- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
X220-ba szeretnék WWAN kártyát tenni, milyen típushoz van Windows 10-hez driver?
Ericsson F5521gw, Qualcomm Gobi 3000, Huawei EM660, LeadCore LC5730D. -
fattyu
veterán
válasz
#95561216 #93295 üzenetére
Semennyire. Nem tudja a raidet legalábbis gyári biossal a hw raidet nem. Láttam valami trükközést manuálisan hex editorral belenyulni biosba elvileg előszedhető a menü de csak valami nagyon kanjit használó oldalon láttam google translat-el de ennyire nem vagyok bátor.
Amugy is sata2-t sata3 al raidbe kötni...
-
törölt tag
Használ valaki msata ssd-t sima ssd-vel raid1-ben X230-on? Mennyire működnek együtt, zavar-e a sebességkülönbség?
Illetve még egy kérdés, Ubuntu van rajta, egyik slotban 4, másikban 8 giga memória. És sokszor villódzik a kép, böngészőben görgetésnél néha "elcsúszva frissül", főleg külső monitoron. Eddig ráfogtam az intel vga driverr, de egy volt kolléga szerint az eltérő memóriák miatt van. Ilyet tapasztalt valaki?
-
Dhampir
félisten
válasz
salieri. #93286 üzenetére
Szia!
ThinkPas X230 Tablet Auto Rotate under Windows 10
All you need is 2 pieces of software:
1. Thinkpad Tablet Shortcut menu
2. Thinkpad Active Protection System.
The 2nd file is the one that will allow the accelerometer come to life. Installing this 2 software and the needed reboot. go to 'C:\Program Files (x86)\ThinkPad\Tablet Shortcut\' and double click on 'LENTBCTL' to run it. Then use your stylus to click the 'Settings' button at the lower left corner. Then you will find 'auto rotating' option. Tick the box ahead of it and following the calibration procedure. Then click 'OK' button. Now turn on Tablet Mode in Windows 10's notification center and the screen will rotate automatically as you tilt it. I tested it on my own X230 tablet and it works flawlessly.
-
Mbazsika
tag
Sziasztok!
Ismerős hívott, hogy távdiagnosztizáljam a T400-asát. A kép alig látható, olyan halvány, a fényerő nem állítható.
Tippeltem, hogy háttérvilágítás ment el vadászni. Nem volt előjele, ezért inkább inverterre tippeltem, mint a CCFL csőre. Jól tippeltem szerintetek? Bp-n tudtok vkit ajánlani a javítással kapcsolatban?
Köszi! -
Giovanny
őstag
Üdv,mi a véleményetek Lenovo Thinkpad T460S touch gépről? Inkább az érintőképernyó része érdekelne,mennyire más lehetnek a színek stb..,a nem érintőshöz képest?
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
X230 tabletnél hol tudom beállítani, melyik program kell hozzá ,hogy a képernyőn lévő gombok forgassák a kijelzőt ? Windows 10 van a gépen.Köszi! -
MrSealRD
veterán
Az alábbi különös eset történet ma T61-en. Skype közben nem működött a mikrofon. Volt már, hogy sleep után nem ment egy-két dolog, ezért restart. Továbbra sem szól a mikrofon, és a Skype hangerő skálája sem mozdult meg. Gondoltam megnézem mi van a hangbeállításoknál. Mielőtt még elkönyvelem a hardverhibát. Erre azt láttam, hogy 3 mikrofon van...ebből az első volt beállítva, de ott ugye nem vette a hangot. Az összesen három jelzett hardverből 1 működött, azt átraktam alapértelmezettre. A napokban volt win update. Nem mondom, hogy az okozta, de nagy esélyt látok rá...
Szóval ha valakinek hirtelen elszáll a mikrofonja, akkor nézze meg a hangbeállításokat.
-
Frawly
veterán
válasz
azbest #93282 üzenetére
Nem értem ezt az a „mint”-es kitételedet. Az i5 3320M 35W TDP-s proci, az i7 3720QM pedig 45W-os. Itt a fórumban beszéltek le engem is, hogy ne váltsak (i5 3340M-ről akartam váltani i7 3740QM-re), mivel átlag felhasználásban meg játékokban nem nyernék vele, csak sokkal jobban fűtene, és nem bírná el a noti hűtése. Igaz én Dell Latitude-ban akartam meglépni a cserét, nem ThinkPadban.
-
azbest
félisten
válasz
bzolika10 #93277 üzenetére
nekem egy i7-3720qm került bele, ez is 45W, virtualizálásban is tud mindent, mint a 3320m, csak 2x annyi mag. De minimum 90W adapter kell úgy hozzá. A 65W-osat ignorálja, ha 4 magos proci kerül bele. Nekem csak inteles... nem tudom a kikapcsolt gpu tényleg nem fűt-e. Gpu+4 mag már tényleg elég forró lehet.
Léteznek 35w-os kisebb 4 magosok is.
-
Tim82
félisten
válasz
bzolika10 #93275 üzenetére
Ugyanaz a történet más AC-s kártyákkal is sajnos, mint a 7260-nal. Ha nem szerelték valamelyikkel gyárilag a T430-at (és tudtommal nem), akkor nincsenek a BIOS whitelist-jében, beszerelés után "unauthorized network card" hibaüzenettel be sem boot-ol a noti.
Faramuci helyzet, de ebben pl. az eggyel korábbi Thinkpad-generáció jobb, ott nem nagy gond módosított BIOS-t feltenni.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
bzolika10 #93271 üzenetére
A WWAN-nak fenntartott foglalatba akár mehetne, ami a T430 alján van.
Már ha nem zavar, hogy a noti aljából lóg ki az eGPU adapter.Az eGPU-topik látogatói biztos tudnak okosabbat is mondani (pl. hogy ajánlott-e a kinézett adapter). Szerintem az ExpressCard-os megoldás sokkal kényelmesebb lenne.
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyennel megoldható külső gpu csatolása egy T430-hoz? -
Giovanny
őstag
Üdv, lenne egy kérdésem,X260 gépbe milyen méretű M.2 SSD használható?
-
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #93265 üzenetére
Köszi, hogy leírtad, sosem tudni.
De nálam villám csapott a ház előtt lévő villanyoszlopba, az áram bement a LAN hálózatra és kiverte az asztali gépem alaplapját, 2 routert, IP kamerát, a dokkoló hálókártyáját és a dokkolóhoz csatlakoztatott monitor DVI bemenete sem működik azóta. Van egy másik dokkoló, azzal minden oké. -
RoboGuru
tag
Most hogy mondod, utána néztem én is a lenovo hivatalos forumán és azt írja hogy a hardware maintenance diskette nem elérhető a nagyközönség számára csak szervízeseknek!
Fel sem merült mert kismillió helyen fellelhető, leírással!
Nem tudom van-e lehetőség privátba rakni, különben rád bízom a sorsát! -
RoboGuru
tag
válasz
Pubszon #93261 üzenetére
Leírom azért mert dokkolóval kapcsolatos, viszont lehet nálad sajna nem segít, de másnak jól jöhet még!
Nem ment a dokkolón egyik USB port sem. Kipróbáltam másik dokkal azzal sem ment, na mondom nagyszerű a gép dokk foglalata adta volna meg magát? Aztán gondoltam teszek egy próbát és eltávolítottam az eszközkezelőben az USB-vezérlők / USB kompozit eszköz-t (USB\VID_17E9&PID_4311&REV_0101) és ez oldotta meg a problémát! -
Pubszon
veterán
A 4337 dokkoló mennyi újonnan hivatalos forrásból, ha még lehet kapni?
3 napja a villám ki ütötte. -
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #93256 üzenetére
Lehet fordítva gondolkodom, de akkor bagolymódra van hátrafelé a fejem is.
Szemmel láttad a mélységét a karcnak és alkoholos törölgetéssel leszedtél annyit az anyagvastagságból, hogy eltűnt a karc? Tényleg semmi bántás, de ahhoz piszok mocsok erősen kellene azt a rongyot dörzsizni, minimum egy középerős polírfolyadékkal és sas hozzád képest vak nagymama, ha szemmel kiszúrod azt, amihez jobb helyeken kell 1500W-os ellenfény és gépre dugott kamera kell. Épp most volt lakatolás, fényezés, polír a kocsin és találtam egy rendes műhelyt, pont betalált a tegnapi témakör a dologba, elég sokat beszélgettem a szakikkal.
De okés, ne legyen igazam. Ellenben akkor a karceltávolításra óradíjat szabjon valaki és hordom oda a TP-ket raklapszám, mert nálam ha fejtetőn pörgök sem sikerült ilyen csodatétel.
Gyorsan összekaptam a műhelyben is a dolgokat, ha még van kapacitás beütök egy T60-as tesztet: 4 féle polírfolyadék és viaszok, szénhidrogén alapú spriccelős dolgokból egy komplett polc, 4 fajta sűrűségű mikroszálas kendő, 6 fajta ablak és üvegtisztító meg rakat egyéb háztartási folyadék áll rendelkezésre a teszthez. Makrófordító gyűrűt kell még Pestről elhozom Balcsi után meg vagy 2 softboxot és részemről semmi gond nincs. Örülnék még ha a TEVA-ba valahogy bekerülne egy elektronmikroszkóp alá is, de szerintem azt nem tudom elintézni, marad a makró
-
Tim82
félisten
válasz
RoboGuru #93185 üzenetére
Végre volt időm és energiám megnézni, belekerült az Összefoglalóba.
Bevallom, azzal kapcsolatban nem igazán van komfortérzetem, hogy nem ad-e lehetőséget visszaélésre ez a szervízes tool. Viszont ha jól rémlik, a leírás ismert és más forrásokból is könnyen fellelhető az interneten.
-
Tim82
félisten
Ha van rá igény, nyitható külön egy "Kémiai gyorstalpaló, külön tekintettel a Thinkpad notik fedlapjának takarítására"-topik, de cseppet már kezd hosszú lenni ez a szál. (Ami nem lenne gond, ha valóban hasznosnak bizonyulna, de egyelőre eléggé meddőnek néz ki.)
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #93255 üzenetére
Fordítva gondolkosz... Nem töltök én fel semmit semmivel. Kb hetente takarítom a gépet. Valamennyit mindegyik leszed belőle. Évente ezt 52-szer játszom el legalább. Van, hogy többször ha indokolt. A T61 már 6 éve van nálunk és voltak rajta karcok. Tényleg karc mert mélysége volt... Aztán az idők során összekopott...
Kosz...persze. Az első takarításnál azt leszedtem. Utána már csak a por és a higiénia miatt lényeges a takarítás, hogy ne kerüljön abba az állapotba mint amikor megvettem...A lényeg, hogy nem az Marianna-árok méretű karcokról van szó...hanem a kisebbekről. Ha valaki beleszánt egy konyhakéssel azt nem kozmetikázod ki semmivel. De szerintem itt senki nem erre gondoltok, hanem az átlag használati nyomokra.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #93253 üzenetére
Egy polírral, géppel, ezred mm-t veszel le. Mikroszálassal meg alkohollal kb. annyit mint együttlét során a hímtagból
Ott inkább a kosz húzta dolgokat látod eltűnni. Feltölteni alkohol ami instant párolog nem fog semmit. Sem TP fedlapom, sem lakkon, sem sehol máshol. Elemi fizika-kémia lefutásával 50hsz.-t lehetett volna eddig spórolni
-
MrSealRD
veterán
Én nem akarok ebbe belefolyni, nekem megvan a módszerem azt használom évek óta... Nem használok ugyan WD40-et de alkoholszármazékokat igen meg közönséges háztartási nedves törlőkendőt...meg mikroszálast a szárazra törléshez. Koptatja az anyagot? Igen, de nagyon minimális mértékben. Évek alatt nem fényesedett kis sehol. Eltüntette a kisebb karcokat? Igen. A többivel nem foglalkozom...
-
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #93246 üzenetére
De minek? Szerintem elég sokaknak lapul otthon olyan TP aminek a sarkai kopottak. Ott látod, hogy 2 külön fizikai réteg van. Elektronmikroszkóp ne kelljen már hozzá, meg videó. Ha összeöntöd a mosószert és az öblítőt, nem habzik tovább. Ha a szalonnazsíros edényre ráküldöd a zsíroldót zsírmentes lesz. Ha a WD-re ráküldesz kellő mennyiségű ablaktisztítót akkor az WD mentes lesz. A kellő mennyiség a kulcs, ez ugrasztotta be a málnásba a macit.
spyduck: Tényleg no offense, de a saját időtöket és pénzeteket veritek el feleslegesen ezzel
Ha jó, nekem okés, de a WD40 nem csodaszer. Youtube dobja a fényezés javításos és egyéb videókat is tonnaszám. Az ugyanez. Lakkhibát töltesz fel és carpe diem van. Aztán kikopik és megint ott a karc. Közben meg olyan poros lesz a kocsi, hogy megőrülsz. Eladásra tuningolni jó, bár az első ujjlenyomat után én azért morognék. Javítani fizikai hibát sosem javított, nem javít és nem is fog. Tisztítószernek meg ha tényleg ennyi a cash akkor izopropil, arra való. A fedlapon a 30-as gépekig pedig külön bevonat van, ami nem kosz. Ezt az összes ThinkPadomra ráolvasva merem állítani, ami volt annyi, mint egy kiskernek egy bő 2-3 havi forgalma, alkatrészben meg hajaj
-
Dhampir
félisten
válasz
metal01 #93243 üzenetére
Már megint a "számba" akarsz adni olyat, amiről egyáltalán nem írtam.
Tetszett az akkori esetleírás, de véleményt nem nyilvánítottam róla.
Nem értem még mindig, hogy miről beszélsz.
Na akkor fogjunk neki tisztán, elölről:
Spyduck fórumtársunk írt az ominózus tisztítószerről.
Erről eszembe jutott a 2014-es hozzászólás, amiben leírtad, hogy másutt már alkalmazták ezt a módszert. Hangulata volt a történetnek, azért derültem rajta.
-
MrSealRD
veterán
Szerintem csináljatok együtt egy videotesztet a Mythbusters mintájára, aztán toljátok fel logoutra hadd örüljünk mi is.
-
metal01
őstag
válasz
spyduck #93244 üzenetére
Tényleg nem szeretnék vitába bonyolódni. Elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Ha neked működik ez a dolog, akkor használd persze. Én anno több szervizessel (hivatalos márkaszervizben) beszélgettem, és szóba került a TP-ek felületi tisztítása is. Ahogy előttem írták, a nagy tisztaságú alkohol/izopropil alkohol is szóba került, vagy csak egyszerűen a nedves rongy. De egyik sem emlegetett még csak poén szinten sem WD-40-et vagy Clint. A felújítás fogalma meg nekem már tényleg sok. A fizikailag sérült, karcolt felületet nem lehet "felújítani". Ahogy Tikakukac is írta "eladásivá lehet varázsolni maximum".
De azt is átmenetileg. -
spyduck
nagyúr
-
metal01
őstag
válasz
Dhampir #93242 üzenetére
Hát most abban a hsz-ban mi rossz van? Az, hogy meglepődtem a "szaki" notebook tisztítási módszerén? Szerintem az lenne inkább a nevetséges (vagy annyira nem is az...), ha mindenkinek ajánlgatnám, hogy essen neki WD-40-nel és Clinnel pucolni a ThinkPadjét, mert az csodákat művel és újjá varázsolja a fizikailag kopott/karcos, egyébként nem kicsit kényes felületet. Szerintem zárjuk a témát. Én, és más is elmondta a véleményét erről a "varázslatról".
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #93238 üzenetére
A matt rétegre angol fórumokon rendesen topikok vannak, mert hát szívás. Szerintem felszedni nem szedi fel, csak a csiszolás, az mondjuk tényleg. Ami tutira felkapja egy kis fújás féktisztító. Na az tutira lekapja, majd keresek törött alsó meg felső dolgokat, aztán a garázst beizzítom, csak tényleg 2 hete ott vagyok és esténként pihennék már.
Az biztos, hogy a WD árát elnézve és tudva mekkora a rohanás, biztosan nem így taxolnám fel a gépeket
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #93235 üzenetére
Én láttam azokat a gépeket anno abban a boltban a "kezelés" után. Szép fényes és csúszós volt a matt fedlap. Elcseszés alatt azt értettem, hogy szépen le lehet ezzel a művelettel szedni a még maradék gumírozott felületet is. Szerintem hülyeség ez a WD-40/Clin. És ahogy a szavaidból kiveszem nem csak szerintem.
-
Halkan az izopropil alkohol + desztillált víz kombójára szavazok.
-
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #93233 üzenetére
Hát morgás vagy nem morgás, elhinni vagy nem hinni, a fizikát meg a kémiát nem tudod átb@szni
Ha a TP-n márpedig bevonatos a fedlap, akkor mindegy mit kensz rá, a matt felületet nem építed vissza semmivel és nem is fogod polírral szintre hozni.
Itt van a 840-em, klasszikus lenyomatokkal. Direkt a kedvedért megnéztem lehozza-e a foltokat a Clin. Nem hozza. Garázsba nem megyek ki WD-ért, benzinért, gázolajért, Stihl adalékért stb., mert voltam most eleget a héten, gyorsan körbenézve idebent: húgom körömlakklemosója és anyám gyógyszertári alkoholja készen áll, aceton és jóféle etil, ugye. Mindkettő leszedte a foltokat, tökéletesen. Nem ragad, nem olajos, nem old fel semmit, nem drága, mondjuk a gyógyszertári helyett érdemesebb denaturáltra menni, nem gyengén olcsóbb meg ugye nem büdös.
Én tényleg örülök neki, hogy felhajtjátok a WD40-es gyártósort meg a Clint is, de spóroljatok időt és tényleg hagyjátok a fenébe a szutykos gépeken ezt a hűhót és csapjatok fel egy ezresért egy liter denaturáltat, szerintem még félbe hígítva is tökéletes lesz vízzel. Csodát tesz
Protip: 2 év után most sikerült a kis robogó restaurálás is, a tankban kicsapott vizet is remekül ki lehet vele hajtani 1-2 deci után felveszi a littyót és megy is kifele a pufón
metal01: Elcseszve nem lesz, de tényleg van szaga is valamennyi és csúszik meg koszosodik sokkal gyorsabban. Ha már mindenképpen akkor viaszra tippelek. Még megyek kerítést kiszedni nagymuterhoz, mert bedőlt a drága, aztán este lekenem az egyik T60 tetejét.
-
spyduck
nagyúr
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok!
Adott egy T430 az alábbi hibával:
random elmegy a hang. Valamikor van hang bekapcsolás után, valamikor nincs. Amikor nincs, eszközkezelőben a hangkártya tiltása/feloldása után újra van hang. Driver reinstall után ugyanez a szitu. Eredeti win7 64bit, legfrissebb driverek.
Valakinek van ötlete mi lehet ez?
-
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #93230 üzenetére
Amit leszedsz sárgás anyagot az kosz. Egészen addig amíg az jön le, az kosz is lesz. Ha olyan vastagon retkes a fedlap, hogy a koszban vannak a karcok, akkor egyfelől részvétem, mert qrva sok alkoholt kell rátolni, mire tényleg tiszta lesz, másfelől sokat elmondd a nagykerről is, de hát ki hogyan dolgozik, most vettem 25k-ért csavarhúzót is, mert valaki otthon is ad dolgokra.
Viszont teljesen felesleges a WD-Clin kombó. Oda egy a Clinnél erősebb tisztítószer kell akkor, ha tényleg annyira nagy a baj. Nem lesz tőle ujjlenyomatos és pormágnes a gép, teljesen "őszinte" a fedlap (is). Ha meg kozmetika akkor inkább valami viaszra tippelnék, bár mivel a felület 40-es gépekig matt gyárilag, így az is felfényesedik és csúszni fog, bővebb kémiai háttérhez ha kell előkapom a VeBi jegyzeteimet, ott megvan minden rajz a rácsszerkezetekről és láncokról
Egy valami tuti: fogsz egy random 0/1/00/10/20/30 gépet amit lemostál tökig alkohollal és karc van rajta, rátolod a random kőolajszármazékot és aztán szenvedve is, de Clinnel visszatakarítod mindet amit ráfújtál pontosan azt kapod vissza, mint amit először csináltál. Mivelhogy ezek a fedlapok bevonatosak. Itt ül előttem 3 darab ThinkPad és hidd el, ha lehetne karcot leszedni a T60p-ről leszedném, mert tényleg gyűjtői darab. De nem lehet
-
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #93228 üzenetére
Viszek fedlapot is, nem is egyet, meg 6 fajta vízpapírt és vagy 3 fajta műszerolajat. Hidd már el. A *40-es széria óta nincs plusz réteg, arra egy ideig-óráig egy kevés wax, viasz, olaj stb. megoldás lehet. De ettől még a karc az ott marad. Plusz az ujjlenyomatok és por is szépen gyűlik.
Nem retek. A WD meg a dörzsi az magát a bevonatot szedi le. De ehhez nem értem minek szívtok két környi fújkálással. Mintha mosószert öntenétek össze öblítővel, mert valami PH semlegeset akartok inni
Amit kerestek: denaturált szesz. Olcsó, és úgy leszedi az egészet, mint a sicc
A tiszta 90%-os alkohol minden nem autóműhely szintű koszt leszed tökéletesen. Minden ennél erősebb vegyszer és fizikai behatás egy 20-as és annál régebbi TP-n le fogja szedni a matt réteget. Ne kelljen demonstrálnom, van most itthon pár TP
-
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #93218 üzenetére
Nana
Eladásivá lehet varázsolni maximum. Mivel a dörzsi leszedi a matt bevonatot és csak a műanyag marad, arra felmegy a WD40, ami gázolj gyakorlatilag. Ezzel feltöltöd a karcokat és kiemeled a feketét, főleg a kék metálszemcséket. (Régi neppereket megkérdezed, mind felröhög, anno minden Lada frissen gittelve és fújva, gázolajjal átkenve várta a gazdit, mert úgy mutatott. Pont addig, amíg nem unta meg a rengeteg port amit az olaj összeszedett, aztán jött a mosás és lett egy matt határgané az autó.)
Ha ezután te letörlöd alkoholos Clin-el, akkor az összes gázolajat lemosod róla. Ergo minek kented meg WD40-elEz a trükk addig jó, míg kevés WD40 van fent és takar. Cserébe látszik az ujjlenyomat. Amint eltünteted az olajat ugyanolyan fos marad mint addig. Próbáltam, csináltam. Ha hámlik a fedlap akkor csere vagy matt le, de a karcokat kiszedni nem lehet.
Polír ugyanez. Ez nem anyag-filler-alapozó-fedő-lakk felállás, hogy legyen miből csiszolni. Itt ha sérül akkor az úgy is marad. Esetleg még plexi, ott is lehet néhány századot lekapni, vagy azonos anyaggal tölteni, aromás folyadékokkal "olvasztani".
-
Dhampir
félisten
válasz
spyduck #93218 üzenetére
Kedvenc sztorim ebben a topicban.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
ThinkPad felső burkolatát, legyen az bármennyire karcos a WD40-el és papír törlőkendő sikálással, majd Clin tisztítással teljesen újjá lehet varázsolni. Lehet nem mondtam újat, de gondoltam jelzem felétek
-
n0rbert0
senior tag
Sziasztok!
T540p-hez hol tudok beszerezni számlásan hangszórót? (FRU: 04X5517)
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Thinkpad T420, nemrég írtam ide a hangszóró miatt, hang helyett pukkanást produkál csak. A külső hangkártya és a jack is jónak bizonyult, tehát a hangszóró a probléma.
Még nem foglalkoztam a dologgal, viszont megfigyeltem, hogy néha megjavul a dolog. Aztán utána megint rossz lesz. Úgy látszik ez a váltás adta a külső hangkártyán lévő bugot is, néha elakadt a médialejátszás, ki kellett húzni, majd visszadugni, ezután javult meg a külső hangkártya.
Ez a néha jó, néha rossz dolog, nem lehet hogy érintkezési hiba?
-
mutyuru
aktív tag
Sziasztok!
T430as notira tervezem a Win10 telepiteset - 64bites valtozatat. Valakinek van bovebb tapasztalata mire erdemes figyelni esetleg hianyossagok, amivel egyutt vagy nem lehet egyutt elni?
Udv
M -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Milyen USB HUB-ot érdemes venni, nektek milyen vált be?
Jó minőségűre lenne szükség, ami nem kerül csillagászati összegbe.
Előre is köszi!
-
metal01
őstag
Igen, most már látom én is, hogy szélmalomharc ez a felújítgatás/alkatrész vadászat. Itthon hivatalos beszerzőtől horror ár (és az sem biztos, hogy jó), kintről, pl. bay meg lutri, hogy mit kap az ember. Hát ez ilyen... Majd szétperegnek ezek a régi gépek aztán kitalálunk vmit
-
Vegha
senior tag
Nekem is Pana akkus 9 cellásom van és 2,5 évesen megadta magát (T61). Van egy káefté aki akkufelújítással foglalkozik. Azt mondta annyiért felújítják (6 hó garival), amennyiért egy új akkut kapok. Különbség ?
-1,5 év garancia
+ legfrissebb Pana cellák kerülnek bele (nagyobb lesz a kapacitása is).Egy 9 éves gépnél már nem fogom bevállalni ezt, de ha érdekel privibe megadom a cégnevet.
-
-
fattyu
veterán
kíváncsiság képpen visszaraktam egy 3g modemet az msata helyére. driver és csont nélkül megy a mobilnet. nagy a dilemma. az 500as msata azért tárhelynek nagyon jó volt. ez meg ritkán kell de akkor nagyon nyűgös telefonnal bajlódni hotspotolni vagy tetherelni.
usb modem vagy caddy az msatanak.
tudom first world problems
metal01: keserítlek. w530 nagyon jó izomgépnek. kifejezetten szeretem. Nem néztem annyira utána de ami nagy sok kiritkát hallottam pl a panelról hogy ugye a pwm bántja a népek szemét, arra én vagy vak vagyok vagy az enyében nem olyan a panel. mondjuk messze nem használom annyit mostanság mióta megvan a számomra tökéletes gépem.
tök más. van nálam most egy 2016 mac 15 pro. gyakorlatilag mac száz vagyok. 3 nap után vettem ujra kézbe az x230at. hát megváltás volt. Az egész gép nem nyűgözött le a kijelzőt leszámítva, de a klaviatúra valami rettenet...
-
metal01
őstag
-
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #93201 üzenetére
Valamennyire megnyugodtam
Anno T400-hoz akartam venni LCD bezelt. Nem volt épp bayen, a hazai aprón sem, gondoltam megkérdezem az egyik hazai hivatalos beszerzőt. Csak egy LCD keret gondoltam... Aha... Kaptam egy több tízezres ajánlatot a bezelre. Egy komplett T400 kijött volna az árából
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #93200 üzenetére
Hát ha működik miért ne. Gyárit ember nem fizeti meg. A gyári-gyári dolgok ha nincs megmutyizva a szervizből olyan áron mennek, hogy nagyon-nagyon kevés esetben fizetik ki a vásárlók. Mondjuk van amiből nincs ebayes se, XPS és pár jobb TP is ezen a szinten van. Ott egy kijelző hiba a gép piaci ára. Nettóban. Cseréltük panelt törött forgatós tabletes notin is, ott 130k-nál csattant el a számla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged