- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadeyrn
aktív tag
Egy x200s ldc lid covert fel lehet tenni X201/X200-ra?
Az utóbbinak szériahiba, hogy az antennáknál a pöcök, ami a műanyag csíkot tartja, törik, az X200s-é meg masszívabbak tűnik, de lövésem nincs, hogy mennyire kompatibilisek.stornó, közben megtaláltam, nem, nem jó.
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #50398 üzenetére
A program .ini fájl-ját tudod szerkeszteni, ott megadhatod, hogy hány foknál milyen fokozaton pörögjön a venti. Érdemes a "Smart 2" módot a saját igényedre alakítani, a többinél jó a gyári beállítás.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
lakkusjj #50397 üzenetére
Kösz, egy másik helyről akartam leszedni, de nem ment a telepítés.
Ez most megy, viszont jól látom hogy max. olyan 3400-as fordulaton megy hűtő?
Olyat nem lehet, hogy X foknál pörögjön fel, és adott hőtartományokban dolgozzon?Ami még érdekes, hogy tök más értékeket mutat a TPFancontrol, és a SpeedFan valamint az AIDA(utóbbi kettő ha jól néztem, akkor nagyjából együtt mozog, ezeknek magasabb a mért értékük).
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
scarbantia #50395 üzenetére
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Chaser #50391 üzenetére
nekem mikor eladtam az x200-at semmi bajom nem volt az új 4gb 1333-as rammal,de amivel adtam az egy 2gb-os modul volt és a csávó panaszkodik hogy fagy a gép.
amikor a kettőt együtt használtam,nekem is szétakadt,elmondása szerint valami memória tesztelő progi vagy 600 hibát talált! a ramban
szóval könnyen lehet hogy a fórumtársnak is csak ramot kellene cserélnie. -
scarbantia
aktív tag
Most nézem, hogy 60-61 fokig nem fúj semmit a hűtő.
Mivel tudnám Tp-nél a hűtést szabályozni? -
person
senior tag
Sziasztok.
Alany ThinkPad A8 4500M-el.
Biosból nem tudok semmit sem állítani CPU-ra vonatkozóan.
Régen foglalkoztam a témával nem vagyok képben.
Mivel tudom Windows alól húzni vagy akár alul feszelni illetve a fan sebességet konfigolni?
O.D. szintén nem enged semmit. -
Gondwana
addikt
-
Chaser
legenda
válasz
spyspyspy #50390 üzenetére
Így valószínűsíthető lenne pedig, hogy a VT-d kavar be, de ha eddig nem csinálta..egyesével teszteld a modulokat mindenképp, akár slotonként, defektes is lehet az egyik ram, az a jobbik eset.
szerk: Mentestet nem annyira ajánlom, nem az hogy rossz, de néha fél napot megy hibátlanul majd x lefutott hibamentes kör után dob hibát. Ellenben winben prime95 blend test az elég gyorsan pirosra vált. közben menjen böngészde sok oldallal, winamp, ilyesmik.
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
Chaser #50388 üzenetére
Akitől vettem korábban, 4gb-tal használta és nem tapasztalt ilyet. Én 3-mal vettem át, két-három hetet ment így és nem tűnt fel, hogy csinálná. Biosban kiciánoztam mindent ami ezzel kapcsolatos. Még kipróbálom, hogy akkor egy modult kiszedek és marad a 2gb-os, aztán meglátjuk. De ha jól értem, ha az sem oldja meg akkor hardveres gond lesz?
-
Chaser
legenda
-
spyspyspy
csendes tag
köszi, olvastam ezt is, és nálam egy 2gb plusz egy 1gb-os van a gépben. Most kérdés, hogy kell-e nekem az a plusz 1 gb... ?! Tulajdonképpen azt sem tudom mi az a virtualizáció a biosban.
(gyorsan rá is kerestem, leszedtem egy ppt-t ami erről az intel virtualizációról szól, és ahogy lapozom a diákat, ugyanúgy pixelesedik egy pillanatra aztán eltűnik. Máshol már nem csinálja)
szerk2: minden office programban csinálja
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
Tikakukac #50383 üzenetére
Köszi császár vagy, most jó.
Már olvastam több helyen, csak aztán elkezdődött az ötletelés, hogy akkor nem is az a baj, hanem az, hogy nem egyforma a két ram, meg aztán, hogy ezt szokd meg, és egyébként is szar a videokártya, blabla.
Szóval gondoltam itt hiteles amit kapok.
Köszönöm -
spyspyspy
csendes tag
Ügyeletes mágusok! Égessetek el please egy-két fehérjét hátha rájöttök miért szívok! Köszönöm előre is!
x200s 1440x800 képernyő eddig hibamentes működés.
Hiba:
random módon bárhol bármilyen programnál csíkozódik a kép (ritkább) és most egy ideje pixeles lesz a kép egészen addig míg oda nem viszem az egeret, vagy nem kicsinyítem le-vissza az ablakot, szóval ameddig az a rész nem frissül.driver le fel (windows-ossal is csinálta) megvolt, de nem segített.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Gondwana #50379 üzenetére
Igen, korábban emlegettétek a W/T500 hűtőt. Ez minden további nélkül belemegy a T61p alaplaphoz?
Amúgy asszem ennek is 3 hőcsöve van, kettő megy a processzorig, egy a GPU-hoz.Az jó ha halkabb, de a jó hűtés az elsődleges szempont. Ha jól látom a W500 hűtő gap pados, az nem ront a hűtésteljesítményen?
-
Gondwana
addikt
válasz
scarbantia #50374 üzenetére
Következő mod egy W500 hűtő lehetne, 3 heatpipe, halkabb ventilláló... (nálam az van a T60-ban, köszöni jól!)
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #50370 üzenetére
15-öst vedd bele, talán 12 ebben a chipsetben lehet nem is megy. T61-be nem árt az.
-
ReFleXx
addikt
T430-hoz vennek DVD meghajtó helyére HDD keretet (caddy).
Tele van vele az ebay, de annyi féle van hogy nem tudom melyiket kellene venni, mire kell odafigyelni
a vasarlasnal. Esetleg valaki tud egy olyan eladót ebay-n akitől már vett ilyet és meg volt vele elégedve? -
YumeD
tag
válasz
scarbantia #50366 üzenetére
Nézegettem, de mind 10bit/2 chan lvds, annyira bátor meg egyenlőre nem vagyok... egy panelt láttam ami 8bit/ips/1chan lvds, de ott is hegeszteni kell...
(Szerk.: Amúgy nekem sem nagyon jön be 16:9, de számomra ez az egyetlen kompromisszum a géppel...) -
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #50374 üzenetére
T500-nál nálam is meleg/langyos a bal oldali zsanér, ha megterhelem a procit
-
scarbantia
aktív tag
válasz
azbest #50373 üzenetére
Köszi. Elmentettem, majd valamikor egyet beszerzek, ha van értelme.
A gép viszont határozottan meleg, 71-73 fok a GPU, igaz most a CPU is 59 fok körül van.
Remélem azért kicsit javul még, tapintásra is elég meleg a gép, érdekes, hogy a T61 hűtője a zsanért is kihasználja, tök forró az egész. :-)Valami fancontrol kellene, csak nem tudom mi az ami működik a TP-vel, meg hátha a Penryn processzor majd nem termel akkora hőt.
-
azbest
félisten
válasz
A BCM70015 a jobb fajta, újabb típus. a BCM70012 válogatósabb. Viszont szerintem a gpu gyorsítással többre mégy, amellé valószínűleg felelsleges. Sőt, lehet a programok többsége a gpu-s gyorsítást akarja akkor is használni, ha ott a broadcom. Régebben írtam róla egy keveset [link]
-
Chaser
legenda
válasz
Ez biztos jó bele, lehet van olcsóóbban is, 4.5k környékére emlékszem mástól úgy 2 hónappal ezelőttről.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #50367 üzenetére
Igen, valami ilyesmire gondoltam, régebben emlegettétek is asszem itt a fórumon.
Ez kb. mit tud? Csak egyféle van, vagy több típus? Bocs a béna kérdésekért.Kicsit bizakodó lettem, hogy a T440s-be IPS panelt tettek, ráadásul elég nagy felbontással.
Hátha a W széria kap valami rendes kijelzőt. (méret, paneltípus, nagy színtér, felbontás)Amúgy megnéznék egy ilyen csoda TN-t már végre közelről. Ha a LED vezérlést lehetne moddolni valami villogás-mentesre, akkor lehet meg tudnék barátkozni vele.
Illetve tapasztaltabbak véleményére is kíváncsi lennék, hogy milyen egy Flexview panelhez viszonyítva. -
válasz
scarbantia #50368 üzenetére
Jaa...értem. Másra gondoltam...
Én inkább a GPU-ra szeretem hagyni az ilyesmit, a kisebb "TDP"-je miatt... Néha azonban nem jó valami és szaggat...ilyenkor ki kell kapcsolnom a GPU gyorsítást. T7500 izomból viszi ilyenkor...bár fűt is miatta.
Jól emlékszem ez egy 4:3-as T61p-nek a háza és a kijelző miből lett kiszedve?
-
scarbantia
aktív tag
válasz
MrSealRD #50365 üzenetére
Őszintén szólva, nem nagyon értek hozzá, csak gondoltam, ha lehet a HD videókkal ne a GPU-nak kelljen küzdenie.
Igazából én nagyrészt csak netről filmezek, ritkán töltök le ezt azt, szóval az ilyen videómegosztók HD-it szoktam csak nézni. Amúgy meg a gépnek kb. 3-4 programot kell elvinnie, Lightroom, Illustrator, Ps, meg InDesign, mellette azért jó ha kibírja a Firefoxot egy halom tabbal, meg munka közben futó zenehallgatást, youtube, ilyenek.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #50362 üzenetére
Lehet keverem, bár volt olyanom is. Elcseszett hűtéssel, ott gebaszos volt a hűtő, elég nagy esét kaphatott szegény gép.
Van hd gyorsításra lehetőség, crystal hd, 4-5k ebayről. Nem úgy működik mint a dxva de sok mindent gyorsít, youtube videokat is, flash játékokat már nem.szerk: Sztem 0-ra redukélhatjuk annak esélyét, hogy T540 16:10-zel jönne ki. Jelenlegi egyetlen gyártó ezze a mérettel az apple. Azt a retina kijelzőt beletehetnéd éppen W500-ba, bár ledes de megoldható. Viszont sztem a felbontással nem tudna mit kezdeni, meg hát az ára annak biztos 100k+ kategória.
-
válasz
scarbantia #50362 üzenetére
Pontosan milyen kódolást szeretnél gyorsítani?
Szerintem egyelőre ne aggódj a GPU miatt. Nekem NVS140 60fok körül mozog. Az 570 meg jóval nagyobb darab...Ilyen melegben nem csoda...
-
YumeD
tag
válasz
scarbantia #50363 üzenetére
Én ugyanezt várom 16:9-ben
-
scarbantia
aktív tag
Arról lehet már valamit tudni, hogy a T540/W540 kap-e esetleg 16:10 arányú IPS, vagy valami jobb kijelzőt?
Tudom, beteg dolog, de a következő moddolás az egy W500 lehetne valami jó kijelzővel, csak egyelőre nem létezik hozzá jó kijelző. -
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #50361 üzenetére
T61p-ről van szó! Ott nincs gap pad a GPU fölött!
Terhelve még nem nagyon próbáltam, kis tömörítésű FHD videónál (timelapse vimeo-ról nézve) olyan 71-73 fok körül volt, akadozott egy kicsit, remélem T9300-al már nem lesz ilyen gond.HD gyorsításra nincs véletlen valami kiegészítő kütyü?
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #50360 üzenetére
Volt róla szó, gappad helyett réz darab, talán 1ft-os polírozva jó oda. Terhelve mennyi a vga?
-
scarbantia
aktív tag
Tegnap megjött a T61p-m, estére meg is épült a Frankenpad.
Egészen jó lett, agyaltam egy sort, hogy belemenjen-e a telefonos modem, de inkább nem akartam a rollcage-et gyengíteni. (15" UXGA IPS panel, T7500, 8GB RAM, FX 570M, még egy T9300-at akarok beletenni, meg valami SSD-t)Viszont a hőfokok annyira nem tetszenek. A GPU alapjáraton átlag 61 fok, minimum 59, de van hogy 64-65 fok, és közben szinte semmit se csinálok.
Tesóm T61p-je ugyanezzel a pasztával 54 fok.A CPU-val nincs gond, az mindkét gépben 47-49 fok körül van alaphangon.
Mondjuk most irtózat meleg van, tetőtér stb, de azért örülnék, h a GPU 55 fok fölé alaphangon nem menne.Van valami ötletetek a hűtés javítására?
-
Chaser
legenda
-
PNP
őstag
Hol találok Panasonic cellás akkut X200-hoz?
-
Chaser
legenda
Ha nem volt használva kicsit javul vagy romlik. De idézőjelben. Panasonic elektronikája általában alul becsül, sony sanyo meg fölé. Tehát ha panasonicod van 1-2-3-4% esélyes hogy pozitív irányba realizálódik, legtöbb pana akkumnál úgy volt. A kis 4310-ben 100% akku volt, raktam bele pár ciklust már 88, dellnek írja aida aztán hogy mi van benne passz, ott nincs powermanager.
-
Mbazsika
tag
válasz
FoxiestFox #50346 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, de vszinűleg a posta miatt olcsóbb lesz az ebay.
-
PNP
őstag
-
chab7
addikt
Folytatom telefonról, hadd töltsön reggelig kikapcsolva. szóval fürdés után folytattuk a filmet -igaz vga kimeneten tv-re kötve, laptop fedél lecsukva. Vége lett a filmnek, utána átváltottam a radeonra hogy azzal is megnézzem a kimenetet. (érdekes módon azzal is csak 1024-et tudtam kicsalni. Biztos a tv vga része ennyit tud csak. ezután visszatettem az intelre és azóta fórumozok. Tudom ez a lecsukott filmnézés miatt fals adat, de azért nem rossz. Majd legközelebb megpróbálok végig dolgozgatni rajta. Ja és a film két órás volt amiből ugye fél a kijelzőn volt nézve. Az akksi pedig windowson nézve előtte 14% os elhasználtságú volt. Kíváncsi leszek reggel feltöltve mennyit fog mutatni
ha már teszteltem mennyit bír akkor megnéztem azt is, a múltkori kalibrálós téma szerint javul vagy romlik ez az érték.
-
chab7
addikt
Te jó ég, brutális ez a gép.
Leteszteltem mennyit bír az akksija. 21:30-kor lehúztam a töltőről, és most 1:30-hoz közeledve fog majd kikapcsolni. Természetesen inteles integrált videót használva.
Ez idő alatt először este fórumozgattam, majd az asszonnyal elkezdtünk nézni egy filmet (kb 30 percig jutottunk benne). Majd 15 perc állvahagyás, fürdés miatt. Oppsz, reggel folyt. most fogok merülni. Mentek mielőtt eltűnik az írás -
karamblo
tag
válasz
scarbantia #50332 üzenetére
Köszi, privi ment.
-
lapa
veterán
van egy olyanom, hogy a tabletba beleklikkel a toll, de kicsúszik a feje. szoval működik, de mégse olyan nagyon jól. valami reparálható dolog, vagy várjam meg míg felnő a család és akkor pótalkatrész?
-
-
Mbazsika
tag
Sziasztok!
Egy T400-asom van, nincs benne bluetooth modul. Mekkora meló lehet egy ilyet belepakolni? Elég ez hozzá, vagy antenna is kell?
Előre is köszi a segítséget!
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #50343 üzenetére
De játszik (és nem csak azért, mert nekem is az van, mármint X200 szalagkábel X201-ben), csak arra van szükséged, hogy kimérd, a másik kábellel a másik gépen az állapot ugyanaz-e, azaz ha nem volt 3.3V, akkor most lett, vagy ha volt, akkor most nem lett, és ebből megvan, hogy a kábel a rossz, vagy az alaplap. Nem is kell, hogy kijelző legyen rajta közben, de egyébként átteheted egyiket a másikba, úgyis ki kell bontanod, amikor hozzá akarsz férni a kábelhez.
-
Giovanny
őstag
T420 gépbe milyen HDD kell vennem 9.5 vagy 7mm? Mert végét járja a jelenlegi vinyóm..
-
chab7
addikt
válasz
Francia91 #50294 üzenetére
Jajj már mennyi helyen láttam én is. Legtutibb fent az űrállomáson. De minap a nat.geo-n volt egy afrikát fotóval feltérképező 2 fős cspat kétfedeles kisgéppel. Na ott a repcsin is thinkpad dolgozott.
Beállítva csak intel vga-ra isteni hideg gépem lett. Semmi hang, semmi hő. Élvezet a gépet használni. Továbbra is végtelenül elégedett vagyok a masinával.
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
karamblo #50328 üzenetére
LG-Philips (LP154WU1-TLB1) panelt vegyél, annak elég jók a színei.
Ma kalibráltam egyet, egész jó lett. A pirosak is egész korrektek lettek, azért látszik kicsit, hogy szűkös a színtér, de egész közel van egy kalibrált UXGA IPS (BOE-Hydis HV150UX1-100) panelhez.
Az se egy nagy ász, de kicsit szebbek a pirosak.Az öreg Eizo bezzeg még mindig túllő picit az sRGB színtéren, míg a fenti kettő kb 45% és 55%-át tudja csak.
-
milestone
tag
Esetleg nem tud valaki segíteni kicserélni a hűtőventit (BP)?... R61i, 15,4", Intel VGA
-
milestone
tag
válasz
milestone #50174 üzenetére
Elakadtam... Tegnap este is, ma este is kínlódtam egy csomót, hogy kicsavarjam a csavarokat, de nem megfelelő a készletem (nincs ilyen apró csillagcsavarhúzóm, csak normál), és a csavarok feje túl puhának tűnik, nem merem folytatni, attól félek szétforgácsolom a csavarfejeket... Nagyon megszorították a szervizben (XI ker., Neumann J. - még léteznek, vagy ők is megszűntek a Lenovo-s szervizfutár bevezetésével?), amikor kb. 2 éve szintén hűtőproblémával bevittem garanciális javításra...
Hol az ördögben találok megfelelő csavarhúzó készletet? Baumax esetleg?
Tiszta röhej... -
Veron
addikt
Hello!
Megnéztem a fényerő kérdés Win7-ben is, leírom a tapasztalatokat, hátha érdekel valakit.
Ugye a problémám az volt, hogy Win8-ban nem tudom eléggé levenni a fényerőt, mert a skála utolsó 2 fokán már nem csökken. Feltettem a power management cumókat is Win7, ahol most már az OSD-vel nyomon tudom követni a fényerő állását. Win7-ben a 15 fokú skála minden lépcsőjén változik a fényerő, míg a Win8 tízfokúján nem.
És ami még fontosabb, hogy a 7-ben sötétebbre lehet lenni a fényerőt, mint a 8-ban. Egyébként egy T400-assal teszteltem LED-es panellal. -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #50322 üzenetére
Ha Z61p, akkor 1920*1200.
De régebbről úgy rémlik, karamblo-nak Z61m-je van, abból van 1280*800 és 1680*1050 is. Gondolom, az előbbi van most a gépben.
karamblo: bármelyik T60p/T61/T500/R500/W500-ból való nagyobb felbontású kijelző jó lesz elvileg, a gyakorlatban nem tudom, hogy nem kell-e szalagkábelt és invertert is cserélni. Intel vagy ATI VGA?
-
-
karamblo
tag
Z 61p gépembe szeretnék nagyobb felbontású, finom kijelzőt... A T60-61 gépekhez való jó bele, gondolom ? Milyet javasoltok ?
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #50319 üzenetére
Én átkötném az X200 kábelét az X201-be, vagy fordítva (mert csereszabatos, nekem is X200 CCFL kábelem van az X201-ben), hogy kiderüljön, hogy a kábellel van-e a gond, vagy az alaplapi tápmeghajtóIC-vel. (az én X201-emben pl. a HDD-hez tartozó 5V-os ág viselkedik nagyon gyanúsan, de esélytelen, hogy ezt nekem szervízben sikerürljön demonstrálnom, hogy kicseréljék az alaplapom. HDD-vel semmi gond, intel X25M-mel időnként kékhalálba bootol, változó gyakorisággal, Samu 470-nel merevre fagy szintén random, de már meló közben, hogy kellemetlenebb legyen, viszont X18M-ekkel, mert kettő is van itthon, semmi tünet, az meg 3.3V-ról megy.)
Illetve van még egy 5lábú IC a kijelző oldalához kivezetve, ami egy Hall-szenzor, ezzel érzékeli a CapsLock alatti mágnest, azaz, hogy lecsuktad a kijelzőt, itt is kell lennie 3.3V-nak. -
cadeyrn
aktív tag
brekiisti: le, de köszönöm a tippet.
lapa, Gondwana: X200-on 3.7V ot mértem szemből a bal első lábon a négyből ( ami ugye terhelésen 3.3 lesz ), viszont az X201en egy gramm feszültség nincs, egyik lábon sem.
Átfutottam a szalagkábelt (szemmel, paraszt módon, mérni úgysem nagyon lehet) sehol nem látok semmit.Van esetleg vmi jupmer valahol, hogy menjen oda a fesz, vagy biztos, hogy szakadás és semmi más nem lehet?
Az a para, hogy előttem senki sem bontotta a kijelzőt, és minden más ( thinklight, bluetooth, stb. ) teljesen hiba nélkül megy. Amúgy a bluetooth is később került bele.
-
-
Chaser
legenda
Úgyse megy, illetve talán jobban villog
Azt nem vágom hogy adjam meg a paramétert, ha elindítom a villogáson kívül nem történik semmi.
Gondwana: A paramétert nem vágom hova írjam. Azon kívül hogy villan egyet a kijelző nem történik semmi, nem jön be almenü stb. Nem értem hogy tudok megadni paramétert.
-
cadeyrn
aktív tag
X201 webcam upgrade szivat.
X200-ból kiszerelt, tesztelt, működő webcam, X201-be bele, semmi.
BIOS upgrade, semmi. Se biosban, se oprendszerben, se sehol.Bármilyen ötlet, hogy mit nézzek meg? Hardware gyanús, de fogalmam sincs, mit kell tenni.
Lehet baja a mimo harmadik antenna, ami leszigszalagozva pont aláfér a kamerának?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest