Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szakallasgy1
tag
válasz
szakallasgy1 #91297 üzenetére
az újjlenyomat okés, megvan. A másik két gombra még nem jöttem rá.
-
szakallasgy1
tag
Megjött a T430-as gépem. A kijelző nem annyira vészes. Egész gyors masina.
Kérdéseim: az újjlenyomat olvasót hogyan lehet/tudom aktiválni?
A hangerő szabűlízó gopmbok mellett van 2 gomb, mire valóak? -
Pubszon
veterán
-
Pubszon
veterán
válasz
Solten #91250 üzenetére
Na, gondoltam ránézek erre a hibára, de nekem nincs ilyen bejegyzés a rendszerleíró adatbázisban. Írják is, hogy W8 alatt működik, de már 8.1 alatt nem, gondolom a 10 alatt sem.
Pedig szerintem a hiba itt is fenn áll, mert elég gyakran még a rádió is megszakad.Mi a megoldás W10 alatt?
-
Sziasztok!
Egy apró segítséget szeretnék kérni T400-hoz való HDD keret ügyében. Sikerült beszereznem egy T400-at, de sajnos hiányzik belőle a palmrest alatt lévő HDD keret, gumi és a műanyag fedél. Tudomásom szerint a T400 9,5 mm-es HDD fogad.
Sajnos az nem igazán tiszta számomra, hogy két féle méretű HDD keret létezik és kapható attól függően, hogy mekkora HDD-t szeretnék beletenni? Vagyis a 9,5 mm-es HDD-hez 9,5 mm-es HDD keret szükséges, vagy például az is járható út, hogy egy 7mm-es HDD szerelek be a 9,5mm-es keretbe?Előre is nagyon köszönöm!
Üdv,
Bélabácsi -
jubilleum
senior tag
Sziasztok!
A Thinkpad T420-amnak elszállt a kijelzőnek a háttérvilágítása, kijelző csere közben.
A kijelző jó, az összekötő kábel is, ezeket teszteltem másik gépben.
Van ötletetek hogy mi lehet a baja? Mert én kifogytam.
Köszönöm előre is a segítséget. -
aDamker
aktív tag
Sziasztok,
T440s touchpad T450s verziosra cserenel eleg a touchpad-ot rendelni vagy kell kabel is hozza?
Koszi, Adam -
Surfym@n
senior tag
Én is épp most vettem Ali-ról egy BT-modult (polgári nevén: Bluetooth Daugther Card 4.0) kemény 7 dollárért ingyenpostával.
Nekem a T530-asba fog kerülni, de azt olvastam ThinkWiki-n hogy X200asig bezárólag minden újabb modellel kompatibilis.
Pl 4.0 Bluetooth-t már a legtöbb Logitech egér is támogatja, szóval ne ragadj le a 2.1-es verziónál
-
na én közben befejezetem ezt a x220 pimpelést. megérkezett az új wlan kártya /ultimate-n 6300 agn/.
1.43-as modbios + ssd + win10 megint + 5ghz wlan.
a hardveres kapcsolót ki is iktattam egy ragasztószalagdarabbal a 22-es lábon. vagy 21-es? már el is felejettem. igy a bluetooth fix ki tudom kapcsolni az oldalsó gombbal. a wifi pedig az esetek 100%-ában kell. és a véletlen kikapcsolgatás is el fog maradni a jövőben.
jah és a windows aktiválta is magát automatikusan. win7-es a gép eredetileg, de ezek szerint érintett a win10 frissitésben és még ráadásul magától el is intézte a gép. szép meglepetés volt ez nekem.
valamint úgy érzem, mintha windossal az akksi is tovább birná. pedig elvileg ezen a rendszeren már nem támogatott a lenovo felől. a system update csak 3 drivert rakott fel. semmi mást. minden mást microsofték intéznek. a linuxot hanyagolom megint egy ideig. eddig nagyon tetszik. már csak egy jó kijelzőt kellene vadásznom. -
Tim82
félisten
-
meroly
veterán
-
minionair
csendes tag
Akkor lehet elerni a leggyorsabb ssd teljesitmenyt, ha 2,5 ssd megy sata3 csatlakozora? Es a winyot berakni akkor dvdrol helyere,kerdes l430 eseteben mennyire maceras szetszedni a gepet. Ilyen ultrabay foglalatot venni kell kulon? A kerdes a bios tudja e a pendriverol valo windows telepitest, mert ha ujratelepites szukseges,nem lesz mar dvd rom ugye. Milyen ssd erdemes belevenni ami meg elfogadhato aru?
Laptop meg nincs meg azert nem vagom a dolgokat,jovoheten lesz beszerezve ugy nez ki.
-
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #91259 üzenetére
Az altatásból ébresztés nálam sem működik ujjlenyomatolvasóval, az említett opció nálam is szürke az Eszközkezelőben. (Mondjuk nálam a kijelző felnyitásával ébred, tehát ez nem gond.)
Bejelentkezés, illetve - ha nem dokkolón van - a bekapcsolás működik továbbra is FPR-rel.
Itt valakinek megoldotta X220-on a problémát 8.1-es FPR driver telepítése. (Mondjuk ő azt írja, hogy "T410-hez valót" telepített.)
-
-
Tim82
félisten
válasz
vicces #91246 üzenetére
A "Bootable CD" verziós gyári 1.40-et szerintem rá tudod gond nélkül tenni.
Itt keresgélj, kicsit lejjebb ott vannak az épp aktuális 1.43-nál korábbi BIOS verziók letöltési linkjei is.
-
Tim82
félisten
válasz
szakallasgy1 #91238 üzenetére
Ugyan vannak itt tulajok, de valószínűleg elsiklottak a kérdésed felett.
Általában véve nem rossz gépek, sajnos itt már szigetes billentyűzet van, ami a hozzám hasonló megkérgesedett szívű Thinkpad-felhasználóknak mínusz pont. Szigetes létére amúgy azért jó. Opcionálisan háttérvilágításos billentyűzet is elérhető bele, emellett megvan a korábbi szériákból ismerős ThinkLight is.
A hardver a szokásos Ivy Bridge generációs notibelső, USB 3.0 már van natívan, max. 16 GB (2*8 GB) DDR3 vagy DDR3L RAM mehet bele. Kijelzőből csak TN opciók vannak gyárilag, 1366*768 vagy 1600*900-as felbontással, ezek nem épp nagy számok. A szokásos 7 mm-es vinyóhelyen kívül van még mSATA bővítési lehetőség a második mini PCI-e helyen, ez vagy mSATA SSD-t, vagy WWAN (mobilnet) modemet fogad. Meg lehet azt is tenni, hogy az optikai meghajtó helyére +1 2,5" háttértárat teszel a megfelelő Ultrabay kerettel.
A kasztni nagyjából ugyanaz, mint a T420-é, szerkezetileg oké, a műanyag burkolati elemek persze ettől függetlenül némileg hajlamosak repedni idővel. Dokkolható cucc, valamint 6 és 9 cellás akkuk a választási lehetőségek, Ultrabay akkut nem fogad.
-
Tim82
félisten
válasz
minionair #91255 üzenetére
Gyorsat.
Lehet - vagy 2,5" SSD a HDD helyére és menjen az optikai meghajtó helyére Ultrabay keretben a régi HDD, vagy vegyél és tegyél bele mSATA SSD-t.
Az mSATA SSD azt hiszem, csak a SATA II adatátviteli sebességét tudja hozni az L430 esetében is.
A laptop gyártójától, esetleg annak magyarországi kereskedelmi partnereitől, elég drágán. Vagy keresel hozzá "genuine" jelzős akkut nemzetközi internetes piactereken és reménykedsz, hogy tényleg "genuine".
-
minionair
csendes tag
Egy lenovo L430 laposba milyen ssd erdemes venni? Lehet beletenni ugy hogy a hdd is benne maradjon? Sata3 vagy msatasak a jobbak?, vagy mi a kulonbseg? Illetve gyari uj akksit hol lehetne venni hozza?
-
Solten
őstag
SOLUTION! (Csak a fel delutanomat csesztem el vele driver fel - le + az is igaz hogy benne volt a szereles...
)
Na szoval, megerkezett az Ultimate 6300, a WWAN kabel ment kozepre:
Ahogy emlitetted anno, sok minden nem valtozott, ugyanolyan latency spike-ok (150-350) voltak, a hajam meg ritkult.
Ez segitett: [link]
Juhhee:
Navegre...
LAN vezerlovel ugyanezt el kell jatszani, mert hulyeintel.
-
valami realtek van benne.
egyébként köszi, ugyanezt a csapásirányt már elkezdtem járni. 1,40-es mentesitett bios-t találtam. de azt irja a leirás, hogy előbb legyen fent a lenovos 1,40-es. amitől tartok, hogy csak frissebbet fogok tudni rátenni.
jelenleg épp windowst installállok a bios frissités miatt. illetve rendeltem egy Intel Centrino 6300-at. sőt most nézem, hogy lenovos verzió. lehet nem is kell hackelni, ha felfrissitem a biost.
hétfőn meglátjuk, akkor jön a kártya. -
Pubszon
veterán
Jelenleg egy wireless rapoo hamisítvány kínai 1000Ft-os egerem van. Elég jó, főleg az árához képest. Több mint 10k-t amúgy sem adnék egy notiegérért.
Vezetékes meg végképp kizárt.A BT-os egeren gondolkodom, nincs vele tapasztalatom. De akkor legalább nem kellene vevő.
-
Tim82
félisten
válasz
vicces #91242 üzenetére
de a kérdésre még mindig nem kaptam választ, hogy a bal oldali slotba is mehet akár wifi kártya vagy csak jobbra a felesbe? ha nem akkor azzal már nem is próbálkoznék.
Nem hiszem, hogy bárki is próbálta volna, így nem tudjuk megmondani. Amúgy ha Realtek vagy Ralink a gyári wlan kártya az X220-adban, szerintem dobd ki, úgy vacak Linux alatt, ahogy van.
Ami korábbi BIOS whitelist-es elérhetőség megvolt nekem, az sajnos úgy tűnik, nem él már. Még megnézem a hétvége folyamán, hogy valahova le van-e nekem mentve az 1.40-es BIOS whitelist-mentes verziója, de azért ne fűzz hozzá nagy reményeket.
*
Pubszon: volt ilyenem, két darab is. Az egyiken iszonyat hamar elkezdett nagyon randán kopni-foszlani a gumiborítás, azt garanciában cseréltettem, a cseredarab meg persze éppen garanciaidőn túl meghalt. A vezetékes, USB-s változatok úgy tűnik, valamivel jobban bírják a strapát, bár barátnőm példányán ugyanúgy foszlani kezdett a borítás.Magam részéről Lenovo Thinkpad BT egér többet nem, jó lesz helyette a Logitech V470 meg a Rapoo 6080.
-
Pubszon
veterán
Kár hogy drága, pedig jól nézne ki a T420 mellett.
[link] -
válasz
Pubszon #91241 üzenetére
per-pill nincs windows a gép közelében. /nem akartam 2hetente virustirtani, ez a feleségem gépe/
próba erejéig muszáj lesz telepitenemanno az x201-em random kikapcsolgatta a rádiós eszközöket. ezt hekkelt biossal és másik kártyával játszottam ki. feles wifi-kártya van most is benne az memory-boot helyén, mert akartam bele ssd-t is de végül félbemaradt a projekt. viszont az új kártyán egy csúszóérintkezőt le kellett ragasztani és igy függetlenedett a hardveres kapcsolótól. lehet megpróbálom itt is hogy ez működik-e.
de a kérdésre még mindig nem kaptam választ, hogy a bal oldali slotba is mehet akár wifi kártya vagy csak jobbra a felesbe? ha nem akkor azzal már nem is próbálkoznék.
-
szakallasgy1
tag
Kinek milyen tapasztalatai vannak Thinkpad T430as gepekkel kapcsolatosan?
Apple geprol valtok, evekig Apple gepeket es os x-et hasznaltam. Most fogok 63ert venni egy T430as gepet.
-
válasz
Csepi95 #91235 üzenetére
arra gondoltam, hogy a bal oldali slot nem fogadhat wifi kártyát. egyelőre feladtam. jött valami mini frissités az ubuntura. kicsit még tesztelem. aztán megpróbálok más verziót.
egyébként amikor jön a hiba akkor DNS hibát ir a böngésző. a routert is átlőttem egy fix, szabadnak tűnő csatornára. de nem hiszem hogy ez számitana.illetve ha már megint itt vagyok, mi újság mostanában ips kijelző ügyben? van megbizható eladó esetleg és milyen árban mozognak a panelek?
-
sziasztok!
x220-ban a gyári wlan kari szarakszik ubuntuval. csak pár hete csinálja. gondoltam kicserélem egy régebbi lenovos wlan karira - intel 5300-, de az teljes méretű. logikus, hogy csak a bal oldali foglalatba megy be, ahova a wwan iletve az ssd jönne.
viszont úgy tűnik, hogy nem akarja sehogy sem észrevenni a gép, mert nem látszik a wlan kari.
lehet egy bios update megoldaná? asszem az 1.21-es bios van rajta. esetleg az whitelist-mentes bios? ez esetben kérnék linket hozzá -
Tim82
félisten
válasz
meroly #91231 üzenetére
System Update: letöltöd, telepíted, futtatod, feldobja, hogy milyen drivereket, BIOS frissítést, segédprogramokat stb. talált, itt eldöntheted, hogy mi kell az általa feldobott listából (Lenovo bloatware-t lehet nyugodtan skippelni, mint ShareIT pl.), engeded neki, hogy telepítse, amit hagysz.
Win 7 alatt lehet, hogy a futásához kell .NET Framework 4, ha jól emlékszem, Win 8/8.1/10-ben ez benne van.
-
meroly
veterán
Hm.... ezt nem is tudtam, köszönöm.
Elírtam, Lenovo Bridge asszem, ami az általad is linkelt oldalról tölthető le, települ és fut is de semmit nem csinál.Ez a system update hogy is megy?
Letöltöm a csomagot amit a Windows 10, 8, 8.1 and 7 -hez van és kész?
Csak mert akar a hóhér egyesével foglalkozni vele, működjön és kész -
Tim82
félisten
válasz
meroly #91229 üzenetére
Oké, akkor kezdjük azzal, hogy T410-ből volt Intel és Nvidia GPU-s változat is, szóval ez esetleg nem meglepő. Mint minden Thinkpad-nek, van ennek a T410-nek is egy típusszáma (az alján egy matricán rajta van, vagy a BIOS-ban is megtalálható, de pl. Aida64 is ki tudja olvasni), jellemzően négy számjegy [kötőjel] három számjegy vagy betű formátumban.
Az említett típusszám vagy az egyedi sorozatszám (S/N: szintén matrica, BIOS, vagy akár Aida64) alapján is tudsz keresni a Lenovo honlapon, ahogy ezt ott fel is ajánlja. Drivereket is.
Amúgy lövésem sincsen, hogy mi az a "Lenovo Scan", de a System Update talán hasznosabb lehet, ha nem magad akarod kibogarászni és telepíteni kézzel a drivereket.
A képernyőmentésed alapján ránézésre valószínűleg az ujjlenyomatolvasó és az Intel AMT drivere hiányzik.
Az ilyen 3rd party driverkereső csodaprogramokat meg kerüld el messziről.
-
meroly
veterán
-
Tim82
félisten
-
szakallasgy1
tag
Sziasztok!
Eddig mindig is Apple gépeket használtam. De váltok egy Thinkpad t430as gépre. Remélem jó gépek ezek. Kinek milyen tapasztalatai vannak?
-
meroly
veterán
Sziasztok!
T410-hez Win 7 32bit driver pack elérhető valahol?
A Lenovo Scan nem műxik és ha egyesével telepítek akkor néhány dolog kimarad, pl: -
Pubszon
veterán
T520-ba szeretnék venni egy HDD-nek egy Caddyt eBayről.
Kellene egy link ami olcsó és tuti jó. -
Tikakukac
titán
válasz
batmanéhes #91218 üzenetére
A legjobb a vízkárban, hogy általában azt gondolja mindenki, kiszáradt, tisztítom, indítom és kész.
Hát itt a kövi példa, hogy sajnos nem.
Amikor meg erőlteted is akkor tényleg ki lehet nullázni a lapot. Szakszerviz ahol alaplapoznak, vagy igen, csere.
-
batmanéhes
tag
üdv. az van, hogy a kiskölök x200 t-je elég köhögős lett, amióta beleömlött a tea.
becsurgott a cucc az alaplapra, amennyire lehetett kipucoltam, aztán nem indult, aztán néztem középen egy nagyobb chip-et, annak az egyik lába szétégett vagy nem tudom. próbáltam megpucolni.
mindegy, elraktam szétszedve, pár hét múlva összeraktam, és tádá, minden ok. ezt követően ment vagy másfél hónapot.
mostanában lett az, hogy játszik vele valami netes bohóckodást, és kikapcsol a gép. ilyenkor néha vissza lehet kapcsolni, néha meg tiszta sötétek a ledek, pedig akksi + táp. ilyenkor minden lehúz, akksi levesz. ha csak a tápot dugom vissza, akkor meg se szólal (led sincs ojoj). ha visszarakom az akksit és utána a tápot, akkor visszajön a szokásos két led, ilyenkor elindul és megy újra, valameddig.
ma már odáig jutottunk, hogy csak sokadszorra segített az akksi le-fel is...
valami ötlet azon kívül hogy veszek helyette egy rendes x200s-t? köszi
(dokkal még nem néztem - ezt ma megfutom)
-
boost
veterán
Megkerdeztem az IT csoportot, és augusztusig kellene várni az új gépre, mire homogenizálják, szóval T560 lesz.
Köszi a tippeket.
-
boost
veterán
Sziasztok, szerintetek megéri várni a T570-re, vagy most kérjek T560-ot? (céges gépnek) Kb mennyi idő, mire megjelenik?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Kálváriám folytatódik a céges T440p-vel. Betojt a tapipad jobb alsó "gombja". Ez normális? Kiterjesztett gari van még rajta szerencsére gondolom ezt úgy megcsinálják. Kérni felteszem 50-es széria tapipadját nem lehet...
Ezen felül a kijelzőn számtalan háttérvilágítási egyenetlenség van, gondolom a gyenge háthlap miatt megnyomódott a kijelző. Van arra esély, hogy azt gariban intézhetik? Elég tré ez a 40-e széria sajnos.
-
azbest
félisten
Louis vett egy refurb P50-et, épp dícséri a gépet, amikor kihullik belőle az akku
-
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Van egy régi T20-as gépem.
Az a baj, hogy egyik pillanatról a másikra nem vette a töltést, sem a gyári sem az univerzális töltőről.Mi lehet a nyűgje?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Szólánc.
- Milyen videókártyát?
- Óvodások homokozója
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- XBOX Series X + dokkoló // SZÁMLA // GARANCIA //
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest