Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelvin
őstag
válasz
Kelvin
üzenetére
Erőt vettem ma magamon és beszereltem a régi ati hd6850-s karimat, hogy kiderüljön az igazság.
Érdekes, mindkét pci-e sínben csak x4-sebességen működött. Igaz drivert-t nem tettem fel hozzá de így is le tudtam csekkolni gpu-z-ben. Gondolom az amd driver hiányától független a pci-e bus sebessége.Szóval mindkét sín rossz lenne vagy a vezérlő? Esetleg bios beállítás? Most már tényleg nem tudom mitévő legyek?...
-
-
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok!
GTX 760ból milyen márkát ajánlotok?
Gigabyteról valami tapasztalat?
+ 4GB os kártyát érdemes venni 760ból? -
Kelvin
őstag
Csináltam egy tesztet gyorsan, hogy vajon mennyire gáz ez a x4 sebesség.

Ugy nézem átlagos gtx770 -es eredményt kaptam. Itt meg a hiba:

-
Kelvin
őstag
válasz
Kelvin
üzenetére
Keresgéltem de nem igazán találtam meg az okát.
1 PCIe 3.0 x16, 1 PCIe 2.0 x16 az alaplapomon ez a két csati van.
Jelenleg 3.0 x4-ben működik, ha átrakom a másik csatlakozóba és ott esetleg 2.0 x16-on menne, az előrelépés?
Nem igazán szeretném emiatt szétbontani a házat és visszavinni az alaplapot. Főleg ha esetleg kiderül, hogy náluk minden jó. -
Kelvin
őstag
Sziasztok! Nemrég vettem egy gtx770-es karit. Még nem volt sok időm tesztelgetni, hogy minden rendben van-e.
Első ránézésre van egy kis gubanc: gpu-z azt írja, hogy pci-e 3.0 x16 @ x4. Pedig az alaplapban jó helyre tettem. Valakink van ötlete? -
_-ORANGE-_
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Akkor ok! Kösz a segítséget.

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
_-ORANGE-_
üzenetére
Ha 2 ezerrel drágább és úgysem akarsz tuningolni, akkor annyit megér.
Amúgy ugyanolyan kártya, mint a sima, meg azért kis tuningtól nem kell csodákat várni, szóval nem szükséges külön "tapasztalat" azzal a kártyával.
-
Speed®
titán
válasz
_-ORANGE-_
üzenetére
-
_-ORANGE-_
senior tag
Ha valakinek van tapasztalata ilyen SSU változattal, nyugodtan ossza meg.

-
JoolsNOS
veterán
válasz
_-ORANGE-_
üzenetére
2 ezret szerintem megér, de lehet, hogy az olcsóbb is tudná azokat az órajeleket.
-
_-ORANGE-_
senior tag
Sziasztok! Szerintetek megérne 2k-val többet egy sima Asus gtx 760dc2oc-tól egy dc2top-ssu? Válaszokat előre kösz!
-
St0keR
tag
Nekem is 7870 em volt, de eladtam és 10el megpótoltam és vettem belöle msi 760hawk-ot.
-
syabi001
csendes tag
Sziasztok! EVGA GTX 760 Superclocked-al kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket. Akinek esetleg volt vele tapasztakata leírhatna pár gondolatot. Jól járna vele az ember? Köszi
-
Qtya72
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Gariba van a 7870, és mivel gondolom azt már nem tudnak adni, ha tönkre ment, akkor ezt választom helyette. -
asvald
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
akkor jól csinálja az Nv , mert Én is jobban érzem magam , ha zöld dübörög a gépbe

-
BlackSoft
addikt
válasz
shteer
üzenetére
Biztos elég lesz a 650W terhelhetőség, amikor 660W-ot is ki lehet húzni a gépből
Egy CPU upgrade után is, amikor 700W-ot fog húzni 
Az az indokolatlan, ha azt mondom, vegyen egy AX1200i-t, mert majd egyszer lesz 4960X-je, meg Titan Z-je, és akkor is jó lesz a táp, nem amikor valamit akar venni, ami a penge élén táncol...
(#28649) Qtya72: Miért nem veszel egy DCII-est? Az nem is hangos, és nagyon jól hűt, és olcsóbb is. Vagy valami "hely" okból kifolyólag kell egy kis kártya?

-
Qtya72
aktív tag
Üdv!
Erről a kártyáról[link] van valakinek tapasztalata hőmérséklet,és zaj szempontjából?
Érdemes HD7870-et erre cserélni?Előre is köszönöm.
-
BlackSoft
addikt
válasz
shteer
üzenetére
EVGA. Pontosabbat nem tudok mondani, mert nem nálam van a gép, amiben van.
De ne akard a hibát keresni, mert látszik, hogy erősen ez a lényeg, ilyenbe belekötni... Az emberke megkérdezte elég-e lesz neki a 650W. Nem lesz elég, mert 100% load-on akár többet is húzhat majd a gép, és üres is kell neki, szóval minimum 700W, de én 750-et legalább vennék, hiszen lehet később lesz valami cserélve, ami többet húz.
-
BlackSoft
addikt
válasz
shteer
üzenetére
Azzal, hogy egy 6850 CF-et nem igazán bírt el egy 600W-os táp (nem kínai, nem török, nem ukrán, normális tápról beszélünk). i5-750 volt a gépben 4ghz körül járt, 2db 1TB-os HDD, 4 venti. Ahogy meglett a második kártya elkezdett újraindulgatni, mint utóbb kiderült, pont 600W körüli volt a fogyasztás, az meg már bőven nem jó... Lecseréltem egy 720W-osra, és minden ment tovább, a régi táp meg egy másik gépbe került, ami még ma is megy... Mint minden mást, ezt is úgy kell nézni, hogy nem szabad 101%-ra kihasználni, hanem hagyni kell egy kis teret is. Ha az autóval 250-el mész 24/7, akkor valószínű nem fogja megérni a 100ezer km-t sem.
Ha a gép mondjuk 650W körül fogyasztana, akkor nem egy 650W tápot kell adni neki, hanem 750-et legalább, hogy maradjon üresen 100W terhelhetőség.
A kérdést feltevő kolléga gépe nagyjából 650W-ot fog fogyasztani, ha 100% load-on van a gép, mert mit tudom én mit csinál éppen vele, nem tudhatjuk, de úgy kell nézni, hogy mennyit fogyaszt, ha 100%-on ki van használva... Oda nem jó egy 650W-os táp, mert lehet újraindul a gép egyből, de lehet, hogy menni fog, csak X idő után beadja a kulcsot.
-
BlackSoft
addikt
válasz
Matisz77
üzenetére
A kérdést itt tegyed fel, ha még nem tetted fel: Melyik Tápegységet vegyem?
Amúgy szerintem 650W kevés lesz egy 770 SLI-nek... Én 750-850 alatt nem vennék tápot semmilyen SLI-hez.
-
Matisz77
aktív tag
Hali ez a táp [link] szerintetk elvisz 2db 770 GTX-et?
4670K 4,6 Ghz
1 SSD
1 HDD
1 ODD
20 wattos pumpa -
Kelvin
őstag
Ne haragudjatok, kicsit elirtam. gtx770 es gtx760 videokartya(nem tap).
Rendben koszonom, akkor ezekszerint az 550-es tapom elbirja a gtx 770-et. Ennek orulok.
-
Kelvin
őstag
Sziasztok! Erdeklodnek, hogy egy chieftec ctg-550-80p-s tap megbirkozik-e egy gtx770 vagy 760-as tappal egy i5 tarsasagaban?
-
Stonerice
őstag
Szerintem illene lehűtenie akkora hűtőnek a 670-est. nem feszült meg a hűtő a kártyán? Esetleg a kártya előlapja ha nem ment a helyére, és hátrébb nyomja a hűtőt, az elemelkedhet a gpu-tól.
Vagy pedig, ha magas az alaplapon a déli híd hűtés, akkor alulról az is feszítheti. vagy netán egy kábel odacsúszott a déli híd borda és a kari hűtője közzé? Papírlapot, vagy valamilyen kártyalapot érdemes ott áthúznod, hogy legyen minimális hely azokon a helyeken. -
a347
aktív tag
válasz
axwel18
üzenetére
Köszi a válaszokat srácok, bár okosabb nem lettem tőle.
Alap probléma, hogy a hűtő a ház oldalába ordítja be a meleg levegőt és nem hátul tolja ki, mint a normál, referenciák. Ha leveszem az oldallapot, max 2-3 fokkal lesz "hűvösebb" a GPU.
Nem lehet, hogy egyszerűen a spéci, gyári hűtő a kaka? -
Faterkam
addikt
-
axwel18
senior tag
válasz
Faterkam
üzenetére
Nem tudom nekem eddig akárhányszor volt Gigabyte kártyám mindig volt vele valami gond, gtx 470-esem black screenes volt, gtx260-as régi gigabyte kártyám állandóan lekapcsolt túlmelegedés miatt. Én ezek után nem vennék Gigabyte vga-t csak Asus és Msi amit vennék. Persze mindenből lehet kifogni rossz darabot de Gigabyte-al eddig csak mellé nyultam.

-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 670 OC-m. A problémám vele, hogy marhára melegszik. Játék alatt felmegy 80-85 fok körüli hőfokra is. Mindent elkövettem a csökkentés érdekében. Újrapasztáztam a hűtőt, ahol lehetett, kitakarítottam a lamellákat, mindhárom, venti megy.
Eredménye nem igazán volt.
Azt olvastam a neten, hogy elég sok probléma volt/van ezekkel a típusokkal. Nekem fagyás és hasonló hibák még nem fordultak elő, de ez a 80 fok egy kicsit zavar, nem utolsó sorban a hűtészaj mértéke is elég magas.
Valakinek ötlete? -
Raidon
őstag
válasz
odorgg
üzenetére
Fuggetlen szakertoi szakvelemeny-re jovo heten viszem a kartyat
Kozben beszeltem a Biztositommal bevizsgaljak es a reszleteket megbeszeljuk. Minden ilyen kirx kraxra kotottem a gepre is tobbek kozott biztositast.
Aztan ha kiadjak a hivatalos papirt hogy mi a gond akkor majd jol az ASUS pofajaba nyomom...
Meg engem neztek hulyenek...Fogyasztovedelemmel beszeltem...
Ha ok kitartanak az allaspontjuk mellett hivatalosan papirt kell kozolnom hogy nekem mi az allaspontom ha lehetseges csatolnom kell fuggetlen szakertoi velemenyt.
Arra kotelesek 5 napon belul valaszolni.
Meg a bekelteto testuletet dumaltak nekem...Szoval megvarom a biztosito mit mond aztan kivancsi leszek...
-
odorgg
addikt
válasz
Raidon
üzenetére
A fotó alapján bal oldalt esetleg lehet egy felszakadt ped is, de elég sötét ahhoz, hogy ezt így ne lehessen eldönteni. Viszont túl feszültségnél égésnyomnak kellene legalább lennie. Olyat még nem láttam, hogy túlfesztől eltekeredjen egy alkatrész a nyákon, mindenféle égésnyom nélkül. Persze nyom nélküli túlfesz előfordulhat, de ugye itt nem arra hivatkoznak.
"Sérülés található a kártyán, amit valószínű túlfeszültség okozott, ami sok mindentől előfordulhat."
Szóval fogalmuk sincs mi okozta a sérülést, csak találgatnak. Ez így eléggé érdekes szakvélemény. Gyakorlatilag feltételezések alapján vonták meg a garit.
Fogyasztó védelem, és egy hivatalos bevizsgáltatás, egy próbát meg érhet.
-
Raidon
őstag
válasz
odorgg
üzenetére
Tisztelt Cím!
Mellékeltük szkennelve a hivatalos szervízes kisérőlevelet, és a hiba fényképét. A kártyát postázzuk a mai nap folyamán. Magyarországi disztribútortól vásároltuk a terméket, így nyilván ő hozzájuk kell a kártyát visszajuttatni, amit meg is tettünk, Ők a hivatalos gyártói szervízbe küldték ki, aminek a visszaigazolását, most ismét mellékelem, ezen is az szerepel, hogy az exportör a magyar. Azt senki sem mondta önnek, se mi, se a szakszervíz, hogy villámkár érte a készüléket. Sérülés található a kártyán, amit valószínű túlfeszültség okozott, ami sok mindentől előfordulhat.
Azert eleg viccesek a fiuk....
Akkor fogyasztovedelem?
-
odorgg
addikt
válasz
Raidon
üzenetére
Gyártó vonta meg, vagy a kisker, vagy nagyker? Mert ez szerintem gyári hiba. Pár évet lehúztam egy elektronikai cégnél, ahol jópár ilyet láttam, hogy beültetésnél ferdén kerül az alkatrész a helyére, és úgy forrad oda a pedekhez. Vagy csak szimplán selejtes volt az alkatrész, és már görbe érintkezőkkel helyezkedett el a tokozásban, ahonnan fel veszi a beültető gép.
A forrasztás biztosan gyári, és látszik hogy a forrasz anyag már a görbe alkatrész érintkezőire ferdén futott fel.Simán írnék egy levelet az ASUS-nak, ha csak a kisker vagy a nagyker szivat ezzel...
szerk: most nézem a cimkét, akkor gondolom már asus dobta vissza. Hát elég nagy pöcsök voltak.
-
Raidon
őstag
Sziasztok visszajott a kartya es az alabbi hiba miatt megvontak a garit....
Leejtve megutve nem volt se nalam se az elso tulajnal mert nekem ugy tunik hogy rosszul raktak fel az alkatreszt a nyakra. Kivancsi lennek hogy a hiba az adott alkatresz jo felforrasztasa eseten amit maszekban kell megcsinaltatnom elofog e jonni....Otletek?
-
atenza
senior tag
Sziasztok, van valami tapasztalat erről a típusról?
gigabyteJelenleg egy szintén gigabyte 650ti boost-om van, anno mindenhol azt írták h ez a leghalkabb és olcsó is volt így ezt vettem, de megbántam mert rezgő hangot ad van amikor jobban, van amikor kevésbé, a venti mintha hozzáérne a körülötte lévő peremhez, vagy rezegteti csak nem tudom, de idegesítő, és dühít h erről sehol nem írtak. Lehet hogy alapjában véve jó lenne, és kicsit meg kéne hajlítanom a műanyag keretet h ne rezegtesse.
A másik pedig hogy a két asus közül melyiket vennétek?
-
boogie84
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
A legjobb teszt ha arra használod amire vetted. Ha jó akkor jó. Nekem pont fordítva volt anno. Teszten még ment, játékban meg már nem... Nem érdekelnek annyira a tesztek. Azokra legyenek azok ráizgulva, akik arra veszik a drága kártyákat...
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Arc Raiders
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bios a legfrissebb van rajta, így vettem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)