Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
SecRS
tag
válasz Gorneck #29900 üzenetére
Akkor most emiatt 4-5 ugyanolyan ventit kéne vegyek? Hát jó...
Bár nem tudom kinek van ennyi PWM csatija alaplapon (még ha elosztót is használnak, nekem összesen 2 van, amiből 1 darab a CPU hűtő.)... no mindegy. Meg van két darab 3pines csati is de, olyan hülyén vannak elrendezve, hogy egymás mellé nem lehet rádugni két 4pines csatlakozót.Azért köszönöm!
Ez csak egy lábjegyzet, ami 3 másodpercre elrabolta a figyelmedet.
-
MPowerPH
félisten
Az en lapomon egybol 6 van. Harmas elosztoval ezekbol 3db csatit hasznalok, 9db azonos venti, amik a radikon vannak. Ezek PWM alapjan vannak szabalyozva.
Ezen felul van 4db hazventi, amik igaz nem PWM -esek, de a hazventinek nem hiszem, hogy szukseges a szabalyozas, igy egy hasonlo eloszto panelrol mukodnek, 7V -ra lefojtva. Nem latom azt a szituaciot, amikor egy hazventit 2000 vagy 1300RPM -en kell jaratni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
SecRS
tag
válasz MPowerPH #29902 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy maximumon pörögnek, hanem azt hogy az egyiknek pl. lehet 1300rpm a felső limit a másiknak pedig 2000rpm. Magyarán ha egy elosztóra vegyesen rak az ember ilyen ventiket, abból lehet-e gond?
De lehet jobban járok a 3pines csatikra rakok egy elosztót. Csak kényelmesebbnek tűnt a PWM-es megoldás, ahol a venti magát szabályozza, lévén 80%-ban irodai munkára használom a gépet, amikor elég ha csak épp nyekereg, ha meg játszom felőlem el is repülhet a ventiken. Meg nem szeretném, hogy az egész ház úgy nézne ki, mint egy pókháló.
Fő szempont a csend, amire a 7V-os leszabályzó is okés, de ha már új ventiket kell vegyek (a mostaniak vegyesen molexesek és 3 pinesek), akkor már inkább a PWM-re gondoltam.[ Szerkesztve ]
Ez csak egy lábjegyzet, ami 3 másodpercre elrabolta a figyelmedet.
-
Grózi
Topikgazda
Vesuel egy sata tápos,5-s 4 pin elosztókábelt és teszel rá 5 egyforma ventit.Ezek után rászánsz 2-5 percet hogy beállítsd a neked megfelelő profilt és kész.Nem atomfizika és alapjáraton csendes géped lesz,amikor meg kell felemeli a fordulatot.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
veterán
Sziasztok
A mostani házamnak (CM HAF922) a hűtése úgy néz ki, hogy elől van egy gyári 20cm-es CM Megaflow venti 600rpm-re leszabályozva, a ház hátuljába felül szintén, illetve hátul egy Lepa Bol.Quiet 12cm-es venti van. A kérdésem az lenne hogy alulra a táp elé érdemes lenne rakni egy 12cm-es Lepa ventit ami szintén nyomná be a házba a friss levegőt? Gondolom a GPU hőfokára jótékony hatással lenne nem?
iPhone 13 Pro Max
-
MPowerPH
félisten
En nem raknek egy azon csatira kulonbozo ventiket, leven pont az lenne, amit Te is irsz. Ne hogy azt hidd, hogy a PWM akkora alom, en ha megegyszer olyan helyzetben lennek, hogy 9db venti kellene, akkor biztosan nem PWM -eseket valasztanek. Ha a fo szempont a csend, akkor a 7V a megoldas. Ha jatszol, egy hazventi egyebkent sem fog csodat tenni, mehet az barmekkora fordulaton. A lenyeg, hogy legyen legaram, az meg leszabalyozva is megvan.
Don't Tread On Me
-
veterán
válasz MPowerPH #29907 üzenetére
Nekem 3 kulonbozo venti van egy akasa pwm elosztora kotve .
Noctua NF A15 (1500 rpm max )
TY 147A (1300rpm max)
Silverstone 14cm pwm venti (1200rpm max)
Gyonyoruen szabalyozza a 3 kulonbozo ventit az alaplap3pines eloszton is hasznaltam 3kulonbozo ventit (TT Pure 20 / NZXT fz20 / CM Megaflow) minden gond nelkul.
(mondjuk mi gond lenne hisz ha mondjuk adott pillanatban 7,7V ot ad a ventinek akkor mindegyik annyit kap, csak nyilvan nem egyforma fordulatszam tarsul adott volthoz ) -
MPowerPH
félisten
válasz abridabri #29908 üzenetére
Ez meg annyira nem gaz, hisz maximum 200RPM van a maximumok kozott. De a SecRS 1300-at es 2000 -et irt. Na most ebben az esetben vagy az lenne, hogy mig az 1300-as szepen elcsondesedik, a masik hangos marad. Tehat pont azt bukod vele, amiert szabalyozni akarod, a csendet.(engem ez pl. melyen erintene, mert jelenleg a gep leghangosabb resze a 2x D5 pumpa, amirol persze mindenki tudja, hogy hoot csondesek)
Pluszban fogalmad sincs, hogy mennyin s porog az a venti valojaban. Ez persze nem mindenkit erdekel...
Don't Tread On Me
-
Grózi
Topikgazda
válasz abridabri #29908 üzenetére
"mi gond lenne hisz ha mondjuk adott pillanatban 7,7V ot ad a ventinek "
Pwm szabályzás esetén?
BMW001
Nálad viziezve van a gép,ott tényleg nincs akkora jelentősége a házventiknek,viszont léghűtés esetén igen is sokat számít-na ott nem jó megoldás a fix 7V.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
MPowerPH
félisten
Nekem anno a kompakt vizhutes es az elotte levo leghutesnel is szabalyozva voltak a hazventik. Persze tok foloslegesen, a VGA tonkretett mindent, de soha nem ereztem, hogy 1500 -on kelljen tekerniuk. Aztan a fene tudja, a hofokok akkor sem voltak szornyuek.
mod: Jah, PWM -re ne adj 7.7V -ot.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
veterán
-
veterán
Alapjában véve szerintem nem egy rossz ház ez a HAF 922. De azért is szeretném lecserélni mert egy nagyobb jobban szellőző házra lenne szükségem. És ebbe a BeQuiet Dark Base 900 házba alapból 3 db 14cm-es Silent Wings 3 venti van, ebből 2 elől, ami jó kis légáramot biztosít befelé.
Lehet hogy akkor hagyom a fenébe aztán használom így, csak mondom hátha el tudnék érni kicsivel nagyobb légáramot, de akkor ebbe már nem fektetek bele.iPhone 13 Pro Max
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Akasa Apache 120 pwm ventit és nem tudom nomrális-e az, hogy az aida és bios szerint is csak cca 400 rpm -el teker? A spec szerint min 600 -on kellene, de nem értek hozzá.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Nerazim
őstag
#29921) Enter65
Egyik sem Egy Big Shuriken 2 Rev B -re tettem fel egy i3 -hoz. Így most levett oldallappal 34-35 fokos a proci alapjáraton, ma holnap felrakom az oldallapot és megnézem mennyit mutat, mert a régi gammax 300-al 38C volt oldallaposan.(#29922) BMW001
Akkor a 600 rpm amit írnak a spec-ben az nem valós? Nem lesz baja, hogy így üzemel ilyen alacsony fordulatszámon?[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
edari
őstag
Sziasztok
Ugyan nem venti kérdés, de mégis kapcsolódik hozzá.
Kevés a 4 pines csatlakozó a lapomon, így Y elosztóznom kell. Az működhet, hogy 1 Y elosztó egyik ágára kötök egy ventit, a másik ágára meg még egy elosztót, majd annak mind a két ágára 1-1 ventit?
Lap: Asus X370 Pro
Ventik: Noctua NF-P12 PWM -
Pro!Petya
addikt
Grózi megjött ma a két db TY 147A.
Pár különbség a corsair 140-es gyári ház ventikhez képest. (szimplán a házban előre szerelve)
Semmi más módosítás nem történt csak gyári ventik ki, az újak meg be.Ram Idle temp 31-32 / most 27-28
GPU Load temp 63-65 / 55-58
M.2 Nvme ssd load 55 / 49Ekkora különbségekre nem számítottam
THX még1x az ajánlást!!
Na most ezeket a PWM-es ventiket .... én megszentségtelenítettem és rákötöttem őket a 3 állású (5-7-12V) házventi szabályzóra csak hogy megnézzem mi szitu. De mivel nem morognak és semmi anomáliát nem vélek felfedezni, ez így életképes maradhat? Vagy a finomabb hangolás végett rakjám át pwm csatira?? Igazából ha ezzel nem teszem tönkre akkor így hagynám egyenlőre, de nem tudom mennyire szeretik ezek a feszültségváltozást
-
Grózi
Topikgazda
válasz Pro!Petya #29928 üzenetére
Jókora hőfok javulás és gondolom sokkal csendesebb is,nem?
Viszont ne használd őket szabályzón-kösd lapra és vezéreld pwm alapon,így még sokkal finomabban is tudod őket szabályozni mint most.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Pro!Petya
addikt
Már át is raktam pwm-re! Szépen beszabályoztam őket bios alól.
Hőfokokban igen, nem kis javulás... a VGA-n még mindig ámulok azon a közel -10 fokon amit hozott a két venti terhelés alatt!! Hangban nem mondanább hogy csendesebb.., de konkrétan amik voltak régiek maxon is csak akkor hallottam ha füleltem a házat közelről, de cserébe már a vga -nál már nem érződött a légszállítás -nyomás. Ezek már most 40-50%-on überelik a régiek a 100%-os teljesítményét.
Annyira beválltak hogy szerintem a hátsó gyári corsair szívót is lecserélem TY147A-ra!!
(csak pullra, házból kifelé lenne jobb ennél?)THX
BMW001 Jobb a békesség , már pwm-re raktam inkább!
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Pro!Petya #29931 üzenetére
Tökéletes hátra is,ha befér.AiSuite-ból sokkal jobban tudod ám szabályozni a ventiket mint bios-ból! És azt is be tudod állítani,hogy bizonyos hőfok alatt le is állhatnak.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Egy ilyen Corsair házzal szeretném megkezdeni az új konfig összeszedését. Arra gondoltam, hogy vennék bele a gyárik helyett Be quiet silent wings 3 ventiket (PWM-est).
Milyen felosztásban lenne ez ideális? A ház elől 2 db 140-est vagy 3 db 120-ast fogad. A hátsó gyári 120-as az természetesen adott, hogy cserélve lesz szintén egy ilyen Be quiet-re. Igazán az első szekció kérdéses számomra.. Minél jobb légáramlást szeretnék és nem tudom eldönteni, hogy a 2x140 vagy a 3x120-e a jobb megoldás. Ha van más észrevétel ami ehhez kapcsolódik ne kíméljetek! Köszönöm!
Üdv: galaktikus
[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
veterán
válasz galaktikus #29933 üzenetére
A pwm-es SW3 akkal van problema ,eleg sok alaplap /aquaro mellett. A 3 pines (DC ) verziokat vedd !
Elore 2x14cm ,hatra 1x12 cm. -
galaktikus
aktív tag
válasz abridabri #29935 üzenetére
Köszönöm ez hasznos volt. Elég jól szerepelt ebben a tesztben a többihez képest btw.
Akkor már csak olyan lapot kell választanom, ami tud DC alapon szabályozni.. de gondolom a legtöbb AM4-es lap azért ilyen..[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
veterán
válasz galaktikus #29936 üzenetére
Bizony ,brutal jo venti lett ,tervben van nekem is egy vizhutes(ujra) ,a radikra SW3 -at fogok en is rakni.
-
galaktikus
aktív tag
válasz abridabri #29937 üzenetére
Mit fogsz vizezni? A többesszámú radikból nekem úgy jön le, hogy nem csak kompakt lesz cpu-ra. Én a vízhűtésen még örlődöm, mert a topicjában azt mondják sok velük a baj.. Ezért húzom inkább egy Bequiet dark rock 3 felé.. A Corsair kompakt vizeit néztem, de nem tudom mi legyen
-
Enter65
senior tag
válasz galaktikus #29936 üzenetére
Pl az Asus-nal hibridek vannak. Auton fel is ismerik hogy milyennek a ventik.
-
veterán
válasz galaktikus #29938 üzenetére
A kompaktot én sem ajánlom,azoknál tényleg jobb egy top leghutes. Én majd egy 480radit tervezek a CPU ra egyelőre. Meg később egy második 480 és a VGA bekötése a loopba. Ekkora radikkal már mehet kikapcsolt ventilátorral filmezés,böngészés közben a gép reményeim szerint.
-
galaktikus
aktív tag
válasz abridabri #29941 üzenetére
Na ebbe sosem mernék belefogni.. Nekem is pár éve volt már egy agymenésem, hogy mindenképp össze akarok rakni egy épített full vizes rendszert, de mindig demotiválódtam utánaolvasás közben, hogy mennyire összetett a történet. Úgy néz ki akkor marad a jó léghűtés. Kevesebb feszkó nekem.
-
Enter65
senior tag
válasz galaktikus #29942 üzenetére
Nem nagy kunszt. Fogsz egy akvariumot es megtoltod folyadekkal. Bele rakod a cucost es a tetejere egy keringtetot. Azt ventivel meghutod.
-
RazoR
veterán
Létezik jó 200mm-es PWM-es venti ami bordára való?
-
Pro!Petya
addikt
válasz juliensorel #29945 üzenetére
És mivan azokkal akiknek nem fér be a házba a batár közel másfél kilós Top lég? De legalább szép, jah még az sem Föleg ha crystal vagy plexi falu házba menne.
Oda még mindig jobb teljesítményt nyújt egy aio mint a mid-low lég.
Szerintem. -
MPowerPH
félisten
válasz juliensorel #29945 üzenetére
Pont forditva lenne az idealis. Marmint a VGA -nak alapbol nagyobb radiator kell, hacsak nem olyan geprol beszelunk, ahol a cpu sok uzemorat tolt 100% -os terhelesen.
De abban egyet ertek, hogy egy jo, min. 240 -es, de inkabb 280-as kompakt sokkal jobb tud lenni, mint egy szuperdraga, batar leghutes. A heat-pipe -oknak megvannak a korlataik, amik egy AIO -nal a viz miatt nem leteznek.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
juliensorel
senior tag
válasz MPowerPH #29947 üzenetére
Gtx 1060nak boven eleg a 120as radi, terheles alatt is csak ~42℃ , olyankor 1000rpm-en porog a venti, ill. En pl nem ismerek kompaktbol 140esnel nagyobb radit vga-hoz. Es mint irtam rohogve beall 28 fokra 23 fokos szobaban filmnezes/netezes kozben ugy, h all a venti. A cirkulalodo viz boven eleg nekik, ehhez nem kell epitett viz meg nagyobb radi. A terheles/oc mar mas teszta persze
-
Puma K
nagyúr
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2db Noctua NF-A14 PWM ventilátor 140mm
- NZXT Hue 2 RGB Lighting Kit + NZXT Aer RGB 2 140mm + NZXT Aer RGB 2 120mm
- Alpenföhn Wing Boost 3 140mm! (2db)
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest