- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaal
őstag
válasz
Balathruin #39298 üzenetére
A sors fintora hogy pont előtte helyeztem át mindent erre a hdd-re adatmentés céljából (természetesen családi fotók/videók is közötte, amelyekből jelenleg csak az az egy példány létezik ami ezen a lemezen van). Azért kellett neki az új ház, mert a régi még USB2-es volt és csak e-satával kezelte a 2TB-nél nagyobb hdd-t, a célgépen meg nincs e-sata.
Nagyon Murphy hogy pont akkor üt be krach amikor nincsen extra mentésem semmiről (mivel éppen a backupot szerettem volna csinálni).
-
Khaal
őstag
válasz
StSanya #39296 üzenetére
Nos kipróbáltam, meg is találta az elveszett partíciót, duplakattra mutatja a fájlrendszert, minden stimmel, de miután kiválasztottam és elvégezte a visszaállítást csak egy 750 gigás formázatlan partíció jelent meg a lemezen.
Innentől akkor már csak az adatmentés maradt mint lehetőség?
Esetleg tudtok ajánlani valami olcsó de megbízható adatmentő programot Windowsra?
-
StSanya
senior tag
Sok program létezik a problémára, nekem ez az ingyenes bevált ilyen rosszul leválasztott külső HDD-knél, amikor újracsatlakozáskor kiírja, hogy nincs rajta partíció: MiniTool Partition Recovery
De ha már létrehozol más partíciót, netán partíció stílust is váltasz, az esélyek csökkenek...
-
Khaal
őstag
válasz
Balathruin #39294 üzenetére
Nem létezik valami program amivel le lehetne esetleg menteni az adatokat?
Egyébként mi okozhatta a partíció eltűnését? Tényleg csak annyit csináltam hogy kivettem a régi tokból és átraktam az újba, előtte tökéletesen ment. Először ugye arra gondoltam rossz a tok, de azóta visszaraktam a régibe és abban se megy.
-
Khaal
őstag
válasz
Balathruin #39292 üzenetére
Átkonvertáltam? Ezt nem értem, megmagyaráznád?
-
Khaal
őstag
Van nekem egy 3TB-s WD30EURX hdd-m, tegnap átraktam egy külső e-sata-s tokból egy másikba, azóta windows nem látja a rajta lévő adatokat.
HD Sentinel egyébként hibátlannak mutatja a lemezt.
Lemezkezelő "nem lefoglalt" területként mutatja az egészet és azt írja inicializálni kell használat előtt.
Amikor először dugtam rá a gépre, akkor lemezkezelőben kiválasztottam a második lehetőséget (GPT) amikor feldobta az ablakot, utána olvasva ezt nem szabadott volna, de már sajnos megtörtént a baj.
Egyetlen 3Tb-s partíció volt rajta, hogyan tudnám visszahozni?
-
StSanya
senior tag
válasz
Frenky89 #39288 üzenetére
Itt a képen látható SMART fülön az adatokon bárhol jobb klikk -> Decimális adatmező-t kapcsold be, a jobb értelmezhetőségért.
Ez sajnos így működik, ennek ennyi volt megírva... Hibás szektoroknál igazából mást se nagyon gyanúsíthatsz, mint magát a merevlemezt. Esetleg pl. működés közbeni erőbehatás okozta az elsőt, fej neki ütődhet a lemezkorongnak, a leváló anyagszemcsék meg később "pattognak" a korongon tovább... De ez csak spekuláció.
Folyamatosan menjen a HDS, a fontos adatokat mentsd. Elmehet még így sokáig amúgy, azt kéne látni és figyelni, hogy milyen arányban romlik tovább az állapot (keletkeznek az új hibás szektorok).
-
.Benett
tag
Sziasztok !
Van egy:
Lemez modelszám,WDC WD2500AAKX-003CA0
Lemez revízió,15.01H15
Lemez sorozatszám,WD-WCAYV1577531
Teljes méret,238474 MB
Energiatakarékossági üzemmód,Aktív
Lemez vezérlő,"Intel(R) ICH10R SATA AHCI Controller (AHCI) [VEN: 8086, DEV: 3A22] Verzió: 8.9.0.1023, 6-4-2009"HDD-m. A problémám az , hogy nagyon lassúnak érzem. Sok a BOOT idő és gyakran koppan a kihasználtság jelző 100%-on. Ha a modellszámot beírom a keresőbe akkor kék WD-ket hoz ez gyakorlatilag fekete.
Eredetileg IDE ként lett telepítve, de átállítottam AHCI-re regeditet átírtam és most lassabb...
Hogyan állítsam be, hogy ki tudjam hozni a maxot belőle ? -
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki kezd meghalni a vinyóm. Egy ideje már nem nézegettem semmilyen diagnosztikai eszközzel, de most véletlenül ránéztem és ez a kép fogadott:
Látszik, hogy kb. két éve lett egy hibás szektor és ez a helyzet fenn is maradt egészen mostanáig.Mi okozhatja ezt (szoftveres gond, táp, kábelezés)? Kezdjek el sürgősen adatot menteni és új vinyó után nézni?
-
ggg666
őstag
-
Szakiii
addikt
válasz
StSanya #39284 üzenetére
Köszi a választ. Egyelőre az a problémám hogy semmi se látja csak a bios. Szóval nem tudom hogy lehetne úgy helyrerakni hogy csak usbről tudok bootolni dolgokra és win nincs a gépen. Szerintem oda lett rajta minden nem vágom pontosan mint ez az mbr meg gpt (ha egyáltalán így kell őket írni) meg ezek a dolgok de szerintem azok is elszálltak, valszeg nekem a 2. verziós az ssd.
-
StSanya
senior tag
válasz
Szakiii #39277 üzenetére
Elég új dolog ez az MSATA, nem volt hozzá szerencsém még.
Fontos, hogy legyen kikapcsolva BIOS-ban a Intel Smart Response, részletekre pedig egy képes leírás: [How to Clean Install Windows on a MSATA (SSD) Drive]
-
StSanya
senior tag
válasz
Deadzone41 #39279 üzenetére
Ment privi...
-
StSanya
senior tag
válasz
zannor #39276 üzenetére
Az LA sorozat a HDD-n speciális partíciókat hoz létre a műsorrögzítéshez. Ezeket más rendszer alól nem nagyon látod, illetve nem kezelik.
Ha műsort rögzíteni, Time Machine-t használni és média tartalmat is akarsz a PC és TV között hurcolni, akkor vagy két HDD a megoldás, vagy utóbbi célra DLNA progit vagy egy HDMI-re kötött eszközt használsz.
-
Lestat3
csendes tag
válasz
kerlac #39278 üzenetére
MRB helyett 2TB fölött GPT partíció szükséges.
A GUID Partíciós Tábla (GPT) egy új stílusú particionálási mód, mely része a Unified Extensible Firmware Interface Specifikációnak, és mely a globálisan egyedi azonosítót hasznája az eszközök felismeréséhez. Sokban különbözik a Master Boot Record-tól és nem kevés előnnyel rendelkezik az MBR-rel szemben. -
Deadzone41
őstag
tudna segíteni nekem valaki abban, hogyan tudom ezt a firmware-t feltelepíteni? hogyan tudom rárakni az exe filet egy pendrive-ra, hogy bootolható legyen? b75-ös UEFI-s alaplap.
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Adott egy 4TB-s WD HDD, de a gépem csak 2TB-osra engedi formázni, míg 1,7 TB kezelhetetlen. Úgy olvasom, ez nem egyedi probléma, de igazi megoldást sehol sem találtam.
Tudtok segíteni?
-
Szakiii
addikt
Üdv, hogy tudnék életrekelteni egy hdd-t úgy hogy nincs hozzá windowsom amin megcsinálom? Win telepítő nem látja ott nem tudom formázni. biosban látja. Van rá valami opció hogy usb-re telepítek valamit amiről bebootolva életre lehet kelteni? Egyébként egy msata-s ssdről van szó.
-
zannor
tag
Üdv!
Adott egy Transcend StoreJet 25M3 1TB külső merevlemez, amit két partícióra osztottam. A problémám az, hogy egyszercsak az 1. partíciót az itthoni gépek (notebook és pc) látják, de nem tudnak belépni rá. A 2. partíciót tökéletesen látják.
Az 1. partíciót pedig kizárólag a tv-m (LG 47LA660S) látja.
Mi lehet a probléma és a megoldás?
-
Balathruin
veterán
válasz
Balathruin #39273 üzenetére
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
egyik napról a másikra ez történt a Samsung vinyommal. Azt vettem észre, hogy őrületesen lassan másol a másikra. Felraktam HD sentinelt. És csak nézek milyen katasztrofális a helyzet.
Mitől lehet ez ? Az nem probléma, hogy 40 perc tétlenkedés után lekapcsol a vinyó. Ezt állítottam be a win energiasémákban. Vagy valami rosszul van beállítva bios-ban?
Annyi történt a géppel, hogy új alapla + win +proci került bele de gondolom az ilyet nem csinál...
Most mentek amit menthető.
-
general
addikt
Nem tudom pontosan,hol tegyem fel a kerdest,hatha itt tudtok nekem valaszt adni,bocsi az OFFert!
Nem vagyok jaratos a temaban, de SCSI vinyot hogyan tudok mai alaplapra kotni? Konkretan Asus P8H77-V van a gepben. Kell hozza valami kartya, vezerlo? Illetve ha bekotottem, ugyanugy hasznalhatom, mint a tobbi hdd-t? Bocsanat, ha lama kerdes, de arra gondoltam, hogy veszek egy gyors SCSI vinyot csak Lightroomhoz, van ennek ertelme? :-) -
MK4R32
csendes tag
-
StSanya
senior tag
válasz
Deadzone41 #39259 üzenetére
Jut eszembe, ez F3-as Samu? Annak volt valami firmware gondja bizonyos chipsetek alatt, lehet frissíteni kell...
Vagy közvetlenül itt keress rá: [link]
-
MK4R32
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok-e?! De olyan problémám van, hogy szereteknék egy 500GB Satás HDD-re Xp-t telepíteni. Be állítom biosba, hogy cd-ről bootoljon..el is indul..kiválasztom a partíciót és felmásolja a telepítési fájlokat, majd ugye újra indul a gép, és azt a hiba üzenetet dobja be, hogy lemez olvasási hiba és indítsam újra. a HDD tuti jó, meg HD Tune és HD sentinellel tesztelve. hibátlan minden. Miért nem indul a bootolás, hogy telepítse a dolgokat?!
-
StSanya
senior tag
válasz
Deadzone41 #39262 üzenetére
Fusson folyamatosan a HDS, ha hiba következne be, az fogja naplózni.
-
StSanya
senior tag
válasz
Deadzone41 #39259 üzenetére
HD Sentinel programmal nézz rá! [link]
-
StSanya
senior tag
válasz
Sz.Vicky #39258 üzenetére
A HDD felpörög egyáltalán? Kap elég áramot vajon?
Pontosan melyik HDD-t akarod ezzel a [LogiLink USB 2.0 to SATA adapter AU0011]-el csatlakoztatni? Ez ha jól látom, csak 2,5-ös HDD-ket támogat, asztali azaz 3,5-ösöket nem...
-
Deadzone41
őstag
Üdv!
Új config került a gépembe, mikor először bekapcsoltam, az egyik vinyóm elkezdett kattogni, de úgy, hogy konkrétan verte a gépházat, és nem is látta a gép. kicseréltem a sata kábelét, átdugtam másik portba, most működik, viszont folyamat hallom, hogy parkol a fej (vagy mi). Gondolom mentsem róla azonnal az adatokat. Ezen kívül mit tehetek? a vinyó haldoklik, vagy valami beállítás, kompatibilítás probléma? samsung hd103sj típus.
-
Sz.Vicky
tag
válasz
liksoft #39244 üzenetére
Köszi szépen a választ!
A másik problémámra nincs valami ötleted?
"...A problémát megoldandó gondoltam, hogy USB-n keresztül fogom csatlakoztatni a vinyót a géphez. (Már van egy külső vinyó USB-n keresztül csatlakoztatva és semmi gond nincs vele). Ezért vettem egy SATA-USB átalakítót és ezen keresztül csatlakoztattam a géphez. Így viszont abszolút nem látja a gép a vinyót! Próbáltam már, hogy minden más USB-s eszközt kihúztam, tehát a másik külső vinyót is, hátha összeférhetetlenség van köztük, de akkor sem látja! Mi lehet a probléma?
(A SATA-USB adaptert egyből felismerte és automatikusan telepítette a gép).
Műszaki adatok:
Op. rendszer: Windows XP SP3 (HUN)
Alaplap: ABIT BE7 Raid
Külső vinyó: Western Digital Caviar Green Power WD20EARS-60MVWB0 (2 TB)
Belső vinyó: Western Digital Caviar Green Power WD20EURS-63SPKY0 (2 TB)
PCI kártya: LOGILINK PC0005A SATA 2port + IDE 1port PCI Raid Card (VIA RAID Controller - 3249)
[link]
SATA-USB adapter: LogiLink USB 2.0 to SATA adapter AU0011
[link] -
Czimby
addikt
válasz
stawros #39255 üzenetére
A frimware frissites azert kellett mert az alplapom tul modern volt a hdd-hez, es ezt a hdd nem tolerálta.
A hdd egyik gépben még hibátlan volt, ahogy átraktam a másikba a második indulásnál már 0% volt.De a gyártó is rájött erre es frimware frissitessel orvosolta, csak a sentinel nem tud erről a kompatibilitasi hibáról es, motorhibának irta ki.
P67-es intel SB850-es Ams lapok az erintettek es az F3 sorozatu Samsung hddk.
-
stawros
tag
válasz
Czimby #39254 üzenetére
Nem tévedett, de a Tune rendbe rakhatta 1 picit, illetve, merevlemez chkdsk volt futattva újraindítás után, mert csak a 43bad sector maradt, az előző 2 hiba amit írtam az eltűnt ill.már ki van pipálva zöldel a tulajdonságainál.Mondjuk hibás szektort nem talált a Tune ez is érdekes, mert a sentinel jelzi.Noha sok reményt nem fűzök hozzá, meglátjuk 1-2hét múlva csökken-e vagy nem.Igen, sok mindent nem mernék tárolni rajta, meglátjuk.A HDD-regenerátort nem mertem ráküldeni, egyébként a firmware frissítéshez nem értek, sajnos, lehet az még dobna rajta.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Czimby #39250 üzenetére
Forog, így nem motor. Kattog és leáll, ami azt jelenti, semmit nem tud olvasni a mechanikából. Vagyis a vezérlés jó, és mivel a külső jelformáló is ugyanebben a chip-ben van, 1% alatti az elektronika hibájának az esélye. Ez egyértelműen a belső erősítő halála, mely a fejszerelvényre van integrálva. Tehát felesleges elektronika után futni.
-
stawros
tag
Sziasztok, kaptam 1 hdd-t 1 géphez régi IDE-s, de nem tudták életre kelteni.Én tegnap leformáztam sikeresen, de sajnos lehet hogy kuka.Írni nem mertem rá adatot, állapota 100/0, azt írja meghibásodás várható, attribútum 1 Raw read error rate, ill. 200 write error rate további infó 43 bad sector.Írjatok rá valami infót, köszi.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sz.Vicky #39241 üzenetére
Szia!
Hibaokok:
1. Tápellátás. Ha a tápegység nem "új" hanem az alaplappal "egyidős", akkor már nem bírja el a terhelést, és a legérzékenyebb pont (SATA HDD) szenvedi meg.
2. VIA chipset-es bővítő, lehet gondja a HDD meghajtásában. Nem néztem utána, de ha csak SATA 1, akkor semmiképp nem használnám új HDD-hez.
3. SATA kábel. -
Czimby
addikt
válasz
Sz.Vicky #39241 üzenetére
Ja bocsi nem figyeltem eléggé.
Hát ebből a leirásból nem sok derül ki, de az adatkapcsolati hiba szerintem kábelbiba lehet.
A belassulást a kártya vezérlőjének gyengesege okozhatja, egyszerűen nem birja a hdd sebességét.
Szerintem első körben, sata kábel csere, utána pedig erdemes lenne kipróbálni egy más tipusú bővitőkártyát, olyat amin más fajta chip van. A képek alapján ez VIA chipes, mert ugye a leirás ezt nem emliti.
-
Czimby
addikt
válasz
ricsiii01 #39239 üzenetére
Nekem sose kellett venti a hdd-k közelébe, es mégis mindig 30-35fok között van/volt az összes.
Milyen házad van, lehet inkabb irányitani kellene benne a legáramlatot a plusz venti helyett.
Én mindig olyan házat veszek ami elől a vinyók előtti részen rácsos, nem pedig zárt.
Ha az oldallapon van ventihely azt letakarom.
Így a léváramlat eképpen alakul.
Elől alul bejön a hideg levegő hűtve a vinyókat.
Majd megy tovább a Vga, Cpu felé és végűl a ház hátoldalán fent van távozik a gepből.
Amennyiben felső tápos a ház a tápegység ventilye szivja ki, ha alsó tápos szükség van egy plusz venti beszerelesére. -
Sz.Vicky
tag
válasz
Czimby #39234 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
A kártyához megadtam a linket, ahol mindent leírnak róla, de akkor még egyszer: ;-)
http://www.zonacomputers.hu/webaruhaz/shop.product_details/194-raid-vezerl/flypage.tpl/26060-logilink-pc0005a-sata-2port--ide-1port-pci-raid-card/
A windows automatikusan is feltelepítette, de van saját drivere meg VIA RAID Controller progija, amiket szintén feltettem, de semmi változás. Akárhova csatlakoztatom a kártyán, ugyanez van. Másik SATA kábellel még nem próbáltam ki, mert csak ez az egy van, amit a kártyához adtak.
Egyéb ötlet?
Esetleg az USB-s megoldással kapcsolatban valami tipp, hogy miért nem működhet? -
Saltwater
aktív tag
válasz
tornas #39182 üzenetére
Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy
AKI SZERETNÉ KIDOBNI A WINCHESTERÉT, AZ INKÁBB VEGYE FEL VELEM A KAPCSOLATOT!!
A rossz merevlemez veszélyes hulladék, nekem viszont kincs!
A kérdésedre válaszolva:
A hibás szektor a Te esetedben azt jelenti, hogy az adathordozó réteg sérült, ami nem javítható, tehát jobb nem lesz, Ebből következik, hogy a merevlemez többi területe sem lesz már sokáig "megbízható" hiszen az adathordozó réteg un. fárad. Egy vadiúj winchester is bármikor tönkremehet, egy olyan amin 1440 hibás szektor, akkor adja be a kulcsot, amikor az 1441-ik hibás szektor a winchester firmware területén jelenik meg. Akkor tényleg annyi.Szóval használd, de a kényes adatokról legyen biztonsági másolatod.
-
ricsiii01
tag
Sziasztok!
Mi a megfelelő hőfok egy HDD-nek? Átlag 40°C jó?
Illetve a teljes élettartam alatt a 48°C milyen?
Köszi előre is! -
tornas
őstag
-
soneec
tag
Sziasztok! Van egy Samsung HD103SJ 1tb winyom és a mai nap egy újraindítás után már nem akart működni a winyo elkezdett kerregni kattogni... csak adat tárolásra volt használva ... az a kérdésem hogy ez még megmenthető vagy kuka? még holnap azért egy másik gépbe kipróbálom hátha menne még annyira hogy a képeket legalább lementhessem .
-
-
Czimby
addikt
válasz
Dani_kp #39231 üzenetére
Arra nincs lehetőség, hogy 2db új kábelt használjatok és mindkét meghajtó master legyen?
Én mindenképp ugy próbálnám ki.Valamint az összes merevlemez gyártó létezik saját diagnosztikai programmal,
érdemes lenne azt is lefuttatni. A Hirens Boot CD-n rajta van mind!Érdemes lehet a tápegység környékén is szétnézni!
Egyáltalán milyen táp van a gépben,?
Az is okozhat furcsaságokat...Szerintem olyan viszont nem túl valószínű, hogy egyik meghajtó lehúzza a másikat.
Valami más lehet a bibi. -
Sz.Vicky
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémámban kérem a segítségeteket!
A gépembe vettem egy SATA-s (belső) winchestert. Mivel az alaplapom nem rendelkezik SATA-s perifériával, ezért vettem hozzá egy SATA-s PCI kártyát. Így bekötve az a problémám, hogy ha pl. a vinyóról másolok fájlt vagy a vinyón belül tömörített állományt csomagolok ki, akkor az eszméletelenül lassú és szaggató. Ha viszont pl. bárhonnan a vinyóra akarok másolni, akkor az normál sebességgel, szaggatás nélkül megy.
A Hard Disk Sentinel progi a lemez teljesítményére és kondíciójára is 100%-ot ír, valamint még ezt:
"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 53737 alkalommal. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata).
Nincs szükség beavatkozásra."A problémát megoldandó gondoltam, hogy USB-n keresztül fogom csatlakoztatni a vinyót a géphez. (Már van egy külső vinyó USB-n keresztül csatlakoztatva és semmi gond nincs vele). Ezért vettem egy SATA-USB átalakítót és ezen keresztül csatlakoztattam a géphez. Így viszont abszolút nem látja a gép a vinyót! Próbáltam már, hogy minden más USB-s eszközt kihúztam, tehát a másik külső vinyót is, hátha összeférhetetlenség van köztük, de akkor sem látja! Mi lehet a probléma?
(A SATA-USB adaptert egyből felismerte és automatikusan telepítette a gép).Műszaki adatok:
Op. rendszer: Windows XP SP3 (HUN)
Alaplap: ABIT BE7 Raid
Külső vinyó: Western Digital Caviar Green Power WD20EARS-60MVWB0 (2 TB)
Belső vinyó: Western Digital Caviar Green Power WD20EURS-63SPKY0 (2 TB)
PCI kártya: LOGILINK PC0005A SATA 2port + IDE 1port PCI Raid Card (VIA RAID Controller - 3249)
[link]
SATA-USB adapter: LogiLink USB 2.0 to SATA adapter AU0011
[link]Kérem szépen, aki tud, segítsen!
Előre is köszönöm szépen!
Üdv.!
Vicky -
Dani_kp
addikt
Hali.
Egyik munkatársamnak még egy régebbi gépezete van:
MSi 865PE NEO3-V
2x1 gb 800 mhz
Ati radeon 9250 (vagy 9550) 256 mb
Intel P4 3 ghz HT proci
2 db ata-s HDD egy régi (számomra ismeretlen márka) 80 gb-s a rendszernek és egy 1,5 éve újonnan vásárolt szintén ata-s wd 160 gb.A két hdd 1 kábelen van, egy hosszabb 80 eresen. A probléma az, hogy a HDSentinel, mind a kettőt 92/100%-osnak látja. Egy 80 eres rövid kábelt ajánlott fel, hogy cseréljük, ez is megtörtént, csak a rendszer volt rákötve, ugyan úgy 92/100%-ot írt ki rá.
Véleményem szerint a 160-as winyónak nincs semmi baja, tehát az 100/100-as és a 80-as "butítja" le.
Bios szinten sem lehet baj, mert egy seagate 40 gb-s hdd-je is van, rákötöttem és az 100/97-es (3 szektor hiba).Mi lehet a baj?
-
Szép Estét!
Nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdést, de arra keresem a választ, hogy egy win 8.1 rendszert milyen progival érdemes defragmentálni.
Jó a windows beépített defrag-ja, vagy érdemes mást nézni?
A winyón van egy linux partíció is (EFI, swap, root), így jó lenne, ha ezeken nem bántaná.A fő ok, amiért defragolni szeretnék, hogy a telepítés után kikapcsoltam a swap-ot, majd vissza, de közben meg feltettem egy rakás progit, így a visszakapcsolt swap és ezáltal a windows boot file-ja hátrébb került - gondolom.
Nem tudom, hogy emiatt-e, de a WD Black winyó egyáltalán nem hozza az elvárt sebességet windows és aprogramok indításakor.Pedig a bencsmárkok szerint minden rendben van vele.
Mit javasoltok?
-
ignisz
senior tag
válasz
Lacielvtárs #39228 üzenetére
Semmi gond.
-
ignisz
senior tag
válasz
Lacielvtárs #39226 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. 3 Gbit/s és 6 Gbit/s.
-
ignisz
senior tag
Szép napot! Alaplapot cseréltem a gépben. Az új alaplapon van 3G-s és 6G-s SATA csati. A winchester kétéves 1T-ás Western Digital. Kérdésem: Melyikbe csatlakoztassam? Segítséget előre is köszönöm.
-
Czimby
addikt
válasz
suppahmarkie #39216 üzenetére
Ments le róla mindent, csinálj egy teljes felület ellenőrzést, készülj fel lélekben a gariztatás eseteges nyűgjeire!
HD Sentinel-mit ír róla?
-
Parlagfű
tag
Hali!
Az érdekes tünet...
SSD 32 GB rendszerként üzemel, 1 gb szabad hellyel, amint rákötök egy másik sima Sata-s 400-as WD-t, indulás után már 7.9 gb szabad hely van az ssd-n. (A satáson win7 maradvány van, és nem engedi formatálni, mivel azt írja , hogy fájlok vannak használatban, működés közben) Lehet hogy az ssd használja a satas vinyó rendszer fájlokat? Ha úgy indítom el, hogy leszedem a satást ismét csak 1 gb szabad hely van. Bootnak csak az ssd van megadva.
Mi lehet ez? -
Horvi
őstag
Sziasztok,
Erre valaki valami ötlet?
Üdv,
Horvi -
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Van egy samsung hd103sj és elkezdett kattogni (pl. amikor sajátgépben megnyitom vagy elkezdek telepíteni/tölteni a vinyóra stb. akkor kattan egyet.)
Tegnap óta csinálja amikor beszerelt néhány új cuccot(vga/új ssd/memória) és feltettem a win 7 helyett a win 8-at(powersavinges vinyó lekapcsolás be van kapcsolva, de nem akkor csinálja hanem tényleg mindig amikor csinálok rajta valamit).
Ennek mi lehet az oka lehet valami köze a gép/oprendszer upgradehez vagy egyszerűen eljárt felette az idő(nem egy mai darab)? Lehet itt valamit csinálni vagy csak használni amig tönkre nem megy(nem őrülök bele a kattogásba;p)?köszi
-
liksoft
nagyúr
válasz
suppahmarkie #39216 üzenetére
Szia!
A drive a SMART rendszerén keresztül küldött riasztást. Érdemes megtenni a mentést, míg lehet.
-
suppahmarkie
csendes tag
Hali! Egy olyan problémám lenne, hogy újratelepítettem a COD ADVANCED WARFARE.t, majd ugy hagytam a gépet mikor leültem elé ez a hibaüzenet fogadott:
A windows merevlemez-problémát észlelt
Azonnal készítsen biztonsági mentést a fájlokrol blabalbal....Újrainditottam, az se segített, ismét ez az üzenet fogadott. a vinyó egy 1TERÁS WD BLACK CAVIAR, most lesz 1 éves. még van rajt kb 6-700giga szabadhely.
(hát ha kell: a gép további adatai: i5 4670, r9 280x, 8gb ram )Mi lehet a gond?
-
-
válasz
liksoft #39211 üzenetére
Hello!
Van szaki.
Csak HDD nincs hozzá...
Találtam kettőt az aprón, de azok 100/100-asok csak 7-8 ezrest nem akartam rászánni. De, nagyon úgy néz ki, hogy a kettő közül valamelyik lesz a vége, mert alkatrészként nem lelek, se itt se máshol.Egyéb iránt a hibajelenség : Missing NTLDR-el nyitott, reboot, kerregés, missing, csatlakozások ellenőrzése, más port, más kábel, kerreg, aztán már fel se ismeri a BIOS. Olyan, mintha a motor mozgatni akarná az olvasó fejet, csak nem tudja. Ezért gondoltam motor/elektronika hibára/cserére.
-
liksoft
nagyúr
válasz
unclefucka #39208 üzenetére
Szia!
Mechanikán belül meghalt. Adatmentéses cég, vagy kuka (ha van, garancia).
-
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ideoffolom, de hátha akad valakinek:
Samsung SpinPoint F3 (HD502HJ) -
unclefucka
senior tag
Hali!
Egy külső vinyóról elszálltak az adatok. (vagy az egész, úgy ahogy van)
WD Elements 1023 -ról van szó.A hiba leírása az volt, hogy elkezdett sorozatosan le-fel csatlakozni, aztán kakukk.
Jelenleg úgy áll a dolog, hogy a rendszer felismeri, ha bármit szeretnék vele kezdeni, a windows írásvédettségre hivatkozva nem hajlandó inicializálni, particionálni, formázni, semmit.
Az Active File Recovery elkezdi csinálni a Super Scan -t, de full Bad Sector -osnak látja az egészet.
Egy idő után le is áll a folyamat és lassan, ütemesen villog az aktivítás LED.
De mindez csak akkor, ha nem áll le egyből.Hallgatásra felpörög, beindulnak a fejek, nem hallatszik zörgés, karistolás, vagy egyéb rendellenesnek mondható zaj, de a startup seek hangját nem vélem felfedezni (vagy nagyon gyors) és ezután egyből le is állnak a tányérok is (nincs giroszkóp effektus). Nagyon halk sípolás hallatszik és folyamatosan ég a LED.
Ha valaki tud valami diagnózis-félét mondani, azt megköszönném.
Üdv.: M
-
mufi
senior tag
A kérdés a következő
ST1000DM003-1CH162 lemezem van és mint azt fentebb már láttátok, miért miért sem 94%-ra ment az állapota, -gondolom mert egy rossz vinnyórol másltam rá valamit, vagy mert kétszert tettem fel a ház oldalát és ekkor lefagyott a rendszer, mindegy nem lényeges - ugye van ez a rengetek parkolás dolog amit a seagatesek már észrevettek, mármint a tulajok.
Namost van ez a CrystalDiskInfo nevű progi, amivel az APM-et le lehet állítani, csak nekem az a bajom, hogy hiába állítom be, hogy rendszerindításkor a progi induljon, sőtt még azt is, hogy RESIDENT legyen, mikor megnézem a beállításoknál az APM funkciót mindig le lehet tiltani, hiába állítom le...
Azt ne is mondjam hogy ha kikapcsolom a parkolást akkor sokkal gyorsabb az írás/olvasás de az hagyján még, sokkal csendesebb a lemez!Mi lehet a probléma?
-
k_miso
tag
Bele léptem abba a tócsába, amibe már sokan előttem. Elhanyagoltam a mentést.
Hát persze, hogy ekkor hal meg a táp, hát persze, hogy a merevlemez hal meg. Egy Samsung HD103SJ HDD-ről van szó. A tápot kicseréltem, minden túlélte, csak a vinyó nem. Bekapcsolásnál szépen felpörög, utána ütemesen kattog, majd leáll.
Egy elektronika csere segíthet a bajomon? Na, persze, ha kapok valahol használtan egy ugyan ilyen HDD-t.miso
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy találkozott már valaki olyannal, hogy a vinyó elkezd tekerni mindenféle ok nélkül amikor a gép kb semmit nem csinál. Pl filmnézés vagy zenehallgatás közben. Meg játékoknál is előfordul. Pedig a szóban forgó vinyót csak adattárolásra használom. Se az oprendszer se a játékok nem arról mennek. Arra van külön SSD. Előre is köszi.
Üdv,
Horvi -
tornas
őstag
válasz
Lacielvtárs #39203 üzenetére
Nem 2 TB-ot...!?!?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IFA 2025: e-bringa után e-láb
- Formula-1
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen légkondit a lakásba?
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- E-roller topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Eladó Kingston KC600 256GB mSATA.
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Hajlítható stílus, pörgős teljesítmény - 512GB
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest