- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mystes
csendes tag
x220 nál a régebbi BIOS -ok engedték a 16 GB memória használatát, az újak már nem. elvileg a BIOS frissítés megér ennyit? - hiszen az is a gép jobb működésért van/lenne...
-
mystes
csendes tag
egy valamikor hálózatban szolgáló TP-t vettem. bootoláskor mindig keresi a hálózatot. ezt ki szeretném törölni, de nem tudom, hogyan. ráadásul ez a ROM-ban írt intel program magába a BIOS-ba sem enged be, hogy letiltsam (lásd kép). Hogyan lehetne ettől megszabadulni? Volt már valakinek ilyennel dolga?
-
dqdb
nagyúr
T440s-ben lévő i5-4300U-ra mennyi pasztát (és hogyan) érdemes tenni?
-
vimes
senior tag
Sziasztok,
T430 billentyűzetén egy billentyűt hogyan lehet helyre tenni (egészen konkrétan az Fn billentyűt)? Egyszer csak azt vettem észre, hogy picit magasabban ül, mint a a többi billentyű. Megnéztem, és mikor bevilágítottam, akkor láttam, hogy a billentyű alatt van valami fehér műanyag "betét" aminek a fülei ilyen kis fém karomba kapaszkodnak, és a jobb felső sarokban a műanyag fül kint van, nem fogja a jobb felső fém karom.
Hogyan lehetne ezt helyre tenni? Próbáltam tűvel/manikűrszerszámmal betolni a kijött műanyag fület a helyére, de azzal nem sikerült, de erőltetni sem akartam túlságosan, nehogy letörjem. Gondolom úgy lehetne a legegyszerűbben visszapattintani a fület, ha előtte levenném a key cap-et, és úgy nem kellene oldalról nyúlkálni. Le lehet venni egyáltalán (úgy, hogy ne törjön/repedjen el a billentyű/key cap)? Mennyire macerás így hogy nem tart minden fül? Vagy jobban járok ha bemegyek vele valami szervízbe, ahol nagyobb eséllyel nem rontják el
? Köszönöm a segítséget.
Btw. szerintem akkor sikerült ezt a csodát művelni, mikor puha ruhával áttöröltem a billentyűzetet, több mint valószínű, hogy a ruha beakadhatott valami résbe a billentyűnél.
-
Tim82
félisten
válasz
batmanéhes #93389 üzenetére
Szerintem sajnos ennyit lehet távfelügyelettel tenni, amit írtál is.
-
batmanéhes
tag
sziasztok. csak biztos, ami biztos alapon kérdezem: x200 ledek alapján elindul, de képernyő setét marad. nem derengősen, full setét. azon kívül, hogy 3 csavar le és táp ellenőriz aztán vagy fénycső vagy inverter, van valami, amit remote helyszínen tenni lehet vele? akksi + táp levéve megvolt. köszi.
(ettől az ismerőssel történt dologtól függetlenül éppen tegnap töltöttem be a hatodik x-et... de ebből egyet - egy tabletet - letagadok, az elment nagyon. ez most édesanyám kisbikája lesz, az első x200, p8800 + 4g. reméljük éljen soká)
-
SNor
tag
válasz
fattyu #93385 üzenetére
Az egész abból indult ki, hogy mindkét meghajtó hely foglalt a gépen. Szépen belakott oprendszer, satöbbi, nem piszkálnám. A gép amúgy 2 állapotot ismer otthon/iroda. Otthon lassan már sosincs bekapcsolva. Irodában meg az ultrabasen lóg (akku merülés csak áramszünet esetén
). És itt jött a gondolat, hogy mi lenne ha irodában lenne egy második OS is. Szép lassan azon is beállítanám a megszokott dolgokat, de ha valami nem jön össze, újraboot a gépről. De vakon nem akartam ezért meghajtót, caddyt venni. Ezért érdeklődöm előbb.
-
fattyu
veterán
nem próbáltam:
elmélet:
működne látnád a többi meghajtót.
a windows nem ilyen hülye. nem kapcsolná le saját maga alól a vinyót.
Nem külső vinyónak számít mivel az alaplapi sata vezérlő második sata 3 csatornája van oda vezetve.
ne nyomd meg a kidokkolást. szerintem rossz ötlet.
persze felmerül miért tennél rendszert a gépen kívülre.
-
SNor
tag
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata ultrabase DVD helyére betett HDD-ről történő OS boot-tal kapcsolatban. Gondolatsor: dokkolok, bekapcsolom a gépet, és az ultrabase meghajtóról indítok egy windowst, akkor az működne? A gépben lévő meghajtókat elérném? Energiagazdálkodás nem kavar be (kikapcsolja a meghajtót)? Mi van ha véletlenül megnyomom az kidokkolást? Megannyi kínzó kérdés...
-
tonyrulez
őstag
X220-nál van "védelem" nem gyári akksik ellen, vagy ez még engedi azokat tölteni? Bepróbálnék egy kínai utángyártottat.
-
válasz
messzitávol #93376 üzenetére
Pedig a 90W-os töltő esetén kisebb számítási teljesítményt kapsz mintha akkuról használnád a gépet (furcsa, de gyárilag így van konfigurálva a gép).
Próbálja ki akkuról, ha úgy nincs teljesítmény ingadozás, akkor a táp teljesítményével van a gond.
A visszaszabályozás nem konstans, hanem főleg többszálas műveleteknél fordul elő. -
messzitávol
újonc
válasz
Flashcash #93375 üzenetére
Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok!
Olvastam a Lenovo fórumán, hogy elvileg 135W-os táp kellene a W510-nek, de 90W-os táppal kaptam én is, indulásnál ki is írja, hogy nem megfelelő a táp. Nálam működött rendesen, nem produkált teljesítmény ingadozásokat. Azt gondolom, ha kevés lenne neki a táp, akkor tartósan kicsi lenne a teljesítménye, nem ingadozna drasztikusan.
Grafikus driverből telepítették a legújabbat is (nvidia oldalról), de azóta visszaálltak arra, ami a Lenovo oldalán található, régebbi.
Melegedés eszembe sem jutott. Én nem pasztáztam sem a procit, sem a videókártyát, de felvetem, hogy érdemes lenne kipróbálni, mivel nem egy nagy beruházás.
Eseménynaplót is megnézetem. -
válasz
messzitávol #93372 üzenetére
Az Nvidia grafikus drivert feltelepítette a gépre? 135W-os táppal használja a gépet vagy 90W-al?
-
Tim82
félisten
válasz
Valószínűleg melegszik és throttling-ol az az i7, lehet, hogy nem ártana kikapcsolni a Turbo Boost-ot.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Kezdetnek eseménynaplót lenne érdemes megnézni, hogy mit jelez ki a fagyások időtartamára.
-
messzitávol
újonc
Segítségeteket kérném.
A napokban eladtam W510-es, i7-es, nVidiás, 2x2 GB rammal felvértezett gépemet. Az eladás előtt Intel 180 GB-os SSD-használtam, amit megtartottam. A vevőm vett a gépbe 2 db 8 GB-os ramot, illetve egy szintén Intel SSD-t, valamint szűz Windows 7-et telepített rá, az összes szükséges driverrel, plusz amiket a Lenovo Update felkínált.
Az a problémája, hogy a gép időnként rettenetesen belassul, mintha valami behúzná a kéziféket. Aztán megint felgyorsul, majd ismét belassul. Kipróbálta hagyományos HDD-vel is, azzal is ugyanez a gond.
Találkoztatok már ilyen jelenséggel? -
Tikakukac
titán
A rossz? Hát ide sorban nem fér ki. Elitebook, Latitude, ThinkPad. Latikra van nagyobb rálátásom, TP-re itthonról, HP-ra kevesebb. De mióta az van, azóta azért van kontakt 3 szervizzel és ők is érzik, hogy itt bizony minőség van. Úgy sütik a refurb lapokat, mint mama a rétest.
-
mystes
csendes tag
x220 as gép, 2x4 giga rammal, win64 oprendszer, ami már el tud ennyit kezelni. ennek ellenére csak 4 gigát lát a gép. mi lehet a baj?
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #93365 üzenetére
Éves karbantartásra visszahozott gépeken olyan gondok vannak, hogy az emberek sírógörcsben rohannának az utcára, ha vásárlás előtt mindent felsorolnánk nekik. Nem egyed hiba 300k fölött, hogy szétesik a gép belül, sem az, hogy adott sorozatból esélyesen már be sem kell hozni őket, mert az ügyfeleknél szétesik a venti. Ami enyhén szomorú. LCD-t bekarcoló palmrestek és billzetek alap dolgok már. Alaplapok üzleti 300k feletti gépekben is 1,5 év után totál természetesen pörögnek. Lám, az enyém is megint garis, ez lesz a 3. alaplap. 1 éven belül
Nesze, csúcs üzleti gép
-
fungi
aktív tag
válasz
Dhampir #93365 üzenetére
Nem ez az egyetlen szemét amiért pénzt kérnek/kértek, /T61 Nvidia elhullás, T400s-410s-nek is volt valami nyűgje, x200 szalagkábel, - x220/30-nál nem tudom milyen arányban csíkosodnak az IPS kijelzők, /sajnos nálam az alig több mint 1 éve beszerelt példány megadta magát, és nem volt agyonhasználva/ x220 Tn-ből,/ami állítólag stabil/, egy tűrhető Samsungot és egy eléggé gyenge Lg-t láttam eddig.
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Usa-importtol vasarolt mar valaki? Garancia itthon is annyi amennyi? (3 ev)
Köszönöm
-
törölt tag
Hello!
Olyan gondom van amit magam sem hiszek el. "Ciripel" a gép, de csak dokkolóra rakva. Megvan lassan egy éve, eddig ubuntu volt rajta, és nem csinálta. Most raktam bele nagyobb ssd-t, került fel rá Win 7. És csak windows alatt csinálja. Ez mi lehet?
Ja igen, x230-ról van szó.
-
Tikakukac
titán
Kérj rá shippinget, meg lehet kéne még 2-3 ilyen.
Régi tapasztalatok szerint az ilyen gépek akkor jók ha a shippinget meg tudod etetni még 1-2-3 másik géppel. Akkor tutira lesz pár alkatrészed talonban és még pár forintod is. Jobban szerettem bontani EU-s gépeket, nincs szopó VÁM és ÁFA meg shipping témakörrel. Ott tényleg lehet ilyet venni, x200-ból baromi sokat bontottam el így.
-
Tikakukac
titán
Hát talán van egy éppen, de basszus, most jöttem el vidékre megint ebben az órában ültem le
Mondjuk a szopó itt maga a chip lesz, mert akkor tippre neked az is kell. Na így viszont totál GTK lesz a gép. Mint a panelcsere. Na vajon míg odavoltam nyaralni hány X220-X230-as tulaj írt, hogy a kijelző kuka? Így van kettő darab, szák 5 napon belül, nuku hirdetés. Tökös gyerek aki manapság ilyet mer venni.
-
Tikakukac
titán
-
-
Tubi2
senior tag
Ez a csík a kijelzőn mi miatt lehet? Egyik nap feltűnt a T410-en és azóta ott van.
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #93348 üzenetére
Két dolog jutott eszembe:
A Windows 7 energiaséma beállításaiban (nyilván az épp aktuális, használt energiasémádat kiválasztva arra a sémára vonatkozóan tudod állítani) van USB-re vonatkozó rész, ahol asszem, le lehet tiltani, hogy bármilyen USB-s eszköz ébressze a gépet (talán Speciális beállítások -> USB beállításai -> USB szelektív felfüggesztés néven lesz Win 7 alatt is; most csak Win 10-es gép van előttem, de hasonlónak tűnnek a beállítások 7-hez).
Ha nincs semmi sem csatlakoztatva (USB-s/vevőegységes wireless egér pl.), akkor lehet, hogy érdemes lenne megnézni, hogy letiltott trackpoint-tal (Fn + F8-ra ugrik fel a letiltó/engedélyező ablak) is fel-felébred-e magától. (Néha, némelyik Thinkpad-nél a trackpoint ugyanis hajlamos időnként önálló életre kelni.)
-
Wolfskin
őstag
nem, nem. de most pl éjszaka az volt benne, ágyban olvasás, sleep, lecsuk, félretesz... reggelre tűzforró.
bizony, benne maradt az egér, gondolom már mire letettem felébredt és egész éjszaka ment...de zsákban is sokszor feléled. meg ált előbb zárom le és csak utána az egeret, és már attól is (Logitech Anywhere Laser Mouse M905).
szóval valahogy letiltanám, minimalizálnám a feléledést, csak power gomb és kész. semmi más. meg lehet azt oldani?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Wolfskin #93345 üzenetére
Mondjuk ha vezetékes az egér, akkor szállításkor nem értem, hogy van bedugva...
A vezeték nélküli helyzettel olyan tapasztalatom van, hogy a korábbi Fujitsu egerem ébresztette a gépet ha kattintottam vele. Nemrég cseréltem egy Cherry típusra és ez meg nem ébreszt. Ugyanúgy saját vevőegységes cucc...de valami mégis más.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Wolfskin #93342 üzenetére
Nekem olyan problémám volt, hogy felébredt a sleep-ből, ment 1-2 percig, majd leállt. BIOS-ban kellett valami Intel szarságot kikapcsolnom. De ez csak mellékes, neked nem kapcsol ki utána.
cmd-benpowercfg -lastwake
elvileg kijelezné hogy mi keltette fel. Ha nincs semmi bedugva ami kelthetné, akkor még a Wake-on-Lan-t kapcsolnám ki. Tud hülyeségeket művelni.
Ha egér kelti, azt eszközkezelőben kell beállítani hogy ne ébreszthessen. Ha Logitech egérről beszélünk Unifying vevővel, akkor nem csak egér de billentyűzet szekció alatt is ki kell kapcsolni a HID eszközök ébresztését. -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
hogyan tudom kikapcsolni, hogy az egér ne ébressze fel sleep-ből a gépet?
meg egyáltalán semmi ne ébressze fel, csak a power gomb... utálom, ha felébred a hátizsákban és tűzforró,mire kiveszem onnan.
energiagazdálkodás? ott nem találom... vagy bios...?a gép t420s + win 7 pro
-
Tikakukac
titán
válasz
kromatika #93334 üzenetére
Húha, hát első körben definiáljuk, hogy hogyan lenne a vásár. Mert ha SN-re kell gépet kutakodni, akkor ott van a móka, hogy nem az lesz benne, mint volt, mivel lett ára a panelnek, 3 ilyet gépet találtam a németeknél okosítva, meg ugye ha meghalt akkor is inkább TN-t raknak bele.
Ha be lehet kapcsolni, akkor 20 foktól lila a fekete, az IPS, felesleges is nézni melyik reves, milyen végű LG panel lett berakva.
-
Tim82
félisten
válasz
kromatika #93334 üzenetére
A második kérdésedre itt a válasz: első két hozzászólás.
Elsőre: kérj típusszámot és itt kérdezd le, hogy mi volt benne gyárilag, asszem "Premium LCD"-vel fogja írni az IPS-es modellt.
Biztosra azzal tudsz menni, hogy az adott gépen Aida64-gyel vagy HWInfo-val megnézed a kijelző típusát. Gyárilag kétféle LG IPS panelt szereltek X230-ba (ld. első bekezdés linkje).
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Haverom kért meg rá hogy vegyek neki egy használt ThinkPad X230-at..Ahogy utána néztem,van TN és IPS kijelzős tipus is.Érdeklődnék hogy gyári szám alapján melyik az IPS ill TN paneles.Ill hogy Aidaval nézve,melyik gyártó panelje van a TN be ,illetve azIPS be?Köszi előre is.
-
vétó
aktív tag
Ez segít?
Képernyő neve Lenovo LP141WX3-TLR1
Képernyő azonosítója LEN4031
Gyártó LP141WX3-TLR1
Képernyő típusa 14.1" LCD (WXGA)
Gyártás ideje 2008
Sorozatszám Nincs
Maximális látható kijelző méret 304 mm x 190 mm (14.1")
Képarány 16:10
Maximális felbontás 1280 x 800
Pixel sűrűség 107 ppi
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Standby, Suspend, Active-OffTámogatott megjelenítési módok
1280 x 800 Pixel órajel: 57.71 MHz
1280 x 800 Pixel órajel: 69.50 MHz -
vétó
aktív tag
A kábel FRU-ja lényeges, vagy az minden T400-ban megegyezik?
-
joergie
őstag
válasz
thomasvold #93323 üzenetére
Igen, ezt én is akartam írni, hogy a kábelátvezetések a zsanérnál vannak, és ha nincsen rendesen visszarakva a helyére, szépen lassan a kijelző nyitogatásával elnyírhatja a kábelt a zsanér.. Szóval szerintem is kábelhiba valószínű, illetve az inverter. Szét kell szedni, megigazítani hátha, illetve keresni fizikai sérülést a kábeleken.
-
thomasvold
őstag
Az enyémnek szalagkábel hibája volt, potom 1700 ft-ért rendeltem hozzá másikat ebay-ről, kicseréltem és így már tökéletes. Nekem kicsit durvább dolgokat produkált, mikor kedve volt, volt kép, mikor nem, akkor teljes fehér vagy szürke kijelző fogadott. Az enyémet valószínűleg a zsanér tartó nyírta el egy idő után. Persze ez nem azt jelenti, hogy a tiédnek is ez lesz a baja.
-
vétó
aktív tag
-
Utólag nagy munka webkamerát varázsolni egy x230-ba? Morgós ventillátor csere is fájdalmas?
-
joergie
őstag
külső kijelzőre kötve is produkálja? ezzel könnyen kiszűrhető, hogy a kijelzővel, és/vagy a kábelével van e probéma, avagy sem.
Biosba belépve is produkálja? ha nem, még az is lehet hogy valami vírusszerűség. Bár kicsi a valószínűsége. Nekem ütemesnek tűnik, mintha ritmusra csinálná, te megfigyeltél ilyesmit? ha változtatsz a frissítési rátán, ritkul, vagy marad ez a gyakoriság?
érintkezési hibára tippelek. -
vétó
aktív tag
Sziasztok, van arra valami szoftveres lehetőség, hogy megállapítsam, mi okozza ezt a képernyőhibát?:
Ha csak szalagkábel, akkor azzal még nekiállnék foglalkozni, de ha a kijelző, vagy az alaplapi videókártya, akkor gondolom már annyira érdemes vele foglalkoznom
Lenovo Thinkpad T400 / Win10
-
joergie
őstag
válasz
thomasvold #93312 üzenetére
Hát erről lemaradtam, nemtudom miért nem láttam, hogy más már válaszolt.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
-
Giovanny
őstag
válasz
Üdv,olvastam itt a forumon hogy X260 ba wwan helyén nem működik m.2 ssd ? Mert nekem pont az lenne a lényeg.Köszönöm.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Valaki esetleg tud valahol T430s -hez szétszerelési videót? A youtube-on nem találok és sehol máshol sem.
-
Dhampir
félisten
válasz
norbyone #93307 üzenetére
Itt beáraztathatod:
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazásKábé 1,5-2 éve egy boltban harmincezerért adták IPS-kijelzővel.
Viszont ennyiért már néhol T500 is kapható és nem sokkal drágábban T510 is. -
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy a napokban hozzájutottam, egy újszerű, nagyon megkímélt állapotú Thinkpad T60p-hez. Amikor bekapcsoltam, egyből láttam, hogy a kijelző valami eszméletlen gyönyörű képet produkál, és kutakodni kezdtem. Kiderűlt hogy Ips kijelző van benne, olyan fényerővel, színekkel hogy majd kisütötte a szemem
Kérdésem az lenne, ennek mennyi most a piaci ára? Sajnos mindenhol csak sima t60 van, p-s verzió sehol...
Amit tudok róla:
- újszerű állapotú, angol bill, de újszerű, kopásmentes
- 1600x1200 BOE-Hydis HV150UX1-100 ips kijelző 15"
- gyári alaplap, gyári mindene - ATI FireGL V5200 (256 MB dedikált VRAM)
-Proci T2500, illetve 1gb ram, de ezek nyílván bővíthetők..Nagyon gondolkodom, hogy nem adnám el, mert egyből megfogott, de azért kíváncsi lennék...
Köszönöm előre is... -
zsepii
tag
Sziasztok!
Szeretném bővíteni a memóriát a T430-asomban (Modell: 234452G) 16GB-ra. Próbálkoztam ezzel a Kit-tel, de a gép el sem indult vele. Tudtok ajánlani olyan Kit-et ami tuti megfelelő a célra és elérhető áron van (tehát inkább nem Lenovo sajátmárkás)?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged