- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
válasz
Boogie33 #18398 üzenetére
Minden kérdésedre igen a válasz.
A W7 alatt nem javaslom a partíció bűvölést. /nekem nem sikerül soha!/
Ingyenes progikkal is megoldható az újra méretezés, de mint Liksoft írja van esély az adatvesztésre, mert az összes adatot át kell mozgatnia. A partíció másolás az kevés mert nem fog bootolni. Ghost vagy acronis program család ajánlott.Szerintem...
-
Mans20
addikt
Estét
Akinek 103SJ van annál van olyan hogy amikor töltöget a hdd akkor egy-két másodpercre megáll a rendszer?pl netezek hallom hogy kicsiket tölt és valamelyiknél amig be nem fejezi addig megáll minden,nem tudok lefelé görgetni pl ha épp azt csináltam,de csak pár pillanatig,ilyen volt a hd502hj is,csak elég zavaró,nem egyfolytában csinálja csak néha.Melyik az a 1 TB-s hdd ami sebességbe kb olyan mint ez a 103SJ?
-
carlosGTX
csendes tag
Üdv!
Vettem egy WD My Book Essential másfél terrás külső vinyót és az asztali gépem nem jelez ki mikor rárakom az usb-portra - mind a 10 porttal kipróbáltam. (Laptopra rákötve ment.)
A vicc az, hogy már ez előtt is voltak usb-port problémák, pl. az usb-s egér befagyott a gép bekapcsolásakor és egy másik portba átdugva elszállt a monitorkép és indíthattam újra vagy dughattam át a monitorcsatlakozót a videókártya másik cuccára.
Pendrive-ot gond nélküli felismeri viszont, tehát elvileg ezt a külsőt vinnie kéne.Tudnátok ajánlani vmi drivert ami rendbe rakja az usb-portokat? Csak ez lehet a gond sztem....
-
liksoft
nagyúr
válasz
Boogie33 #18394 üzenetére
Nincs W7 a kezem alatt. Úgy hallottam, hogy az tud partíciót növelni. Vagyis, ha a második partíció anyagát lemented, törlöd a partíciót, a keletkezett szabad helyre tudod növelni az elsőt. Utána adatok vissza.
Létezik progi mely összeolvasztja, de a nagyfokú adatvesztési esély miatt nem tanácsos a használata.
-
bersekh
tag
Hello Mindenkinek!
Van egy problémám remélem tud valaki segíteni. A laptopom vinyójával van gond. Kikapcsoltam a laptopot majd a következő indításnál nem töltötte be a win7-et. Gondoltam win hiba. Újra akartam telepíteni de amikor bejött a telepítője rányomtam telepítésre,ki irta hogy telepítés indul de még 1 óra után se indult el ugyanazt írta. Kivettem a vinyót a laptopból beraktam az asztaliba a másik vinyo mellé. Az asztali gépen levő windows is kb.20perc volt mire bejött. Ha a másik particióira kattintottam megfagyott az egész. próbáltam a get data back-kel visszaállítani a tartalmat de nem sikerül csak az egyik particiót. Ezután a partition magic-kel akartam formázni. mielőtt bejött volna valamilyen sector hibákat írt. Kérdezte hogy fixálni akarom e a sectorokat rányomtam hogy igen ezután bejött a progi.formatáláshoz ujrainditást kért. elindította a formatálást és ezt a hibát irta ki:
"Error4 while executing Bacth" ezután kilépet a formatálásból és újraindul a gép.Persze a vinyót nem formázta.Mi a gond vele? Javítható-e még vagy kuka? Ha valaki tud segíteni azt megköszönném.
-
Gardedám
csendes tag
Üdv mindenki!
A problémám a következő: Van egy 200 GB-os Samsung SP2004C SATA vinyóm amiről a rendszer fut. A régi gépemből pedig van egy Samsung SP1230N IDE ami mindig adattároltó volt (rackben) és sok fontos dolgom van rajta. A Windows (XP SP3) felismeri és pár műveletet enged is (zenehallgatás, képnézegetés) azonban, ha másolni akarok két HDD között, felpattan egy "Nem sikerült a késleltetett írás" buborék és az IDE vinyó eltűnik Sajátgépből, Total C.-ből, Vezérlőpultból mindenhonnan, egészen a következő rendszerindításig. Próbáltam variálni Master és Slave kiosztással, de semmi sem akar beválni. Vajon hardware gond lehet, vagy valami más? Az alaplapom: ASUS P5Q Pro, a két vinyót fent már említettem.
Ha rossz helyre írtam elnézésetek kérem és előre is köszönöm a válasz(oka)t!
Tisztelettel: Andris -
Boogie33
senior tag
Hali. A gondom a következő lenne ,2 részre van a merevlemezem osztva ezt a megosztást csak újra telepítéssel lehet vissza csinálni vagy van más módszer is ?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Jarod1 #18379 üzenetére
Mi az a low level format? Ja tudom! De ezt a funkciót a régi MFM, ESDI és SCSI drive-ok támogatták. Az IDE drive-ok NEM! Az utasítás hatására csak olvasást, vagy írást hajtanak végre a kijelölt szektoron. Az utolsó drive amelyik ezt IDE mellett megtette, az ST157A volt. Ezen az oldalon itt van a képe, melyen olvasható, hogy TILOS az alacsony format, mert a servo jeleket is letörli. Ez volt az utolsó olyan drive, mely ezt az utasítást végrehajtotta (a figyelmeztetést ha végiggondolod, aki megtette vele, ez a művelet volt az utolsó melyet a drive végrehajtott, mert utána servo hiányában sávot sem talált, nemhogy szektort).
-
liksoft
nagyúr
válasz
izomhod #18377 üzenetére
Saját gép (jobb click) / Kezelés / Lemezkezelő
Itt van a beépített rész a particionáláshoz.
Szerk: Titkosítás = a drive-ot kivéve az USB házból, nem olvasható semmi róla. Vagyis akár a drive, akár a ház hal meg, adatoknak annyi. USB hídchip = USB SATA átalakító áramkör. Egyes típusú winchesterek ezt is tartalmazzák az elektronikájukon.
-
izomhod
őstag
válasz
liksoft #18376 üzenetére
van wd backup sw rajta, de az a helyzet, hogy én erre mentem az asztali hdd-ről a nem olyan fontos, de nagy fileokat.
az mit jelent, hogy alapból titkosít? mert ha ráírok valamit, azt látom másik gépen is
azt értem, hogyha tönkremegy, akkor csákó az adatoknak, ha nincs máshova is mentve.
mi az az usb hídchip?
igaz, xp telepítő cd-cel megcsinálom , az is jó lesz. csak nehogy telepíteni akarja rá a rendszert
-
liksoft
nagyúr
válasz
izomhod #18375 üzenetére
Szerintem van az OS-nek beépített lemezkezelője. Az nem jó?
Ez a széria tartalmaz titkosítási opciót ha jól emlékszem. Ha igen, akkor a megvalósítás olyan, hogy alapból titkosít, csak nem kér jelszót. Azért írom, mert az ilyen drive-ról adatokat menteni (ha megsérül), csak a saját USB hídchip segítségével lehet. Akár a drive, akár a chip sérül meg, az adatok csak titkosítottan érhetőek el. Úgy meg ugye használhatatlanok. Célszerű a folyamatos biztonsági mentést alkalmazni.
-
izomhod
őstag
válasz
liksoft #18374 üzenetére
hali!
tudom mit jelent a bad szó
ahogy olvasgatok a pm nem ajánlott sw.
végignyomattam a wd saját progijával, hd tune-nal, semmi baja nincs.azért kapcsoltam rá a pm8at, mert két részre akartam osztani, de inkább hagyom ezt a progit.
mit ajánlotok, mivel szedjem ketté? baltával? vagy van valami jobb?
ja, itt a vinyó, wd my passport essential, hátha valakinek kell majd adat, egyelőre ennyi a teszt.
[link]köszi
-
liksoft
nagyúr
-
grex4
aktív tag
hello. hp topicban kérdezgettem már a problémám de elsiklanak felettem.
probléma: SSD be a laptopba és "no boot device"
etc: külső rackbe, régi gépbe, asztaliban működik. Windows installkor nagy nehezen felismerte (pár reboot, biosz állitgatás) majd indulna el a rendszer és semmi. Bioszba csak dvd-t látja, állitgatom akkorse történik semmi. Ahci - ide mód állítás nincs a bioszomban.
Hp g62 a gép de nem értem mi a probléma. eredeti Win7 home premium. Kingston v-series 40gbValakinek csak van valamilyen ötlete?
értékelném és köszönöm, addig mig vitáztok a tápokról...
(nekem q-tec ment gallyra, most Mercury van, nem beszólnigaris még.)
-
Imco
őstag
válasz
Piftuka #18367 üzenetére
Csak nem sikerül dobni!
Nincs időm sem energiám több tucat sort idézgetni.
Nem akarok "eszmecserét" folytatni.
A nekem idézett "nonszensz, (Ugye nem kell mégegyszer beidéznem?)" idézet nem tőlem származik.
A nem akarok márka vitát azt jelenti, hogy nem akarok "eszmecserét" folytatni a megnevezett modellről.
Mert bár tudom. nem csúcsminőség, hibátlanul szolgálja azt az 1-200 gépet amit eladtam velük az elmúlt években.
Nem tudom milyen elméletet véltél felfedezni, de gyanítom hogy tévedsz
ha ellentmondást vélsz felfedezni.
Múlt héten történt: az otthoni ember is kifizeti a pénzt a mentésre ha az elmúlt
11 év fotóit hozom vissza.
De erről kollégák többet tudnak mondani.Az ilyen szójátékokról " "táphibát IS"" meg mit mondjak.
Erről levelezünk 3 napja?...és így tovább.
Bocsi! Nincs kedvem az "eszmecseréhez".
Mint írtam, ha tanácsot adok, azt legjobb tapasztalatom és tudásom szerint teszem.
Az, hogy miért kell napokon keresztül magyaráznom hogy miért kevés 3db/3,5TB-hoz a 380 W, nem értem.
De egy vicc. 3. napja "eszmét cserélek" róla. Ügyvéddel fogok fórumozni és majd ő magyarázza.Mi nem közeledünk egymáshoz, és mint írom nem is ez a szándékom itt.
Majd ha a mindennapok mást mutatnak, más lesz a tapasztalatom és mást fogok mondani.Cserélj eszmét a probléma felvetőjével.
Köszi!Szerintem...
-
liksoft
nagyúr
válasz
Piftuka #18367 üzenetére
Az SSD-sem mindenható. Ahogy egyre nagyobb lesz a kapacitása (nem a mai méretek), a "kopása" egyre jobban érezhető lesz, és hiába bármilyen algoritmus, elhasználódik az is. A gyakorlati tapasztalat az, hogy míg egy HDD lassan hal meg szektorhibákkal, addig az SSD-k többsége inkább a gyorsabb elmúlást választják. Ugyanis az utolsó leheletükig javítják a hibákat, és a vég amikor már nincs mit javítani, mert a javításhoz szükséges adminisztrációs terület szorulna javításra.
Nem. Más technológia, más alkalmazási területre javasolt a használata.
-
-
Piftuka
veterán
Nézd, kedves Imco! Ez nem "vita", hanem eszmecsere, véleménycsere.
Egy nyilvános fórumon megvitatjuk azt, amit a témáról gondolunk.
S kérlek vedd észre, hogy alapvetően "elbeszélsz" mellettem. (Mert az általad leírtakkal igen nagy általánosságban egyetértek.)
"Irodai konfigokat /int. VGA, 500GB HDD, közepes proci, 2-4GB ram/ én is 350-400w codegenekkel /nem akarok márka vitát/ adom, garanciával.
Nincs is velük probléma."Ne haragudj, ez nem "márkavita" kérdése. Sejtem, hogy kiskereskedőként (ezek szerint az vagy) miért Codegen tápokkal szereled az irodai konfigukat, de attól függetlenül ezzel a tettel saját elméletednek mondasz ellent.
A Codegen tápok ugyanis a névleges teljesítményüknek a töredékét adják le, amellett az összes fontos védelem hiányzik belőlük. Az "elektronikai hulladék" kategóriáját képviselik, tök mindegy mi van rájuk írva. A belsejük a lényeg.
"Ide hibás táppal és/vagy hibás HDD-vel jár az emberek 99%-a.
A vita kiváltója: a kollega 3db/3,5 TB-re 380W tápot használ. Kevés lehet."Az lehet, hogy a vita kiváltója ez a téma volt, én viszont még véletlenül sem arra reagáltam, hanem egy nonszensz kijelentésre. (Ugye nem kell mégegyszer beidéznem?)
"Egyszerűbb egy túlméretezett tápot is betenni mint a síró embernek magyarázni a következő HDD-nél, hogy mi kerül 200 -ebe egy adatmentésen."
tt megint keverdnek a fogalmak és a témakörök... Azért ne feledjük, hogy a "síró ember" (átlagemberekről, otthoni PC-kről beszélünk) nem fog 200.000 forintot adatmentésre költeni (de még a tizedét sem), hanem "lenyeli a békát".
Az pedig tény, hogy létezik és valós a probléma, amit a tápegységek miatti HDD meghibásodásokról írtál.
De nem szabad "összemosni" ezt azzal a kijelentéssel, hogy "csak és kizárólag túlméretezett tápegységek oldják meg a problémát."
Mert ez nem így van.
S fentiek miatt a "síró embert" nem a túlméretezett tápegység miatti jelentős kiadásra kell buzdítani, hanem arra, hogy a gépéhez egy megfelelő minőségű belsővel és védelmekkel rendelkező tápegységet vásároljon.
"Már csak azért is mert a 99% abból dönti el a táp stabil működését,
hogy megy a gép vagy sem. A HDD nem ilyen megértő!"Ebben igazad van. Csak azt nem szabad felejteni, hogy ez a bizonyos 99% (valóban, az átlagos felhasználók zöme) Deer, Codegen, LC Power, Chiefcon, és még ki tudja milyen "tápegységnek" nevezett borzadályokat használ.
Miközben egy 8.000-10.000 forintos beruházással olyan minőségű tápegységet tud vásárolni, amely megóvja a sírástól.
Amellett az sem elhanyagolható tény, hogy a merevlemez a konfiguráció legérzékenyebb része, ráadásul amióta az "új évzredre" jellemző igazán olcsó, igénytelen tömegtermelés beindult, még minőségi tápegységtől (lehet akár 1000 Watt-os is) függetlenül is az egyik legkevésbé állandó/jó minőségű alkatrészről van szó. Sajnos!
Elég itt a fórumon is benézni a "Milyen HDD-t vegyek?", vagy "Milyen tápegységet vegyek?" témákba, s látható, hogy azért a PH-n is van egy viszonylag széles, "stabil" réteg, amely jelentősen bebiztosította magát tápegység szempontjából (600-800 Watt-os, nem ritkán méreg drága cuccok üzemeltetik a gépét), mégis a legkülönfélébb merevlemez típusok gyors és/vagy gyakori meghibásodásáról számolnak be.
Tudomásul kell venni, hogy amíg az SSD technológia nem lesz olcsó, s a sok száz GB-os, netán több TB-os SSD-k teljesen ki nem szorítják a piacról a hagyományos HDD-ket, addig mindig "lutri" lesz, hogy kinek hány óráig/napig/hónapig/évig üzemel a HDD-je.
"Továbbra is tartom, hogy helyes látatlanba feltételezni az esetleges táp hibát."
Sokadszor mondom, hogy ezzel a kijelentéseddel eddig is egyetértettem. Azzal a kiegészítéssel, hogy a "táphibát IS"...
Egyébként pedig részemről tényleg nem emiatt ragadtam virtuális tollat, hanem a sokszor emlegetett ominózus kijelentés miatt. (Hogy "400 Watt-os tápegység, alaplapi VGA, bla, bla, bla meghajtásához elég.)
"Túlméretezett tápra buzdítok mindenkit! Tartom!
[..]
Továbbra is azt javaslom, hogy a vita helyett -ha tudsz- inkább a segíts a problémák megoldásában. A fórumozó majd eldönti, hogy mit tart helyesnek."Ismétlem, hogy ez nem "vita" (illetve nem "pejoratív értelemben" az), s hidd el, ha tudok segíteni bárkinek, akkor segítek is.
Én is tartom a véleményemet azzal kapcsolatban, hogy a legtöbb átlagos konfigurációhoz bőségesen elég egy jó minőségű 300-400 Watt-os táp, s az gondtalan működést (és a védelmek miatt a részegységeknek biztonságot) nyújt.
Tehát, ha a jövőben látok olyan kijelentést, ami ezzel ellentéteset sugall, vagy arra buzdít bárkit, hogy költsön feleslegesen többet annál, mint ami szükséges lenne.
Aztán majd a fórumozó eldönti, hogy mit tart helyesnek.
Üdv: Piftuka
-
Imco
őstag
válasz
Piftuka #18360 üzenetére
Könyörgöm! Dobjuk már a témát, kérlek!
Túlméretezett tápra buzdítok mindenkit! Tartom!
A 850 W először a saját konfigomra utalva írtam le.
Szükségességét továbbra is tartom!
"Hibátlan" 400W-os tápra soha sem terveznék 6-8-10TB-nyi 3-6 db HDD-t tartalmazó home rendszert. Ezt is tartom! Van ahol redundáns tápot javaslok!
Irodai konfigokat /int. VGA, 500GB HDD, közepes proci, 2-4GB ram/ én is 350-400w codegenekkel /nem akarok márka vitát/ adom, garanciával.
Nincs is velük probléma.Ide hibás táppal és/vagy hibás HDD-vel jár az emberek 99%-a.
A vita kiváltója: a kollega 3db/3,5 TB-re 380W tápot használ. Kevés lehet.
Annál inkább mert egy vadi új 2TB vinyója rosszalkodik.
Tipikus ismérv. A nagy teljesítményű új HDD betéve, órákon-napokon belül gyenge
vagy bad sectorokat produkál. /Mr ricsi szépen leírta az okát is./
Egyszerűbb egy túlméretezett tápot is betenni mint a síró embernek magyarázni a következő HDD-nél, hogy mi kerül 200 -ebe egy adatmentésen.
Már csak azért is mert a 99% abból dönti el a táp stabil működését,
hogy megy a gép vagy sem. A HDD nem ilyen megértő!
Továbbra is tartom, hogy helyes látatlanba feltételezni az esetleges táp hibát.Továbbra is azt javaslom, hogy a vita helyett -ha tudsz- inkább a segíts a problémák megoldásában. A fórumozó majd eldönti, hogy mit tart helyesnek.
Szerintem...
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
A mai napon vettem egy 6850-es vga-t. Beszerelés után a gép a Windowsig eljutott, de az "üdvözöljük" szövegnél nem akart továbbmenni. Nem reagált semmire, csak a "homokóra" és az egér mozgott. Leállítottam a gépet, átnéztem, és kiderült,hogy a SATA csatlakozóról félig lecsúszott a kábel a szerelésnél. Ezután felállt a gép, minden megy rendesen, de 20 percenként szól a Win7, hogy mentsem az adataimat, mert elhalálozhat a HDD. Feltettem a HD Sentinelt, és ez fogadott:
Meghibásodás várható - Attribútum: 184 End-to-End error, Paritáshibák száma a belső gyorsítótár (cache) és a vezérlő közötti átvitetelben.
Azonnali merevlemez csere szükséges.Smartban az adott attribútum értéke 1, legrosszabb 1, küszöb 99.
Kérdés, hogy mi lehet a probléma. Éppen most halálozott el a vinyó, esetleg a a lecsúszott kábel miatt történt ez, és nem akar visszaállni a Smart-beli érték, ezért sipákol. Hogyan lehetne kideríteni, hogy tényleg hibás-e?(bios-ból a smartot még csak-csak letilthatom)
Előre is köszönöm a választ.
-
spireeasy
csendes tag
Hali mindenkinek! segítségeteket szeretném kérni!
előre is THXMa vettem használtan egy SAMSUNG SATA2-es vinyót Típusa SP2004C (200GB)
betettem a gépbe másodlagos vinyónak, a gép felismerte! HDD Sentinel szerint 100/100-as, a bajom pedig az, hogy a sajátgépben nincs ott a meghajtó! Windows 7 ultimate van a gépemen, és a Virtuális lemezkezelőben ki írja, hogy inicializálni kell, mikor inicializálná azt írja ki, hogy "I/O eszközhiba miatt nem lehet a kérést végrehajtani"
az alaplapom MSI K9N Neo V2
Ja és amikor bekapcsolom a gépet, rohadt lassan tölti be a windowst
szerintetek mitévő legyek? -
Piftuka
veterán
Nincsen semmi baj a Partition Magic programmal, csak Windows7 alatt nem szabad használni.
(Közel 10 évig használtam, s elmondhatom, hogy jól működött a megfelelő környezetben. XP alatt nem volt vele különösebb gond, de pl. a Win98SE/ME időkben csakis a floppy-ról indított, DOS alapú változat használata volt ajánlott.)
Arra ott van az EASEUS Partition Master, ami ráadásul ingyenes változatban is tökéletesen jól használható.
-
Piftuka
veterán
Javíts ki kérlek, ha tévednék, de itt:
"A 400W-os tápegység mára alaplapi VGA mellett egy HDD és egy ODD meghajtására elegendő. Nem számítva, hanem tapasztalat alapján."
szó nem esik "tüskékről", "zajokról" és "kimondhatatlan nevű" dolgokról.
Arról volt szó, hogy az adott tápegység teljesítménye milyen konfigurációhoz, illetve annak milyen elemeihez szolgáltat elegendő tápot.
Az említett dolgokkal kapcsolatban egyébként igazad van. A "feszültségtüskék" és hasonló "anomáliák" teszik tönkre a HDD-ket.
Azt viszont továbbra sem szabad feledni, hogy egy kiváló minőségű 300-400 Watt-os tápegység esetében nem nagyon kell tartani ezektől.
A teljesítménye pedig sokkal többre elég, mint amit manapság sokan gondolnak róla.
Felesleges tehát 800-1000+ Watt-os "tápszörnyek" vásárlására buzdítani bárkit, mert azzal egyedül a gyártó jár jól. (Hangsúlyozom, a hasonlóan magas minőségű, fele akkora névleges teljesítményű tápegységekhez képest.)
-
Piftuka
veterán
válasz
liksoft #18310 üzenetére
Ugyan már! Felesleges ez a gyerekes és erősen túlzó cinizmus!
Senki nem állította, hogy a tápegység nem "lehetséges hibaok". Nagyon is az... ha nem minőségi.
Én és még mások erről beszélünk már rég óta. A minőségi tápot pedig felesleges "túlméretezni" egy adott konfigurációhoz.
-
MaTT
aktív tag
tegnapról mára olyat kezdett el csinálni a notebookom, hogy csak vízszintes helyzetben hajlandó folyamatosan lejátszani zenét, filmet. ha kicsit is megdöntöm, olyan mintha antishock nélkül hallgatna discmant az ember :/
vinyó cserén kívül egyéb ötlet?hd sentinel szerint 2 éve ez az állapot:
A lemez felületén található 30 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
más figyelmeztetés nincs -
Imco
őstag
válasz
maxfischer #18346 üzenetére
Ne viccelj már! Van jó kereső is.
Nap mint nap itt vagyok.
Nem azért, hogy ismételjem magam.
Nem azért, hogy 2 naponta leírjam, hogy tápprobléma vagy bios beállitást kéne megnézni. Ne adj isten megkérjem az illetőt, hogy a "kattog mér nem megyen kívül" érdemi infót is megosszon, esetleg az adatlap kitöltésével kiegészítve. Vagy nézze meg a sentinellel, mert az legalább reális adatot ad.
Segíteni szeretnék valós problémák megoldásában.
Ez így nehéz és unalmas. Nincs kihívás benne.Igen, sokkal kényelmesebb lenne ha lehetne szerkeszteni az első hsz-t. Vagy ahogy Liksoft mondja egy gombbal beilleszteni a megoldást. Erre itt nincs lehetőség! /nem értem miért./
Gondolkoztam már, hogy saját weblapomról linkelek egy előre elkészített oldalt, de az sem biztos hogy tetszene. Sőt azon is gondolkodtam már, hogy egy kerek számú hsz-ben összegyűjtőm az egészet, de ugye rövid időn belül elévül az is.Lényeg a lényeg. Ha azt javaslom, hogy olvass, az ettől nem személyes, nem lekezelés, egyszerűen csak néhányszor leírtam már, vagy valaki más, hasonló terjedelemben.
Szerintem...
-
harcipaci
csendes tag
koszi Jarod1,es Imco.
probalkozok valami helyreallitassal, checkdisk,gdb,vagy valamivel.
lehet hogy a particio, serult de megis tudok ra masolni?szoval amit mostanaban masolok ra az mukodik,irja olvassa,minden rendben.
de a regi adatokat csak jelzi de nem tudom megnyitni,volt hogy atmasoltam egy masik vinyora,az se nyitotta meg,fenykepre kattintva"nincs villamnezet"a valasz stb.
a helyet szabalyosan foglalja,akarhova masolom,minden ugy tortenik mint normal esetben.
csak egyszruen nem nyitja meg....ha sikerul megoldast talanom ide leirom. koszi a segitseget!
udv -
jap
aktív tag
válasz
liksoft #18351 üzenetére
Köszönöm.
Tehát, ha már átmásoltam mindent, akkor kísérlet a javításra(~nem biztos módszer)?
Ezt és az újra inicializálás-t +a tesztet milyen progival végezzem.
Elnézést a szájbarágósságért, nem mindennap csinálok ilyet (nincs szándékomban elvenni mások kenyerét sem) és talán már remélem soha nem is kell: tanulok hibámból -> nem használok PartícionálóMedzsiket többé!a nyilvánosságot elkerülve küldheted privátban is...
-
jap
aktív tag
-
liksoft
nagyúr
válasz
kornel8585 #18348 üzenetére
Itt van a másik hely ahol elszórtad kérdésed.
-
kornel8585
tag
sziasztok.Van egy Hitachi HDS722020ALA330 típusú winyóm,1éves.Januárban tettem fel új op rendszert,addig HDD sentinel szerint 100%-os volt.7végén feltettem a hdd sentinelt mert egyszer lefagyott a gép másolás közben és ezt adta ki:
Működési idő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 319 nap, 16 óra
Becsült hátralévő élettartam . . . . . . . . . . : 79 nap
Kondíció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : ####---------------- 23 % (Rossz)
Teljesítmény . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)A lemez felületén található 67 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.S.M.A.R.T.
------------
# Attribútum Küszöb Érték Legr.. Adat Státusz Állapotjelzők
1 Raw Read Error Rate 16 94 94 917514 OK Hiba-arány, Statisztikai, Kritikus
2 Throughput Performance 54 133 133 100 OK Teljesítmény, Kritikus
3 Spin Up Time 24 119 119 41550407 OK Teljesítmény, Statisztikai, Kritikus
4 Start/Stop Count 0 100 100 553 OK (Mindig rendben) Esemény Számláló, Statisztikai
5 Reallocated Sectors Co.. 5 100 100 67 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
7 Seek Error Rate 67 100 100 0 OK Hiba-arány, Statisztikai, Kritikus
8 Seek Time Performance 20 105 105 42 OK Teljesítmény, Kritikus
9 Power On Time Count 0 99 99 7672 OK (Mindig rendben) Esemény Számláló, Statisztikai
10 Spin Retry Count 60 100 100 0 OK Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
12 Drive Power Cycle Count 0 100 100 371 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
192 Power off Retract Cycl.. 0 100 100 742 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
193 Load/Unload Cycle Count 0 100 100 742 OK (Mindig rendben) Esemény Számláló, Statisztikai
194 Disk Temperature 0 139 139 61; 16; 43 OK (Mindig rendben) Statisztikai
196 Reallocation Event Count 0 100 100 101 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
197 Current Pending Sector.. 0 100 100 0 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Statisztikai
198 Off-Line Uncorrectable.. 0 100 100 0 OK (Mindig rendben) Hiba-arány
199 Ultra ATA CRC Error Co.. 0 200 200 0 OK (Mindig rendben) Hiba-arány, StatisztikaiLefuttatam egy részletes öntesztet,és egy lemezfelületi tesztet de semmi sérültz vagy gyenge szektort nem írt ki.
Ma viszont másolás közben ismét lefagyott és nőtt a reallocated sectorok száma is vagy 30al,és már csak 20% a kondíció.Ajánlott azonnal cserélnem a winyót(illetve beszereznem egy másikat amire lementhetem a dolgaim)? -
liksoft
nagyúr
válasz
maxfischer #18346 üzenetére
Én csak akkor fogok belefutni összefoglaló írásába, ha az oldalon lesz rá direkt gomb. Amíg a listában 2-3 lépésből tudok csak eljutni oda, addig nem.
Szerk: Ha szereted az összefoglalót, akkor reklamálj az oldal írójánál. Én megtettem, gomb nincs.
-
maxfischer
csendes tag
válasz
El Kebir #18326 üzenetére
Csak azért cseréltem ki, hogy kipróbáljam, hogy ugyanazt tapasztalom-e egy másik táppal. Laikusként ebből arra tudok következtetni, hogy ha ugyanazt tapasztalom, akkor vagy mindkettő alkatrész rossz, vagy mindettő jó, és máshol kell keresni a problémát. Tudom, hogy a Deer tápok nem megbízhatóak, amikor vetttem, akkor még nem tudtam.
Ha azt mondjátok, hogy a 400W-os chieftec sem elég az én vasamhoz 3 merevlemezzel, akkor venni fogok egy erősebbet. Én elhiszek nektek mindent, azért jövök ide, hogy segítséget kapjak.OFF:
@Imco: Többször írod, hogy olvassanak vissza a kérdezők. Bár én vissza szoktam olvasni pár oldalt, de szerintem ezt nem nagyon lehet elvárni a kérdezőktől. Jó lenne itt is olyan összefoglaló az első hozzászólásban, mint pl. a táp ajánló topicban, és akkor talán kevesebb lenne a hülye kérdés. -
maxfischer
csendes tag
válasz
mr_ricsi #18322 üzenetére
Mindegyik merevlemez között van egy üres hely, és a Hard Disk Sentinel szerint az eddigi max. mért hőmérséklet 27 fok volt.
A stabilitásteszt mit takar? Nem futtattam sem ilyet, sem memória tesztet még ezen a gépen.Az energigazdálkodási beállításoknál már korábban beállítottam, hogy alvó állapotot ne is indítson, a merevlemezek kikapcsolásához pedig 3000 percet állítottam.
A 2-3 kattanás olyan, amit menet közben is hallhatsz a vinyóból?
Menet közben nem figyeltem meg kattanást. Leállításkor konkrétan azt csinálja a rendszer merevlemez (HD103UJ), hogy felpörög, kattan, felpörög, kattan, majd ezután áll le a gép. Lemértem, indításnál kb. 15-20 másodpercig áll az alaplap bejelentkező logójánál a gép (1 és 3 vinyóval is), újraindításnál viszont 1 merevlemezzel kb. fél percig, 3 merevlemezzel pedig több mint egy percig áll, és indítgatja a merevlemezeket. A kikapcsolás kb. fél percig tart. Ha azt mondod, hogy ez normális, akkor megnyugodtam, csak az előző gépemnél (szintén 3 hdd) csak pár másodpercig mutatta a logót, és már indította is a windowst. -
-
Scyth3x
csendes tag
Ezt még nem próbáltam.de ha nincs más megoldás az lesz a következő amint hazaérek, de egyenlőre csak annyit szeretnék elérni , hogy a D:-ről bootoljon a már feltelepített működő képes Windows-zal.(mivel túl sok fontos adat van rajta amit nem kevés idő lenne ismét beszerezni egy formázás után)Szóval ezt ,hogyan tudnám megoldani? ha meglehet egyáltalán (ha kijelölöm Bios-ban h a HDD 1 -ről ami a D: indítsa a rendszert akkor is valamiért a C:-ről akarja ami jelenleg el is indul mivel éjjel újratelepítettem de biztos vagyok benne h 1-2 nap után újra kezdhetem előröl.ja igen és a D: jelenleg a Slave ez lehet a baj? de ha kicserélem Masterre akkor sem jó..)
-
siofok
őstag
sziasztok!Először is bocsi ha nemjó helyre irtam,de nem is tudom melyik topik lenne a legmegfelelőbb.
szóval a gondom az hogy van 1 pda-m,és az a tünet,ha rádugom a pc-re,látok rajt minden fájlt,amit csak lehet.Utána szabályosan leválasztom a gépről,és akár csinálok vele 1db fotót,vagy a netről letöltök rá 1 fájlt,és ismételten visszadugom a pc-re,mér nemlátja az uj fájlt.Pda ujraindítás után látszik.A pda-s topikban azt az ötletet kaptam,hogy a pc-men,nem-e csak a pc gyorsítótárát látom.Ezt hogy tudnám leellenőrizni?esetleg megpróbálni?
Ja mert még mondjuk van a camera mappa,amibe menti a pda a fotókat.Ebből ha pc-n kitöröltem a bent levő 2db fotót,gépről le,vissza,utána ha megint rámentem a camera mappára,a mappa kinézeténél ugyanugy látszott a kis ikonjába a már törölt fotók.Ami ugy alapból ha üres a mappa,nemlátszik az ikonon sem semmi.Windows 7 a rendszerem.
bocsi a hosszú kommentért! -
Scyth3x
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam itt van pár okos ember aki segíthetneTehát:
Olyan problémám lenne, hogy két winchester van a gépben jelenleg olyan december óta tökéletesen működtek egészen az elmúlt hétig amikor ugyanis mindennap újrakellet telepítenem a rendszert(windows xp prof.) mivel egy random fagyás után egyszerűen nem engedett bootolni "Lemezolvasási hiba" címszó alatt vagy egy-egy rendszerfájl hibájára utalva.Nos ezért a Maxtor (igen tudom, hogy egy hulladék)normál vinyó helyett csak a másikra telepítettem fel a windowst és a Maxtort meg meghagytam háttértárolónak. Amikor ma hazaértem bekapcsoltam a gépet 30s után le is fagyott szépen (ram hiba tisztában vagyok vele de elviselhető) ismét nem engedett bootolni a restart után, mivel egyszerűen nem hajlandó a telepített D: meghajtóról indítani hiába állítom át biosban (valamint a winyók jeleik is ezt követően felcserélődtek tehát amin a működő rendszer volt az a C: volt eddig ami fentebb a D: lett..)Szóval a lényeg ,hogy hogyan oldjam meg ,hogy a D: vinyóról bootoljak? mert mindenképpen a C:-röl a hibásan működő maxtorrol akar hiába veszem ki vagy bármi nem engedelmeskedik..(bocsi ha egy kicsit sok volt a fölös adat..)Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!
-
jap
aktív tag
közben másik topikban is fejtegetjük, eddig itt tartunk:
1 pendriveot akartam visszahozni a sírból - be volt kötve minden vinyó - Partition Magic-kel.
Elindítottam a PMagic-et win7-en hibákat dobott, bezártam és azóta nem látja azt a partíciót!-> a PM el***ta, de nagyon. a kérdés, hogyan lehet visszaállítani?
-
jap
aktív tag
nem ezen a vinyón van a vindóz.
igen betüt próbáltam neki adni pl. az EASEUS Partition Master-rel, ami a végrehajtáskor kidob vmi. hibával.
ui.: másik win7, másik gépen sem látja, és az xp, ami látja nem hajlandó beolvasni átmásolni róla adatot, csak böngészni enged rajta! -
jap
aktív tag
Nagyon-nagy segítséget szeretnék kérni!!!
Arról van szó:
egy adott (2,5"os) külső vinyót vagy csak 1 partícióját eltünteti a winfos7!
részletek: több más vincsivel is megcsinálja, ám másik gépeken simán látszik ill. bármely partícionáló programban látszódik az adott rész.
tehát olyan résznek minősíti, mint a win7nek fenntartott 100-200megás részt, cserébe azt a 100asat engedi kezelni intézőkben = tehát felcseréli a kezelhetőségüket.
mellékelem a képet:win7 64bit rendszerem van, már párszor újra tettem - kezdem tépni a hajam!
-
Imco
őstag
válasz
El Kebir #18325 üzenetére
Így teljes az idézet:
" De hosszútávon üzemszerűen, /ne adj isten 24/7-ben/ nem!
Ezek szélsőségek. Szerencsés véletlenek. Egyedi esetek."Te egy kivétel lehetsz. Ha majd 100-ból 95 így működik akkor elfogadom.
Talán abban egyetértünk hogy a chieftec jó táp.
És mint olyan, egy "jól megépített 400W-os tápegység"-nél egy jól megépített 850W-os tápegység csak jobb lehet.Az hogy Te 100 W-os táppal üzemeltetsz egy szerverfarmot ok.
Magánügyed.
Érthető okokból nem adhatok ilyen tanácsot senkinek!Az, hogy segítek valakinek és időnként jön valaki és betámad, hogy miért mondom ezt vagy azt, zavar mert az időmet emészti feleslegesen.
A tanácsom helytálló és a tapasztalataimon alapszik ezért fen tartom.
Ha más a véleményed mond el a kollégának és majd dönt, hogy mit fogad meg.Az ilyen viták elkerülésére írom , hogy:
Szerintem...
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ebben tökéletesen igazad van.
Sajnos winchester esetében sem tudok tanácsot adni, mert ami ma megjelenik nálam mentésre, már régen nem kapható, és azt sem tudom mekkora mennyiségből jön. Így csak azt tudom megadni melyik széria lesz várhatóan mentéses szempontból kézben tartható, valamint milyen egyéb tulajdonságok alapján mit mire célszerű használni. De ez sincs kőbe vésve.
Ha valakinek meghalt egy winyója, legtöbbször kijelenti az a gyártó szamóca, és megy a másikhoz. Legtöbbször a halálozás okának kiderítése nélkül. Ő is tud tanácsot adni, mit vegyünk és mit ne. Ha valaki leírja, hogy milyen tápja van, és a config is szerepel mellette, akkor lehet gondolkodni, latolgatni. De amíg csak teljesítményben "utazunk", addig a túlbiztosítás több mint a válogass és válassz. Én legalábbis így érzem.
-
El Kebir
őstag
válasz
jó példa erre:
chieftec 400W cserélése Deer 450W-ra van értelme egy korrektebb tápegységet egy nagyobb de bizonytalanabb minőségűre cserélni?
-
El Kebir
őstag
"De hosszútávon üzemszerűen, /ne adj isten 24/7-ben/ nem!"
Igazad van, ha a több mint két év nem elég hosszútávnak...
...és szerintem továbbra is igaz, hogy az hogy 800W van a tápegységre írva nem garancia arra, hogy az jó is lesz akár csak egy 200W teljesítményfelvételű géphez, egy jól megépített 400W-os tápegység többet ér, mint egy gagyi 800W-os.
Ellenben, ha ilyen túlzó igenyeket terjesztettek, sokan fognak gagyi 600-700-1000W-os tápegységeket venni, amivel egy cseppet sem járnak jobban, mint egy normális 400-assal.
Sem az átengedett zaj nem lesz kisebb, sem az ingadozása, mert ami "gagyi" abból a nagy is "gagyi". Én úgy gondolom a normális tápegységek zavarszűrése is jobb, mint egy "nem ajánlott márkás" nagyméretűnek. Ezért nem elsősorban a méret a lényeg, hanem a minőség. -
Imco
őstag
Ne vicceljetek már!
Legalább egy kicsit olvassatok vissza a témában.
Nem csodálom, hogy elmegy az emberek kedve a segítségnyújtástól.
Elektromos zajokról van szó, feszültség tüskékről, kimondhatatlan nevű dolgokról.
Attól hogy valakinek az a kategória, hogy megy a gép vagy sem, ok.
De kérem szépen, ezt az igét NE hirdesse.
Főleg ne HDD hibaszűrésnél, mint szempont.
Ugyan úgy mint 6 HDD+VGA+Q proci 400-as táp is működhet.
De hosszútávon üzemszerűen, /ne adj isten 24/7-ben/ nem!
Ezek szélsőségek. Szerencsés véletlenek. Egyedi esetek.
Ezekre nem lehet és nem is szabad felelős véleményt építeni.
Mint ahogy gépet sem lehet napi 1 órás üzemre tervezni.Az elmúlt években számtalan HDD-m volt és mióta beláttam a táp fontosságát nem is volt hibás darab, típustól függetlenül.
Inkább maradok nyugodt, de "kevésbé jól informált felhasználó"
a 850-es CFT tápommal, a hibátlan megbízható HDDimmel.
Szerintem...
-
mr_ricsi
veterán
válasz
horvathkrisz #18321 üzenetére
"Milyen zajra gondolsz konkrétan?"
Elektromos zajra. Amikor az egyen tápfesz nem teljesen egyenes vonal, vagy nem csak a megengedett határok között ingadozik, hanem időnként tüskék vannak benne. Ezeket az szokásos feszültségmérők nem tudják kimutatni, mert átlagolnak a mérés során.
Képzeld el, hogy egy ilyen tüske negatív, azaz egy pillanatra eltűnik a tápfesz. Ez a kimeneten eredményezhet egy digitális "0" jelet, amikor pedig "1"-nek kellett volna lenni. Ez a hiba bekerül az adatforgalomba, aztán vagy okoz valamit, vagy kiszűri a hibajavítás. De ha a hibajavítás már csak lemezen szűrte ki, akkor lett egy badszektorunk. -
mr_ricsi
veterán
válasz
maxfischer #18294 üzenetére
"Nemrég vettem egy új gépet, amiben van három korábban vásárolt samsung merevlemez (HD103UJ, HD154UI, HD204UI)."
Ezek egymáshoz képest hogy helyezkednek el? Nem akadályozzák egymás szellőzését, vagy nem melegítik szét egymást?
Az új gépen memória és stabilitástesztet futtattál? (Ugyanis a hibázgató proci és memória is gyárthat badszektorokat a vinyóra.)"Bekapcsolásnál egyesével pörgeti fel a vinyókat"
Ez még akár ügyes feature is lehet."és kikapcsolásnál is felpörögnek, majd kattannak. Mi lehet ennek az oka, vagy ez teljesen normális?"
A felpörgés normális, a kattanás nem biztos."Ha csak a rendszer merevlemez van rajta, akkor gyorsabb, de kikapcsolásnál az is felpörög és 2-3 szor kattan."
A rendszerlemeznél nem túl jó ötlet engedélyezni az energia-takarékosságot, mert amikor olvasnia vagy adminisztrálnia kell a rendszernek, folyton felpörgeti. Az viszont nem tesz jót a mai folyadékcsapágyas vinyóknak.
A 2-3 kattanás olyan, amit menet közben is hallhatsz a vinyóból? -
liksoft
nagyúr
válasz
horvathkrisz #18319 üzenetére
Lehet, hogy a drive.
Mechanika: A mai drive-ok légrése annyira kicsi, hogy közel 80.000 fér bele egy milliméterbe. Ez a felületi bitsűrűséggel arányos, és az a kiolvasott, és írt jel mértékével is. Pár éve kisebb bitsűrűség mellett nagyobb volt a kiolvasott és írt jel is. Sajnos a tápvonalak zajszűrése ilyen arányban nem változott (bár javult). Így ha régi drive-ra írod az adatokat, az "csont nélkül" működhet az új helyén.
Sokszor írtam, a 12V és 5V pontos meglétén kívül, annak zajtartalma is nagyon fontos tényező. Legtöbbször NEM a tápfeszültség ingadozása (tűrésen belüli), hanem az ott jelenlévő ZAJ a fő hibaforrás. Ezért van sokszor, hogy egy régi tökéletes gépbe tett új drive gyengélkedik. A régi drive még érzéketlen volt a zajra, míg az új már nem szereti.
Én sem. De nem tudok rajta máshogy változtatni, mint irreálisan túlméretezem a tápegységet. Sajnálom, saját egyéni vélemény, és míg valaki oszcilloszkóppal az ellenkezőjéről meg nem győz, hibaforrásként fenntartom. Természetes, hogy ezen kívül a drive lehet szériahibás, egyedi hibás, rosszul szállított, stb...
A procik és memóriák szűrése miért egyre jobb minőségű az alaplapokon?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
mr_ricsi #18318 üzenetére
Hát igen, valószínű hogy elhasználódnak, főleg hogy már kb 4-5 éves a táp. De akkor sem hiszem hogy emiatt lenne bad sectoros az új vinyó.
Mindenesetre most átmásolom a fontos adatokat a régi 320-as WD-re és estool-lal kap egy LOW DISK format-ot, bízom benne hogy helyrehozza...
-
mr_ricsi
veterán
válasz
horvathkrisz #18311 üzenetére
"Persze lehet a tápegység sok esetben hibaforrás, de az enyémben nem."
Ez így van. Ha nem tuningolsz, akkor a tápodnak bírnia kell az adataidban leírt konfigot. (A két 12V-os ágnak jó az osztása.)
Azért ez a gyári állapotára vonatkozik, idővel a Te tápodban is elhasználódhatnak az alkatrészek.Az UDMA módokkal pedig ne törődj: a SATA csak SATA1-2-3 átviteli módban képes működni, és még van egy PIO-szerű kompatibilis üzemmódja. A progi valami hülyeséget ír ki.
-
-
harcipaci
csendes tag
sziasztok.
van egy 100 gb-os ata hddm.adatok vannak rajta tobbnyire regi kepek videok,
epnek tunik a particio is meg a vinyo allapota is. ezek kozul a regiek kozul semmit nem nyit meg, ha valami ujat masolok ra azt megnyitja.ha errol lemasolom egy masik vinyora,
az sem nyitja meg.helyet foglal rajt minden,de nem lehet megnyitni.
remelem tud valaki segiteni. koszonom elore is. -
horvathkrisz
addikt
válasz
liksoft #18310 üzenetére
Persze lehet a tápegység sok esetben hibaforrás, de az enyémben nem.
Az adataimnál lévő konfigot hajtja egy Seasonic már jó ideje. Annyi változott a konfigomban hogy a 3 régi (HIBAMENTES) vinyót kidobtam, és vettem helyettük egy új, energiatakarékos, azaz pár wattal kevesebbet fogyasztó Samsungot.
Szóval szerintem maga a vinyó gyári hibás, több embernek is van hasonló problémája ezzel a típussal... -
Piftuka
veterán
válasz
liksoft #18305 üzenetére
"A 400W-os tápegység mára alaplapi VGA mellett egy HDD és egy ODD meghajtására elegendő. Nem számítva, hanem tapasztalat alapján."
Ne haragudj, de ez a kijelentés még ma is vicc, nemhogy 2008. május 04-én!
Itt van egy kisebb teszt "nem számítva, hanem tapasztalat alapján":
You Probably Don’t Need As Much Power As You Think!
/Forrás: www.itxgamer.com/Érdemes elolvasni!
Azt pedig tudatosítani, hogy jelenleg az átlagos felhasználók kb. 99%-ának átlagos számítógépébe egy stabil, minőségi 300 Watt-os tápegység bőségesen elegendő.
"Gondoljuk csak át, minek kellene 800-1000W-os tápegység, ha a 400W-os valóban tudná a 400W-ot?"
Hogy minek kellene 800-1000 Watt-os tápegység?
Mert ha nem lennének ilyenek piacra dobva, akkor a gyártók ugyan mivel tudnának rengeteg pénzt kiszedni a kevésbé jól informált felhasználók zsebéből?
-
El Kebir
őstag
válasz
liksoft #18305 üzenetére
"A 400W-os tápegység mára alaplapi VGA mellett egy HDD és egy ODD meghajtására elegendő."
ne haragudj, de ez az ami vicc, normális tápegységről írtam, nem "Vargáné és Tsa" típusról
"Gondoljuk csak át, minek kellene 800-1000W-os tápegység, ha a 400W-os valóban tudná a 400W-ot?"
egy rosszul összerakott, "selejtes" alkatrészekből álló 800-1000W-es tápegység ugyanúgy "szar" lehet, mint egy rosszul összerakott 400W-os...csak arra jó, hogy hamis biztonságérzetet teremtsen.
A példámban említett 6hdd-vel kb 200-250W-ot kért a gép (szünetmentes szerint), még mindig nem tudom elfogadni, miért nem elég ehhez egy normális 400W-os tápegység.
-
liksoft
nagyúr
válasz
El Kebir #18303 üzenetére
Szeretnék ide a Szerző (Mr_Ricsi - régóta nem aktív tag, mert elege lett az állandó ugyanazon információk magyarázatából, valamint elfoglaltságai miatt sem tud itt jelen lenni) utólagos engedélyével bemásolni egy privátban történt beszélgetés részletét a tápegyégről (alkatrészekről, tűrésről).
"Egyre inkább azt tapasztalom, hogy míg nekünk azt tanították, hogy a biztonsági tényező 2x-nél kezdődik, addig Kínában a maximuma 0,9x.
A kínai alkatrész gyártó azt mondja, hogy aki a termékemet beépíti, úgyis biztonsági tényezővel számol, mi baj lenne belőle, ha csak a szükséges anyagok 80%-át rakná bele. Aztán az alkatrész átekerül a másik kínaihoz, aki terméket készít belőle, de úgy gondolkodik, hogy az alkatrészek úgyis túl vannak méretezve, micsoda megtakarítást jelentene, ha mindent 80%-ra méretezne!
A termék átkerül a következő kínaihoz, aki azt beépíti egy készülékbe, és közben arra gondol, hogy mivel az alkatrészek úgyis túl vannak méretezve, micsoda megtakarítást jelentene, ha mindent 80%-ra méretezne!
És ez kerül végül a felhasználókhoz!
(Ja, és azt nem is írtam, hogy a legelsőnek már a beszállítója sem az előírt 98%-os rezet vitte, hanem takarékosságból 30% cinkkel ötvözte, mert az utóbbi fém jóval olcsóbb, és mi baj lenne belőle, hiszen aki felhasználja, úgyis rátartással fogja felhasználni.)Nemrégiben elkókat vizsgálgattam ESR-mérővel, és eközben néhány 20-25 évvel ezelőtti Remix kondi is a kezembe akadt. Régen a +/-20% tűrést úgy értették, hogy az 1000uF-os kondi a gyárból 1150-1200uF-dal került ki, ez a használat során idővel csökkent, és amikor 800uF alá került, a kondit ki kellett cserélni.
A mai új kondik között nincs olyan, ami elérné a névleges kapacitást! 890-980uF között mértem, és -állítólag- a gyártók azt tekintik meghibásodottnak, ahol a kapacitás a névleges érték fele alá csökkent!"Ha ezek után Bárki elkezdi számolni a szükséges teljesítményt, és NEM tapasztalati úton állapítja meg, akkor a fenti "pontos" tűrést átvéve belép a "távolkeleti szektorba"! Sok sikert hozzá!
A 400W-os tápegység mára alaplapi VGA mellett egy HDD és egy ODD meghajtására elegendő. Nem számítva, hanem tapasztalat alapján. Gondoljuk csak át, minek kellene 800-1000W-os tápegység, ha a 400W-os valóban tudná a 400W-ot?
Szerk: FONTOS! A beszélgetés 2008-05-04 -én történt! Azóta közel három év telt el, és a helyzet csak romlott!
-
Fleed
aktív tag
Hellosztok, a merevlemezen van pár giga elkülönítve windows ra, na onnan hogy tudom újratelepíteni a rendszert?
-
Imco
őstag
válasz
horvathkrisz #18298 üzenetére
Le vagyon írva a topicba pár százszor.
Stabil táp szükséges ezekhez a vasakhoz.
Erre jön az átlag user és közli hogy nem értek hozzá mert bekapcsol a gépe és ne mondjam hogy rossz a táp. Itt szoktam feladni.
Ha jól látom ~3,5TB HDD +egy VGA + az egyebek vannak a gépedben. Ehhez a 380 W táp kevés. /hasból/
Nálam bőven túl méretezve 850W van.Sarkalatos pontok: Táp /kevés, hogy a gép bekapcsol/, hűtés, rázkódás mentesség /0 a mozgatás bekapcsolva/.
Szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Assetto Corsa EVO
- Milyen okostelefont vegyek?
- Zyxel NAS326
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- WD Black SN850 2TB M.2 PCIe SSD 7000 -5300MB/s
- Samsung 9100 Pro 1TB M.2 PCIe5.0 14,7gb/s - ÚJ, 5év gari
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3227, 91% Akkumálátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest