- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoty
aktív tag
válasz
Nerazim #32098 üzenetére
Hát ugyan ebben a házban a 770 előtt nekem is olyan 760am volt, mint neked, és az 60°C-n megállt. Szóval valóban jó volt a hűtése.
Lehet hogy a gyári pasztázás nem tökéletes, ha elöl hátul van venti, akkor jónak kéne lennie, esetleg még a tetejébe tehetsz még egyet, de nem hiszem, hogy sokat változtatna. -
Nerazim
őstag
Egy bitfenix shinobi gépházba van belepakolva. Nem régóta használom, igazából van benne mindenhol ventinek hely kialakítva, de én csak előre meg hátulra tettem egyet. Hát igen azért ez is elég hangos már 86% -on is, pedig elég jónak mondták a hűtését. Nem tudom, h nyerek e azzal valamit előre berakok még egy venti, de félek h nem sokat.
De akkor ez a kártya ez ennyit tud, ilyen hangos és tudjak rá? -
csoty
aktív tag
válasz
Nerazim #32096 üzenetére
80°C-nél kezd visszavenni a teljesítményből a kártya magától, 70fokkal igazából jó vagy.
Milyen gépházban van a kártya, mennyire szellős?Nekem most végül egy GTX 980Ti váltotta a 770et, a 770 ref model volt, az 70fok táján állt meg 100%os ventifordulattal, ami elég hangos már
A 980Ti MSI TwinFrozer V fajta, 66fok max 60% ventifordulattal.
Mind ez, egy CM HAF 932-ben, ami elég szellős. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Előzmény
Lefutattam egy párszor az Unigine Haven-t a kártyám kb 85% -os ventinél 69-70 fokon megáll, ha 100% on megye a venti akkor is ennyi. Fokozatosan mászott felfelé a hőfok. Ez jónak számít így? Mert ettől lentebb nem nagyon ment már a hőfok. Viszont így elég hangos. Ez noooormális?Kérdések amik felmerültek bennem ezzel kapcsolatban:
1/ Azelőtt nagyon melegedett, de valószínű azért mert a venti nem kapcsolt be automata (legalábbis most hangja volt ahogy ment felfele a hőfok régen ilyet nem tapasztaltam), na most ehhez kell az msi afterburner? Ha ott nem állítom be, akkor fel se kapcsol a ventije magasabb fordulatra automatikusan?
2/ Milyen profilt állítsak be neki, mi a legoptimálisabb?
3/ Ha nem indítom el az MSi AB-t akkor megint nem fog a venti felkapcsolni, ha melegszik a gpu?
Bocsánat, ha láma kérdések nem volt még ilyen "komoly" kártyám -
csoty
aktív tag
Nos hát, mai nappal kiléptem a GK104 tulajok közül, egyelőre izzasztom a 2500k IGP-jét, aztán lehet jön egy GTS 250... Végül meg valami 10es szériás pascal csoda a nyár végével érkezik majdan
-
NFree
addikt
válasz
Pixx96 #32093 üzenetére
Én személy szerint nem szeretem a ref karikat, nem is volt anyira hozzájuk szerencsém gts 450óta. így annyira nem ismerem.
Nézzétek meg a tesztel uniengine haven bencmark 4.0 teszeláció mindenkép max beállításon, ha szépen lmegy, minden gond nélkül. s hozza azokat a paramétereket amit írtam szerintem akkor nem lessz gond vele. de ugye mint minden technika bele nem lát az embersok sikert a vásárláshoz.
Nem biztos , hogy jobbak a refek de az sem , hogy a gyári oc-s karik a jobbak. volt már mindkkét oldalon jó is rossz is .
-
NFree
addikt
válasz
Pixx96 #32091 üzenetére
Szia szerintem nagyon jól megépített csendes hűvös karik. Garancia nélkül ne vegyél mivel ezeket a karikat legtöbb user a gyári értéktől fügően túlhúzza (nem megfelelő hűtés nélkül) s a kari hamarabb száll el.
Ha ismered a kari előéletét megkimélt jó gazdás hasonló akkor meg lehet kockáztatni a kari megvételét.
Nekem volt van 770 lightning az elsőt amit vettem, az sajnos már rossz volt elég magas feszt kért és a gyári értékeken bukott a haven benchmark. kicseréltettem gariba , azóta van egy új 770 töbnyire alulfeszelve viszavett órajelekkel használom , kb 1 éve . eddig ezzel nincs gond , s jól is megy . mert azért szoktam vele trémarkolni.
ki kell próbálni, a haven bencmarkal meg kell izzasztani , a fesz , ha 1,17v fölött van akkor nem ajánlom a karit ha 1,17v al szépen lemegy a teszt gyári értékekekn estleg +50-60 mhz en akkor az még szerintem renben van . -
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
GTX 680 / 770 lightning mennyire ajánlott?Nincs semmi betegsége hűvös stb?Vagy ti mit ajánlanátok?
Üdv.
-
törölt tag
Üdv!
A 760 melyik 9-es szériás kártyával van egy szinten? -
NFree
addikt
válasz
Nerazim #32085 üzenetére
Szia indísd el a Unigine Haven benchmarkot Ablakos módba extrme beállításon 1600x900, s Mellette afterburnerrel nézd a hőfokot menjen le vagy 3-4 kör. Ha akkor is hirtelen ugrik fel a hőfok akkor lehet szar a szenzor , ha viszont szépen kúszik felfele akkor a hűtéssel van valami. Ha negyon meleg eléri a 75-80 at akkor állísd rá a max venti fordulatot , hogy meg-e tud akkor küzdeni a hőfokkal.
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Egyszer már írtam ide az MSI GTX 760 (TwinFrozr IV) kártyámmal kapcsolatban, most megint írok. Sajnos még mindig melegszik néha ,de teljesen random módon megy fel 80 fokig is. Van amikor 65 -nél megáll, de van hogy nem. Mi lehet az oka. Használtan vettem itt az aprón 2018 -ig garis. Nem nagyon volt használva az eladó állítása szerint. -
core i7
addikt
Én sokat nyertem azzal ,hogy a Cpu hűtőm ventije a GPU fele néz
REF 780-am van és ezek melegednek ám de rendesen
40% vram + 72% GPU hazsnálat 1100RPM-en és csak 45 celsius és amíg a ramok fele nézett alapbol volt ennyi
de még szívemszerint átkenném egy MX4 pasztával a GPU-t mert 580-amat mikor átkentem még azzal is nyertem pár fokot -
NFree
addikt
Kicsit magas az a hőfok szerintem. igaz nekem vizezve van de van pár msi karim s elég türhető a hőfok úgymond. Nem csoda , hogy kilép hibával nagyon meleg. Ha nem zavar a hangja állíts ventiprofilt neki AB-ban .
az enyém kb max 1260 körül megy stabilan fesz emelés nélkül. -
Hando
tag
Nekem MSI GTX 770 Gaming OC-m van afterburnerrel monitorozva játékok alatt 80-81 fok mindig, ez felett jobban elkezdi a ventit használni vagy a boost csökken, amúgy se nagy tuningos a kártya mert ha húzom és a boost 1215 mhz felett van kilép driver hibával a jatékból!
-
Nerazim
őstag
válasz
*Ropi* #32074 üzenetére
Tegnap felraktam az msi afterburnert és ment mellette az aida 64 is, BF4 -ben mindekettőnél megállt 65 ön a vga, igaz nem sokat játszottam vele ,de ez már nagyon jó sztem (nekem főleg). Valami kis anomália lehetett az a 80+ fok..nem tudom. Mindenesetre egy kicsit most megnyugodtam.
Köszönöm srácok
-
SybenX
őstag
Mit gondoltok az 1060-ról?Vált valaki 770-ről?Én erősen fontolgatom.
-
-
csoty
aktív tag
válasz
Nerazim #32067 üzenetére
Ah jogos, ez még a 4es volt nem az 5, hupsz
Akkor viszont ott valami nagyon nem oké, azok a 10centis ventillátorok baromi jól hűtenek.
Mindenesetre adj neki egy próbát, tedd fel az MSi afterburnert, és nézd meg hogy melegedéskor mennyire pörögnek fel a ventik, és lőjj be valami jobbat, pl hogy 80°C-nál 100%on menjenek. -
Nerazim
őstag
Nekem ez a fajta van: N760 TF 2GD5/OC Twin Frozr IV hűtéssel. Szvsz ennek se szabadna 80 fölém menni, pláne, hogy elvileg alig volt használva...nem is értem...a hűtés is az ajánlottak közt van. Még arra gondoltam, hogy van a házban ledes világítás beépítve, hogy az termelne annyi hőt talán, de nem hiszem...
-
SybenX
őstag
válasz
Nerazim #32061 üzenetére
A GPU diódát kell hogy mutassa az rendben van,de a hőmérséklet az sok.Én megpróbálnék először egy kiporolást ha még nem volt az elmúlt 1 évben és ha úgysem múlik el a melegedés akkor újrapasztázást.
Nekem is amikor poros volt a vga-m akkor 80 fok volt maxon terhelve,most 70 foknál nem megy feljebb,szóval sokat számít a tisztaság. -
Nerazim
őstag
válasz
SybenX #32060 üzenetére
A VGA-t azt nem tudom, mert használtan vettem, de elvileg megkíméltként volt hirdetve és nem is volt nagyon használva, 2018 ig gari is van rajta. A CPU kb 1-1,5 éve lett berakva a gépbe és egy Gammaxx 300 hűti. A házban elől egy 12cm venti hátul egy 8cm venti van. Még mielőtt az ördögöt a falra festeném az Aida-ban a Gpu dióda lett beállítva, hogy annak a hőmérsékletét mutassa...az jó? vagy mást kellett volna? nagyon mást nem találtam ami a GPU hőm.vonatkozna.
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Aida 64 -el Battlefield 4 közben elkezdtem monitorozni az alkatrészek hőmérsékletét és a VGA 80 fok fölé is ment olykor-olykor. Nem értek hozzá csak kérdezem, hogy ez nem túl magas? Alig 10 percet játszottam vele. A CPU is 50 fölött már akkor. -
psq
tag
Sziasztok!
Szerintetek Gainward gtx 760-ra milyen hűtést rakhatok a gyári csoda helyett?
-
AllTheBest
őstag
Pár napja újraraktam a windows-t... Legfrissebb nvidia driver és minden bekapcsolásnál olyan mintha csak hd felbontáson menne minden (fhd ,,monitort,, használok), minden sokkal nagyobb és ,,recés,, a széle. Ezt ilyenkor egy újraindítás megoldja, de idegesítő.
Ti tudjátok, hogy mi okozhatja? -
FLATRONW
őstag
válasz
TechN7ne #32052 üzenetére
Nálam nem okozott ilyen problémákat az órajel váltás. Nem mondom, hogy egyedül vagy a jelenséggel, de nem nagyon gyakori ez a hiba.
Most már tényleg felesleges ezen beszélni, mert túl adtál rajta, de majd ha a jövőben ilyen helyzetbe kerülsz, akkor a driverben játékonként betudod állítani az energiagazdálkodásnál, hogy adapítv vagy teljesítmény centrikus legyen az órajel vezérlés.
Teljesítmény centrikus módban csak akkor veszi vissza az órajelet, hogyha hőmérséklet vagy tdp limitbe ütközöl. -
trancemusic
senior tag
válasz
TechN7ne #32054 üzenetére
Google: disable boost kepler
1. találat, nv inspector profil.
Szoftveres, nem kell biost buzerálni hozzá.Sztem hőmérséklet és/vagy power limitbe ütközhet a kari.
Talán a gyárilag magas órajelből adódóan.
Állítsd át a power limitet,vagy a temp targetet.
Egy teszt erejéig nem fog megsülni ha 80 c fölé kúszik a hőfok. -
NFree
addikt
válasz
TechN7ne #32052 üzenetére
Akkor neked ugymond 3d alkalmazás alatt változtatja az órajelet a kari? s ez okoz mikrolaggot?
Elvileg nem lenne szabad ugráljon terhelés alatt. proci limites dolgoknál vettem észre , hogy van hogy visszábveszi a vga-t mert egyszerüen a proci nem birja kiszolgálni adattal(gondolom).
Irsz egy konkrét példát? -
FLATRONW
őstag
válasz
TechN7ne #32047 üzenetére
Ez egy nagyon jó megoldás. Miért járjon max órajelen a kártya, hogyha nincs rá szükség. Csak feleslegesen fogyaszt többet és melegedik jobban.
NFree: Böngészőben ki kell kapcsolni a hardveres gyorsítást, és maximum a böngésző indulásakor ugrik meg az órajel, de pillanatok alatt vissza áll minimumra és nem is változik ez után.
AMD-nél is így van, de ott valamiért van egy olyan hiba, hogy hardveresen gyorsított filmeknél nem vált vissza alacsony órajelre a kártya és ez jól látszik a melegedésen és a fogyasztáson is.
-
NFree
addikt
válasz
TechN7ne #32047 üzenetére
Ha nincs fagyás akadozás akkor , teljesen normális , így kell üzemeljen. régebbi karinál volt gondom , hogy váltásoknál dobálta a feketeképernyőt és meg meg akadt egy pillanatra, de ez általába driver probléma azzal orvosolható. azt hittem hasonló problémád volt .
Szerintem , meg jó megoldás mert így mennek a vörösek is , egyébként ha nem csinálsz semmit és akkor is ugrál az órajel összevissza akkor valami buzerálja a gpu-t .
Sajnos én nem tudom melyik progival lehet megnézni, hogy épp mi használja a gpu-t a többiek hátha tudják.
Nekem általába a böngészőm pörgeti összevissza , de nem érdekel. -
-
TechN7ne
nagyúr
Nem lehet belőni a mag órajelet fix-re?
Állandóan ugrál-ingadozik elég instabil olykor.....
-
gV
őstag
válasz
TechN7ne #32039 üzenetére
persze nem rosszak, de attől még sajna az van, hogy ezek az memók még nem tudtak annyit mint a későbbiek amik pl. a 770-re kerültek. mint ahogy a régi driverek sem gpu kihasználtságot tekintve. visszakerestem egy 2012-es hszem és bizony jól emlékeztem, akkor 1280-at mentek a magok auto ventin, most már csak 1228-at.
-
weri
senior tag
[link]
Nekem ennyit bir eddig :d -
NFree
addikt
Szia az rendben van
, maxot nem néztél még vele? , egy ismerősömnek volt phantom 770-e de neki sajnos nem nagyon akart menni . mennyi az alapfesz? a lightningnak 1.17v
És még bírná 24/7 re de nem bántom nem ér annyit min fps be hozna kb 3 at , ugye a max az más, kakkaó akkor kell amikor kevés ott meg nem sokat dob.
ezért nem tuningolok 24/7 re -
weri
senior tag
Nekem a phantom 770 -em 82.1%-os. Alap feszen 1254/8ghz-et birja :d
-
Pala
veterán
Hű, hát én ennyire már nem vagyok képben, az utóbbi másfél évben leszoktam a tuningról.
Ezt a Hawkot is anno azért vettem, hogy az MSI elintézze helyettem az OC-t, szépen gyárilag be van lőve a magasabb órajelre + jobb minőségű alkatrészek + hátlap, én meg csak berakom a gépbe és menjen, ha kell, akkor évekig.
Ennek reményében adtam ki anno érte több pénzt egy "átlag" 760-hoz képest.
(Azelőtt nekem is voltak tuningos kártyáim, 1300 felett járatott referencia 7970, meg hasonló nyalánkságok
)
-
NFree
addikt
Lehet elvileg van benne valami amit mondassz, hawk karim még nem volt , de lightning ,giga soc volt egy pár darab s ahoz képest , hogy gyárilag tuningolt verziók voltak, elég sokat ki lehetett még belőllük facsarni.
Pl a 770 lig 1241 re boostol gyárilag, 1300 on vígan elmenne 24/7 re is , s eddig 1390-ig jutottam vele. persze 1100 on használom, az asicq ja pedig 81% szóval nem tudom, én azért reménykedem .
van egy 560 ti-m igaz giga de veszetül megy az is , persze teszem azt hozzá csak ha jól lehűtöm. Ugyan ilyen a 460 soc om is . sajna a 480 ,580 már nem reagál jól a tuningra de nem gond . meg még van pár darb vga -
Pala
veterán
válasz
TechN7ne #32025 üzenetére
Használd egészséggel!
NFree: ezek a Hawkok már gyárilag is a tűréshatár közelében járnak, nemigen lehet őket húzni, vagy legalábbis nem kell csodát várni tőle (ezt többektől hallottam és olvastam, ill. személyes tapasztalat is). Van rajta mondjuk egy második OC-BIOS ha jól emlékszem, de azt sosem próbáltam.
-
TechN7ne
nagyúr
-
weri
senior tag
válasz
kicsipapucs #32028 üzenetére
760-bol van :d
-
-
NFree
addikt
válasz
TechN7ne #32025 üzenetére
Gratt a karihoz
üdv a klubban
remélem jól kijöttök majd egymással én is vettem egyet kb 3 hete , de még nem volt szerencsém hozzá, unokaöcsémnél van , majd elhozom egyszer . majd egy asic quality -t nézhetnél nekem kiváncsiságból utánna esetleg egy alapfeszes tuningot. kiváncsi vagyok mennyire van közel a nagytesóhoz de majd kiderül.
Még egy 660 hawk ra vadászom remélem lessz majd hozzá szerencsém. -
Bubu0074
csendes tag
Sziasztok nagy gondban vagyok vásároltam az apron egy Asus gtx770 oc és mielőtt beleraktam volna a gépbe megszagoltam a hűtés felől és elég égett szaga van ez normális ennél a karinál. Teszteken átmegy FurMark, Valley bench, Heaven bench, 3dMarc Vantage mindegyiken lefuttatva és nem hibázott nem kapcsolt le. Teljes terhelésen 81 fokig melegszik nem cicereg nem fúja a füstöt valaki tapasztalt már hasonlót van okom idegeskednem??. Válaszokat előre is köszönöm.
-
válasz
SybenX #32015 üzenetére
Igazad lett
GTA V benchmark kétszeri futtatását átlagoltam és átlagosan 2,33%-kal gyorsult a játék
az 1-5 számozott részek a Benchmark különböző szakaszait, az 1. és 2. oszlop a két futtatás, a 3. oszlop pedig az átlagokat tartalmazza; a 3. oszlop utolsó sora pedig az átlagok átlaga, tehát a driver összesített FPS száma
Szóval, bőven megéri frissíteni
-
770nel én még mindig a 358.91-es driveren ragadtam meg, ami november 9-i
Volt aki frissített azóta? Érdemes? vagy ennek a kártyának már hótmindegy?
-
KAMELOT
titán
válasz
Bjørgersson #32012 üzenetére
Ja úgy igen ha on-ra teszed a ignore-t.
-
KAMELOT
titán
válasz
TechN7ne #32008 üzenetére
Ja hát azt automatikusan normal-ra teszi a game. Nagyobbat nem is tudsz állítani!
(#32009) kovy29: 1440p kicsit mások a textúrák.
1080p--- 2 073 600 pixel
1440p--- 3 686 400 pixel
Majdnem 2x több a pixel.A játék nem engedi átttenni csak NORMAL lehet mert annyi a memória.
-
-
TechN7ne
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen NAS-t vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Suzuki topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fűnyíró topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest