- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakond5
őstag
Sziasztok Urak!
Most nézem hogy egy éve már hogy utoljára írtam ideSzereztem egy 2. EVGA 680-at is, hogy SLi-zhessek. Az a bajom hogy villódzik a kép mikor full screenben van a játék. Ha viszont leveszem ablakosba, de átméretezem teljesre, semmi para. Neten utánajártam és mindenhol azt írják hogy az SLi híddal lehet a gond. Próbáltam a kártyákat megcserélni, a hidat minden lehetséges módon feltenni. Ugyanaz a bios van mindkét kártyán.
Kérdésre tudok még szolgáltatni plusz infót a dologról. Elôre is köszi a segítséget
-
vakond5
őstag
válasz
ricsi8800gt #31608 üzenetére
Erre tessék
-
vakond5
őstag
válasz
Sziszifeca #31527 üzenetére
GPU-Z-vel mentsd le a BIOS-t, KeplerBiosTweaker-rel szerkeszd, majd az nvflash segítségével fel tudod flash-elni. laychi válaszán annyit helyesbítenék, hogy felesleges a DOS, Windows-ból is fel lehet tenni. Olyan egyszerű, hogy Windows Intézővel fogod a BIOS fájlt, és ráhúzod az nvflash.exe-re.
Ha valami nem tiszta, kérdezz bátran!
-
vakond5
őstag
válasz
Bjørgersson #30930 üzenetére
Egyikünk se leszólta az Egyszemöldökű módszerét, csak letettük álláspontunkat hogy szerintünk miért jobb ha az ember bekapcsolja a v-sync-et.
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #30926 üzenetére
Miért jó hogy feleslegesen terheled a vga-t? Mire nem elég a 60 fps, vagy miért jobb ha több van? Lehet hogy ez csak én vagyok, de nálam lehet akár 200 vagy 500 fps is, ha nem fix 60, úgy látom hogy lagol.
-
vakond5
őstag
Minden program telepítésekor vissza lehet pipálni az összes szemetet. Az én rendszeremre "csodás" módon semmi ilyen nem került még fel.
-
vakond5
őstag
válasz
ittakary #30846 üzenetére
Többek között, amiket ezen kommentemben említettem, mikor feltettem a 770 bios-t.
Eleinte a gyári power értékekkel használtam egy ref EVGA 770 bios-t a ref EVGA 680-amon. Utána kíváncsiságból megnéztem, hogy melyik a létező legfrissebb 770 bios, ami egy MSi Gaming volt. Feltettem, azt is még a gyári értékekkel hajtottam, majd visszaírtam az MSi értékeire, és segített a tuning stabilitásán, annyi negatívummal, hogy pár fokkal melegebb a kártya, de szerintem elhanyagolható, mert max 2-4 fok.Lényeg hogy rosszul nem jársz vele.
-
vakond5
őstag
válasz
ittakary #30839 üzenetére
Tökéletesen eredeti 680 Lightning bios, itt a bizonyíték.
..hogy miért nem jutott eszembe már korábban is hogy megnézzem a bios gyűjteményt, nem tudom.Ha vállalkozó szellemű vagy, és szeretnéd még frankóbbá tenni a karit, szívesen segítek feltenni 770 Lightning bios-t. Kockázatokról és mellékhatásokról privátban érdeklődhetsz.
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #30781 üzenetére
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #30779 üzenetére
Nincs mit. Ha nem tiszta valami, írj privit nyugodtan, és elmagyarázom.
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #30777 üzenetére
Nagyon egyszerű.
Programok beállításai ezen helyeken lehetnek:
- telepítő könyvtár
- appdata/local
- appdata/roaming
- documentumok
- programdataFogod az adott program mappáját pl. a roaming-ból, legyen ez mondjuk a Total Commander. D-n készítesz egy mappát, nálam ez "Copy To C". Abban elkezded leképezni a TCMD mappájának elérési útját, ami: "Users\<neved>\AppData\Roaming. Végén a Roaming-ba bemásolod C-ről a GHISLER mappát. Ezzel kész is az egy lépésben, mappák nyitogatása nélkül másolható beállítások.
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #30775 üzenetére
Úgy mondjuk tényleg más.. én ezért álltam át már jó ideje arra a stratégiára, hogy a D-n tárolok egy mappaszerkezetet, amiben megvan minden program beállítása, aminek csak lehet. Úgy készítettem el, hogy csak át kelljen húznom a C-re, és megy szépen a helyére minden.
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #30768 üzenetére
Helyedben én már régesrégen újratettem volna, attól a pillanattól, hogy a DDU sem segít. Max 2-3 óra és kész az egész, nem nagy dolog.
-
vakond5
őstag
válasz
St0keR #30650 üzenetére
Ha tudod mit csinálsz, és bízol magadban, akkor a műanyag burkolatot távolítsd el, és mázolóecsettel vagy direkt erre a célra kitalált porolóecsettel törölgesd meg. Az garantáltan lepucol mindent. shteer javaslata is jó, viszont az a rendszeresebb tisztítás eszköze, néha-néha kézzel kell megcsinálni.
-
vakond5
őstag
válasz
Bjørgersson #30580 üzenetére
Az még rendben van, de az aláírásban sincs.
-
-
vakond5
őstag
válasz
Bjørgersson #30461 üzenetére
5-ös utáni szériáknál már nem szabad a GPU-Z által írt magórajelekre támaszkodni, helyette az Inspector-t kell használni, mert az ki is számítja a valós boost-ot, vagy ami egyszerűbb, nyomni valami játékot.
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #29527 üzenetére
Természetesen mindig a GPU-ra. Szerintem annak a dolga a Physx számítás
-
vakond5
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #29141 üzenetére
Ott a pont! Nehogy már csúcs Nv kártyák mellé PhysX-re külön kártya kelljen.... AMD-hez, na ott van értelme, csak azt összehozni kicsit kacifántos.
-
-
vakond5
őstag
Örülök neki!
Nálam egy gondod előidézett, mégpedig hogy nem menti el az Nvidia Control Panel a színbeállításokat
Tudok élni vele, hogy minden rendszerindításnál meg kell mozdítani a digital vibrance csúszkát, és egyből jó, de azért kicsit idegesítő. Neten nézelődtem, minden megoldást megpróbáltam, egyik se használt, úgyhogy most írok az Nvidia fórumra, hátha van már valami. Előbb visszaflash-eltem a gyári, de általam modolt bios-t, mostmár azzal se menti el, viszont lehet hogy ezt megoldotta volna egy driver reinstall. Remélem lesz valami..
-
vakond5
őstag
Nyomjátok KMPlayer-rel srácok, az a legkirályabb! Tonnányi beállítás, mégtöbb lejátszható formátum, bármiféle külön telepített codec pack nélkül!
-
vakond5
őstag
válasz
JoolsNOS #28969 üzenetére
GPU-Z-vel mentsd le a jelenlegi bios-t.
Indíts egy parancssort, navigálj el az nvflash mappájába.
Írd be a következő sort: 'nvflash.exe fájlnév.rom -4 -5 -6'
Mikor kéri hogy írd be, beírod végig nagy betűvel hogy 'YES'
Ezután már csak meg kell nyomni egyszer az 'y'-t, és indul a flash-elés.
Újraindítást követően már az új bios-szal fog indulni a kártya, és remélhetőleg kép is lesz.Várom a visszajelzéseket!
-
vakond5
őstag
válasz
JoolsNOS #28966 üzenetére
Ha 7000-es rammal nincs gond, akkor nagyon jó.
Igen, az eltérés csak a gpu-n levő számozás és, a sávszél [bandwidth] lehet.
Egyetlen esetet olvastam hogy elvitte a jóember kariját, de totál biztos hogy user error volt. Ha gáz lenne, IGP-vel szerintem vissza lehet tenni az eddigi bios-t.
Mondjam a dolog menetét?
-
vakond5
őstag
válasz
JoolsNOS #28956 üzenetére
Igen, csak lekaptam a TechPowerUp bios gyűjteményéből egy ref EVGA 770 bios-t, KBT-vel szerkesztettem, és feltoltam a karimra. Onnan jutottam el ide, hogy eszembe jutott valamiért, hogy megnézzem, mi a különbség a GPU Boost 1 és 2 közt, aztán az elsők közti találat volt a "Flash your GTX680 with GTX770 BIOS".
Nézek képeket a 680 és a 770 lightning nyákjáról, meg megnézem a bios-okat, aztán írok hogy mi a helyzet, van-e értelme megpróbálnod. Addig annyit nézz meg, hogy stabil-e a kártyád ram-ja 7-7.2GHz-en. Ha igen, semmi gond. Legyen még egy másik kártya is a pakliban, mert azt olvastam hogy soha nincs garantálva hogy "megeszi" a kártyád egy másiknak a bios-át, úgyhogy kell valami, amivel vissza tudod flash-elni ha gáz van.
Ha ugyanaz a 680 és a 770 Lightning, akkor megyünk tovább a dologgal...
Szerk: Alap GPU és RAM órajeled mennyi, és mi a bios verziószáma?
-
vakond5
őstag
Urak, találtam neten pár topicot ahol 680-at flash-elnek 770 bios-szal a Boost 2.0 érdekében. Nálam a 680 stabil 1200/7000-en, úgyhogy a 770 bios nem jelenthet gondot. Ha netán nem lenne kép miután feltettem, vissza fogom tudni flash-elni az eddig használtat a jó öreg 1 megás PCI-os kártyám segítségével?
-
vakond5
őstag
válasz
DeathAdder #28886 üzenetére
Csak nyugodtan
-
vakond5
őstag
válasz
DeathAdder #28875 üzenetére
Nem, az pl. a KeplerBiosTweaker. Szó szerint kell érteni, amit Asbee írt, tehát bios szerkesztő. Lemented a kártyád bios-át, és átírod az értékeket. Anno én ajánlottam fel neki, hogy megcsinálom a bios-át, illetve JoolsNOS-nak is szerkesztettem már, úgyhogy ha kell valami, szólj nyugodtan
-
vakond5
őstag
válasz
Bjørgersson #28861 üzenetére
Egyik helyen azt írják hogy igen, másikon meg hogy leheletnyivel gyengébb a 680.
-
vakond5
őstag
válasz
Kelvin #28792 üzenetére
Három eshetőség van:
1: Ami a legvalószínűbb, hogy a játék grafikai motorja szar, és egyszerűen ott nem hajtja meg a kártyát, ahol pont kéne a kraft, ezért nincs meg a fix 60 fps-hez kellő terhelés => órajel
2: Szoftveres bibi miatt nem kapcsol fentebb a kártya
3: Hardveres bibi miatt nem kapcsol fentebb a kártya. Ez lehet túlmelegedés, vagy hibás, de akkor nem ebben nyilvánulna meg. -
vakond5
őstag
válasz
regener #28743 üzenetére
Ez fantasztikus
US-ről el se mozdítom a nyelvet, mégse adta be a hozzászólásom írásának pillanatában, sőt, ha a 680-at választom, még mindig nem listázza a legújabbat, találomra 780Ti-vel bezzeg lehozza.
Tudom, teljesen mindegy, milyen kártyát választok, mert a driver úgyis kompatibilis minddel, de azért poén dolog szerintem, hogy egyiket választva listázza, másiknál meg nem. Eleve, ha ugyanaz a driver kell az összes GF-hez, minek választható még mindig külön-külön minden kártya és OS [ebből elég lenne x86 és x64]? -
vakond5
őstag
válasz
Faterkam #27901 üzenetére
Még jó, hogy töredéke, mivel a vsync csak annyira engedi terhelni a kártyát, amekkora kraft elég a 60 fps stabilan tartásához. Ezért is mondom mindig, hogy vsync nélkül értelmetlen játszani. Másik ok, hogy gyakran a nem stabil 60+ fps-t én például úgy látom, mintha lag-olna.
-
vakond5
őstag
válasz
eLit-MiLan #27847 üzenetére
Attól függ, át van-e állítva a sorrend, mint például nálam is.
@Stonerice: Tedd fel maxra a TDP limitet.
-
vakond5
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27594 üzenetére
-
vakond5
őstag
Semmi különbség Watch Dogs-ban az új és a korábbi WHQL driver közt. Ugyanúgy fps drop van, pont ott esik le a vga kihasználtsága, ahol nem kéne.. ráadásul számomra ez a játék közel nincs ahhoz amilyennek beharangozták. Grafika közel sem olyan mint a teaser-ekben/trailer-ekben [igen, max beállítással is néztem], járművek irányítása szó szerint vicc, és a játékélmény sem annyira egetverő.
-
vakond5
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27091 üzenetére
Az egybeírandó szavak különírására még fejet hajatnék, de hogy a "cry3"-at végülis "krájháromom"-nak írtad, túl lő minden. Ehhez nem nyelvtan kell, hanem józan ész.
De végeredményben nem az iskolában vagyunk, úgyhogy befejeztem az oktatást.
Köszi, mások is értékelni fogják, de a legtöbbet TE nyered vele!
@szasanyi: ...valahogy úgy.
-
vakond5
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27085 üzenetére
Nem kötekedésképp, de helyesírásilag azért ott vagy a szeren.
"ugyan úgy, meg áll, cry3-om"
Kérdezném, hogy visszaolvasod-e, amit írsz, de a helyesírásnak belülről kéne jönnie... "cry3-om" azért kicsit padlóra vágott. -
vakond5
őstag
válasz
Stonerice #27073 üzenetére
Előszöris "table"-ről beszélünk, nem "tablet"-ről.
Korábban Vigneau kollegával tárgyaltam sokáig a bios mókolását, javaslom a kommentjeim áttekintését. #23813-tól kezdtünk el témázni. -
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #26824 üzenetére
Na ja, nagyon megörültem, mikor megláttam hogy "removed 30 fps cap". Feltettem, vsync off, aztán jött a pofára esés. Tearing még oké volt, de nagyon nem stimmelt a hang, úgyhogy ment is a Run a levesbe... pedig egy nagyon jó elképzelés volt, szerettem is.
-
vakond5
őstag
válasz
anytime #26786 üzenetére
Tarill kollega ugyan megosztotta már a helyes választ, de kicsit kiegészíteném.
Azért butaság szerintem kikapcsolt vsync-kel játszani, mert a kártya, és általa a proci is telejesen feleslegesen fog jobban tekerni, ergo megnő a fogyasztás, és a melegedés.
Ráadásul nem egy játékban tapasztaltam már, hogy vsync nélkül lehet akár 120 fps is, lag-osnak fog látszani. Legjobb példa erre, legalábbis számomra a GRiD2. -
vakond5
őstag
@Imre921:
Az utóbbi kommentek, kis vita olvasása után bekapcsolódok, mert itt tényleg én is kicsit elveszettem a türelmem. Milliószor, millió helyen ki lett már tárgyalva, hogy baromság hogy 24 fps-től látja folyamatosnak a szemed a mozgóképet. A történethez tartozik ugyanis, hogy a 24 fps fabatkát sem ér, mert akkora fps számra van szükség a tökéletesen folyamatos látványhoz, ahány Hz-en dolgozik a monitorod, máskülönben nem lesz meg a kellő szinkron. Megmondom neked, hogy míg például muterom nem látja a különbséget, annak okán, hogy mit ad Isten nem gamer, én, és faterom is, tisztán látjuk a különbséget 24, 30, és 60 közt.
További írkálás helyett inkább átadom neked a lehetőséget, hogy megtapasztald, miről beszélek: gondolom használod az MSi AB-t. A hozzá járó RTSS-ben lehetőség van az fps szám limitálására. Állítsd be 24-re, indíts el egy játékot, és ha tényleg 24 fps-sel megy, akkor játssz egy kicsit, majd tedd fel 30, utána 60-ra, aztán vissza 24-re. Ha nem üti ki a szemed a lag, akkor nem tudok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Asus TUF Gaming RTX 3080 10GB pár hetes újszerű 2 év Alza garancia
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest