Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ANDROID???
üzenetére
Lehet, félreérthetően fogalmaztam; 595-ért számolták, tehát a maximált áron.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ANDROID???
üzenetére
Pont most néztem rá nekem mit ír a gyári táblácska (215/55R17):
Normál üzem: 2,4/2,4
Eco: 2,7/2,7
Teljes terheléssel: 2,7/3,2Hát őő, az sztem kicsit sok amit írnak, most 2,5/2,5-re van fújva de így is elég pattogós a rugózása.
A másik járgányon (205/55R16), meg 2,3/2,2 a gyári érték. Azt 2,4/2,3-ra fújom azzal jól fut a kocsi és nem is túl pattogós.
-
válasz
ANDROID???
üzenetére
Az autón a megfelelő helyen és a könyvében találod meg a helyes guminyomást. Arra kell felfújni. Én arról beszéltem, hogy sokan jóval alacsonyabb nyomással járhatnak.
-
05Steve
tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Eldőlt, hétfőn jön a conti, 5 évig lesz fenn, aztán addig eldől, hogy milyenek lesznek a telek, lehet én is benevezek egy 4 évszakosra akkora már, most nem mertem meglépni, köszönöm mindenkinek a segítséget
-
05Steve
tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Jófogáson hirdetik 2019 dot os fr verzió, új természetesen, nem tudom megvegyem e vagy esetleg maradjon a dunlop, az is jofogas olyan 85+ futár az is 2019
-
MasterMark
titán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Más méret is lesz?
-
pècsimunkás
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
Vótmá!
-
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Ha láthatóan nincs elöregedve (kirepedezve, stb.) és / vagy nem csúszik sokkal jobban vizes felületen, mint korábban, akkor maradjon egy szezont, viszont ha bármelyikre igen a válasz, akkor cseréld.
-
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Ha sima premium contact, számozás nélkül, akkor nem mai darab.
-
rbalint88
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
ha elkopott, akkor érdemes

-
Killer01
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Nálam még volt mikor a D4-et vettem, nincs 1 hónapja (október 08). -
Cece04
tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Köszi srácok a segítséget, kalkulálok egyet

-
Cece04
tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Uh basszus,most nézem,drágább, mint hittem..akkor még rádobva pár ezret darabonként van valami ami most jó vétel?
Ami nem használt
-
tboy93
nagyúr
válasz
ANDROID???
üzenetére
Hmm érdekes, en anyunak azt raktam fel, szerintem nem rossz. Bar lehet nekem szerencsém volt vele.
-
válasz
ANDROID???
üzenetére
4 egyforma

Ha nagyon muszáj... akkor inkább előre a keskenyebb... én nem tenném fel.
-
válasz
ANDROID???
üzenetére
"Bentebb" kerül egy keskenyebb felni, igen.
Rontani fogja a futómű geometriát, igen.Nem teszi tönkre a futóművet, de rosszabb menettuljadonsága lesz az autónak, hamarabb sodródik határhelyzetben. Vészfékezéskor kevésbé lesz stabil és hamarabb blokkolhat a kerék.
-
válasz
ANDROID???
üzenetére
focvisÉrdemi hozzászólást szerettem volna (úgy látszik) megint reménytelenül
Mindent leírtam amit tudni kell.
Más szavakkal még egyszer:
1. Keskenyebb felni = hasasabb gumi = még jobban kenődik kanyarban.
2. Keskenyebb nyomtáv = szarabb kanyartulajdonság.
3. A gyárinál is bénább kinézet a bent ülő kerekek miatt. -
válasz
ANDROID???
üzenetére
1. Mert romlik az úttartása, miért is? Mert:
- keskenyebb a felni,
- az ET is nagyobb, az egész kerék beljebb lesz.2. Bénábban is néz ki, ha ez számít.
@modflow: ha már a gumit úgy is összecseszted szilikonnal, a felninek már nem fog fájni... max csúszni fog a kezedben. Nedves pincébe se tenném, igaz az alufelni nem fog rozsdásodni, a gumi meg már szilikonban van, ami sztem rossz* megoldás.
Hűvös, száraz, sötét helyen célszerű tárolni a gumikat.*cenzúráztam magam
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
ANDROID???
üzenetére
Racsingra jobb lehet, mert szélesebb lesz elől, mint hátul (ha párban gondoltad). Polgári használatra maradnék az egyforma felniknél. Ha 1 van csak, pótkeréknek elmegy.
-
tboy93
nagyúr
válasz
ANDROID???
üzenetére
Felemas felnit akarsz felrakni? Azt inkabb ne

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ANDROID???
üzenetére
Hát nem.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ANDROID???
üzenetére
Ha ott veszel új gumit a régit otthagyhatod de csak úgy otthagyni az a fizetős.
-
AMD Power
titán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Visszaírtak a FB-on. Hogy hétfőn menjek vissza hozzájuk, ne haragudjak így meg úgy stb.... vissza is fogok menni. Sajnos hétfőn nem , de ahogy lesz időm.
-
AMD Power
titán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Logikusan nem a + 1200Ft a problémám. Hanem az elvi része. Vagy úgy gondolta ,hogy ha már telik új gumikra akkor ez is belefér csak úgy?

DeFranco Mint írtam is nem az volt a baj ,hogy kicserélte.
-
AMD Power
titán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Viszont ez a 2015 gumi teszt....
Kumho, Semperit...

-
AMD Power
titán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Nagyon jól viselkedtek így is a kis téli Barumok!

-
AMD Power
titán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Közel 600km lett belőle , és bőven 25 fok van.

-
_NCT
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
Szentmihályin a piros még jó is lehet, nem lakom onnan messze.
A lényeg hogy ne kontárok legyenek, amint lehet veszek majd lemezfelnit, de most spórolás van. -
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
ja, csak az a szörnyű, hogy ezeket emberek eladják, és vannak olyanok, akik meg is veszik.
én pl. dobtam ki jó mintamélységű téliket, mert el voltak érve, és nem mertem felrakni autóra, annyira meg nem voltam pofátlan, hogy pár ezeret keressek rajta, és valakinek az életét veszélyeztessem vele.
a baj az, hogy azt is csak otthagytam a gumisnál, aztán lehet utána új életet kezdett még valahol...
mint az a nyári gumim, amin már csak 1-2 mm futófelület volt, és szintén nem raktam fel, lomtalanításkor meg úgy rohant vele, aki megtalálta, mintha egy zsír új conti-t raktam volna ki, pedig esőben már balesetveszélyes volt.
legközelebb szétvágom, mielőtt megszabadulok tőlük
-
Declare
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Hamburg es környeke. Itt dolgozom, elek

-
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
vredestein, pirelli, lesz miből meríteniük...
bár a conti meg a michelin szint még így is messze lesz. -
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
nem akartam neveket említeni az előbbi felni télre dologra, na pont ezek valóban nem bírják a telet, meg úgy amúgy se a magyar utakat.
alsó kategóriába meg pláne.
de ezeknél van sokkal rosszabb is persze. -
runner 125
nagyúr
válasz
ANDROID???
üzenetére
?
A centírsúly most h jön ide?Mondjuk tény, én elzárással büntetném az olyan gumist, aki alufelnire ütött centírsúlyt aggat, sőt, másik mesterséget ajánlanék neki, amiben kiélheti barbár vágyait.
-
TaaT
nagyúr
válasz
ANDROID???
üzenetére
"az nem fog annyira fájni, ha cserélni javítani kell (kalapálni is lehet)"
Tudom, enyémet is már kalapálta kerekre a gumis. Persze a másik topikban a mintaautós azt mondta hogy ez mekkora barbárság.

-
TaaT
nagyúr
válasz
ANDROID???
üzenetére
-
TaaT
nagyúr
válasz
ANDROID???
üzenetére
Ennyire azért nem egyértelmű a kérdés.
A téli gumi tesztekben természetesen van olyan kategória hogy nem ajánlott, tehát hiába téli guma, nem ajánlott feltenni.
-
tomcsi23
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére

-
AMD Power
titán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Meglátom ,hogy lesz majd az április pénzem de sanszos ,hogy Barum vagy Kumho lesz.....
-
AMD Power
titán
válasz
ANDROID???
üzenetére
1.4 60Le Astrahoz évi 5000km futáshoz nem fogok Michelint venni.
-
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
ja.
mondjuk nekem 17-be voltak a conti ts850-ek
-
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
azért nem feltétlen...
17-ért már van hankook... 205 55 r16
az már több, mint elég.
20k egy dunlop, ami kb. a top3-ban benne van.
23k egy michelin p3, a no1 kb.
nekem is ez a dilemma most, de egy darabig kihúzom a nyárin városban
-
Declare
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
XD ....marmint bmw xd

egy kis teli kellemetlenseg es cementes zsak siman belefer a bmw elmenybe
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Declare
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Pici lejtövel megvan a 210
na de pont ez az, hogy a nagyobb sebessegindexü gumi (240km/h) az olcsobb es a kisebb sebessegindexü (210km/h) a dragabb
csak azert kerdeztem, mert hatha a 210 es sebessegindexü talan lagyabb mint a nagyobb sebessegindexü.....nem tudom....mind1, nem emiatt fogok almatlanul forgolodni, csak azt hittem van erre valami logikus egyertelmü magyarazat es egyböl megtudom, hogy melyiket "kell" vennem. Ezek szerint ez nem lenyeges.DOT-ra köszi Neked is, nem parazom akkor emiatt sem, csak hallottam mar olyat, hogy extra giga akcios gumi azert volt extra giga akcios, mert amugy mar 4 eves volt
de itt nincs szo erröl 
-
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
Lekopott mint a szél?
Mennyit ment el kb?
Nekem ha 30000-et elmegy akkor már elégedett leszek. -
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
www.kocsigumi.hu
Tőlük vettem Dunlop BluResponse-t 15390-ért 195/65/15 méretben.
A Goodyear szintén ennyi. -
válasz
ANDROID???
üzenetére
+1
@kornelka: Misi, Conti nagyon megéri ebben a méretben a felárat a tartósság okán.
-
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Dunlop semmivel se rosszabb, sot nyariba veri oket a legtobb tesztben.
Nedvestapadas A fogyasztas B kategoria az en meretemben, es sok teszt gyoztese.
Ja es nem kicsit olcsobb, mint a conti vagy michelin. -
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
jah, pc5 volt a suzukin.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Értem, kíváncsi leszek mit mond majd a szaki.

-
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
conti pc nem túl merev falú, azért tűnhet buggyosnak, laposnak.
ellenben pl. egy dunlop sp bluerespone sose fog buggyosnak tűnni, olyan merev a fala.mod: nekem nyárra kell majd még valami jó gumi 205/55 r16-ban, dunlop sp blurespone-on gondolkozok.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ANDROID???
üzenetére
Az lehet zavaró, hogy az egyes méreteknek más és más a "normál" terhelési indexe. A 15"-osknál a 88 az még normálisnak számít, a 16"-oknál már 91 a normál. Az terhelési index a "peresség" mértékétől is függ, egy peresebb gumit eleve merevebbre tervezenek/gyártanak.
Minnél nagyobb a gumi mérete, ugye annál valószínűbb, hogy egy nehezebb/nagyobb autóra kerül fel így a terehlési indexük (oldalfal merevségük) is magasabb. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ANDROID???
üzenetére
Az még bőven jó, a 88 nem túl merev oldalfalú.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ANDROID???
üzenetére
Igen, az összes XL gumi ilyen.
-
LógaGéza
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Akkor írd be ide, és itt már piros - 2,76% az eltérés, egyik oldalon 3% a határ, másikon 2,5% - mondjuk, ha belegondolok, hogy a télim meg 195/65R15, az is 3,09% - és ezt most vettem észre

Nyárira három opciót néztem:
Toyo Proxes T1-R 195/55R16 91V XL - 21490/db
Toyo Proxes CF2 195/55R16 91V XL - 24390/db
Falken Ziex ZE914 205/50R16 87V - 24090/dbToyokból csak XL van - viszont a T1-R mintája másabb mint a többinek, és nem tudom, hogy jobb-é vagy rosszabb. 195/55R16 is benne van a váltóméretbe.
-
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
mert állandóan trollkodott.
szerintem véglegesen kellett volna. -
norrberth
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
Volt már aki tett!!! "Van aki nem sajnálja a képeket" [link]
-
norrberth
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
Háát a mintázatából adódóan semmi oldaltartása nem volt hóba, havas úton borzalmasan csúszott.. komolyan mondom a nyári gumi is tudott annyit. a profil mélysége nagyon kevés volt már újonnan feltűnt .. szerintem nem tudott úgy kapaszkodni a hóba, mintázata kemény vót mint a kü
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem is kopott mondjuk.
a Nokian mint a vaj! hát azért van ilyen nagy mellényem mert nekem volt már W+ gumim 2003 ban! és iszonyat jó volt hóba, csak hát ki akartam próbálni más gumikat is.. mert mondom biztos van ettől jobb is aztán a mosoly az arcomra fagyott mikor a Michelin fele annyit nem tudott.. havas/jeges uton

-
giigz
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Mivel minden felületen máshogy viselkednek az abroncsok, ezért ha a Barum bizonyos körülmények között jócskán veri a TS850-et, Michelin-t, stb. akkor akár a TS850 első helye (ami korábban már megdőlt az itteni tesztben) veszélyben lehetett volna. Persze a teszt alapból tele van megmagyarázhatatlan érdekességekkel, ellentmondásokkal.
Kíváncsian várom, de ebből a tesztből megint nem tudunk messzemenő következtetéseket levonni. (Szerencsére a több száz/ezer/tízezer felhasználói vélemény miatt nincs is ilyenre szükség, a dolgok jelen állása szerint még jó sokáig nem fogunk kapni igazán jó gumitesztet)
-
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Persze...
-
giigz
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Vredestein, Dunlop, Nokian kimaradt, sok érelme lesz ennek a tesztnek is

Goodyear UG9 viszont ott van a szeren, csak nem véletlen mondom már mióta

-
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
ANDROID???
üzenetére
Hát, a Continental TS850 itt eléggé leszerepelt 1-2 tesztben

Pedig pont holnap tetetném fel... -
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
ford gyári.
semminél jobb.
ha profiknak kell, akkor mind1 mi van rajta, ez csak a kis suttyók ellen véd, akik néznek más autót a szomszéd utcában helyette. -
raczger
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Igen -
bandigno
senior tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Mostanság már nem közlekedem sokat télen, azt is inkább városban! Ritkább már az országút, autópálya, stb! Épp ezért is csoportosítottam át az összegeket ilyen-olyan szempontok alapján, magyarán "nagy tudású" gumira nincs szükségem, mivel nem használnám ki, bár ez relatív! Mindig jól jön a kiváló prémium kiszolgálás

Ha leszakad 40-50 centi hó, akkor meg úgy is be van b...va, nem mozdul ki szívesen az ember kocsival
Összegezve nem megyek napi 150-200 km-t, talán egy héten max! -
giigz
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Ja sorry, meg sem néztem mind a 3 linket. Ár/érték arányban a Firestone Winterhawk 3 a nyerő, tudásra pedig a Nokian és Vredestein, de a Firestone sem marad le sokkal, az is egy tökéletesen használható gumi

-
bandigno
senior tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Köszönöm, megrendeltem közben már a Firestone-t, remélem azzal is elleszek! Máshol is dicsérték!
-
giigz
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Firestone Winterhawk 3 nem normális? Múltkorában még te is elsőszámú ajánlásként írtad

Jó a WR D3, de nem csak az a gumi létezik, lehet venni másfajtát is, ami legalább olyan jó lesz

(#7075) bandigno: Igen, a SnowTrac 2 is kiemelkedően jó gumi, több ismerősöm is jár még olyannal, egyrészt nagyon jó a tapadása még sok év után is, alig kopik, és nem is repedezik ki, megmaradt a rugalmassága. Nagyon jó minőségű gumikat gyárt a Vredestein, ezért mondom én, hogy nem minden a teszt, nézni kell a minőséget, tartósságot, kopást, tapadást, árat, mindent, nem csak egy tényezőt. Nekem a SnowTrac 3 van, múlthéten raktam fel, igaz még ma is 15 fok volt, de szárazon is tökéletes, autópályás szakaszom is volt, nagyon szép az egyenesfutása, a kormány könnyen forgatható, és már korábban is észrevettem, hogy egyrészt a régi nyárinál, régi télinél (Sava, Kormoran) és a Vredi nyárinál is jóval, tehát kb. 3 decivel kevesebbet fogyaszt, és ugyanazon sebesség tartásához kevésbé kell lenyomni a gázpedált.
Egyszóval a SnowTrac 3 nem véletlen lett tesztgyőztes és a legnépszerűbb téligumi.
Valószínűleg az újonnan megjelent SnowTrac 5 gumijuk is sikerszéria lesz, az eddigi tapasztalatokból és a mintájából kiindulva biztosan.
-
Rellind
senior tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Köszönöm. Tudom hogy kijön... kérdés az melyiket vegyem
Gyűjtöm egyenlőre az infokat,tapasztalatokat.... 
-
Rellind
senior tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Köszönöm.
80ezernél nem akartam többet költeni ezért a Kumhot néztem illetve a Hankook 2 91T W442 amire még gondoltam.... (Barum Polaris3 esetleg?)
-
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
Az akciók között...
-
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
használtba gondolkoztam első körben, de 40 körül csak 2010 előtti DOT-al voltak, az meg lutri.
50-60 volt az 1-2 szezont futott normális gumi, de akkor ez már inkább megérte így.
gyakorlatilag az összes tesztet megnyerte. -
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
nem akartam ennyit adni érte, de ezt nem lehetett kihagyni.
legalább így a gumin nem fog múlni semmi. -
TayRol
nagyúr
válasz
ANDROID???
üzenetére
Maradok valami magyar cégnél, nem azon a pár ezresen fog múlni.
-
TayRol
nagyúr
válasz
ANDROID???
üzenetére
Ez nem olyan régi gumi, csak nincs dot 11-es belőle. Akkor lehet jövő havi fizunál megveszem, aztán tavaszig elfér itthon.
-
TayRol
nagyúr
válasz
ANDROID???
üzenetére
Ó, zsír, köszi.
-
sfefe
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
azt tudom, hogy a dot szambol tudom mikor gyartottak de ha megyek a gumishoz es mondjuk tavalyi es nem idei gyartmany az mennyire baj?
-
Doki16
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
Ilyen jók ezek a Nokian gumik? Van valakinek személyesen ilyen, hogy ennyire ajánlott?
-
giigz
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Nekem mindig igazam van

-
sfefe
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
En jovoheten penteken veszem/rakatom fel a gumikat. Reggel 1/2 7-korul megyek dolgozni delutan/este 5-6 korul indulok haza, akkor meg mar hidegebb van mint 7 fok igy szerintem nekem mar ido van.
( igy ha napkozben van pl 11-12 fok nalam nem szamit ) -
giigz
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Semmi okod nincs aggodalomra, az is jo gumi, a nagyok azert tudnak gumit csinalni, elvetve fordul elo hibas barmelyik gyartotol, nagyon-nagyon ritkan. WR D3-rol csak jot hallani, te is jol jarsz vele.
-
giigz
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Foszlás, szakadás, futófelület leválás, púposodás, stb.
Ezt most nem a Nokian-ra írtam konkrétan, több gumigyártónak is volt 1-2 gyengébb szériája vagy selejtes gumija, ez benne van a pakliban. A gumis ismerősöm Goodyear gumikat nem ad el már sok éve, mert régebben egymás után mentek vissza hozzá valamilyen problémával, de azóta a GY is rendben van, 1-2 rossz szériája volt. Jelenleg nem tudok rossz vagy veszélyes szériáról, igaz csak a sláger gumiknak néztem utána. A gumis ismerősöm szerint a Vredestein az, amelyik jelenleg 100%-osan megbízható minőségileg, ezért ő is mindenkinek ezt ajánlja, többek között én is emiatt vettem tőlük téli-nyári szettnek Vredestein-t. A Vredinél most nagy dolgok mennek, az Apollo megvette őket, stb. az Apollo is terjeszkedni akar egész Európában, itt lesz nálunk gyáruk, stb. nem adhatnak ki rossz gumit a kezeik közül, azzal megpecsételnék a sorsukat. Tehát SnowTrac sorozat, Sportrac sorozat, Ultrac, Quatrac, Wintrac, mindegyik gumijuk rendben van, nagyon jó tapadás, nagyon jó minőség, jó ár. Nyilván nem véletlen ajánlgatom a Vredestein-t.
-
Tomics
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
Nem mondanám, van amikor sportosan de inkább eco módban. Majd rámérek, neked van profilmélységmérőd, vagy mivel méred?
-
viktor82
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Köszönöm mind kettőtöknek ,nokian-t választottam már csak az a kérdés érdemes-e várni 1-2hetet haver most vett bristonet tavaly decemberi gyártás

-
raczger
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Már feladtam a hirdetést, nem szarakodok a cserével, még több pénz megy el, már fel lett téve a felnire, kicentrírozva, másik gumi megrendelve. Most csak reménykedek, hogy nem bukok rajta túl sokat.
-
giigz
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Persze, én látom rajtad, hogy segíteni akarsz, csak szimplán néha kell még 1-2 részletet tisztázni.
Az egy jó oldal egyébként, viszont régebben a leadott véleményeknél (minden guminál) volt egy értékelés szám szerint, ez már egy jó ideje megszűnt, így azért annyira nem "pontos"...
-
giigz
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Nálam egy gumi "jóságát" számos tényező befolyásolja. Leírtam már párszor, de az elmúlt kb. 1 évben kezdtem foglalkozni a témával, és rengeteg tesztet, honlapot, cikket olvastam a gumiabroncsokkal kapcsolatban, és a felhasználói véleményeket is követem. Azt is leírtam már jó sokszor, hogy nem egy tesztből kell kiindulni, az nagyon félrevezető lehet, ennek a miértjébe most nem nagyon mennék bele. A tesztek tájékoztató jellegnek tökéletesek, de egy teszt alapján nem lehet megállapítani "pontos" erősorrendet. Az sem mindegy, hogy valaki mennyit megy vele, mi számít neki, esőben tapadjon jól, szárazon tapadjon jól, közvetlen legyen a kormányreakció, lehessen vadászni a kanyarokat, halk legyen, olcsó legyen, stb.
Pl. te azt látod a tesztben, hogy a Firestone Winterhawk 3 milyen jó helyet ért el, ráadásul olcsó is, ezért már ajánlod is másnak, ezzel úgymond félrevezeted. A mi esetünket figyelembe véve, ha nekem ajánlanád azt a Firestone gumit, és megvenném, igencsak rosszul járnék vele, mert a szezon alatt 15k km körül belemegy, tehát lehet 3 év múlva már nem lenne rajta elég profil, míg én azt is nézem, hogy milyen a tartóssága, és 60k km múlva is legyen rajta 7 mm, amivel el lehet járni hóban és esőben is. Ezért is amikor valaki mondja egy gumira, hogy bezzeg jobban tapad mint a másik, lehet 2 év múlva már semmit nem ér vele, mert akkor már 5 mm vs. 7 mm-nél totál más lesz a helyzet.
Viszont a Firestone gumi amit írtál, lehet tökéletes egy olyannak, aki keveset megy vele, arra kell neki, hogy elguruljon valamin az autó pár évig biztonságosan.
Nálam akkor lesz egy gumi jó általános használatra, ha elterjedt, sok tesztben szerepelt, sok felhasználói véleményt lehet találni róla az interneten, és ezek a vélemények általánosságban megelégedettségről és jó tapadásról, minőségről szólnak.
A Firestone esetében ez nincs meg, alig van róla pár vélemény, tesztből is csak vagy 3 darabot találtam. Mivel lehet választani olyat is, amiről több száz/ezer elégedett vélemény van, ismert a tudása, nem csak 1 teszt alapján lehet rá mondani valamit, én inkább azt választom/ajánlom.
Ezért is 175-205 méretben a Nokian WR D3 talán az egyik legjobb gumi (Vredestein SnowTrac 5 mellett), olcsó, rengetegen adtak le róla véleményt, teszteken is jól szerepelt, és bátran lehet állítani, hogy jó lesz a tapadása. Egyébként amiket írtál, mind jó gumi, bátran meg lehet venni mindet, csak a felhasználás jellege lesz a végső döntés tényezője.
(#6817) raczger: Hát igen, pont pár napja volt erről szó Renault topicban, van olyan verzió ahol kisebb fék van, de a ph2-nél már nagyjából mind csak 15"-tól megy rá.
-
viktor82
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Már nézegettem a firestone-t nagyon jó árban van szerintem is az lesz a megfelelő nekem,köszi a segitséget!

-
viktor82
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Conti lenne 210euró szállitásal mondjuk a barum meg 165euró nem kis árkülönbözet megér nekem ennyit? kb 2000km-et megyek télen!

-
viktor82
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Egy skoda octavia facelift-re lesz 195/65x15 a téli felnijeim, adac tesztében a continental a nyerő

-
viktor82
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Informálódtam az üzletnél igérte a srác,hogy az árak nem változnak!Akkor jobb ha én is megrendelem,csak azt nem tudom ,hogy continental vagy michelin!

-
Manitou
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Ja, tudom, azért is nézem a 175/65-öst most inkább. Jelenleg 185/60 van. De a 175 olcsóbb is

Mondjuk conti TS850 se sokkal több mint a D3 -
Manitou
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
185/60R14 vagy 175/65R14
Jah a Nokian valamivel olcsóbb lenne. -
Tomics
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
gumiabroncs.hu
nekem jó a sima verzió is, a héten hozzák
-
giigz
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Van egy sima és egy XL változat, amit másodjára linkeltél az az XL, erősített oldalfalú, viszont az az érdekes, hogy mindkettő 88-as súlyindexű.
-
giigz
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Szia!
A Nokian WR D3 egy jóval elterjedtebb típus, nagyon el lett találva, és jobb is, mint az említett Firestone. Egyértelműen a Nokian-t célszerű választanod.
185/60R15 méretben itt van 16.490 Ft-ért ingyenes szállítással és kátyúgaranciával.
205/55R16 méretben itt van 22.970 Ft-ért ingyenes szállítással és kátyúgaranciával.Persze ha találsz olcsóbbat akkor onnan kell venni, én most mindkét méretre ezt a boltot találtam a legolcsóbbnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 16GB 1TB FHD+
- Samsung LH55CSPLBC 55" LCD monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nálam még volt mikor a D4-et vettem, nincs 1 hónapja (október 08).

A lényeg hogy ne kontárok legyenek, amint lehet veszek majd lemezfelnit, de most spórolás van.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)