Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Na majd beszámolok
black friday rulez jeligére elindítottam a hot railst a telémbe. -
Eastman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Az Eldorádóban kb. két-hárm hete volt egy talán fekete-fehér HH Squier Tele natúr színű solid V nyakkal. A hangzása nekem kevés volt, de a nyakprofil miatt mindenképpen fogdosd meg, ha lesz rá alkalmad!
-
freelanced
addikt
Mindenképp megtapizom amit tudok. Nem hajt a tatár igazából. Ezért is voltam kíváncsi mindenki véleményére. Nyilván nem ezek alapján döntök de örömmel hallgatom őket, ebből is tanul az ember. Nyilván semmi sem szentírás, mondhatni majdnem minden egyéni preferencia kérdése manapság.
Egyelőre fattyu kollega tetszik a legjobbanMármint a megoldása, miszerint ha más nem teszek bele egy SD HotRailt aztán kész, így talán egész rugalmassá válhat egy "sima" Fender Strato / Tele is.
-
cucka
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Igazából egy squier tele is úgy szól, mint egy telecaster, meg a legdrágább american vintage is úgy szól, mint egy telecaster. Amire én figyelnék, hogy milyen kézbe venni, játszani rajta, jól szól-e, jó-e a súlya, kellemes-e markolászni a nyakát, tetszik-e a színe, hasonlók.
A Fendernél erősen megy a parasztvakítás, mert le kell fedjék a piacot, ezért árulnak 200 dollárért is telecastert meg 3000 dollárért, ezért kell egy csomó modell, sok gyűjtőt is ki kell szolgálni. Nyilván a drágábbakat jobbra csinálják, de nincs ebben nagy varázslat amúgy. -
Alexios
veterán
Mooernek nincs fx send és returnje, szóval összeköthető - de vagy az erősítő inputja előtt vagy az erősítő fx returnjén lesznek az effektek, a kettő egyszerre nem fog menni(azaz a 4 cable method)
De ha fejhallgató a cél, akkor nem is értem minek egyáltalán az erősítő hozzá

-
Goose-T
veterán
Csak látókör-szélesítés céljából ajánlottam, nem alternatívaként. Kábé úgy viszonyulnak a Fenderek és ez az Ibanez egymáshoz, mint egy Ford Mustang és egy Subaru Impreza WRX. A Subaru nagyjából mindenben jobb, de V8 csak a Mustangban van, ami bizony a pokolban is vényóc.
-
Goose-T
veterán
-
Alexios
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Az Ibanez hivatalos márkaszervize tudtommal az Oroszlánbarlang - mivel 2x kellett kicseréltetni náluk a gitáromat, és oda küldött a forgalmazó is, utoljára idén Februárban

Ügyintézéssel náluk se volt probléma amúgy, úgy értettem, hogy elég sok problémás darabról olvastam ennél a típusnál, szóval inkább kihagynám, szívtam én már eleget Ibanezekkel
De lehet valamelyik nap elmegyek hozzájuk, mert jobban birizgálja a fantáziám még mindig mint szeretném

-
cucka
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Az a telecaster vintage telecaster tényleg egy fadarab, egy deszka húrokkal, 1950-ben tervezték azzal a céllal, hogy egyszerű, olcsó és tartós legyen.
Szerintem a lényegi elavultság az, hogy nincsenek rajta kontúrok meg az a szar híd amivel nem tudod rendesen beintonálni, meg gondolom lakkozott a nyaka, amit vagy szeretsz vagy nem. Az ilyen vintage szériák nekem nagyon parasztvakításnak tűnnek, miért nem jó egy sima standard telecaster, ami pont ugyanúgy szól?(Nyilván ez a kék ibanez mindenben teljesen más, nem is értem, hogy merült fel)
-
Goose-T
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
Ahol én kipróbáltam, ott működik az Ibanez hivatalos márkaszervize is (Svajcsik), szóval ott biztos nem lenne probléma a garanciális ügyintézéssel. Viszont továbbra sem mondtam senkinek, hogy vegye meg, csak ha valaki ennyire szemellenzősen rá van állva a Fenderekre, akkor igazán kipróbálhatna egy olyan gitárt is, amin alkalmazzák a Stratocaster óta eltelt bő 60 év technikai és ergonómiai vívmányait.
-
Alexios
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Nem próbáltam - meg akartam venni, amíg utána nem olvastam és láttam mennyi hibás darab volt belőle, én pedig úgy érzem foglalkoztam már eleget az Ibanez garancia intézéssel, szóval ez kicsit elvette egyelőre a kedvem tőle

Fan fret meg hát, én nem teljesen értem mi értelme lenne E standardban, 25.5"-on 9-42 szettet használok, és nem érzem túl lazának - ennek 26.7" van a mély E húrnál, még az is lehet ennél vékonyabb húrt kéne felraknom hogy kényelmes lenne - nem teljesen látom be, hogy ez esetben miért lenne jó. Én a magam részéről valahol drop c-nél kezdeném látni az értelmét, hogy mondjuk egy sima 10-es szett is elég lehet hozzá -
Alexios
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Azért szerintem ez ennyire nem egyértelmű dolog, sokkal inkább ízlés kérdése - pl. ha E standardra hangolva akarsz játszani, minek fan fret? Különösebb értelme nem lesz, inkább csak drop vagy lejjebb hangolt gitároknál. Ahogy én pl. vettem a ghost fretembe ~90k-ért egy fishman modern szettet, és imádom - de leginkább modern metálra. Ha valaki stratokat és teléket néz, akkor biztos, hogy nem ez a hangzás amit keres.
-
fattyu
veterán
amugy pont azon elmélkedem, ha már a telém az egyik kedvencem, black friday jeligére szerzek bele sd hot rail hátsót azt bolgoság. Hot rail hátul p90 elég faca kombó lenne

Goose-T: azt amugy én is megtapiznám. a fishman is érdekelne meg a fanfret is. de sehol sincs raktáron.
-
Goose-T
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Itt egy másik link, nálam amúgy működik.

Miért érzem A Fendereket elavultnak? Próbáld ki ezt a gitárt, és te is annak fogod érezni. Én kipróbáltam a Práter utcai Hangszerarzenálban. Ha meg akarnám venni az ultimate gitárt, akkor ezt venném. Kár, hogy szeretek mindenféle gyanús eredetű pickupokkal és hangolókulcsokkal szarakodni, ez meg egy olyan gitár, amin már szinte semmit sem lehet tuningolni.
-
-
freelanced
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Köszönöm a véleményed. Igazából mint írtam is érdeklődés szinten tettem fel a kérdést, de fadarabnak nevezni kicsit erős

Biztos én vagyok túl szentimentális de nekem bejönnek az ilyen fadarabok.
Egyébként nekem a link nem működik, de fogtam már a kezemben Ibanezt, Cort KX5-öt, melyek modernnek mondhatóak.
Melyik aspektus miatt érzed elavultnak őket?
Igazából lehet, hogy hülyeség de szerintem amíg nem ér el egy szintre az ember és nem fog X gitárt a kezében nem igazán érzi a különbséget. Persze lehet, hogy velem van a baj, de személy szerint túl sok minden vonja el a figyelmem a gitárton, túl sok részlet, túl sok újdonság, és megfelelő tapasztalat, úgymond otthonosság nélkül kevésbé figyelek fel a nyakra, nem érzem kényelmetlennek. De lehet, hogy bennem van a difi, nem vitatkozni szeretnék.
-
Goose-T
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Mielőtt kiadnál annyi pénzt egy '50-es években tervezett fadarabra, szerintem próbálj ki egy modern gitárt is, például ezt. Nem azt mondom, hogy ilyet vegyél, ne is a külsejét nézd, csak próbáld ki, játssz rajta, hogy egy kicsit táguljon a látóköröd. Az is lehet, hogy utána más szemmel fogsz nézni a Fenderekre.
-
freelanced
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Nagyon hasznos, van mit átgondolni, megfontolni.
Voltam már nézelődni a héten pénz nélkül, többnyire üres fejjel

Egyelőre emésztem a dolgokat.
Egy olyan kérdésem lenne érdeklődési jelleggel, hogy láttam a Hangszerplázában egy Fender Telecaster American Vintage 52 modellt. Ha jól tudom ez már kifutott nem? Ezt váltotta fel az Orignal. Viszont ebből is volt 2012 utáni és 2012 előtti modell.
Mit lehet tudni erről a hármasról? Nem birtokol / birtokolt bárki ilyen gityót?
Most nézegetem mi van GSFanaticon, ráírtam pár emberre, hiszen használtan lenne a legjobb szerválni valamit.
-
NeoPampalini
senior tag
1. A mono mikrofon bemenet helyére rálehet dugni a gitár jelét? Vagy nem fog egyezni az impedancia és az érzékenység és inkább a vonal bemenetre kell kötni?
Ha vonalból tennéd, akkor értelemszerűen a Line in kell neked, ha mikrofonozod, akkor meg a mikrofon bemenet.
Alternatíva: bármelyik sztereó bemenet bal (L) csatornája használható mono jelforráshoz.Oh, most látom, sima gitár? Mindenképp vonalszintű jel kell ide, tehát minimum egy DI box, vagy erősítő vonalkimenete, esetleg (multi) effekt.
2. Az a 2-2 RCA CD TAPE bemenet / kimenet mit takar? Ezt is össze tudja keverni a többi jellel? Vagy ez csak a fejhallgató kimenetre kever rá, és nem a fő kimenetre?
Sima RCA be/kimenetek, saját hangerőszabályzó nélkül. A bemeneten érkező jel választható, hogy hova menjen: control room és/vagy main mix. A kimeneti rész pedig a normál kimenet, azaz ugyanaz "megy ki" itt is, mint a normál kimeneteken. A fejhallgató kimeneten szintén a main mix megy ki.
3. Az FX send mire jó?
Külső effekteket tudsz vele használni, pl. kompresszor, reverb, satöbbi. Az FX send az adott csatornára vonatkozóan szabályozza, hogy "mennyi" megy ki az FX Send kimenetre. Mivel külön FX return bemenete nincs a keverőnek, így az egyik sztereó bemenetre tudod csatlakoztatni a külső effekt kimenetét.
4. A main out megy az erősítő vonal bemenetére? A Control room kimenete meg mehet egy másik erősítő bemenetére? (monitor hangfalak pl.)
Igen. Igen.

5. Mit jelent az hogy 2 buszos a keverő?
Azt, hogy egy adott "sáv" mennyi felé küldi a jelet. Ennél az eszköznél kettő van: a bemenet elágazik az FX Send (egyik bus), valamint a Main mix felé (másik bus).
6. Erre az eszközre Behringer 802 miért azt írják hogy 1 sztereo csatornás mikor én 2 sztereo csatornát látok a képen? 3/4 és 5/6. Vagy valamit rosszul értelmezek?
Őszintén? Fene tudja. A Behringer saját oldala/manualja sem ír ilyesmit. Inkább úgy kell nézni, hogy van-e ezeken olyan és annyi be/kimenet, amennyi neked kell.
-
Jazz
veterán
Keverőkkel kapcsolatban van valaki aki otthon van? Kicsit összekeveredtem.

Olyan keverő kéne olcsón, ami tud keverni 3 vonal (sztereo) jelet. Jó ha tud mikrofon vagy gitár jelet is kezelni.
Ezt találtam pl. Behringer 1002, kicsit drága, de ami 3+ vonal sztereo csatornás abból csak ilyet találtam.

Kérdéseim:
1. A mono mikrofon bemenet helyére rálehet dugni a gitár jelét? Vagy nem fog egyezni az impedancia és az érzékenység és inkább a vonal bemenetre kell kötni?2. Az a 2-2 RCA CD TAPE bemenet / kimenet mit takar? Ezt is össze tudja keverni a többi jellel? Vagy ez csak a fejhallgató kimenetre kever rá, és nem a fő kimenetre?
3. Az FX send mire jó?
4. A main out megy az erősítő vonal bemenetére? A Control room kimenete meg mehet egy másik erősítő bemenetére? (monitor hangfalak pl.)
5. Mit jelent az hogy 2 buszos a keverő?
6. Erre az eszközre Behringer 802 miért azt írják hogy 1 sztereo csatornás mikor én 2 sztereo csatornát látok a képen? 3/4 és 5/6. Vagy valamit rosszul értelmezek?
Köszi!

-
válasz
freelanced
üzenetére
Ne nézd annyit. Róbáld ki, akár egyedül is.
Nekem pl van egy Les Paulom, qrva jól néz ki, eszement, akartam szeretni, de ma adtam neki egy utolsó próbát, bármennyire is akarom, nem, ez nem az enyém.
Marad a Strat én egy SSS strat-ember vagyok. Lehet a boltban ráérzel, ja és nyugodtan maradj szánj rá időt akár órákat is. De ne akarj azonnal megvenni valamit. Ez a pénz nélküli ötlet marha nagy!re: (#35265) Eastman
Blues, Jazz és Rock
Én valami szép SSS Amerikai Strat-ra lőnék
Nekem valami ilyesmi kellene:
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Én leírtam már minden ezzel kapcsolatos gondolatom.

Egy jó minőségű gitárral a kézben nem fogod azt érezni, hogy lemaradtál egy másikról. Azért fontos, hogy tetsszen is, mert akkor örömmel nézel rá, örömmel veszed kezedbe és örömmel gyakorolsz. Ennél többet én nem tudok javasolni.
Ha itt a többieknek van hozzá kedvük, mindenki írja be, hogy mit vegyél; Stratót vagy Telét, aztán összeszámoljuk... Én azt mondom, hogy;
HSS Strat.
-
fattyu
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
kényelmetlenebb a test. ha tradicionális tele akkor nincs csöcsfészek. vastagabb test.
amugy a high gain történetre megoldás lehet utólagosan egy sd hot rail azt már baltának is jó. akár.
de továbbra is és SOKADSZOR.
menj el üres fejjel és pénztárca nélkül. ne nézegesd. nem az a lényeg mi tetszik fotón hanem mi kényelmes mi illik a kezedbe. minek az ergonómiája illik a testedhez.élő példa. legsexibb gitár szerintem egy igazi téglavastag les paul. csorog a nyálam rá. ahogy ránézek, ahogy hallgatom. de nekem egyszerűen nem adja ki az ergonómia. volt egy olyan szabásúm pedig az már modernebb is volt. vékonyabb test és volt belly cut is. de nem.
ismétlem. legyél okos. ne mint én. nem írom le többet.
-
brickm
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Szia. Az igazi tele fíling only single coil, ami kevésbé fogja amatőr körülmények között szeretni a magas torzítást. érzékenyebb a zajokra, pl tv, laptop töltő.
Ha keményebbe fogod tolni ez probléma lehet.Egyébként ha blues rock vonalon akarsz mozogni mindkettő jó választás lehet.
Vagy kompromisszum, hogy HSS stratot, vagy HS telét veszel, amivel zúzósabban is lehet tolni, csak az nem annyira autentikus. Ennyi kb.
-
freelanced
addikt
Amúgy mik a legfőbb problémák amivel szembesülök ha Telecastert választok Strato helyett? Valahogy nagyon megfogtak, noha a Stratocaster is eléggé bejön de valahogy a tele jobban.
Amúgy Jazz / Blues / Rock a terv de aztán meg ki tudja. Ezekhez mi miatt nem annyira ajánlott a Single Coil Eastmen?
-
brickm
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Gitár esetében illene a 3-5kHz-be kapaszkodni, mintsem a 10-be, de sebaj.
Azt hittem nincs megosztóbb téma, mint az a tény, hogy a fa beleszól az elektromos gitár hangjába, de úgy tűnik de

Ezek nem puszta találgatások, meg eszmefuttatások, a fémek közti korrózió, és a koszosodás, meg a velük összefüggő jelvesztés egy TÉNY.
Figyelembe véve, hogy pl egy kopott potméter milyen jelenségeket is okoz(na milyet?.. sercegés, recsegés és magasvesztés) Vagy egy koszos oxidos elektroncső foglalat\láb (kevesebb gain, mivel kisebb a jelszint és magasvesztés) nem annyira totó húzás megkérdőjelezni ezt a jelenséget.amúgy meg az, hogy valaki hallja-e, hogy kevesebb magasa van, mint másik kábellel\csatlakozókkal teljesen egyéni. Nekem pl rosszabb a szaglásom, mint az átlagnak, mégse mondom, hogy a szagok 70%-a nem létezik, csak az ők fantáziáiban.
-
arnyekxxx
veterán
Összedobtam egy explorert játékból, van valakinek ötlete mivel lehetne a fejre valami egyedi jelet rakni?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
kemotox
üzenetére
elnézést, hogy én vagyok a hülye mert kíváncsi vagyok 100 embernbelől hány hallja meg, hogy a gitárban 10éves sima vagy aranyozott csatlakozó van amikor rádugja az effektsorra majd a végén beduhja a csöves fejbe.
Én már csak ilyen hülye gyakorlati ember vagyok, nem az érdekel, hogy papíron mi az elmélet hanem az, mi jön ki a hangszóróból.
Ezt a 10kHz-es dolgot is te hozod fel egyedül.
ööö izé
(#35180) brickm válasza arnyekxxx (#35156) üzenetére
Mint ahogy 80-100MHz-en némi szennyeződés a jelút KÖZELÉBEN is megváltoztatja az átvitelt, nyilván ennek töredékén 3-5-10kHz-en is masszív jelvesztést okoz egy konkrét koszréteg.
-
brickm
őstag
😁 nem akarok geci lenni, de nem mindegy, hogy két fém egymásra van téve és dörzsölik egymást, meg oxid réteg kerül közéjük, vagy össze vannak forrasztva, ami ugye jobbik esetben oxidmentes felületek légmentesen lezárva.
Egyébként ha méterárura veszed a gitár kábelt tudsz olyat, hogy neked megfelelő tisztaságú és bevonatú belső érrel vedd. Sajna vannak olyan koszos kábelek amik a szigetelésen belül oxidálódbak. Így folyatószerrel kell tisztítani a forrasztás előtt. De vannak speciális lakkozások, amik légmentesen zárják a rézszálak felületét, és csak forrasztási hőre szublimálnak el a felületről, ezzel adva a lehető legtisztább felületet.
Persze ez a kábel se jobb a másiknál, mert csak a nevét fizetnéd meg 😏. Amúgy ha jól előkezeled az olcsóbb kábel is nagyon jó lehet.
-
Kobe
veterán
Joyo zombie + mooer ge200as osszekotheto egymassal? Ahogy neztem van fx loop aljzat a joyon
Illetve fulesen milyen hangja lehet igy osszekotve a lada helyett? Annyira ratyi a fules mint egy ket tranyos erolkodon?
-
brickm
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Ez nem elméletezgetés, meg filózgatás, ez fizika. Meg tények., Ne kelljen már bizonygatni, mint, hogy a Föld nem lapos....
A kérdésedre a rövid válasz: igen. Minden hangszeres cuccomban a lehető legjobb minségű cuccok van
Ha gyári az eszköz és jobbnak gondolom, szétszedem kicserélem.Kicsit off, de csak hogy értsd, a Tascam hangkártyám szétszedtem és lecseréltem az amúgy nagyon jó JRC072B műveleti erősítőt Analog Devices 8065-re, mivel lényegesen jobbak a paraméterei(holott a jrc is elég jó)(egyébként ebben is aranyozott az XLR. Ha jól emlékszem 22karátos)
Paraméterek:
NJM072B (eredeti)
Input resistance: 10^12 Ohm
noise: 10uVrms @ 10kHz
Slew Rate: 13V/uS
CMRR:70-76dB
Operation current: 3-5mA
Input Bias current:50 pA
Gain bandwith: 3-5MHzAnalog Devices AD8065:
Input resistance: 2*10^9 Ohm
noise: 7nV @10kHz
Slew Rate: 180v/uS
CMRR: 100dB
Operation current: 5-7mA
Input Bias current: 1pA
Gain bandwith: 145MHzFotókkal végig logolva a folyamat. Tudom, én csepet túltolom a sztorit, de kényes vagyok, ez van, Ettől függetlenül tartom, hogy ha neked jó a 800Ft-os vagy 200Ft-os, vagy talált jack, hát tedd bele. Meg bárki. Szíved joga,. De azt a b romságot ne terjeszd, hogy semmi értelme a drága aranyozott csatinak, mert ez nem igaz.
-
kemotox
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Nehogymár számonkérj egy olyan dolgot, amit te hoztál fel és te hajtogatod egyedül.. nyugodtan olvass vissza, brickm semmi ilyesmit nem írt.
Kicsit túltolod a retardáltságot.
Amúgy most tényleg azon vagy fennakadva, hogy különböző anyagoknak különböző villamos tulajdonságai vannak? Mit nem értesz?
Ezt a 10kHz-es dolgot is te hozod fel egyedül. Persze értem én, hogy el kell túlozni, hogy tuti neked legyen igazad -
fattyu
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
nem kötekszem. de nem javasolt pályafutás koránján DRÁGA gitárt venni. Újan pedig végképp nem.
én eddig 3 nem olcsó gitárnál futottam bele hogy elsőre jónak tűnt végül eladásra került.próbálj ki sokmindent tényleg. nyakakat testeket hasonló formájú testekből más éleket kikönnyítéseket testvastagságokat esetleg.
legyél okos. ne olyan mint én

-
Eastman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
PRS?
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
A jazz-t, a blues-rockot, a magyar népzenét és a klasszikus zenét szeretem. Ha a gitárzenét nézzük; Hendrix, Ritchie Blackmore, Joe Pass, David Gilmour, Gary Moore, Satriani, Henrik Freischlader, és Joe Pass ellenpontjaként; Dimebag Darrell és Tom Morello. Szerintem ők a maguk módján mind igazi történetmesélők a gitáron. Magyarok közül a régi-régi Tankcsapda, Tóth József „Citrom” játéka a Tűzkerék RB-ben, Szűcs Gábor a kedvenceim. Itthon bluest vagy a saját ötleteimet játszo(gat)m. Színpad közelében csak a háttérben dolgoztam, roadoltam még a múlt században.
Szerintem kellemesebb a hangja, emellett dögösebb, úgy, hogy közben zajmentes, mégis a bundok érintésére érzékenyebb és több a lehetőség a humbuckerben. Akár felezhető is és úgy technikailag egy single-coil lesz - persze nem megdöntve mint a Strat hídjánál - ezért hangzásban mégis más.
SSS összeállításnál nekem olyan érzésem van, mintha hiányozna valami a gitár hangjából. Talán a telt és öblös mélyek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk:
Gibsonéknál a Les Paul Studio-k a belépőmodellek. Ezek kevésbé díszítettek és kevésbé válogatott alapanyagból készülnek. Árban az ütőképesebb Fenderek könnyebben elérhetők. A Gibbók drágák sajnos.
-
Nekem pont a Fender single coil-jai jönnek be. A humbi is jó meg minden, de nekem valahogy ez az ami igazán bejön. Illetve ha hallok valami hambis zenét az jó, de amikor magam vagyok akkor maradok az SSS-nél.
A Squier CV 50's -et összevetve az amerikai gyártású Special-al pl az utóbbi messze nyer. Sokkal több részlet van benne, finomabb a hang. Amúgy nekem a Professional tetszik még, az elite-ben meg a kapcsolhatósága illetve hogy noisless pick-upokkal szerelik.
Nem nagyon agyalnék túl sokat egy amerikai hangszeren csak megvenném. Vannak emberek akiken semmi sem elég, vannak akiknek meg minden elég. Azt találd meg hogy neked mi kell. Próbálj ki jó pár hangszert egy jó kombón egy hangszer boltban.szerk:
"re:" akart lenni freelanced-nek -
Goose-T
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Ha valaha is szeretnéd fullba tolni a
kreténttorzítást, akkor csak a humbucker jöhet szóba. Metálra a single coil alkalmatlan. -
bigrob
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Mármint hídhoz a humbuckert? Mert oda az kell!
AlvóCicaVillámDöglöttCica se single coilokon nyomta.. 
-
freelanced
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Köszönöm mindenkinek, hamarosan reagálok.
Elöljáróban Eastman te milyen műfajokat játszol / hallgatsz? Illetve miért gondolod elsőnek jobbnak a humbuckert?
Ma voltam az Eldorádóban illetve a Tajtiban is.
——————-
Nem sietem el a dolgot, nem sürgős. Még jó sokat alszom rá

Gibsonéknál mi számít az “alap” Les Paulnak?
Amúgy lehet, hogy velem van a baj de nekem tetszik a Telecaster kinézete.
Meghallgattam jó néhány gitárt, bár a kényelemről nem nagyon tudtam leszrni semmit ennyire rövid használat után.
Mi miatt jött vissza a Nitro festés?
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
olcsón basszus gitár szettet honnan érdemes beszerezni? Vagy akár külön-külön. (gitár, láda...)
Köszi!
-
bear_
aktív tag
-
Eastman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére

Nem vagyok nagy Fender fan, mindkettő hangjától úgy érzem, hogy kiolvadnak a dobhártyáim és lazulnak a fogtöméseim.
Szívem szerint HH-t választanék közülük...Hendrix, Blackmore, Gilmour, G.Moore. Rajtuk kívül én nem nagyon hallgatok Fender muzsikát. Viszont az innovációt és a konstrukciót, a formavilágot imádom bennük. Japán (vagy rövid menzúrás) HH hardtail Tele vagy Strat solid V nyakkal jöhet. Ami meg már nem az amiről beszélgetünk.

Szerk: Ez az én kedvenc Fenderem.
-
nesa
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom hogy a pálcát nem sűrűn kell állítani a nyakba max addig amíg beáll a hangszer utána 10 évente se, a 78 as Les Paulom 95 körül vettem, soha nem volt szükséges tekergetni.
V.Stryker
Hangszer függő de kb jól hallottad. -
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Nézd, a Stratocaster nagyon vonzó és kényelmes hangszer - előbb-utóbb mindenki „kipipálja”, de nem őt választanám legelső gitárnak, hanem valami humbuckeres megoldást. Ha mégis Strat akkor HSS hangszedősorral...
Klasszikus Telét csak akkor, ha bírod a sok csilingelést. A hangzás és a kényelem valahogy mindig üti a formavilágot. Próbálj meg pénz nélkül tenni egy kört az Eldorádóban vagy a StageShopban. Anélkül, hogy ha beleszeretsz valamibe, rögtön otthagynád a pénzed. Valszeg a netről rendelést célzod, de hidd el, hogy mindenféleképpen ki kell próbálni előtte gitárokat és aztán aludni rájuk egyet vagy utánuk olvasni mielőtt rendelsz valamit. Kicsit a cipővásárláshoz hasonlít a dolog, ahol akár fél méret is számíthat, csak ez többe kerül...
Persze az hogy csak a nyak leszerelésével lehet állítani a truss rodot nem feltétlen hiányzik szerintem senkinek.
Szerintem a nyakat nem kell levenni „csak” a koptatót, de lehet, hogy ebben tévedek.
-
Kobe
veterán
Jol remlik hogy cucci vegul nemirt kezkozelit a mooer multirol?
Kivancsi lennek, nala azert ott van mar par hete -
Alexios
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Szerintem túlgondolod

Ha az a legnagyobb bajod a gitárral, hogy a pickup lehetne jobb, szerintem nem olyan vészes, mert biztos vagyok benne, hogy találsz olyat aki szerint meg pont a texas special a legjobb pickup szett. Egy idő után ez elkezd bőven ízlés kérdése lenni, ki kell próbálni, ha tetszik akkor fasza.
Ha meg nem, még mindig 10 perc alatt kicseréled a pickupokat - az én stratomban pl. tonerider surfari pickupok voltak(azt hiszem ez van/volt a classic vibe-okban is), amit mikor beállításról elhoztam hangszerésztől, neki baromira bejött a hanja, fel is írta magának a típust.
Na most ha neked is az jön be, kb 20ezerért kapsz egy szettet, pikkpakk kicseréled aztán kész. Aztán persze van akinek meg csak a fender custom shop '69 pickupok jönnek be, nekik nagyobb szívás. Vagy itt a topik, ahol sokan az alis pickupokra eszküsznek, akkor most kinek van igaza?
Vagy melyik jobb, az ibanez wizard nyak vagy a vintage les paul nyak? A single coil/humbucker? Értem én, hogy tájékozódni próbálsz, ami tök jó, de nem biztos, hogy érdemes más ízlésére támaszkodni egy ponton túl, mert semmi nem garantálja, hogy az egyezik a tieddel
-
freelanced
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Van aki szerint melegebb hangot kölcsönöznek a hangszernek, van aki szerint negatívan szól bele az összképbe. Néhol azt olvasni, hogy jól bírják, másnál pedig hamarabb elkezd lepattogni a Coating és előbb cserélni kell mint a “sima” húrokat. Szóval eléggé megosztó a dolog. Személyes tapasztalatom nincs velük.
Szerintetek egyébként jelenleg így hogy megvariálta a Fender a kínálatot melyik Strato / Tele a legértelmesebb választás az amerikai modellek közül?
Ugye ott a “legolcsóbb” Special. Sokan szidják a Texas pupokat ami benne van.
A Professionalnál szintén nem a legjobbakat hallani a VModokról bár van aki szereti. De ugye hivatalosan ez a modell váltotta fel a Standardot, noha többe kerül.
Akkor ott az Original ami a Vintaget váltotta. Ez mondjuk szimpatikus, sallangmentes. Persze az hogy csak a nyak leszerelésével lehet állítani a truss rodot nem feltétlen hiányzik szerintem senkinek. A pickupokról nem tudok sokat egyelőre.
Illetve ott az Elite ami meg nem tudom mennyivel ad többet egy Professionalhoz kepest. A tok megegyezik például.
Szóval egyelőre valahogy nem a pozitív irányú változást látom az eddigiekhez képest...
Ti hogy vagytok vele?
-
V.Stryker
nagyúr
Esetleg valaki próbálta a színes DR húrokat? Jók is vagy csak szépek? Leo Moracchioli gityójain láttam először őket és a full fekete gitárokat elég faszán feldobják.

-
fattyu
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
még turkálom majd kicsit az actiont de be. majdnem olyan finom mint a tele.
valami busman előző gazda lecserélte a vintage fender hangolókat valami önlevágós olcsó satusra... agyatlan barma. nyilván új luk is van emiatt... ez nem tetszett. nagyon. cserébe japán fenderhez igen korrekt áron sikerült elhozni. -
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
válasz
FockeWulf
üzenetére
Az is van a képen, már most is ezt tartom a legjobb gitáromnak, csak a mikrofónia miatt még nem igazán alkalmas színpadra és hangos próbaterembe. Mindegy, ha lesz időm, megjavítom egy kis viaszozással, és onnantól királyság van.
Most épp eladom holnap a lakásunkat, és házba költözünk jövő év elején, kicsit felpörögtek a dolgok, nincs nagyon időm ilyenekkel foglalkozni.A telecaster-kattantak még felfedezhetnek egy ínyencséget a képen, na ennek a márkáját már tényleg nehéz lesz kitalálni. Lehet próbálkozni!
-
kemotox
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Jó kis reverse image search
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Eastman
addikt

This is a 1977 Les Paul Deluxe with a “one-piece” maple top that I purchased while working at the Gibson factory. I’ve only seen a handful of one-piece top LP’s, and this is the only Deluxe I’ve ever seen.
-
Goose-T
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Jó részét 2000 után gyártották, az annyira nem vintage. A Hagströmök viszont legalább érdekesek. Na itt viszont igazán vintage gityók vannak.
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Új hangszerekben (erősítőben) gondolkodsz, vagy a használtpiacon is nézelődsz?
-
ElGatto
aktív tag
Hi, hangszerboltoknál várható esetleg valami jó kis black friday akció nem tudjátok? Esetleg valamelyik áruház szokott tartani?
Üdv
-
Eastman
addikt
Nyálcsorgatós gitárpornó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Path of Exile (ARPG)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anime filmek és sorozatok
- Nintendo 3DS és DS topic
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
black friday rulez jeligére elindítottam a hot railst a telémbe.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.