- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
havri1 #91797 üzenetére
A procid nem mellegebb a kelleténél, Sandy Bridge esetéhen a 90-95 fok sem különleges, ez ilyen forrófejű széria volt. A Quadro melegebb a kelleténél, 80-85 fok fölé nem nagyon szabadna mennie
W és T-s TP-ket nem bonyolult pasztázni, egyszerűen szétszedhetőek, videó alapján simán menni fog -
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Ez normális szerintetek?
Intel(R) Core(TM) i7-2640M CPU @ 2.80GHz
nVIDIA Quadro 1000M (Lenovo)Játék alatt:
(#91794) MrUniversum: Hogy mi az optimális? Fogalmam sincs. Valahol egyszer olvastam, hogy a líthiumos akkumulátoroknak a 60-80% között az ideális tartomány. Eddig úgy néz ki, bevállt, telefonnál is, notinál is.
Az biztos, a túlmerülést és a folyamatos 100%-on tartást nem szeretik. Úgy a meleget és a hideget sem.Másodikra sem tudom a választ
-
Chaser
legenda
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #91791 üzenetére
Ha hardverben elég, /nekem még elég P9700-al, Ssd-vel/ akkor nem kell jobb T500-nál. Nem lehet agyonverni. /T520 annyira nem fogott meg, persze gyorsabb volt/ Utazni meg x220...
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #91786 üzenetére
Szerintem ennyi belefér.
-
Tudjátok, min tűnődöm most?
Ezen videó alapján meg lehetne csinálni, hogy néhány kijelzőt (pl a TP-kbe is szerelt olcsó, de korrekt LGP paneleket) egymáshoz nagyon közel elhelyezni egy platformon, és csinálni pl egy 5040x1050-es kijelzőt saját dizájnnal..
Viszont a W500 szerintem a sajátján kívül csak kettőt tudna meghajtani... -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #91786 üzenetére
Írtam T410-ről is, hogy azzal is megvagyok elégedve, meg másod-és utazós gép
Kérdeztem is 1-2 dolgot a gépről, mikor meglett a T410-es -
válasz
Francia91 #91783 üzenetére
Ikken-ikken, te időről időre beírod ide offban, hogy milyen szuper az épp aktuális géped, ami nem ThinkPad, de még csak nem is Levonó, de legalább négyszer annyiba kerül, mint amennyit jelen esetben egy maxos W500 ér... mire jó ez?
Mindenki elhiszi, de nem való ide.
Próbáltam/használtam már Precit is, Eb-t is, jó, erős gépek, de egyik sem fogott meg a saját szokásaim tükrében, egyszerűen nincsenek érvek a váltás mellett akármire.
- nincs szükségem arra az erőre, ha lesz is valami valami új "erőlapi", W520 lesz az
- TP ergonómiára van szükségem, jobban, mint a számítási teljesítményre, és úgy néz ki, ez a következő pár évben így is maradNetezés, filmezés, pár régi játék, klasszik TP ergonómia, halk működés, olcsó javíthatóság, néhány buzzword, amiért örökké lesz W500-am.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #91783 üzenetére
teljesen más kategória, olyan mellett játékszernek tűnik egy 500-as
ua. mint a 8560/70w, bár hűtése lehetett volna jobb de nálam gyári pasztával se volt gond 4 magos i7 mellett, az mellett még a 8560/70p is játékszernek tűnik
elgurul a gyógyszer lehet megint veszek egyet:d
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #91782 üzenetére
"A valaha volt legjobb TP-m minden egyes szempontból"
Én is nagyon szerettem a T500-ast, ki is fulloztam, amennyire csak lehet, de a hardver miatt csak megváltam tőle
Sajnáltam eladni, de most utazós gépnek van egy T410-es i5-össel és Quadro-val, ezt viszem magammal túrákra, stb. Otthonra és melóra pedig ott van az M6600-as Precision...Nem volt még szerintem Precision-od, az M6600-as pl simán jobbnak tűnik nekem minőségben is a T500-asnál
-
-
dugo_
veterán
válasz
FoxiestFox #91780 üzenetére
Mire muszáj lesz (2020. január a Win7 vége), addigra az a W500 sehol nem lesz már.
-
-
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #91778 üzenetére
Egy próbát megér.
Maga a driver, amikor néztem, egész széles palettát támogatott, végül a driver nem is kellett most.
T400 se mai darab (W520 is régi már), azon is ment nekem, W10 alatt is. Aztán jött egy időszak, X220 - nál is, amikor nem ment, akkor álltam vissza W7-re. -
-
havri1
félisten
válasz
lakkusjj #91775 üzenetére
Eddig úgy néz ki okés a dolog.
És úgy látom, ezt is frissítették, legutóbb mintha csak a maxot lehetett volna állítani, most már a minimumot is be lehet.
Remélem nem felejti el.
Egy hibát vettem észre a W10 alatt, hogy az optikai meghajtó helyén lévő HDD-met néha nem mountolja fel, restartolni kell a gépet. W7 alatt nem volt ilyen gond, mindig látta. -
lakkusjj
aktív tag
válasz
havri1 #91774 üzenetére
Nem fog menni. Lenovo settings van helyette.
-
havri1
félisten
Hali!
Sokáig W7-eztem (tökéletesen működik minden), és most teszek egy próbát az új W10-el.
Kérdésem az lenne, hogy a W520 powermanager működik már W10 alatt? Gyakorlatilag amiatt álltam vissza W7-re, mert ez az egy nem ment jól. Mindig elfelejtette a beállított értékeket, és 100%-ig töltötte az akkumulátort. -
törölt tag
T520 + bluetooth 4.0, ha valakit érdekel:
a gépemben gyárilag nem volt bluetooth kártya, illetve ha lett volna, az is csak 3.0-ás lett volna.Ebay-ról rendeltem 2200 Ft-ért Broadcom bluetooth 4.0 kártyát:
http://www.ebay.com/itm/For-Thinkpad-X220-X220T-X230I-X220I-Bluetooth-4-0-Daughter-Card-60Y3303-60Y3305-/172247881443?hash=item281ac616e3:g:J6gAAOSwDk5T~YX0Palmrestet lekaptam, becsavaroztam a helyére a kártyát és feltelepítettem Windows 7-re ezt a lenovo drivert:
http://support.lenovo.com/hu/hu/downloads/ds028620Működik rendesen, Fn+F5 engedélyezni kell a bluetooth kártyát.
-
törölt tag
T520 magyar nyelvű kezelési útmutatót tudtok linkelni?
-
Tikakukac
titán
válasz
Pubszon #91759 üzenetére
Tükrözz rendszert aztán kezdheted buherálni.
Win10 frissítés mágus voltam, mikor jött a buli tízesével kellett csinálni. Az biztos, hogy ha elsőre, másodjára és többféle módszerrel sem megy, akkor valalmi olyan bibi van, ami után elgtöbbször kiokádta magát a Win az erőltetésre, tükör legyen tehát. Utána meg hajrá, log alapján mondjuk nekem semmit nem hozna, 2in1 gépeknél lesz előny.
-
thenameless
tag
Ilyen pletykák vezéreltek engem is. Én egy lenovo gyártmányút találta.
-
Vagy az M.2 slot miatt változtatott valamit a Lenovo a whitelist szűrésen. Lehet, hogy itt már rádiós szempontból is egységesek a wlan kártyák és nincs szükség külön vizsgálatra, tanúsításra minden egyes wlan/laptop kombináció esetén?
[link]Officially, T450 supports Intel 7265 series and two Realtek RTL8192EE based on wifi cards with Lenovo FRU p/n only. Actually, any wifi card in m.2 formfactor, 22x30 mm in size, with A/E module keys might work.
-
válasz
thenameless #91748 üzenetére
Ha OSX-et használsz, akkor elvileg működni fog. Windows/Linux alatt nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Össze lehet hozni, kérdés hány milla áll rendelkezésre, hogy foglalkozzon vele egy csapat infós
-
Tim82
félisten
válasz
Ha gyárilag nem szerelték ilyen kártyával, akkor nem, mert nem szerepel a BIOS-ba égetett whitelist-ben.
-
thenameless
tag
Sziasztok! T450-es szeretnék wifi kártyát cserélni, mi a helyzet manapság ezzel a whitelist témával? Egy Broadcom BCM94352Z kártya lenne a cél, szerintetek össze lehet hozni?
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #91744 üzenetére
Épp tegnapelőtt vettem havernak szifont, beszélgettem a kollégával, ő ebben utazik, de csakis garisokkal és informáltakkal, mert ő is rávarrt már. 10 perc után jutottunk el oda, hogy mindketten felsoroltuk Pest notis/telós boltjainak 2/3-át ahol minimum 3-szor voltak már használt cuccokat lerazziázni a rendőrök, mert rájöttek a boltban is, hogy jó dolog a rendes forrásból vett használt cuccok, de a 20k-s lopottal és átmosottal még jobb a dolog. Aztán ugye azt is megoldod úgy, hogy ne legyen bajod. Már egy ideje ha ilyen kell egyből a nagykert keresem és onnan vitetem ismerősöknek is, kegyetlen ami megy a piacon.
Új meg ugyanez, 3 boltot tudok, ahol úgy vágnak át a palánkon mint a sz@rt.
-
Tikakukac
titán
Szegedre is mentem már le úgy, hogy az illetőről kiderült sosem volt meg a cucc, de ő hajtotta, hogy menjek csak ott vár majd. Utalásos átvágás lett volna, de nekem időm volt így lementem. Visszafele elértem másik telóról, röhögött és kinyomta. Na, így megy ez. Ennél aljábbat még nem sikerült kihozni.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #91741 üzenetére
Különösen kellemetlen ez akkor, amikor a "makulátlan állapotú" cuccot mondjuk 100-200km-ről mész megnézni, alapos telefonos körbekérdezés után, és akkor szembesülsz vele, hogy csak egy gátlástalan csaló az illető egy lehasznált romhalmazzal, és kidobtál az ablakon fél napodat, és többezer forintot az utazásra....
Szval ja, sajnos ilyen. Jobb óvatosnak lenni.
-
Tikakukac
titán
válasz
aDamker #91740 üzenetére
A világ az ilyen. Hibátlan állapotú T500-at tudom felhozni, amire elmentem és bár az T500 volt, konkrétan egy darabot mintha kiharapott volna a kutya a gép elejéből. A kérdésre az volt a válasz, hogy semmiség. Ja, mondom akkor rendben van. Legszívesebben arcába toltam volna a gépet de inkább eljöttem. Ez bizony így megy
-
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
aDamker #91735 üzenetére
Lassan kiemeltre rakatom azt a hsz.-t amit írtam múltkor.
Rendelni és berakni mindenki tud ilyen panelt, hogy mit kapsz és később milyen, az a lutri. Ha én leválogatott panelekkel és több tucat darab után is szívtam, gondolhatod mennyire okos random alis és ebay panelt behúzni. Hát ennyire.
Van sansz a gyári halálra, igen. De meg kéne nézni másik gépben, rengeteg anomália volt már 14"-ban is, a HP-ba is mire szereztem AUO VA panelt, kb. megőszültem, annyi buktató volt.
-
azbest
félisten
válasz
donjohnson #91734 üzenetére
igazból valamiért azt hittem külön kell csatlakozni azt, amelyik tud világítást. Azt hiszem valamelyik antenna csatlakozóval keverhettem, ami ott parkol mellette. Meg, hogy mintha a világítós billentyűzeteken összetettebb szalagkábel lenne, de lehet csak oda van felétve plusz elektronika.
Az viszont biztos, hogy be lehet tenni világítóst a gépbe
-
aDamker
aktív tag
Sziasztok,
Rendeltem a T440S-emhez egy FullHD IPS kijelzot. AUO modellt rendeltem ,de helyette egy LG-t kaptam. Ami meg talan nem is lenne akkora baj, de bekotve se kep se hang nem volt. A 30pines eDP port tokeletesen illeszkedett, es a regit visszarakva is ment a dolog. Hibas lehet a panel szerintetek vagy vmi inkompatibilitasi hiba lehet? A panel szama: LP140WF6 (SP) (B3)
-
donjohnson
addikt
válasz
hxm441 #91733 üzenetére
a billentyűzet szalagkábelére gondolt (hogy abban van benne, ami egyezik mindnél).
tehát kicseréled a nem világítós billt világítósra, rádugod a csatlakozóját és kész.
nem kell külön foglalkozni vele. az eredeti kérdésedre válaszolva: simán bele lehet rakni világítósat és működni fog. -
hxm441
újonc
Sziasztok...
T430-ba amibe nem világítós bill van simán bele lehet rakni a világítósat vagy ez tipusfüggő?
-
Tikakukac
titán
válasz
#49682432 #91727 üzenetére
Hogy milyen matricát nyomnak a soron a kínaiak, szerintem annyira mindegy. Utóbbihoz volt szerencsém, egy töltőelektronika purcanást már sikerült összehoznom ilyennel. Előtte pedig néha 50% körül gép kikapcs és amíg töltőre nem dugtam nem ment tovább.
Elképzelhető, hogy költenék rá egy keveset, mert a lapjavítás 10k fölött indul és 16k-ból viszotn gyárit kapsz.
-
Tikakukac
titán
válasz
Solten #91724 üzenetére
Igen, most leírhatnám ugyanazt megint, amire válaszoltál. Eddig eljutottam én is nagyon hamar. A gond akkor kezdődik miután beraktad és kicsit többet foglalkozol vele meg esetleg láttad azt ami jól is sikerült egy kevésbé zsír mellett. Még msot is lógok 1 panellel fórumtársnak, mert az is beszart 3 hónap után, de ez az utolsó garis cuccom, innentől kezzdve kedves levonó eldzsível együtt bekaphatja
-
Pubszon
veterán
Megjöttek a dokkolók.
A dokkolót felismeri a rendszer?
Tehát lehet hozzá másik energiasémát társítani?
Ilyenkor ne álljon le a HDD, később menjen alvóba stb... -
1amarr
tag
Nektek van tartalék (donor) gépetek? Mi a véleményetek erről? Érdemes szerezni a T420-am mellé egyet? Akiknek régóta van Thinkpadje és esetleg nyomon követi a piacot, mennyire könnyen elérhetőek a pótalkatrészek mondjuk egy 10 éves modellhez?
-
bigrock
addikt
Üdv,
Ha már volt róla szó a topic-ban, akkor elnézést, egyébként:
X230-ba kellene olyan bővítő, amivel a UPC mobilnet SIM kártyája működik.
Van ötlet, esetleg link a beszerzéshez?
Köszönet -
csubuka
addikt
Ahha, szuper, köszi, akkor a korrekt nem Value-modulokkal, amiket kiszedek a W520-ból bővítem a család többi gépét, mert azok régebbi generációsak
Most már akkor tesztelve is van, hogy mennek a W520-ban. Mondjuk a CL11 időzítés nem hangzik csodásan, de erősen kétlem, hogy valaha bármit is észrevennék a CL9-es jelenlegiekhez képest.
*1333MHz módban, amire kétmagos procival képes a W520 ugyanolyan időzítése van A KVR-nek, mint az eddigi CL9 moduloknak, csak 1600-on CL11
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Mivel szert tettem némi KVR Kingston 4GB modulra ezért kipróbáltam és a W520 gond nélkül eszi őket. Csak gondoltam leírom, hogyha más a korábbi KVR gondok miatt vacillálna, memtest nem dob hibát az első pár percben, A Windows is megy elsőre látszólag ahogy kell.
Egysoros, négy chip per oldal.
-
Chaser
legenda
válasz
#49682432 #91702 üzenetére
USB 3.0-ás bővítőkártyán keresztül írás: 18,04 MB/s, olvasás: 25 MB/s - most ezt komolyan usb3-nak gondolod?
szerk: Tikakukac legsz@rosab 2,5-es hdd is tud 40-50mbps-et olvasásnál, nem kell ehhez ssd se
szerk2: először jöjjön rá jó driver van-e fenn, vagy működik ez a csoda, aztán majd ráér megnézni a tetejét -
RoboGuru
tag
válasz
#49682432 #91698 üzenetére
Nézd meg az eszközkezelőben nincs-e sárga felkiáltójel az eszköznél! Néha elég az is ha újra van csatlakoztatva a kártya. Sajnos sokszor az sem mindegy milyen minőségű a bővítőkártya. Elöszőr volt egy AKE márkájú, és másolás közben eldobálta. Lecseréltem egy Delockra az viszont szépen dolgozott!
-
törölt tag
válasz
#49682432 #91698 üzenetére
A telepítőlemez meghajtóprogramja mellé fel kellett telepíteni a Lenovo USB 3.0-ás szoftverét is, így már működik a ThinkPad T520-on a 34 mm ExpressCard USB 3.0 bővítőkártya.
Kipróbáltam egy USB 3.0-ás ADATA pendirve-val:
USB 2.0-ás csatlakozón keresztül írás: 11,51 MB/s, olvasás: 25 MB/s
USB 3.0-ás bővítőkártyán keresztül írás: 18,04 MB/s, olvasás: 25 MB/sOlvasás nem változott, de az írás (ez a lényeg) brutálisan felgyorsult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest