- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz
Madn!ght #32488 üzenetére
" Letöltöttem rá ugyanazt a fájlt, ellenőriztem, 0 hiba.
Újraindítom, 2 hiba azon is."Tehát ugyanazok a fájlok, amik először hibátlanok, második ellenőrzésre hibásak?
A rendszermemóriával lesz gond, mert majdnem kizárt, hogy két vezérlő egyszerre menjen tönkre (ahogy egyszerre két hdd hiba is szinte kizárt, meg annak azért nyoma lenne a smart-ban is)... mert azt írtad kipróbáltad a hdd-t a másik vezérlőn is. (sata2-ön és sata3-an is)
A memóriahiba (vagy memóriavezérlő hiba a cpu-ban?) lehet ilyen össze-vissza véletlenszerű. -
El Kebir
őstag
válasz
runner 125 #32473 üzenetére
rajta van, hgst vagyis HITACHI, vagy már inkább WD .
-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
válasz
Zuperapuka #23825 üzenetére
az alaplapon kétféle vezérlő van, mindegyikhez más driver kell, a biosban két külön helyen lehet beállítani a vezérlőket ahci módba.
Nézd meg, a hdd melyik vezérlőre van kötve! (alaplap leírásban jelölik, hogy melyik port melyik vezérlőhöz tartozik) (szvsz az intel vezérlőt használd, mert az jobb)
Majd nézd meg, hogy a biosban az a vezérlő van abba a módban amiben telepíteni akarod a win7-et. Szerezd be, a hozzávaló drivert (ide módban nem kell, de ahci/raidben kell), majd csak ezután állj neki telepíteni.
(előforduló probléma lehet, hogy a driver lemez kötegelten több drivert tartalmaz és a telepítéskor, a driver beadagoláskor, egy listából kell kiválasztani a jót, tehát még akkor is figyelni kell mit választasz) -
El Kebir
őstag
válasz
Zuperapuka #23817 üzenetére
rossz drivert próbálsz beadagolni a telepítőnek, azért nem látja a lemezeket
-
El Kebir
őstag
válasz
deathtania #19123 üzenetére
már a biosban se találja, vagy a csak a windowsban hiányzik?
-
El Kebir
őstag
válasz
liksoft #19037 üzenetére
nem az eszközre értettem...ugyanaz a hozzászólás több témába is be lett másolva, a helyett, hogy az illető már a választ olvasta volna (vagy elsőre átgondolta volna, hogy hova tegye) , csak nagy bőszen copy-paste másolta a témákba a problémáját...többek között ide is. (amúgy is elég idétlenség, 3-4-5 helyen kérdezni ugyanakkor ugyanzt...tiszta káoszt eredményez a párhuzamos kérdezz-felelek)
-
El Kebir
őstag
válasz
Fortissimus #19033 üzenetére
na még egy sz@rkupac...
-
El Kebir
őstag
válasz
El Kebir #18325 üzenetére
jó példa erre:
chieftec 400W cserélése Deer 450W-ra van értelme egy korrektebb tápegységet egy nagyobb de bizonytalanabb minőségűre cserélni?
-
El Kebir
őstag
"De hosszútávon üzemszerűen, /ne adj isten 24/7-ben/ nem!"
Igazad van, ha a több mint két év nem elég hosszútávnak...
...és szerintem továbbra is igaz, hogy az hogy 800W van a tápegységre írva nem garancia arra, hogy az jó is lesz akár csak egy 200W teljesítményfelvételű géphez, egy jól megépített 400W-os tápegység többet ér, mint egy gagyi 800W-os.
Ellenben, ha ilyen túlzó igenyeket terjesztettek, sokan fognak gagyi 600-700-1000W-os tápegységeket venni, amivel egy cseppet sem járnak jobban, mint egy normális 400-assal.
Sem az átengedett zaj nem lesz kisebb, sem az ingadozása, mert ami "gagyi" abból a nagy is "gagyi". Én úgy gondolom a normális tápegységek zavarszűrése is jobb, mint egy "nem ajánlott márkás" nagyméretűnek. Ezért nem elsősorban a méret a lényeg, hanem a minőség. -
El Kebir
őstag
válasz
liksoft #18305 üzenetére
"A 400W-os tápegység mára alaplapi VGA mellett egy HDD és egy ODD meghajtására elegendő."
ne haragudj, de ez az ami vicc, normális tápegységről írtam, nem "Vargáné és Tsa" típusról
"Gondoljuk csak át, minek kellene 800-1000W-os tápegység, ha a 400W-os valóban tudná a 400W-ot?"
egy rosszul összerakott, "selejtes" alkatrészekből álló 800-1000W-es tápegység ugyanúgy "szar" lehet, mint egy rosszul összerakott 400W-os...csak arra jó, hogy hamis biztonságérzetet teremtsen.
A példámban említett 6hdd-vel kb 200-250W-ot kért a gép (szünetmentes szerint), még mindig nem tudom elfogadni, miért nem elég ehhez egy normális 400W-os tápegység.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest