Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Az NVidia Geforce Experience jelezte, hogy új játékprofil van a WD-hez. Aki nem szeret bíbelődni a beállításokkal, mint én is, lője be ezzel!
-
Oks,köszi skacok.
-
ricshard444
veterán
válasz
vakond5
üzenetére
Nálam végig 100%-n megy a VGA és sanszosan a VRAM is a néhol késöbb betöltődő textúrák és a random 1 secre beakadás alapján.
De megmondom őszintén: nem zavar
Eleget toltam a cuccokat maxon ahhoz, hogy tudjam: az elmúlt években a legtöbb játéknál alig látható a különbség játék közben az Ultra és High között, persze nagyon brutális, akár 50% lassulást is bekérhet a szebb élsimítás vagy effekt.
Akinek megéri az, hogy kevésbé legyen recés a cuccos, vagy a robbanás effekt ne csak a képernyő 85%-kát, hanem az egészet beterítse, az veheti a vaskosabb kártyákat. -
vakond5
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
-
h1mpi
félisten
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Nekem simán megy minden akadozás nélkül ultrán. Mivel most szedtem le, így nem tudom az előzővel, hogy ment volna, de ezzel tökéletes!

-
Valaki tapasztalt valami változást az új driverrel Watch Dogs alatt?
-
xxSanchez
őstag
Egy rövidke Watch Dogs-os olvasnivaló: Watch Dogs Graphics, Performance & Tweaking Guide
-
szerintem érdemes lenne átgondolnod, hogy tulajdonképpen mit is akarsz mondani
az első hsz-ben látást írtál, utána váltottál a felfogásra. de mit kell felfogni? nem azért akarok 60 fps-t, hogy minden egyes képkockában más szöveget olvashassak, hanem azért, mert igencsak látom a különbséget, és konkrétan a 30 fps gyors mozgás esetén fárasztja a szememet, és megfájdul tőle a fejem. nekem egy logikai játékban vagy RTS-ben elég a 30 fps, egy shooterben vagy egy autóversenyben viszont nem. -
hadogabi1
senior tag
Már megjött nekem is a játék. Magyar nyelvet sikerült valahogy a kuponos verzióba belevarázsolni?
-
Asbee
veterán
Szerintem minden max főleg a textúra és egy 2xMSAA vagy TXAA. Ambient is max. Vramot ha tudsz monitorozz, igaz nem mindig a legpontosabb de kíváncsi vagyok rá. Köszi.

(#27586) szasanyi: Kovsolnak 4,2-es i5-el cpu limites volt 7870XT-vel.
4,5-ön már okés. Talán nem sértődik meg, hogy leírtam.
Nálam egyébként olyan elképesztően nem használja a procit. Egy magot maxon többi kb azonosan elosztva. HT-ra is. -
-
szasanyi
félisten
Én vásárlás előtt megnézem GTX770 4GB kártyán hogy fut a Watch_Dogs, addig tuti nem cserélnék. Lehet csalóka ez a dolog, és szeretek biztosra menni - de nem vagyunk egyformák.
Nálam úgy emlékszem 87 FPS volt az átlag FRAPS-szel mérve (1080p, Ultra + Temporális SMAA) - sajnos az FPS drop miatt így sem mindig folyamatos a játék.MOD - persze, a jelenlegi GTX780 GHZ Edition amit most is használok. Ha elkelt, már nem fogom használni.

-
Asbee
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Nálam WD minden ultra FHD Textúra High élsimítás nélkül átlag 70-80 fps. Itt még vram nem fogy el.
Ha ráteszek FXAA-t akkor átlag 70 fps megvan viszont a vram már sokszor elfogy jön az akadás fps leesés majd minden rendben. 2xMSAA-val lenne átlag 45-50 fps, ez viszont játszhatatlan mert totálisan kevés a vram ahogy kicsit másfele nézek szétakad a játék.
Ha textúra mediumon van akkor mehet 2xmsaa. Ezért írtam itt hogy a textúra a gond vram-nál. Legmagasabb textúra beállítás felejtős AA nélkül meg high-on is vram miatt, ahol meg valljuk be a grafika nem valami szép. Nekem ez a tapasztalatom vele. -
szasanyi
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Az a gond, hogy a kártyák némileg túlárazottak, amin a sz@r forintunk és az átlag alatti uniós keresetünk tovább ront. De sajnos a kártya teljesítményét és/vagy VRAM méretét a vékonyabb buxára és a siránkozás nem javítja, ezért (is) fölösleges ezt kiindulási alapnak tekinteni és erre hivatkozni.

És igen, ha én most tervezném (1-2 évre) a vásárlást akkor bizony nem vennék meg 85k-ért az új 770 2GB VGA-t, hanem vagy párhónapos használtat 70k-ért, vagy szintén használtan GTX780 3GB esetleg R9 290 4GB lenne. HA-n vannak jó áron 2-3 hónapos, hibátlan és tutigaris kártyák, ahol már elbukta az első tulaj azt mit Te is el fogsz ha újat veszel. Lásd: új vs használt - csak, hogy maradjunk NV vonalom és amiben 100%-ig biztos vagyok.
De mint mondtam van más, hasonló alternatíva is.
Én továbbra sem vennék GTX770 (az alatt meg pláne nem) 4GB kártyát, mert az is csak ideiglenes (vagy úgy sem) lesz megoldás (előző, 2GB vs 4GB viszonylatban készült tesztek 0 különbséget mutattak, és most kíváncsi lennék mondjuk egy Watch_Dogs-ra mert nem vagyok benne biztos, hogy Ultra beállításnál csak a VRAM méretét kell növelni).
-
kovsol
titán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Nálad valami komoly értelmezési gond lehet. Köze nincs amit ő írt, ahhoz amit te beleképzelsz.
-
embe
nagyúr
Ez olyan lehet mint a hangátvitel. Az emberi fül által hallható tartomány 20 Hz-től 20 kHz-ig terjedő sávba esik.
Akkor miért gyártanak pl. SACD-t, melynek hangátvitele 100 kHz-ig tart?
Ezt azzal magyarázzák az okosok, hogy nem hallod meg ugyan ezt a hangot, de pl. a hiányát észreveszed....
Ezt nem én mondom, csak olvastam..... -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Nem arról van szó, hogy nincs igaza, de kicsit elrontja az ember kedvét. Értem én hogy szakmai topik, csak kvázi most vennék egy olyan kártyát amit ő égbe földbe gyaláz.
Getto nyelven fogalmazva: Vágod?
Ezek után kedvem sincs elmenni érte a boltba személyesen mert kifizetek 85k-t egy olyan dologért ami ezek szerint szart sem ér.
Arról nem beszélve, hogy ezért a "szarért" valaki kő keményen megdolgozik.OFF
-
Asbee
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Én Mantle-t már annyira nem nyomattam, ott váltottam le pont a mantle "bukása" miatt. Bf4 alatt tényleg ette rendesen, de DX alatt is mindig max grafon 2 giga felett volt, persze ott csak a nagyon magas élsimítás miatt. Aminek amúgy én sem vagyok annyira a híve,de ha egyszer bírta a kari.

(#27574) HartgeH3-2.8: Kicsit nyugodj már le légy szíves. Senki nem gyalázta a kártyát, én sem használnék 2 gigás 680-at ha annyira gyaláznám...

-
sqpp
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Befejezem, de részemrõl akkor is ha látja a szem, az agyad nem fogja fel... ez tudományilag bizonyított.. álhatsz akár hogy mellette ki
-
szasanyi
félisten
Az objektivitás hiánya komoly gond, mert vki az alapján dönthet! Sajnos itt gyakran hiányzik, mondjuk az általad említett okból, az ilyen gtx760-amon minden fullon megy már csak "hab a tortán".
Egyébként AMD oldalon nemhogy 2GB de 3GB VRAM is kevés esetenként a Mantle miatt, már1080p-ben is. Szóval ott sem sokkal jobb a helyzet....
vakond5: sajnos többnyire egyet kell értenem.

-
vakond5
őstag
Semmi különbség Watch Dogs-ban az új és a korábbi WHQL driver közt. Ugyanúgy fps drop van, pont ott esik le a vga kihasználtsága, ahol nem kéne.. ráadásul számomra ez a játék közel nincs ahhoz amilyennek beharangozták. Grafika közel sem olyan mint a teaser-ekben/trailer-ekben [igen, max beállítással is néztem], járművek irányítása szó szerint vicc, és a játékélmény sem annyira egetverő.
-
Shifty01
aktív tag
Nekem sem jelent még meg 10:12kor kaptam e-mailt h elérhető a game, de az sehol sincs. Irtam ticketet nekik 10perc mulva hogy mi az h nincs itt és h intézkedjenek had fájjon a fejük
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk: épp most jött meg a válasz és mostmár ott van a uplay kliensben is , már töltöm is.
-
Asbee
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Nem értem miért reagálód túl és forgatod ki a szavaimat. Már értem honnan fúj a szél... Védeni kell mert neked az van. Nekem is 2 gigás a 680-am 3 és 4 gigás után (7950, 290) azt hittem á úgyis elég a 2 giga fullhd-ban magas grafikával, a gpu is bírja, hát tévedtem több esetben is vram miatt.
Azt hittem szakmailag meg lehet vitatni ezt a kérdést, tapasztalatokkal de tévedtem. Amíg az ember a saját hardvere miatt nem tud objektíven gondolkodni addig nem lehet. Tényleg hagyjuk, mert nem arra tereled a témát amerre kellene.
-
Toxy
aktív tag
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Szerintem érdemes. Nagyon tetszik eddig.
Valóban akadnak hibái, de minek nem?

-
Toxy
aktív tag
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Watch Dogsban megszűnik a vezetés közbeni akadás az új WHQL driverrel. Vagyis jelentősen javítja a helyzetet. Még néha azért előfordul. De így már sokkal játszhatóbb.
-
ricshard444
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Túlreagálod..., ha nem tudsz objektíven beszélgetni, akkor ne is írj semmit.
Ez egy szakmai fórum és elhiszem, hogy védeni kell a 2GB-s enyhén szólva túlárazott kártyát, mert az van, de el kell fogadni, hogy a 2GB ma már elvárt , egy párszor pedig kevés.Fejlődnek a dolgok, 2GB 2 éve volt a felsőkategóriában gondtalan 1080p-ben, most már kompromisszumokkal kell élni, ez van.

-
HartgeH3-2.8
addikt
Rendben elfogadom a véleményed.
Akkor lényegében mi most vettünk közel 90k-ért egy ipari hulladékot ami X hónap múlva nem hozza amit kell hiszen a szerencsétlen 2gb vram társaságában született meg a gyártó soron.
Hibátlan meglátás. Biztató jövőkép.
Lehetséges inkább majd örülnék és boldogan használnám a kártyámat ahelyett, hogy a topikot olvassam "hasznos" információkért.Respect.

Részemről OFF.
Ha valaki tesztelte már az új WHQL-t és elégedett is, kérem ossza meg

-
Asbee
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Pont az lenne a lényeg, hogy már nem mindig maxed outról van szó. Itt már nem az van, hogy csökkentek kicsit az élsimításból, aztán beleférek. Olyan textúra felbontások vannak, hogy a watch dogs pl ultrán élsimítás visszavételénél nem változik a vram használat. Legalább is olyan téren, hogy 2 giga alá menjen.
Egy biztos. Lehet játszani 2gb vram mellett is. Nemmindenki játszik FHD-n és nem mindenki a maxed out híve. ...irreális felár ellenére is.
Pont ilyenekre utaltam abban a hsz-emben amit félre értettél. Ez csak magyarázkodás, mellé beszélés. Senki nem mondta, hogy nem lehet 2 gigával játszani, csupán bosszantó hogy előbb limitál a vram több esetben mint a gpu. Azt sem említette senki hogy fullhd alatt bárkinek is eszébe jusson 2 giga felettit nézni. Ha minimum árakat nézem 770 esetén 18 ezer a felár. Ha azt nézzük, hogy a 780 +50 ezer már nem biztos, hogy irreális, bár nem kevés.
Én már nem akarok senkit meggyőzni, eldönti mindenki mit akar de nem értem miért nem lehet belátni, hogy kezd leáldozni a 2 giga vramnak.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Igazából ezzel be lehetne tölteni az egész fórumot a két eltérő vélemény miatt. Egy biztos. Lehet játszani 2gb vram mellett is. Ha valóban van és lesznek olyan játékok amiben elfogy akkor pár érték csökkentésével gyönyörűen kompenzálható a dolog. Ebben mindenki egyet ért.
Ismételném magam: Nemmindenki játszik FHD-n és nem mindenki a maxed out híve. Az utóbbinál érzem esetleg , hogy előfordulhat ez a jelenség. Természetes aki ennyire agyig akar tolni mindent az áldozzon plussz rá. Neki valóban megérheti még az irreális felár ellenére is.

-
válasz
prtvlogan
üzenetére
ennyire azért nem szubjektív ez a kategorizálás. nvidiáéknál nagyon régóta (10+ éve) az x60-as (korábban x600-as) volt a középkategória, az x80 (x800 GTX) pedig a felső. az x70 (korábban x800GTS vagy x800GS) a felsőkategória jóárasított változata. a Ti utótag visszahozása pedig azt a folyamatot volt hivatott könnyebbé tenni, hogy az egész termékskálán egy 15-25%-os áremelést hajtsanak végre. ez meg is történt, a vásárlók legnagyobb örömére.
Rendesen már bosszant, amikor azt olvasom, hogy a 2GB nem elég játékra, mert "megeszi" a program...
bosszant vagy sem, van olyan játék, aminek fullHD-n nem elég a 2GB. kevés, de van.
-
hadogabi1
senior tag
Segítsetek már megkaptam 1 hete az nvidia letöltőkódot a watch dogs-hoz. Egy uplay oldalon beírtam a sorozatszámot. Az alapján kaptam 1 kódot. Amit az uplay oldalon watch dogs vásárlásnál meg kellett adni és így nulla lett a fizetendő összeg megadtam megakptam a vásárlásról az email-t ok minden. Azt írták hogy csak a játék megjelenése után lesz látható a games fülön az alkalmazásban. Ha jól tudom ma jelent meg de még mindig nincs ott a játék. A történetben a honlapjukon látom hogy megvettem csak az alkalmazásban nincs ott. Valakinek valami ötlet?
-
prtvlogan
aktív tag
Mindenki a saját pénztárcája szerint nézi a "belépőszintet". A középkategóriának szerintem a GTX660TI-nek kellene lennie, ami ez alatt van (650 és társai) az belépőszint. A 760-at nem tenném sehova, mert annyira nem acélos a teljesítménye, legalábbis engem nem győzött meg. Ami a 770, és affölött van, az már igenis felsőkategória, durván egy 150.000-ből egy komplett gépet kellene tudni összerakni, nem pedig egy VGA-t, és egy processzort mellé.
Arról nem is beszélve, hogy a fórumokat olvasva a "60 képkocka alatt darabokra esik a kép" effektus, és ez a 2 GB Vram dolog is erősen túl van lihegve. Rendesen már bosszant, amikor azt olvasom, hogy a 2GB nem elég játékra, mert "megeszi" a program.. Nemrég még az 1 gb-ot ette meg a játék, és a 2 volt az isten...Persze mindent el lehet adni, ha van rá vevő, de ha esetleg nem lenne, talán lejjebb is esne az ára, de amíg a sz@rt is el lehet adni drágán, és a jót csúcskategóriának, addig felesleges változtatni az árazáson... -
Asbee
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Nem, nem ezt jelentettem ki, fussál neki még egyszer. Arra utaltam, lehet magyarázni a dolgokat, hogy drága a 4 gigás, meg csak pár játék van aminél előfordul (ami nem teljesen igaz), meg hogy csak a nagyon ultra grafikához kell, de az meg minek stb stb.... Miért ne használjam a nagyon ultra garfikát, ha a gpu bírja. Csak hát a memória limitál. És lehet azt mondani nem látunk a jövőbe, de minden jel arra utal, már nem csak az ultra grafikánál lesz ez jelen. Itt mindig az ésszerűségről van szó, ha az ésszerű, hogy egy 2 gigás 770-et valószínű adhatsz el egy év múlva mert a gpu még azért elég lesz, de a vram már nem biztos, akkor ok.
Szerintem aki jövőbbre is tervez, azt inkább fizet max +20k-t egy 4 gigásért vagy vesz 780-at. Túl is tárgyaltuk ezt a témát. Aki ilyen dilemmában van, el tudja dönteni az elhangzottak alapján, melyiket választja.
Ha a rangokra így tekintesz az már régen rossz... Nem attól lesz valaki valaki ami a neve alatt van. Remélem így már érted mire utaltam a bullshittel.
-
-
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
elég, ha fix 60 fps-t akar valaki max közeli beállításokkal, és máris egy csomó játékban kevés a 780.
amúgy a 660Ti majdnem ugyanannyit tud, mint a 760, úgyhogy ha az egyik középszint, akkor a másik is az.
-
Asbee
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Végre van még valaki aki belátja és átlátja...
Azt hittem már csak nálam vannak ilyen játékok. A bullshitet lehet nyomni árakról, meg kompromisszumokról, de a tény az tény. -
szasanyi
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
...nem tudom elhinni, hogy az átlag ember Full HD igényeihez hova, hogyan kellene... - picit kevered az egyházi kedves atyát a fegyházi nedves gatyával.
Az átlag ember már GTX760 sem vesz meg! Egyébként pedig a több GPU erő és több VRAM egyre több helyen (lesz) szükséges már 1080p-ben. Ezt akár elfogadod akár nem, így van. És igen, kikerülhető a GTX770 és/vagy több VRAM probléma drágább kategória vásárlásával mivel kompromisszummal megoldható. De hát mi, a PH! törzsközössége nem arról vagyunk híresek...
Persze itt is vannak ám lényeges különbségek! Van aki Krőzus a másikhoz képest (esetleg család sincs, menő nőgyógyász apuka, szb.) és nem gond neki egy 100k+ kártya míg van aki nagyon messze van attól de neki is olyan kell - és ezért, teljesen ésszerűtlen döntéssel, valami (fontosabb) rovására meg is veszi! 
Mindenkinek magának kell tudnia mik az igényei és a lehetőségei, és ezt hogyan tudja egyensúlyban tartani - szvsz ez a legfontosabb szabály a választáskor, amit alapvetően az ésszerűség diktál.
De visszatérve egy mondat erejéig.. gondold el h1mpinek mekkora az e-farka, hiszen neki eVGA 780-Ti SLi volt gépében!
Bocsi h1mpi, ezt tudtam kihagyni. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Szvsz 780-ig bezárólag azt mondom van értelme, de felette már e-penis növelés történik. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy az átlag ember Full HD igényeihez hova, hogyan kellene több kraft, amikor nem is mindenki "csutkázza" ki, nem is mindenkinek kell a csillogó aszfalt amit Marika néni felmosott jó gondosan viledával verseny előtt, hogy szép legyen. Nem is mindenkinek kell vagy nem látnak már többet egy 8xAA tól felfelé vagy nem látnak extra eltérést egy High Very High között, ezért nem is emelik tovább. stb stb.
Egy 2-300 ezer forintos kártyát megvenni, azt nem tudom értelmes ésszel hova tenni.
Bench-ben igen ő top, de ebben kb ki is merül az élete értelme az illetőnek.A szomszéd srác a korrektül belőtt i5 mellett , egy 7xx alső/felső közép társaságában értelmes kompromisszumok mellett (amik nem is fájdalmasak vagy nem is kellenek) lásd Motion Blur (utálom), vígan játszik ugyan úgy és elégedetten

-
szasanyi
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Azokat nem is az átlag teljesítmény kategóriába -, és nem átlagos fogyasztóknak készítették..
Emellett ugye az áraik sem átlagosak, és összességében ezek miatt hívják csúcskategóriának. És mint mondtam a magyar átlag nem releváns az árak megállapításában Egy egész kicsit sem... 
h1impi: persze, teljesen evidens: itt mindenki csilliárdos (vagy annak kisfia), és GTX780 alatt nem kártya a kártya.

-
HartgeH3-2.8
addikt
Bárhogy is a 760-770-et nem nevezném közép szintnek mert a maguk kategóriájában (ár/érték) arányokat figyelembe véve hozzák amit kell. Nagyon is

Aki 7xx mellett dönt az az én olvasatomban felső szintbe lép be. Ártól függően.
Nálam jelenleg a 6xx Ti a közép szegmens képviselője. Aztán persze megint fordul a világ amikor a Geforce bejelenti, kihozza az új generációt. Akkor leszek kicsit mérges, hogy az ennyi pénzért megvett kártya hova csúszik vissza majd értékelés szempontjából.
Szerk: szasanyi Ja ez a bizonyos Z nem jutott eszembe

Még azért hozzá tenném ezen zászlóshajók közül van amelyik a CSÚCS kategóriát képviselik, de IRREÁLIS áron. Ezeket az átlag fogyasztó nem vagy csak nagyon kevés százalékban tudhatja magáénak. Tehát eleve nem is sorolható ezek közé szvsz.Irreális horribilis áron kiadott kártyákat nem sorolnék ide.
-
szasanyi
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Ez közelebb van az igazsághoz. Én ezt mondanám jó közelítésnek - az aktuális 7. sorozatot figyelembe véve:
Alsó közép GTX760
Felső közép GTX770
Felső kategótia GTX780/Ti
Csúcs kategória Titan Black, Titan Zsmiti: nem, az szerintem a GTX750/Ti
swagger55: úgy emlékszem csak a 7-es sorozatról volt szó, és sztem a GTX770 és 760 között nincs VGA. Egyébként én sem abszolút igazságot fogalmazok meg, de gondold már végig az első kérdésemet.
bombibmw: no, akkor nem tévedtem nagyot.

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Szerintem is a GTX 770 már felsőkategória. Szerinted csak 1-2 kártya lehet 1 kategóriában?
Közép- és alsókategória sem 3 kártyából áll..
Ez az én véleményem. De ha megnézed, akkor a GTX 760 és 770 között van egy ár- és teljesítménycsík is, ez a két kártya messzebb áll egymástól, mint az alatta lévőek -
ricshard444
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Nézőpont kérdése, én technikai oldalról közelítem meg a kategória belövését, te ár alapján

-
szasanyi
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Ha a GTX770 a felső kategória, akkor a GTX780/Ti kártyákat hogyan osztályozod? Ezen kívül a VGA árakat (sem) a hazai átfizetésekhez képest állapítják meg, az a meg pechünk.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Most egy picit beletapostál a lelkembe, hogy a 770-el vettem (vettünk) egy "ránc felvarrott" GK104-et amit felső kategóriaként adnak el (árát tekintve igen) miközben nem az
..és mégis
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk:
Egy 80-90k értékű kártyára nekem senki nem mondja, hogy nem a felső osztályban van.
Az valakinek a havi komplett fizetése cuzamme.

-
ricshard444
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Csak a zöldek szerelik 2GB-tal a GK104-s GPU-kat, elméletben az meg már középkategória és több, mint 2 éve kiadott GPU (most csak a chippet nézzük, a fícsőröket ne), de gyakorlatban pedig felsőkategóriásként adják el a legjobbakat a 770 személyében.
A pirosaknál is max a középkategóriában vannak a 2GB-s kártyák, a felsőben már 3-4 a referencia.Nyilván spórolás szempontjából, ebbe nem kell többet belelátni.
Van fél tucat játék vagy több ahol 1080p-ben is elfogy a 2GB, de akkor ott jön képbe pl a zöld oldalon a 4GB-s modell felárral vagy a 780 mégnagyobbal.
Mit tesz ilyenkor az ember?Butít vagy vesz egy drágább kártyát, az meg nekik + haszon. -
xxSanchez
őstag
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Szerintem egyelőre mindenképpen azért, mert 2-3 játéknál nincs is több ahol valójában kevésnek bizonyul a 2GB.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ha ennyire kevés lenne a 2gb vram átlagosan, akkor miért szerelik a kártyák 80%-át felső kategóriában is még ennyivel és csak nagyon magas felár ellenében és/vagy csúcs top kategóriában teszik elérhetővé a nagyobb 4gb vram-ot?
Ez így nekem nem jön össze.
-
ricshard444
veterán
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Abszolút megnyerő a teljesítménye, még ha nem is egy bajnok cuccos, de ennyi pénzért amennyiért most lehet kapni..., nem kap az ember érzékelhetően jobb teljesítményt.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Ja,sajna kevés neki a vram. Én high-ra tettem a textúrákat, élsimításból meg egy SMAA-t. Ezen kívül minden fullon. Le a kalappal a 670-es előtt,simán játszható, néha beakad,de nem vészes. Asszem sokáig fogom még nyúzni ezt a karit...
-
Toxy
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
De hoz változást mert megszűnnek a kocsikázás közbeni akadások.
Legalábbis nálam most nem lassult meg mikor gyorsan mentem a kocsival.
korábban pedig igen. -
xxSanchez
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Tegnap próbáltam felrakni a 337.50-et, de sehogy sem sikerült szóval maradtam a 335.23-nál, ahhoz képest viszont fényévekkel jobb ez a mostani. High-on FXAA-val 60-80 FPS-em van.
-
xxSanchez
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Pedig Watch Dogs-ban nagyon sokat hozott.

-
xxSanchez
őstag
Na, a most megjelent driver végre felment, mindkét monitor működik és nem kapok fekete képernyőt sem.
-
duc
aktív tag
-
tthomasso
tag
Megjelent az új WHQL driver. Estére megnézem, mennyit hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

az első hsz-ben látást írtál, utána váltottál a felfogásra. de mit kell felfogni? nem azért akarok 60 fps-t, hogy minden egyes képkockában más szöveget olvashassak, hanem azért, mert igencsak látom a különbséget, és konkrétan a 30 fps gyors mozgás esetén fárasztja a szememet, és megfájdul tőle a fejem. nekem egy logikai játékban vagy RTS-ben elég a 30 fps, egy shooterben vagy egy autóversenyben viszont nem.

4,5-ön már okés. Talán nem sértődik meg, hogy leírtam.

Nálam úgy emlékszem 87 FPS volt az átlag FRAPS-szel mérve (1080p, Ultra + Temporális SMAA) - sajnos az FPS drop miatt így sem mindig folyamatos a játék.
De mint mondtam van más, hasonló alternatíva is.
Arról nem beszélve, hogy ezért a "szarért" valaki kő keményen megdolgozik.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Persze itt is vannak ám lényeges különbségek! Van aki Krőzus a másikhoz képest (esetleg család sincs, menő nőgyógyász apuka, szb.) és nem gond neki egy 100k+ kártya míg van aki nagyon messze van attól de neki is olyan kell - és ezért, teljesen ésszerűtlen döntéssel, valami (fontosabb) rovására meg is veszi!
Bocsi h1mpi, ezt tudtam kihagyni.