- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
olivera88 #37706 üzenetére
Azt sajnos nem tudom. (mármint a SMART adatoknál). Egyedül az SSD-nél nincs ilyen mező nálam, de a másik Hitachi HDD-knél is van ilyen érték, ami pedig nem parkol működés közben csak kikapcsoláskor. Lehet, hogy mégsem olyan "rokon" típus a két vinchester, mint ahogy a jelölésből gondoltam.
Más; nekem a személyes kedvencem a SMART adatoknál G Sensor Rate: mechanikai behatások (ütődés, leejtés) száma. Egyébként a Hard Disk Sentinelt használom, decimális kijelzésre állítva. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
olivera88 #37703 üzenetére
-Igen,de nekem újra is indul. Hasonló vinyóm van Seagate Barracuda (ST2000DM001), csak más méretben. Nálam a parkolások száma elérte az 1427-et, mikor összesen 43x lett bekapcsolva a géppel együtt. Próbáltam változtatni ilyen-olyan programmal, de ennek sajnos nincs külön célszoftvere mint talán a WD-knek, ahol át lehet írni a parkolás kezdetének időzítését.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
olivera88 #37692 üzenetére
Van egy olyan SMART érték; Load/Unload Cycle Count. Ha a száma megegyezik az összes indulás számával, akkor nem parkol energiatakarékosságból.
Engemet is ez őrjít meg, hogy tíz percenként "pörcög", vagy hogy nevezzem, csak nem tudom miért. Amúgy nem lenne különösebb dolga. Vagy álljon le, de ne induljon újra. Adatlemez lenne, amit igazából nem használok, hogy olyan sűrűn újra kéne indulnia, mint ahogy hallom. -
válasz
olivera88 #37690 üzenetére
Attól függ milyen felhasználásra készült HDD- ről van szó, a WD- k se mind parkolnak, az asztali 7200 rpm- es valószinű, hogy nem. Az én FZEX- em biztosan nem parkol, csak ha kikapcsolom. Az 5 éves Black- em dettó.
Amit említesz, az parkolással kapcsolatos hang, ha csak nem kapcsolja le az energiakezelő a vinyót, ami nem túl egészséges. Ez mondjuk inkább Win- nél fordul elő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED monitor topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Toshiba KIOXIA XG8 4TB M.2 Gen4 SSD (7,000 MB/s and 5,800 MB/s)
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ 1 év garancia/ Steam Deck ready/
- Keresek Samsung 870 QVO 8TB SATA SSD-t
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest