Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Qru által linkelt keresőben nem tudom megadni az összes paramétert, mert a felnimen csak a fotón látható infók vannak... A többi honnan derül ki? Középsőfurat meg osztókör amire konkrétan gondolok. Kívülről így néz ki.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MPowerPH #43490 üzenetére
Az úgy oké. Legyen számla a felrakásról is (tudom ott nem nemzeti sport az adókerülés) mert az kellhet az esetleges gariztatáshoz.
Haver most járt így, hogy vett egy téli szettet de szálszakadásos amit nem cserélt a gyártó mert nem tudta igazolni számlával, hogy szakszerűen lett felszerelve.#nincsbennetarcsi
-
-
MPowerPH
félisten
válasz Zsombe #43482 üzenetére
Lehet veszek Conti TS 860 -ast... £40 -el kerulne tobbe egy helyen, mint a Hankook. Igaz DOT 2017 -esek, de zsir uj szett, gondolom beragadt raktarkeszlet. Nem hiszem, hogy sokat oregedett...
Gordulesi ellenallast neztem, Hankook -e eleg gatya, Conti meg ott van az elejen abban is. Azert fogyasztasban biztosan meglatszik...Don't Tread On Me
-
Zsombe
senior tag
-
-
Wyll
őstag
válasz tboy93 #43449 üzenetére
Na kinéztük, ez lenne a cél felni a kis Yarishoz. A BBS elvileg jó minőség
Két kérdés:
(1) 5.5J helyett 6J a mérete, ez ugye azt jelenti, hogy fél collal szélesebb a felni, ez jelenthet problémát? Felmegy rá a 175/65R14 kerék?
(2) Az agymérete (ez nem tudom mit jelent) ennek 60.1, a miénk meg gyárilag 54.1, szintén az a kérdés, hogy baj-e ez az eltérés?Illetve ez a kettő együtt így már nem túl nagy diffi? Jó lesz ez így?
Laikus vagyok, tudom2ozzmexy (43450):
Köszi az ajánlást, messze a tiéd lenne a legolcsóbb megoldás, de bnőm mindenképp alufelnit szeretne[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
DEJVID
őstag
Köszi, megnéztem mindkettőt, az én feltételeimmel nem sok minden volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz DEJVID #43474 üzenetére
Ez tud magyarul is és korrekt webshop: https://maar-wheels.hu/
#nincsbennetarcsi
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 1-2 felnis oldalt? Amiket a google elsők között felhozott, szerintem már végignéztem. -
őstag
A Nexen N'Blue 4Seasons és a Firestone Multihawk Gen 02 között vacillálok. 175/65 R14 a kiszemelt méret. A Nexen kiegyensúlyozott, a Firestone teljesen új, jobb teszteredményekkel, feltételezetten hamar öregedő keverékkel, bár nagyon megy mostanság a Bridgestone anyacég.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
bazsimano
őstag
válasz 2ozzmexy #43469 üzenetére
igen...ezeket a gumikat majd le kell szedetnem...
amugy a szallitashoz, konnyebb ha leengedem oket? legalabb kisebb helyet foglalnak ha osszenyomom oket nem?
koszi a tippet...majd akkor lehet az lesz...bar szerintem majd ha lecsereltetem, ezek is maradnak a gumisnal megorzesre...annyi helyem nincsen hogy taroljam...bar van egy erkely ami 1 nmes ami semmire sem jo.. -
2ozzmexy
senior tag
válasz bazsimano #43468 üzenetére
Téligarnitúra lesz, nem? Arra tökéletes, szépen leszedte a gedvát róla, majd tavasszal vegyél egy ilyen "alufelni javító szettet" ( [link], csak ne innen ), szépen a karcokat, meghúzás nyomokat lekezeled vele és örökélet+5nap. Nem olyan rondák, használt, de legalább nincsen szétpadkázva és nem tudom róla megmondani hogy hölgy vagy férfi tulajdonostól vetted és a bazalt szegőkő sem szedett ki belőle centis darabokat. Rendelj hozzá aliról kupakokat, télen úgyis szeretnek ezek a műanyag vacakok elfáradni meg az útszóró só is megkapja őket pár szezon után.
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
ginola
addikt
Lemezfelniből melyik "márkát" javasoljátok, ami tényleg jó?
-
rbalint88
addikt
válasz 2ozzmexy #43465 üzenetére
Es ezert jar a legtobb nemet es osztrak a legolcsobb kinai fos gumival vagy negyevszakossal, mert a muszaki miatt el kell dobalni... sogor is most vett uj teli garniturat, hogy atmenjen a muszakin a kocsija. Ja meg az itthon “patika” es “ez szalon allapot” autohoz kapott egy A4-es oldalnyi listat, hogy akkor miket kellene cserelni...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz raziel01 #43459 üzenetére
Keveritek a szezont a fazonnal. Műszakin nem megy át 4 évesnél öregebb gumival az osztrákoknál, ha 6 évesnél öregebbel elkap a rendőr akkor a legközelebbi gumishoz elkísér és addig nem enged tovább amíg nem veszel rá újat. 4mm profilja minimum legyen, mert van náluk a kitolós mérőke és mostmár hólánc is kell, amit ha kéri fel is kell tenned, időjárástól függetlenül, ha az osztrák rendőr kéri akkor meg kell mutatni h fel tudod tenni, érdemes gyakorolni...
Az osztrákot a Michelin baromsága nem hatja meg, ő a DOT számot nézi, náluk pedig nem lehet eladni túltárolt gumit csak rém akciósan...Nem kell rajta meglepődni, ők ilyenek na. (amúgy itthon is bevezethetnék ezeket)
-
bazsimano
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz tboldi #43462 üzenetére
Lehet megrendelem a Hankookot.... Ahogy a review -eket nezem, top 5 -os guminak irjak, kicsit magas a gordulesi ellenallasa, es zajos, egyebkent meg jo minden masban. £276 a szett, meg talan kapok ra par % kedvezmenyt kuponnal. Ezt utana nem lesz nehez elpasszolni.
Olcson megusznam, ha ezen a sz@ron nem 17" -os felnik lennenek. 16" -ban eleg olcso ugyan ez a gumi.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Talaltam 4 markat/tipust, ami meg szoba johet.
Firestone WinterHawk 4, Hankook W452 Winter I*cept RS2, Falken Eurowinter HS01, Yokohama BluEarth-Winter (V905)
Vagy meg 1 helyen van Pirelli W210 Winter SottoZero Serie 2 hasonlo arban.
Szoval ezek kozul melyik?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #43458 üzenetére
Rugozok ezen, mert gumira mindig adtam, nem sajnaltam ra a penzt. Bomosre dragabb volt egy garnitura, mint amennyiert az Accordot vettem.
Csak most sajnalom, mert tudom, hogy megy a haztol, es a kov. autora ez a meret sajnos nem megy fel.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz rbalint88 #43457 üzenetére
Ennek meg utana nezek akkor, mert a Conti az megis premium, es szerintem valami beragadt stock lehetett, amit keson adtak el, mert kb. 8,5mm a gumi gyari profilmelysege is.
Vagy attol meg ez mar kuka?Csak ennyit talaltam.
"Austria
Winter tyres – MANDATORY*
*Note: Between 1 November and 15 April and at times outside these dates when there is snow, slush or ice on the roads. Minimum tread depth is 4mm.
Snow chains – REQUIRED (should be carried and used as dictated by local signs or road conditions. Reduced speed limits may apply)."[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz rbalint88 #43455 üzenetére
Opsz, az auto lemaradt. Egy 2007 -es Honda Accord sedan. Lesz 2db Becs oda-vissza meg Karacsony elott, es lehet Karacsonyra is autoval megyek haza.(az meg plusz 4400km)
De az auto mindenkeppen megy eladasra Januarban.Az auto erteke itt kint pont annyi, mint a ra vasarolt nyari gumi garnitura x2. Persze barati aron szamolva, es valszeg azon meg nem bukok, mert annyival tobbert elviszik. De a plusz gumit nem adom az autoval, az mar nem lenne megfizetve. Angolt nem nagyon erdekli, hogy van hozza teli gumi, tojik ra.
Ha ezt tudom, es kozlik velem, akkor valszeg nem nyari gumit veszek ra, hanem valami 4 evszakost. De ugye ilyen az en szerencsem.
Az emlitett Conti szett az felejtos? Azt tudom, hogy az osztrakok nezik a profilmelyseget, es 4mm alatt mar buntetnek, hiaba van teli gumi. De a DOT -al nem vagyok tisztaban.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
rbalint88
addikt
válasz MPowerPH #43454 üzenetére
ha kompakt kategóriánál nagyobb, ill ~1400kg-nál nehezebb autóra akarod rakni, akkor szerintem inkább jobbat vegyél. gondolom pályázni fogsz vele, nekem ott nem ad elég stabilitást. puha az oldalfala, olyan bizonytalan, rossz érzés vele menni. és megküzd a nyúlmókusokkal, múltkor 80-nál sikerült megvillogtatni a kipörgésgátlót közepes fordulatról gyorsításnál...
nem tudom milyen értékű autó, de ha veszel rá egy top kategóriás gumiszettet, szumma 50ezerrel kerül többe. max kirakod annyival többért az autót... -
MPowerPH
félisten
Hali!
Kell vennem teli gumit, bar nem volt tervben erre az autora... Hasznaltat kilovom, mert alt. ami jo profilu, az mar 4-5 eves. Ma megneztem egy szett Conti TS860 -ast, 8-8,5 -os profilmelyseggel, de mindegyik 2016 36. heti. Jol gondolom, hogy ezt inkabb hanyagoljam?
Kb. 8000km -t megyek veluk 3 het alatt, aztan eladom az autot, szoval nem akarok nagyot bukni... Foleg, hogy most vettem ra egy szett Asymmetric 5 -ot...225/45 R17 -ben keresek. Barum Polaris 5 vallalhato? Ennyibe lenne az emlitett Conti szett is, igaz szerelessel egyutt.
Sailun ICE Blazer Alpine EVO -t irtak UK forumon, de egy lopott mintat latok benne, es nem gyozott meg az 1-2 teszt, amit olvastam rola.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
bazsimano
őstag
válasz 2ozzmexy #43386 üzenetére
Nah felnitisztitas elso körön túl vagyok!
Fotók nem készültek még...majd lesznek
Első körbe annyi volt, hogy a ház mélygarázsában szépen befujtam a felniket sonax xtremel aztan hagytam es utana johetett a sikalas ...ugy ahogy az első réteg "retket" leszedtem egy oras procedura volt...
masodik körre a magasnyomasut tervezem...ott is egy adag sonax es johet a magasnyomasu..de erre meg sort kell keritenem...ido/es helyet talalni. Itt inkabb az ido a necces -
hentes555
senior tag
válasz 2ozzmexy #43442 üzenetére
Köszi szépen a választ, valóban, az összefoglalót elfelejtettem elolvasni, elnézést mindenkitől.
Gumiból lehet az Apollo all seasons marad, legalább egyforma lesz mind a 4. Most egyébként egy 2909-es DOT számú Matador van rajta, már van rajta néhány repedés, úgyhogy amint lehet cserélve lesz...
Már csak egy normális szervizt kellene keresnem Debrecenben, ahol megcsinálják a felszerelést-centrírozást-futómű beállítást. Meg esetleg egy fékfolyadék cserét, mert van egy olyan enyhe sejtésem, hogy 2003 óta az van benne, amit a gyárban beletöltöttek."Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Alufelnit szeretnénk venni a párom Yaris-ára (1.3VVTi, 2005-ös, P10-es), hogy ne a gumit kelljen mindig felteteni és levetetni ugyanarra felnire/-ről.
Téli gumi már van, 176/65R14, ehhez kéne egy semmi-extra alufelni.
A wheel-size.com adatbázisa alapján 5.5Jx14 ET45 kell nekem, 4×100as osztókörrel.Honnan érdemes vásárolni? Mik a jó boltok, ahol normális árak vannak? (Esetleg használtat is érdemes nézni, vagy az felejtős?)
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
MC Pite
veterán
válasz MasterMark #43446 üzenetére
Igenis, meg nem is. Valahogy soha nem felejtem el, mert kormány csak mozgó/haladó autóban tekerünk. De fura, hogy sokan (többség) nem így teszi, kormányszervót és gumit szétbaxva. Sőt, sokan még egy Y végén a visszafelé tekerést sem csinálják, amit végképp nem értek hogy a fenébe nem jöttek még rá hogy úgy célszerűbb... Na mindegy, vannak ilyen talányok
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
2ozzmexy
senior tag
válasz BigBlackDog #43444 üzenetére
Annak idején a faterom mindig lecseszett ha parkolásnál egyhelyben tekertem a kormányt (meg gyerekkoromban is amikor még csak játszottam a 120L-ben), mert "szét b***od a gumit..."
Már értem miért mondta. Én értem h nem megoldható sokszor (tapasztaltam én is) hogy parkolásnál se tekerjük állóhelyzetben a kormányt, de hogy ennyire gyalázatosá tegyen egy gumit... mellesleg még az idegen tárgyat sem hagynám ki, lehet átment vmi fémtörmeléken és észre sem vette, de ahogyan elnézem a sérüléseket még a murvát vagy élesebb kavicsokat sem zárnám ki...
Kuka mindkettő, ne akarja a kedves tulaj megtudni mi lesz ha az a repedés átszakad... padka, árok, gombászás...[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz BigBlackDog #43424 üzenetére
Elárulod hogy mit kell nézni, mert ezen én látok több problémát is...
A hosszanti repedések miatt kuka, ha jobban megnézitek (koncentrikus körök) meg van a megfejtés:
Üzenem a tulajnak hogy álló helyzetben nem tekergetjük a kormányt mert ez lesz! Az abroncsok futófelületét nem oldali irányú terhelésre tervezték...[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz hentes555 #43432 üzenetére
Ezesetben be kell menni egy lézeres futómű állításra és majd ők belövik, de minél hamarabb mielőtt az új abroncsot is félre koptatja...
A Swift könnyű, ezért kapar el, de el kell hogy keserítselek, a trabantot is nyikkant még a gumi 2-esben, pedig az nem volt egy erőgép...Mellesleg idéznék az összefoglalóból: "Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!"
Kérdezz bátran, mert mi sem az anyatejjel szívtuk magunkba a tudást, hanem kérdeztünk.
A hova kell tenni a jobb abroncsot kérdésre pedig a válasz szintén az összefoglalóban van, de ez inkább vezetéstechnikai kérdés. Ha a gumist kérdezed ő előre fogja ajánlani, mert ott hamarabb kopik, így hamarabb mész vissza a pénzeddel hozzá...
Azért kell hátra tenni (és most idézem a Gyula bá' vezetéstechnikai trénert): "ha az elje libeg el azt megérzed a kormányon, elveszed a gázt és visszaragad, de ha a hátulja megy el ordítod h b***a+ és mész a málnásba..."
Úgyhogy biztonságilag mindig a jobb állapotút tesszük hátra, pont. Gondolom ezt nem tanították amikor a jogsidat csináltad..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Kornel
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz FollowTheORI #43439 üzenetére
Nem én használom, de esélyesnek gondolom, hogy volt kavicsos/földes úton is használva. Csak érdekes, hogy a hátsó kettőn nem látszik. Ezek szerint a kormányzott-hajtott tengelyen lévő gumik ennyivel érzékenyebbek?
-
nagyúr
Nekem úgy tűnik, hogy olyan helyen jártál vele, ami ennyire megviselte.
Merre jársz a kocsival?
Gyakran jársz földúton ami teli lehet mindeféle szirszarral? Vagy kavicsos helyen?[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
hentes555
senior tag
válasz MasterMark #43436 üzenetére
2003-as swift alap, semmi gti vagy ilyesmi.
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
MC Pite
veterán
Ami nem is értem miért szokott egyáltalán kérdéses/elhanyagolt lenni... Nem több 1-2 tank üa áránál, és idáig erre e területre 0 Ft lett költve, ezért is baxta szét a gumit.
Bici: Gazdaságos a Hankkok vagy Nexen téli, vagy Nexen 4S télnek, vagy Hankook 4S egész évre, ha nincs még mindig sima Quatrac a méretedben.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
hentes555
senior tag
válasz MasterMark #43433 üzenetére
Mármint az autó vagy gumi milyen típus?
-
félisten
válasz MC Pite #43428 üzenetére
Okés, köszi!
Peugeot 306. 14/65/185 jó állapotú (de nem új) nyárigumi van a könnyűfém felnin.
Van acélfelni is, de az elég rozsdás. Nem tudom, hogy melyikre kéne tenni. Holnap csinálok fényképet róluk.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
MasterMark
titán
válasz hentes555 #43432 üzenetére
Kerékdőlést meg mégritkábban lehet állítani hátul, még azoknál a típusoknál is ahol állítható. Inkább csak az összetartást lehet állítani.
Ha a belső fele nagyon lekopik, akkor nem a kerékdőléssel van baj, hanem nagyon összetart.
szerk.: Ja látom a külseje kopott, akkor pedig nagyon széttart valószínűleg.Milyen típusról van szó?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
hentes555
senior tag
Köszönöm a gyors válaszokat.
Elvileg a kerékdőlés nem fasza, mert a gumi külseje észrevehetően jobban kopik, mint a belső fele.
Ha cserélni kell, az max. párezer forinttal dobja meg a költségeket, nem ilyen tizenezrek nem?
Bocsi a noob kérdésekért, nem nagyon értek hozzá."Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
MODERÁTOR
válasz hentes555 #43429 üzenetére
Azért, mert az átlag sofőr sokkal nehezebben fogja meg az autót ha a hátulja csúszik meg, ezért oda érdemes rakni a jobb állapotban lévőt.
A csavarok be lehetnek rohadva, ezzel is számolni kell. Lehet, hogy gond nélkül beállítják, lehet hogy cserélni kell valamit, előre nem lehet megmondani.
-
MasterMark
titán
válasz hentes555 #43429 üzenetére
Azért kell hátulra rakni, mert ha nem ott van és megcsúszik akkor nem fogod tudni megfogni az autót.
Igen, ha be van rohadva az állítócsavar akkor szinte biztos, hogy beletörik, szóval azt majd cserélni kell.
Már ha egyáltalán állítható hátul a futómű, mert a legtöbb autónál nem az.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
hentes555
senior tag
válasz Dluinet #43423 üzenetére
Hülye kérdés, de miért a hátsóra célszerűbb a jobb gumikat rakni? Így első átgondolásra a kormányzottakra raknám a jobbat pont a kormányzás és az elsőkerekes hajtás miatt.
Ja, és még egy kérdés. Múltkor voltam egy szerelő srácnál, aki mondta, hogy érdemes lenne beállíttatnom a hátsó futóművet, mert szarul állnak a kerekek, ez mondjuk látszik is a gumi kopásmintáján. Na de a lényeg, hogy azt mondta, ilyen korú (17 éves) autóknál az állító csavar be szokott lenni rohadva, nem lehet kicsavarni ahogy kellene, így flex és onnantól szilent+egyéb dolgok cseréje. Ez tényleg így van?"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
MC Pite
veterán
Öhm... Vagy adsz infót hkgy milyen autó milyen felhaszbáls, és dobunk 1-2 altentívát, vagy tyrereviews.co.uk és átfutod a teszteket. Télit, vagy télre télues négyévszakost, vagy ha nem fiatal és jó a nyári, akkor egy négy évszakost egész évre.
Biztos higy nem bíznék abbannmi vn angumisnál, mert nem.gazán vannraktárkészlete, és olcsó fosok szoktak sajna gumisnál lenni/ajánlottak lennni a gumis által.Ha már tudod mit akarsz venni, megkérded a gumist mennyiért tud; és ha nem sokkal drágábban mint neten, tőle rendeled meg.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Kornel #43426 üzenetére
Asszem, hogy az autóval egy idős volt a gumi is (2.5 éves). Ami érdekes, hogy a hátsó kettőn semmi ilyen nyomot nem láttam, csak az első kettőn. Akkor jövőre esélyes, hogy csere lesz. Egyébként egy Dokkeren vannak, ami munkásautóként funkcionál (elől 2.4, hátul 2.9 barra fújva -ennyi az gyári érték-). Túlterhelés nem lehet esélyes így sem?
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Durva, ez öregedésnek korai, túlterhelés gondolom nem volt, így leginkább gyártási hiba lehet. DOT számot nézted.
-
félisten
Sziasztok!
Ideje feltenni téli gumit a hetek óta nem használt autóra.
A kérdésem, hogy ti hogy szoktatok választani?
Most először kell gumit vennem. Azt rakom fel, ami van épp a gumisnál, vagy viszem én?
Hogy csinálják ezt a gyakorlottak?Ezen kívül van pár kérdésem:
Van az üzemenyagfogyasztás és a fékút besorolása.Fékútban menniyre kritikus, hogy A, B, vagy C jelőlésűt veszek? Mekkora a különbség?
Egy 300-at érő autóra kell vennem gumit, és nem akarok elszállni árban, de azért biztonságosat szeretnék dinamikus közlekedésnél is.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Két szezonos nyárigumi (Dacia gyári szerelésű Nexen N'Blue nyári) miért nézhet így ki? Gyakorlatilag mind két első guminak a bordáiban a képen láthatóhoz hasonló, mélyebbnek tűnő repedések (vágások) vannak és van néhány szétrepedezettnek tűnő rész is. Hátsó gumik jobbak profilmélységben is és nem is láttam semmi ilyen repedezést rajtuk. -
hentes555
senior tag
Sziasztok!
2003-as kis autóra keresnék négyévszakos gumit 155/70/R13 méretben, mert mióta barátnőm apukája meghalt, nem sokat jár sajnos az autó, csak mi ingázunk barátnőmmel az egyetem és otthon közt heti 1x, meg max néha itthon bevásárolni, ez évi néhány ezer km-nél nem több út összesen.
Most elől egy Apollo 4G all season van tavaly ősz óta. Hát, oké-oké, de azért néha úgy érzem kicsit hamar elkapar, pedig nem vagyok egy sportos driver, a gumik pedig tavalyiak DOT alapján is.
Hátul le sem merem írni mi van.Szóval kellene két db új gumi, amiket néztem:
Quatrac 5
Nexen 4seasons
Elég húzós, de talán belefér a GoodYear 4seasons gen2.Ezek közül melyik ajánlott? Ha ez fontos, inkább nyáron van használva, de télen sem szeretnék csúszkálni vele.
Illetve gondolom az újat érdemesebb előre tenni, az Apollot meg hátra, nem?
-
eTrade
tag
Sziasztok,
Mai napon végre rakattam fel a téli gumikat, viszont a gumis felhívta a figyelmemet arra, hogy azok egyenletlenül koptak... ha jól emlékszem a belső része jobban mint a külső.
A kérdésem az lenne, hogy a futóműves ezekkel a félrekopott gumikkal is tudja jól beállítani a futóművet? (bocsánat ha túl láma kérdés volt) -
David891
csendes tag
Sziasztok 235 50 r17 téli gumiba mi a legjobb választás?
-
ReFleXx
addikt
215/55 R16ban kellene téli gumma.
Hankook-ot neztem ki, olyan 27-28e Ft / db
Van esetleg jobb gumi hasonlo arkategoriaban?2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
nagyúr
válasz yodamester10 #43042 üzenetére
Énis most kezdtem egy (sajnos) nem P snowproof használatát (nincs az én 205/45/R16 méretemben amúgysem)... azért remélem 3-4 szezont ki fog bírni.
Nyilván most még új a gumi, meg jeges vizes időszak se nagyon volt, szárazon eddig semmi problémát nem tapasztaltam párszáz kilóméter alatt.Amúgy ja a mintája nagyon eltér. Kíváncsi leszek a te tapasztalataidra is, ha majd megosztod és van/lesz mit.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
bazsimano
őstag
válasz szabonagyur #43404 üzenetére
Lehet...
-
félisten
-
bazsimano
őstag
válasz szabonagyur #43401 üzenetére
Hello hello.
Hat lehet nem er semmit, de akkor ugy is adjak el! En xt vasaroltam es yt kaptam, ez nalam legalabb egy hivast meger...ugy ertem az lett volna a fair.
Amugy E/C/72db -
nagyúr
válasz FollowTheORI #43398 üzenetére
Lotus termékek jók, csak nagyon túlárazottak.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest