Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28901) MaxxDamage válasza sutyi^ (#28899) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Köszi!
Nem tudom eldönteni, hogy mi is amit rendeljek... :U
5 db 4 pin PWN Nanoxia + MODMYTOYS 4PIN PWM - 8X4PIN PWM VENTILÁTOR ELOSZTÓ + ModmyToys Adapter 4Pin PWM aljzat - 4Pin PWM aljzat 60cm - Fekete // Ez így kivitelezhető ? 5 db venti az elosztóval és hosszabbító kábellel 1 alaplapi csatira kötve ? vagy 4 db venti az elosztóra és 1 db venti egy másik alaplapi csatira ? (és van PWM) vagy nég van az a megoldás, hogy van 4 -es elosztó és arra 4 FAN + 1 db alaplapi másik csatira kötve // 3 pin Nanoxia ventik hogy mennének el ? (maxon gondolom - nem állítható, max a 7v-os kábellel...) ? )

Jelenlegi rendelésem így áll:

5 db 3 pin Nanoxia FAN
1 db 4x4 pines elosztó [link]
1 db 4 pines 60cm hosszú aljzat

Ezt változtassam 5 db 4 pin pwm Nanoxia FAN -ra + 8x4 pines elosztó + 4 pines 60cm aljzatra ? /1x akarom megvenni és ennyit ventikre kiadni... ezért kérdem, biztosra akarok menni) :R

MD
L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#28903) korcsi


korcsi
veterán

Sziasztok!

Bitfenix Shinobi házikóba keresek ventilátorokat.
A doboz tartalma egy visszafogott Sapphire 290x Tri x (1000MHz@1,175V) és egy 4790k (4GHz@1,07V)
2db ssd és egy 2,5" merevlemez.

A gyári 120mm-est meghagyjam? Ha nem, feltölteném a házat 4db 120-as 2db 140-es ventilátorral. Az alaplapon (Asrock Z97 Extreme 4) ház hűtésre van két feszültség és egy PWM független vezérlésű csatlakozó.
Kinéztem a Be Quiet Pure wings 2-t de abból ki lehet fogni problémás darabot ami aggaszt mert sok kellene és úgy alá lehet szaladni. Versenyzők lehetnek még a Alpenföhn Wing Boost 2 (szines belső) illetve Nanoxia Deep Silence, a keret a projektre körülbelül 20KHUf és mivel vidéki vagyok előnyös lenne egy helyről beszerezni (Bluechipről mi a vélemény)
Ha többféle ventilátor van a gépben az előny vagy hátrány? Megkülönböztetve mondjuk hogy porszűrőre dolgozik, vagy csak kifele a szabadba?

Ha egy hozzáértő megkapná ezt a feladatot házi feladatnak, hogy oldaná meg?

Válaszokat előre is köszönöm!

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#28904) juliensorel válasza korcsi (#28903) üzenetére


juliensorel
senior tag

Ar-ertek aranyban en az alpen wing boost 2-t ajanlom, nekem az bevalt, nagyon minosegi es halk szeria. Van belole 12 es 14 cm is ugyebar. Sztem tok mind1 hany fele venti van a gepedben ha nem zavar, h a kinezet nem egyseges, nekem is ket fele a 4 db ventim (2db wing boost, 2 db lepa bol.quiet)
A beszivo ventiknek altalaban nagyobb a szelzaja a racson/szuron athalado levego miatt, de muszaj sajnos beszivo is. Felulre folosleges 2db venti mert csak elszivja a proci huto elol a levegot.

(#28905) Flashcash válasza korcsi (#28903) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Ahogy juliensorel is írta szerintem felesleges minden venti helyet feltölteni ebben a házban.
Előre tegyél két 120mm-est, hátsó helyre +1 venti, esetleg fentre +1db. (az alsó helyet és a második tető helyet kihagynám)

(#28906) zolee5016 válasza zolee5016 (#28897) üzenetére


zolee5016
őstag

ez a jó link

Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

(#28907) zoltanz


zoltanz
nagyúr

EKL AG hűtőmön elromlott a venti (100x100 mm-es), e helyett szeretnék egy másikat.

Arctic-okat használtam eddig, de hasonlóan csendes, strapabíró modell is megfelelne.
(úgy tudom vannak nagyobb lapáttal rendelkező modellek amik 100x100 venti furattal is rendelkeznek), PWM -es legyen, ha lehet CFM és a statikus nyomás értéke is jó legyen. :R

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#28908) zoltanz válasza zoltanz (#28907) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Jobban megnézve 92x92 lesz a venti, bocsi.
Coolink SWiF2-92P ez meg is felelne sztem.

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#28909) dqdb válasza korcsi (#28903) üzenetére


dqdb
nagyúr

Kinéztem a Be Quiet Pure wings 2-t de abból ki lehet fogni problémás darabot ami aggaszt mert sok kellene és úgy alá lehet szaladni.
Hónapokkal ezelőtt (vagy volt az talán egy év is már?) többen panaszkodtak problémás PW2-re (a 3 pines változatra). Előtte ajánlottuk, és volt, aki azóta vásárolt és elégedetten nyilatkozott a topikban, szóval valószínűleg egy rossz szállítmány volt csak. Én nem vetném el az opciók közül.

Versenyzők lehetnek még a Alpenföhn Wing Boost 2 (szines belső) illetve Nanoxia Deep Silence, a keret a projektre körülbelül 20KHUf és mivel vidéki vagyok előnyös lenne egy helyről beszerezni (Bluechipről mi a vélemény)
CPU_FAN1: PWM
CPU_FAN2: 3 pines (és a CPU_FAN1-gyel egyszerre szabályozható csak, szóval lényegében kiesett)
CHA_FAN1: PWM
CHA_FAN2: 3 pines
CHA_FAN3: 3 pines

Vagyis van egy szabad PWM-es és két szabad 3 pines csatlakozód. A WB2 PWM-es, alacsony a maximális áramfelvétele, szóval négyet ráköthetsz CHA_FAN1-re kihasználva a beépített elosztóját, azonban ekkor legyenek egyforma méretűek (eléggé eltér a 120 és a 140 mm-es specifikációja).

PWM-es Nanoxia DS-ekre is áll az egyforma méret feltétel, ha erre esik a döntésed, akkor kell egy ilyen kábel.

PWM-es PW2 esetében a lehet eltérő a méret (hasonló a két modell specifikációja és fordulatszám-görbéje), és az előbb linkelt kábelre szükséged lesz.

Ha 3 pines irányban mész el, akkor az eltérő méret miatt 3+1 felállásban érdemes a CHA_FAN2/3-ra kötni a ventilátorokat, ehhez 3×3 pines elosztóra lesz szükséged. Ajánlott típusok: Pure Wings 2, Aerocool DS, Nanoxia DS.

Telepítsd fel az alaplapodhoz járó ventilátorvezérlő szoftvert (nem jut eszembe, hogy az ASRocknál milyen néven fut), és nézd meg, hogy melyik csatlakozónál mennyi a minimum beállítható szabályozási érték, mert ha például 50%, akkor lehet, hogy érdemes alacsonyabb maximális fordulatszám felé elmenni, hogy idle-ben ne legyen hangos a gép, azonban ha 20%, akkor erre nem kell odafigyelni.

Ha többféle ventilátor van a gépben az előny vagy hátrány? Megkülönböztetve mondjuk hogy porszűrőre dolgozik, vagy csak kifele a szabadba?
Általában nem, csak azonos feladatra érdemes azonos ventilátorokat használni, azaz például a két beszívó elöl legyen egyforma. Ha változik a konfigurációd (alaplap, ház), akkor tud a többféle ventilátor problémát jelenteni, mert nem biztos, hogy rendelkezésre áll megfelelő számú és típusú csatlakozó.

Olyankor szoktak többféle ventilátort használni, ha eltérő feladatra kellenek, így például bordára magas statikus nyomás kell, házhűtésre magas légszállítás. Ettől akkor szokás eltérni, ha rosszul szellőzik a ház, és előre magas statikus nyomási ventilátort kell tenni, hogy megfelelő mennyiségű levegő jusson be a házba.

Ahogyan a többiek is írták: előre kettő, hátulra egy (mert hiába a csökkentett feszültség, egy 4970K és egy 290X van a házban), felülre egy (a hátsó helyre), ebből induljál ki.

Felülre azért nem ajánlott tenni két ventilátort, mert az első csak a CPU hűtő elől szívná el a levegőt, és ha oda szerelsz ventilátort, akkor az könnyen a CPU hőmérséklet-emelkedésével járhat. Felül az egynél több ventilátorhelyet csak vízhűtés bordájával lehet kihasználni.

Ha összeállítottad a hűtés a fenti elvek alapján, és játék közben sokallod a VGA hőmérsékletét, akkor lehet, hogy érdemes alulra egy ventilátort szerelni, de az is könnyen lehet, hogy ezzel tönkre vágod a belső légáramlást. A gyári ventilátor ennek a kiderítésére tökéletesen alkalmas lehet.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28911) dqdb válasza MaxxDamage (#28901) üzenetére


dqdb
nagyúr

A MODMYTOYS elosztó nem rendelkezik saját tápellátással, így 3 pines ventilátorok is mehetnek rá, nem lesz belőle probléma (saját tápellátással rendelkező elosztókra nem szabad 3 pines ventilátorokat kötni). Azt azonban nézd meg, hogy a kiválasztott ventilátorok maximális áramfelvétele meghaladja-e az 1 ampert. Ha igen, akkor más megoldást (másik elosztó, másik ventilátor, teljesen más konfiguráció) kell keresni, mert túlterheled az alaplapi csatlakozót.

Az eredeti rendelésed is jó volt szerintem, ha már akkor döntöttél, hiba volt ismét nekiállni agyalni, mert csak rosszabb lett a helyzet :DDD

Nézd meg BIOS-ban vagy Fan Xpert-ben, hogy mennyire tudod levinni a szabályozást a használni kívánt csatlakozókon, és eszerint döntsél a többféle 3 pines Nanoxia DC és a PWM-es Nanoxia DC között.

Már nem emlékszem az alaplapodra: csak egyetlen szabad ventilátorcsatlakozó áll a rendelkezésedre?

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28912) dqdb válasza martin66 (#28895) üzenetére


dqdb
nagyúr

Mi lesz a folyamat? Jól gondolom?
1. Y elosztó fel a Case_Fan-ra.
2. Két ventit bekötöm az Y elosztóra.

Eddig jó :D

3. Most mit kell csinálnom? Vagy menni fog automatán :DD?
Ez már nem jó, a határozottan nem ajánlott vegyes felvágott felállás miatt nálad szigorúan a kézi beállítás működik csak.

Elsőként tedd fel a Fan Xpert-et, abban sokkal kényelmesebb lesz kísérletezni, mint a BIOS-ban.

Utána ahogyan sutyi^ írta, a legelső bogyót húzd 50% fölé, a másik kettőt (vagy lehet, hogy a Fan Xpert-ben többet) pedig kísérletezd ki olyanra, hogy neked hang-hűtésteljesítmény vonalon megfeleljen.

Valami ilyesmi kellene, a két törés helyének meghatározása rád vár:

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28913) dqdb válasza dani0113 (#28891) üzenetére


dqdb
nagyúr

Szabványos 120 mm-es ventilátor megy rá, ajánlom erre a célra az Akasa Apache-t, valamint a fenti téma-összefoglalóból a 120 mm-es és PWM-es ventilátorok közül azokat, amelyeknél szerepel a bordára is kitétel.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28914) dqdb válasza MasterHUn (#28888) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nem tudok olyan fehér LED-es ventilátorról, ami ajánlottnak számít. Vagy más színt kellene választani, vagy LED nélküli és LED szalaggal kellene megoldani a világítást.

Amúgy hová és milyen konfigurációhoz szeretnél betenni 6 ventilátort abba a házba?

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28915) dqdb válasza G@ß! (#28871) üzenetére


dqdb
nagyúr

Általában egy alaplapi csatlakozó 1 amperes terhelésre van tervezve (ha többre, akkor azt a kézikönyvben feltüntetik). Nézd meg a kiválasztott ventilátor maximális áramfelvételét, szorozd be a darabszámmal, és ha 1 amper alatt van, akkor mehet (ha jóval 1 amper alatt, akkor főleg igen).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28916) martin66 válasza dqdb (#28912) üzenetére


martin66
senior tag

(#28896) sutyi^
Köszi a választ!

(#28903) korcsi
Én most vásároltam 9cm-es PW2-t teljesen jó!

(#28912) dqdb
Köszönöm a választ!
Így fogok eljárni. Kb a jövőhét végére lesz eredmény, majd beszámolok.

---

Láma kérdés: Van egy VGA-m melyet az istenért sem tudok 20% alá vinni a ventilátort. Sapphire Hd6870 gondolom, ha nem tud passzív módot, akkor nem tudom beállítani, hogy 60 fokig passzív utána pedig fokozatosan pörögjön fel?

[ Szerkesztve ]

(#28917) MaxxDamage válasza dqdb (#28911) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

:R
Lap , a FAN aramfelvetele 5-12v. (5x12v max áram felvétel az 5 db FAN esetén) mivel ezek a ventik lennének [link]

MD
L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#28918) dqdb válasza MaxxDamage (#28917) üzenetére


dqdb
nagyúr

Kicsi zavart érzek a feszültség és áramerősség univerzumban ;]

A 1100 rpm-esnél 0,14 A ez az érték, szóval 6 mehet belőle egy csatlakozóra, az 1400 rpm-esnél 0,16 amper, szóval 5 mehet belőle egy csatlakozóra, az 1800 rpm-esnél 0,26 A, ebből csak három.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28919) MaxxDamage válasza dqdb (#28918) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Akkor változtatni fogom a rendelesem 8x4pin elosztora, tobbi marad ahogy van (ventikre még varni kell par napot, szoval addig lehet valtoztatni barmit..) az egyensuly majd helyreall ;] :R

MD
L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#28922) Areturus


Areturus
tag

Sziasztok!

Egy kisebb upgrade előtt állok, a házat fogom hamarosan lecserélni. Körülbelül egy-két hét, s kezem közé kerül egy új (vagy CM Cosmos 2, vagy Corsair Obsidian 900D, még vacilálok) lakás. Jelen pillanatban egy ENERMAX Liqmax II 240 CPU hűtőt használok, azonban birtokomban van egy Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme is. Kérdésem, hogy szerintetek melyiket lenne érdemes használni, beépíteni?

[ Szerkesztve ]

(#28923) illes0102


illes0102
aktív tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Erősítő tetejére szeretnék egy-két ventit tenni ami kispörgeti a meleg levegőt belőle. Egy régebbi onkyo-m van és most lett javítja szintén túlmelegedés miatti meghibásodás miatt.
Két lehetőséget találtam.

Az egyik ez lenne -> Aircom S7 - bár kicsit drágának vélem, viszont nem kell vele tökölni.

A másik megoldásnak azt gondoltam, hogy veszek egy olcsóbb előlapi venti szabályzót, amire rákötnék pár 140mm-es ventit, viszont az áramellátásra nem igazán van ötletem.. egy 500w-os tápom van amit még anno rövidre zártam, mert kocsi erősítőt tesztelgettem.. de azt nem látom egy hosszú távú megoldásnak.. egy ilyen átalakítót találtam, de nem tudom mi a pontos neve, és hol lehetne kapni -> [link]

Ha esetleg a második megoldás járható és esetleg jobb szellőzést tudok elérni olcsóbban mint az elsővel, akkor inkább a másodikat választanám. :)

(#28924) juliensorel válasza illes0102 (#28923) üzenetére


juliensorel
senior tag

Lapjával ráfektetsz egy notebook hűtőt? Rengeteg félét lehet kapni manapság:
[link] PL.
nem ismerem ezeket, de ez úgy tűnik tápról is megy,vagy max. usb-vel, nem nehéz táplálni az ilyesmiket, ha van a közelben egy pc vagy laptop.

(#28925) illes0102 válasza juliensorel (#28924) üzenetére


illes0102
aktív tag

igen ilyenre is gondoltam, csak olyan kellene ami belűlről szívja kifelé a meleg levegőt nem pedig befele fújja.

(#28926) Alucard1323


Alucard1323
csendes tag

Hali

Érdeklődnek Phanteks Enthoo Pro M elejére keresek 14-es ventiket mit javasoltok ?

(#28927) dqdb válasza Alucard1323 (#28926) üzenetére


dqdb
nagyúr

Először is több vesszőt az érthetőbb kérdés érdekében, valamint válaszokat:
1. árkeret
2. milyen ventilátortípust tudsz szabályozni (nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy 4 pines csatlakozó van az alaplapon, mert ebből szinte semmi sem derül ki, hanem a konkrét lábkiosztásra a kézikönyvből. Ha ezt a fenti téma-összefoglaló alapján nem tudod megfejteni, akkor linkeld be a kézikönyv megfelelő oldalát képként).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28928) chopin42 válasza dqdb (#28927) üzenetére


chopin42
őstag

Sokan észre sem veszik az összefoglalót... :W

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#28929) fogtunder válasza chopin42 (#28928) üzenetére


fogtunder
nagyúr

végülis csak 60-as betűmérettel van ott a lap tetején...

I hate morning people. And mornings. And People.

(#28930) dqdb válasza fogtunder (#28929) üzenetére


dqdb
nagyúr

Kivéve ha mobilról érkezik valaki, mert akkor nyoma sincsen.

Ez vastagon a PH sara, amennyit késnek az új designnal, úgy igazán rászánhatták volna azt a pár órát, hogy az átmeneti évek óta fennálló állapotban is látszódjon.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28931) fogtunder válasza dqdb (#28930) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a mobilos nézet valóban használhatatlan, de mindenkinek ott az opció, hogy az asztalit használja, és nehezen tudom elképzeni, hogy valaki csak mobilról használja a fórumot és még egyszer se látott összefoglalót, annyi topikban van már.
a reszponzív designnal meg úgy vagyok, hogy szerintem unikornist előbb fogok látni egy paneltömb tetején. minden fejlesztésre az a válasz évek óta, hogy amíg az készül, addig nincs ilyen. nem LeZsot akarom minősíteni, de ez már nagyon gáz.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#28932) Alucard1323 válasza dqdb (#28927) üzenetére


Alucard1323
csendes tag

Még csak tervben van a dolog (teljes gépház)
Házas topickban ajánlották Phanteks Enthoo Pro M
Nem tudom menyibe fájnak a relatív halk megbízható jó ár érték arányos ventik
Az elejére kellene 2db
Alaplap még kérdéses az új Inel procikól függ majd

(#28933) fogtunder válasza Alucard1323 (#28932) üzenetére


fogtunder
nagyúr

de amíg nem tudjuk, mit tud vezérelni az alaplapod, addig hogyan mondjunk bármit?

ha az árak érdekelnek, felcsapod az összefoglalót, árukereső és kiadja, hogy mi mennyi. nem véletlenül mondjuk minden topikban, hogy összefoglaló, összefoglaló, összefoglaló, én a topikok nagy részében el se jutok odáig, hogy kérdezzek, elolvasom az összefoglalót és eldöntöm az alapján mit akarok, ha mégis bizonytalan vagyok, akkor pedig az alapján kérdezek és mindenkinek könnyebb a dolga, gyorsan kapok választ, nem kell felesleges köröket futni, mint most is.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#28934) sutyi^


sutyi^
senior tag

Meghozta a DHL a Haribót a légkavarókat az OCUK-tól. :)))

-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.

(#28935) bandika0626 válasza sutyi^ (#28934) üzenetére


bandika0626
senior tag

Én is ilyet vettem a pcx-nél csak naracs színűbe. Csak az lett a probléma, hogy nem fért el a hűtőn így ment a ház eléjébe. Ma érkezik ami jó lesz a hűtőre. Egyébként jó kis légkavaró. Én azokkal a gumi rögzitökkel szereltem be.

AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.

(#28936) dqdb válasza sutyi^ (#28934) üzenetére


dqdb
nagyúr

Jól látom, hogy a 140 mm-est lehet 120 mm-es helyre (= legtöbbször bordára) is rögzíteni?

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28937) juliensorel válasza dqdb (#28936) üzenetére


juliensorel
senior tag

Bizony!!! a Wb2 tokeletes :)

(#28938) dqdb válasza juliensorel (#28937) üzenetére


dqdb
nagyúr

Köszi! Akkor erre a speciális felállásra (120 mm-es rögzítőhely a CPU hűtő bordáján, de elfér a 140 mm-es ventilátor) a Viper R és a TY147 mellett van egy harmadik ajánlható típus.

Bár nem biztos, hogy minden fémből hajtogatott rögzítő képes megbirkózni a helyzettel, mert a keret 140 mm-es része útban van, szóval inkább mégsem.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28939) juliensorel válasza dqdb (#28938) üzenetére


juliensorel
senior tag

Ez igaz lehet, viszont ami tuti jo 120as radira vagy 240esre 2db-ot ratenni :) en arra gondoltam

(#28940) abridabri válasza juliensorel (#28939) üzenetére


abridabri
veterán

Na az kizart hogy 240 es radira 2db 14es venti ramenjen :N
120asra ra tudod csavarozni eppenseggel, ha amugy lenne hely 140 esnek is.

(#28941) juliensorel válasza abridabri (#28940) üzenetére


juliensorel
senior tag

Ja igen bocs, a furattavolsag ketto venti esetben mar elcsuszna, igazad van. De 140es venti helyen 120as radira ramegy igen, erre gondoltam.
Matek:ulj le, egyes! :D

(#28942) Zoltanberta2 válasza abridabri (#28940) üzenetére


Zoltanberta2
csendes tag

http://www.deepcool.com/product/dcoolingaccessory/casefan/2013-12/47_642.shtml

Deepcool 140-es ventije 120-as rögzítőhelyekkel. ez felmegy rá talán

(#28943) fogtunder válasza Zoltanberta2 (#28942) üzenetére


fogtunder
nagyúr

De hogy menne fel? A keret túllóg a furatokon egymás mellé nem tudod felrakni őket

I hate morning people. And mornings. And People.

(#28944) korcsi


korcsi
veterán

Scythe S-Flex 1600rpm (SFF21F) bordára (Hyper 212 EVO, gyári ventilátora PWM-el nem megy 600rpm alá) megfelelő lehet? Vagy próbáljam a gyárit feszültség alapon vezérelni?

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#28945) dqdb válasza korcsi (#28944) üzenetére


dqdb
nagyúr

A 2 mm H2O statikus nyomása elvileg alkalmassá teszi arra, hogy bordán használd.

A CPU_FAN hibrid az alaplapodon? Ha igen, akkor a BIOS-ban hány százalékra tudod levinni a szabályozást PWM és DC esetében?

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28946) korcsi válasza dqdb (#28945) üzenetére


korcsi
veterán

0-100% elvileg a szabályzási tartomány.

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#28947) dqdb válasza korcsi (#28946) üzenetére


dqdb
nagyúr

Teszt alapján 4 V a ventilátor induló feszültsége és 5 V-on 550 rpm-mel pörög, szóval ezt DC szabályozással 600 rpm alá tudod vinni, ha valamiért az a fő vágyad, hogy 600 rpm-nél kevesebbet pörögjön a ventilátor.

Ha még nincsen meg az a Scythe, és csak az a lényeg, hogy halk legyen, akkor valószínűleg akadna annál jobb megoldás is.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#28948) korcsi válasza dqdb (#28947) üzenetére


korcsi
veterán

Szekrény aljából túrtam, azért merült fel mint lehetőség.

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#28950) kory24


kory24
őstag

Sziasztok!

Bocsi a buta kérdésért :)

Ide ugye 12cm ventillátor kell venni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.