Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sh4d0w: Én és a számítógép
Új hozzászólás Aktív témák
-
petiww
tag
Hali!
Adott egy ősrégi Seagate Hawk ST32155N SCSI vinyó, amit egy Initio 910U SCSI kártyán keresztül hajtottam. NTFS fájlrendszerét le akartam cserélni sima FAT-ra, de formázás közben lefagyott, és semmit nem lehetett csinálni a géppel - én pedig lehúztam a vinyóról a kábelt.
Nos ezután se a partition magic nem látja, se a windóz, se a hd sentinel normálisan (0MB-ot ír ki rá, és nem lehet felület tesztet csinálni...) Próbáltam hdd regeneratort, de az is 0MB-ot ír rá és lefagy a teszt közben...
Amiért lefagyhatott az az hogy a kábel legvégére volt feldugva(egy másik vinyó is ezért indítgatta újra a gépet) ezt tudom, csak azt nem hogy hogy lehetne újra életet lehelni belé, mert igazság szerint már fél órája át kellett volna adnom a leendő tulajnak. :S
Tud valaki segíteni? -
Dokuro
csendes tag
válasz
mr_ricsi #19987 üzenetére
A kábellel biztos nincs gond, azt már cserélgettem. A jumpert még leellenőrzöm, bár szerintem az is jól van. Viszont a tesztprogit azt hol tudom elindítani vagy az hol van? Ja és azt kifelejtettem, hogy a hd sentinel a maxtor vinyót nem ismeri fel, kérdőjelet rak hozzá.
-
liksoft
nagyúr
-
Skatysuti
tag
Üdv:
Western Digital 1TB 3,5" MyBook Essential -van és nemrég jelentkezett egy olyan probléma hogy ha másolok róla vagy éppen rá bármit filmet képeket akkor elkezdi szépen gyorsan majd egyszer csak megáll és számolja az becsült időt.
Pl:1.4 gb os film 5 óra és nem is lép akkor tovább. Megszakítani is nagyon nehezen lehet.
Filmeket zenéket képeket tárolok rajta mindenem rajta van.
kb 200gb szabad hely van rajt.
Mi lehet a probléma tudnátok nekem segíteni és remélem jó helyen keresem a megoldást.
Köszönöm. -
dokkaab
csendes tag
Sziasztok! Van egy WD 2,5-ös 1Tb mobil vinyóm, és egyik napról a másikra a rajta levő mappák rejtettek lettek, és minden mappa nevével létrejött egy *.Ink kiterjesztésű parancsfájl, amit ha elindítok a windows intéző lép bele a mappába. Így sajnos a vinyó totalcommanderrel tejesen használhatatlan. Csináltam minden mappából egy egy hasonló nevű mappát, csak a végére írtam egy 2-est, átmozgattam a tartalmakat, kitöröltem az eredeti mappákat, és a hozzá kapcsolódó *.ink parancsfájlokat, viszont következő indításkor újra így nézett ki a winchesterem. Mit tudok tenni? Valami ötlet hogy mi okozza ezt? Válaszokat előre is köszönöm.
-
eziskamu
addikt
válasz
liksoft #19986 üzenetére
Nem másodperc, hanem perc
Amúgy látja a bios a boot-nál, sőt ha arról bootolok, akkor tudja a windows, ha ezalatt a két perc alatt lőttem le a gépet, mert következő indításnál felajálnja a csökkentett módot. Tehát azt feltételezem, hogy már működik valamennyire a vinyó, mert a Windows boot manager be tud tölteni kapásból, csak azután a windows szórakozik. viszont az mindegy a windows-nak, hogy arrol a vinyórol bootol, vagy épp az SSD-ről (átmásoltam SSD-re a partíciót), ugyanúgy meg van a két perc teljes áramtalanítás után. Ha meg eltávolítom, akkor meg 1 SSD-vel, 1 winyóval, 1 ODD-vel (kopp-kopp) indul mindig kapásból. amíg IDE módban használtam a rendszert addig ilyen nem volt.
Turbo/free? Miyen gépen? -
liksoft
nagyúr
válasz
eziskamu #19982 üzenetére
Nem a drive felpörgésére vár az alaplap? Ha igen, akkor annak a magyarázata az, hogy a HDD akkor jelentkezik be OK-n, ha a felületről a gyári adatait beolvasta. Addig várakoztatja a controllert.
Én még fejlesztettem úgy, hogy 74kB-os pascal forrást 28 percig fordított a gép. Vagyis a 2 mp-et észre sem veszem.....
-
törölt tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
A swap/temp és a víruskeresés kérdése eszembe nem jutott volna, pedig tényleg, adja magát. Ha egy HDD lesz, akkor külön partíciókra osztom. De így, hogy nem kell/lehet cserélni őket, egyelőre maradnak a mostaniak, a fontos dolgokról külön mentéssel.
-
Dokuro
csendes tag
sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. a következő problémával állok szembe:
van egy 80 gigás maxtor winchesterem, ezen van a windows. ezt a vinyót kaptuk egy másik géppel, a másik gépen kiégett a táp és az alaplap is tönkrement. beraktuk a jelenlegi gépbe, leformatáltuk, elsőre nem látta a windows, aztán leformatáltuk mégegyszer akkor már látta, azonban indításkor azt írja ki, hogy primary master drive fails és f1-el lehet tovább menni. valamint a windows ezt a vinyót pio módban működteti és emiatt baromi lassú a gép. most nem tudom, hogy meghalt e a vinyó vagy esetleg lehet javítani a helyzeten. a pio módot próbáltam megoldani, de nem sikerült visszaállítani dma-ra (eltávolítottam az elsődleges meghatjót de a windows ugyanúgy pio módban ismerte fel). szóval ötletem sincs, gép adatait leírom, hátha vki akkor rájön mi a gond.
Alaplap
CPU típusa Intel Celeron, 2600 MHz (20 x 130)
Alaplap neve Asus P4S-X (6 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
Alaplapi lapkakészlet SiS 645DX
Rendszermemória 768 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS típusa Award Modular (07/17/03)Megjelenítés
Videokártya NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB)
3D gyorsító nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X
Képernyő Plug and Play monitor [NoDB] (180833756)Multimédia
Hangkártya Creative SB Live! Sound CardHáttértár
IDE vezérlő SiS 5513 IDE UDMA Controller
SCSI/RAID vezérlő D347PRT SCSI Controller
Lemezes meghajtó Maxtor 6Y080L0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Lemezes meghajtó ST380011A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Optikai meghajtó Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device
Optikai meghajtó PIONEER DVD-RW DVR-110D (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:40x/32x/40x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
SMART merevlemezek állapota OK -
mr_ricsi
veterán
válasz
#72042496 #19973 üzenetére
1, a HDD-k gyári tesztprogiját futtasd le, az kiírja, ha csere javasolt.
2, Víruskereséskor megőrülsz, mire végigmegy. Csinálj egy 30GB* körüli particiót a rendszernek és a swapfájlnak, a többi pedig lehet egyben adat.
(20GB + a RAM 5x-öse + a telepítendő progik mérete.)3, Elvileg egyforma a kábel, de a sata3 matricás kábeleknél a gyártók garantálják, hogy működik 6Gbps-mal.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok!
[Erre: 19660] nincs valakinek még tippje, hogy mi lehet a probléma.
-
eziskamu
addikt
Adott dolgok: P5QL EPU, 2 winyó, 1 SSD, 1ODD mind SATA.
Ha AHCI módba kapcsolom a gépet, akkor az áram alá helyezéstől számított első boot-nál a Vista(64 bit) a boot logó megjelenése előtt 2 percig nem csinál semmit, a képernyő sötét, a hdd led meg folyamatosan világít.
Kiderült, hogy ha a Hitachi 500 Gigás vinyót eltávolítom, akkor megjavul a dolog. Mit lehet kezdeni a Hitachi-val (HDP725050GLA360 ), a dolog biztos port független (legalább is abba a portba rakva a másik vinyót, ahol a hitachi volt, ugyanúgy jó marad). -
zso73
veterán
+1 szavazat az előttem szólók véleményére.
-
liksoft
nagyúr
válasz
#72042496 #19973 üzenetére
Szia!
Sentinel téma: [link]
Nem garanciális, ahogy a program ki is írja.
Célszerű particionálni. Én háromra bontanám.
1. Swap - temp partíció. (virtuális memória + temp + internet cache + sallangok.....)
2. OS + programok
3. Adatok.Így install esetén nincs adatvesztés (ciánt azért nem inni rá!
), az első partíció meg "begyűjti" az adminisztrációs "hegyeket" amitől be szokott lassulni a rendszer. Ennek formázása "visszagyorsítja" az OS-t.
Szerk: Egy második winyó az adatok mentéséhez nem ártalmas dolog.
-
törölt tag
Sziasztok!
A merevlemezes topicokat nem ismerem eléggé, ezért ha valaki tud egy megfelelőbb helyet ezeknek, akkor legyen szíves, igazítson útba. Addig is lenne néhány nem is igazán problémám, inkább kérdésem:
- Két HDD van a gépemben, mindegyik valamivel 90% fölötti állapotú a HDSentinel szerint. Ezzel vissza lehet vinni őket garanciába? Adatok nem tűnnek el, nem kattognak, gyorsak, látszólag hibátlanok.
- A két HDD helyett fontolgatom, hogy veszek egy 1 terás egységet és arra ömlesztve (tehát összesen lenne 1 db 1 terás partíció) rárakok mindent. Ennek van valami hátránya azon kívül, hogy ha a rendszert újra kell tennem, akkor az adataimat is?
- Ha SATA3-csatlakozóra dugom az új HDD-t, ahhoz kell új kábel, vagy jó a régi is?Előre is köszi a válaszokat és nézzétek el a kérdéseket, az utóbbi években egyáltalán nem foglalkoztam ezzel a témával.
-
zso73
veterán
válasz
cascada #19967 üzenetére
Az alaplapok elég nagy százalékában az IDE, és az ESATA külön csipben van vezérelve a sima Belső SATA résztől. Szerintem nem lassulhat a másolás. Az egy dolog, hogy a SATA vár az IDE winyára, és a szinkronizálás miatt vár a rendszer..............
Minden a helyén a rendszeremben. Egy C2 6750-essel, és 2GB rammal szakít a mozilla 6GB másolása közben. SATA<->SATA. És van egy IDE DVD ió is a rendszerben.
-
-
cascada
senior tag
válasz
mr_ricsi #19968 üzenetére
Pl másoltam az IDE-s winyóról nagyobb (4-20GB-os) fileokat az SATA-sra, és közben észrevehetően belassult az egész gép. Rákatitntottam az Internet Explorer vagy Firefox ikonra és rengeteget kellett várni, hogy betöltsenek. Tehát olyan volt, mintha nem is lenne benne SATAS winyó, hanem csak IDE-s, annyira lassú volt
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha egy ASROCK 880GM-LE alaplapba egy SAMSUNG 500GB 7200rpm SATA2 HD502HJ típusú winyó mellé beteszek egy IDE-s DVD írót, akkor a winyó sebességét vissza fogja fogni a DVD író?
Azt már tapasztaltam, hogy ha egy IDE-s winchestert teszek be egy SATA-s mellé akkor jelentősen belassul az SATA-s HDD is. De nem tudom mi a helyzet IDE-s DVD író esetén? -
bozsozso
őstag
válasz
bozsozso #19960 üzenetére
Már HD sentinellel rövid öntesztet is végeztem az is rendben van. Sőt a win7 beépített lemez ellenörzője sem írt hibát. És mégis amikor rendszert akaraok rátenni a windowst már nem tudja betölteni.
Aki tud rá megoldást vagy, hogy mit kellene megnéznem még az segítsen.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok!
Mi lehet olyankor a probléma amikor egy wincheterre próbálok telepíteni egy win7-et. Minden megy látszólag de amikor a telepítést befejezte és már a windowsba lépne be(a fekete képernyőn megjelenik a windows logo) akkor utánna újraindul a gép. Másik winyón telepített win7 van arról indul rendesen. HD sentinel 100/100-nak mutatja a winchestert. Ha másik vinyóról elindítottam a rendszert akkor szépen tudok is adatokat másolni bármelyik particióra.
WD Blue 500Gb-os winchester
Mit lehet vele kezdeni? Mi lehet a probléma?
-
zso73
veterán
válasz
Master94 #19956 üzenetére
Akkor megkerestem neked.
Ahogy látom nekem is kel majd. -
Master94
tag
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy notim, Asus (i3,3gb ram) és rákötve usb-n egy külső rakcben 1Tb-os vinyó, eddig semmi problem nemvolt vele, de most ugrálnak a filmek amit nézek róla, vagy simán kiakad a player.
Köszi, és bocsi a nagy képért, a kiskép valamiért nemmüködött.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Dagobert07 #19952 üzenetére
Amennyiben biztos vagy benne, hogy az a hiba oka.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Dagobert07 #19950 üzenetére
Ha tényleg az alaplap, akkor nem fog itt megállni, előbb-utóbb teljesen megpusztul.
-
Dagobert07
tag
PATA-s vinyó tökéletesen ment most legyen alaplap csere? vagy vagyek egy PATA-s
-
Dagobert07
tag
Haverom elhozta és ugyanúgy nemismerte fel vlószínű alaplap baj de most hogy egy PATA -t is és azzal is kipróbálom
-
Dagobert07
tag
Na haverom felhívtam van egy SATA vinyója eltudja hozni nagyon remélem jólesz és felismeri és csak a régi vinyóm xar mert nemakarok így nyárra +os kiadást
Imádkozom
-
Dagobert07
tag
Nforce4 chipset + ATA133 raid telepítőcd-re ezvn írva
kíváncsi leszek mitad másik vinyóval
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Dagobert07 #19942 üzenetére
"Nforce4 chipset-es"
Szerintem a HDD-dnek nincs baja. Ellentétben az alaplapoddal. Ez a szokásos NForce délihíd forrasztási kontakthiba lehet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Dagobert07 #19942 üzenetére
A drive már kora miatt is cserére érett. Ha azonos korú az egész gép, akkor a tápellátást is célszerű lenne leellenőrizni, valamint az alaplap kondijait. Vagyis nem csak egy igen vagy nem a probléma, viszont a drive cseréje új stabilabbra mindenképp igencsak ajánlott.
-
Dagobert07
tag
Nforce4 chipset-es
-
djculture
félisten
Első körben az alaplap tipusát kellett volna megnézni,egy régi lap nem biztos hogy kezel ekkora vinyót.
-
Dagobert07
tag
Próbáltam másik csatin nemjó a windows sem indul hisz nincs miről és a bios sem látja olyan mintha be sem lenne kötve.
Másik vinyót lát-e a gépem nemtudom nicns lehetőségem kipróbálni... deha megjön az új vinyó kipróbálom
De ha az alaplap sata problémás lenne IDE vel is kipróbálnám
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Dagobert07 #19937 üzenetére
"sztem jóüzlet és SAMSUNG "
Ha itt visszaolvasol, a problémák túlnyomó többsége Samsung vinyókkal van.
De hát Te tudod... -
mr_ricsi
veterán
válasz
Freeman444a #19932 üzenetére
Bővebben?
Az alaplap nem látja, vagy a Win?
Másik SATA csatin és másik kábellel nézted?
A vinyó elindul a gépedben?
Másik vinyót lát az alaplapod? -
Dagobert07
tag
Rendeltem is eggyet bontatlan SATA 1.5TB 10.600FT sztem jóüzlet és SAMSUNG de ha bekötöm majd és így sem jó :S számítok prohardverben.... Előre is kösszi
-
liksoft
nagyúr
válasz
Dagobert07 #19935 üzenetére
Szerintem végy újat.
-
Dagobert07
tag
Hello nekem az a bajom ,hogy van egy ősrégi kb 5 éves SATA samsung 160GB.-s vinyóm egyik napról a másikra nemismerte fel a bios a vinyót. aztán vártam félórát felismerte de nemtöltötte be a windows, ha telepíteni akartam rá másik rendszert vagy formmázni aztírta nincs bekötve a vinyó erre cseréltem tápot is hátha az a baja hogy nemkap elég áramot. hát nem ugyan úgy nemismeri fel a bios nemtudok rendszert bootolni róla sem a bioszban nemlátom, vegyek egy új vinyót vagy van még esély?
-
zso73
veterán
Egy láma kérdésem van:
Samsung 103SJ winyát akarok beüzemelni Win 7 .........................
Megoldva. -
Freeman444a
csendes tag
hello
van egy Chaintech VNF4 Ultra alaplapom meg egy samsung 500Gb.os sata2 vinyóm !
eddig nem volt semmi baj de most nem akarja felismerni !
nem tudom mit kellene vele csinálni
másik gépbe jó a vinyó!előre is köszi
-
mr_ricsi
veterán
"mit jelent pontosan az F6 driver"
Az XP telepítő elején kell F6-ot nyomni, akkor veszi be a floppylemezen lévő küldő drivert."honnan tudom letölteni,"
Az alaplap gyártójának honlapjáról:[link]"vagy van ilyen XP, amibe bele van integrálva?"
Ez egy SIL chip, ami nem elterjedt, ezért nem hiszem, hogy találsz olyat."Mint írtam olyan XP-t próbáltam feltelepíteni, amibe van SATA driver integrálva, akkor ez nem jó?"
Univerzális SATA driver nincs, minden vezérlőhöz a saját drivere kell. -
secam
csendes tag
válasz
mr_ricsi #19929 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Tudnál esetleg bővebben írni, hogy mit jelent pontosan az F6 driver, honnan tudom letölteni, vagy van ilyen XP, amibe bele van integrálva?
Mint írtam olyan XP-t próbáltam feltelepíteni, amibe van SATA driver integrálva, akkor ez nem jó?
Próbáltam windows Vistát is rárakni, de az nem látta a winyót, nem voltak meghajtók sem.
3 féle XP-t próbáltam ki, abból 2 nem látta a merevlemezt, az egyikkel le tudtam formázni, majd ujraindítás után elkezdte a telepítést és kék halál.Előre is köszönm válaszod!
-
mr_ricsi
veterán
Az első generációs SATA vezérlővel készült alaplapok biosában nem látszanak a SATA lemezek, de ettől még felismerhette a HDD-det.
IDE kompatibilis módot sem lehet a biosban kapcsolni, ezért semmi más mód nincs az XP telepítésére, mint az F6 floppy, vagy az XP telepítőbe integrált F6 driver. -
xmad
őstag
válasz
whisperity #19927 üzenetére
köszi
-
-
xmad
őstag
üdv
ha 2 winyó van a gépembe a windows 7 -be hogy lehet beállitani hogy a nem rendszer winyót ne állitsa le egy idő után?
-
secam
csendes tag
válasz
whisperity #19924 üzenetére
Ok, azért köszi a segítséget.
-
-
secam
csendes tag
válasz
whisperity #19922 üzenetére
Hát igen nekem is ez az érdekes!
Van esetleg valami ötleted? -
-
Piero89
aktív tag
válasz
whisperity #19919 üzenetére
Sapphire HD4870 Toxic 1GB és ez tolja ki elől hátul a két végén
-
Piero89
aktív tag
válasz
whisperity #19917 üzenetére
Most ráállítottam az egyik 12 centisemet, így 39 foknál nem kúszik feljebb, csak épp így a procira nem jut most friss levegő... úgy néz ki be kell ruházzak még egy ventire.
köszi a választ
-
Piero89
aktív tag
Sziasztok!
Mennyi az a max hőmérséklet ami még nem káros egy merevlemeznek? Amióta új videokártyám van pont ráokádja a hőt a vinyómra, és a szenzor alapján ilyen kb 34 fokos volt előtte most meg felmegy vagy 44-45-re is.
Válaszotokat köszönöm
-
secam
csendes tag
válasz
whisperity #19914 üzenetére
Hát nem találom, rendszerdátum, rendszeridő beállítása, a primary, secondary, a floppy, illetve a hiba, hogy all but keyboard, ennyi látszik azon a képernyőn. Minden menüpontot végigböngésztem, de sehol sem találom.
-
secam
csendes tag
válasz
whisperity #19912 üzenetére
Amit írtál nem találtam, de ilyen van hogy: Onboard Serial Port
Beállítási lehetőségek: Disabled, 3F8/IRQ4, 2F8/IRQ3, 3E8/IRQ4, 2E8/IRQ3 és Auto.
Most a 3F8/IRQ4-re van állítva. -
-
secam
csendes tag
válasz
whisperity #19910 üzenetére
Szia!
Nem tudom hol kell beállítani az IDE módot, így nem tudom, hogy abban van-e.
Az lehet a probléma? Bár eddig is SATA winyó volt benne, csak az 120 GB-os volt. -
whisperity
tag
válasz
ledgeri #19908 üzenetére
Új partíciót már nem tudsz létrehozni, mivel elérted a maximális elsődleges partíció számot, ami 4 darab.
Amit csinálni tudsz, hogy a Régi Cuccok partíciót átmozgatod, így az üres hely a kiterjesztett mögé kerül (ahol most a régi cuccok van).
Ezután megnöveled a kiterjesztett partíciót (nem a Programok P: -t, hanem ami "körülöleli").
Akkor a szabad terület a kiterjesztett partíción belülre kerül, így ott már tudsz logikai meghajtót létrehozni.Azt viszont nem tudom, hogy ezt a Windows beépített partíciókezelője el tudja-e így végezni. Ajánlanék egy másik programot, de sajnos úgyis rámugranak, hogy az a program nem jó, használt a Windowsét.
Viszont a legjobb megoldás az lenne, ha szereznél egy új merevlemezt, arra átmásolnál mindent, ezt pedig újratelepíteni a semmiből. Majd szépen visszamásolni az adatokat. Egyszerűbb, mintha (véletlenül) tönkretennéd a partíciós táblát vagy a bootolhatóságot.
@secam: A SATA vezérlő IDE módban van?
-
secam
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek! Van egy ASUS A7N8X-E alaplapom, 2500+ Athlon procival, Radeon 9250 VGA, 512 DDR RAM és volt egy 120 GB-os SATA Winyóm, ami tönkrement, ezért vettem egy újat.
Az új 500 GB SATA Samsung, a problémám, hogy telepíteni szeretném az XP és nem tudom, van több SATA-t támogató rendszerem is, de egyikkel sem megy, van, amelyik azt írja ki, hogy nem talált merevlemezt a másiknál kék halál lesz valamiért. Mi lehet a probléma? -
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Új gép, és új op. (win 7) számomra új gondok...Sosem volt még ekkora hdd-m, gondoltam felosztogatom(ha kell valami 50 gigáról indulok, aztán bővítek mert korábban tudomásomra jutott, hogy lehet kiterjeszteni, és zsugorítani a partíciókat, és ezzel a tudattal vágtam neki
Telepítésnél jött 2 elsődleges (sys. res. és Cmajd más gépen áttöltve régi-gépes adatoknak mégegy (R
partíció.
Mikor elkezdtem használni a gépet telepítéseknek akartam újat, gondoltam,hogy ha kell akkor mindíg kiterjeszegetem, de már logikai meghajtóként jelent meg(P.
Most akartam egy új nagy egységet létrehozni, de azt írja, hogy ,,ezen a meghajtón a partíciók száma elérte a maximumot". (most írás közben a pontos szövegért újra próbáltam, de most meg már eltűnt a válaszható listából az előzőleg kiválasztott és megpróbált meghajtóbetűjel is..)Kérdéseim:
(kérdéseimet végigfutva jó helyre írom-e ezeket?)
Tudok-e új partíciót létrehozni?
Tudok-e új logikai meghajtót létrehozni?
Lehet-e a logikai mehajtót bővíteni?
Tudom-e a már meglévő partíciót logikaivá átkonvertálni?
Van-e bármi más lehetőség?
Ha újra kéne telepítenem a gépet emiatt, akkor hogyan csináljam? -
djdds
csendes tag
válasz
Murphistic #19905 üzenetére
Unokatesómtól kaptam a gépet táp nélkül és ő előtte elméletileg használta, de vmi nyűgje volt (újraindult, bevibrált a kép, leállt meg ilyesmit mondott) szóval lenni kéne rajta Win7-nek azt mondta.Nekem nincs telepítő lemezem :S Viszont XP telepítő lemezt beraktuk DVD olvasóba, beállítottuk hogy arról boot-oljon és úgy se indult el (se a XP telepítés se a Win7):S
-
Murphistic
aktív tag
Volt már operációs rendszer a merevlemezen? Mert nekem úgy tűnik, hogy amikor a BIOS az oprendszert akarná betölteni hibát talál. (Gondolom a BOOTMGR a Boot Manager lesz) Ha nincs a merevlemezen fontos adat próbáld meg újra(fel)telepíteni az operációs rendszert. Egyébként esetedben a SATA miatt nincs gond a master/slave dologgal.
Egyébként ha fontos adatok vannak a hdd-n inkább várd meg a többieket. Vagy ha más gép látja a lemezt készíts biztonsági mentést az adataidról.
Szerkesztés: Ha volt rajta Windows, akkor a telepítőlemezével esetleg megpróbálhatod megjavítani a rendszerbetöltőt (talán így hívják a Bootmgr).
-
djdds
csendes tag
Van egy Abit IP35-E alaplapom, egy Intel E6750 procim, egy nvidia Geforce 8600GT - m és egy 200GB-os Samsung vinyóm meg a többi ami kell egy géphez...
Amikor összedugtuk és kipróbáltuk elkezd felállni (biosz van) és a fekete-fehér részen kiírja hogy "hiányzó BOOTMGR" egy Sata kábellel van egymagában a gépre kötve. Ilyen master/slave/cable dolgot nem tom hogy áll de szerintem sehogy...
vinyóm
Valaki tudja, hogy mi baja lehet akkor írjon legyen szíves! -
kecsusz
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy problémám.
Tegnap elött még működött az usb-n keresztül a hordozható vinyóm.
De sajna ma már nem tudtam csatlakoztatni.
A sajátgépben nem jelenik meg,de az eszközkezelőben pedig ott van és azt írja,hogy ez az eszköz megfelelően működik!
Most már az usb-s pendrájvommal is ezt csinálja.
Tippje valakinek mi lehet a gond?Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Rajzol, fest, photoshopozik valaki?
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest