- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg666
őstag
válasz
stargazer #36799 üzenetére
Nekem van egy ilyen:
HighPoint Technologies, Inc. Rocket 620PCI-Express 2.0 (Compatible with PCI-Express 1.0).
Industry Standard AHCI Compliant.
Plug-n-Play Ready.
Bootable support.
Hot Plug.
Compatible with SATA HDD, SSD, etc.
Power Efficient – Going Green Saves Green.
Ez alkalmas, de nem mindegyik.
-
stargazer
senior tag
hali,
az miért van hogy bizonyos dolgokat ha akarok indítani a gépen, akkor leáll a vinyó? aztán megint felpörög, de addigra már annyira behal a rendszer hogy úgyis mindegy...
ez miért lehet? IDE vinyó.
ki kéne valahogy cserélnem SATA SSD-re, csak nem tudom hogy lenne az igazi, mivel nincs sata csatlakozó.
ezek a pci kártyák alkalmassá teszik az SSD-t a bootolásra? -
-
ggg666
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36796 üzenetére
Az erase fülön se működik, úgy hogy a verify be van pipálva?
-
ggg666
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36794 üzenetére
Előtte törölted a kötet tartalmát?
-
Jarod1
veterán
válasz
GeneraL_XTX #36792 üzenetére
no ez érdekes, próbáld meg 1 másik adatkábellel, lehet 1 szál sérült.. nem usb-s ugye?
-
Jarod1
veterán
válasz
GeneraL_XTX #36790 üzenetére
Futtas tesztet,írás olvasás.
-
JohnK
aktív tag
Sziasztok!
Adott két 10 év körüli Samsung 7200 RPM-es 160 GB-os HDD a következő állapotokban.
Kérdésem, hogyha megpróbálom jobban hűteni ház ventilátorral őket, akkor meghosszabodhat-e valamivel az élettartamuk. Most vettem melléjük SSD-t szóval mostantól csak adattárolásra lesznek használva.
Válaszokat előre is köszi.
Meghajtó 1:
Meghajtó 2:
-
Jarod1
veterán
válasz
GeneraL_XTX #36786 üzenetére
hdd tune futtas rajta és chkdsk-t
-
djculture
félisten
válasz
GeneraL_XTX #36786 üzenetére
smart adatokat megkell nézni de valószínűleg van rajta egy rahedli hibás szektor ilyenkor már nem nagyon lesz rajta stabil partició..
-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok!
Van egy viszonylag új, 1TB-os wd winyóm, csak adattárolásra volt használva. Minap azt vettem észre h RAW-os lett, eltűnt minden adatom. Nagy nehezen megcsináltam, mélyformáztam ntfs-re, minden jónak tűnik,de:
Hiába adok neki manuálisan betűjelet a lemezkezelőben, újraindítás után ugyanúgy nem látja a win, megint kell neki adnom. Húztam már fel emiatt 3x is a wint, mindig ugyanez van.
Próbáltam magára a winyóra telepíteni a rendszert, de nem sikerült, mindig hibaüzenettel elszáll. Vagy ha fel is települ, nem ijut tovább a töltőképernyőnél.
Valakinek vmi tipp? Vagy halott ügy, vigyem gariba?
-
raven12
senior tag
-
tomp
félisten
Volt egy külső dokkolóm ami kezdett meghalni így random időközökben lecsapta a vinyót. Volt amikor egymás után többször is. Azaz 3-4x még fel sem tudott rendesen pörögni már lecsapta. Most egy új külső dokkolóban megy tovább. HDSentinel szerint 100/100-as. Régi dokkolóban és az új rackben is volt felület teszt többször is. Mindig gond nélkül végig ment nem volt hiba.
A hozzáértők szerint a SMART mit mutat az állapotról?
Samsung HD502HI
Sebességgel nincs gond. -
Rruuer
senior tag
-
djculture
félisten
válasz
Rruuer #36774 üzenetére
Attól függ mi okozza az adathibákat amit a belső javitó algoritmus nemgyőz javitani.. Samsungnál ez általában rejtett hibás szektorra utal azt tudod stabilizálni a felület ujrainicializálásával utána meg pár szor irás olvasá tesztt futtatásával. Ha elektronika hiba akkor viszont ez nemfog segíteni csak ha elteszed pihenni (még nem fontos adatok tárolására jó lesz amig végképp megnem adja magát)és cseréled egy másikra.
-
Rruuer
senior tag
Sziasztok! van egy SAMSUNG HD753LJ hdd-m és az a gondom vele hogy néha megakadnak a játékok, hogy az mért lehet? (nem hinnám hogy sata2-ön nem futnának normálisan a játékok)
-
válasz
liksoft #36761 üzenetére
Hasonló mint a laptopoknál a bios/ata-jelszó az ssd-ken, amig a flash kártya az eszközben van a user észre sem veszi (elfelejti), csak mikor kiveszi hogy leolvassa az adatokat, akkor már nem olvasható.. (ettől még hálózaton bármi átmásolható futó laptopról - itt futó telefonról).
Ezért írtam hogy kábel azért kell.. de ez a téma itt off. -
liksoft
nagyúr
válasz
Doky586 #36760 üzenetére
Mert a legtöbb titkosítás kódolását jelenti az anyagnak, vagy az egész drive-nak. Ezért az üzemmód kiválasztása sokszor a tároló formázásával is jár. Ilyenkor meg ugrik minden. Megoldható a már tárolt adatokkal is, de macerásabb, sérülékeny a folyamat. Olyan mint egy partíció odébb helyezése. Így sokan nem is vállalják be a gyártók részéről. (Nekem nincs ilyen telefonom, így csak általánosságban tudom mondani.)
Viszont ha a legkisebb esélye van adatvesztésnek, akkor a lassú, vagy kábel vásárlásos verzió a járható, nem a titkosításos.
Egyébként nem tudom megérteni, hogy egy ilyen kábelt miért ne lehetne venni. Sokkal olcsóbb mint céges adatmentés. Vagy ha ennyit nem érnek meg az adatok a tulajnak, akkor miért cseszegetik az ismerőst. Az ingyen is megoldható minden korszaka már lezárult!
-
-
válasz
kriszwells #36756 üzenetére
Előszöris javaslom ellenőrizd hogy a memóriakártyára nem állítottál-e be titkosítást:
Beállítások - Telefon - Telefonkezelés - Biztonság - Titkosítás
Kikapcsolt állapotnál az van odaírva: "Titkosítás kikapcs."
Nekem más tipusú Nokiám van, ezért nálad lehet kicsit más az útvonal..Ha ki van kapcsolva akkor a kártyaolvasó olvassa. Ha be van kapcsolva de elfelejtetted a kódot, akkor szabványos micro-USB kábellel Nokia Suite módban (nem tárolóhely módban) másolható csak tudtommal. Titkosítatlanul simán usb-kábellel akár tárolóhely (=kártyaolvasó) módban is olvasható.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
kriszwells #36756 üzenetére
Kell venni ahhoz a Nokiá-hoz egy USB kábelt. De lehet, hogy meglévő (nem más telóé) mikroUSB kábellel menne a dolog.
Leformázás és visszanyerés tuti, hogy adatvesztést fog eredményezni.
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Még mindig a múltkori probléma, Nokia 5230-ból a memóriakártyáról kéne felrakni gépre adatokat de a vezetéke nincs meg, bluetooh-on át tudom küldeni saját telóra arról felrakni, de lassú így. Kb. 6gb-ot kellene...
Kártyaolvasó meg azt írja a lemezt formázni kellene, tegnap próbáltam samsung, lg, huawei és más nokiával is de egyik sem ismerte fel.
Ha leformázom és pl. Recuva-val megpróbálom visszahozni kb hány %-a fog sikerülni?
-
PH-User
addikt
válasz
liksoft #36752 üzenetére
Sziasztok!
Most akartam eladni egy 500GB 6 nap üzemidejű HDD-t, 100/100-as volt, semmi hiba.
Be kellett tennem egy régebbi gépbe átmenteni pár dolgot, de a másolás lassú volt, s most visszatéve az én gépembe 94 adatátviteli hibát ír ki a HDS program.
Nos, a vevő emiatt nem akarja megvenni, nem lehet ezt az értéket valahogy nullázni?
Tudom, hogy a HDD jó, mindenféle felülettesztet elvégeztem, sehol hibás szektor semmi.
Van rá valami megoldás?Előre is köszönöm!
-
csaabz
őstag
Hello!
Van egy WD 250GB-os külső merevlemezem. Az elmúlt hetekben egyre nehezebben akarta felismerni a számítógépem, most pedig eljutott odáig, hogy egyáltalán nem ismeri fel. Kipróbáltam másik gépen, majd másik adatkábellel, de ott sem működött. Azt lehet hallani, hogy áramot kap és egy kicsit felbúg, de ezen kívül nem történik semmi. Mi a teendő?
Van valaki, aki ezzel foglalkozik és esetleg rá tudna nézni? -
Jarod1
veterán
válasz
AeSDé Team #36748 üzenetére
kevés a kraft az amper neki USB 500mA es és ez drasztikusan lecsökken minnél hosszab a kábel, ezért szoktak 1 másik kábelt is rádugni segédtápnak! nem bírja megforgatni a fejet ezért kattog...próbálkozik.
-
válasz
AeSDé Team #36748 üzenetére
Én ugyanezen hdd-t használom az eredeti 20cm-es és egy másik 80cm-es kábellel (természetesen hosszabító és HUB nélkül). Minden tökéletes.
Az hogy a telefon nem bírja táppal ellátni azért nem csoda..
-
AeSDé Team
őstag
Lenne egy új kérdésem, visszatérve a Maxell P-series 500Gb-os külső merevlemezemre. A tartozék kábel kb. 30 cm hosszú, ami gyakran nagyon rövid, már megpróbáltam USB hosszabbítón keresztül használni, és nem működött.
Próbáltam rádugni már összesen 3-4 másik hosszabb kábelre hosszabbító nélkül amiket ismerősöktől kértem el, és azokkal sem megy, csak ismétlődően villog és kattog amikor bedugom a gépbe. Nemrég rádugtam a mobilom OTG kábelére, és ott is ugyan azt a kattogást produkálta. Mi az oka ennek? Láttam már más merevlemezt amit össze-vissza használt a tulaj hosszabbítókon, OTG-n keresztül telefonnal, tablettel, és jól működött mindenhol. Akkor ez miért ilyen makacs, hogy csak a saját kábelével működik, azzal is csak hosszabbító nélkül? Ha egyszer tönkre megy a kábele (már lassacskán kezd kopni) akkor milyet vegyek neki? Mi van ha azokkal se lesz jó? -
VIBO
őstag
Hi
Mivel tudom azt megoldani, hogy egy sima vinyót rá tudjak usb-n keresztül kötni egy laptopra?
-
lacy027
tag
válasz
utgyuru #36737 üzenetére
Az USB portoknál amit elállítottál, állítsd vissza. A merevlemezek leállítását kell kikapcsolni, ez pedig független a csatlakozótól, legyen USB-n vagy SATA-n a HDD.
Az asztali gépek USB portjai tápellátottak maradnak a kikapcsolás után is. Nem tudom van-e a megszüntetésre valami BIOS/UEFI beállítás, a teljes áramtalanításhoz ki kell húzni a konnektorból vagy kikapcsolni a tápegység hátulján lévő kapcsolóval. Elméletben le kellene álljon a lemez a gép leállításakor - hacsak valamit el nem állítottál a rendszerben. -
-
utgyuru
aktív tag
válasz
Zsivaagoo #36728 üzenetére
USB szelektív felfüggesztés beállítás - ezt rakjam tiltásra?
Előjött még valami: miután kikapcsolom a gépet, a hdd pörög tovább. Kihúzom a gépből az usb-t, leáll. Visszadugom (gép változatlanul kikapcsolva), és elindul egyből megint a hdd. Arra gondoltam először, hogy abba az usb-be dugtam, amin kikapcsolva is van töltés, de nem abban volt. -
Htibimor
senior tag
válasz
realmadrid92 #36735 üzenetére
Szia!
Nem vagyok láma annyira, de ezt nem igazán értem. Nem látom a saját gépben, és így a többit sem tudom. Akkor most mi van? Segíts kicsit bővebben, ha lehet. Köszi!
U.I: MÉGIS!
NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!!!!!
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Hoztak nekem egy WD Caviar Blue (8MB) 250GB-os Sata vinyót. Rádugtam a gépre de 400-600 kbps-el tudok másolni róla.... Van erre valami ésszerű magyarázat?
Elég sok adatot kéne leszedni róla de így megőszülök mire végzek.
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy 3 terrás WD RED vinyót. Megpróbáltam formatálni, de csak 2 gigát enged. Azt olvastam, hogy valamit át kell állítani a biosban, de nem tudom mit. Asus P8Z77-V LX alaplapom van. Tud valaki segíteni?
-
Sziasztok!
Nem tudjátok mit jelent a S.M.A.R.T 13-as és 195-ös pontja ? [kép]
Ez a legrégibb sata hdd-m..
(neten megtaláltam a wikiben de nem lettem okosabb) -
utgyuru
aktív tag
"WD 10EADS External USB Device"-al kapcsolatban olyan gondom van, hogy valamiért "leáll" néha. Konkrétan ott lett nagyon zavaró, hogy erről hallgatok zenét, és kb 5 percenként megáll a zene, hallom hogy elkezd pörögni a hdd, aztán megy tovább a zene. Korábban Win7 alatt is csinált ilyet néha, ma feldobtam egy 8.1-et, most folyamatosan. Mit kellene állítanom?
-
moonguru
őstag
válasz
djculture #36725 üzenetére
Igen én is úgy csinálom, csak a BIOS meg Windows nem veszi figyelembe az eltolást!
(furcsa is lenne)
A letiltást ezekre értettem.
Ui:
Köszönöm a visszajelzésedet, miszerint találtál ténylegesen hibás cache memóriás példányokat.
Jól jönnének nekem, tárolásra cache tiltással még jók lehetnének.
-
djculture
félisten
válasz
moonguru #36724 üzenetére
Én már elég sok folyamatosan hibázó cache memóriás hhd-t teszteltem arról lehet felismerni hogy a tesztnél ugrál össze vissza a hibás rész. Ha csak az van amit te irsz azaz puffer túlcsordulás, akkor tényleg lehet használni a vinyót maximum ha zavar a sentinel itélete akkor az end to error count smart adatot el lehet tolni nullára.
-
moonguru
őstag
válasz
djculture #36721 üzenetére
Az a gond hogy HA Egyszer hibázott a memória bármi okból is pl. áramingadozás, akkor a SMART elkönyveli hibásnak és többé nem foglalkozik vele.
Ezután már örökké hibát fog mutatni a SMART.
Megfelelően letesztelve előjönne a hibája ha fennállna. (én még hibásat nem találtam)
Tesztelésre én is a HD Sentinel Pro regisztrált verzióját használom.
-
TROG AIR
aktív tag
Sziasztok,adott egy 320 Gb-s notivinyó,2 hónapos Lenovo laptop része volt,
már újonnan is 14 nap üzemideje volt hd sentinel szerint,szintén ezen program szerint kiváló állapotú.
Közben került ssd a laptopba,ez pedig ment ki egy külső házba tárhelynek,
A gond vele: majdnem minden indulásnál kattog,néha fél percig,majd recseg is...
néha teljesen leáll majd random ujraindul.
Hdd tesztek szerint hibátlan, 100% .-os.
Ám ugye abszolut megbízhatatlan. Nem szeretném emiatt gariba visszaadni a notit,mert lehet csak megnézik és nekik jó lesz-így kb egy hónap mire visszaadják vagy szerencsés esetben cserélik,
de így meg semmire sem jó... -
lacy027
tag
válasz
AeSDé Team #36715 üzenetére
Először azthittem a parkolásra kérdeztél vissza a #36700-as hozzászólásodban, ezért került be a neved is. Az első hozzászólásban választ kapsz a kérdéseidre, ha maradna még, ott megkérdezheted.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
lacy027 #36714 üzenetére
Nem tudom miért írtad bele az én nevemet is, de biztos gondolat olvasó vagy, ugyanis "WD5000AADS" merevlemezem szintén szerepel a listán. Eddig Win 7 operációs rendszer alatt nem tapasztaltam problémákat vele. Vagy ez olyan hibajelenség amit nem lehet egyszerűen kiszúrni, mégis gondokat okozhat?
Próbáltam olvasni a cikkben linkelt angol leírást, de nem igazán értem hogy a probléma most rám is vonatkozik, vagy csak egyes felhasználókra. -
-
tomp
félisten
válasz
djculture #36699 üzenetére
Tanusítom! 2003-as 40gigás seagate már kapott minden. Volt amikor fél percen át lecsapta a táp. Hallottam, hogy felpörög majd lekattan, aztán újra fél percen át. A hőmérő szenzorja már nem stabil van amikor leesik 5-7fokra aztán vissza. Nagyon jó anyagból készült. Rajta van a wimdows és vígan megy 100/100 értékekkel.
-
válasz
AeSDé Team #36706 üzenetére
de, ugyanaz
-
Saltwater
aktív tag
válasz
BoneDragon #36703 üzenetére
BIOS-ban az AHCI módot állítsd át IDE módra.
-
djculture
félisten
válasz
Beethoven #36704 üzenetére
hd tune 15 napos teljes verzió leszed [link]
Feltelepit elindit, Ez a rész megkeres pipa és start:Ha nincs piros rész akkor lehet használni gond nélkül, ha van akkor a hibátlan részekre ugy kell telepiteni a particiót hogy a hibás részeken ne legyen partició. Jobb esetben nem nagyon van összevissza a hibás rész.
-
Beethoven
tag
Helló!
Van egy Seagate márkájú 2.5"-os 500gb-os sata2 hdd-m.
Sentinel 100/2-nek látja. 2 hibás szektor van rajta ami nem javítható.
Továbbá ezernyi recovery sector, amiket állítólag egy bizonyos hdd doktorral kell helyrehozni hogy legalább külső adattárként, pl filmek tárolására használni lehessen.
Egy számtech bizományiban elvittem és közölték hogy ők és úgy globálisan senki nem fog hozzá mert rettentő időigényes mert egyenként kell megtalálni és javítani a hibás szektorokat, nem kifizetődő és koránt sem biztos a sikerül a projekt.Ezesetben megpróbálnám én ezt a dolgot. Mit kell csinálnom, hogyan kell használni a programot amivel javíthatom a problámát? Hogy fogjak hozzá egyáltalán?
Üdv. Szabi
-
Saltwater
aktív tag
válasz
BoneDragon #36694 üzenetére
Próbáld meg "csökkentett módban" indítani a Windows-t. Jó volna tudni milyen kékhalál hibaüzeneted van, bár az már nem épp ebbe a topicba tartozik.
-
Saltwater
aktív tag
válasz
ShinjiNo #36693 üzenetére
Szerintem nem a winchester könyvtár struktúráját láthattad. Ha valóban a winchester firmware valamelyik modulja sérült, akkor nem tehetsz semmit, mert a firmware modulokhoz az XP alatt működő WDR demo verzóijával férhetsz, de azzal is csak olvasni lehet. Ha írni is szeretnél firmware modulokat, akkor az zsebbenyúlós lesz. Ha nincsenek rajta fontos adataid, akkor add el donornak, vagy gyakorolj rajta, hátha valahogy életet lehelsz bele és írd le nekünk ide hogyan sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Opera böngésző
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Everest / AIDA64 topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest