Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
olivera88
üzenetére
Azt sajnos nem tudom. (mármint a SMART adatoknál). Egyedül az SSD-nél nincs ilyen mező nálam, de a másik Hitachi HDD-knél is van ilyen érték, ami pedig nem parkol működés közben csak kikapcsoláskor. Lehet, hogy mégsem olyan "rokon" típus a két vinchester, mint ahogy a jelölésből gondoltam.
Más; nekem a személyes kedvencem a SMART adatoknál G Sensor Rate: mechanikai behatások (ütődés, leejtés) száma. Egyébként a Hard Disk Sentinelt használom, decimális kijelzésre állítva. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
olivera88
üzenetére
-Igen,de nekem újra is indul. Hasonló vinyóm van Seagate Barracuda (ST2000DM001), csak más méretben. Nálam a parkolások száma elérte az 1427-et, mikor összesen 43x lett bekapcsolva a géppel együtt. Próbáltam változtatni ilyen-olyan programmal, de ennek sajnos nincs külön célszoftvere mint talán a WD-knek, ahol át lehet írni a parkolás kezdetének időzítését.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
olivera88
üzenetére
Van egy olyan SMART érték; Load/Unload Cycle Count. Ha a száma megegyezik az összes indulás számával, akkor nem parkol energiatakarékosságból.
Engemet is ez őrjít meg, hogy tíz percenként "pörcög", vagy hogy nevezzem, csak nem tudom miért. Amúgy nem lenne különösebb dolga. Vagy álljon le, de ne induljon újra. Adatlemez lenne, amit igazából nem használok, hogy olyan sűrűn újra kéne indulnia, mint ahogy hallom. -
válasz
olivera88
üzenetére
Attól függ milyen felhasználásra készült HDD- ről van szó, a WD- k se mind parkolnak, az asztali 7200 rpm- es valószinű, hogy nem. Az én FZEX- em biztosan nem parkol, csak ha kikapcsolom. Az 5 éves Black- em dettó.
Amit említesz, az parkolással kapcsolatos hang, ha csak nem kapcsolja le az energiakezelő a vinyót, ami nem túl egészséges. Ez mondjuk inkább Win- nél fordul elő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest