- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpeti3
csendes tag
Értem, köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek!
Annyit kérdeznék még, hogy ez hogyan fog tönkremenni? Mármint hirtelen vagy egyre több hibás szektor lesz és úgy? Csak az adataim miatt (bár ami fontos az megvan máshol is) meg az új winchester beszerzése miatt fontos ez. Tehát lehet olyan hogy egyszer az fogad hogy már be se bootol róla a windows?
-
válasz
Glaz-dozfhut #37994 üzenetére
Tölts le egy Linux live- ot /Linux MINT 17 mondjuk/ és pendrive- ról indítva használt ezt a programot:
Smart adatokat kiírja és öntesztet ez is csinál.
-
mpeti3
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #37995 üzenetére
Értem. Akkor semmit nem tudok, meg nem is kell tennem, csak figyelgessem ahogyan tönkremegy?
Egyébként lehetséges hogy még garanciás, bár fogalmam sincs már hogy mennyit adtak rá, valószínű csak egy évet és akkor lehetséges, hogy már letelt, de előkeresem a papírjait...
És akkor az lehetséges, hogy ettől fagyogatott ki mostanában a gép? Előfordult olyan, hogy leginkább online játékoknál, (ilyen egyszerűbb dolgokra kell gondolni pl.: Age of Empires 2) de volt hogy filmnézés közben is kifagyott, volt hogy beakadt a hang is és csak reset segített. Ritkán vagy 5-6-szor történt ilyen az elmúlt 3 hónapban...
-
Glaz-dozfhut
őstag
Sziasztok! Egy hete kaptam egy kész konfigot 6 HDD-vel RAID-be kötve. Az a gondom vele, hogy sehogy sem tudok ránézni az állapotukra ebben a formában. A frissen telepített XP-t kicsit lassúnak érzem (frissítések lefutása után is), plusz 2 darab vincheszter hőfoka 45 C° körül mozog. Olyan 4-5 évesre saccolom a hardvereket és volt, hogy megállás nélkül mentek.
Az a kérdésem, hogy ha egyenként megnézem a lemezeket egy másik gépen, azzal tudom majd ellenőrizni?
Kissé körülményes a szerelésük, azért nem mindegy. Most raktam össze takarítás után. -
mpeti3
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy nem túl rég vásárolt WD10EZEX winchesterem, amire a HDSentinel a következő információkat adta:
[kép], [kép]
Majdnem leestem a székről mikor megláttam!Tudnátok segíteni, hogy ez mitől lehet és mit tudok tenni?
Ráadásul tegnap még csak 77 hibás szektort írt, ma meg már 82-őtEzen van a rendszer (win7 64bit), de szerintem nem volt olyan nagy használatnak kitéve hogy ilyen hamar tönkremenjen...
Nemrég telepítettem újra valamint vettem egy másik winchestert, épp ezért gondoltam rájuk nézek már, erre ez fogadott...Előre is köszönök minden segítséget, tanácsot!
-
Zsivaagoo
őstag
Ha Win8-nál működik az ún. javító (újra)telepítés, akkor reménykedni kell a legjobbakban.
Mondjuk konzervatív fickó vagyok, maradok a Win7-nél és a 3TB és alatti vinyóknál, azokkal is van néha "zrí", de itt vannak hagyományos és bevált megoldások, nem kell új módszert feltalálni helyreállításhoz.
Drukkolok neked, majd számolj be, hogy mi lett a végeredmény.
-
qanic
tag
válasz
Zsivaagoo #37990 üzenetére
Mindkét HDD 4TB-os egyformák és ugyanúgy vannak partícionálva. A HDD1-en 3,01 TB foglalt. Ezek szerint lehet, hogy a másikat is fogom látni (ami tele van), ha a saját gépemre felrakom a WIN8-at egy HDD-re? Jó lenne mert azon is van acronis mentés.
Az SSD USB-n keresztül teljesen lefojtja a gépet, de a sajátomban megpróbál elindulni a WIN8, tehát hardver ügyileg nincs baja.
Minőségi tápom van és acronis mentéseim, mégis bajban vagyok.
-
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Csak egy gyors kérdésem lenne. Egy sata-s laptop vinyót be tehetek simán egy asztali gépbe ?
-
qanic
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem a következő probléma megoldásában.
1 SSD, rajta WIN8 és két HDD volt a gépben.
Valószínűleg a táp miatt elszállt a rendszer.HDD1: WIN7-es másik gépre kötve USB-n keresztül helyrejött a fájlrendszer.
HDD2: A WIN7 üresnek látja és formázná. A GetDataBack, Testdisk, Active@ Partition Recovery stb. próbálkozásokat inkább majd a saját gépemen próbálnám, miután telepítettem egy új windowst, mert az USB2-t nem a 4TB-os HDD-hez találták ki.A legnagyobb problémám az SSD-vel van:
WIN8 megpróbál elindulni, felajánl mindenféle opciót a hibajavításra, de egyik sem működik.
USB-vel másik gépre rakva, a WIN7 látja, kap betűjelet, de teljesen lefagyasztja a gépet, így nem is tudok rajta semmilyen vizsgálatot elvégezni.A biztonsági mentésekről:
Acronis mentés volt mindkét HDD-n a rendszerről, de a működőn lévőt nem tudja az Acronis beolvasni, mert szerinte hibás. A másikhoz meg ugye nem tudok hozzáférni. -
-
-
lyzzard
aktív tag
Valaki esetleg erre?
-
mekker
őstag
Új hdd,m van 7200.14, de az előző is csinálta ezt:
energia gazdálkodásnál minden ki van kapcsolva, csak a monitor kikapcsolása nem. Fél óra múlva, amikor visszaültem, nem akart magához térni. Ez mitől lehet??
Hdparm megoldhatja?(vagy nem is hdd propléma?) -
Zsivaagoo
őstag
válasz
BazsiBazsi #37977 üzenetére
Semennyit.
Formattálás, felületteszt, felületfrissítés az nem játszik be az adatátviteli sebességekbe, amire a HDD képes.
-
BazsiBazsi
aktív tag
Sziasztok, van egy nagyon régi HDD-m sose formatáltan le, elég érdekes jelenségeket produkál. Futási ideje 576 nap. Benchmark:
Ha teljesen újraformáznám mennyit segítene rajta? -
GiGaBiTeX
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 1 TB-os WD Red-et (WD10EFRX) nos a seek hang tényleg sokkal jobb mint a korábbi Blue-é, de felpörgés után állandóan hallani felőle egy ciripelő/nagyfrekvenciás/zúgást vagy hangot nem tudom mi a hivatalos megnevezése de marhára idegesítő...
Közel hajoltam hozzá és a HDD felől jön.
Van valami amivel lehet próbálkozni vagy ez ilyen (szar) ? -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Lord Dragon #37973 üzenetére
Szerintem az Istent akarod kísérteni, de Ő meg nem hagyja. Te állsz vesztésre, amíg pöpec lapot nem raksz a rendszer alá...
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Lord Dragon #37973 üzenetére
Ha 2 TB+ vinyóról bootolni akarsz, ahhoz kell UEFI a 32 bit LBA korlát miatt.
Sima adattároló vinyónál nincs ilyen probléma. -
-
válasz
Lord Dragon #37971 üzenetére
Akkor nem értem honnan veszed azt a zöldséget hogy az alaplapod vagy a pcie kártya nem kezeli a 3TB-ot sata-n..?
-
válasz
Doky586 #37970 üzenetére
Win7 Ultimate 64Bit-et használok. XP-t eleve nem is használhatnék 10GB RAM-al.
Az a baj, hogy az lenne a legegyszerűbb, hogy kölcsön kérni valakitől 2x2 TB vagy 2x1,5 TB HDD-t és kipróbálni az egészet. De senkinek nincs kölcsön 2 db ilyen vinyója a teszt erejéig. Főleg nem üres állapotban.
-
válasz
Lord Dragon #37969 üzenetére
Tudtommal se az alaplapnak se a pcie kártyának nincs ilyen jellegű limitációja. Mindkettő kezel 3TB hdd-ket is. Viszont az oprendszernek van limitációja. Ha XP-t használsz az gond, a maximális hdd méret ekkor 2.2TB.
XP esetén a Raid0 jó kérdés. Attól függ szerintem hogy szoftveres vagy hardveres az emuláció a biosban (szoftveresen kezelhet max 2x2TB-ot, de hardveres emulációnál nem kezelne 4TB-ot egyben). -
Sziasztok!
Remélem jó helyre teszem fel a kérdésem!
Nemrégiben vettem egy DeLock PCI Express Card > 2x internal SATA 3 GB/sec -es PCI-E 1x-es kis bővítő kártyát. A gyártó honlapján pontosan ott van minden adat róla.
Alapvetően azért kellett a kártya, mert elfogyott az alaplapomon a SATA port és további vinyókat is szeretnék a gépembe tenni. Viszont mielőtt bármilyen vinyót is vennék, jó lenne tudni, hogy ez a kártya vajon támogatja e a 3TB -os vagy annál nagyobb HDD-ket. Az alaplapom alapvetően nem támogatja, mert régebbi lapocska. De nagyon megbízható és nagyon jó cucc, úgyhogy egy darabig még nem szeretném lecserélni az alaplapot (EVGA nForce 790i SLI FTW Digital PWM).
Ez a lapot már 5,5 éve vettem. Annó még nem voltak 3TB+ HDD-k úgyhogy nem támogatja a lap alapból ezeket. Viszont jó lenne tudni, hogy ez a kis kártya amit most vettem ez támogatja e vajon, de sehol sem találtam erről semmilyen infót.
Ami még fontos: Az alaplapon alapból RAID0 tömbökben vannak a vinyók és a kis SATA kártyára is RAID0 tömböt szeretnék majd tenni mindenképp, amit támogat is alapból. A kérdés csak az hogy 3TB+ HDD-vel is viszi e a RAID0 tömböt vagy egyáltalán viszi e a 3TB+ HDD-ket.
Másik kérdés, ami ezzel kapcsolatban felmerült és sehol sem találtam választ rá:
Ugye az alaplapom alapból nem támogatja a 3TB vinyókat. 2TB-s vinyó a legnagyobb amit még felismer normálisan. Na most én RAID0 tömbben használok 500-as meg 750-vinyókat jelenleg. A másik kérdésem az lenne, hogy szerintetek 2 x 1,5 TB vagy 2x2 TB vinyót felismerne RAID0-ban az alaplapom rendesen? Mert ugye alapból hibátlanul kezeli ezeket, viszont RAID0 tömbben az összeadott méretük már átlépi a 3TB-ot. Ez is egy trükkös kérdés.
Kérnék mindenkit, hogy lehetőleg ne essen nekem osztani az észt, hogy mire kell nekem ennyi vinyó és miért így csináltam meg a gépemet egyébként is ...... csak probáljatok segíteni, ha tudtok!
Előre is köszi mindenkinek az infókat!
Szép napot nektek!
Üdv! L.D.
U.I.:
Tehát összefoglalva röviden a 2 kérdés:
1, 2x2 TB HDD-t RAID0-ban vinne e a lapom.
2, 3TB+ HDD-t támogat e RAID0-ban is akár a kis kártya vagy sehogy sem.Köszi!
-
mekker
őstag
Hát ezek a "tanácsok" nem igazán voltak túl építő jellegűek, de azért köszönöm.
Az volt a baja szerintem, hogy van egy 100 MB-os kis partíció, ami elvileg tartalmaz a bebootoláshoz szükséges fájlokat, és azt csak egy másik programmal tudtam átmásolni (EaseUS).
Most betölt a Windows, már csak a D:\-t kell átrakni és elvileg rendesen fog működni.Nem akarok vitatkozni veletek, mert tudom hogy itt sok embernek több tapasztalata van ilyen téren, de az miért nem "klónozás", hogy a C:\ tartalmát 100%-osan átmásolja egy másik HDD partíciójára? És hogy jön ide a RAID 1?
-
-
LámaZ
addikt
válasz
liksoft #37963 üzenetére
Ezek a tükrözések hogy mennek amúgy?
Pl., ha van a gépemben egy 40 GB-os HDD, rajta a Win 7, és ki akarom cserélni 120 GB-os HDD-re, akkor miként tudom átvinni az oprendszert úgy, hogy bootolható legyen az új lemezen?
Tükrözöm a kicsit a nagyra, és akkor a nagy 120 GB-jából lesz egy 40 GB-os partíció a Win 7-el, és egy másik, 80 GB-os üres partíció?
De valami rémlik: migrálás. ☺
Hoppá!
Az Aomei-ben van is ilyen funkció: „Migrálás SSD-re vagy HDD”-re (talán egyszer, tavaly, már használtam is), csak azt nem tudom mit takar ez. -
mekker
őstag
-
MoP_FX 57
őstag
-
dunkel
őstag
válasz
King Unique #37954 üzenetére
Linuxos nas
-
mekker
őstag
Sziasztok!
Egy merevlemezt tükröztem egy másikra. Hogyan tudom rávenni a másik hdd-t, hogy bebootolja a Windowst?
Kicsit lehet off, de nem találom hol az ehhez szorosabban kapcs. topik -
dunkel
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék a mellékelt HDD SMART információk előrejeleznek-e valamit, van-e valami teendő?
-
Sziasztok!
Van egy 320GB-os WD Scorpio Black winyóm (WDC WD3200BEKX-00B7WT0).
Januárban vettem. Azóta harmadszor fordul elő, hogy gyenge vagy hibás szektor alakul ki rajta.
Eddig mindkét alkalommal megoldotta a problémát egy HDSentinel fefület frissítés. Ezek után 100/100-as lett a winyó. Gondolom, most harmadszorra is ez lesz.A probléma, hogy ilyen esetben installálhatom újra az OS-t, mert nem bootol be.
A HDSentinel azt írja, hogy a gari még nem lehetséges 99%-nál, de engem akkor is nagyon bosszant, hogy 2 havonta újra kell húzni az OS-t egy több órás HDSentnel kör után..
Ezzel mit lehet kezdeni?
ui.: Ugyanebben a gépben a többi winyó hibátlanul műxik.
-
gabip222
csendes tag
Helló!
Segítséget kérnék!
Ezt írja ki a gép a biosban:
Ultra DMA Mode-5 S.M.A.R.T. Capable but Disabled
Windows 8.1 telepítés közben a gép ujraindult de a bios-nál megállt
Így, még be sem tudok lépni a Biosba.Lehúztam a vinyót, majd átállítottam a SMART-ot és utána ugyan azt írja ki, kivéve hogy a Disabled helyett OK de ugyanúgy megáll
Ezen a vincseszteren már volt XP és WIN7 is 32bit-es ,a most telepített WIN8.1 viszont 64bites
ennek van e köze a hibához? A vinyó 1TB samsung kétfele particionálva (400-524GB)
A telepítés közben a 400GB particiot töröltem majd ujra particionáltam ée formáztam.
Az alaplap ASROCK 775i65G régi de eddig nem volt probléma vele.
Kérdésem az . hogy mi a teendő?? -
kmisi99
addikt
Laptopomra felraktam win8 at a C meghajtó látszik, de a D eltűnt. A lemezkezelő tökéletesen látja a windows inéző viszon nem.
-
Ha van Linux a gépen, akkor ilyen esetekben a Gparted gond nélkül megoldja a partícióval kapcsolatos feladatokat.
Nem ismert, milyen hibaüzenetet ír a Grub- od, de a sudo update-grub terminal parancsot futtad le, lehet, hogy megoldja a gondot. Ha van időd rá, 10 sec egyébként a művelet.(#37930) LámaZ
A HDS Linux alatt is használható, a HDDGURU úgy látom, hogy nem.
Még 1+ a Sentinelnek. -
válasz
Doky586 #37936 üzenetére
Köszi!
Nálam is a képeden szereplő blokk / szektor méretek vannak beállítva: 512/4096/4096/1024.
A Pertition Wizard-dal Align-oltam a C: partíciót. A D:-t nem kellett.
Ebből az a tanulság, hogy amit kézzel hozok létre, az align-olva lesz, amit pedig EaseUS-sal, az nem. Vagyis vigyázni kell az EaseUS használatával.
Kár, hogy nem tudtam hamarabb a Partition Wizard-ról, mert akkor azzal csináltam volna a másolást is.Még egy tanulsága van a dolognak: ha van linux is a gépen, akkor a partíció align után egy hibaüzenek kíséretében tudja csak elindítani a Windows-t a GRUB2. Gondolom, linux alól majd ezt helyre tudom tenni, bár még nem volt rá időm.
Kössz a tippet még egyszer!
-
lyzzard
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 500-as 2,5-ös samsung vinyóm, ahol lett pár tucat BAD a 213-215 GB közötti részeken. Sajnos bármivel akarnék átmenni rajta (Sentinel Lemezfelület újrainicializálás, HDD Regen, MHDD, mezei lassú formázás), mindegyik kiakasztja a meghajtót, és akár egy nap alatt sem hajlandó semmilyen gépben, sehogy sem továbbmenni ezeken a szektorokon (Sentinel jobb esetben Data error: cyclic redundancy check-et dob, rosszabb esetben I/O error-t).
Két kérdés.
Van -e lehetőség valahogy kizárni ezeket az adattárolásból a fentieken kívül? Amennyiben nincs, csinálnék két particiót 0-210 és 220-a végéig. A köztes 10 giga vagy üres, vagy valami eltérő rendszerrel lenne. Hogyan tudom megoldani, hogy a két partició egynek látszódjon anélkül, hogy az egyiket mappaként társítanám be a másikba?USB drive-ba lenne, sorozatoknak, egyéb nem fontos dolgoknak.
Köszönöm!
lyzzard -
LámaZ
addikt
válasz
waterhorse #37943 üzenetére
Ez egy lemeztitkosító progi.
Amúgy, sok ember ilyent vagy ehhez hasonlót kapott Kínából, és mivel nem ért hozzá, hatalmas hűhót csapott, hogy őt becsapták, mert hamis adathordozót küldtek neki.amúgy ha elhozod hozzám, én 1000 ft-ért eltüntetek minden titkot róla, és egyetlen, összefüggő partíciót csinálok a pendrive-odból. Meg még sokan mások is meg tudják ezt csinálni itt a fórumon.
-
waterhorse
csendes tag
Végülis sikerült megoldanom, mivel gyárilag ez egy kettéosztott pendrive volt, és eredetileg volt rajta egy program amivel lehetett szabályozni a két partíció méretét, így ezt kellett beszereznem a hivatalos oldalról.(VentureUSB_ModeConverter). Először szövegelt valamit, hogy nem sikerült a konvertálás, de a lemezkezelőben kékre váltott a meghajtó így már tudtam formázni. Eredetileg el akartam tüntetni, de érdekes módon ezzel sem lehet megszüntetni a 2mb-os partíciót, annál lejjebb nem megy a csúszka. Van ugyan a number of partiton alatt lehetőség rá, hogy 1 darab partíciót csináljak, de azt már nem merem piszkálni, mert szokatlan változások történtek fájlok másolásakor amikor nem volt foglalás a kettes parton. Amúgy sem értem a felét a választható lehetőségeknek.
-
-
LámaZ
addikt
válasz
waterhorse #37937 üzenetére
1. Ha nem fontosak az adatok, törölj minden partíciót, majd hozz létre egy újat, és utána formázd meg.
2. Ha fontosak az adatok: Válaszd a partíció kiterjesztése opciót a nagynál. -
Sordoran
addikt
Üdv, kis segítség kellene.
Nagyjából fél éve megadta magát a régi Samsung 320 GB-os vinyóm (win install nem ment rá, amúgy működik, 6 gyenge, 6 hibás szektor). Akkor pénz szűke miatt egy 1 TB-os WD10EZEX-et vettem (tudom-tudom), de már eldöntöttem akkor, hogy egy SSD-t veszek ősszel rendszer meghajtónak, addig hátha nem lesz gond ezzel. Viszont pár hete fura dolgot kezdett produkálni, bár nem biztos, hogy a HDD a ludas:
Régen a régi vinyó bekapcsolás után nagyjából 1-2 perccel kékhalálozott, majd utána amikor újra akartam rakni win-t már hibaüzenettel el se indult telepítés. Na most az új is bekapcsolás után 1-2 perccel kékhalál, DE előtte pár programot bezár a rendszer a program működése leállt hibaüzenettel. Pár különböző kékhalál hibát írt, ebből egyik (0x0000000A) régen is előjött ezért kezdett gyanús lenni. HDD sentinel nem jelez gondot, 0 hibás vagy gyenge szektor, 100% kondíció. Volt azért memtest is, az se írt bajt. Most 3 hét után bekapcsoltam, és rögtön ráküldtem egy lemezellenőrzést, végigment hiba nélkül. És ami poén, azóta (kb. 1 óra) nincs baja. Lehet ez HDD probléma így? Vagy valami más lapul a háttérben?
Illetve bónusz kérdés, hogy most Native IDE van bekapcsolva BIOS-ban, ezt érdemes átrakni ACHI-ra most? Utána olvastam hogy kell win reinstall nélkül, de kissé ódzkodok tőle, de ha segítene vagy gyorsítana gépen az jó lenne. -
gabip222
csendes tag
Helló!
Segítséger lenne szükségem! Ezt írja ki a gép a biosban:
Ultra DMA Mode-5 S.M.A.R.T. Capable but Disabled
Windows 8.1 telepítés közben a gép ujraindult de a bios-nál megállt
Így, még be sem tudok lépni a Biosba.Lehúztam a vinyót, majd átállítottam a SMART-ot és utána ugyan azt írja ki, kivéve hogy a Disabled helyett OK de ugyanúgy megáll
Ezen a vincseszteren már volt XP és WIN7 is 32bit-es ,a most telepített WIN8.1 viszont 64bites
ennek van e köze a hibához? A vinyó 1TB samsung kétfele particionálva (400-524GB)
A telepítés közben a 400GB particiot töröltem majd ujra particionáltam ée formáztam.
Az alaplap ASROCK 775i65G régi de eddig nem volt probléma vele.
Kérdésem az . hogy mi a teendő??Üdv gabip222
-
waterhorse
csendes tag
Sziasztok. van egy 4 gb-os pendrive-om ami alapból két felé volt osztva, egy nagyobb résztre, és egy 2 mb-os kicsire, ebből szerettem volna egyet csinálni. Leszedtem hozzá egy particionáló programot az AOMEI partition assistant-ot. majd egyszerűen a merevlemez törlését választottam a 2 mb-osra. Ezek után nem tudtam vele semmit kezdeni, a sajátgépbe nem látható a kötet. Az Assistant és a lemezkezelő kijelzi, utóbbiban fekete jelzéssel, nem lefoglalt, de semmilyen műveletet nem tudok vele végezni.
-
"Az Advanced Format-nak van köze a Windows-ban megadott Allocation Unit Size-hoz?"
Van. Előszöris a partíciót megfelelő alignálással kell létrehozni. A Win7 és utódai tudják ezt (easeus-t nem ismerem). Másodszor a formázáskor automatikus szektorméretet vagy 4k-t vagy nagyobbat válasszunk. (ha a régin 512 volt az gond lehet)
A zöldel karikázott szám nem lehet kisebb a felette álló számnál!
Az Advanced Format-nak egyébként semmi köze a formázáshoz.
-
Kékes525
félisten
válasz
Mezga Aladár #37933 üzenetére
+1 a honlapja nagyon informatív.
-
válasz
Saltwater #37932 üzenetére
Kössz!
EaseUS-sal már átmásoltam, és látszólag tökéletesen műxik, viszont elmaradt az a WOW érzés, amire számítottam a régi winyóról újra váltástól.
Nem tudom, hogy ennyit tud az új winyó, vagy valami nem százas a másolással.
Ezt meg tudom valahogy nézni?
A Partition Wizard meg tudja mondani, hogy minden rendben van-e?
(most egy ideig nem vagyok windows-os gép elött, ezért nem magam próbálom ki)Kössz!
-
Saltwater
aktív tag
Az AF-es partíció 4kbyte-os szektor blokkot használ, ezért javaslom hogy Partition Wizard-al másold a partíciót, majd átmásolás után egy "Align" paranccsal kérj egy "beigazítást" Utána működni fog AF-es merevlemezen a régi partíciód.
Olvasd el ezt a cikket, nagyon érdekes:
[link] -
-
LámaZ
addikt
válasz
George7823 #37906 üzenetére
Én a Dealextreme-től vettem ExpressCard-ot. Ha nincs ilyen csatlakozóhelyed, akkor még a kiszuperált DVD-író/olvasó helyére lehetne behegeszteni valamit.
-
wertzui123
csendes tag
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37924 üzenetére
Az is jó, ha most feljegyzed a hibás/gyenge szektorok számát, aztán a jövő héten ismét ránézel Sentinellel. De egyébként naplózza is a Sentinel a múltat, ott is meg tudod nézni mindig.
Amennyiben valami (fém)törmelék okozza a hibás szektorok kialakulását, az növekedhet tovább is, ezért kellene legalább egy hétig monitorozni, és közben használni azt az egy partíciót. Ha nincs változás, akkor az ott stabilnak mondható, de fontos adatot azért csak módjával tárolj rajta.
(én mondjuk torrenttel csurig tölteném néhányszor a partíciót, aztán számítanék rá ellenőrző összeget naponta)Használtból mindenképpen kizárólag 100/100 (HD Sentinel) állapotút, de én inkább a garanciális és újat pártolom. Elég érzékenyek sajnos.
-
pjen
félisten
válasz
wertzui123 #37924 üzenetére
Szia.Inkább vegyél egy kisebbet,de újat.
-
wertzui123
csendes tag
válasz
MoP_FX 57 #37923 üzenetére
És az a heti 1 ellenőrzés milyen programmal menjen? HD Sentinel szerintem még mindig azokat a hibákat írja ki, amik a lecsípett részen vannak, és nincsenek particionálva. Ez a továbbterjedős dolog kicsit fejbe vágott, azt hittem ki tudok még hozni pár hónapot, esetleg fél évet még ebből a merevlemezből, de tévedtem..
Merjek szerinted használtan venni HDD-t? -
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37922 üzenetére
Nem, HD Sentinel egész merevlemezt monitoroz.
Viszont nem ártana hetente egyszer azért ránézni, hogy nem szaporodnak-e a hibás szektorok. Könnyen továbbterjedhet a most egészségesnek nyilvánított részre is. -
wertzui123
csendes tag
válasz
MoP_FX 57 #37921 üzenetére
Maga a windows fagyott le. Megcsináltam a partíciót 215gb-ra, HD Sentinel még mindig hibákat jelez, nem lehet ezt valahogy frissíteni, hogy csak a jelenlegi "egészséges" partíciót nézze?
Köszönök minden eddigi segítséget! Legalább már lehet normálisan használni a gépet, nem tölt perceket mappák, programok megnyitásakor, és a windows is gyorsabban betölt. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37920 üzenetére
Maga a Windows fagy le? Vagy a HD Sentinel? Nem csak szimplán lelassult? Ha sok a hibás szektor egymás után, akkor le tud nagyon lassulni a feldolgozás, bőven 1 MB/s alá is.
De, le tudod csípni. Egyszerűen létrehozol egy darab partíciót. A te esetedben ez 298 * 0,8 = ~238 GiB lenne. A maradékot pedig meghagyod partícionálatlan területnek.
-
wertzui123
csendes tag
válasz
MoP_FX 57 #37919 üzenetére
Nem volt, de megint lefagyott.. 82% tól elindítottam megint, ment talán 5%-ot és megállt minden
Ebből lehet, hogy kuka lesz.. amit nem szeretnék. Nem lehet valahogy, lecsípni azt az utolsó 20%-ot úgy ahogy van? És akkor pl 320Gb-ból, használnék 280-at, vagy kevesebbet.. Elnézést ha nagy hülyeséget kérdezek, lehet, hogy nem így megy.. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37918 üzenetére
Jobb lett volna, ha egyben lemegy, és lehet látni a végén az összesített statisztikát.
A 82%-ig volt hibás szektor? -
pjen
félisten
válasz
Lovasíjász #37916 üzenetére
reklamáljak....igen.
-
Lovasíjász
tag
Üdv emberek!
Hálás lennék a véleményetekért...
Vettem egy 1 TB WD Blue vinyót használtan elvileg jó állapotban...(hehe lehet, hogy ezt nem kellett volna..)
Gépbe berak...felismer...formáz...tök lassan.. és láss csodát RAW-ba hozza ki. Sentinel szerint jó lesz éknek, vagy kislányomnak (1 éves) játszani...
Hozzáteszem próbáltam Win 7 ben újraformázgatni, de az jött válaszul, hogy nem sikerült neki.
Nem vagyok nagy guru ebben, ezért szeretném kérdezni tőletek, hogy lesz még ebből vinyó, vagy reklamáljak.Köszi előre is!
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37913 üzenetére
Szerintem is kezdd egy újraindítással, és utána egyből a HD Sentinelt futtasd!
-
Morris
veterán
válasz
wertzui123 #37910 üzenetére
Talán egy win újraindítással meg lehet oldani.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37910 üzenetére
Ez akkor fordul, ha valami más program zárat tart fent az adott meghajtón, tehát használja. Ha jelenleg van rajta adat, akkor nyilván bármi lehet. Zenelejátszó, torrent kliens, utána kell nézni.
-
wertzui123
csendes tag
válasz
MoP_FX 57 #37908 üzenetére
Szia!
Rámentem a "lemez felületnének újraincializálása" lehetőségre, kiírja, hogy minden adatot töröl, 2x megkérdezi, hogy folytatom-e. Majd mielőtt elindulna, azzal a hibával dob ki, hogy : "Nem sikerült a meghajtót zárolni a kizárólagos használathoz" .
Ilyenkor mi a teendő? -
Szaisztok!
Az Advanced Format-nak van köze a Windows-ban megadott Allocation Unit Size-hoz?
Egy nem AF-es winyóról másolom át a partíciót egy AF-es winyóra EaseUS progival.
Fogok bármi lassulást tapasztalni ahhoz képest, mintha én hoztam volna létre a partíciót az új winyón?Kössz!
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37907 üzenetére
Egy bizonyos szintig még lehet stabilizálni a merevlemezt, ami azt jelenti, hogy az összes hibás szektort áthelyezi a tartalékterületre. Az ilyen stabilizált lemezeket lehet továbbra is használni, tulajdonképpen mintha „hibátlan” lenne. A stabilizálásra pedig a HD Sentinel használható, abból is a 'lemez felületének újrainicializálása' nevezetű teszt. Elviekben a HDD Regenerator is ugyanezt az eljárást alkalmazza.
Végig kellene várni vagy egyikkel vagy másikkal, aztán megírni ide az eredményt. -
wertzui123
csendes tag
Sziasztok! Van egy 320gb-os Sata2 es WD HDD-m, Hard disk Sentinel nevű program 300 szektorhibát látott rajta, HDD Regeneratorral próbáltam ezt orvosolni, de az meg azt írta, hogy 800 rossz szektor van, abból 350-et kijavított (80%-ig ment a Regenerator, majd elkezdett másfél órán át dolgozni egy hibán, ezt meguntam és félbeszakítottam) Meg lehetne még valahogyan menteni ezt a merevlemezt, esetleg hagyjam egész éjjel menni a regeneratort? Nincsenek fontos adatok rajta, de jelenleg nem tudok újat venni.
Köszönöm mindenkinek!
-
George7823
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat, akkor nekem nem megoldható mivel nincs ilyen slotom.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
George7823 #37902 üzenetére
ha a laptopod alaplapja nem tudja az USB 3-at, akkor nem tudod megoldani sajnos.
max ilyennel tudsz usb 3-at csiholni a lapopodra...
link
feltéve ha van ilyen slott a laptopodon, bár szokott lenni általában majdnem minden laptopon -
válasz
Ha 2,5" merevlemezről beszélsz akkor valószínűleg nem okoz gondot, de ha 3,5"-ról akkor a külső tápellátásától gondoskodni kell...
-
liksoft
nagyúr
válasz
A gyári nem cserélhető. Esetleg ilyennel: [link]
-
George7823
csendes tag
Ha van egy USB3 csatlakozójú külső merevlemezem (gyári) akkor, okoz valami gondot ha USB2.0 ba dugom be mivel nincs 3.0 a gépemben. A mA számban a 2.0 az 500 mA, a 3.0 az 900 mA ahogy olvasom, van külső megtáplálása külön a külső merevlemezemnek egyébként. Tehát Okoz valami gondot? A másik kérdésem az lenne ami még felmerült bennem, hogy a laptopomba meg lehet oldani hogy legyen USB3.0 valahogyan ki lehet cserélni a gyári 2.0 mat 3.0 ra?
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Mulderpapa #37898 üzenetére
Az adatokat még meglehet menteni, de a winchestert nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500 stb.)
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged