- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Kékes525 #38156 üzenetére
Arra gondolok, hogy a merevlemez sokkalta gyorsabb, mint ahogy az adatra szükség van.
Pl.: középgyors merevlemez 100 MB/s szekvenciálisan, 1080p x264 mkv 2-3 MB/s sorosan olvasva szintén, nem folyamatosan olvas a merevlemezről a lejátszó program, hanem burst-ösen, a nagy része megy a cache-be.
100 MB/s >> 2-3 MB/s -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Kékes525 #38154 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem hogy milyen típusú fájlok, tehát média vagy inkább program. Az előbbinél nem igazán van jelentősége a tördelődésnek, ezeket úgyis sorosan olvassa az OS, és sebesség viszonyban termelő >> fogyasztó. Program esetén meg pont fordítva, tehát inkább ott van gyakorlati haszna a töredezettségmentesítésnek.
Ha a merevlemez élettartamát tartod szem előtt, akkor inkább a megfelelő hőmérsékletről gondoskodj első körben.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Milgram1 #38132 üzenetére
Teljesen feleslegesen fárasztja a mechanikát, tehát egyértelműen igen. Ezen a szinten (WD Green) olyan 100-200 ezer parkolást szoktak szavatolni. Egyébként teljesen kifogástalan az állapota a SMART alapján.
(#38134) olivera88: A 63%-ot mi okozza? Áthelyezett szektorok? Amennyiben igen, és stabil az állapota, tehát nem szaporodnak tovább az áthelyezett szektorok, akkor véleményem szerint használhatod. Persze a backup nagyon ajánlott, de az vadonat új lemez esetében is az lenne.
-
MoP_FX 57
őstag
Szerintem a legelegánsabb egy eject-uneject páros lenne. Windowson például a 'devcon' nevezetű beépített toollal meg lehet oldani.
Egy Toshiba USB merevlemezre így néz ki az eljárás:
> devcon remove *toshiba* // lecsatolja és leállítja
> devcon rescan // indítja és visszacsatoljaMaga a SATA belső HDD szintén hot-plug, tehát mennie kell azzal is. RAID0 esetén kell valamennyit ügyeskedni talán a leválasztással, de elég részletesen meg lehet adni, hogy mit csatoljon le.
> devcon help removeÉrtelemszerűen ezeket a parancsokat lehet batolni, nem kell mindig feltétlenül parancssorral ügyeskedni.
-
MoP_FX 57
őstag
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Lord Dragon #37973 üzenetére
Ha 2 TB+ vinyóról bootolni akarsz, ahhoz kell UEFI a 32 bit LBA korlát miatt.
Sima adattároló vinyónál nincs ilyen probléma. -
MoP_FX 57
őstag
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37924 üzenetére
Az is jó, ha most feljegyzed a hibás/gyenge szektorok számát, aztán a jövő héten ismét ránézel Sentinellel. De egyébként naplózza is a Sentinel a múltat, ott is meg tudod nézni mindig.
Amennyiben valami (fém)törmelék okozza a hibás szektorok kialakulását, az növekedhet tovább is, ezért kellene legalább egy hétig monitorozni, és közben használni azt az egy partíciót. Ha nincs változás, akkor az ott stabilnak mondható, de fontos adatot azért csak módjával tárolj rajta.
(én mondjuk torrenttel csurig tölteném néhányszor a partíciót, aztán számítanék rá ellenőrző összeget naponta)Használtból mindenképpen kizárólag 100/100 (HD Sentinel) állapotút, de én inkább a garanciális és újat pártolom. Elég érzékenyek sajnos.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37922 üzenetére
Nem, HD Sentinel egész merevlemezt monitoroz.
Viszont nem ártana hetente egyszer azért ránézni, hogy nem szaporodnak-e a hibás szektorok. Könnyen továbbterjedhet a most egészségesnek nyilvánított részre is. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37920 üzenetére
Maga a Windows fagy le? Vagy a HD Sentinel? Nem csak szimplán lelassult? Ha sok a hibás szektor egymás után, akkor le tud nagyon lassulni a feldolgozás, bőven 1 MB/s alá is.
De, le tudod csípni. Egyszerűen létrehozol egy darab partíciót. A te esetedben ez 298 * 0,8 = ~238 GiB lenne. A maradékot pedig meghagyod partícionálatlan területnek.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37918 üzenetére
Jobb lett volna, ha egyben lemegy, és lehet látni a végén az összesített statisztikát.
A 82%-ig volt hibás szektor? -
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37913 üzenetére
Szerintem is kezdd egy újraindítással, és utána egyből a HD Sentinelt futtasd!
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37910 üzenetére
Ez akkor fordul, ha valami más program zárat tart fent az adott meghajtón, tehát használja. Ha jelenleg van rajta adat, akkor nyilván bármi lehet. Zenelejátszó, torrent kliens, utána kell nézni.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
wertzui123 #37907 üzenetére
Egy bizonyos szintig még lehet stabilizálni a merevlemezt, ami azt jelenti, hogy az összes hibás szektort áthelyezi a tartalékterületre. Az ilyen stabilizált lemezeket lehet továbbra is használni, tulajdonképpen mintha „hibátlan” lenne. A stabilizálásra pedig a HD Sentinel használható, abból is a 'lemez felületének újrainicializálása' nevezetű teszt. Elviekben a HDD Regenerator is ugyanezt az eljárást alkalmazza.
Végig kellene várni vagy egyikkel vagy másikkal, aztán megírni ide az eredményt. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
dabgergo #37852 üzenetére
Amit tenni lehet:
- minőségi tápellátás
- megfelelő hőmérséklet biztosítása
- fizikai behatások mellőzése
- állandó SMART felügyelet
- rendszeres mentésEgy merevlemezt 5 évnél jóval rövidebb idő alatt is le lehet amortizálni. Nyilván a merevlemezek is követik az előirányzott elavultatási trendeket, de jellemzően a felhasználók sem tesznek meg mindent, hogy prolongálják a merevlemezük élettartamát.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Feketelaszlo #37840 üzenetére
Valami ott valóban nem kóser, a furcsa az, hogy nem kényszeríti ki a szektoráthelyezést sem a teszt.
A helyedben emelném az újrainicializálási mélységet mondjuk 2-re, és átváltanék fordított irányú tesztre. Lássuk a merevlemez utolsó 27%-át is. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Feketelaszlo #37837 üzenetére
Ez egy elég gyakori HDS hibakód, és azt jelenti, hogy az adott szektorhoz nem sikerült hozzáférni és azt feldolgozni. Érdemes lenne egy felület újrainicializálást végezni, hogy az esetlegesen gyenge vagy hibás szektorok felülvizsgálatra kerüljenek. Az újrainicializálási mélységet viszont leveheted 1-re, nincs szükség biztonságos adatmegsemmisítésre.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
sniper elite #37809 üzenetére
Navigálj el a lemezkezelőbe, ahogy a kolléga már említette, aztán magán a lemezen jobb klikk és 'Convert to GPT Disk'. (tehát nem a partíción, hanem a lemezen a képernyő bal szélén)
Majd vagy magától egyesül mind a 3000 GB, ha még nem hoztál létre partíciót, vagy pedig kézzel be fogod tudni olvasztani az egyiket a másikba. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Lacielvtárs #37762 üzenetére
bár ha film lejátszás közben is csinálja, akkor nem biztos hogy ez a beállítás segíteni fog
Konstans lejátszás mellett elég ritkán van I/O. Burst-ösen olvas a lemezről, és cache-ben tartja.
Kell is, kb. két nagyságrend a különbség. (vinyó ~1 Gbps, 720p-1080p x264 ~10 Mbps) -
MoP_FX 57
őstag
válasz
szacsee #37750 üzenetére
Ugyan a Scorpio Blue sorozatot itt nem említik, de más visszajelzések alapján azon is működik: [link]
(#37752) Morris: A DVD-t én is hanyagolnám már 2014-ben. A felhő nyilván nem rossz, ha el tudod fogadni a tényt, hogy egy külső fél számára kell kiadni a személyes adataidat. Én mondjuk egy külső winchestert ajánlanék, sőt magam is ezt a módszert követem. Ha nincs olyan vészesen sok adatod, akkor még egy 2,5 colos is elég, ami jóval praktikusabb is a 3,5 colos társainál. Hetente egyszer felcsatolod a gépre, és csinálsz egy mappa szinkronizálást Total Commanderrel, esetleg valami profibb backup szoftverrel rendszeresítesz egy inkrementális vagy differenciális mentést.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Morris #37735 üzenetére
Gyanítom, hogy lenyomták a sztenderd szöveget. Ha már egyszer bevitted, onnantól nekik lesz vele költsége, bizonyára próbálják valahogy minimalizálni, hogy boldog-boldogtalan egy áthelyezett szektor miatt bevigye a lemezét. Messze nem kell működésképtelennek lennie a lemeznek, hogy már bőven garanciális esetnek számítson.
Én egy külső házban még próbálkoznék az élesztéssel, talán meg tudsz házilag is valamennyi adatot menteni. -
MoP_FX 57
őstag
1 menet elég, és ha nem konfigurálod át, akkor háromszor fog minden szektort felülírni. (biztonságos adatmegsemmisítési direktíva)
Az a sebesség elég lassúnak alacsonynak tűnik, nálam ugyanezzel a lemezzel olyan 14 óra körül lehetett, 38-40 MB/s sebességgel. Belső vagy külső lemezről van szó?(#37728) Storms: Gyanús, de hibátlan szektorok. Szerintem egy kiterjesztett önteszttel kezdjél, aztán írd meg az eredmény!
(#37729) GoLaci: Talomba, ha nem akadna jobb megoldás: [link]
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #37717 üzenetére
Akkor végül is csak 180 percre állítottad, és megszűnt a probléma?
(#37718) kaman: Milyen alaplapra van kötve?
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #37715 üzenetére
Ezt speciel nem, de most adtál egy plusz ötletet.
A Power Management csúszkát állítsd 128-ra, az tartozik a 'minimális fogyasztás készenlétbe helyezés nélkül' állapothoz. HD Sentinelben numerikusan is be lehet adni neki az állapotot, ha ezzel a progival nem menne.
A bat fájlt zárd be és teszteld! -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #37713 üzenetére
Igen. Én a helyedben készítenék róla egy parancsikont, és betenném az indítópultba.
Nyilván csak egy workaround, de amíg nem kapsz/találsz egy igazi megoldást, addig teljesen használható. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #37711 üzenetére
Pusztán annyi a lényege, hogy 30 másodpercenként nullázza a idle timert arra a meghajtóra vonatkozólag, tehát a Windows nem fogja piszkálni leállítással/újraindítással, mert azt fogja hinni, hogy dolgozik vele valami.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #37705 üzenetére
Próbáld ki, hogy készítesz egy bat fájlt a következő tartalommal, majd hagyod futni:
:repeat
dir F:\ > F:\Data.txt /s
timeout /T 30
goto repeatNyilván a meghajtó betűjelét lecserélve a nálad problémás lemez egyik (ha több lenne) kötetének nevére.
Így is újraindul? -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Mezga Aladár #37681 üzenetére
A Red háromtányéros, a Green pedig vagy szintén háromtányéros vagy négytányéros. (4x375)
Azonosítót és batch számot kellene adnod a pontosabb meghatározáshoz.Egyébként mekkora difit tapasztalsz a hőmérsékletben?
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Mezga Aladár #37678 üzenetére
Nekem a Greennel is abszolút pozitív a tapasztalatom. Igaz, nálam minden be van hűtve 40 fok alá, meg figyelek rájuk egyébként is.
Pont néhány hónapja váltam meg jó pár hibátlan 1,5-2 terás Greentől, mert nagyobbra váltottam.
Igazából nincs olyan széria, amire ne tudnál embereket találni, akik vagy ajnároznák vagy szapulnák. A probléma szerintem nagyrészt onnan gyökerezik, hogy az emberek jelentős része (még a magukat informatikusnak titulálók sem) nincs tisztában azzal, hogy vannak bizonyos íratlan szabályok, amikkel elég szépen lehet prolongálni a merevlemezek élettartamát.
Illetve a be nem tartásukkal szépen le lehet őket térdeltetni viszonylag rövid időn belül.Egy érdekesség, a red hűvösebb mint a green.
Ugyanannyi lemez van bennük?
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Mezga Aladár #37675 üzenetére
A Blue-t vegyük ki, én konkrétan csak a Purple, Red, Green hármasra gondoltam, mégpedig az asztali változatokra.
Rákerestem, találtam egy nagy adag kommentet, amiben djculture szapulja erősen a Green szériát.
Ezekre gondoltál?Egyébként nem kételkedem benne, hogy vannak szintkülönbségek, ahogy lépdelünk felfele a létrán. Példának okáért a Green és Black között van egy laza kétszeres szorzó árban. Ott már azt hiszem jogosan várná el az ember, hogy a „vas” is kicsit tovább húzza a sebességbeli különbségen túl.
De a Green, Red és Purple között ez nem így van. Rendre 20k, 24k, 23k az áruk iPonnál. (2 TB)
Műszakilag a hivatalos speci alapján azonosak, a mérések is ezt mutatják. Lehetne azt mondani, hogy az árbeli difi mutatja a minőségbeli eltéréseket, de a Red és Purple +1 év garival nyomul a Greennel szemben, amit a gyártó nem puszira ad, be van az építve a fogyasztói árba.
Ezek alapján én gigászi minőségbeli különbséget nehezen tudok elképzelni, valószínűleg nincs is.
Nüansznyi különbségek meg ugyanazon a sorozaton belül is gyakoriak, aszerint, hogy éppen melyik beszállítótól származnak az alkatrészek.Ez persze csak az én véleményem, nem kötelező egyetérteni vele.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
nolika #37672 üzenetére
Hát amennyire én tudom a Red sorozatot pont 24x7 üzemre ajánlják NAS-ba.
Ezek után furcsa lenne, ha nem cserélnék ilyen használat mellett a hibás darabot.@Mezga Aladár: A világért sem akarok itt hitvitát indítani, mert annyira azért nem izgat a kérdés, de mi itt a konszenzus? Mindhárom említett 5400-as sorozathoz külön gyártósort tartanak fenn, teljesen eltérő darabjegyzékkel meg művelettervekkel?
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
nomad138 #37669 üzenetére
Jó választás az a Black. Majd jelezz vissza, hogy rendeződött-e az ügy!
@nolika: Nekem az a véleményem, hogy ezekre a Purple, Red, Green szériákra leginkább üzleti megfontolásból volt szükség. Egyébként ugyanaz az 5400-as konstrukció, minimálisan eltérő firmware-rel.
Az árkülönbözetben pedig leginkább az eltérő garanciális időt fizeted meg. A Black és RE már más tészták. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
nomad138 #37665 üzenetére
Erre. Van itt baj bőven.
- 12 áthelyezett szektor, ez a legkisebb probléma.Innen jönnek a durvábbak, másolom hdsentinel.com-ról a definíciókat.
- Soft Read Error Rate: Nem javítható olvasási hibák száma.
- Reported Uncorrectable Errors: Hardveres hibajavítással nem javítható hibák száma.
- Hardware ECC Recovered: A belső hibajavító algoritmussal javított hibák mennyiségére utal.Ez a három azonnal magyarázza is, hogy miért dadog az OS alatta.
Szerintem egyértelmű csere, esetleg megpróbálhatsz egy teljes felület-újrainicializálást, de sok értelmét nem látom. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
fonix93 #37661 üzenetére
A gyári HGST állapotfelmérőt fogják rajta végigfuttatni, ezt te magad is meg tudod csinálni otthon.
[link]Ha a kiterjesztett teszt nem mutat hibát, akkor nem nagyon van értelme gariztatni, főleg nem külön díj ellenében, ők is ez alapján fognak első körben eljárni.
A Hitachik egyébként szoktak kattogni, ez viszonylag ismert. Az enyém is általában kattog a bekapcsoláskor, de egyébként hibátlan. Használat közben viszont nem szokott ez jelentkezni, tehát ez utalhat valami mechanikai hibára. Valami fizikai behatás nem érte? Leejtve, belerúgva?
-
MoP_FX 57
őstag
Fizikai hibát semelyik program sem fog javítani, egyszerűen helyettesíti a hibás szektort egy a tartalék területen lévő szektorral. Onnantól „100%-osan” működik tovább a lemez.
Logikai hibát (gyenge/pending sector) pedig lényegében bármelyik tud, amelyik tud csinálni teljes formázást.
Pl.: HD Sentinel - felület teszt - újrainicializálás. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
JuliusK #37611 üzenetére
Egy billegő szektorral nem fogják ezt cserélni, pláne, hogy még bőven lehet pusztán logikai hiba is.
Ezek a billegő szektorok előbb-utóbb maguktól is kifésülődnek, de ha mindenképpen tenni akarsz valamit azonnal, akkor csináltass egy részletes öntesztet a lemez menüből. -
MoP_FX 57
őstag
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Gyuszi83 #37574 üzenetére
60 hibás és áthelyezett szektor mellett annak a lemeznek működnie kell. Az meg természetes, hogy a regenerálás után RAW lett (vagy inkább unallocated space), mert maga a folyamat abból áll, hogy végigcsapja az egész partíciót egy megadott mintázattal, akár a nullával is, és egy visszaolvasással ellenőrzi a szektorok épségét. Bár én az egész lemezes újrainicializálás híve vagyok, ha már logikailag összegubancolódtak a dolgok.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
kriszwells #37554 üzenetére
465 GiB = 500 GB, mivel a Windows nem az SI szerinti 1000-et követi a nagyságrendek átváltásakor, hanem az 1024-et.
Tehát az 500 milliárd bájt, amit a gyártó szavatol, megegyezik 500 * 10^9 / 1024^3 = 465,6 GiB-tal.
Ergo semmit sem vesztesz, a fájljaid is pont annyival „hatnak” kisebbnek, amennyivel a lemezed. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Saltwater #37541 üzenetére
Érdekes eset. Ha esetleg tudnál még néhány szót írni arról, hogy a program szintjén milyen bug váltotta ki ezt a jelenséget, azt szívesen venném. Köszi!
(#37542) liksoft: Didaktikai megfontolásból voltam kénytelen megkérdezni, mivel egy meglehetősen huszáros vágással jutottunk a konklúzióhoz. De a tapasztalat az nyilván tapasztalat.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Gyuszi83 #37526 üzenetére
A HDD regenerator lényegében újrainicializálja a lemez felületét, azért hívják regenerálásnak, mert a gyenge és/vagy hibás szektorokat kivonja a forgalomból, és a tartalékterületről pótolja őket.
Véleményem szerint először nézzél HD Sentinellel általános kondíciót, aztán a SMART adatokat másold be ide. A regenerálás semmiképpen sem haszontalan, csak ha a lemez egyébként már kuka, akkor segíteni nem fog, ellenben jó sok órát el fog vinni. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
liksoft #37520 üzenetére
Igazad van, ez elkerülte a figyelmemet. Bár jelen esetben „csak” egy egyfelhasználós gépről beszélünk, nem egy ezer konkurens szállal bíró adatbázisszerverről, ehhez mérten ajánlottam én a RAID5-öt.
No meg feltételezem, hogy azért a Premiere és After Effects jellegű programoknál az olvasás dominál, és nagyrészt a memóriába dolgozgatnak, aztán burst-ösen írnak a diszkre. -
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
BlackSoft #37507 üzenetére
Hát pedig pont az ilyen jellegű terhelésre lenne kiváló mondjuk egy RAID5 tömbben 3-4 diszk.
4 diszk esetén 3 diszknyi helyet tudsz RAID0 szerinti skálázódással használni, egy diszknyi helyen pedig elosztottan paritás, ami egy diszk kiesést tolerál, és csere esetén a megmaradtakból újra felépíti a tömböt.
A terhelés meg szétoszlik, mert csíkozza az adatokat.Egyébként meg nagy igazság, hogy a hűtés és megfelelő tápellátás alapvető.
Szívem szerint 40C fölé nem is engedném a vinyókat, mondjuk ezt már a Google adatközpontokból kiszivárgott jelentések is alátámasztották. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
BlackSoft #37498 üzenetére
Én csak a kérdésedet nem értettem, nem volt megfogalmazva a legjobban.
Persze, hogy ez nem lesz egy SSD, 500 feletti olvasással/írással, de pont elég gyors, hogy ne okozzon limitet a programokban amik majd használják...De direkt azzal indítottál, hogy nagy adatsebességre van szükséged, ezek után vennél 100k-ért egy SAS-vezérlőt meg egy server-grade diszket, amit kis túlzással egy új WD Black körbehugyoz sebességben ötöd áron jóval nagyobb tárhellyel? Ez egy eléggé buta ötlet, véleményem szerint.
RAID0-val is nem csak az a gond, hogy hangos, hanem kell a biztonság is
RAID5-6, 1-2 db paritás diszkkel. De inkább vegyél egy külső vinyót, aztán mentsél napi szintén, jóval olcsóbb, mint utána kürtözni.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
BlackSoft #37488 üzenetére
Csak egy kósza ötlet, de ahelyett, hogy azonnal mindenféle server-grade alkatrészeket megvásárolnál aranyáron, miért nem gondolkozol el egy masszív RAID0 tömb kialakításán hagyományos 7200, esetleg 10 000 RPM-es diszkekből?
3-4 db magas adatsűrűségű WD Blackkel RAID0-ban valószínűleg elég combos szekvenciális teljesítményt el tudnál érni „gombokért”.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Háztartási gépek
- Telekom mobilszolgáltatások
- EAFC 26
- További aktív témák...
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest