olyan simán forogni akkor is leállíthatja. (Lightroom és külső monitor izzasztja a gépet)
Ez típushiba lehet? Mert más laptoppal még ilyen problémám nem fordult elő. -
azbest
félisten
válasz
hxm441
üzenetére
A rajta lévő feliratok, típuskódok alapján lehet keresni. Ha jól látom, akkor 1.5v-os mindkettő.
Milyen bios van a gépen? A friss 2.72-es?
Ha valami régi 1.19 előtti, akkor annál lehet probléma:
"Fixed an issue where memory I/O resource allocation might be wrong when
very large memory is installed." [link] -
Audison
senior tag
Sziasztok, kinéztem ezt az akkut, szerintetek megéri? [link]
Hol tudnék Panasonic cellás akkut venni, mert nem nagyon találok sehol... -
jjeahh
nagyúr
Áá, április 1, jól kezdődik... elejtettem a lapost

-
Audison
senior tag
Sziasztok, ez a billentyűzet szerintetek megéri? [link]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Németországból rendelt ThinkPad-re hazánkban is megadják a 3 év helyszíni garit?
Herstellergarantie/-service : 3 Jahre Vor-Ort Service
Bonyolultabb a honosítása, mint Dell gépek esetében, vagy könnyebb, egyszerűbb?
-
wwhy
veterán
x250/x260 esetében a jelszóval védett BIOS "házilag" törhető

Csak h tiszta legyen: nem lopott cuccról van szó, hanem cég által selejtezett és a munkatársak által megvásárolható 3-4 éves laposokról; a rendszergazda szerint a jelszó a BIOS-ra már rendeléskor felkerült, ő sem tudja, mert nem ő rendelte a gépeket. Kerestük a Lenovot, de mivel már nem garisak a gépek, semmilyen formában nem segítenek. -
Tim82
félisten
válasz
szakallasgy1
üzenetére
Ha az a trend folytatódik, mint eddig is úgy 7-8 éve, hogy nincsenek hardver-téren nagy előrelépések, akkor valószínűleg igen, az marad úgy általánosan értelmezve a használhatóságot.
A 16 GB RAM teljesen biztos.
-
-
Tim82
félisten
válasz
szakallasgy1
üzenetére
Mi mennyi? Mojo? Karma? Füst?
16 GB (2 db 8 GB-os noti DDR3 vagy DDR3L modul).
-
szakallasgy1
tag
Mennyi van még ezekben a Thinkpad T430-as gépekeben?
Mennyi ram pakolható bele? 8 gb vagy 16?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nekem van egy ilyenem, és nem feltétlenül ajánlom; kábelen nem működik, és állandóan elmegy aludni úgy, hogy az X200 leszakad róla, ha pár órát magában van.
-
cadeyrn
aktív tag
A helyi makespace elfekvőjében találtam egy X60s-t. Működik, bár ciripel, mint az állat. Mit csináljak vele?
Az első ötlet az volt, hogy hordozható retro-játékgépet csinálok belőle, de kíváncsi vagyok, van-e valakinek jobb ötlete. Core Duo 1.66Ghz - igen, 32 bit, 1GB RAM. -
HSM
félisten
válasz
btudos
üzenetére
Amúgy nekem gombok tekintetében nagyon tetszett barátnő T430-asa. Tök jó gépelni rajta, nekem jobban bejön mint a T410/T420 hosszabb úton járó gombjai. Persze, a kiosztás nem annyira jó, de meg lehet azt is szokni. Persze, ebben lehet része a különböző kapcsoló-típusoknak is, sajnos nem tudom, melyik milyen kapcsolós.

-
válasz
btudos
üzenetére
True. Ugyanakkor a 00 egy részébe is mehetett talán lyuggatás nélküli. Hozzám is hoztak anno T400-at, minden szempontból babrálásmentesnek látszott, és a betontalpú NMB volt benne. Igaz, német, de meg is kapta az akkori gépem. Az én magyar lyuggatottam pedig ment abba, és még fizettek is érte.

-
donjohnson
addikt
-
btudos
nagyúr
válasz
lakkusjj
üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, csak szerintem nem szerencsés pont a 00-s széria billentyűzetét felhozni minőségi standardként a háttérvilágítás ellenében.
Más: Az asztali ThinkPad billentyűzetek teljesen eltűntek a piacról? Kellene egy kis helyigényű, TrackPointtal elátott verzió, de sehol se találok.

-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hát azért annál a billentyűzetnél, amit eredetileg szereltek a 00-s szériába, a T430-am "hülyeségekkel gyengített" billentyűzete mérföldekkel jobb. (Sajnos az az elpuskázott kikönnyített megoldás a T60-T61 páros után minden volt, csak masszív nem.
)Egyébként pont a háttérvilágítás elektronikája miatt belerakott extra merevítés miatt az általam jelenleg is használt backlit billentyűzet a non-backlit verzióhoz képest is két szint ugrás fölfelé, ezt több példánynál is megfigyeltem már.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Sokból nem tart szitáztatni, csinálják 3-on helyen legalább.
Önmagában ettől nem változik meg a billzet minősége. Az egy másik tészta.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
BrukoMisike
üzenetére
Mindent lehet, csak nagyon sok SMD led kell hozzá meg azért szerintem pár munkaóra belezuhanna, de egy jó műszerész kézzel nem gond

-
dugo_
veterán
válasz
BrukoMisike
üzenetére
Nem lehet.
-
BrukoMisike
tag
Sziasztok! T400-asba meg lehet oldani, hogy alulról megvilágított billentyűzete legyen? Ilyen a gép billentyűzetkiosztása.
-
rgeorge
addikt
Beleszaladtam egy Amazon.de-s cuccba. Rendeltem egy dokkolót a W520-hoz, direkt 170W-osat kerestem, ezt találtam. Így utólag már én is tudom, hogy rá kellett volna kérdeznem, hogy van-e hozzá táp, de a hozzászólásokból nekem egyértelmű volt, hogy igen. Persze nem volt. Nagy nehezen válaszolt az eladó (miután bőven 2 nap után az amazon-nak is írtam, hogy mi a helyzet), és felajánlott egy 90W-os tápot (gondolom ingyen). No azzal aztán sokra megyek... A kérdésem: a cucc ára nem túl sok ahhoz, hogy csak egy dokkoló legyen táp nélkül?
Ja és tudom, hogy elszúrtam és én voltam az elővigyázatlan. Az azért gyanús, hogy az eladó sem válaszolt az előírt 2 munkanapon belül. -
azbest
félisten
-
Csepi95
csendes tag
Egyébként itt nem nagyon látok eladó X1-eket. (Nem a carbon változat, hanem még a centerpines X1)
Ez is olyan ritka model, mint az X300 vagy X301? Pár év múlva gyűjtői darab lesz?
-
azbest
félisten
ha ti bluetooth lennétek, hová bújnátok el egy t430-on, windows 10-en?
Mintha régebben lett volna, de most nem találom az ikonját sehol. Se eszközkezelőben. -
Oscar
tag
Köszi, hogy azért megpróbáltál értelmezve válaszolni
Lényegében dekódoltad a kérdés lényegét.Mivel én bölcsész vagyok, biztos nem fogom magam cserélni, mert az egyet jelentene a gép halálával. RAM és HDD cseréig tart az én szakértelmem és az idegrendszerem...
IPS panelt eddig én Ebay-en láttam, illetve elvétve (nem mostanában) a prohardveren. Tényleg nem tudom, hogy érdemes-e egy 50-60 ezer forintot érő gépet elkezdeni pimpleni, vagy adjam el. Előbbit azért vettem fontolóra, mert szeretem a gépet. Plusz, az újabb darabokról nem olvastam/halottam túl jókat. Szóval, ebben is szívesen veszek bármilyen tanácsot.
Igen, itt arra is gondoltam, hogy - már amennyiben a kezembe kerül egy új IPS panel - Budapesten kihez/hova tudnám vinni, aki szakszerűen kicseréli. Az anyagi keret az ésszerűség határán belüli kategória.
Köszi!
-
Tim82
félisten
X220-on hogy/hol/hogyan érdemes IPS panelt cserélni?
Bocs, én nem igazán tudom értelmezni a kérdést.
Cserélni alapvetően egyfajta módon lehet, lásd Hardware Maintenance Manual (pdf, kattintásra letölti/megnyitja a böngésző).
Ha arra gondolsz, hogy honnan érdemes szerezni bele IPS panelt, a tapasztalatok alapján nincs tuti és megbízható forrás.
Ha arra gondolsz, hogy kihez érdemes vinni, hogy megcsinálja neked, megint csak passz, annak tükrében, hogy nem tudom, helyileg hol keresel szervizt és mennyi az annyi, ami szerinted elfogadható ár a csere végrehajtásáért (úgy, hogy alapanyagot - új panelt - 100%, hogy neked kell beszerezned).
-
Oscar
tag
X220-on hogy/hol/hogyan érdemes IPS panelt cserélni? Az enyém lassan kezd zavaróan foltos lenni - fehér foltok, ez nem tudom, típushiba-e. Gondolom, az elrepedt bottomcase is csere...
Köszi -
-
Tubi2
senior tag
X301 mindennapi használatra még mennyire okés? 1080p jutub megmozdulna rajta?

Főleg dokumentum olvasásra és szerkesztésre kellene, azért akarnám az 12,1 helyett. -
Pubszon
veterán
Van egy fényes, nem matt, rosszul emlékeztem LG LP140WH2 (TL)(N1) kijelzőm.
40 pines kábele van, az nem lenne jó a HD+ kijelzőhöz?
Tikakukac: Míg több a kínálat mint a kereslet, nem fog sokat változni a helyzet.

Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 7 165U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BLACK WEEK! Lenovo Thinkpad P15 Gen1, i7-10875H, 32GB/512GB, FHD/IPS, RTX3000 (6GB), garancia!
- IRÁNY A KARIFA! Lenovo Thinkpad P15 Gen2, i7-11850H, 32GB/512GB, FHD/IPS, RTX3000 (6GB), garancia!
- Lenovo Ideapad 3 : I3 10110U / 4GB / 256 GB SSD / Win 11
- Dell Latitude 7480, 14" FHD Érintő kijelző, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Magyar bill, Szá
- MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7 14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - MAGYAR
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Tmactime MWS-001 elektromos rovarcsapda / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest