Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 08:22:23

LOGOUT.hu

Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15059) Kornel válasza rbalint88 (#15051) üzenetére


Kornel
veterán

Egyetértünk.
Ugye tegnap linkeltem a tavalyi budapesti napi középhőmérséklet diagramot, simán van nappal délben 15 fok, de akár még több is télen. Na most itt 100%, hogy jobb a nyári, mint a téli.
Persze lesz majd az a 0,00001%, amikor fagyban, hóban jobb lesz az a teszt győztes premium téli gumi, mint egy medium kategória társa, vagy egy négy évszakos, de akkor a fék, a futómű is 99,99999%-os azon az autón vajon? Saját példa, hogy a bőven csere érett tárcsákra a szerelő simán azt mondta, hogy elmenne még egy betétet. Hát kösz. Futómű ugyanez, másik szerelő szerint is jó az úgy, semmi baja, csak kopog...
Sokkal nagyobb gondok is vannak itthon az autókkal, mintsem prémium helyett csak médium ne adj isten budget gumi kerül fel egy autóra...
Értem én a prémium gumi előnyeit, volt contim, nem is egyszer, azért nem sok gumi tudná szakadó esőben a 150+ kmh/t egy suzuki splashen, de a pc5 igen. De aki budget, vagy medium gumit vesz, az legyen tisztába a gumija hataraival.
Egy szó mint száz, sok összetevős a történet, mindenki a saját igényeinek és pénztárcájának megfelelően válogathat.
Egyébként a gagyi EU label helyett ki kellene építeni egy EU gumi minősítő szervezetet, ami minden EU-ban forgalomba hozott gumit letesztelne es kategóriákba sorolja legalább vizes, száraz, jeges es havas úton. Nem egy nagy agysebeszet, csak akarni kellene.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.