Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28852) dqdb válasza martin66 (#28844) üzenetére


dqdb
nagyúr

Noctua: 5-13V alul látható, Aerocool: Rated voltage 12V Starting voltage 6v alul látható
Ez azt jelenti, hogy 50% feletti értéket kell beállítanod, amin az Aerocool pörög, amennyit pörög és a Noctua pörög, amennyit pörög (nincsen náluk grafikon erről). Ha szerencséd van, akkor jól jönnek ki az arányok, ha peched, akkor rosszul. Ugyanez igaz a Noctua-BQ párosra, remélhetőleg tudnak "nem hallható" összhangban dolgozni.

A folyamatos terhelés miatt én a rendszeredet elöl erősíteném meg, hogy két egyforma befújó ventilátor legyen, azok mehetnének ugyanarra a csatlakozóra Y kábellel.

Esetleg kipróbálhatod még azt is, hogy a Noctuát a házban felülre rögzíted (ha máshogy nem megy, mert nincsen 92 mm-es csavarhely, akkor kábelkötegelővel). Ez csak egy ötlet, nem tudom, hogy nyersz-e vagy veszítesz-e vele (ha kipróbáltad, írd meg).

Az Y kábel két csatlakozóján a két ventilátor cserélgetésével meg tudod nézni, hogy melyik milyen fordulatszámon megy. Annak a ventilátornak a fordulatszámát fogod látni, amelyikhez 4 pines elosztó esetében 4 vezeték megy vagy ha a kábel azonos, akkor amelyiknél 4 pin van a csatlakozóban, 3 pines elosztó esetében eggyel kisebb számok lesznek.

Úgy nézem, hogy az ASUS-nal meglehetősen sokat sikerült visszalépni az általam jól ismert, teljesen hasonló kategóriába tartozó (besorolás szerint középső chipset, PLUS elnevezés, közel azonos ár) H170M-PLUS-hoz képest hűtés és dokumentáció terén. Az egy teljesen vállalható középkategóriás lap volt, itt pedig csak a spórolást látom :(

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.