- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
bisiz
tag
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy a hdd sentinel szerintem mindhárom winchesterem(2ssd,1sima) rendben van, de mégis gond van az egyikkel? Kettőt 100%-osnak írt, míg az egyiket, amelyik sima HDD, 98%-osnak. 3 éves már ez a winchester, de a sentinel még elég sok napot jósol neki, viszont sűrűn lefagynak mostanság alkalmazások és 'nem válaszol' üzemmódba kerülnek, aztán feladatkezelőzhetek. Most tettem újra a windowst egyébként.
-
-
LámaZ
addikt
De van még egy problémám:
Vettem egy alaplapi IDE → SATA konvertert, és nem működik.
Bedugtam az alaplapi IDE csatlakozóba, a merevlemezt meg csatlakoztattam az IDE → SATA HDD portra (van rajta SATA → IDE HDD port is).
Tény, hogy nem a kártyához adott táppal hajtom meg a merevlemezt, hanem a gépben lévő egyik Molex csatlakozóról, mert túl nagy a kábel vége. -
-
Saltwater
aktív tag
válasz
800.henrik #38188 üzenetére
Sajnos nem javítható.
-
szöggi
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ezzel kapcsolatban:
A HDD-m három particióra volt osztva (39, 83 és 343 GB). Újratelepítettem a win-t és a két kisebbet egyesíteni akartam. A telepítés előtt töröltem őket, de nem engedte egyben létrehozni, sőt a 83 GB-osat nem is tudom használni, mert:"Nem sikerült új partíciót létrehozni a megadott használaton kívüli helyen [Hiba: 0x8004240f]"
Miután felment a win a lemezkezelésnél próbáltam rá "új egyszerű kötetet" csinálni, de ott meg ezt írja:
"Nincs elegendő hely a lemez(ek)en a művelet befejezéséhez."
Mit lehetne csinálni, hogy legalább használni tudjam megint? (Bár a legjobb az lenne, ha valahogy hozzá lehetne "csapni" a rendszer particióhoz.)
-
gyuszito
senior tag
Hello skacok! Van egy gigabyte G31M S2L lap, ami nem hajlandó látni egy sata2-es vinyót. IDE vinyót látja, bootol is, ha mind kettő be van dugva, akkor látja a sata-sat is, de nem tud bootolni róla. Másik gép látja, bootol is róla. Alaplap csere?
-
dani78102
újonc
Mikor elindítom az Adobe Flash Prof. CC-t akkor a lemez használtsága 90%+ lesz és elkezd zörögni.
Egyenlőre csak ennél a programnál vettem észre egyébként semmi gond.
3 éves a HDD.
Érdekesség , hogy pl a a Flash-en belül lenyitom a File menüt (+ még egy két menünél) akkor abbamarad a zörgés.
Program hiba , vagy kezdjek aggódni a HDD-m miatt? -
Saltwater
aktív tag
válasz
800.henrik #38090 üzenetére
Le kell menteni az adatokat, és a winchestert eladni donornak
-
800.henrik
senior tag
válasz
800.henrik #38090 üzenetére
Ezzel mit lehet csinálni?
-
M0ng00se
őstag
Üdv.
Gyors kérdés .Múlkor túlterhelődött a táp, de gyorsan leoldott.(nem bírta a konfigot) na és úgy alakult hogy elszállt a winyó(szektorhiba meg delay). lehet a két dolognak köze egymásnak? -
djculture
félisten
válasz
férfiállat #38181 üzenetére
Átkell állitani a mikrotorrentet hogy ramra dolgozzon első körben
-
férfiállat
tag
Van egy wd green 500-asom ketté particionálva. c 250 és a d is. a problémám az hogy letöltöttem a d-re kb 60 giga filmet, és megfőtt, nem hajlandó tovább tölteni, hanem alul kiírja hogy lemez terheltség 100% tudjátok esetleg a megoldást?
-
djculture
félisten
-
pcgamer01
senior tag
Üdv.
Egy Samsung HD502IJ HDD külső házba nem pörög fel,lehetséges hogy nem kap elég naftát hogy felpörögjön?
Dávid
-
kispecek
aktív tag
válasz
liksoft #38172 üzenetére
A valóban fontos dolgokról van biztonsági másolatom, de azért átnézném mire van még szükségem a lemezről.
Igazából annak is örülnék, ha újra használni tudnám a HDD-t.
Ez a program amit ajánlott fentebb a kolléga, az le tudja formázni a lemezt, vagy csak adatmentésre szolgál? -
Sound_Maniac
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja alaplap csere volt, és azóta az egyik HDD ( HITACHI 250GB ) formázásnál ( Partition magic ) mindíg "#105 partition table errort" ír ki. Tud valaki megoldást erre?
-
-
kispecek
aktív tag
Lenne gy kis problémám, ehhez szeretnék segítséget kérni.
Toshiba A500 laptop HDD helyén SSD az opikai meghajtó helyén optibay keretben a HDD Win 8.
Újra telepítés után nem látja a HDD-t, vagyis a rendszer látja de megnyitni nem tudom...stb.
Adtam neki egy betűjelet, erre kéri hogy formázzam le, mivel vannak rajta olyan adatok amire szükségem van, ezt nem tettem meg.
Erre valami raw formátumra tette.Most ott tartok hogy semmit nem tudok vele kezdeni.
HDD sentinel csak jókat ír róla....Előre is köszönöm
Vagy esetleg Budapesten lenne valaki aki meg tudná kuksizni.
-
Williams
aktív tag
válasz
liksoft #38162 üzenetére
Olyanra gondolok, ami magát az egész meghajtót védi (talán ata password-nek hívják), tehát nem kell hozzá program, csak a jelszó beállításához (illetve eltávolításához). Azt hiszem, az így beállított meghajtó bootolásnál kéri a jelszót, még a post képernyőnél, ha átkerül másik gépbe, akkor is...
-
válasz
Williams #38160 üzenetére
Laptopok esetén boisban bekapcsolható a hdd titkosítása, oprendszer számára átlátszó. Asztali gépek ezt nem tudják. Asztali gépekhez TPM modult kell venni ha biztonságos Bitlockert vagy EFS-t akarsz használni, vagy más módszer: külön program (TrueCript vagy PrivateDisk) mountoláskor megadható 20+ karakteres jelszóval..
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
HDD (pontosabban SSD)-t kellene levédeni jelszóval. Ehhez van külön program amivel meg lehet oldani?
Köszönöm!
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Kékes525 #38156 üzenetére
Arra gondolok, hogy a merevlemez sokkalta gyorsabb, mint ahogy az adatra szükség van.
Pl.: középgyors merevlemez 100 MB/s szekvenciálisan, 1080p x264 mkv 2-3 MB/s sorosan olvasva szintén, nem folyamatosan olvas a merevlemezről a lejátszó program, hanem burst-ösen, a nagy része megy a cache-be.
100 MB/s >> 2-3 MB/s -
Kékes525
félisten
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Kékes525 #38154 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem hogy milyen típusú fájlok, tehát média vagy inkább program. Az előbbinél nem igazán van jelentősége a tördelődésnek, ezeket úgyis sorosan olvassa az OS, és sebesség viszonyban termelő >> fogyasztó. Program esetén meg pont fordítva, tehát inkább ott van gyakorlati haszna a töredezettségmentesítésnek.
Ha a merevlemez élettartamát tartod szem előtt, akkor inkább a megfelelő hőmérsékletről gondoskodj első körben.
-
Werkly
őstag
Van különbség egy 750GB és egy 1TB HDD között "fájlügyileg"? Úgyértem, hogy egy régi notinak lehet nem tetszene az 1TB de az 500GB-osat vinné gondmentesen?
-
Kékes525
félisten
Ha egy vincseszteren nagyfokú a fragmentáció, a lassuláson kívül okozhat e bármilyen problémát, logikait vagy akár fizikait (pl.: a gyakoribb fejmozgások miatt)?
-
Toobee
veterán
Sziasztok!
Samsung HD103J a következő hibát produkálja: a számítógép újraindítás után nem akart többet bekapcsolni. A rendszer egy mSata-s SSD-n van, tehát semmi köze ehhez a merevlemezhez. Miután lehúztam, probléma nélkül bekapcsolt. Bekapcsolt állapotban újra visszadugva megfagyott az egész rendszer. Van tartalék lemezem, csak volt rajta egy-két félfontos dolog. Mivel próbálkozhatnék?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Kékes525
félisten
válasz
Milgram1 #38132 üzenetére
Kritikus hiba a Western Digital Caviar Green merevlemezeiben
Amúgy a Hard Disk Sentinelel is megoldható, ha zavar a túl sok parkolás Beállítások-Lemez Figyelés-Lemezek leállításának akadályozása.
@liksoft: A gyakorlat azt mutatja, hogy felesleges volt az aggódás ez miatt?
Nekem is van, persze én átállítottam anno...
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Milgram1 #38132 üzenetére
Teljesen feleslegesen fárasztja a mechanikát, tehát egyértelműen igen. Ezen a szinten (WD Green) olyan 100-200 ezer parkolást szoktak szavatolni. Egyébként teljesen kifogástalan az állapota a SMART alapján.
(#38134) olivera88: A 63%-ot mi okozza? Áthelyezett szektorok? Amennyiben igen, és stabil az állapota, tehát nem szaporodnak tovább az áthelyezett szektorok, akkor véleményem szerint használhatod. Persze a backup nagyon ajánlott, de az vadonat új lemez esetében is az lenne.
-
mrterminator
aktív tag
Sziasztok, van egy WD 2Tb vinyóm, aminek rossz a mechanikája, de külsőre hibátlan. Ilyeneket ki vesz meg és menyiért, eladható kb? Köszi előre is
-
djculture
félisten
válasz
CollectoR #38128 üzenetére
Ezt akkor tudod meg ha letakaritod és csinálsz rajta hdsentinelben egy destruktiv irás olvasás tesztet. Ha nullázódik amire van esély akkor semmi baja vagy áthelyeződnek a szektorok akkor egy határon túl ami a szentinelben is kivan irva hibás a cucc és lehet gariztatni.
-
CollectoR
aktív tag
Üdv!
Meg tudná valaki mondani, hogy ez pontosan mit jelent fizikailag a vinyóra nézve, mert nem hangzik túl jól (HDsentinel szerint) :#198 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 -> 12094627905536
-
olivera88
veterán
Van egy 2 éves WD Blue vinyóm aminek a kondíciója 49 % ra esett kb 1 hónap alatt. Tegnap leformáztam, ettől felment 63 % ra.
Aztán HDS el csináltam felület tesztet, írásosat ami hibátlan lett. Szerintetek érdemes még használni? Mennyi ideje lehet még hátra? Jah meg csináltam a WD progijával egy extended tesztet az is oké lett.
-
shelby6793
újonc
kiszedtem a hdd-t, tiszta telepítést csináltam az ssd-n. szépen felraktam a drivereket, először az alaplapi cd-vel, majd az alaplap-gyártó honlapjáról frissítettem. sajnos csak ekkor szembesültem azzal a ténnyel, hogy a satákhoz tartozó drivert win install előtt/közben kell telepíteni (?! -_- pedig direkt megnéztem az alaplap kézikönyvébe, de erről nem szólt a fáma...).Viszont találtam egy másik fórumos megoldást hogyan lehet mégis csak install után felrakni a drivert, végig csináltam az utasításokat, aztán még a win7 frissítéseket, az összes fontosat, legyen minden rendben. aztán visszacsatlakoztattam a hdd-t. nég annyiban változott a dolog, hogy azt a partícióját amin az os volt még az egész újratelepítés előtt leformáztam, hogy később nehogy emiatt legyen valami gond. na ezt a partíciót most észre sem vette, és 10 perc után újra , ugyanaz a kékhalál. arra gyanakszom, hogy mivel az említett preinstallos driver fájlok közt ott van jraid.sys, mégiscsak az lehet a baj, hogy nem helyesen telepítettem fel, úgyhogy most még erőt gyűjtök hogy, újra kezdjem az egészet elölről
...
-
ottopisti
újonc
köszönöm!megpróbálom!
-
ottopisti
újonc
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket,olyan kérdésben,hogy:Van egy külső HDD-m egyik napról a másikra tönkrement,elment róla minden.Programot találtam hozzá,amivel vissza lehet hozni az adatokat.Nem is ez a legnagyobb baj,hanem hogy a gép nem látja a HDD-t!Valakinek van ötlete mi lehet a baj?Indításkor kicsit kattog,aztán minden a megszokott.Ha a HDD sérült hogyan lehet helyrehozni?Köszönöm a válaszokat! -
pjen
félisten
válasz
shelby6793 #38114 üzenetére
Nem biztos,hogy jó 5 let,de 1 próbát megér:Húzd le a HDD táp és adat kábelét,csak az SSD legyen a gépben ,és ragd újra a wint.Aztán próbáld csatlakoztatni a HDD-t.
-
shelby6793
újonc
Sziasztok! Egy kis problémám akadt, és tanácstalan vagyok. Van egy HDD-m (IDE csatlakozós) win7-es op.rendszerrel. Vettem egy ssd-t (SATAII
), azzal a szándékkal, hogy ezentúl erről fog futni az op.rendszer, a hdd megmarad az egyéb fájloknak. Az ssd-re is fel lett rakva egy win7. Gond nélkül elindul az ssd-ről, látja a hdd-t, de 10-15 perc után jön a kékhalál "driver_irql_not_less_or_equal" kiírással 0x000000d1 hibakóddal (a többi hibakód mögötte a zárójelben nem mindig azonos) illetve a jraid.sys-el van még problémája. Ha kiiktatom a gépből a hdd-t semmi baja nincsen (legalábbis nagyon úgy tűnik). Megpróbáltam a hdd-n lévő rendszert elindítani, de nem találja a felhasználói profilomat. Az eszközkezelő szerint a drivereim naprakészek és jól működnek. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond, össze lehet-e hozni még valahogy, hogy működjön a hdd és az sdd is?
-
válasz
vitemerius #38111 üzenetére
és a win is ugyanúgy fogja látni-kezelni. (csak a bootolhatóságát gátolhatod meg vele)
-
válasz
vitemerius #38111 üzenetére
Igen, fel fog pörögni.
-
vitemerius
tag
Ha a biosban letiltom az egyik hdd-t, akkor az ugye attól még áram alatt marad. De fel fog pörögni induláskor?
-
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Az 500-as WD winyómat kb 1-1.5 hónapja lassulás után szektorhibára gyanakodva,hdd sentinellel megvizsgáltam,és az fogadott amitől féltem,lett rajta két bad szektor
Na most hdd regenerátor kijavította és utána 100/100-as lett ! de 1 hét múlva ugyan úgy előjött,megint kijavítottam és egy ideig jó aztán előjön........ úgy tudom,hogy a fizikai szektorhibát nem tudjuk javítani "házilag" akkor ez most lehet csak töredezett fájl vagy valami ilyesmi lenne ?
Lehet már újra kellene húznom a rendszert is egy formázással egybevéve,csak még eddig lusta voltam ráValaki tapasztalt már ilyet ?
-
anorche1
őstag
válasz
MoP_FX 57 #38104 üzenetére
Szerintem sikerült is, de így se jó. Viszont így végre beenged a mappába, de a fájlnevek kékkel vannak írva, és nem engedi megnyitni őket. Viszont ha megnézem egy fájl tulajdonságát, akkor a biztonság résznél nincs ott a felhasználóm, amit ha kézzel beállítok akkor engedi megnyitni, másolni. Viszont ez egyesével elég sokáig tartana. Ha egy fájlokat tartalmazó mappánál nézem meg ezt, akkor ott van a felhasználónevem.
-
anorche1
őstag
válasz
vitemerius #38099 üzenetére
Nincs jogosultsága a 16db mappához(#38100) MoP_FX 57
Mindenkinek teljes hozzáférése van hozzá, de nem jóSzerk.:
Van valami program ami az egészet pl. iso -ba lementi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- World of Tanks - MMO
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged