- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Erre.
Vagyis totál halál. 3,3V kontra 12V. Még arra sem vigyáztak, hogy aszimmetrikusan legyen a föld, mert akkor az adhatna védelmet. Soha nem néztem, nem kellett.
3,3 - 5 -föld - föld - 12 jobb lenne, mert fordítva az 5 és föld összekötésre kerül. De nem mi terveztük.
Gondolom a gyártók.
-
Imco
őstag
válasz
donbos12 #16695 üzenetére
A túlfesz védelem a hálózati feszültségtüskékre, megszaladásokra jó.
Ha rádugod akkor a vinyót kockáztatod max, mert ennek a tápnak túl kéne élni.
Persze a 100 % az mondjuk egy "ócska" táp, lap, és a vinyó lenne. Így tesztelhetnéd tutira.
Ha nincs más lehetőséged, akkor hajrá. Füstre, szagra figyelj. Ha elindul akkor ments, ha nem az 5-10" belül kiderül.Szerintem...
-
donbos12
tag
Amit linkeltél képet nekem a jobb oldali (a táp) kábelt megvezető műanyag (az "L" alakú) törött le a vinyóról ami a "pinek" felett van.
Mit sütött meg?Nekem az a kérdésem ,hogy mást esetleg ezek után tönkretehet vagy sem?
Miután fordítva volt rádugva és lehúztam a gépről azóta is vidáman megy a gép mindenféle hiba nélkül...szóval nálam max. saját magát sütötte meg.
-
donbos12
tag
-
Imco
őstag
válasz
donbos12 #16687 üzenetére
Az is megöli!
Történet:
CFT 850 és CFT850 között a lábkiosztás más volt. Ua. a kábelt használtam mindkettővel. 2 db vinyóm bánta. Érdekes lecke volt. Szerintem botrányos hogy gyakorlatilag 2 egyforma tápon, egyforma csatinál máshol jönnek ki a dolgok. 100%-ra füstölt a 2 vinyóm!Szerintem...
-
liksoft
nagyúr
válasz
donbos12 #16687 üzenetére
Mivel fejből nem tudom a bekötését, és ilyen (fordított táp) normális SATA tápcsatlakozó esetén lehetetlen, nem tudom megmondani. Ha szerencséd van, a tápegység zárlatvédelme lépett működésbe, és akkor van esélyed. (SATA esetén fordított táp toldó használata esetén jelentkezett, a MOLEX csatinál.)
-
anmazol
csendes tag
Belegondlva legutobb az történt hogy nem vílágitott a dvd meghajtom lámpája, mintha nem kapott ovlna áramot.Tehát most hogy tudok a táp hibárol is megbizonyosodni? Veszek egy uj hdd-t lefuttatok pl everestet hogy elégséges e az áram ellátása, ha nem, és esetleg károsodik is akkor új tápot kell vásárolnom, +garanciával kicseréltetni a hdd ket? Bár pénzem nemtudom honnan lesz erre..
-
donbos12
tag
válasz
liksoft #16682 üzenetére
Erre nem is gondoltam!
Szerintem tuti fordítva dugtam rá és ez volt a probléma.Meg is néztem tényleg mind a kétféleképpen rá tudtam dugni a kábelt.Most ,hogy jobban belegondolok tényleg elég nehezen tudtam rádugni az alaplapról érkező kábelt.
Holnap kipróbálom szerintem menni fog ha nem okozott valami kárt a hülyeségem a vinyóban.
Bár szerintem nem.Köszönöm szépen!
Üdv
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
donbos12 #16680 üzenetére
Szia!
Akkor most milyen választ vársz? Ragaszd meg. Vagy próbáld újra. Vagy dobd ki.
Adatok értéke. Ezzel tisztában KELL lenni! Utána lehet lépni.
Ja, ha véletlenül fordított táp volt az utolsó (mert így az is megtörténhet), akkor az gáz. A WD az "utolsó fecske" aki egyedi alkatrészeket használ a legtöbb 3,5" drive-ban. (Sorozatban gyártott, de nem csereszabatos.)
Szerk: Az adatok annyit érnek, amennyit rájuk szánsz. Azért jó elgondolkodni, mert ami beszerezhető, annak valóban nincs nagy értéke, de a gyerek nem fog még egyszer megszületni. Az pótolhatatlan.
-
anmazol
csendes tag
Üdv!
lenne egy igen nagy gondom..1 hete épp filmet néztem a gépen ,mikor elkezdett akadozni, a film is egér is....kiírta a torrent hogy hardver hiba miatt adatot nem lehet menteni, adat vesztés----rögtön kapcsoltam ki, 2 éve volt már ilyen ,akkor a kábel volt rossz.Újra indításnál boot disk failure.Vettem próbakáép először csak új kábelt, azzal már el akart indulni de kiírta hogy a system fájlok károsodtak javítsam.Ismerősöm gépében működött a hdd, át is rendeztem az adataimat a windows partícíóról az adat partíciómra,olvasta rendesen ,gyors volt, sőt a másik windows javította is az én hdd men lévő windowst, ,mert mikor hazamentem akkor el is indult ,minden rendben volt...negyed óra múlva viszont újra akadozott ,és hardver hiba...Azóta megint boot disk failure...Próbáltam a windows cserét, de kiírta hogy a partíciót nem lehet törölni...és végül hogy a lemez nem elérhető.Most akkor ilyen rafinált módon halt meg a hdd-m? Mellesleg samsung 500 gigás hdd volt,hard disk sentinel szerint a kondicioja 100% volt, és ebben a hónapban volt 1 éve hogy megvettem.Csak ez az -egyszer elindul, egyszer nem- eléggé elbizonytalanított hogy mivel is van a baj pontosan..Sajna a garanciát meg megszívtam mert nem merem addig visszavinni míg a fontos jelszavaimat, képeimet, adataimat, lenem törlöm róla.. -
donbos12
tag
ÜDV!
A problémám a következő :
Van egy WD500AAKS S-ATA-s vinyóm amin a táp csatlakozó körüli műanyag (ami a lábak fölött van ,hogy normálisan bepattanjon a kábel a táp felől) beszakadt.Na ezután én úgy használtam (kb.1-2 évig és le is volt húzva nem egyszer) ,hogy a törött műanyagot beleraktam a táp kábelbe és úgy dugtam be!Eddig nem is volt semmi probléma ,de most már nem vagyok biztos benne ,hogy nem -e okoz valami kárt.Miután vettem egy moduláris Chieftec tápot addig nem kapcsolt be a gép ameddig ez a vinyó rajta volt (visszadugni még egyszer nem mertem)!
Küldök linket ,hogy értsétek miről is van szó pontosan :Nem tudom meg merjem -e kockáztatni megint ,hogy rádugom.Az a baj ,hogy elég sok fontos adat van rajta és jó lenne valahogy megmenteni őket.Fizikai problémája nincs a vinyónak HDD Sentinel szerint 100% (legalábbis amikor még utoljára ment a gépben).
Nem adatmentést szeretnék kérni hanem segítséget esetleg valamit tapasztalat valakitől....hátha más is járt már így.
Előre is köszönöm!
Üdv
donbos12 -
liksoft
nagyúr
A hirtelen ilyen mértékű romlás két dolgot takarhat. Vagy valóban a drive "zakkant" meg, vagy a driver nyúl bele a visszaadott SMART adatokba. Az ATA ellenőrző összegek korrektek?
Azért egy pontos típus nem ártana, mert a Seagate gyárt kifejezetten multimédiás eszközökhöz drive-ot. Lehet még itt is gubanc.
-
-
Goatman
aktív tag
Üdv!
Adott egy Coolink USB 2.0 külső házba szerelt Samsung HD103UJ 1 Tb-os vinyó. Killdisk-et szeretnék futtatni rajta, sima One Pass Zeros-t, de valamiért őrületesen lassú, sőt a visszaszámláló inkább csak felfelé pörög. Érdekelne, hogy normális jelenség ez (ha igen, feltételezem az USB 2.0 adatátviteli sebessége a ludas), vagy esetleg csak a rack viszonylagos "gagyisága" (4000ft-ért vettem 8 hónapja, akkor az egyik legolcsóbb 3,5-es volt a piacon) okozza ezt? PC-be sajnos már nem tudom beépíteni, csak notim van.
A választ előre is köszi
-
Imco
őstag
válasz
Viperator #16671 üzenetére
Nem kéne formázva lennie.
A lejátszótól függ. Én felosztottam. / nem sok értelme van, de mivel PCben utazom hagytam egy 50GB-t az elején egy OSnek ha kéne./A méretet többször linkeltem, wiki a barátnőd, vagy #16324.
Vagy idézném Liksoft kollégát:
"A kettes számrendszerben van kB, MB, GB, TB. A tizesben is. Ha kevered a kettőt, akkor lesz 1,36 , 1,43 vagy 1,5! Legközelebb ízes magyarsággal fogom elmondani, nem kulturáltan....."Szerintem...
-
Lajkó
őstag
Üdv!
Tegnap egy TV-ből kioperált 74GB-os Seagate winchester-t leformáztam, de még a legelején így is ott maradt az az egy darab hibás szektor, amit előtte is láttam. Ennek ellenére a Hard Disc Sentinel 100/100-asnak, és hibás szektoroktól mentesnek látta! Javítottam a hibás szektort HDD Regenerátorral. Ezután HD Tune-val leellenőriztem, és minden frankó volt! Reggel bekapcsoltam a gépet, és a Hard Disc Sentinel szerint leesett 9%-ra a kondíciója + 65534 hibás szektor + várható élettartam 12 nap!
Ilyenkor mizu? Lehet még operálgatni, vagy kuka? -
Sziasztok!
Gyors, pár kérdésem van:
- Ma vettem egy új 1,5TB WD Green merevlemezt. Mikor otthon előkészítettem (külső merevlemezként) és formatálni akartam és mit láttam? Azt hogy formatálva (NTFS) van a merevlemez. Ez gyárilag így van? (mivel eddig 320 és 650 GB merevlemezt vettem és ezek nem voltak formatálva gyárilag. Az rendben van)
- Külső merevlemezként szeretnék használni és médialejátszóba lesz betéve, érdemes partíciókra felszeletelni?
- 1,5TB merevlemeznek mekkora a valódi kapacitása? (a gépemen megnéztem és 1397,26GB. Igaz, hogy el kell osztani 1024-el? Ha igen, akkor annak 1464,8GB-nak kell lennie?)
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
-
liksoft
nagyúr
válasz
kleinguru #16663 üzenetére
Ezt nem értem. Ha letörölted, akkor undelete programmal kellene megpróbálni. A w7 rendszer alatt. Tudtommal RAID0 nem lehet boot eszköz, így ne írj rá, tiltsd a rendszernek is, és a boot partícióra telepített undelete programmal próbálkozz. Free RAID-et kezelő programot nem fogsz találni ha jól tudom.
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Ugy tünik nekem, hogy meghalt a vinyóm. Az adatai: samsung spinpoint sp1213n (120GB, PATA)2005.04ben gyártott, ugyhogy nem mai darab. felpörög, de kattog és nem látja az alaplap. a kattogás után leáll, mi lehet a baja. elhatároztam, hogy megcsinálom kismagamban, de egy kis segítség jól jön. Van valami ötletetek, hogy meik része halt meg? minden ötletet szivesen várok!!!
-
Sziasztok!
Tusom nem teljesen idevaló, de hátha valaki tud segíteni!
win7 által létrehozott dinamikus lemezeken raid0 tömböm van. Letöröltem róla valamit, ami ott van, csak ugye vissza kellene állítanom, de nem találok olyan programot, ami logikailag egyben látná a lemezeket...
Mert minden külön vinyónak ismeri fel...
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Van egy SAMSUNG SP2004C típusu SATA merevlemezem, és az lenne a gondom, hogy nem akarbebútolni sehogy sem! Próbáltam Windows újra telepítéssel, de nemlátja, se az alaplap, se a windows telepítő a merevlemezd! Ezt hogyanlehet megoldani? -
liksoft
nagyúr
válasz
Equitem #16660 üzenetére
Régi gép! HP e-Vectra (mini, mint egy laptop), 715 chipset. W2000 (SP4 is) felismeri, korrekt. Ablakot odébb húzom, befagy. Intel driver fel, atomstabilan megy.
Régen is volt ilyen, a Win driver legtöbbször jó, de néha nem. Sőt, néha jobb mint a gyári. Csak tapasztalati úton lehet eldönteni.
-
Equitem
tag
Egy Intel 945 chipsetes 11"os notebookról van szó, win7-tel, amihez fel sem tettem külön vga drivert, win7 felismerte, és úgy tűnt, működik minden.. Hát mégsem, mert most telepítettem a GMA drivert, és hurrá, megszűnt a fagyás ...
Még egyszer köszönöm a válaszod, szép napot!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Speccy #16654 üzenetére
Ha fél éve nem változott az állapota, akkor nem írod, inkább csak olvasod a drive-ot. Ebben az esetben nem tud a SMART teljes munkát végezni. A vizsgálat alatti területeket írás során tudja ellenőrizni.
A drive állapota nem jó, de lehet, hogy megszűnt a hiba okozója. Amikor keletkeztek, akkor kellett volna keresni. Mostanra csak a figyelés maradt. Ha tovább romlik, akkor csere, egyébként meg használd.
Ha le tudod üríteni, akkor a gyári tesztprogrammal kéne alaposan "megnyúzni". Hátha kijönne a hibája.
-
-
Speccy
aktív tag
Ha külön tápágra rakom őket, akkor mi változik? (Nem kötedesképp kérdezem, csak attól nem hinném hogy visszaugrana 100%-ra a kondicó
) Ha ritkán téved a Sentinel , miért írja hogy 2 napja van hátra szegény vinyónak, miközben fél évvel ezelőtt is ezt írta? Egy év múlva is azt fogja írni hogy 2 napja van hátra?
-
Imco
őstag
válasz
Speccy #16652 üzenetére
Érdekesnek tűnik a problémád.
Kapásból tápra szavaznék.
Hogy féléve ilyen, az elbizonytalanít, de nem zárja ki.
Annál inkább gyanús, mert 2 különböző szériájú HDDről
beszélünk egyforma hibával.Nézd meg a kábeleket esetleg, de ennek is kicsi a valószínűsége.
Rakd külön táp ágra őket.Kell aggódnod mert a sentinel ritkán téved. Pusztán időkérdése.
Esetleg a SMART adatokat megnézheted a sentinel weblapján.
Talán van benne értékelhető info.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
kenesei1982 #16649 üzenetére
dupla
-
anonymus89
addikt
-
Speccy
aktív tag
üdvözletem!
Adva van három HDD. KÉP] A legrégebbi, egy 3 éves 500GB-s Samsung, 96%-os, ami szinte hibátlan. A "probléma" a másik kettővel van, azért használtam az idézőjelet, mert ha nem nézek rá időnként a Sentinelre, fel se tűnne hogy valami baj van. Az 1TB WD közel két éves, a 1.5TB-s WD meg alig fél éves, de vajon mitől romlott ennyire az állapota? Tápom egy két éves 650W-os Chieftec, talán az még megfelelő. Amint látható, ezek a nagy vinyók szinte csak sorozatokkal és filmekkel van teli, tehát semmi pótolhatlan cucc nincs, és abszolút semmi sem utal hogy hiba lenne, tehát sose hallottam kattogást, illetve sose láttam hibaüzenetet, hogy ide nem tud írni, vagy esetleg nem tudja olvasni a file-t mert hibás a szektor, stb. Természetesen a vinyók sose voltak leejtve, meg ilyesmi, nem tudok fizikai sérülésről. Még ilyen olcsó 2000 forintos hűtőventillátor is van rajtuk. Ja, és fél évvel is azt írta az 1TB-s vinyóra a Sentinel, hogy 2 napja van hátra , pedig mind a három vinyó mindennapos használatban van.
Szóval akkor nem kell aggódom és használjam amíg tényleg el nem romlanak? Azt nem hinném hogy a WD lenne a ludas, de a következő vinyóvételkor azt hiszem mellőzni fogom őket.
-
Imco
őstag
válasz
kenesei1982 #16649 üzenetére
Ahci= elérhetővé teszi a SATA újabb funkcióit, mint amilyen a hot swap és a Native Command Queuing (NCQ)
IDE- nem támogatott. A hot swappal egyébként is óvatosan a vinyód érdekében, még ha támogatott is!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
anonymus89 #16648 üzenetére
Lehet hogy szoftveres. Menj el samuékhoz, és tipusszám szerint nézd meg!
Alaplapnál is nézd meg, hogy jóban lesznek-e! VT 8237 chipre ne tedd!Szerintem...
-
hi,
a kérdésem annyi lenne, hogy AHCI módban a HOT-SWAP az csak e-Satánál van , vagy sima Aatás winyót is rádughatok menet közben?
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
segítsetek már legyetek szívesek, hova kell tennem a jumpert samu winyóra, hogy sata1-ben menjen?
-
Imco
őstag
válasz
Equitem #16644 üzenetére
Lehetni lehet. A sentinel elég megbízható progi. Persze ő sem lát mindent, ilyen-olyan okok miatt. Viszont még 100 oka lehet ennek a fagyogatásnak. Pl. VGA driver okozott nálam hasonlót. A film közbeni gyakoriság is ezt erősíti. Persze csak egy tipp. Még a vinyó típusát sem tudjuk. Alaposan meg kéne tesztelni, mert innen, ennyiből, nehéz lesz megállapítani.
Szerintem...
-
pety27
tag
Hali.
Tudnátok olyan programot amivel tudok vincsit formázni windowsban??-és törölni a meghajtóit??(fel van darabolva)-anélkül hogy a win telepítési menübe ne kelljen belépni,mert ez másodlagos vincsi,és ott csak az elsődlegest engedni formázni...... -
Equitem
tag
A tippet köszi Imco (:
A baját részletesen elsírtam, de azt kihagytam, hogy sentinel szerint a kondíció 99%, azért nem 100, mert: "A merevlemez 1 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.". azaz a reallocated event countnál van egyedül egy egyes, egyébként minden ok..
Igazából arra lennék kiváncsi, hogy annak ellenére, hogy a smart kiolvasós programok nem írnak hibát, lehet-e az, hogy a vinyó mégis kaki (vezérlés!?)..Üdv.
-
Equitem
tag
Sziasztok!
Az lehet hdd hiba, hogy véletlenszerűen használat közben befagy a gép? ilyenkor folyamatosan világít a vinyó ledje, de nem hallatszik, hogy történik valami, azaz hogy dolgozik vinyó.... A gép ilyenkor fél-egy percig semmit nem csinál, csak az egérkurzort tudom mozgatni, majd ezután minden megy tovább, azaz semmi kékhalál vagy ilyesmi..
Memória van elég a gépben. Próbáltam más memóriával is. Filmnézés közben sokkal gyakrabban fordul elő, mint egyébként..ha valaki meg tudja mondani, ez mitől van, annak nagyon megköszönöm (:
Üdv.: István
-
liksoft
nagyúr
válasz
maxika15 #16637 üzenetére
Akkor pont a HDSentinel kell Neked.
-
eri
tag
Hali!
Ha van 3 particióm, ezekből kettőn "a" rendszer van (egyiken win 7, másikon ubuntu 1010) a harmadik tárolónak használt particiót tudom e írni/olvasni mindkét os-ből?
Köszi! -
maxika15
tag
Szerintem nem rossz csak vhogy elbasztam...:S
Mert multkor telepitettem az sp3 windowst és a particiozás előtt szar volt a lemez és kért másikat sp2-et raktam be és akkor elment a particiozásig akkor megakartam formázni de nem csinálta meg :S és akkor abbahagytam a telepítést........ és utána van ez a probléma -
maxika15
tag
Sziasztok.
Olyan problémám van hogy van egy vinyóm és amikor telepíteni akarom a windows xp akkor a particioknál rányomok akármire és beadja a kékhalált mi lehet a baj? :S:S
-
hekkerman
tag
válasz
liksoft #16611 üzenetére
Mindegy, most visszaraktam az xp-t rá, mivel nem nekem kellett a gép, és a pps nézés, illetve netes rádiózás fontos volt. Ubuntu nem bírta a pps-eket, hiába volt a legújabb openoffice fennt. Nah de ez más téma.
Ui: most nem teker annyit, viszont volt egy érdekes folyamat, amire nem tudtam rájönni, hogy mi, lehet, hogy az tekerte, most így visszagondolva már.
Azért köszi a segítséget! -
_seth_
veterán
Üdv!
Ez: [link] mennyire vészes? Elképzelhető, hogy megy még 1000 napot vagy lehet holnap kifekszik a vinyó? Erről a noti vinyó szériáról esetleg valami szériahiba?
-
feco100
tag
Hello!
A sata2-es vinyók üzemelnek sata módban is?
-
erikke17
őstag
válasz
liksoft #16617 üzenetére
Értem, mikor ment a Piriform Defraggler vagyis ment a töredezettség mentesités ez elég szépen helyre hozta 11% töredezettség, és kiirt a valamit a windows hogy a mmc2.exe leállt aztán a szokásos hibajelentéses duma belenéztem feladatkezelőbe 99%-on pörgette CPU-t ez a mmc2 meg akartam valamit nézni gyorsan de a win kifagyott töredezettségmenetsités közbe na mondom csodás sose jobbkor :S Nyomtam egy restartot lehet esetleg valami adatsérülés vagy amit másolt fele van csak meg vagy valami?
-
liksoft
nagyúr
válasz
erikke17 #16613 üzenetére
Én a legelső kis partíciót használom erre. Install során kihagyom, így a második partíció az első (C) install során. Ahogy fent van a rendszer, létrehozom a kis partíciót, oda teszem a swap és temp területeket. A maradék területet kiterjesztett partíciónak formázom, ide kerülnek a dokumentumok. Így alakul ki a három partíció.
1. Temp, swap - ~10GB (Z
2. System - ~20-60GB (C
3. Dokumentumok - ~ maradék (D -
liksoft
nagyúr
válasz
Robb202 #16612 üzenetére
A külső doboz RAID-ként fogja össze a ráakasztott maximum 5 drive-ot. Így a controller egynek látja. A második link meg a drive-ok tárolásához használható spéci toronyház. (Ugyanis nem csak adatkábel kell nekik, hanem hűtés, és tápellátás is.)
Legalábbis a leírás nekem ezt mondja.
-
ruti
Közösségépítő
válasz
D.Zoli #16614 üzenetére
Néhány alap kérdés, a tüntetek tisztázására:
BIOS látja?
POST-on átmegy a port felismerés?
Nem jumpereltél, BIOS-ban nem turkáltál, nem partícionáltál véltelenül az uccsó sikeres indítás előtt?
Rendellenes hangot nem tapasztalsz?
HD sentinelt használsz? Előtte milyen volt a vinyó, és amikor nem láttad nem indítottál rá véletlenül?
Win eszközkezelő mit lát?Hogy ne csak kérdezzünk:
Próbáld külső HDD-ként USB-ről, egy külső házból. -
D.Zoli
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy egy HDD problémám.
Adott egy WD500 Gigás vinyóm.Már lassan vagy 3éves.Eddig minden simán ment, míg nem tegnap a Windows nem látja. Újraindít.
Gép bekapcsol, nagyon lassan töltődik be a rendszer kb 5perc is eltelik, és még mindig nem látja a Windows. Csatlakozok megnéz, minden rendben. Winyó kiiktat rendszer szokásos gyors ütemben fel is áll - kb 30mp.Vkinek van vmi ötlete, hogy most akkor a WD HDD megadta magát, vagy vmi más probléma lehetséges. Lehetséges javítani? ugyanis nem kevés adat van rajta amik elég fontosak lennének.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
erikke17
őstag
Istenem ez a windows olyan nem jól csinálta meg a pagefile-t össze vissza rakta mindenhol van belőle hdd-n egy darabka nem egy helyen, és mivel azt nem tudja átt helyezni a nagyobb fájlokat (600mb fölött) meg nem tudja a darabkáktól töredezettség mentesiteni leviszi 6%-ra a töredezettséget de akkor meg a szabad hely van mindenhol ha meg azt megcsinálom hogy a szabad helyet rakja el akkor meg szét szedi a nem töredezett fájlokat szóval nem jutok se előrébb se hátrébb:S mivel lehet a pagefilet összeszedni?? Mert az is töredezett :S
-
Robb202
tag
Hí srácok!
Lehet nem ide jönne a kérdés, elég összetett de azért vázolom:
Keresgélek nagy kapacitású tároló megoldásokat. Találtam is egyet ahol elég részletesen írnak a dolgokról, de félek hogy valami nem stimmel ezzel.
Szóval van ez az oldal: Link
Itt olyasmit látni, hogy ESATA kábellel szétosztják a portokat és sok-sok hddt lehet odapakolni. A kérdésem az, hogy ezzel mennyire lassul le egy-egy HDD? Tehát minél több disk van annál lassabb lesz az egész? Illetve itt előfordulhat olyan probléma, hogy az igazi hdd vezérlő addig a másik merevlemezt le sem tudja kezelni amíg az egyikről adatokat kér le?
Tehát ez a rendszer végtére is jó megoldás vagy nem? Főleg ha több hdd-ről kér le az ember adatokat?Ugyanez van csak ez belső megoldás. Nem értem hogy tudnak erre ennyi hdd-t építeni? Valamivel én nem vagyok tisztában? Mit nem veszek számításba?
Ez egy Esatas rendszer.
Segítsetek mi a helyzet?
-
ruti
Közösségépítő
válasz
bLaCkDoGoNe #16603 üzenetére
bLaCkDoGoNe:
rossz topicban vagy, de azért van egy kérdésem: véletlenül nem Gigabyte az alaplap?
nem írtad a pontos tüneteket, de ha újra indulgat, nem jut el a POST-ig, ez is lehetállandó feszültség alatt van a táp? vagy lekapcsolgatod? ugyanis a következő sem zárható ki:
van egy jelenség, hogy a táp kondik töltöttségének hiánya miatt nincs meg a szükséges energiaellátás a boot-hoz
jó minőségő tápoknál fordul elő, én személy szerint Chifinél kétszer találkoztam ilyennel (500W és 1000W-osnál is !)a sok fogyasztó tényleg nem szerencsés, direktbe dugd aljzatba, és próbálgassátok,
állandó áram alatt hagyvaa 400W nem tűnik kevésnek, nem is nagyon tudsz érdemben fogyasztót csökkenteni, hacsak nincs integrált VGA-d
ha már HDD: a kábelcserék akkor megvoltak, OK
vinyót le kellene külső házban tesztelni, USB vagy eSATA hotswap működik-e jól, és látni fogod, van-e indulási hibája meleg gépben, külső tárként -
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy Winowsba megjelenik a rendszer számára fenntartott hely, egy 100mb-os partícióként.
Win7 32bit van a gépemen. Eddig nem volt ilyen. Ez mitől lehet? El lehet-e tüntetni? Mert restart után még mindig ott van
-
Imco
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #16603 üzenetére
A táp mindig gyanús! Típustól, mérettől függetlenül.
Egyébként meg bármi lehet. Táp, alaplap, ram, hdd.
A hálózat túlterhelésre nem fogadnék, csak végső esetben,
vagy extrém körülmények között.
Végig kell tesztelgetni. Nem sok mást tehetsz.Szerintem...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok,
Lehetséges az, hogy egy 400W-os (zsír új) Chieftec táp kevés az alábbi konfignak?
- Core i5-760
- 2x2GB DDR3-1333
- Geforce GTS-450
- Hitachi 500GB 7200rpm, SATA2
- LG DVD íróAz egész gép együtt lett vásárolva, alig egy hónapja. Többször csinált már olyat, hogy egyszerűen nem volt hajlandó bootolni, mintha nem találta volna meg a HDD-t. HD Sentinel nem jelez semmit, 100% a HDD teljesítménye és kondíciója is.
(Nem az enyém a gép, így most nem vagyok ott, Sentinelt is LogMeIn-en keresztül néztem.)
Első körben tápra vagy SATA kábelre gyanakszom, mi más lehet még? Túlterhelt elektromos hálózat okozhatja ezt? (A gép egy körön van két nyomtatóval, lámpákkal, LCD monitorral, stbstb, legalább 8 konnektornyi cuccal.) Milyen egyéb dolgot kellene még ellenőriznem?
Köszönöm előre is!
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy régi-jó Seagate PATA 160GB merevlemezemet csak "Slave" módban ismeri föl az alaplap BIOS-a.
Így volt a nem éppen új ASUS A7N8X-el is és az elég frissnek mondható Gigabyte 890GPA-UD3H-val is.
Kétféle 80-eres szalagkábellel próbáltam, egyik zsír új.
A merevlemez Jumper-ét tettem Cable-Select és Master módba is.
Mindkét esetben a kábel végére kötöttem a Seagate-t.
Sűrített levegővel portalanítottam már többször is.HDD Sentinel 100/100 -nak látja, működés közben sincs semmi rendelenesség, max. egy kicsit már lassúnak tűnik egy új SATA vinyóhoz képest.
ui. Egyébként fönnált ez a probléma évekkel ezelőtt is, akkor azt hiszem elvittem szervizbe és valahogy "helyrehozták", azóta éveket hajtottam rendszervinyóként és ezen kívül nem észleltem semmi rendelleneset.
Vajon mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest