Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-23 22:38:51

LOGOUT.hu

A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71501) rocket válasza h3lios (#71497) üzenetére


rocket
nagyúr

Elfeledkeztel az F2P jatekosokrol, sokan nem koltenek a jatekra 10eurot se, betort lapokbol, meg nemi goldbol fedezik az uj kiegeszitot, nekik meg muszaj kivarni, mert 2-3k dusttal/golddal melle lehet konnyen loni nehany rossz crafttal.

Persze jelenlegi tier 1-2 deckek nem tunnek el hirtelen a sullyesztoben, es olyan is lesz ami nehany KoTFT common/rare kiegeszitessel az marad.

UG eseteben annyiban mas volt a helyzet, hogy egy csomo kartya kirotalt, vagy Hall of Famebe kerult, itt most ilyen nem lesz.

Ezert is bantam meg a pre ordert, siman a meglevo goldbol meg dustbol fedezheto lett volna ez a kiegeszito, mert olyan sok vacak lap van, ami meg fun/troll deckbe se fig erni egy fabatkat se.
Blizzard uj strategiaja, hogy ~4honap/kartya kiegeszitore alltak at,ugynezki a minoseg rovasara ment a KoTFT eseteben.

[ Szerkesztve ]

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#71502) DaveNo1 válasza h3lios (#71500) üzenetére


DaveNo1
veterán

A játék függőség is szenvedélybetegség.

You are not prepared.

(#71503) Cathfaern válasza DaveNo1 (#71502) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Két év alatt 400k nem függőség. WoW-ra is elmegy ennyi idő alatt 200k csak a havidíj miatt. Gacha típusú játékokban (Fire emblem Heroes, Star wars galaxyies, stb.) egy-egy bannerre eltolnak 400k-t a bálnák (és bannerből van havonta több is akár). Na az beteg :)

(#71504) #75376384 válasza DaveNo1 (#71502) üzenetére


#75376384
törölt tag

ajjmár... ez "hobbi"

(#71500) h3lios: elnézve a hozzászólásaid jelentős részét elég furcsa a kapcsolatod ezzel a hobbival. az pedig, hogy mennyit vertél el a játékra a kutyát se érdekel. :)

[ Szerkesztve ]

(#71505) Scale válasza ETOM (#71490) üzenetére


Scale
őstag

Nekem csak sima legendary eset.. :DDD
De érdekes, mert utoljára múlt hétfőn vagy mikor volt a szerver oldali patch és az ominózus legendary eső és azóta csak egy brawl paklit nyitottam múlt csütörtökön, meg most, szóval megint a 2. packban volt legendary.. még mindig tart ez a dolog vajon? Bár ungoroból azóta arena miatt kinyitottam pár paklit, azokban nem volt semmi érdemleges.

(#71506) DJGABI


DJGABI
addikt

amúgy... most hogy bejöttek ezek a deck manipuláló dolgok... discard locknál olyan lap miért nincs még, ami visszakeveri a deckbe az addig eldobott lapokat? vagy az túl ópé lenne? mittom én 10 manáért is mondjuk?

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#71507) fogtunder válasza DJGABI (#71506) üzenetére


fogtunder
nagyúr

sok értelme nem lenne, disco lockkal a 10 körre vagy nyertél, vagy már mindegy. de egyébként inkább értelmes démonokat nyomtassanak.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#71508) DaveNo1 válasza Cathfaern (#71503) üzenetére


DaveNo1
veterán

Kiindulva a rendszeres düh kitörésekből amit itt a fórumon produkál egy pszichológus nem ezt mondaná.

You are not prepared.

(#71509) saen válasza DaveNo1 (#71508) üzenetére


saen
veterán

Hagyjátok már szegényt. Ne akarjuk megmondani, hogy ki mit szeret, mit élvez és azt se, hogy mennyi időt tölt vele. Nem vagyunk egyformák és ez így van rendjén.

(#71510) F-ECT$ válasza h3lios (#71497) üzenetére


F-ECT$
titán

A szokásos vákuum elemzés Trumptól, maguk a kártyák persze jók, de ha nem lesz hozzájuk top deck, akkor nem lesznek játszva.

Nekem is van 20k+ dustom, de nem fogom elfecsérelni olyan lapokra, amikkel 1-2 hétig tudok játszani. Persze 1-1 epic vagy legend belefér, de 4-5 rossz craft már nem, ha hosszú távon gondolkozok.

Dive ever, work never.

(#71511) F-ECT$ válasza DJGABI (#71498) üzenetére


F-ECT$
titán

Pár hete merült fel bennem az, hogy ha posion van a fegyveren, akkor a Flurry kinyír-e mindent, amire akkor még nem volt a válasz, de most már igen. Szerintem ez így ok, kérdés, hogy mennyire korlátozza ez be a jövőbeli fegyverek készítésének lehetőségét.

Dive ever, work never.

(#71512) fogtunder válasza F-ECT$ (#71510) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Trump Ungoroval is nagyon befürdött, de már annyiszor láttuk, hogy kár ezekre bármit is alapozni, a héten elekzdődik a playtest, aztán fogjuk látni, hogy mi a jó, meg mi nem. remélem azért legalább egy-két paklit össze fogok tudni rakni kraft nélkül, de max arénázok pár hétig, ha nagyon félremegy a nyitás.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#71513) F-ECT$ válasza fogtunder (#71512) üzenetére


F-ECT$
titán

Trump... :)

Valószínűleg én is a nyitásból próbálok meg deckeket összerakni, szerencsére 100 körüli packból azért a legtöbb deck kipróbálható, viszont sajnos a questek és most a dk-k bevezetésével nagyon sok olyan deck van, amibe kell az adott legend, ha az nincs meg, akkor hiába van meg a másik 29 lap a deckhez, mégse lesz kipróbálható.

Dive ever, work never.

(#71514) fogtunder válasza F-ECT$ (#71513) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én ungorot nagyon bemákoltam, kb. 10 pakkonként volt legend benne, félek, hogy itt most nem fog összejönni

I hate morning people. And mornings. And People.

(#71515) h3lios válasza DaveNo1 (#71508) üzenetére


h3lios
addikt

A dühkitörés nem itt kezdődik, ez csak 1 szimpla BabyRage, amit a legtöbb játék esetében (pláne ekkora RNG-vel) megszoktak az emberek. Én a HS miatt nem török - zúzok, mint azt a legtöbb streamer teszi a neten. Az már beteges lenne. A CS-vel is ezért álltam le, mert tudtam, hogy nem egészséges játszani vele, ha csak felhúzom magam rajta.

Egyébként ami téged illet mindenben szeretsz túlozni és köpködni a másikat, ami szintén nem túl egészséges dolog. De mondhatnám azt is, hogy csak tipikus "magyar" mentalitás ... :U

A játékfüggőségről pedig annyit, hogy ez nem itt kezdődik. Soha a büdös életben nem lennék akkora elborult kocka, hogy a munkahelyemről / annó suliból lógjak 1 játék miatt. Vannak játékfüggők, akik napi 20 órát WOW-oznak farmolnak, arra már azt mondom beteges. Régen nekem is voltak MMO-s élményeim, de manapság már PC-t sem újítok, mert 1 kártyajátére felesleges. Ha ez a te olvasatodban játékfüggőség akkor eléggé torzult a világképed.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#71516) micafighter válasza F-ECT$ (#71511) üzenetére


micafighter
nagyúr

Volt válasz, én playteszteltem neked már akkor :DDD

[ Szerkesztve ]

(#71517) ígyvanferi válasza F-ECT$ (#71510) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Tessék, te is ülsz a 20K+ duston, de nem akarsz kraftolni belőle kb. semmit, mert hosszútávon gondolkozol. Mert nyilván a következő kiegben minden lap ultraszuper lesz. Ja nem, nem lesz, így gyűjtheted tovább a dustot az azt követő kiegre és így tovább. Persze mindenki azt csinál, amit akar, csak a logikát nem látom benne.

(#71518) saen válasza ígyvanferi (#71517) üzenetére


saen
veterán

A logika nálam az, hogy több dustot költök, mint ami bejön minden új kiegnél, ezért előbb-utóbb el fog fogyni. Persze fogok craftolni ami tetszik, nagyfiú vagyok, el tudom dönteni, hogy mivel akarok játszani. Fogok holnap is kraftolni tutira, mert 50 pakliból olyan nagyon sok cucc nem fog esni. Ettől függetlenül nem craftolok én se mindent ész nélkül, csak amiben látok fantáziát.

(#71519) F-ECT$ válasza ígyvanferi (#71517) üzenetére


F-ECT$
titán

Nekem annyi a logikám, hogy amennyire lehet f2p akarok játszani. Ez korábban kb megvalósítható volt, mert felváltva jöttek az adventure és kártyás kiegek. Idéntől ez megszűnik, így várhatóan a korábban felhalmozott gold és dust készletem kiegről kiegre fogyni fog, ezért takarékoskodok vele.

Ez egyébként nem jelenti azt, hogy semmit se craftolok, sőt. Azt se jelenti, hogy a kieg utáni 1-2 hétben nem ugrok fel a hype trainre és nem craftolok hülyeségeket, így van most pl Hobart-om, Xaril-om, amiket mai fejjel már nem craftolnék, bár ez utóbbi néha fel-feltűnik.

Dive ever, work never.

(#71520) h3lios


h3lios
addikt

Kripp is csinált egy top 10 listát, az ő megközelítése sokkal inkább a common- rare lapokra épül, illetve, hogy mennyire lesznek használhatóak a lapok a metában. Mondjuk a Warlock hero-t nem igazán értem, mert továbbra sincs mid game heal a játékban és turn 10-re simán agyonver az összes aggro.

B-tag: H3lios#2825

(#71521) tomazin válasza ígyvanferi (#71499) üzenetére


tomazin
veterán

azért remélem érzed, hogy nem feltétlen jó az élet többi területén, hogyha furának érzed azt, hogy a szűkös erőforrásokat mások a lehető legoptimálisabban használják ki ;]

(#71502) DaveNo1 tudom, hogy menő neki beszólni, de ez olyan messze van a szenvedélybetegségtől, mint makó jeruzsálemtől

[ Szerkesztve ]

(#71522) Scale válasza tomazin (#71521) üzenetére


Scale
őstag

Nincs is olyan szó, hogy legoptimálisabb. ;]

(#71523) tomazin válasza DJGABI (#71506) üzenetére


tomazin
veterán

kinyitottam a brawlos packkom és volt benne egy nozdormu. úgy hogy patchkor nyitottam párat és abban is volt

Scale Leírtam tehát van :P

[ Szerkesztve ]

(#71524) micafighter válasza tomazin (#71523) üzenetére


micafighter
nagyúr

És amit patchkor nyitottál, azt betörted?

(#71525) tomazin válasza micafighter (#71524) üzenetére


tomazin
veterán

Akkor arany millhouset nyitottam. A lényeg azon van, hogy 1-2 pakli telt el és megint nyitottam.

mod: most olvastam el mit írtam és lehet úgy is érteni, hogy megint nozdu volt benne. bocsánat, rosszul írtam.

[ Szerkesztve ]

(#71526) fausto


fausto
addikt

Kíváncsi lennék arra, hogy hogyan bontottam, de nincs kedvem excelbe vezetni. Van valami automata megoldás erre, valami progi, ami figyeli a bontásokat és utána mindenféle statikat lehet gyártani belőle?

(#71527) tomazin válasza fausto (#71526) üzenetére


tomazin
veterán

nem kellett volna sokat visszaolvasni :P

(#71528) ígyvanferi válasza tomazin (#71521) üzenetére


ígyvanferi
addikt

De ez az, hogy nem használják, csak gyűjtik. A kutya is elássa néha a nagyobb csontokat, ínségesebb időkre készülve, de mivel mindig kap rendesen enni, sosem szorul rá, a kert meg már tele van velük. Illetve még a skót viccek jutnak eszembe, hogy ülnek az arannyal teli ládán, de inkább száraz kenyeret esznek, mert mi lesz, ha...

(#71529) fogtunder válasza ígyvanferi (#71528) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én is harácsolós voltam, most már szarok bele, gyűjtök, amennyit tudok, nem kraftolok egyértelmű hülyeségeket, de nem ülök a duston, mert semmi értelme, pláne, hogy kimarad a legmókásabb rész, az új paklik próbálgatása az első pár hétben. pl. egy pala DK-t simán le fogok gyártani, ha nem nyitom ki és lesz vele jó pakli.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#71530) ígyvanferi válasza fogtunder (#71529) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Na, ez a jó hozzáállás szerintem. :K

(#71531) fausto válasza tomazin (#71527) üzenetére


fausto
addikt

Köszi :R
Most nem vagyok otthon, nem tudom kipróbálni. Olyat tud, hogy a kártyákat is számolja, melyikből mennyit nyitottam? A screenshotok alapján úgy látom, hogy csak azt számolja, mennyi common, rare, epic, legendery esett a pakkokból

(#71532) tomazin válasza ígyvanferi (#71528) üzenetére


tomazin
veterán

Ez szerintem egy olyan dolog, hogy mindenkinek más a mentalitása. Van aki a havi fizujának a seggére vág 5nap alatt, mert van pénz, tehát tud költeni, aztán meg várja a kövi fizut. Van aki ki tud jönni belőle a hónapban. És van aki félre is rak belőle. (egységnyi pénzről beszélünk)
Ez ugyanúgy igaz itt is, csak más erőforrások vannak. Nem azt kell megértened, hogy a másik miért csinálja úgy ahogy, hanem azt kell elfogadni, hogy amit ebben a hszben leírtál az sarkított példa(ák) és a fenti csoportokból az egyik nézőpontja.

fausto : nem tudom mit tud, reggel találtam redditen. de ahhoz, hogy tudja egy kártya raritását, ahhoz tudnia kell mi volt az a kártya.

[ Szerkesztve ]

(#71533) fogtunder válasza tomazin (#71532) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nekem a melóm is erőforrás optimalizálás, egyszerűen nem tudok nem value alapon nézni erre a játékra sem a maga erőforrásaival. de itt azért nem arról van szó, mint a való életben, hogy elkezdtem 30 évesen a nyugdíj előtakarékosságot, mert lehet, hogy 4 év múlva sehol nem lesz a játék, inkább úgy optimalizálok, hogy ne legyen bent túl sok cuccom kihasználatlanul, ha meg elfogy, kevés lesz, max veszek pakkot pénzért.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#71534) tomazin válasza fogtunder (#71533) üzenetére


tomazin
veterán

erre írtam, hogy mindenki úgy játszik ahogy akar és mindenki annyit költ rá amennyit akar. nincs jó vagy rossz, csak más nézőpontok vannak.

(#71535) fogtunder válasza tomazin (#71534) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nyilván, én se mondom meg senkinek, hogy csinálja, csak a saját tapasztalatomat.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#71536) F-ECT$ válasza ígyvanferi (#71528) üzenetére


F-ECT$
titán

Gyűjtök, de mellette szinte minden paklit ki tudok próbálni. Szóval nem a száraz kenyeret eszem, hanem a frisset, sőt mellette még teszek rá feltétet is, csak az mondjuk nem minden nap kaviár, hanem néha csak felvágott, hogy holnap is legyen mit enni.
Konkrét példa: a rugó questet és patchest nem nyitottam, így lecraftoltam, viszont a wari questet meg nem, mert bár erős pakli, de annyira unalmas, hogy azért a pár meccsért ami valószínűleg tolnék vele nem fogok beleölni 2000+ dustot (néhány epic is hiányzik hozzá).

Igaz, hogy a release utáni fejetlenség összes deckjét nem tudom kipróbálni, de egy csomót igen, és ami fontosabb, hogy az utána jövő 2-3 hónapban meg szinte bármilyen deckhez van kedvem, ahhoz meglesznek a lapjaim. Ez számomra azért is fontos, mer napi 3-5 meccset tudok lejátszani (szinte minden nap), többet viszont szinte sose. Így ha a nyitás után ki tudok próbálni 3-4 decket, az már bőven kitölti a szabadidőmet, a meta beállása után pedig marad annyi dustom, hogy a tier 1-3 deckek 90%-át tudom játszani.

Emellett a goldon rohadtul nem ülök, szinte 0-ra lemegy a kiegek után, a dust főleg az utóbbi idők nerfjei miatt gyűlt fel ennyire, és innentől kezdve ez is inkább fogyni fog, mint gyűlni.

Remélem így már érthető a logikám :)

Ja és ha úgy döntök, hogy abbahagyom, akkor az összes erőforrást beletolom az utolsó kiegbe, azt kiélvezem és 0 bent hagyott értékkel lépek ki, mint ahogy ezt megtettem anno a wow-ban, d3-ban vagy a hots-ban is.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#71537) micafighter válasza tomazin (#71525) üzenetére


micafighter
nagyúr

Semmi gond, azért kérdeztem mert úgy értettem hogy dupe-ot nyitottál igy patch után :)

(#71538) tomazin válasza F-ECT$ (#71536) üzenetére


tomazin
veterán

azt mondjuk nem értem hogy tudsz még azután játszani, hogyha már eldöntötted, hogy abbahagyod. én ha már eljutok erre a pontra, akkor semmi kedvem még ahhoz sem hogy diridárizzak egyet.

(#71539) F-ECT$ válasza tomazin (#71538) üzenetére


F-ECT$
titán

A döntés nálam nem egy pillanat műve azoknál a játékoknál, amikbe sok időt beletettem, hanem már hetekkel korábban elkezd érlelődni, sőt néha meg is áll a gondolat ha újra találok benne annyi örömöt, hogy érdemes legyen folytatni.
A HS-ben valószínűleg ha eljön ez az érzés (közel már jártam hozzá), akkor az 2 kieg közötti holt időben lesz, és ha véglegesedik az elhatározás, akkor megvárom még az új kieget, beletolok minden goldot és dustot, elfunolok / trollkodok az új deckekkel, aztán ha annak is elmúlt a varázsa, akkor helló.

A Hots-ban is megvolt a 350e értékű hősből 280e-nyi a kilépésemkor, és amikor abbahagytam, akkor kb 30e gold maradt benn, de azt már nem "tudtam" elkölteni, mert a maradék hősök kicsit sem érdekeltek.

Dive ever, work never.

(#71540) tomazin válasza F-ECT$ (#71539) üzenetére


tomazin
veterán

nálam most is halmokban áll a gold hotsban, pedig nem játszom vele és amikor nagy ritkán belépek akkor sem érzem, hogy húúú de jó lenne ha rögtön elkölteném..illetve nálam ha megszületik az elhatározás én ott is hagyom azonnal

[ Szerkesztve ]

(#71541) micafighter válasza DJGABI (#71498) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nézd meg a videót amit linkeltem: https://youtu.be/30SUCFoVIjk

(#71542) KISDUCK válasza h3lios (#71500) üzenetére


KISDUCK
addikt

2 naponta 1 doboz cigi 480k éves szinten? Ez hogy jött ki? No offense csak kíváncsi vagyok.

(#71543) F-ECT$ válasza KISDUCK (#71542) üzenetére


F-ECT$
titán

Az hibás számítás, mert 1 doboz cigi kb 1200 Ft, így 219e Ft az éves fogyasztás, bár szerintem a dohányosok jó része 1 dobozzal elszív naponta, és akkor már 438e Ft-ra jön ki.

Dive ever, work never.

(#71544) tomazin válasza micafighter (#71541) üzenetére


tomazin
veterán

ezek azért nem kicsi változások. elég kemény pofáraesések lesznek ebből. (nem lehet hero change után megint támadni weaponnel)

de az tetszik, hogy kicsit oda is mondd neki, hogy jó lenne egyértelműsíteni, hogy mely változás tervezett mégpedig a mágikus patchnotesban..

[ Szerkesztve ]

(#71545) micafighter válasza tomazin (#71544) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen, gyakorlatilg a változások felét nem emlitették a patch notes-ban. Igy azt se tudják az emberek hogy akkor most szándékos vagy nem szándékos volt a dolog. Aki meg veszi a fáradtságot rááldozva a szabadidejéből és küldi a bugreportokat, az meg lehet hiába küldi mert szándékos változás volt, csak elfelejtették közölni a patch notesban.. Nem tudom elhinni hogy ennyire komoly cég ennyire triviális dolog felett elsiklana, ugyhogy szerintem ugy voltak vele hogy javitották a bugokat, de ,,ne írjuk bele a patch notesba, hátha nem veszik észre, mint ha mi sem történt volna". Sajnos más logikus magyarázatot nem nagyon látok. Toastnak meg amugy mehetne szerintem egy csekk minden hónapban a Hearthstone csapattól, annyit playtesztel nekik..

(#71546) h3lios válasza KISDUCK (#71542) üzenetére


h3lios
addikt

Elnéztem, nyilván napi 1 dobozzal számoltam a 480-at.... :DDD De ahogy lentebb írják, hogy sokan simán eltolnak napi 1 dobozzal. Illetve, kollegám pl. két naponta 1 dobozzal pöfékel, viszont a bulikon 2-3 doboz sem ritka, szóval árban megint majdnem ott vagyunk.

Igazából azt akartam szemléltetni, ha az embernek van 1 káros szenvedélye (amivel valóban roncsolja magát) azzal is elkölti ugyan azt a pénzt, mint én.

Nyilván, ha az ember úgy indul ki ebből, hogy 1 "játékra" költ majdnem 400k-t 2 év alatt az röhejesen sok. De más ennél sokkal nagyobb pénzeket dob ki más tárgyak gyűjtésére (másik hobbim a lego gyűjtés ami szintén nem 1 olcsó mulatság).

Én valahogy a megszerzett javakkal tudok érvényesülni akár megfogható, akár virtuális. Nekem a 70-80 ezres heti szigetbérlet ára értelmezhetetlen. Persze, ha van 1 kedvenc együttesed, mint nálam a Rammstein és a Nightwish, akkor megéri a napi jegy. De 1 héten keresztül számomra ez már inkább zavaró, mint élmény. Mások meg erre költenek, ahogy mondta más is, szerencsére nem vagyunk egyformák.

B-tag: H3lios#2825

(#71547) KISDUCK válasza h3lios (#71546) üzenetére


KISDUCK
addikt

Azt hittem már valami, brutális prémium dohánnyal számoltál. Ha szigorúan vesszük neked ez is káros szenvedély amilyen rageket szoktál nyomni itt fórumon. :D

Más: jól olvastam, hogy jelen állás szerint hajnali 5 után lehet pakklikat nyitni? Azért mozgat ez a kérdés, mert éjszakás vagyok és valamivel fel kéne dobni a műszakot.

(#71548) balisz válasza KISDUCK (#71547) üzenetére


balisz
senior tag

Release Schedule. De azért én nem vennék mérget arra, hogy 5-kor majd mindenki nagy vidáman nyitogatni fogja a pakkjait.

(#71549) thesound válasza micafighter (#71545) üzenetére


thesound
őstag

Most néztem meg a videot, egy-kettő számomra logikusnak tűnik, de Fandral pont, hogy nem. Ráadásul nem esküdnék rá meg, hogy minden lapnál a kiírás sorrendjében hajtja végre. Nem mindegy, hogy először 3-at vagy 1-et sebez a wrath. (most úgy van, hogy először 3-at utána 1-et)

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#71550) beherit


beherit
tag

80g csere #BlueOwl21461

amor fati

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.