Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
Most a SMART részletes öntesztet futtatom, a szállítási és a rövid önteszt OK volt. A részletesnél sincs adatvesztés ugye? Gondolom figyelmeztetett volna.
-
Kékes525
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
A HDS -el? Destruktívat? Sajnos már vannak adatok rajta. Későn jutott eszembe. Mennyire elég és mennyire biztonságos a nem destruktív tesztek a HDS-ben?
-
Kékes525
félisten
6TB (WD Red 6TB 5400rpm 64MB SATA3 WD60EFRX) esetében milyen teszteket érdemes végrehajtani a vásárlás után? A Har Disk Sentinel Pro és a HD Tune Pro legújabb verzió megvannak.
-
Kékes525
félisten
válasz
-Faceless-
üzenetére
A SMART teljesen rendben van. Az alapján nem lehet a HDD-éd oka a lassú betöltődésednek, legfeljebb a sebessége.
Az biztos, hogy rendszerpartíciónak az SSD sokkal jobb, sokkal gyorsabb lenne, érezhető sebesség növekedést tapasztalnál. Persze azért pontosabb válaszhoz tudni kellene a teljes konfigurációt is. -
Kékes525
félisten
válasz
zsolt1225
üzenetére
Nem kell mindennap 10 vírus. Elég kárt tud okozni 10 évenként 1 is.
Azok közül amit ajánlottam egyet sem, mert azok nem arra valók, azok kiegészítő védelmek. Én elsődleges védelemként ESET IS használok. Gyors, kevés erőforrást köt le, megbízható, kiváló a szupportja, nagyon kevés a vakriasztása és jó találati aránnyal rendelkezik. -
Kékes525
félisten
válasz
zsolt1225
üzenetére
A Sentinel szerint minden rendben van. A lemez idős, de nem annyira ami miatt ilyen tünetek lennének. Vírus ellenőrzés szerintem nem árt Milyen elsődleges védelem van? Futtasd le a HitmanPro-t, Malwarebytes Anti-Malware, Emsisoft Emergency Kit és az Adwcleaner-t. A linkek itt vannak: [link]
-
Kékes525
félisten
válasz
azazbeza
üzenetére
Adatok nélkül nehéz válaszolni.
1. A konfigurációd fontosabb adatai?
2. Hard Disk Sentinel Áttekintési és S.M.A.R.T füléről (adatmező decimálisra állítva) egy-egy kép.
Hiába mutat a Sentinel jó SMART értékeket, ha régi a merevlemezed (5+ év) érdemes cseréről gondoskodni, mert hirtelen is bekövetkezhet a baj.
Az biztos, hogy sokkal jobban jársz, ha a rendszerpartíciót SSD-re teszed. Nagyon megtudja dobni egy konfiguráció sebességét és sebesség érzetét.
Ja és a képet PrintScreennel vagy képernyőrögzítő (képlopó) programmal csináld, sokkal szebb a kép.
-
Kékes525
félisten
"De mi okozhatta ezt magas leállás számot vajon?"
Valószínűleg az energiatakarékosság miatti helytelen beállítás.
(#47462) kmisi99
A mentésre fordított időt nem szabad sajnálni, mert adatvesztés lehet a vége. Ezek közül megtalálod a megfelelőket az adatmentéshez, partíció helyreállításhoz. Adatmentés :: letöltés :: NeszeTools
Ha jól értettem, egyszer kiszerelted a HDD-t. Érdemes lenne megnézned, hogy a csatlakozások rendben vannak e (újra csatlakoztatás).
-
Kékes525
félisten
válasz
Thermaltake
üzenetére
Írd le rövidebben, a lényeget.
-
Kékes525
félisten
válasz
Blackhole13
üzenetére
Olyan program nincs, ami pontosan megmondja, hogy mi a baj. A driver hibát driver cserével tudod lecsekkolni, a táphibát, ami lehet tápkábel hiba is, szintén cserékkel. A HDD-t pedig SMART programokkal. SOLVED: Unexpected Store Exception in Windows 10, 'Unexpected store exception' win10 solution
-
Kékes525
félisten
válasz
batai15
üzenetére
SMART értékek nyomon követésével. A legjobb ebben a Hard Disk Sentinel
-
Kékes525
félisten
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
"196 Reallocation Event Count Áthelyezési kísérletek száma
A tartalék területre indított áthelyezések (sikeres és sikertelen) száma.
Kritikus attribútum
197 Current Pending Sector Count Függőben lévő szektorok száma
A gyenge szektorok mennyisége, melyek áthelyezésre kerülhetnek.
Kritikus attribútum"Gondoskodni kell a napi mentésekről és jól tetted, hogy az utódjáról is gondoskodtál.
-
Kékes525
félisten
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
A SMART fület jó lenne látni decimális beállításban.
-
Kékes525
félisten
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
A SMART fület jó lenne látni decimális beállításban.
-
Kékes525
félisten
válasz
Qvadusz
üzenetére
Szerintem a hard diszkkel minden rendben. Lehet, hogy a háttérben valami terheli a gépet. Nézd meg olyankor, amikor a problémát érzed milyen taszkok futnak és mennyire terhelik a gépet. System Explorer History fül.
-
Kékes525
félisten
válasz
Gerisz
üzenetére
Ha a másik vincseszter is 0 GB-ot mutat, akkor nem azzal van a gond, hanem a fogadó oldalon. Szoftveres (vezérlő) vagy hardveres (alaplap, kábel, csatlakozás, táp, tápkábel) probléma lehet. Ezeket végig kell nézni, de előtte dobj fel egy részletes SMART-ot a Sentinelel.
-
Kékes525
félisten
válasz
chopin42
üzenetére
A merevlemezek átlagos becsült élettartama mintegy 5 év. A tied ennél 3 évvel több. Habár a SMART értékek rendben vannak bekövetkezhetnek váratlan hibák. A mentésről, függetlenül a vinyó állapotától, mindig gondoskodni kell. Különösen akkor, ha pótolhatatlan adatok vannak rajta.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
AssAssynn
üzenetére
Jobb félni mint megijedni. Legyen mindig naprakész mentésed. A melegedésre ügyelj. A kábelcserét azért tedd meg. Tegyél fel egy minőségit adat és táp kábelt. átmeneti javulás akkor várható, ha kábel probléma (is) volt. Valószínűleg azzal lassítani tudod az elhalálozását.
-
Kékes525
félisten
válasz
S. Szabi
üzenetére
Középső képen a megoldás: kábelcserék. Először az adatkábelt cseréld le. Nekem is pont most szívózott. A SMART-ból a "Hardware ECC Recovered" mutatja. Nem súlyos hiba. Azonban a könnyebb emészthetőség érdekében az adatmezőket tedd decimálisra ( jobb egérgomb) és figyeld, hogy az új kábelnél növekszik e. Ha megfelelő, akkor nem szabad növekednie.
-
Kékes525
félisten
Nem pendrive-volt, hanem e-sata. Lemez vezérlő,"Marvell 91xx SATA 6G Controller (AHCI) [VEN: 1B4B, DEV: 9172] Verzió: 1.2.0.1049, 1-26-2016" Az "enable safety remove disk" van beállítva a vezérlő illesztőprogramjában. Ez szerintem ugyanaz, mint a Quick removal, amit írtál. Amúgy én az USB Safely Remove-t használom.
-
Kékes525
félisten
Az is érdekes, hogy fél-egy évenként szokott nálunk áramszünet lenni, de még sohasem volt gondom ez miatt. Mindig ellenőrzöm utána a wincsesztereket, de még nem találtam logikai, vagy fizikai hibákat ez miatt, legalábbis Windows 7 alatt. Régebben Windows XP alatt sokkal több probléma volt.
-
Kékes525
félisten
Véletlenül szabálytalanul kapcsoltam ki a külső e-satás vincseszteremet adatmentés után körülbelül 5 perccel. Kihúztam a tápáram csatlakozó zsinórt.
Bekapcsolás után a lemezellenőrzés nem mutatott semmi hibát. (A SMART is változatlanul tökéletes). Lehetséges ez? Az "enable safety remove disk" van beállítva a controller illesztőprogramjában. Windows 7 64bit pro az operációs rendszerem. Lemez vezérlő,"Marvell 91xx SATA 6G Controller (AHCI) [VEN: 1B4B, DEV: 9172] Verzió: 1.2.0.1049, 1-26-2016" Aggódnom kellene az adataimért? Érdemes teljes összehasonlítást futtatnom? Legalább 4 óra... -
Kékes525
félisten
válasz
Tálydi
üzenetére
Az 5 év nem azt jelenti, hogy automatikusan kuka. Az egy átlag szám, amíg nagyobb valószínűséggel biztonságosan használható.
Az adatmezőt átállíthattad volna decimálisra (jobb egér gomb), így nehéz olvasni. Nagy hiba nem lehet, mert mindegyik kritikus érték zöld pipa. Az áttekintésnél a "Nincs szükség beavatkozásra." látható, vagy más szöveget ír ki?
-
Kékes525
félisten
válasz
Tálydi
üzenetére
Tegyél fel egy képet a SMART fülről. Amúgy a vincseszterek átlagos élettartalma 5 év, ezután a Sentinel automatikusan csökkenti az élettartamot (persze nem rohamosan). Amúgy nem volt jó ötlet egy 5 éves lemezre bízni az adatokat, persze ha nincsenek rajta fontos adatok az más.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Nekem három ilyen HDD-ém van, 3 év 55 napja megy és 100%-osak (teljesítmény és kondíció). A becsült hátralevő élettartam kezd csökkenni (674 nap), gondolom azért, mert már elég idősek. Az online ellenőrzés tükrözi azt amit írtál: "A lemez kondíciója magasabb, mint az ennél típusnál számított átlagos érték" (Átlagos kondíció: 92.16 %.). SAMSUNG HD204UI
-
Kékes525
félisten
válasz
üzenetére
A lányok jól néznek ki!
A hang viszont elég furcsának tűnik. Nem tudom mi lehet az. Mást nem tudok mondani, rendszeres odafigyelés és mentés. Ha gyorsan emelkedik a rossz szektorok száma azt jelezni is fogja a Sentinel a Kondícióban és a Becsült hátralévő élettartamban. Gyakran Ismételt Kérdések"5 Reallocated Sectors Count: Amennyiben a fej hibás szektorra fut, a merevlemez megpróbálja az ott található adatokat egy tartalék területre mozgatni és az eredeti szektort hibásnak bejelöli annak további használatát megakadályozandó. Ez a paraméter az ilyen áthelyezett szektorok számát adja meg."
"196 Reallocation Event Count: A feljebb említett áthelyezési események indításainak száma. Mind a sikeres, mind a sikertelen áthelyezési kísérletek növelik ezt az értéket. Egy áthelyezési esemény során több szektor is áthelyezésre kerülhet, ha a hiba több szektort is érint."
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
turbokappa
üzenetére
Egész pontosan 77 nap 6 óra 8 perc 12,5345 másodperc.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pontosan senki nem tud erre válaszolni. Szerintem érdemes lenne az utódjáról gondoskodni, mert bármikor teljesen használhatatlanná válhat a HDD. ÉS menteni, menteni és menteni.
-
Kékes525
félisten
válasz
zapikanka
üzenetére
Az lehet hogy még minden ok, de elképzelhető, hogy most indult meg valami romlás. A folyamatokat is nézd meg. Történt e gyors változás mostanában? Milyen régi a HDD? A becsült hátralévő élettartamra mennyit ír ki a Sentinel?
Persze szerintem a keret a gyanús, ha a hiba attól kezdve jelentkezik ezzel a HDD-vel, amióta a keretben van.
-
Kékes525
félisten
válasz
junior11
üzenetére
Hát nem tudom mit értesz réginek, de szerintem a mostaniak sem rosszabbak, csak meg kell válogatni, mert sok gagyi van (mármint az elektronikában általában). Régebben, igazán régebben, kevesebb gyártó volt, könnyebb volt vásárolni azoknak is, akik nem értettek hozzá.
-
Kékes525
félisten
válasz
FrezeR
üzenetére
6 év az nagyon sok. Általában 5 évet adnak a wincsesztereknek.
"5 Reallocated Sectors Count: Amennyiben a fej hibás szektorra fut, a merevlemez megpróbálja az ott található adatokat egy tartalék területre mozgatni és az eredeti szektort hibásnak bejelöli annak további használatát megakadályozandó. Ez a paraméter az ilyen áthelyezett szektorok számát adja meg."
Melyek a lényeges S.M.A.R.T. paraméterek?Szerintem mivel már a hard disked megette a kenyere javát, kezdi felmondani a szolgálatot. Azt nem lehet tudni, hogy milyen ütemben fog tönkre menni, mikor lesz véglegesen rossz, de már most érdemes lenne az utódjáról gondoskodni.
-
Kékes525
félisten
válasz
FrezeR
üzenetére
A SMART fülről feltudnál dobni egy képet? Másrészt melyik az az érték (értékek) ami miatt a kondíció 99%-os? Tendenciában az milyen? Közelmúltban történt a változás? Hány napot ír a becsült hátralévő időtartamra? Hány éves a hard disk?
Mindenesetre a mentés mind mindig, de különösen gyanús esetekben nagyon fontos. Van teljes mentésed az összes fontos dolgaidról?
Ha van teljes mentésed, akkor teszteket is csinálhatsz a sentinellel.
Amúgy az olvasófej mozgása is okozhatja az időszakonkénti kerregést.
-
Kékes525
félisten
-
-
Kékes525
félisten
Van egy Asus P8Z68-V Pro/Gen3 alaplapom. Azon van egy JMicron® JMB362 vezérlő. Amikor a driverjét installáltam beletett az automatikusan induló programok közé (HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run) egy JMB36X IDE Setup fájlt. Szerintetek erre szükségem van ahhoz, hogy használhassam a vezérlőt, vagy nyugodtan törölhetem ezt a sort az automatikusan induló programok közül? Egyáltalán mi a feladata ennek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Western Digital Purple 1TB / 1000 GB HDD 3,5" WD10PURX ÚJ, 0 üzemórás eladó!
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA SE 760 512GB ULTRA FAST USB-c,ÚJ! Verbatim VX500SSD 480GBusbcÚJADATA SD700512GB
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- EK Quantum Velocity 2 D-RGB AM5 Nickel Processzor blokk
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Pár napos.
Nem el, hanem meg... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bekapcsolás után a lemezellenőrzés nem mutatott semmi hibát. (A SMART is változatlanul tökéletes). Lehetséges ez? Az "enable safety remove disk" van beállítva a controller illesztőprogramjában. Windows 7 64bit pro az operációs rendszerem. Lemez vezérlő,"Marvell 91xx SATA 6G Controller (AHCI) [VEN: 1B4B, DEV: 9172] Verzió: 1.2.0.1049, 1-26-2016" Aggódnom kellene az adataimért? Érdemes teljes összehasonlítást futtatnom? Legalább 4 óra...

Ha kézzel átállítod? Igen, ha mindent jó értékre javítasz, akkor tényleg tökéletes lesz. Csakhogy ezzel a valóságot hamisítod meg.