- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Thomas16 #18199 üzenetére
Az nem fog menni. Csak a fizikailag egymás mellett lévőket tudja bármilyen program. Ráadásul C: elsődleges, E: meg kiterjesztetten belül van. Dupla bukfenc.
Mentsd át D: tartalmát másik winchesterre. Töröld D:-t, E:-t, és a kiterjesztett partíciót. Növeld meg C:-t. Hozd létre D:-t. Töltsd vissza az adatokat.
Ez az egyetlen biztonságos megoldás.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #18195 üzenetére
Valami akkor is fura nekem. Ha jól olvastam, mozgatás, csere után jobb lett. Valahol valamilyen illesztésre, toldóra, átalakítóra, stb.... gyanakszom. Ha nem, akkor fogalmam sincs innen a távolból.
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
Még mindig olyan gondom van, hogy nem tudok 2 partíciót egyesíteni.
Az egyik partíció a C, rendszerpartíció (19GB), a másik pedig egy üres 17GB-os rész.A Win7-en belül már megtaláltam a beépített lemezkezelőt, de ott nem találtam olyan opciót, amivel ezt a 2 partíciót össze tudom rakni.
Egy kis segítséget szeretnék kérni ez ügyben!
Üdv: Thomas
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
liksoft #18194 üzenetére
Tápellátás korrekt. Egy pár hónapos Fsp van benne. Igen, ez az a drive. A hd502hj. A másik 502hj nincs. A kiadott frissítés azt írta hogy nem jó ehhez. Gondolom akkor az újabb 502 esekhze jó amin sata 3-as csati van.
A fejpozícionálás ritkán jön elő msotmár, ez lehet az energiagazdálkodás miatt? -
liksoft
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #18193 üzenetére
Érdekes. Ez nem ad hibát. A tápellátása korrekt? Biztos, hogy ez az a drive? Azt írod, van másik ugyanilyen is.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
liksoft #18192 üzenetére
[Ezt mutatja.]
Nem nagyon értek a hddhez. Szted? -
liksoft
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #18191 üzenetére
SMART mit mond?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv! Az új lapom 850 es déli hídja nem szívleli a Samu f3 502hj-vinyómat. A firmware frissítés sajnos nem sikerült, ugyanis kiírta hogy nem ehhez a meghajtóhoz való. Az én vinyóm, hiába egyezik a típusszám, és nem is régi, sataII-t tud csak. A samsung szerint ilyenkor elő se jön a probléma, csak ha sata III ra van állítva vezérlő. Akkor nálam problémának nem is kéne lennie. Kicseréltem a kábeleket, és jelentős gyorsulást éreztem a bootolás alatt. A vinyó kattogása ritkult menet közben. Indítás után vagyok 1,5 órával, és egy órája katatnt egyet menet közben. Na mos akkor ezzel mi a helyzet?
-
Bandita74
csendes tag
Sziasztok!
Egy számomra megoldhatatlan problémával állok szemben, már ha valóban ez probléma.
Vettem egy merevlemezt és a merevlemez bárhova is csatlakoztatom az alaplapon, azt a Windows 7 mindig első lemezként ismeri fel, a többi merevlemezemet a BIOS-ban beállított sorrend alapján ismeri fel a Windows 7. A BIOS a problémás merevlemezt mindig helyesen ismeri fel csatlakozás és csatlakoztatott hely és felület alapján. De, ez a kisebbik gond,. a nagyobbik az, hogy a merevlemezhez adott saját program IDE felületünek ismeri fel a SATA2 csatlakozású lemezt.
Ráadásul a problémás merevlemezből van egy nem problémás régebbi azonos márkájú, tipusú, méretű lemezem is, amelyik probléma mentesen működik...
Alaplap: ASUS P6TD Deluxe
Problémás merevlemez: WD Caviar Green WD15EARSVálaszokat előre is köszönöm!
-
steve24
aktív tag
sziasztok!
Segitségre lenne szükségem!
van egy számitógépem. Am2+
van egy 120Gb rendszer vinyom ami megvan osztva, 1db 500gb adat tároló. és most szereztem egy 160gb vinyot, jumperoltam meg minden, a bios látja a, hd sentinel is látja de nincs a sajátgépben!
win7 op rendszer van, a wondows ki irta elsőnek hogy új hardver meg ilyenek, de nem tudom mere lehet -
gban
veterán
válasz
ung.mario #18186 üzenetére
Próbáld meg megigazítani, levenni-visszarakni a kábelokat, illetve ha van módod, kicserélni azokat, vagy másikra dugni a HDD-t. Most notebookban van?
Próbáltad ez esetben asztaliban?
Ez a rendszerlemez, vagy ez másodlagos? Ha másodlagos, a windows alatt tűnik el, vagy a bios sem látja áramtalanításig? -
ung.mario
tag
Sziasztok! Van egy WD Scorpio wd3200bevt hdd, olyan jelenség van, hogy egyszerűen eltűnik. Újraindításnál nem találja a bios, pedig sokáig keresi. Áramtalanítás után visszajön. HD Sentinel hibátlannak mutatja, és eltűnés során sem ír semmit a naplóba. Gari nincs, 303 napot üzemelt. Jelenleg még megy. Van valakinek ötlete? Elektronikára gyanakodok, esetleg az van ehhez valakinek hozzá?
Kösziui.:2.5"-os
-
psg5
veterán
Üdv!
Olyan jelenségre lettem figyelmes, hogy a COD Black ops-nál amikor villog a hdd led, hallatszik, hogy a vinyó dolgozik, nos akkor ugyanabban az ütemben, ahogy villog a led akad a játék. Más játéknál mondjuk nem, de ennél igen.
Ez lehet merevlemez lassúság gond? Mármint, hogy visszafogja a rendszert?
gép:
Western Digital WD5000AAKS 500GB
Sapphire PCI-E Ati HD4850
Amd Phenom X2 545
4gb Corsair Ram -
ruti
Közösségépítő
válasz
netmesterke #18181 üzenetére
ezt a tesztet tanulmányozd
a benne foglaltak nemcsak aqua-ban forgalmazottakra érvényesek -
liksoft
nagyúr
válasz
netmesterke #18181 üzenetére
Az Aqua-ban gyártott winchesterek különböznek a Seagate, Samsung, Hitachi vagy egyéb gyártókétól?
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés, 500 gb-os hdd-ből melyiket ajánlanátok? Van olyan széria amit kerülni kell? aqua-ból lesz véve
Előre is köszönöm! -
Bryan65
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy miért lassult le az 1TB-os WD CAVIAR GREEN winchesterem, ha adatot töltök rá 8000 kbit/s-ről 400 kbit/s-ra, pl. 1 film feltöltés 2-3 óráig tart. Több particióból áll, van NTFS és FAT32, mindegy melyikre másolok akkor is lassú. Megköszönném a gyors segítségeteket! A winchester külső tárolóból lett kivéve, szinte még új. -
jodován
tag
WD15EARS
Megcsináltam az Advanced Formatot. USB-vel használtam. Ráraktam SATA-ra (nem rendszernek) és nekiállt kérdés nélkül a ScanDisk valamiket átvariálni. Sokáig.Elméletileg eSATA-n és SATA-n is már használtam ezen a gépen. Nem tudom mi lehet. Most nem merek semmit se csinálni, míg utána nem olvasok.
Rákerestem, mert láttam már leírást, hogy ilyenkor mi lehet, de nem találok.
Nagyon örülnék valami jó ötletnek!
Köszi!
-
Ayg0
senior tag
válasz
liksoft #18174 üzenetére
amik nem mentek:
Seagate ST3250410AS
Hitachi HDS722020ALA330 (vatta új...)és ami jó volt:
azt elfelejtettem említeni, hogy usb-vel mindegyiket látja, de nem azért költöttem eSATA-s doksira, hogy az előbbin szenvedjek...
-
priti
addikt
válasz
liksoft #18169 üzenetére
Á mer' ott is lopnak. Csinálnak hatszáz céget, kiszervezik, körbeszámláznak, megveszik, eladják, visszabérlik. Egy rendes terem ma már nem lenne téma. Már egy kisebb cégnek se az. Egyszerre fejlődött minden. A klímatechnika, az építési anyagok, a hardverek, minden. Ma már bemész egy a boltba és 5000Ft/m2 áron olyan minőségű 15cm vastag többrétegű beltéri dryvitot veszel, hogy ha kitapétázod vele a termet egy középszar téglaépületben megszűntetve az ablakot azt is kiméred, hogy mennyivel emelkedett a szoba hőmérséklete attól, hogy elfingtad magad. Marhajó anyagok vannak. A klímás hűtőrendszert is már utánad dobják, hol volt ilyen régen? Be kell csövezni egy álmennyezet fölött még csak nem is fogyaszt olyan nagyon sokat. Az hogy milyen extra mérési pontokat telepítesz a rendszerbe már ilyen perverzió, mert a klíma saját érzékelőivel, meg a hardverekben lévőkkel simán be lehet állítani egy rendszert tökéletesre ami a hőmérsékletet illeti. Nehogymár a guglinak ne teljen rá. Mese. Szerintem amikor lepukkant idodaépületekben kötnek ki gány szervereken az mind bundázás már valahol, ha nagyon megkapargatná valaki.
-
liksoft
nagyúr
OK.
A statisztika szépen néz ki, de jó lenne tudni hozzá a mérési körülményeket is. (Db, egységesség, mintavétel száma, stb...)
Az valóban más környezet, de nem tudom láttad-e a Gog.... gépeit pár éve. Amit mutattak, "igencsak" vegyes volt (mind bélésre, mind külsőre
), és ez idő tájt jelent meg a cikk Tőlük. Bármilyen statisztikát hallok, EZ "ugrik" be, és nem márkás gyártó gépterme.
-
Ayg0
senior tag
sziasztok!
szert tettem egy 2tb-os vinyóra és particionálni, majd formázni szeretném a rajta tárolt adatokhoz legideálisabb blokkmérettel. pl melyik a legjobb 10gb+ méretű fájlokhoz, melyik 1-2gb-oshoz és melyik 8-10mb+ terjedelműhöz? vagy teljesen mindegy, mert nincs érzékelhető különbség és jó az alapértelmezett? (4096bájt)
előre is köszönöm!
-
-
priti
addikt
válasz
liksoft #18159 üzenetére
Egyszer mérnek, csak reggeltől estig egyfolytában
Van egy rakás szenzor meg automata digitklíma. A környezet nem heterogén. Az ilyen termekben már nincs ablak meg ilyenek. Amúgy én csak akkor láttam egyáltalán HDD Carriert élőben, amikor a váci IMB-nél teszteltem rabszolgaként nagykapacitású tárolószervert kemény két hónapig mert éppen nem volt más meló. Ott SCSI-vel mentek a Shark-ok éppen, ez volt vagy 8-10 éve. Tök más világ volt és elég hamar el is húztam rendszergazdának, szóval biztos nagyobb tapasztalatod van, meg úgy amúgy egyet is értünk függetlenül attól, hogy hiba lenne egyetlen mérésnek értékelni az eredményt.. Más konkluziót nemigen lehet levonni otthonra függetlenül attól, hogy mit mutat a kimutatás mert akinek elpusztúl a HDD-je annak nem vígasz az átlag lifetime. A statisztika tanáromat idézve ha megeszem két szelet rántotthúst te meg egyet sem, akkor átlagosan egyet-egyet ettünk, csak te ettől még nem laktál jól, szóval az átlagnál néha több kell a boldogsághoz.
Szerintem nem baj, ha látni ilyen táblázatot is szakmai fórumban. -
Narxis
nagyúr
Sziasztok!
Van valamilyen megbízható program amivel meg lehet nézni, hogy javításra szorul-e egy HDD? Mert egy windows reboot-nál eltűnt 2 partícióm viszont addig nem akarom szervizbe küldeni(garanciás) amíg nem vagyok benne biztos, hogy a HDD hibás és esetleg egy formázással helyre nem hozható.
Western Digital Scorpion Black 320GB, notebookba való.
-
liksoft
nagyúr
Azt hiszem nem érted. Alkatrész és gyártmányvizsgáló osztályon dolgoztam több évig, ahol mérőműszereket készítettünk. Közel 20 éve adatmentéssel foglalkozom. Ha ezt a kettőt összevetem, akkor tudom, hogy a gyakorlatban vannak olyan különböző típusok, melyek 8-10 fokos különbséggel szeretnek optimálisan futni, vannak olyanok melyek 2-3-szor érzékenyebbek a tápellátási zavarra, stb.
Pontos méréskor azonos típusokat teszünk ki különböző környezeti viszonyoknak, vagy különböző típusokat azonos környezetnek. Ezek az összehasonlítások össze is köthetőek, de a darabszámok arányos emelésével.
Egy heterogén géppark heterogén környezetében végzett egyszeri mérésnek nincs statisztikai értéke. Kivétel, ha a mérést statisztikailag megfelelő számban éveken keresztül megismétlem (lehetőleg ha egy drive 5 év után kikerül akár hibás akár nem, akkor 10 év időtartamot figyelve). Ugyanis így az eltérő típusok (gyártmányok) időben is vizsgálat alá kerülnek, így átlag képezhető belőlük.
Egy mérés nem mérés mondta régi tanárom. És igaza volt. Az egy méréssel meg lehet tudni, ha egy tyúk egy nap alatt egy tojást tojik, akkor hány tyúk hány nap alatt hány tojást tojik? Igen, ha hány naponta hány mérés eredményét hányszor összegezzük.
A Google statisztika arra jó egyedül, hogy bebizonyította, a gyártók gyári adatainál plusz 5 és mínusz 5 fokkal korrigált környezeten belül várható hosszabb élettartam, és az is kádgörbe jelleggel (régi kollégámat idézve). Az elején a gyártási hibásak esnek ki viszonylag hamar, utána következik egy jól számítható aktív szakasz, majd az öregedés a nagyobb meghibásodásokkal. Ennyi. De ezt minden műszaki szakember tudja. Szerk: És gondolom azok is, akik végiggondolják a rendszer működését. (Mi emberek is üzemelünk 0-40 fok közötti környezetben, de speciel én 25-30 körül érzem magam a legjobban.
)
-
priti
addikt
válasz
liksoft #18156 üzenetére
A tárolás a fő profil az olyan cégeknél, akik ilyen kimutatásokat tudnak készíteni nagy mintával, illetve nekik érdekük leginkább, hogy ilyet készítsenek. ilyen carrier-eket képzelj el jó sokat. A lemezek átlaghőmérséklete (teljes élettartamra is vehető nyugodtan) oszlik meg attól függően, hogy hol kapnak helyet a fiókban, szekrényben attól függően hogy hogy van megoldva a klíma. Pl. fiókonként vagy szekrényenként kapja e hideg levegőt.
A lényeg , hogy a hűtés hatásfoka nem homogén, mert vagy minden fiókban vagy minden szekrényben van melegebb és hűvösebb üzemi hőfokon dolgozó HDD attól függően milyen messze esik a hűtéstől. Ezen hőmérsékletkülönbségek eloszlása szekrényenként viszont homogén, mivel a távolságok és a befújt levegő hőmérséklete egyeznek, így szépséges szép kimutatásokat lehet gyurmázni a hőmérsékletre, csak azt kell nyilvántartani mikor hol lett cserélve HDD. -
liksoft
nagyúr
Ez szép. És ugyanazon típusú drive-ok szerepelnek mindegyik oszlopban, vagy az idő előre haladtával mindig újabb típusok kerültek vizsgálat alá.
Az első esetben elfogadom. Viszont ha a folyamatos fejlesztések mellett egy adott pillanatban nézte meg valamikor valaki az adott gépparkra vetítve (nem figyelve, hogy régebben a drive ment-e más hőmérsékleten is), semmit nem mond a grafikon. Ugyanis egy újabb drive más fizikai jellemzőkkel rendelkezik, így más környezetet is kíván. Ha most a drive 20 fokos, attól még járhatott éveken át 45 körül is.
Szerk: Egy biztos. 25-40 fok között lesz a leghosszabb az élettartam.
Ja, és a tápellátás? Annak ingadozása, zaja? Az élettartamot ez is igencsak befolyásolja.
-
Lakers
tag
Sziasztok!
Szerintetek, ha az egyik winyóm olyan jó 40-50 celsius fokon üzemel, az meddig fogja bírni? (Egy western digital 160Gb-os winyó, az iker testvére eggyel fölötte van, az megvan 32C˚-on... az utobbi pár hétben tűnt fel nekem, hogy az magasabb hőmérsékleten jár... (az utobbi 3 évben nem változott a gépházban az elrendezés, és tényleg eggyel fölötte van a tesója, ami meg jó 10-20C˚-al kevesebbet használ), Semmi sem fúj a rá a levegőt... Ráadásul ez a winyó adattárolási szerepet játszik csak.
Másik kérdésem, hogy mivel, (esetleg HD sentinel Pro) tudnám lecsekkolni, hogy a hdd sebessége elfogadható még? Mi az az alsó érték?
Gyanakszom, hogy a winyó miatt lassú a rendszer néha... habár már elég régiek is. -
gban
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #18151 üzenetére
Reméljük kontakt hiba volt, ha volt mit igazítani a kábelen akkor az okozhatott boot failure-t, viszont a c kontakt hibája nem okozhatja a d eltűnését.
-
válasz
T0mBd1gg3R #18151 üzenetére
Az baj, hogy az alaplapi plusz 12 V-os ágat nem a natívan erre kitalált kábelből, hanem rendes molexből veszem le? A ház kialakítása miatt ugyanis előbbihez kéne egy hosszabbító, ami nem túl gyakori
-
C-ről bootolok, csak történt már ilyen a d-vel, csak mivel a rendszer nem azon volt nem zavart annyira. Az baj, ha a 2 vinyót ellátó tápkábel az, amelyik az alaplapra a 2x2 csatis 12v tápot adja a proci mellé? Most miközbe írom a hszt kinyitottam a házat és picit megigazítottam a c: tápkábelét, egyelőre működik.
-
gban
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #18149 üzenetére
Tápnak elégnek kellene lennie, sentinel adatai viszont egyáltalán nem indolkolják az eltűnést.
Disk boot failure-t nem értem, d-ről bootolsz? AHogy kivettem, nem.
Próbáld meg megigzítani, esetleg felcserélni a hdd-k kábeljeit, kattogás vagy áramellátási hiba, vagy haldoklás. -
Sziasztok! Nagy nyűgöm támadt hirtelenjében. Eddig is volt, hogy el-elszállt menet közben a D:, úgy értem ment pl a film a másodlagos vinyómról, egyszer csak megállt, kmplayer elszállt hibával, és a totalcommanderben sem láttam a d:-t De tegnap délután készenlétből nem akart visszatérni a gép, disk boot failur-rel idult, kikapcs bekapcs elindult, de azóta folyton lefagy, ujraindul disk boot failur-rel, de előtte kattan egyet-kettőt. Én gondoltam a tápellátás hiányára is, de az nem ilyen hirtelen jelentkezne szerintem. Chieftec 350EB táp, ati 3850, G31 alaplap, E2200 proci, 1db 250-es és egy 1 terás samsung vinyó meg egy dvd író.
Ja sentinel szerint 93%-os a vinyó, mert van 7 gyengébb szektor, a terás meg 100% -
föccer
nagyúr
válasz
martin66 #18143 üzenetére
Hát úgy igazándiból itt is hiányzik, hogy mit szeretnél
Ha a cél az, hogy visszaállítsd az elveszett adatokat, akkor az előbb javasolt Get Data Back programot tudom javasolni. Igaz fizetős, viszont az eddigi infók szerint a logikai hibás meghajtókat nagyon jó arányban tudja menteni.
Egyébként jó kis partíció javító program lehetett, ha így tönkre vágta az mbr-t
Tanulság: ami működik, azt minek piszkálni gány programokkal...
üdv, föccer
-
-
-
martin66
senior tag
Hi!
Vagy egy kis problémám. A külső vinyómon elindítottam egy partíció javítót és mikor végzett nem tudtam olvasni, hozzáférni a meghajtóhoz. A számítógép--->kezelés--->partícióknál azt írja ki, hogy a meghajtó fájlrendszere RAW, holott NTFS volt eddig. 64 bites az oprendszerem, konfig az adatlapomon.
Előre is megköszönöm a segítségeteket! -
M3nyus
aktív tag
Sziasztok
Van egy Seagate freeagent desktop usb-s vinyóm, hardver eszközelő látja, saját szoftvere is, get data back program is az egész fájlrendszerét, csak a win (7) nem. Hogyan tudnám visszaálitani? get data back ba nemtaláltam a lehetőséget
-
baleee89
aktív tag
sziasztok lenne olyan problémám van 2 hddm egy 3,5 samsung sata és 1,8 toshiba sata mind2 látja gép biosba mind2 meg van eszközkezelőbe hd sentinel is látja de még se tudom használni! mi lehet a gond? vagy csak szimplán szar a hdd
-
Thomas16
tag
Helló!
Nekem olyan problémám van, hogy a C rendszerpartícióm kezd kicsi lenni.
Szeretnék hozzátenni/fűzni egy 10-20 GB-os részt a másik partícióból.Ezt hogyan és mivel tudom megcsinálni Windowson belül, a rendszer újratelepítése nélkül?
Előre is köszi!
Üdv: Thomas
-
dodopek
addikt
válasz
föccer #18131 üzenetére
Másképp csináltam.Az Apostol adatmentő cég gyorssegély vonalán kapott tippel lemezre tettem egy win98 boot lemezt,és az fdisk-kel legyalultam az egészet.Buktam 300gb adatot,de legalább telepíthető lett a hdd.
És egy kis köszönöm reklám. Megdöbbentően olcsó az adatmentés az Apostol informatikai kft-nél.És persze mégegyszer köszönöm a segítséget,nagyon hálás vagyok.
(Admin:Ha ez a post már nem fér bele,akkor bocsánatot kérek,töröljék...) -
föccer
nagyúr
válasz
kukamatyi #18132 üzenetére
A merev lemezes meghajtók füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább...
Örülj neki, hogy pont adatmentés után deglett meg és nem előtte. Írd meg a pontos széria számát ebbe a topikba. Ha jön liksoft, akkor ő meg tudja mondani, hogy érdemes-e elektronikát beszerezni hozzá-e vagy sem. Ha van még rá garancia, akkor szó nélkül visszaküldeni.
üdv, föccer
-
kukamatyi
tag
üdv!
adatmentés után ,próbáltunk rendszert telepíteni de sokadik próbálkozásra sem jött össze...
egyszer csak gyenge füst szállt ki a vinyóból,gyors áramtalanítás után,gyenge égett szag érződik az áram csatlakozásnál...
kérdésem a következő:merjem -e újra áram alá helyezni?vagy előbb nézessem meg valakivel?segítséget köszönöm:kuka
-
Roley_05
csendes tag
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni. Van egy HP Pavilion DM3 notebookom, fel eves. Tegnap filmezes közben egyszer csak lefagyott, majd furcsa zörgö hangot kezdett produkalni. Mint utlag kiderült a winchester csinalta mindezt. A fagyas utan ujrainditottam de csak a következö hibaüzenetet dobja ki: A disk read error occured, Press ctrl+Alt+Del to restart. Biosban probaltam feuttatni egy hard disk tesztet, de az sem sikerült. Mindeközben a tovabbra is furcsan zörög, miközben müködik.
Kb 3 nappal ezelött EASUES Partition Manager Home Edition progival egy C meghajtohoz csatoltam kb 10 GB helyet a masik particiorol. Lehet ennek vmi köze, h bedöglött a vinyo?
Szerintetek van vmi lehetöseg h megcsinaljak, vagy pedig elbucsuzhatok töle?Üdv,
R -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Van valakinek ötlete a gondomra?Adott egy hdd,amit másik rendszer hdd-n futó win7 alatt dinamikussá alakítottam.Azóta az a rendszer(a vinyóval egyetemben) elpusztult.Most beletettem egy másik gépbe,(xp),de hiába akarom visszaalakítani,mindíg azt mondja, hogy nem éri el a dinamikus meghajtó eredeti rendszerét.Nem enged semmit csinálni vele.Így meg nem tudom ujra particionálni,és 7est telepíteni rá.Sőt,konkrétan semmit nem tudok vele csinálni.Próbáltam easeus partition master home, és power quest partition magic 8.0val.Egyik sem tud vele mit kezdeni.Van valakinek ötlete, hogy hogyan javítsam meg? -
föccer
nagyúr
válasz
acidflux #18126 üzenetére
Ok, akkor félre értettelek.
Olvastam a te kérdésedet is, de sajna ennyire nem vgom a témát. Talán a hd sentineles topikban tud rá valami okosat mondani a fejlesztő.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
artiny #18123 üzenetére
Már miért formázni a vinyót?
Ha fáj a fogad és elmész a fogorvoshoz, az nem azzal kezdi, hogy kiszedi a májadat meg a tüdődet...
És ha elolvasod amit írtam, akkor láthatod, hogy az az adat sem fog elveszni, ami arra a szektorra volt írva. Előbb fogja hibásnak megjelölni a rendszer azt a területet, minthogy a felületről kiolvasott jel értelmezhetetettlen lenne.
üdv, föccer
mod:
RE: (#18124) acidflux:
Őszintén nem értem, hogy miről beszélsz...
A firmware a hdd-k belső vezérlési feladatát látja el. Ezt ugyan lehet frissíteni, de semmiképp nem egy DOS-os, vagy Windows-os program. Ha már itt tartunk, akkor valószínűleg egy assamblyben megírt gépi kód, de ez kb tök mindegy.
üdv, föccer
-
-
artiny
őstag
válasz
föccer #18121 üzenetére
HDD sentinel informácios füle alatt a firmware revision: 05.01D05 ezt irta, WD oldalon nem találtam firmware verziokat.
Egyebbkent az adatok megmaradnak,szoval nem csinal formazást? (csak ha pl.gyenge a resz es ha ott van valmi adat az fog elveszni)
Ez csak egy sima kis progi vagy valmi dos-s?Köszönöm a válaszotokat
-
acidflux
csendes tag
-
artiny
őstag
-
föccer
nagyúr
válasz
artiny #18116 üzenetére
Ezt a feladatot a hdd-k firmwear-je automatikusan elvégzi. Ha az elektronika úgy ítéli meg, hogy a felületről kiolvasott jel túl gyenge, automatikusan áthelyezi az adott szektor tartalmát egy szabad, és külön ilyen céloknak fenntartott helyre, míg a hibás szektort nem használható területként jelöli meg.
üdv, föccer
-
acidflux
csendes tag
Üdv.
Olyan problémám van, van 2db 750es winyó a gépembe. Samsung ill Hitachi. S-ATA II 750GB, 7200RPM, 32MB -os. Bármilyen programmal nézem, kitűnő állapotban vannak. Viszont a Hitachi -nál egyszer csak eltűnt a C3 -as attribútum a S.M.A.R.T -ból, míg a Samsungnál ott van. Azóta partíció törlés, formázás (4kb -ra) megtörtént de változatlan a helyzet. Mi okozhatta, visszanyerhető -e még az attribútum?? Köszönöm előre válaszotok.
Üdv.
-
artiny
őstag
Van egy WD 500GB vinyom amin van bad sector,a hdd sentinel ezt irja:
A lemez önteszt során talált 3 hibás szektort.
A lemez felületén található 5 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Láttam olyan progit,hogy HDD regenator 1.51 - ezze neki allhatok megprobalni megjavitatni a rossz szektorokat?
(hallotam mar olyat,hogy a hdd gyarto oldalan alt.letoltheto egy program a hdd-hez amivel kitudja kapcsolni azokat a "hibas" szektorokat - de ehhez le kell formazni az egesz hdd-t) Ezek a hdd regenator progik nem ugyan ezt csinaljak?(csak itt nem kell leformazni az egeszet) -
gban
veterán
válasz
kabanka #18114 üzenetére
Egy apró esélyed van. Kapcsold ki a SMART-ot a 80-as nélkül a biosban, előfordul hogy a SMART kiolvasásakor fagy le, de ha kikapcsolod, megy simán.
Ekkor, ha ez így van, 2 lehetőség van. Egyik, hogy még sokáig jó lesz a HDD, csak a SMART része valamiért kimúlt, volt egy ilyen 40-es Samsungom.
A másik lehetőség, hogy továbbmegy ugyan a gép, de lényegében kuka a vinyó, nem érdemes, és nem is lehet vele mit kezdeni.
HD Sentinellel nézd meg, hogy az mit mond rá, ha eljutsz odáig. -
kabanka
aktív tag
Sziasztok! Van egy Samu vinyó 80as és használat alatt lefagyott a rendszer és kékhalállal újraindult. Azóta nem ismeri fel. A vinyó nem garis, el lehet még indítani valahogy? Vagy totál behalt? Ha be van kötve a bios sem tud elindulni.
Előre is köszi
-
dodopek
addikt
sziasztok!
Sikerült teljesen elbarmolnom a hdd-t.Nem tudom mit csináltam,de valami nem stimmel,az biztos.Ha a hdd dinamikusként van feltüntetve,az indok arra, hogy a win7 ne akarjon felmenni rá?(kölcsön gép)Xp alól vissza tudom úgy alakítani a vinyót úgy, hogy a rajta lévő adatok megmaradjanak?
Köszi előre is!
Dodo -
válasz
liksoft #18109 üzenetére
Nein.
Kaptam egy régi laptop vinyót, és ahhoz vettem egy racket. De rájöttem mi az ami folyamatos adat:stream buffer nélkül. És a gépemen is meghal. A laptop pata vinyót rá lehet valahogy eszkábálni asztali gépre direktbe,hogy rájöhessek,h esetleg a rack-e a rossz,vagy a vinyó? -
Tudtok esetleg olyan programot ami azt tesztelni,h a vinyónak folyamatos-e az elérése?
Csak mert a tvre rá van kötve,és folyamatosan dobálja fel,hogy elveszti, a gépen meg ezt nem veszem észre,hdd regeneratorral meg sentinellel is végignézettem,de nem talált semmit,viszont a szektorolvasáshoz nem kell a folyamatos elérés... -
Lakers
tag
Skacok
Ha a HD Sentinel Felületi TEszt esetén a winyóra, a lemez felületi térkép nem töltődik, és folyton azt írja alul, hogy ! Hiba: 23 Adathiba [CRC], Szektor {szektor szám}, és a progi folyton lefagy.
Akkor mit jelent ez a winyómra nézve? Mehet a kukába?
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
liksoft #18101 üzenetére
Ez egy ADATA NH92 típusú 500Gb-os USB-s wincsi, amiben egy 2009.12. havi Samsung HM500JI(B) HDD van. (trükkösen volt összerakva, kb egy fél óráig bénáztam amíg sérülés mentesen sikerült szétszednem [nem akartam szétbarmolni] )
A HDD-t 2010. decemberében vettem, van még rá több mint 18 hónap garancia.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mr.Peter #18100 üzenetére
Szia!
Igen, várható. Gratulálok, hogy megvannak az adatok. Ennek menete érdekes lenne! Ugyanis úgy tűnik, nem volt USB chip szintű kódolásod, ami a WD esetén szokásos. Vagy változtattak, vagy változtattak. Mikori az eszköz? (Megpróbálom időrendbe tenni a változásokat.) Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest