- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petiww
tag
válasz
SalvadorLynx #17194 üzenetére
SataI, SataII kábelei ugyanazok, csak ha az alaplap nem támogatja a SataII-t, akkor a vinyót át kell jumperelni SataI-es gyorsaságra.
-
Imco
őstag
válasz
SalvadorLynx #17194 üzenetére
Kissé kusza amit írtál.
A sataI sataII kábelek egyformák.Szerintem...
-
theboobaq
aktív tag
válasz
easy...rider #17178 üzenetére
mennyi évig használtad? :S
Nekem a régi 60GB-s Seagate 1 év 8 hónapos üzemidővel ment tönkreEzt olyan 6 év alatt tettem bele. A HDS pedig még mindig 100%ot írt rá :S
-
theboobaq
aktív tag
van egy Samsung F3-as HDD-m .
500GB-s és a Windows7 465GB-t lát. Tudom hogy a Windowsnak 1024 a váltószám a gyártóknak meg 1000 ,de nem kéne mégis kicsit többnek lennie? Sokallom azt a 35GB minuszt.
-
Matt-new
csendes tag
WD EARS 1TB SATA vinyót a gép indításkor típusát felismeri, de a méretéhez már nem ír semmit, és megakad az indulás. A merevlemezt másik gépben formáztunk és 2x500GBra partícionáltuk, ott működött, másolni is lehetett rá.
gép:
Epox 8RDA3+, AMD 2500, 2x256DDR1 RAM
win XP
SATA:Slilcon Image v1.0.0.28 (2003.04.01)Mit tegyek? Esetleg rossz BIOSbeállítás?
Egy korábban rátett SAMSUNG 80GB SATA jól pörög benne.
Köszi
Matt -
SalvadorLynx
aktív tag
Egy régi gépbe (am2, amd athlon) akarok beletenni egy sata2-es vinyót. Van egy pci sata csatolóm, de itt meg vagyok lőve. Milyen kábelek kellenek? Sose volt még Sata1-es vinyóm csak ide és sata2.
-
Kicker
őstag
hali
hdd regenerator 176 óra múlva végez a bad sectoros 500gb satas vinyómmal, amit külső rackbe tettem, usbs, lehet ezért ilyen lassú? 3 %-nál eddig 3500 bad sectort talált és javított
-
kmisi99
addikt
Régi maxtor hdd kondíció 25%, kb100 bad sector. Néha rájön hogy kattog mint az állat. Lehetséges érte még tenni valamit hogy használható legyen vagy halálra van ítélve?
-
amd1986
csendes tag
Sziasztok!
Egy oylan problémám van,hogy van egy 120-as vinyóm, amire a fontos dolgaimat mentettem le... Újratelepítettem a gépemet,(win XP és eddig is ez volt rajta) és most ahogy rádugtam, felismeri, de azt írja,nincs formázva a lemez.. le persze nem formázhatom, mert akkor lőttek kb 10 évnyi fényképnek,, mert idióta gondolkodásommal még nem írtam ki egy darabot sem csak húztam... meg sok más is van rajta amik nem újra alkothatóak..
Mind 1 nem lököm a rizsát.. szval fontos lenne,hogy működésre bírjam a cuccaim miatt.. hogyan oldható ez meg ? Örök hálám, ha tud valaki egy jó megoldást..Szerintetek az jó ötlet,hogy megpróbálom az Xp-t rátenni hátha nem kér formázást és akkor megnyithatom??
Köszönöm előre is a segítséget!
Kellemes ünnepeket!
-
hdf
tag
Windows XP SP3 Prof.
Tápot kap.
A lemezkezelő látja, és azt írja róla, hogy: kifogástalan (aktív)
a Fájlrendszernél viszont nincs ott az NTFS
ha megnyitom, azt írja ki, hogy formázni kell.Ha formázom, akkor egy idő után az az üzenet jön, hogy a windows nem tudja formázni.
Két programmal is próbáltam már formázni: particionMagic 8. és Paragon Partition Manager 8.0
Egyikkel sem tudtam. A Particion Magic 50% körül írta ki az errort.
A paragon sem tudta. Az írta, valószínű Hardware hiba
Most megpróbálom egy másik gépen. -
kriszbon
őstag
Értem, és köszönöm a választ.
Hehe méghogy látatlanban nem veszünk semmit, én az egész gépet úgy vettem hogy csak akkor láttam az alkatrészeket amikor megjöttek.
A titkosítás nem igazán érdekel ha megnézem, mert egyszerűen törlöm a partíciót. Nem tudok/hallottam olyan titkosításról egy sima gépnél amit ez ne oldana meg. A hiba kérdése az már más lapra tartozik, na mindegy meglesem azért. -
hdf
tag
Egész délután ezzel #17171 kínlódtunk!
Particionálni sikerült, ha minden igaz.
De formázni nem tudjuk. Egyáltalán XP tud kezelni 1.5 TB meghajtót,ha egy partíció az egész?
[link] -
Imco
őstag
válasz
easy...rider #17178 üzenetére
Gondolom a 27% miatt aggodsz!
Ha azt észre vetted akkor az alatta lévő 2. sort is ajánlom szíves figyelmedbe.
Illetve a SMART adatok tanulmányozása is hasznos lehet preventiv jelleggel.
A kép alapján mezei táp hiba is lehet.Szerintem...
-
-
greenface
aktív tag
Sziasztok,
adott egy WD 500GB SATA vincsi, amit egy Abit NF7-ben egy SATA vezérlőkártyával használok. (Via VT6421).
Az elmúlt hetekben fagyások, újraindulások, be nem bootolás kergetett az őrületbe.
Végül sok szívás után most úgy tűnik, a Sata kábel cseréje és a Molex csati feszesebbre állítása megoldotta a problémákat.
Viszont sajna nem múlt el nyomtalanul a sok probléma,a HD Sentinel szerint 7%-os a vincsi kondíciója, és ezt mondja:"A lemez felületén található 1 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 735 hibás szektort.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 734 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 49982 alkalommal. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."A fő problémám most az, hogy sem a chkdsk, sem a scandisk nem fut le (WinXP van), a 3. lépésnél lefagy.
Kérdésem, hogy milyen progit érdemes ráereszteni a vinyóra, hogy esetlegesen helyrehozza, amit szoftveresen lehet?
-
meclarenm
csendes tag
Sziasztok!
Csináltam egy HDD tesztet az Everesttel, méghozzá a Linear Write nevezetűt!
Rákérdezett, hogy DESTROY ALL DATA? Én persze igent választottam!Meg is lett az eredménye az XP nem is látja a vinyót!Formázással tudom , hogy vissza lehet hozni, de akkor ugrik minden adat róla, estleg tudtok, megoldást, hogy az adatok megmaradjonak rajta!!!!!Fontos lenne, a válaszokat előre is köszönöm!!
-
hdf
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Vettünk egy Samsung 1.5TB belső winchestert, beszereltük egy Coolink külső házba, és használni szeretnénk usb-n keresztül. Csak sem a total commander, sem a windows intéző nem látja.
A windows (XP SP3) érzékeli, mert a tálcán megjelenik a kis ikon, hogy csatlakoztatva van usb-háttértár, és az eltávolítás előtt le kell választani. Valószínű particionálni, formázni kellene, de hogyan, mivel? -
Imco
őstag
válasz
Peetry #17166 üzenetére
Segítenék neked is, de igazából annyi minden lehet, hogy tanácstalan vagyok.
A jellemző az ilyen nálam ment nálad már nem működik hibákra, a szállítási sérülés, és a gyenge táp. A 2,5 újabb vinyok talán már annyira nem "táposak", de gyenge táp még így is kikezdheti. A SMART adatok olvasgatása vihet még előre. Onnan talán behatárolhatóbb a hiba.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
feco100 #17167 üzenetére
Sata ide? Alaplap tipusa?
Ha a cuccaidban lévő asrock a lap és
sata a HDD, akkor javaslom a keresőt a 8237,
és a P4V88 szavakra. Leírtam itt néhányszor.
Ez legyen az irányvonal, bár némi csodával és szerencsével
még akár működhet is, de nem javaslom a küzdelmet.Szerintem...
-
feco100
tag
Sziasztok!
Egy második winchestert szeretnék rakni a gépembe.Be is csatlakoztattam a gépbe de nem látom sehol.Mi a teendő a csatlakoztatás után?Kell jumperelni?Seagate Barracuda 7200 12 es típusú 500 gb os.A másik ami bent van az egy Maxtor 250 gigás.
Előre is köszi a választ. -
Peetry
senior tag
hi!
Lenne egy kis probléma, már mindent probáltam de nem sikerül megoldani.
Adott egy usb-s WD Elements portable 2,5"-os winchester HD sentinel szerint wd3200budt.
Teljesen szűz, backupra lett véve. Amikor megvettem, rádugtam gépre, felismerte simán, úgy rémlik, hogy másoltam is rá, ami működött majd letöröltem, mert nem nekem lett. Majd átadtam a rendeltetési helyére. Azóta hívogattak hogy nem tudtak rá másolni. Probálták újraformázni az se sikerült. Most hogy hazajöttem, próbáltam vele valamit kezdeni, formázni nem lehetett, akkor gondoltam újrapartícionálom. Nahát a létrehozáskor XP közölte, hogy nem megy, ezután fel se ismerte. Rátettem egy win7-es gépre, nagy nehezen sikerült inicializálni, partícionálni is tudom, de formázni nem a meghajtót. Azt mondja data error(crc).
HD sentinel szerinte 3 órát ment eddig, 52%-os :S valami 5let? -
Imco
őstag
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mandarinn #17155 üzenetére
Ha jól olvasom, az NCQ használatakor van csak gond. Ezt kihasználni (tudtommal) inkább csak server esetén tudja a rendszer, user gépnél nem okoz akkora változást.
Én nem használnám az NCQ-t, és nem frissíteném a firmware-t.
Azért ez gáz, hogy mostanra a drive is olyan lett, mint egy mezei OS. Toldozgatni, foltozgatni. Ááááááá.....................
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, mégpedig windows alatt a lemezkezelő az írja hogy érvénytelen dinamikus meghajtó, és ugye nem tud vele mit kezdeni, mármint nem látja, vagy ilyesmi.
Ez egy utólag berakott WD Hdd ami előfordulhat hogy Apple gépben volt.
Jól gondolom hogy ha újra lenne partícionálva és formázva akkor utána rendesen működne windows alatt? Háttértárnak használnák, és nem akarnak róla semmit sem lementeni.
Tőlem is úgy kérdezték, de mivel hiába kerestem hasonló probléma megoldást, és nem igazán értek ehhez, így hozzátok fordultam segítségért.
Megköszönném a segítséget!Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
-
Dot
őstag
Hali!
Szeretném megtudni, hogy egy ilyen vagy ilyesmi 2.5" külső usb winyónak mekkora lehet az áram felvétele? /ha valaki a fogyasztását tudja az is jó nyilván/
-
imkovacs
csendes tag
Sziasztok ! szeretnék egy gyorstalpallót kérni a DRIVE FITNESS TEST program használatáról, egészen a kiírástól , a merevlemez hibáinak kereséséig. Videó is megteszi, ha van fent neten. HITACHI 500 gb-os vinyó teszteléséhez kellene. Első sorban a program kiírásával van gondom, illetve annak indításával . Miként írjam , miként indítsam ? Köszönöm előre is !
-
liksoft
nagyúr
Ez a "mizéria" a 7200.11 hibájától indult. Mivel egyre gyorsabbak a drive-ok, így a belső mikroszámítógép agyuk egyre gyorsabb munkára van ösztönözve. Ezért futási időre kihegyezett rutinok esetén sajnos lehet gond. Ebben az esetben valóban jogos a firmware cseréje. Ezen kívül előfordulhat még controllerrel való kommunikációs probléma (szabványos hardware controller esetén nem lenne gond), de ha jól működik, akkor inkább ne cserélgessük. Több gond lehet belőle mint amennyi haszna. Még.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
Imco
őstag
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Sikerült vennem egy Samsung HD204UI -t.
Az lenne a kérdésem, hogy akkor Őt milyen foglalási egységgel kell formázni?
És hogy kell a firmware-t frissíteni? Valaki csinálta már?Köszönöm!
-
theboobaq
aktív tag
Ezekről a Hőfokokrólé szeretnék véleményt kérni. Főleg arra vagyok kiváncsi miért ilyen " magas" a HDD-k hőmérséklete. Esetleg hogy tudnám hűteni őket? Elől volt a házban egy 12 Cm-es házhűtő de nagyon ciripelt tőle a gép és ezért kiszedtem. Az a fura hogy több 12 cm-es hűtőnél is ezt csinálja a ház :S CM elite 335.Seagate-on van a Win7.
Köszi.
-
djadji
senior tag
válasz
liksoft #17138 üzenetére
Hi!
Pata-t nem cseréltem (bár van vagy 30 db), nem is értem miért.
Hjaaa... Megvan miért! Mert áttettem egy másik gépbe ahol ugyanezt csinálja. A DVD kábelére tettem az ment rajta előtte és utána is.Próbáltam úgy is hogy 32 GBre korlátoztam Jumperrel, de semmi nem változott. 32 BGnak ismerete fel a BIOS és a win is, de semmi!
UI: mellesleg a gépben enm eker működni 2 IDE egy kábelről, az alaplapon pedig csak 1 IDE van. Ezt csak ugy mondom, XP alatt ment, Win7 64 bit óta nem. Nem nóhinném hoyg ez lenne a hiba oka, a HDDt is egyedül raktam be..
-
gyuromoj
veterán
Üdv.
Eddig a rendszer HDD mellett volt egy Samsung HD502HJ a gépben. Tegnap vettem egy HD154UI-t és betettem az 500GB-os helyére, de a gép nem ismeri fel. Win7 van fent.
Alaplapom: Abit NF-M2S
Először egy Coolink Silver-SUB5A1-el próbáltam, de azzal nem ment a nagyobb HDD.
Kisebbel pedig megy.Mi lehet a gond?
-
djadji
senior tag
HI!
Lenne egy 120 GBos HDDm (IDE) amit kivettem a gépből ment. Most szeretném egy másik gépbe betenni de nem akar menni. A hiba elég fura (én még nem találkoztam ilyennel)
Telepíteném az XPt, minden rendben megy eleinte, de mikor kellene patríciót létrehoznom, beírom a méretét.. és semmi nem történik. Aztán nyomok egy entert, hogy akkto tedd rá egyben, akkor sem akar működni, azt mondja hoyg nem tudja értelemezni a méretét. Win7-es gépbe betettem, az látja, felismeri, Unallocated-et ír a partition magic is, de partíciót nem tesz rá, nem tudja leformázni, mindig hibát dob. Win azt írja ,nem inicializált. Lemez inicializálásra feldob egy ablakot amiben kérdezi, hogy MNR vagy GPT. Minegy melyiket választom, ugyanaz a helyzet amit fent leírtam.
Ötelt?Samsungtól szedtem le egy progit, ami low level formatot csinált rajta. Lefutott, és azóta se változott semmi.
Az a furcsa, hogy egy másik 80as HDD is pont ezt produkálja, és ezt is ugyanabba a gépbe akartam tenni. Nem hinném hogy egyszerre ugyanúgy megy tönkre mind2.És ha jól emléxem valamikor mind2-n volt egy olyan átalakító, amivel a IDE HDDt rá lehetett kötni a Sata-ra. De akkor még és utána is működtek!
Valami ötlet?
-
Imco
őstag
Load bios default, majd a boot sorrendet állisd be.
Próbáld már ki egy másik vinyóval ha van!
Az a lap egy jó típus volt.
Vagy akár a Te vinyódat egy másik gépben installálni!
Másképp soha nem tudjuk meg hogy mi a rossz! /A HDD vonalra szavazok./Az a poén hogy egyszer mintha lett volna hasonló bajom, de nem emlékszem sajna a megoldásra.
Szerintem...
-
pokadv
csendes tag
Sziasztok
Ma vettem egy Kingston SSD-t. Gondoltam a Norton ghost 15-tel lementett rendszerpartíciómat szépen átmentem rá (Win7 x64). Sajnos valamit elrontottam. Most akár hányszor elindítom a gépet "BOOTMGR missing, press CTRL+ALT+DEL" figyelmeztetést kapok. Ha kihúzom az SSD-t és az eredeti rendszerpartícióról próbálok bootolni akkor is ezt az üzenetet kapom. Van valami megoldás azon kívül hogy újrahúzom az egész windowst?
-
Hadi
tag
válasz
liksoft #17125 üzenetére
Boot sorrend
Flopy
Cd
HDDMost feltettem újra a win7et. Még működik. Futtatom a HD Tune teszteket. Elötte kicseréltem a Sata kábelt és a táp kábelt is. Érdekes hogy így működik a win de ha kikapcsolom és újra be akkor nem tud bootolni. (eddig így volt) Kíváncsi vagyok így hogy kicseréltem a kábeleket változik e valami.
Eddig a HD tune sem talált hibát.
-
liksoft
nagyúr
-
néha
aktív tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy most telepitettem frissen fel a win7 32bites verzióját, és csak a c meghajtómat észleli, a d-t nem! Vmi tipp hogy mitől lehet?
Gépem pontos tipusa: sony vaio VGN-AR41L
PLS help!
-
TZoZ
csendes tag
válasz
liksoft #17115 üzenetére
Minden ok. :/
1,Raw Read Error Rate,51,100,100,OK,00000000000D,0,Engedélyezve
2,Throughput Performance,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
3,Spin Up Time,25,67,66,OK,00000000275E,0,Engedélyezve
4,Start/Stop Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000042,0,Engedélyezve
5,Reallocated Sectors Count,10,252,252,OK,000000000000,0,Engedélyezve
7,Seek Error Rate,51,252,252,OK,000000000000,0,Engedélyezve
8,Seek Time Performance,15,252,252,OK,000000000000,0,Engedélyezve
9,Power On Time Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0000000000DC,0,Engedélyezve
10,Spin Retry Count,51,252,252,OK,000000000000,0,Engedélyezve
11,Drive Calibration Retry Count,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
12,Drive Power Cycle Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000043,0,Engedélyezve
181,Vendor-specific,0,100,100,OK (Mindig rendben),00000000D320,0,Engedélyezve
191,G-Sense Error Rate,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
192,Power off Retract Cycle Count,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
194,Disk Temperature,0,64,64,OK (Mindig rendben),00240012001F,0,Engedélyezve
195,Hardware ECC Recovered,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
196,Reallocation Event Count,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
197,Current Pending Sector Count,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
198,Off-Line Uncorrectable Sector Count,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
199,Ultra ATA CRC Error Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
200,Write Error Rate,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
223,Load/Unload Retry Count,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
225,Load/Unload Cycle Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000043,0,Engedélyezve -
Meghivott
addikt
Sztok!
Win7 " A Windows merevlemez-problémát észlel"
nincs rajta semmi fontos, csak zavar, hogy 3X kell leokézni.
Hol tudom kikapcsolni a figyelmeztetést? -
Imco
őstag
Nem hiszem. Utána kéne olvasni a chip leirásában.
Az emlitett via-nál nem lehettet. Fizikális korlát van nem szoftveres.Sokkal jobb mint egy külső vinyó!
Ráadásul az sokkal sérülékenyebb.Persze, én sem úgy értettem a fejlesztést!
Keress a P4v88-ra vagy via chip. Kifejtettem bőven.
Lehet más is persze, de ez mindig gond lesz.
Szerintem...
-
lacam
aktív tag
Fasza.....BIOS frissítés segíthet?
Igen, gondolkodtunk rajta h ez legyen-e vagy egy külső, USB-s winyó...de a sebességkülönbség csábító volt és a belső megoldás mellett maradtunk...De ami a poén, a BIOS a windóz csont nélkül látta a disk-et, simán felismerte. A formázás (NTFS természetesen) tette az i-re a pontot.....
Gondolkodtunk gép fejlesztésben is, de nagyon nagy beruházás lett volna, mindent cserélni kellett volna.
DDR1, proci sem mai, mostani lapokba nem tudnám beletenni, a vidkari is AGP-s....ez a konfig ennyi....nemhiszem h lehetne tovább fejlődni a meglévő cuccokból. -
TZoZ
csendes tag
-
Imco
őstag
Ahogy Liksoft írja Táp és SATA I a lap.
Pont erről cikkeztünk. Szinte mindig gáz van a SATA II nagy teljesitményű vinyó és a régi lappal. Jellemzően a VIA chippel, de mivel itt vagy ez nem túl biztató az nvidiának sem.
Rá kell beszélni az ügyfeleket a váltásra.
Én is ezt teszem. Persze lehet sata kártya meg egyéb áthidalás, de a vége a csere, és igy költséghatékonyabb.Szerintem...
-
TZoZ
csendes tag
Üdv!
Van 2 új Samsung HDD-m, 103SJ, 204UI. Azt vettem észre hogy az adatokat crc hibásan írják a lemezre. Értsd ezt úgy hogy pl. a RAR-okat nem lehet kicsomagolni crc hiba miatt. Természetesen garantáltan jók az archívumok, másik HDD-ről lettek átmásolva ahol hibátlanok, szándékosan teszteltem a dolgot, kizártam minden más lehetőséget. Mi lehet ennek az oka? Újraformáztam többféle clustermérettel, az nem segített, partíciót is módosítottam, de így sem jó. Ha van valami tippetek segítsetek kérlek.
-
liksoft
nagyúr
Igen, tudunk segíteni.
1. Ha úgy érzed "lehúztak" anno, ebben az esetben nem ma kellene kérdezni, hanem akkor ott és rögtön visszavinni, hogy még mindig nem jó, és legyenek szívesek garanciában javítani.
2. Mivel nem szervizes vagyok, így nem tudom a Te konfigurációban lehet-e inkompatibilitás. Sajnos nem minden controller visel el minden drive-ot. Leginkább SATA1 vezérlő és SATA2 drive esetén vannak gondok.
Pontos adatok esetén Imco tud esetleg további tanácsot adni.
-
lacam
aktív tag
Sziasztok,
Kicsit megakadtam s egy apró útmutatásra volna szükségem
Adott egy alap környezet:
Az alaplap egy 4-5éves MSI K8N Neo (Platinum)
2 IDE winyó (1 alaplapi IDE portra, a másik PCI-os bővítőre van kötve)
Az egyiken (egy 10G-s partición) egy 1.5hónapja telepített frissropogós, jólműködő WindózXPAlles grün és mindenki hepi...
Nade jön a karácsony s a gép tulaja úgy kívánja, h bővítsük a cuccost egy 1terás SATA winyóval.
Beszereztem neki egy Csillivilli Samsung-ot, amit be is rámoltam a gépházba, csatlakozók a helyükön (és nem fordítva
)
Gép elindul, windóz működik...örülés van. Irány a "Kezelés->Lemezkezelés" menüpont.
Látszik is a HDD...várja az inicializálást és a formázást.
Inicializálás és formázás, meghajtó betű kiosztása: DONE!Total commanderrel olvasható....mégnagyobb az örülés!
Windóz kéri hogy lőjük újra, mert az neki jó...nem ellenkeztem, megtettem.És itt lett vége a siker sztorinak!
Reboot, köpi a gép a sallangot, windóz indul...na......fekete kép. 3percig vártam, hátha csinál valamit, semmi...csend és hullaszag. Kapott egy hard reset-et a masina....Windóz bootmenü bejön: Csökkentett mód......Legutolsó jó beállításokkal blabla....Normál mód.
Ismét nórmál móddal próbáltam, semmi...the same problem. Hard reset után Csökkentett mód és a Legutolsó jó konfig menüponttal is próbálkoztam..semmi.A gép kell, nincs mit tenni ezért a satakábel le az alaplapról, s láss csodát, a Windóz újra csilingeli a rendszerindító dallamocskáját.
Mi lehet a bibi? Én qrtam el valamit, vagy az élet?
Igaz, késő volt már, nem tudtam előtúrni a Win telep lemezem, így a fixmbr s társait még nem futtattam le....lehet hogy ez megoldaná?! Fenetudja.Ti találkoztatok már ilyesmivel?
Sata winyónk sosem volt, így lehet hogy benéztem valami egyszerű "hibát"...
Mi okozhatja ezt?!Windóz látta, BIOS látta (majd' 5 éves lap, s kapásból megjelent: "1000GB"...nemgondoltam volna) de a cucc inicializálása és formázása után nem indult újra a vas....furcsa.
Szép Napot!
Üdv.: Lacam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Reklámblokkolók topikja
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Facebook és Messenger
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest