- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ghostface #19592 üzenetére
A GDB témája. Itt tudsz utána nézni mit és hogyan kéne csinálnod.
-
Imco
őstag
válasz
madeinjapan #19578 üzenetére
Te elmebeteg vagy! Nem itt kéne segítséget kérni!
Ki mondta hogy HDD hiba amiről írogatsz?
...és ha már az is lenne, ki mondta, hogy járt itt olyan aki tudna segíteni?
...és ha már itt járt, volt ideje rajtad segíteni?A kirohanásodhoz gratulálj, és köszönd meg, hogy volt aki még így is reagált.
Szerintem...
-
triklin
tag
válasz
whisperity #19591 üzenetére
Köszönöm de ez nekem egy kicsit magas
Szóval letöltöm ez ubuntut pl innen?
Ez egy iso. Isoként írjam ki cd-re? És akkor bootolható lesz?
Erről úgy bootoljak be, hogy mindkét vinyó bent van még ? -
Ghostface
senior tag
válasz
liksoft #19584 üzenetére
Helló!
Köszi az eddigi segítséget!
Nem írtam semmit a vinyóra, nem is formáztam, csak az inicializálást csináltam meg amit ruti javasolt. Most letöltöttem a GDB free verzióját. Egyenlőre menteni nem akarok róla mert nincs mire. Lehet olyat csinálni hogy csak nézze át a vinyót hogy mit tudna visszaállíani?
Bocs a sok kérdésért, de sosem volt még ilyen problémám nem akarom még jobban tönkretenni a vinyót és lehetőleg szeretnék minél több adatot visszanyerni. Szerinted a vinyó károsodott valamilyen formában, vagy ha leszedek róla mindent amit lehet és megformázom akkor még használható lesz?
Köszi! -
whisperity
tag
válasz
triklin #19589 üzenetére
Tölts le egy Ubuntu Live CD-t, majd írd ki. Bootolj be az Ubuntu Live CD-ről.
Ha betöltött, válaszd a Try Ubuntu lehetőséget, majd nyomj Alt + F2-t. A megjelenő ablakba írd be: gksudo gparted, majd kattints a Run gombra.
Ez elindítja a GPARTED partíciószerkesztőt. Innentől már tudsz létrehozni, kezelni, és új partíciós táblát csinálni is. Vigyázz, hogy a megfelelő lemezen végezd el ezeket a műveleteket. (Partíciók 1:1 másolására is képes)
-
triklin
tag
Sziasztok.
Nagy problémával küzdök.
Vettem egy 500 gb -os wd blue caviart .
Ezt a winyót szeretném beüzemelni, úgy hogy előtte a most a gépben lévő hdd ről átmentsek mindent.
De...
A most benne lévő Pata a wd pedig sata. Sata 1 portban van az alaplapra dugva, biosban minden satával kapcsolatos opció enabled (gyárilag)
Az alaplapnak nincs külön sata drivere, de a chipset driveréhez tartozik az is, így az is fent van.
A hiba pedig nem más, hogy nem tudom az új hdd-t használni. A gép látja, felismeri,szerinte hibátlanul működik. Sentinel is látja, viszont nem tudom inicializálni, formázni stb.
Eszközkezelőben el van fogadtatva alapból, viszont a lemezkezelésnél amikor elkezdi inicializálni, kidob egy hibaüzenetet, hogy hiba történt, zárjam be, indítsam újra. Ezt eljátszottam párszor, de ugyanez történt.
Ezután kivettem a Pata winyót , telepítőcd be, cdről boot... Mondom majd ezzel megformázom... Amikor vizsgálja a rendszert (első kép) kb 2 perc után dob egy ilyen hibaüzenetet: "257 kódszámú nem várt hiba történt a 5137. sorban a d:\nt\base\....\setup.c modulban és nyomjak egy gombot", ezután történik tovább minden majd eljutok addig, hogy új partíció létrehozása, beírom hogy 30720 mb, enter és homokozik kb 40-45 percet, majd kilép oda ahol lehet választani a partíciót, vagy újat létrehozni (egy lépéssel előrébb). Itt ha akármit is nyomok egyből kékhalál azzal az utasítással hogy "az újonan telepített hardver.. stb" . Ezt is eljátszottam 3*, de már teljesen tanácstalan vagyok.Ezzel mit lehet kezdeni? Mit rontok el? Semmi tapasztalatom nincs e téren, ugyanis ez az első sata hdd-m. Biosban lehet le kellene tiltani az ide eszközöket? De akkor pedig a dvd íróm nem működne...
Most úgy néz ki az eszközsorrend, hogy
1primary m: 250 es ide hdd
1primary s: dvd
2...---
2...---
3primary m 500 as wd
3...---
4...---
4...---
5...---
(első 2 a két ide, utána a sata)
teljesen tanácstalan vagyok ezért kérlek segítsetek, hátha én vagyok csak nagyon béna .Alaplapom: Dfi nf3 ultra-d
Oprendszer: xpKöszönöm előre is.
Üdv. -
cirkus
aktív tag
Egy másik Maxtort (rendszer van rajta) HDD-t kötök a gépemre, és folyamatosan arról bootol be az enyém helyett, jumperrekkal már minden variációt próbáltam.. Mi lehet a megoldás ?
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Ghostface #19582 üzenetére
a már működő rendszered alól kell ráküldeni egy adatmentő progit pl. (Get Data Back), és van esély visszanyerni
mert a múltkori rendszerhibád során a FAT táblád sérült
ne konvertálj dinamikussá semmiképpen, mert nincs értelme (később sem)
GDB után egyszerű lemez, és particionálásszerk.:
látom liksoft mester közbeírt, ami mindig tuti -
liksoft
nagyúr
válasz
Ghostface #19582 üzenetére
Adatvesztés esetén NEM írunk a lemezre. Az felülírással jár. Ritkábban nézek be ide, így az utolsó az volt, hogy dinamikus-e? Nem, ahogy a képből kiderült, hanem elveszítette a partíciós tábláját. Ilyenkor NEM írunk rá, és a Get Data Back programmal lehet megpróbálni a mentést másik fizikai winyóra.
ruti: Ha az adatok kellenek, ne írass rá. Remélhetőleg csak az amúgy is hiányzó partíciós táblát írta felül, ha szerencséje van. De adata így nem lesz.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mai géped van. Gondolom a tápegységet, alaplap kondijait leellenőrizted, memória hibátlan, több videokártyával is ugyanez a helyzet, tehát ezek után kérdezel. Sajnos csak a tápellátásra tudok tippelni, de alaplap/memória szinten. Esetleg kontakthiba.
Szerk: Elfelejtettem, ugye nincs tuning?Mivel az alapkérdésed is kapkodva történt, kihagyott betűkkel, használhatatlan linkkel, stb.... , így ne is várj gyors választ. A hibameghatározás is egyértelmű, határozott és pontos.
Vélemény: kikukáznám, öreg.
U.i.: P3 715-ös chipset is elvisz akár 400GB-os SATA drive-ot. Ez nem kunszt.
Szerk: U.i.2: Ugye csak képletesen gondoltad a le...t.
-
Ghostface
senior tag
Igen megcsináltam és ennyi történt. Egy újraindítás után felcserélte a lemezeket és ez lett belőle. Nem tudom ez számít-e valamit.
Most viszont nincsenek rajta partíciók, csak annyit tudok csinálni hogy konvertálom dinamikus vagy gpt lemezzé, vagy új egyszerű kötetet hozok létre.
Mit érdemes kezdenem vele hogy visszanyerhessem az adataimat?
Köszi! -
kossuth1
csendes tag
válasz
Lehet, h akik éppen látogatják ezt a részt, nem tudják a megoldást a problémára...azonban senki se fogja azt írni, h "én nem tudom". Elvileg az én problémámra se tudja senki a választ, de hát ez van...sztem többen járnak ide kérdéssel, mint válasszal...és egyébként én sem tudom a megoldást a problémádra
-
madeinjapan
csendes tag
válasz
madeinjapan #19551 üzenetére
Hát gratulálok, itt aztán tényleg nagyon segítőkész az egész bagázs... Köszönöm szépen, hogy lesz**tok, valóban hasznos a fórum....
Köszönöm szépen a "segítséget"!
-
King Unique
titán
válasz
Petike168 #19576 üzenetére
A Samsung és más külső hdd-k is úgy vannak beállítva,h üresjáratban x perc után automatikusan kikapcsolja magát (tányér forgás leáll),energiatakarékosság,felesleges üzemidő-használat,melegedés csökkentése végett (élettartam növekedése),de amint újra használják megint automatikusan újraindul a forgás. Szerintem nem nagy gond ez
,bár kicsit zavaró, tény
,de amúgy semmi hibája,ezen "pici kellemetlenségen" kívül gondolom,az meg,h így kevesebbet fogyaszt,élettartama nő,az csak nem gond...
Progijába esetleg lehet állítani ezen (elnyújtani a leállást),most hirtelen nem tudom
,WD-nél lehet a smartware-ben,v esetleg OS energiagazdálkodásban vmit állítani.
-
Petike168
aktív tag
Sziasztok!
Remélem tudtok megoldást a problémámra, mert elég zavaró. Adott egy Samsung Story Starion 1,5 TB-os usb-s külső vinyó. Az a probléma vele, hogyha egy ideig nincs használva, akkor mintha hibernálná magát. Ez elég zavaró, mert ilyenkor ha valamit másolok rá, akkor kicsit befagy a gép még újra felpörög a vinyó(2-3s). Ezzel esetleg lehet kezdeni valamit?
Köszi előre is a válaszokat!
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
King Unique #19571 üzenetére
Mezei scorpio blue egy revoltev házban, a WD mypassport kicsit jobban össze van szerelve, bár, ennek is a belsejében lett hiba, kívűlről semmi baja! Ne focizz vele
Nekem az a lényeg, hogy valahogy kicseréljék egy újra ingyen, jó lenne, ha tudnám, mi produkálhat még ilyen hibát, hogy kerreg-kattog és kezd tönkre menni az utolsó szektoroktól visszafelé...
-
Moki111
tag
válasz
Core2duo6600 #19572 üzenetére
Köszi a választ. Ez a "parkoltatás" egy normális jelenség?
Lehet valami baja a HDD-nek emiatt? -
Core2duo6600
veterán
válasz
Moki111 #19567 üzenetére
Szerintem parkoltatja a fejet a laptopokra ez jellemző sajna, de a hdd re, 2,5 okora általában nekem egy 500 as van, abban a motor is leáll külső keretben használom, 3 nap alatt 400 szor indult el a motor benne.
Hdd sentinel ben APM -et maxra feltova nem áll le, ezt próbált meg te is hátha. -
King Unique
titán
válasz
ng0ofy #19570 üzenetére
Értem,v...ez most My Passport,igaz,v sima 2,5" wd hdd külső mobilrackben? (alutokba csavarozva
)
De nem ez a lényeg,látom másik topicba liksoft már válaszolt,garit érdemes megpróbálni,adatmentés/szerelés szakemberrel túl drága,viszont gariba,ha felhasználó okozta a kárt (nem rendeltetésszerű használat),akkor az esetleges javítás,csere bizony díjköteles,bár nem 100 ezres nagyságrendű.Ezért is kérdeztem mennyire hagyott rajta nyomot az esés,meg mást kell mondani visszavitelkor,hirtelen tönkrement,pedig én rendeltetésszerrűen...,csak nem állnak neki szétszedni és megbizonyosodni róla,hanem jó esetben egyből csere. Max a hibás db-ot felküldik,átadják "vizsgálatra" és ott kiderülhet,h nem magától...
,de lehet sz@rnak rá.
Most befosattál kicsit engem is,My Passport 60 cm eséstől már konec
,ezért is veszek még1 ütésállót,biztonsági másolatoknak...
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
King Unique #19566 üzenetére
NEm gyári tokban van, én raktam bele egy jó kis alutokba, ezzel nem is lett volna baj, csak épp szerelgettem a gépet és nem volt belecsavarozva amikor másolás közben lerántottam a kábelnél fogva az asztalról... :S
Valakinek van tapasztalata ilyesmi garanciális cseréjével?
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
MSI 945P Neo5-F típusú (BIOS: 2007-07-10, v9.3) alaplaphoz akarok csatlakoztatni SATA eszközöket, de egyet sem ismer fel. Kábelt, hdd-t és a SATA portot is váltogattam, úgy sem jó. BIOS frissítés 2 újabb van (pár hónappal frissebbek csak), de nem írják, hogy ilyen hibát javítanának. [link]
Létezik, hogy a bios nem támogatja?Valójában egy SATA-IDE konvertert akarok beüzemelni, mivel csak egy IDE port van az alaplapon, azon meg 2 eszköz. Nem találtam a BIOS-ban SATA vagy AHCI tiltás opciót.
Egy régebbi gépen, amelyen kipróbáltam, kapásból működött, pedig nem mai volt a BIOS. -
mr_ricsi
veterán
"Természetesen lekapcsolja a wincsit, de ha pl. 8 órát megy a gép, akkor a wincsi üzemóra számlálása 8 órát nő."
Ezt nem értem. A kikapcsolt vinyónak áll a motorja, ami kézzel is érezhető. Ha ilyenkor a "PowerOnTime" nő, az normális, hiszen az elektronikája áram alatt van. (De az nem kopik, és 1-2 W-ot fogyaszt mindössze.)"Viszont ha kikapcsolom az adott SATA port-ot, akkor teljesen leáll. A gond ezzel meg az, hogy vissza kapcsolni csak újra indítással tudom."
Ha AHCI-vel lett telepítve az win, az hotswap-es, olyan mint az USB, nem kell újraindítani a gépet új vinyó csatlakoztatásakor.'Az állandó felpörgést meg nem tudtam sehogy megszüntetni."
Indexelés, rendszervisszaállítás tiltása a vinyón, víruskereső ne ellenőrizze unalmában, stb.
Ha progik csesztetik a vinyót, akkor a mechanikus leválasztáson kívül semmilyen módszerrel sem fogod tudni elaltatni. -
Moki111
tag
Valakinek valami ötlete? - WD3200DEVT -
-
King Unique
titán
válasz
ng0ofy #19564 üzenetére
Hat az cinkes...60 cm esés és kampec...
,igaz az elég neki,sajna.
Ezért nem árt manapság ütésállót venni,v vmi strapabíró,ütésálló tokban tartani (nálam MP SE ilyenben van),wd is léphetne már ilyen téren.
Ha nem látszik az ütődés helye és még érvényes a gari,érdemes megpróbálni visszavinni,persze,vmi más történetet beadni nekik,h hirtelen...
Ha rádugod még "megy",megnyithatók a cuccok? Mert akkor gyorsan mentés sürgősen vmire,de,ha hw-esen vmi tönkrement és pl."nem forog" rendesen,akkor lehet szaki kell hozzá,ami nem olcsó... -
oncsi
őstag
válasz
mr_ricsi #19537 üzenetére
Köszi a tippet, de a win nekem nem oldja meg. Természetesen lekapcsolja a wincsit, de ha pl. 8 órát megy a gép, akkor a wincsi üzemóra számlálása 8 órát nő. Tehát megy bele a működési idő, annak ellenére, hogy a win leállította. Viszont ha kikapcsolom az adott SATA port-ot, akkor teljesen leáll. A gond ezzel meg az, hogy vissza kapcsolni csak újra indítással tudom.
Az állandó felpörgést meg nem tudtam sehogy megszüntetni. Szűz új Win üresen is ezt csinálja bár lehet ez a Vista miatt van. Win7-el másik gépben mintha nem csinálta volna. (kipróbálom)
SATA fiók sem megoldás, mert 1db 5.25-ös hely van a gépen (Foxconn DH841)
Valami Soft megoldás lenne jó, csak nem tudom, hogy lehetséges e. -
ng0ofy
KORREKTOR
Leejtettem a külső meghajtót kb 60 centiről és kerreg kattog, ha csak ellenőrzőm a szektorhibákat is folyamatosan nő a számuk, a lemez végétől visszafelé. Gondolom a fej karcolja a lemezt vagy efféle (2,5" wd 640), garba kicserélik vajon?
Adatokat valahogy ki tudom menteni róla?
-
Imco
őstag
válasz
kukinyo #19560 üzenetére
Azért talán érdemes jobban megnézni a problémád.
Már csak azért mert nálam pl ~400mb 28 fájlban jó 1" alatt helyez a lomtárba.
Igazából nem tudok rövidebb időt mérni!
Ugyan a kollegának igaza van, de nem szabadna brutál különbségnek lenni.
Azért sem, mert a shift/del "szakértő mód", és az átlag user ritkán találkozik vele.
Így indokolatlan, hogy egy mezei törlésre kávé szünet kell.Szerintem...
-
kukinyo
addikt
válasz
whisperity #19559 üzenetére
Akkor megnyugodtam,nincs baj.
Köszönöm ezt a kimerítő,érthető választ. -
whisperity
tag
válasz
kukinyo #19558 üzenetére
Linuxnál nem nagyon éreztem lassulást. Ám Windows (főleg 7-es) alatt annál inkább.
Ugye le kell kérdezni a törölni kívánt fájl adatait.
Aztán át kell pozícionálni az MFT területre (ami a partíció kezdőpontjához van közel), meg kell benne keresni az adott fájl rekordját.
Azt felül kell írni, majd zárni az MFT-t.
Aztán, hogy biztosak legyünk benne, hogy a törlés sikeresen végbement, de még visszaállítható a fájl, le kell kérdezni a már törölt fájl adatait a lomtárból.Közben persze fut az OS-nek a cucca, fut a torrent, ha indexeli a mappákat a géped, az indexeket is frissíteni kell, a fej igen kilométerhiányosan futkos a lemez felett.
Shift+Delete-nél csak bepozícionálsz az MFT-re, kigyalulod egymás után az összes törölt fájl rekordját, átmész az indexekhez, kigyalulod ezeket az indexekből és meg is vagy. Nincs közbeeső ellenőrzés.
Ha sok fájlt helyezel át egyik mappából másikba (azonos partíción belül) akkor is hasonlóan lassú a folyamat. Partíciók között annál inkább.
-
kukinyo
addikt
válasz
whisperity #19557 üzenetére
Na de ez ennyire lassítaná?
-
whisperity
tag
válasz
kukinyo #19556 üzenetére
Akkor csak annyi, hogy sok pici fájlnál sokszor kell felülírnia a fájltáblát. Nekem is lassabb a "hagyományos" törlés, ha sok darab fájlról van szó.
Ugye minden egyes fájlnál át kell írnia, hogy a \Zene\XASDAD mappa helyett a \$RECYCLE.BIN\S-AIOFjdsoijsoigfjsdoijfsdoifjiosd\APSFJOIAJDOFIJS mappába került.
-
kukinyo
addikt
válasz
whisperity #19554 üzenetére
Shift + Delete tökéletes.
-
kukinyo
addikt
válasz
whisperity #19554 üzenetére
Azt nem próbáltam
Majd most. -
kukinyo
addikt
válasz
Core2duo6600 #19552 üzenetére
Windows explorer-rel gyorsabb.De úgy látom hogy az sem az igazi
-
madeinjapan
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amit a rendszer dob ki bejelentkezésnél, na persze nem mindig...
Tehát feldobja a következő (már "klasszikus", ahogy utána néztem) hibaüzenetet:Exception Processing Message - és ugye utána a kód.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__199259-mi-lehet-ez-talan-virus-hiaba-telepitem-ujra-a-szamitogepet-vagy-formazom-meg-
Ezt találtam talán egyetlen használható "megoldásnak", de nem tudom, hogy miért lehet...
Azt azért megemlíteném, hogy a gép egy 700MHz-es erőmű, a maga 512 ramjával, XP SP3-mal, és (most láss csodát) 320 GB vinyóval. A telepítésről tudni kell, hogy nem ment simán, ugyanis a BIOS-ban csupán 135 GB lát (vagyis ennyit jelez ki), de hosszú hosszú idő után a telepítés elindult. Ezt csak azért írom le, mert esetleg az nem lehetséges, hogy ilyen öreg gép ekkora méretű vinyót nem kezel jól (ezért is látnám a BIOS-ban csak ennyinek), és emiatt lehetnek ilyen problémák???
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
kukinyo
addikt
Helló
Miért van az hogy a merevlemezem másolási sebessége jó viszont az adatok törlése rendkívül lassan megy?Amit 10 mp alatt felmásol azt kb.5 perc alatt törli le.
Ez valami hibára utal? -
mr_ricsi
veterán
"1-2 hónapja állandóan adathibák jelennek meg torrentezésnél, fáljok csomagolásánál."
Ez nem vinyó hiba.
Ha a hiba csak a LAN-on átmozgatott fájlokat érinti, akkor a NVidia tűzfala okozza. (Active Armor)
Ha az általad létrehozott tömörítmények is sérülnek, akkor a memóriádat és a procidat teszteld, illetve nézd meg az alaplapot, hogy nincs-e rajta púpos kondi. -
Panthera
őstag
Sziasztok!
MSI 945P Neo5-F típusú (BIOS: 2007-07-10, v9.3) alaplaphoz akarok csatlakoztatni SATA eszközöket, de egyet sem ismer fel. Kábelt, hdd-t és a SATA portot is váltogattam, úgy sem jó. BIOS frissítés 2 újabb van (pár hónappal frissebbek csak), de nem írják, hogy ilyen hibát javítanának. [link]
Létezik, hogy a bios nem támogatja?Valójában egy SATA-IDE konvertert akarok beüzemelni, mivel csak egy IDE port van az alaplapon, azon meg 2 eszköz. Nem találtam a BIOS-ban SATA vagy AHCI tiltás opciót.
Egy régebbi gépen, amelyen kipróbáltam, kapásból működött, pedig nem mai volt a BIOS. -
jihadjoe
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #19546 üzenetére
Természetesen megoldja a problémát, de cél ugye nem ez. A win7 jogtiszta. Vírus pedig Avast szerint nincs.
-
Core2duo6600
veterán
-
jihadjoe
csendes tag
Sziasztok!
Egyszer korábban már belefutottam egy olyan problémába (XP, és most Win7 is), hogy egy másodlagos (nem rendszer) hdd teljes partícióján a fájl töredékek összekeveredtek
. Na ezt abból következtettem ki, hogy voltak rajta mp3-ak, és ezek érdekes egyveleggé váltak: pl.: felváltva néhány másodpercenként váltakozik a hanganyag mindenféle más mp3-ból. A probléma nem csak az mp3-akat érinti, hanem minden más fájlt. A kisebb méretű, vagy a lemezen kezdetek óta heverő fájlokkal nincs probléma. A kérdések:
Mi okozza az inkonzisztenciát?
Javítható-e ez?Most is ebben a cipőben járok. Félreértés ne essék, nem adatmente(t)ni akarok, mert nem fontos a tartalom, viszont kissé idegesítő a jelenség, és a megbízhatatlanság tudata.
ui.: A checkdisk-en már túl vagyok, azt mondja hogy minden rendben.... szerinte.
-
tenna
tag
válasz
Core2duo6600 #19541 üzenetére
Laptoptról van szó, egy ,,nagyon jó,, kis esprimo mobileről.... Kb már ami lehett minden elromlott ezen a fo..son, pedig csak 2,5 éves...
Felháborító, hogy lehet ilyen silány minőséget gyártani...( ajándék volt szülőktöl....). -
Core2duo6600
veterán
El kell kezdeni sorban tesztelni a gép komponenseit és hátha beletrafálsz.
Első nek ram tesztet.
http://www.memtest86.com/Majd adatkábel teszt, csere másikra egy olyan gépből, ahol nem volt gond.
Ha még mindig nem találtál, akkor tápcsere szintén olyan helyről ahol nem volt gond.
Majd hdd csere, szintén olynnra amire eddig nem volt panasz.Ha ez sem hoz megoldást, akkor másik cpu, ill. lap.
Így látatlanban nem lehet sokat mondani.
Mert kb minden lehet az oka. -
tenna
tag
Hello!
Igazából nem tudom hova írjam le a problémám, szerintem ez a topic illik talán legjobban hozzá.
1-2 hónapja állandóan adathibák jelennek meg torrentezésnél, fáljok csomagolásánál. Ez ma odáig fajult, hogy semmit sem tudok ki/be csomagolni, mert álllandóan talál CRC hibát. Ha végig futtatom a sfv fáljt commanderben akkor is talál hibásat.
Már vagy 10 különböző másnál müködő fáljal próbáltam, de nem megy.
Mit lehet ezzel kezdeni?
A segítséget előre is köszönöm.
-
Core2duo6600
veterán
Beraksz a gépbe egy sata fiokot, és kihuzod, ha nem kell, nálam is így van.
Olyan fiokot kerits amibe magát a hdd ét kell betenni mindenféle sin meg egyebek nélkül.Más :
Vettem egy Scorpio blue-t
500 as WD5000BPVT-ZZHXZT1 est, és ha nem használom, akkor néhány mp után, egyszeráen leparkolja a fejet, és leáll.
A wdidle3 progi hatástalannak bizonyult, teljesen mindegy, hogy az usb keretben vagy fixen a gépben van, az eredmény ugyanaz.Mit tudok vele csinálni, hogy úgy viselkedjen mint egy normális hdd ?
És persze mindig várni kell rá, hogy felpörögjön -
oncsi
őstag
Üdv mindenkinek!
Kis segítség kellene.
Asztali gépemben 3db wincsi van.
1 WD Velociraptor
1 Seagate 500-as 7200-es Föleg letöltésre.
és egy 2TB WD GreenAz a gondom, hogy a 2TB-os wincsi az idő 90%-ában feleslegesen jár. Szeretném leállítani valami progival, hogy ne pörögjön magában (ráadásul pár percenként újraindul ha a win 7 energiagazdálkodása le akarná kapcsolni) Ötlet egy progira, vagy valami más?
-
Storms
őstag
üdv
Ez jó eredmény a vinyómtól? KÉP
3 részre van osztva, C:-n van a windows. Jó ez igy? -
Moki111
tag
Sziasztok,
Van 1 Acer AS5742ZG laptopom (azt gyanítom, hogy egy 320-as WD van benne).
Üzemi hőfoka a HD sentinel szerint 39-40 C körül van.
Ez az első laptop-om, az asztali PC után ez valami elképesztően halk.
Azt vettem észre tegnap, hogy miután elérte a HDD az üzemi hőmérsékletet kb 5 s-onként van egy rövid és nagyon halk kattogás, kereggés (nehéz rá szavakat találni), amelyet kb 4-5X megismétel, majd pár perc pihi és újrakezdi.
Csak a win7 futott, nem nyúltam semmihez és csak akkor produlkálja ezt hangot amikor a vinnyó "felpörög". Miután a vinyó leáll, a hang is megszűnik a következő "felpörgésig".
Most hogy rátaláltam erre a hangra folyamatosan ráfókuszál a fülem és szétidegel.
Ez szerintetek normális? A sentinel semmit sem ír rá, minden normális (szerinte).Előre is Köszi a segítséget,
Móki -
liksoft
nagyúr
válasz
elttiL #19530 üzenetére
A programnak van saját témája.
-
elttiL
senior tag
Üdv! /Sajnos néha ilyen topicba is be kell nézni
/
Meghibásodás várható - Attribútum: 3 Spin Up Time, Működési fordulatszám eléréséhez szükséges felpörgési idő. Motor ill. csapágy problémára utalhat.
Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
Meghibásodás várható - Attribútum: 7 Seek Error Rate, Fejpozícionálás közben előforduló hibák száma. Szervó ill. fej probléma vagy magas hőmérséklet okozhatja.
Meghibásodás várható - Attribútum: 8 Seek Time Performance, Átlagos fejpozícionálási idő. Szervó problémára utalhat.
Meghibásodás várható - Attribútum: 10 Spin Retry Count, Felpörgési újrapróbálkozások száma. Motor, csapágy vagy tápegység problémára utalhat.
Azonnali merevlemez csere szükséges.Erre szép listára valaki? Egy HD252KJ Samsung produkálja. A működésében nem látok semmi hibát. Véletlen elérésteszt 15 ms körüli.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
mickemoto #19521 üzenetére
"Milyen programot tudnál ajánlani ami egyszerű illetve van olyan ami win alól indítható?"
Vannak dolgok, amiben hiszek, és vannak, amiben nem.
Például hiszek abban, hogy a vinyókat a gyártója progijaival érdemes piszkálni, hiszen az ért hozzá leginkább.
És például nem hiszek abban, hogy windows alól kellene tesztelni, vagy firmware-t frissíteni rajtuk.
Ezek miatt én a SeaTools for DOS grafikus verziójának 1 perces Timed Erase funkcióját választanám. -
kossuth1
csendes tag
-
kossuth1
csendes tag
Senkinek semmi ötlete?
#19483 -
csimpok
aktív tag
HD sentinel nem írt hibát asszem. A táp is vadiúj, Chieftec CTG-500 (tápos topic által ajánlott). Valóban van tuning, de nem látom hogy hogyan tudna ilyen jellegű problémát okozni, hogy Prime+Furmark egyszerre simán lefut, majd pár hét múlva belassul a rendszer. Aztán Win reinstall után megint minden rendben, majd megint elromlik. Amúgy visszavettem mindent alapra, amikor először lassult be a gép, de az se változtatott semmin.
-
csimpok
aktív tag
Sziasztok,
Egy ideje rakoncátlankodik a gépem, és szerintem a vinyó miatt (Hitachi 5K3000 2TB). Kíváncsi lennék a véleményetekre.
Nemrég raktam össze az új gépem, és egy ideig tökéletesen ment, majd kb 2-3 hét után hazaérve és bekapcsolva a gépet azt vettem észre, hogy borzasztó lassú a gép, még a start menü elindítása is másodpercekbe tellett, stb. Csökkentett módban is ugyanez történt, a vírus/spíware-irtó programok nagy része le se futott, hanem megállt közben (vagy elviselhetetlnül lassú lett volna kivárni, míg lefut...). Újratelepítettem a rendszert, és megint egy 2-3 hétig tökéletesen ment. Felraktam a CrystalDiskInfo-t, és Veszélyes minősítést adott a vinyónak, valami "Szektorok áthelyezése tartalék területre" vagy ilyesmi sor volt piros. De mivel ment a gép rendesen, nem foglalkoztam vele. Erra ma jövök haza, és megint ugyanaz a lassúság
Újraindítás után már be se töltődött a win, csökkentett módban sem.
Szerencsére pont most vettem SSD-t, így most azon fut a rendszer eddig hibátlanul... Szerintetek ez így már elég indok arra, hogy gariztassam a vinyót, vagy nézzem meg mi lesz az SSD-vel pár hétig, netán máshol kéne a problémát keresni?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Ghostface #19511 üzenetére
"mit jelent hogy dinamikus kötet"
A fájlrendszerbe csatolható fájlrendszer. AM$ szerint könnyebbé teszi az életünket, a felhasználók szerint nehezebbé."hogyan csatlakoztassam?"
[link]"És hogyan lett a sima kötetekből dinamikus?"
Sehogy, már eleve dinamikusra formáztad, csak amíg nem bontottad a rendszert, ez nem tűnt fel. -
mr_ricsi
veterán
válasz
mickemoto #19512 üzenetére
"Az érdekes az hogy másik gépbe téve a HDD-t működik,"
Akkor abban kellene zero-fillel letörölni a lemez elejét, és a szűz(iesített) HDD-vel újra próbálkozni."még annyi hogy a kezdeti fagyásra asszem rájöttem miért volt, a bios alapból valamiért rosszul állította be a BCLK-Mem-Ucore-QPI arányokat"
A kék képernyőn van hibakód, ami segít elindulni a hibakeresésben. -
mr_ricsi
veterán
válasz
ignotus88 #19513 üzenetére
Vedd ki belőle a vinyót, és normál belső HDD-ként csatlakoztasd.
Szerintem nem a vinyóval van gond, keress kontakt hibát: USB kábelnél, tápkábelnél, kapcsolónál. (Volt már nálam javításon Maxtor külső rack, 1 A-es kapcsolót raktak a másfél-két A-es áramhoz, amihez ezúton is gratulálok.)
-
ignotus88
csendes tag
hali
van egy maxtor kulso vinyom, es a kov. problemam van vele: nehany hete azt vettem eszre, hogy a vinyo egyszeruen leall, majd xp-n felugrik az "automatikus lejatszas" ablak, es olvassa be a fajlokat. ezutan felraktam a gepre a hd sentinel nevu progit, ami megallapitotta, hogy van rajta 2 gyenge szektor, amelyek athelyezesre kerulhetnek. erdekes modon ezutan a vinyom megint mukodott nehany napig, majd elkezdtem ra masolni fajlokat, es ujra elojott a hiba, hogy leall, majd ujraindul. sajnos mostanra annyira rossz a helyzet, hogy nagyon nehezen tudom mukodesre birni, max. gep restart utan megy egy jo 2-3 percig, majd feljon az ablak, hogy az usb-s eszkozt nem lehet felismerni. adatveszteseg nincs, masik gepen sem mukodik, szoval 100%, hogy a hdd-ben van a hiba. valahogy meg mukodesre tudom birni legalabb addig, hogy ami rajtavan, azt lementsem? kosz a segitseget!
-
mickemoto
őstag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, a következő a gondom:Adott egy teljesen új Seagate Barracuda 500GB sata2-es HDD.Olyat csinált első XP telepítéskor, hogy a telepítés után(tehát hibátlanul települt az OS) pár perc múlva lefagyott a gép(kékhalál), majd újraindítás után nemsokkal megint.Ezután már újra sem tudtam indítani a gépet. A következő hibaüzenetet adta: bootmgr hiányzik.
Ezután megpróbáltam újratelepíteni az xp-t, majd win7-et(hátha a telepítő a rossz), de egyiket sem engedte.A telepítő látja a lemezt, de csak odáig jut hogy leformázza azt majd kilép.
Az érdekes az hogy másik gépbe téve a HDD-t működik, tehát adatokat rálehet másolni, de OS-t nem enged ekkor sem telepíteni szintén bootmgr-t hiányolva.(még annyi hogy a kezdeti fagyásra asszem rájöttem miért volt, a bios alapból valamiért rosszul állította be a BCLK-Mem-Ucore-QPI arányokat)
Valami ötlet, jó tanács?
köszönöm
-
ruti
Közösségépítő
válasz
T0mBd1gg3R #19505 üzenetére
általában nem teszik 5400-esre a rendszert, kivéve ha a felhasználási módja miatt megengedhető
vannak üdítő kivételek, pl. a 12-es (500-as és terás) Barracuda LP véletlen elérésben veri a 7200-eseket -
Ghostface
senior tag
Kiszedtem mindkét vinyót, kipróbáltuk egy másik gépben őket. A WD-taz eszközkezelő és Everest látja (semmi hibát nem írnak) de nem működik, Sajátgépben nem látom a partíciókat olyan mintha be se lenne a rakva a gépbe. A Samsung rendesen működött úgyhogy arra újraraktam a Windowst, azóta megy rendesen bár a WD-t nem raktam vissza a gépbe. A WD gondolom tönkrement, már csak le kellene szednem valahogy az adatokat róla.
-
Kell félni 5400-as vinyóra rendszert rakni? 5 ezres a különbség a terás és a 2 terás vinyók között, és 5 ezer forintért egy tera nem drága, csak az még a lassabbik 5400-as. Mit ajánlanátok a ready computer kínálatából?
-
citkar
addikt
üdv
az a problémám, hogy a gépben két samsung SATA IIes vinyó van (egy 500as és egy 2 terás), az 500ason van a rendszer és érdekes módon néha az alaplap nem akarja felismerni, azaz nem látja a biosban
ha látja tökéletesen működik bebootol és problémamentesen működik
próbáltam kábelt cserélni, áthelyezni a dugaszt de semmi
ha csak kikapcsolom majd vissza s nem változtatok semmit akkor is van h megint látja majd újra ki- bekapcs és semmi
gyakorlatilag tök randommit tehetek ezellen?
citkar
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged